Dodaj do ulubionych

Episkopat ma dość o. Rydzyka

• kroke5 hihi!!! 16.02.06, 01:23
      mamy olimpiade a panstwo maja o. rydzyka, kaczka, leppera i giertycha. bardzo mi
      przykro... ;---))) pozniej mamy wojne w iranu a polska nadal bedzie sie meczyla
      ze swoja elita politiczna... ;---))))

--------
      czekawy czasy mamy, tylko w polsce wszystko to samo ;---)))
      • silesius.monachijski Re: hihi!!! 16.02.06, 02:41
        a ty sie - w sposob widoczny - meczysz z nadmierna konsumpcja alkoholu

kroke5 napisał:

> mamy olimpiade a panstwo maja o. rydzyka, kaczka, leppera i giertycha. bardzo
        m
        > i
        > przykro... ;---))) pozniej mamy wojne w iranu a polska nadal bedzie sie
        meczyla
        > ze swoja elita politiczna... ;---))))
        >
        >
        > --------
        > czekawy czasy mamy, tylko w polsce wszystko to samo ;---)))
        • lodz123 74% wielbicieli GW nie lubi RM mimo ze nie sluchaj 16.02.06, 02:59
          a.

Ale glupcy. Dla nich to GWniana jest alfa i omega i dlatego bez sluchania
          wiedza ze RM jest be. Tylko dlatego ze bog adas im to powiedzial.
          Wsrod czytelnikow gw przewazaja polinteligenci ktorzy jak barany daja sie
          zwodzic michnikom i urbanom aby oni i ich miedzynarodowa banda mogla kasiore
          robic.
          • silesius.monachijski Re: 74% wielbicieli GW nie lubi RM mimo ze nie sl 16.02.06, 03:23
            masz racje; ale za chwile Cie zaszczuja i jeszcze - jak mnie, na 12 godzin
            zabanuja

lodz123 napisał:

> a.
            >
            > Ale glupcy. Dla nich to GWniana jest alfa i omega i dlatego bez sluchania
            > wiedza ze RM jest be. Tylko dlatego ze bog adas im to powiedzial.
            > Wsrod czytelnikow gw przewazaja polinteligenci ktorzy jak barany daja sie
            > zwodzic michnikom i urbanom aby oni i ich miedzynarodowa banda mogla kasiore
            > robic.
            • y.y Re: 74% wielbicieli GW nie lubi RM mimo ze nie sl 16.02.06, 03:56
              silesius.monachijski napisał:

> masz racje; ale za chwile Cie zaszczuja i jeszcze - jak mnie, na 12 godzin
              > zabanuja
              >
              > lodz123 napisał:
              >
              > > a.
              > >
              > > Ale glupcy. Dla nich to GWniana jest alfa i omega i dlatego bez sluchania
              >
              > > wiedza ze RM jest be. Tylko dlatego ze bog adas im to powiedzial.
              > > Wsrod czytelnikow gw przewazaja polinteligenci ktorzy jak barany daja sie
              >
              > > zwodzic michnikom i urbanom aby oni i ich miedzynarodowa banda mogla kasi
              > ore
              > > robic.

Prawdopodobnie jeszcze większy procent zwolenników mediów toruńskokatolickich
              nie lubi żadnych innych mediów, mimo że ich nie czytają/oglądają, co zreszta
              sami często podkreślają, więc o co chodzi?:)) A poza tym to, że teraz ktoś nie
              słucha, nie musi od razu oznaczać, że nigdy nie miał styczności. Ja kilka razy
              słuchałem Radia Maryja, a Nasz Dziennik czytałem wiele razy. Dzisiaj już tego
              nie robię. No i co?
              • silesius.monachijski Re: 74% wielbicieli GW nie lubi RM mimo ze nie sl 16.02.06, 04:05
                no i to, ze gw, ktora sama zdradzila swoje "powolanie" (miala byc gazeta calej
                postsolidarnosciowej opozycji), ze szczegolna zaciekloscia
                atakuje te media, ktore jej te zdrade wypominaja; to problem samoswiadomosci
                gw, a nie problem RM;
                y.y napisał:

>
                > Prawdopodobnie jeszcze większy procent zwolenników mediów toruńskokatolickich
                > nie lubi żadnych innych mediów, mimo że ich nie czytają/oglądają, co zreszta
                > sami często podkreślają, więc o co chodzi?:)) A poza tym to, że teraz ktoś
                nie
                > słucha, nie musi od razu oznaczać, że nigdy nie miał styczności. Ja kilka
                razy
                > słuchałem Radia Maryja, a Nasz Dziennik czytałem wiele razy. Dzisiaj już tego
                > nie robię. No i co?
                • y.y Re: 74% wielbicieli GW nie lubi RM mimo ze nie sl 16.02.06, 09:58
                  A co to ma do rzeczy czym miała być GW? Różnie można ją oceniać, to prawda,
                  niemniej nie ma to związku z treścią artykułu, który przekazuje środowisko
                  episkopatu. GW nie napisała sobie sama tego stanowiska więc dlaczego
                  manipulujesz, że to jest atak GW? Idąc tym tropem, każdy kto pokazuje
                  niewygodne dla środowiska RM treści atakuje RM, niezależnie od tego co pisze?
                  To zwykła bzdura
                  • silesius.monachijski Re: 74% wielbicieli GW nie lubi RM mimo ze nie sl 16.02.06, 10:06
                    chodzi o aspekt moralny; ja do zlodziei niegdy zaufania nie mialem, nie mam, i
                    miec nie bede;a redakcja GW ukradla opozycji gazete; i nie pisz, ze "roznie
                    bywalo"; sprawa jest oczywista; i taka gazeta, i za taka redakcja, powinna sie
                    powstrzymywac od wydawania swiadectw moralnosci; niech michnik i frau
                    rapaczynski zajma sie lepiej soba

y.y napisał:

> A co to ma do rzeczy czym miała być GW? Różnie można ją oceniać, to prawda,
                    > niemniej nie ma to związku z treścią artykułu, który przekazuje środowisko
                    > episkopatu. GW nie napisała sobie sama tego stanowiska więc dlaczego
                    > manipulujesz, że to jest atak GW? Idąc tym tropem, każdy kto pokazuje
                    > niewygodne dla środowiska RM treści atakuje RM, niezależnie od tego co pisze?
                    > To zwykła bzdura
      • wet3 do kroke5 16.02.06, 02:51
        kroke5 napisał:

> mamy olimpiade a panstwo maja o. rydzyka, kaczka, leppera i giertycha. bardzo
        m
        > i
        > przykro... ;---))) pozniej mamy wojne w iranu a polska nadal bedzie sie
        meczyla
        > ze swoja elita politiczna... ;---))))
        >
        >
        > --------
        > czekawy czasy mamy, tylko w polsce wszystko to samo ;---)))

A my mamy za to ciebie i ksiedza-samice oraz 74% ktore nie slucha i nie lub RM.
        • silesius.monachijski Re: do kroke5 16.02.06, 02:58
          dzieki wet3, ze sie odezwales; po odejsciu Myszy poczulem sie lekko
          osamotniony; a smiesznym "wyznawcom jedynej prawdy GW" cos odpowiedziec wypada;
          moze w ktorejs glowce cos zaswieci?

wet3 napisał:

> kroke5 napisał:
          >
          > > mamy olimpiade a panstwo maja o. rydzyka, kaczka, leppera i giertycha. ba
          > rdzo
          > m
          > > i
          > > przykro... ;---))) pozniej mamy wojne w iranu a polska nadal bedzie sie
          > meczyla
          > > ze swoja elita politiczna... ;---))))
          > >
          > >
          > > --------
          > > czekawy czasy mamy, tylko w polsce wszystko to samo ;---)))
          >
          > A my mamy za to ciebie i ksiedza-samice oraz 74% ktore nie slucha i nie lub
          RM.
          • wet3 do silesiusa 16.02.06, 03:03
            Swiatlo mi nawalilo i przed chwila naprawili.
            • silesius.monachijski Re: do silesiusa 16.02.06, 03:07
              poczytaj wiec - nie wszystko (nie warto) - co umiescilem w polemikach z
              kolterem; zauwazysz, ze warto powalczyc; jest czego bronic;
              .
              pozdrawiam

silesius

wet3 napisał:

> Swiatlo mi nawalilo i przed chwila naprawili.
              • wet3 Re: do silesiusa 16.02.06, 03:15
                Orientuje sie dobrze. Jestem absolwentem KUL-u. Studiowalem tam w czasie
                pontyfikatu PiusaXII i Jana XXIII. Pozdrawiam.
                • silesius.monachijski Re: do silesiusa 16.02.06, 03:32
                  Wiec widzisz wet3, jak probuja tu klamac; probuja Benedyktowi XVI przypisac
                  mysli i wypowiedzi, ktore nigdy nie byly jego udzialem; od godziny - napisalem
                  to kolterowi - lezy przedemna "Sol ziemi"; czekam na konkretne - a nie gazetowe
                  zarzuty; wtedy im odpowiem; jestem absolwentem filozofii (i niedokonczonej ze
                  wzgledow politycznych psychologii) na UJ;
                  .
                  tez pozdrawiam

wet3 napisał:

> Orientuje sie dobrze. Jestem absolwentem KUL-u. Studiowalem tam w czasie
                  > pontyfikatu PiusaXII i Jana XXIII. Pozdrawiam.
                  • kolter Re: do silesiusa 16.02.06, 03:36
                    no chyba nie myslisz ze takie dziela beda lezec na mej polce wiec trudno mi
                    teraz udowodnic ze lzesz jak zwykle!!
                • silesius.monachijski ignoruj koltera; jest chory z nienawisci 16.02.06, 03:42
                  i prymitywny do cna

wet3 napisał:

> Orientuje sie dobrze. Jestem absolwentem KUL-u. Studiowalem tam w czasie
                  > pontyfikatu PiusaXII i Jana XXIII. Pozdrawiam.
                  • kolter Re: ignoruj koltera; jest chory z nienawisci 16.02.06, 03:48
                    prymitywny to moze jestem ,ale wiem jedno rzymski kler to najgorsza zaraza na
                    swiecie ,i ksztalci tabuny takich pseudointelektualistow ,ktorzy zamiast
                    odpowiadac na zadane pytania ,odpowiadaja inwektywami , a co do mojej
                    nienawisci to masz racje nienawidze rzymskich falszywych nauk co nie
                    przeszkadza ze lubie kilku ksiezy, a co do nienawisci to ,jak tylko otworze
                    twoj post to albo ktos czegos nie rozumie ktos jest glupi , michnik to
                    najgorsze zlo
    • todundliebe Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 01:28
      Robili z was balonow a teraz z sykiem uchodzi powietrze. Wskutek czego miotacie
      sie bezladnie i rzucacie obelgi na lewo i prawo wreszcie sflaczali opadniecie
      gdzies w kacie. Tak wyglada historia ostatnich 16 lat, najpierw nadetych jak
      Walesa, Mazowiecki potem Kwasniewski, Cimoszewicz a ostatnio Tusk i Rokita,
      ateraz sflaczalych balonow. SSSS...SSSS!
      • nikodem123 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 01:37
        Ostatnio bardzo się nadął Kaczyński Jarek i Leszek.
    • me-e myslalem ,ze w demokracji... 16.02.06, 01:32
      ...zniszcyc moze tylko konkurencja...ale sie okazuje ,ze w polskiej demokracji-
      bis moga zniszczyc ...dyrektywa...a moze by tak zakasac rekawi...i pobic
      o.rydzyka...konkurencyjnoscia...
    • 2560a Re: Zabrakło Jana Pawła II i wszystko się sypie. 16.02.06, 01:36
      mamrotha napisała:

> Zabrakło Jana Pawła II i wszystko się sypie.
      > Jacy obywatele taki kościół i politycy.
      > Co się dziwić.

----------
      Wlasnie odwrotnie. Rydzyk urosl za czasow JP2, Henio-pralat swawolil za
      JP2,Goclowski robil interesy za JP2,Flaszka-Glodz blogoslawil polskich wojakow
      napadajacych na Irak, ... . JP2 dal im sile i nietykalnosc! Wiedzial o nich,
      bo musial wiedziec, mial wielu donosicieli czy raczej doradcow baczacych na
      rozne sprawy. Nie zrobil nic!Pozostanie tajemnica dlaczego.Mogl zrobic
      porzadek. Mogl pogonic odszczepienca, zdaniem JP2, ktory wyswiecil kilku
      ksiezy, mogl pogonic roznych Rydzykow.Rydzyki bez parasola koscielnego nic by
      nie znaczyly.Kiwanie paluszkiem przez episkopat to tylko udawanie , ze cos
      robi. Oni maja wiele srodkow by zatrzymac ojca dyrektora. Moga go jeszcze
      disiaj pozbawic "koscielnosci". Nawet najwieksze dewotki przestana krecic galka
      radia kiedy episkopad jasno, prostym ale jednoznacznym jezykiem powie , ze
      Rydzykowe radio nie ma nic wspolnego z kosciolem. Jezeli rozni ojcowie z
      Jasnej Gory czy podobnych miejsc zamkna drzwi przed samozwanczy adoratorem
      Maryi.
      Jeden z fanow Radia Maryja mowil mi nie tak dawno, ze JP2 na lozu smierci , tuz
      przed wyzionieciem ducha,zobowiazal zebranych w pokoju prominentow KK do
      otoczenia opieka poczynan o. Rydzyka by ten krzewil milosc do Matki Bozej,
      ktora to Matke JP2 tak kochal. Istnieje tajny zapis ostatniego zyczenia JP2,
      ale sa ludzie zazdrosni, ludzie przeciwni, ktorzy nie pozwalaja by dokument
      ujrzal swiatlo dzienne.
      Podobnych tajnych bzdetow rozglosnie wysle w swiat jeszcze sporo.
      P.S. Ciagle czekam na wiadomosc co sie stalo z kasa na stocznie. Tym bardziej ,
      ze w kregach rydzykowych powstal pomysl zebrania kasy na odbudowe rybolostwa na
      Baltyku. Kasa ma pochodzic z dodatkow do parkingow samochodowych!?Co ma auto do
      sieci na dorsza? Tyle samo co radio do stoczni. Wazne kto zgarnie kase.
    • todundliebe Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 01:39
      W departamencie walki z religia maja lepsze i wyprobowane metody na wrogow
      postepu, kamyk do nog i do Wisly.

mamrotha napisała:

> Zabrakło Jana Pawła II i wszystko się sypie.
      > Jacy obywatele taki kościół i politycy.
      > Co się dziwić.
    • d3b3 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 01:52
      www.bodemillerusa.com/BodeMiller.html
    • hulaj_dusza Re: Episkopat UDAJE, że ma dość o. Rydzyka;((( 16.02.06, 01:55

• altspringe Co za bzdury. Chłopakom z GW odbija juz zupelnie 16.02.06, 02:10
      Ahh ohhh... "Biskupi maja dosc!!"" ahhh ohhh. "Gromią Rydzyka!!!".. Co za bzdury
    • anarchy23 niech sobie zalozy wlasne radio.... 16.02.06, 02:16
      niech episkopat / kk sobie zalozy wlasne radio.

jak zabraknie czestotliwosci, niech zaczna w internecie, proste, sam kiedys
      mialem wlasne radio internetowe.

kasa chyba tez sie znajdzie, jesli chca miec na sprzet, studjo, ludzi,....

i to moge wszystkim mowic ktorzy twierdza ze nie maja "wlasnych" mediow: wlasne
      zalozyc!!!!!!!!!!! dzieki internetowi bardzo prosto & tanio mozliwe........

p.s. najpierw ale lepiej sprawdzic czy twojim tematem juz ktos (lub tysiace) sie
      juz nie zaja....
      rob tylko nowe, ciekawe tematy, wystarczajaco jest glupich kopii w necie....
    • nikodem123 Re: DZIENNIKARZE GW DO PSYCHOLOGA? 16.02.06, 02:20
      Za co Ty tak Michnika nie nawidzisz? Za to, że mniej lat spędziłeś w pierdlu?
      • kolter Re: DZIENNIKARZE GW DO PSYCHOLOGA? 16.02.06, 02:24
        za to ze Michnik siedzial za polityke ,a on (moze ) tylko za Ak ,a kury a
        kaczki!!choc nie twierdze ze siedzial wogule!!
    • lodz123 JAK ISTNIEJE GW I TOK FM TO RM TEZ MUSI ISTNIEC 16.02.06, 02:31
      RM, ND i TV Trwam musza istniec zeby choc troszke walczyc z przeklamaniami,
      europejskoscia, pedalstwem itp ktora pojawia sie w "polskojezycznych mediach".
      Jak sa media lewicowe ktore w Polsce przewazaja(gw, trybuna, nie,
      rzeczpospolita, tvn, wprost) to musza tez istniec miedia prawicowe takie jak
      RM, TV Trwam i ND.
      Jak sie to wam europejczyki nie podoba to spiepszajcie do chin albo na kube.
      Tam macie same lewicowe media i nie ma RM aby wam swiety spokoj zagluszam.
      Mozecie za to sobie posluchac troszke che guewary, fidela albo mao kiedy
      bedziecie harowali dla "dobra ojczyzny socjalistycznej w zgnilych fabrykach
      albo na polach cukrowych.
      • y.y [...] 16.02.06, 04:01
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • cziriklo Epidiaskop sie obudzil z reka w naczyniu nocnym? 16.02.06, 02:43
      • wet3 Re: Epidiaskop sie obudzil z reka w naczyniu nocn 16.02.06, 03:06
        Nie sadze, smierdzi mi cos podpucha.
    • fxvi teraz koklej na TP i jego opcje "cieniasy z PO" 16.02.06, 02:47
      • wet3 Jedynie sluszne i politycznie poprawne media 16.02.06, 03:00
        przystapily do frontalnego ataku na bardzo doskwierajaca im wolnosc prasy oraz
        wszystkich przelamujacych ich monopol na prawde. Czekamy teraz na ich klakierow
        - trzech najbardziej poprawnych politycznie biskupow (Z.G.P.), ich pomagierow z
        TP oraz wszelkiego autoramentu lewizne. Powodzenia! - Karawana jednak bedzie
        jechala dalej.
        • silesius.monachijski CZESC SRODOWISK KK BRONI SIE PRZED LUSTRACJA 16.02.06, 03:14
          dlatego szukaja poparcia w GW

wet3 napisał:

> przystapily do frontalnego ataku na bardzo doskwierajaca im wolnosc prasy
          oraz
          > wszystkich przelamujacych ich monopol na prawde. Czekamy teraz na ich
          klakierow
          >
          > - trzech najbardziej poprawnych politycznie biskupow (Z.G.P.), ich pomagierow
          z
          >
          > TP oraz wszelkiego autoramentu lewizne. Powodzenia! - Karawana jednak bedzie
          > jechala dalej.
          • wet3 Silesiusie 16.02.06, 03:20
            O ile jeszcze jestes, to spojrz na moj wpis o godz. 03:15.
            • silesius.monachijski Re: Silesiusie 16.02.06, 03:34
              jestem, i wiem o co, i z kim walczymy; czytalem i odpowiedzialem

wet3 napisał:

> O ile jeszcze jestes, to spojrz na moj wpis o godz. 03:15.
              • wuetend Re: zycze wam powodzenia w MISJI :) 16.02.06, 08:39
                Alleluja i pod prąd :D

silesius.monachijski napisał:

> jestem, i wiem o co, i z kim walczymy; czytalem i odpowiedzialem
                >
                > wet3 napisał:
                >
                > > O ile jeszcze jestes, to spojrz na moj wpis o godz. 03:15.
            • wet3 Re: Silesiusie 16.02.06, 03:47
              wet3 napisał:

> O ile jeszcze jestes, to spojrz na moj wpis o godz. 03:15.

Zgoda! Bardzo mozliwe i prawdopodobne.
              • kolter Re: Silesiusie 16.02.06, 03:49
                moze ksiadz proboszcz mi powie czemu sfalszowaliscuie dekalog????
              • silesius.monachijski Re: Silesiusie 16.02.06, 03:51
                musze - niestety - zweryfikowac twoje przypuszczenia: to nie tylko
                prawdopodobne; to prawdziwe; zaslepienie ideologiczne osiagnelo szczyty; jakze
                to przykre; tym bardziej, ze czesc srodowisk Kosciola hierarchiczengo temu
                sprzyja; i tutaj przydalaby sie - daleko idaca - lustracja

wet3 napisał:

> wet3 napisał:
                >
                > > O ile jeszcze jestes, to spojrz na moj wpis o godz. 03:15.
                >
                > Zgoda! Bardzo mozliwe i prawdopodobne.
                • kolter Re: Silesiusie 16.02.06, 03:55
                  no tak szczegulnie widac to po tym jak piszesz o michniku i kuroniu ja choc
                  wiem ze nielubie kosciolu ktory przez wieki nasza ojczyzne niszczyl mentalnie i
                  ideowo ,o swietopierzu nie wspomne ,ale ty walisz po ludziach ktorzy w
                  przeciwienstwie do ciebie cos dla polski robili ,kij z michnikiem ale Kuron!!
    • wojtek2784 Re: Dla jednych tajny, dla innych jawny list ... 16.02.06, 03:18
      Odczepcie sie od ojca Rydzyka. Kto ma bronic tych wykiwanych przez
      transformacje ? Ani pieniedzy , ani satysfakcji ? Okropny los narodu bez
      wlasnej inteligencji.
      • vvvitek Re: Dla jednych tajny, dla innych jawny list ... 16.02.06, 03:49
        ALe niech nie broli w taki sposob! Znalazl dyżurnego wroga i sieje nienawiść.
        Jednocześnie sam należy do tej "dobrej" strony, bo przeciez za nim stroi
        autorytet kościoła. Tak postrzegaja to prosci ludzie: w kategoriach "nasz" bo
        szczery, katolicki, Polak i "nie nasz" bo liberał, winny złego rządzenia,
        podkładający wiecznie kłody, opisywany przez ojca Rydzyka, a ojciec ma rację, bo
        mówi prawdę, a my nie oglądamy innych mediów bo tam nie mówią prawdy, bo tak na
        powiedział ojciec, że oni wszyscy kłamią, dlatego ich nie słuchamy. I kółko się
        zamyka. Rydzyk nakręcił tą spiralkę i teraz nie ma wyjścia. Albo popuści, to ta
        spirala wyrzuci go w kosmos, albo będzie kręcił dalej, aż ta spirala pęknie.
        Jemu wszystko jedno, ale najbiedniejsi są ci ludzie. Dlatego uważam że Radio
        Maryja jest bardzo potrzebne, oj.Rydzyk też, ale z wyłączeniem polityki, bo
        politykowanie nie służy tu sprawie. Jeśli już, to bezstronne, dopuszczające też
        inne strony do dyskusji, a nie wykluczanie "z marszu" i epitety nie poparte
        niczym prócz kolejnych krasomówczych wywodów o "nas" Polakach i "ich", złych,
        niszczących wszystko libertynach.
    • lodz123 LUDZIE OBUDZCIE SIE!!! 16.02.06, 03:22
      Zanim cos bedziecie krytykowac to pierw zobaczcie to. Wlaczcie na przyklad
      strone Naszego Dziennika(www.naszdziennik.pl) I ZOBACZCIE CO TAM SIE WAM NIE
      PODOBA.
      Wedlug mnie jest to gazeta lepsza o GW poniewaz w artykulach i tytulach nie
      zamieszcza komentazy typu "Kaczynski ukradl Polske" albo "Tusk to wielki
      cienias". Komentarze pojawiaja sie w dziale komentarzy a nie w artykulach w
      przediwienstwie do Gw.
      • ak813 Re: LUDZIE OBUDZCIE SIE!!! - 16.02.06, 04:04
        • kolter Re: LUDZIE OBUDZCIE SIE!!! - 16.02.06, 04:05
          nie wrzeszcz tak jest po 4 !!!!
        • ak813 Re: Oni nie obudza sie - SPROSTYTUOWANI przez 16.02.06, 04:35
          komune i postkomuna i wlasny brak charakteru sa tacy jacy sa. Lubia jak im ktos
          pluje w oczy. Najlepiej ktos obcy. Ktos, komu sie mozna wyslugiwac i
          jednoczesnie uwazac sie za nie-Polaka a przy tym pozowac na intelektualiste,
          baaa - swiatowca. Wszystko co wlasne, polskie to trzeciej wartosci. Polacy to
          narod ktory topi sie w wlasnych plwocinach - bo LUBI to i dlatego wszystko co
          czyste bedzie zwalczne a wszystko co GWniane bedzie cieplym, wlasnym, smrodem.
          Nienawidze GWna i Michnika bo znajac mentalnosc Polakow wykorzystuje to do
          oporu, prostytuje ich jeszcze wiecej i robi to doskonale.
          Czy jest to jego totalna wina - absolution NIE! Polacy to lubia, tak jak
          nielojalnosc we wlasnych stosunkach myla ze sprytem. Szambonurkom zycze
          kolejnych rekordow dna i zachlystywania sie pomyjami GWna.

• kipasku Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 03:29
      ludzie, że ja tego doczelałem
      ludzie stał się cud
      diabła przeganiają
      alleluja alleluja
    • 3gr Ein Reich, ein volk, ein Rydzyk 16.02.06, 04:31
      Pierwszy Pajac Czwartej Rzeczpospolitej
      • zbyszek2005 Czy ktokolwiek, poza dyżurnymi".... 16.02.06, 06:09
        Czy ktokolwiek, poza dyżurnymi "yesmenami" Adasia, po przeczytaniu "SALONU",
        Waldemara Łysiaka, ma jeszcze jakiekolwiek wątpliwości co do antypolskiego
        charakteru gazety nadprezydenta?
    • antonioni1 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 06:39
      Redemptoryści to spece od moralności chrześcijańskiej. W tych sprawach sam
      papież jest omylny, ale nie oni. Jeśli o. Klapka (na oczy) i o. Rydzyk mówią, że
      należy PO zatopić, to mają rację. Sursum corda. Łap za... Przepraszam. Alleluja
      i do przodu. Siać, brać, siać i brać. Coś z tego wyjdzie.
    • tadziol3 [...] 16.02.06, 06:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • presentation1 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 06:47
    • krzych.korab Jak można czegoś nie słuchać i lubić bądź nie, 16.02.06, 07:05
      powinno być słuchałem 2,3 lub 4 razy wyrobiłem sobie opinię więcej słuchać nie
      będę. Tu bym się podpisał.
      • borrus Rydzyk, kolego miły weż Ty sie za ten episkopat 16.02.06, 07:26
        jakaś glątwa medialna, albo zakaz wstępu do studia...
        • gosc.z.korony ooo taaak! Niech wyklnie Episkopat! 16.02.06, 07:35
          A potem niech Episkopat wyklnie jego!
          Niech później Watykan wyklnie, raz już wyklętego, Rydzyka!
          I niech później Rydzyk, w podzięce, wyklnie Watykan...
          Niech się powyklinają wzdłuż i wszerz...
          a Nam - Obywatelom Rzeczypospolitej dadzą wreszcie Święty Spokój!
    • honkers Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 07:37
      Biskupi dopuścili się grzechu zaniechania. Trzeba było dopiero tego skandalu by
      się obudzili. I tak dobrze że nie za 500 lat.
      • gosc.z.korony W ciągu 500 lat to się Rydzyk 16.02.06, 07:43
        i jego następcy, nauczą teleportować do każdego domu! ;-)))
        Może tego właśnie boi się Episkopat!
        Hologram Rydzyka w każdym domu! ;-))))
        To byłby dopiero apostolat mediów! ;-))))
    • kudi Sciema bez zmian od lat 16.02.06, 07:37
      Co to za wladze koscielne jak od lat nie moga sobie poradzic z tym problemem?
      Jeden ksiadz moze wiecej niz episkopat reprezentujacy rowniez najwyzsze lwadze
      koscielne. Cyrk trwa od lat.
      • gosc.z.korony To nie cyrk lecz korzyść 16.02.06, 07:46
        Rydzyk, choć kłopotliwy, mimo wszystko jest propagandową tubą dla większości
        kleru.
        No i pewnie nosi hierarchom te słynne ,,reklamówki'' z forsą.
        Stąd zatem się bierze ów ,,brak woli rozwiązania problemu''.
    • wisnia możecie Rydzykowi skoczyć - czarne owce 16.02.06, 07:39

• gosc.z.korony Otóż i ,,rydzykowatość'' w pełnej krasie! 16.02.06, 07:50
        Nie ludzie, nie Obywatele Rzeczypospolitej, a... ,,czarne owce''.
        Za chwilę się pewnie dowiem, że: ,,ujadam''.
        Nie ma co... odczłowieczyć przeciwnika i po sprawie.
        Zaiste bolszewickie metody!
        Pozdrowienia dla Rydzyka!
        Nie ma co ,,wisnio'' zaplusował(a)eś u Nieomylnego Ojca!
        Jako żywo!
        • wisnia zjadliwością GW dorównuje H5N1 16.02.06, 07:52

• gosc.z.korony H5N1 + RM = ND 16.02.06, 07:55
      • cymber.gaj Re: możecie Rydzykowi skoczyć - czarne owce 16.02.06, 07:58
        Fragment wywiadu z Zytą Gilowską:

- Niektórzy mówią, że jest pani czarną owcą w tym rządzie.
        - Jeżeli jestem w tym rządzie owcą, to białą.

Bingo!
        • gosc.z.korony O Boże! Owce nami rządzą! 16.02.06, 07:59
          • cymber.gaj Re: O Boże! Owce nami rządzą! 16.02.06, 08:05
            I owszem. Wybrane przez stado baranów.
          • tiamak wole 1000 owiec nawet czarnych niz stado baranow:) 16.02.06, 09:42
    • kn82 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 07:48
      czy ojca tadeo nie mozna by bylo wyslac na misje gdzies daleko np. na marsa!!!!
      • gosc.z.korony A kto za to zapłaci? 16.02.06, 07:51

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka