grom3 17.02.06, 21:27 Syn znajomych chce wstapic do seminarium i pytal sie mnie czy dobrze robi twierdzi ze czuje powolanie,trudno mi bylo cos jemu doradzic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erjot49 Re: Chce isc na ksiedza 17.02.06, 21:35 grom3 napisał: > Syn znajomych chce wstapic do seminarium i pytal sie mnie czy dobrze robi > twierdzi ze czuje powolanie,trudno mi bylo cos jemu doradzic. jak lubi pioeniądze,-to tak Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Chce isc na ksiedza 17.02.06, 21:38 grom3 napisał: > Syn znajomych chce wstapic do seminarium i pytal sie mnie czy dobrze robi > twierdzi ze czuje powolanie,trudno mi bylo cos jemu doradzic. Z tym powołaniem to różnie bywa...wielu młodych i wrażliwych ludzi myśli że je ma...ale wcale tak być nie musi(to złożony temat) Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly333 Re: Chce isc na ksiedza 17.02.06, 21:39 w trakcie seminarium sie rozezna czy to powolanie zawsze mozna zrezygnowac Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Tam go mogą zdeprawować! 17.02.06, 21:45 wesoly333 napisał: > w trakcie seminarium sie rozezna > czy to powolanie > zawsze mozna zrezygnowac No tak - ale to potem to już może być za późno. Zdeprawują go tam prawdopodobnie. Wieku młodych zdeprawował w Poznaniu w seminarium arcybiskup Paetz. O tych których dotąd nie wiemy - dotąd nie wiemy! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly333 Re: Tam go mogą zdeprawować! 17.02.06, 21:48 nie to u was w kibucu deprawuja a tu masz odem mnie szabasowy prezent kubeczek do pesachowki: www.hansgoebeler.com/mugs/other_persons/images/leon_degrelle_3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_lock Re: Co ma kibuc do seminarium? 17.02.06, 22:02 Post dotyczył powołania. Jezeli ma wątpliwości-to niech się zastanowi. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Re: Tam go mogą zdeprawować! 17.02.06, 22:15 wesoly333 napisał: > nie > to u was w kibucu deprawuja Nie wiem jak tam w kibucu,w Poznaniu w seminarium jest to faktem. Paetz odsunięty od ofiar - areszt domowy w pałacu. Odpowiedz Link Zgłoś
world_class Re: Tu trza go wysłać! 17.02.06, 23:08 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19273 Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Chce isc na ksiedza 17.02.06, 22:05 Zawód księdza ,zakonnika i zakonnicy jest obarczony dużym ryzykiem związanym z celibatem. prędzej czy pózniej pada w związku z tym na głowę. www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=591 Odpowiedz Link Zgłoś
hiphiper Re: Chce isc na ksiedza = ja też!!! tylko wezmę 17.02.06, 23:09 coś ciężkiego....... Odpowiedz Link Zgłoś
dr3xhab Powołanie? 17.02.06, 23:18 W tej chwili on i tak nie wie czy ma powołanie. Obecnie to dla niego mętne wyobrażenie. Niech przemyśli jak rozumie podstawy katolicyzmy: - Czy jest w stanie kochać bliźnich? Wszystkich? Bez wyjątku? - " Nie masz Żyda ni greczyna jeno brat twój - rzekł Pan. To decyduje. Odpowiedz Link Zgłoś