diplomatic Re: pomyślcie co to jest kultura i tolerancja 21.02.06, 19:11 Nie powinno się ranić uczuć drugiego człowieka swoim zachowaniem, robili to komuniści i faszyści zmuszając ludzi do uznawania ich coraz bardziej zbrodniczych poglądów i idei. Prawdziwa kultura i mądrość nakazuje wzajemny szacunek człowieka dla człowieka i zachowanie taktowne i powściągliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_michal Re: pomyślcie co to jest kultura i tolerancja 21.02.06, 19:36 Brawo! diplomatic napisała: > Nie powinno się ranić uczuć drugiego człowieka swoim zachowaniem, robili to > komuniści i faszyści zmuszając ludzi do uznawania ich coraz bardziej > zbrodniczych poglądów i idei. > Prawdziwa kultura i mądrość nakazuje wzajemny szacunek człowieka dla człowieka > i > zachowanie taktowne i powściągliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: pomyślcie co to jest kultura i tolerancja 21.02.06, 21:07 michal_michal napisał: > Brawo! > > diplomatic napisała: > > > Nie powinno się ranić uczuć drugiego człowieka swoim zachowaniem, robili > to > > komuniści i faszyści zmuszając ludzi do uznawania ich coraz bardziej > > zbrodniczych poglądów i idei. > > Prawdziwa kultura i mądrość nakazuje wzajemny szacunek człowieka dla > człowieka > > i > > zachowanie taktowne i powściągliwe. Zgoda, prawdziwa kultura i madrosc nakazuje wzajemny szacunek czlowieka dla czlowieka i zachowanie taktowne i powsciagliwe. Trudno z tym dyskutowac. Jest to prawda oczywista. Problem polega na tym, ze prawdziwej kultury, madrosci, wzajemnego szacunku, taktu i powsciagliwosci nie da sie zadekretowac i wymusic na kimkolwiek przy pomocy regul prawnych, nakazow i zakazow. Nie mozna zachowan nietaktownych, nie powsciagliwych, cyz tez niemadrych zakazac...jesli wolnosc slowa ma cokolwiek oznaczac, to oznacza ona rowniez wolnosc do wypowiadania tresci ktore sa, czy tez moga byc uznane przez czesc lub nawet wiekszosc spoleczenstwa za niemadre, nietaktowne, nieprzemyslane, prowokacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
mariantonia Re: pomyślcie co to jest kultura i tolerancja 21.02.06, 22:56 Jest w tym co zostało powiedziane przez sajjitariusa jest coś bardzo sensownego. Odkryłam, że sama jestem osobą nietolerancyjną dla nietolerancji. Nietolerancja mnie boli, wprawia mnie we wściekłość i wtedy zamiast szukac w sobie przyczyny tej agresji we mnie, atakuję antysemitów, głupio argumentujacych, nierozumnych itd. W każdym razie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
bambooko BRAK TOLERANCJI DLA NIETOLERANCJI JEST............ 21.02.06, 19:15 najwieksza nietolerancja nietolerancjofobow. A tak na marginesie czy oni wiedza jakim rasistami sa murzyni wzgledem bialych ludzi? KTO POWIEDZIAL ZE RASIZM MA BIALY KOLOR. Oni sami sa rasistami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 19:18 Bardzo prowokacyjny tytul artykulu.Znowu wychodzi na to,ze MY POLACY jestesmy ANTYSEMITAMI.Zaczynam sie do tego pomalu przyzwyczajac. Odpowiedz Link Zgłoś
bambooko BRAK TOLERANCJI DLA NIETOLERANCJI JEST............ 21.02.06, 19:19 najwieksza nietolerancjia. Odpowiedz Link Zgłoś
chomsky Uzurpacja!!!!!!!! 21.02.06, 19:33 Z jakij racji goje uzurpuja sobie prawa do nazywania siebie Zydami? Z jakiej racji faceci uzurpuja sobie prawo do okresu??? Z jakiej racji biali uzurpuja sobie prawo nazywania sie czarnymi?????? To nie ma sensu. Odnosne grupy powinny wystosowac listy protestacyjne. To niefajnie, jezeli za twoje prawa walczy idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
mp67 [...] 21.02.06, 19:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
terence [...] 21.02.06, 19:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jahortus tytuł kłamliwy prze zmanipulowany skrót myślowy... 21.02.06, 19:42 niestety GW manipuluje czytelnikami i jak zwykle imputuje wszystkim niemal Polakom antysemityzm - jak inaczej zrozumieć "dowcipny ?" okrutnie tytuł Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Nastąpiło niedopuszczalne pomieszanie pojęć 21.02.06, 19:33 Myślę, że zupełnie czym innym jest antysemtyzm a uzurpacja uprawnień Boga do decydowania o życiu innego człowieka, zwłaszcza zaś mojego dziecka. Wiem o czym mówię, bo sama nie dałam szans życia swojemu dziecku. Nieszczęsne kobiety mogą oszukiwać się, używając terminów: usunąć ciążę lub decydowania o swoim brzuchu. Nie zmienia to faktu, że kiedyś przyjdzie stanąć twarzą w twarz ze swoim dzieckiem. Myślę, że dopóki matki (ja również) są w stanie zabijać swoje dzieci, człowiek nie może mieć pretensji do innego człowieka o odbieranie życia lub inne niegodziwości. Tak niestety tworzy się cywilizacja śmierci, w której i ja mam swój udział. Staję więc w pokorze i proszę o opamiętanie. A mężczyzn proszę żeby zamilkli. Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek25 Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 19:45 -Zawsze trzeba akceptować odnmienność i prawo wyrażania poglądów o ile nie szkodzi to społeczeństwu. Sarkazm też nikomu nie zaszkodził Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer1 KOSZULKI 21.02.06, 19:50 Paru forumowiczów zapytało o koszulki typu "Nie czytam wyborczej" proszę bardzo www.spreadshirt.net/shop.php?sid=120485 klikając na opcję "zmień tekst", można umieścić na koszulce swój tekst (opcja dostępna tylko w przypadku koszulki "nie czytam wyborczej") i manifestujcie sobie co chcecie... Odpowiedz Link Zgłoś
langston A CZY SOROS LUB F. BATOREGO ZASPONSORUJE? 21.02.06, 20:42 Ja wiem koles co moge sobie zrobic manifestowac itp. Pytam tylko kto da mi na to pieniadze tak jak np na koszulki z nadrukiem "nie plakalem po papiezu" Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer1 Re: A CZY SOROS LUB F. BATOREGO ZASPONSORUJE? 21.02.06, 21:01 nie wiem, kto ci "koleś" da na to pieniądze...jak ci bardzo zalezy na wyrażeniu w ten sposób swoich poglądów, to sobie zapracujesz, jak ci nie zależy, bo możesz to zrobić inaczej lub zadarmo, to nie noszenie koszulki dlatego, że za darmo rozdają, to nie jest manifestacja poglądów Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: A CZY SOROS LUB F. BATOREGO ZASPONSORUJE? 21.02.06, 21:09 ale mnie chodzi o to ze na moja koszulke musze sobie zapracowac a rozne "rewolucyjen sily" sponsoruja te "tolerancyjne" po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
adela.koch Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 19:52 Boy -Żeleński w grobie chcichocze - a może płacze, bo Ciemnogód w najlepsze rozkwita u poczatku XXI wieku Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 [...] 21.02.06, 19:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: T-shirt: HOLOKAUST JEST ŚMIESZNY 21.02.06, 20:08 janul1 czy myślisz że papież byłby z Ciebie dumny? "esbeccy rzezańcy" no tego to ja kurde nie słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
4bani A to już nie jest śmieszne. 21.02.06, 20:32 Wpis o koszulce graniczy z podłością. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Dlaczego? Ktory holokaust masz na mysli? 21.02.06, 20:47 Czy masz na mysli holokaust Ormian w 1918r przez Turkow na ktory powolywal sie Hitler namawiajac do beztialstwa w przeddzien ataku na Polske? Czy holokaust nienarodzonych? Czy holokaust Zydow? Odpowiedz Link Zgłoś
adalbert Ja po papieżu nie płakałem!!!! 21.02.06, 20:05 A jak mówię o tym głośnio to zarzucają mi bezbożność - umarł przecież papież, a nie bóg. Odpowiedz Link Zgłoś
tomhislodz Re: Ja po papieżu nie płakałem!!!! 21.02.06, 20:18 Co się dziwisz ? W kraju gdzie na pielgrzymki kolanach wchodzą do jakiejś kaplicy, a każda ikona matki boskiej ma złotą sukienkę z perłami. Wszak Jan Kazimierz we Lwowie zawierzył Polske matce boskiej, a potem wygnał arian... Eee ten nasz katolicyzm w wydaniu małomiasteczkowym - procesje w boże ciało jak na obrazie Repnina i te durne godzinki klepane mechanicznie jak buddyjskie młynki modlitewne... To XVII wiek a nie XXI. Polska skansenem Europy epoki wojen religijnych ! Chyba niedługo zostanę protestantem. Odpowiedz Link Zgłoś
volandina Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 20:32 Szkoda, że to nie w Zielonej górze, mimo że jestem za stara na ciążę mogłabym myślę mieć koszulkę "jestem gejem"))), lub też , żeby być poważniejszą "mam menopałżę":)))) Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 20:48 Dyskutujemy o wolnosci slowa? Ma podobno charakter uniewersalny, i nie podlega negocjacji. To dlaczego nikt na lamach tej gazety nie protestuje gdy zamyka sie usta o. Rydzykowi? Dlaczego nie slychac protestow za skazanie przez sad p.L.Bubla za lzenie narodu zydowskiego. Dlatego ze mozna obrazac uczucia religijne, nasmiewac sie i szargac swietosci byleby nie zaczepiac narodu zydowskiego. To jest granica ktorej przekroczyc nie wolno!! A na koszulce proponuje "Kocham o.Rydzyka" volandina napisała: > Szkoda, że to nie w Zielonej górze, mimo że jestem za stara na ciążę mogłabym > myślę mieć koszulkę "jestem gejem"))), lub też , żeby być poważniejszą "mam > menopałżę":)))) Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: Rektor odwołał wystawę....bo holocaust taka .. 21.02.06, 21:13 Napis na koszulce "Holocaust..to taka zabawna farsa.."nikogo nie obrazi i nikogo nie zbulwersuje...nieprawdaż ? Jak wolność słowa to wolność słowa... Ale co to ma wsþólnego z elementarnym poczuciem zwykłej przyzwoitości... i szacunku dla innych..chyba że chodzi o prowokowanie agresji..wobec egzotycznych mniejszości..przez ...fobiczną większość Nie wyszło...wyrazy współczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
rojczer Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 20:55 I słusznie rektor UMCS (na którym kiedyś miałem przyjemność studiować) zakazał wystawy koszulek. Bo gdyby choć jeden uczestnik niedoszłego festiwalu napisał sobie na T-shircie "Kocham Kaczora w PiSuarze", ale gdzie tam! Wszyscy deklarowali, że mają okres albo AIDS, a o kaczych wartościach ani dudu. Odpowiedz Link Zgłoś
sandiegowicz Dlaczego taki tylul? 21.02.06, 21:06 Z artykulu wynika ze nie odwolano dlatego ze Muniek jest zydem, ale dlatego ze koszulki obrazaja uczucia niektorych ludzi. Jesli to nie prawda, jak twierdzi ten z Ujotu to mogli jeszcze np. dodac koszulke z napisem Nie bede plakal po Sharonie, ciekawe jaki by tytul GW wtedy dala i po czyjej byla by stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
slayer_fan Tytuł artykułu ma sugerować że Polacy są 21.02.06, 21:06 antysemitami i prześladują Żydów. A swoją drogą to sytuacja, w której ulubieniec "Wyborczej" Abp. Józef Życiński krytykuje promowaną przez nią akcję, jest dla GW bardzo niezręczna. Odpowiedz Link Zgłoś
cycory Re: Tytuł artykułu ma sugerować że Polacy są 21.02.06, 21:17 slayer_fan napisał: > antysemitami i prześladują Żydów. > > A swoją drogą to sytuacja, w której ulubieniec "Wyborczej" Abp. Józef Życiński > krytykuje promowaną przez nią akcję, jest dla GW bardzo niezręczna. Zdziwiony??!! Teraz ten tytuł obleci cały świat dzięki mediom pokrewnym. Nie znasz starej zasady? Oni wszyscy się na wzajem cytują. Za chwilę pewnie wyskoczy coś w le figaro albo jakimś innym nyt. Odpowiedz Link Zgłoś
slayer_fan Co ciekawe to akurat koszulka "Jestem Żydem" 21.02.06, 21:25 nie budziła krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Co ciekawe to akurat koszulka "Jestem Żydem" 21.02.06, 21:44 tak jak "będę stary", "kibicuję ..." Co do Żyda, była "jestem murzynem" - prosta manipulacja. Ilośc postów świadczy,że prowokacja się udała. Organizatorzy mówią - " chcemy dyskusji na wolnością słowa". Prwadziwy cel łamanie wszelkich granic i tabu. W konsekwencji pełen choas. Co do prawa do wypowiedzi to jest z nim związane prawo do informacji. Zaproponuj wszystkim zainteresowanym by pisali,mówili,przyznawali "jestem Żydem".Co by zrobiły osoby publiczne? I potem jakich argumentów by użyły/ Odpowiedz Link Zgłoś
oko21 [...] 21.02.06, 21:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cycory Właśnie sobie machnąłem napis: 21.02.06, 21:08 kocham rzydów i pederastów. Odpowiedz Link Zgłoś
kipasku Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 21:17 czy można nosić koszulkę z napisem: “ja mam tego dość” ? Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Muniek autorytet! 21.02.06, 21:28 JESTEM ŻYDEM ''Każdy Polak jest Żydem. przynajmniej gdy dzieje się coś złego, wszędzie widzimy Żydów, masonów, czy Murzynów. Polska to kraj ksenofobii. Zakładam koszulkę, bo chcę rozszerzyć tolerancję'' - Muniek Staszczyk, lider zespołu T-LOVE Muniek! Jakies 3czy 4 razy slyszalem publiczne wystapienie nijakiego Munka . Za pierwszym razem myslalem ze facet sie zgrywa. Po kolejnych nabralem pewnosci ze jest zwyczajnym debilem. Moze i urodzil sie jako normalne dziecko ale gdzie kiedydy mozgownice uszkodzil i tak pozostalo. Oczywiscie nie ma to nic wspolnego z haslami na koszulkach ,ktore sa sluszne,ale powolywanie sie na TAKI autorytet jest kpina z ...tolerancji. Owszem gdyby Muniek nie wystepowal publicznie jako idol to bym byl nawet za przyznaniem mu renty inwalickiej.ale tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
kipasku Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 21:30 czy można nosić koszulkę z napisem: “to się skończy to się uva musi skończyć” ? Odpowiedz Link Zgłoś
cycory Muniek nie palił ani nie pali blantów 21.02.06, 21:32 nie ćpa i nie ćpał niczego i jest jednym z nielicznych autorytetów, które mogą Was polskie goje pouczać i gonić! Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Muniek nie palił ani nie pali blantów-cycory 21.02.06, 21:37 cycory napisał: > nie ćpa i nie ćpał niczego i jest jednym z nielicznych autorytetów, które mogą > Was polskie goje pouczać i gonić! Kochany jak dla cie koszernego, bo nas nazywasz gojami, Muniek jest autorytetem, to mysle , ze twojej mame i twojej tate jest bardzo przykro miec takie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: Muniek nie palił .... 21.02.06, 22:05 Pewnie nawet bardzo przykro...bo taki wyrodek..katastrofa...... Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Muniek nie palił ani nie pali blantów 21.02.06, 21:43 Z dawnych lat: "po co nam do Izraela glupich gojow nie ma tam". Dlatego nie wyjezdzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 21:34 - Po zapoznaniu się z licznymi opiniami uznaliśmy, że wystawa oraz treści wydrukowane na koszulkach mogą naruszać uczucia i poglądy wielu osób. "mogą naruszać uczucia .."A dlaczego koszulki z haslami poparcia dla Radia Ma- ryja , LPRu,ruchow antyaborcyjnych, ruchow katolickich,... sa dowzwolone choc moga naruszyc czyjes uczucia. Sa uczucia lepsze i gorsze? Czy tez uczucia politycznie poprawne i nie poprawne? I kpimy sobie z Fidela albo Lukaszenki ze na cos nie pozwalaja a my jestesmy lepsi? Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: Rektor odwołał ... 21.02.06, 21:36 Koszulka z gostkiem na tle "gorejąego krzewu"strzelającym z automatu do rzucających kamieniami dzieci nikogo nie obrusza..to pewnie "polski" policjant w warszawskim getcie...szmalcownik zresztą...bo ma to w genach.. Odpowiedz Link Zgłoś
langston CZY MOGLBY KTOS WRESZCIE PODAC GW DO SADU? 21.02.06, 22:01 Przeciez ten tytul to jawna manipulacja i anty-polonizm!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: CZY MOGLBY KTOS WRESZCIE PODAC GW DO SADU? 21.02.06, 22:58 tak tak to jawny antypolonizm, normalnie weź i skarż , wygraną masz w kieszeni :) szczerze to znam większe antypolonizmy, największym antypolonizmem jest według mnie głupota, złodziejstwo(za granicą, rodaków) i antysemityzm w wydaniu Polskim, czyli węsz Żyda wszędzie, jak ktoś ma inne poglądy to zapewne Żyd... pozdrawiam i ide spać... Odpowiedz Link Zgłoś
langston Czy tytul jest manipulacja czy nei? 21.02.06, 23:03 jakie inne poglady? kolego co mnie obchodza twoje poglady! Tytul brzmi: "Odwołano festiwal, bo Staszczyk "jest Żydem" " Czy to prawda czy falsz? umiesz odroznic czarne od bialego czy uwazasz ze jest to szare?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
smierc666 Re: Czy tytul jest manipulacja czy nei? 21.02.06, 23:16 langston napisał: > jakie inne poglady? kolego co mnie obchodza twoje poglady! > Tytul brzmi: > "Odwołano festiwal, bo Staszczyk "jest Żydem" " > Czy to prawda czy falsz? umiesz odroznic czarne od bialego czy uwazasz ze jest > to szare?:)) Ales ty upierdliwy człowieku, otworz ocz:)) swiat nie jest: tak tak nie nie Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Czy tytul jest manipulacja czy nei? 21.02.06, 23:36 Twoj nick dowodzi ze ten ktorym sie podpisujesz tak uwaza ma na Ciebie chrapke. Porzuc te glupstwa przyjacielu. ...Chrystus mowil ze wasza mowa ma byc "tak tak , nie nie" Nie uzywaj takich znakow jak w podpisie-wyglada niewinie i cool ale to nie sa zarty Odpowiedz Link Zgłoś
smierc666 Re: Czy tytul jest manipulacja czy nei? 21.02.06, 23:48 langston napisał: > Twoj nick dowodzi ze ten ktorym sie podpisujesz tak uwaza ma na Ciebie chrapke. > Porzuc te glupstwa przyjacielu. > ...Chrystus mowil ze wasza mowa ma byc "tak tak , nie nie" > Nie uzywaj takich znakow jak w podpisie-wyglada niewinie i cool ale to nie sa > zarty Co mnie obchodzi co mowil Chrystus moglbym ci napisac ale nie napisze. a koszulki moze powinny miec napis: "Chrystus był żydem i jego matka też" pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Re: CZY MOGLBY KTOS WRESZCIE PODAC GW DO SADU? 21.02.06, 23:36 Langston, czzytalem Twoje posty. W jednym domagasz sie aby KTOS podal GW do sadu, w innym zeby KTOS zasponsorowal Ci koszulke z jakims tam Twoim ulubionym haslem. Ktos ma zrobic, ktos ma dac, ktos.... SWOJA kase wyloz i jedz do W-wy szukaj porzadnego adwokata i procesuj sie z GW. Bedzie Cie to kosztowalo (to chytre Zydy i KTOS ich sponsoruje!) wiec przygotuj sie na wiekszy wydatek. Z koszulka bedzie ZNACZNIE taniej napis za kikanascie PLN zrobisz w wielu miejscach. Nie stac Cie nawet na patriotyczny napis za 15 PLN na koszulce???? Albo zaloz jakis patriotyczno-narodowy portal i pewno wielu z czytelnikow GW (np. ja) siegnie do niego dwa razy: pierwszy i ostatni! I bedzies wsrod swoich! A tak siedzisz na d.. i czekasz az KTOS zrobi cos dla Ciebie i frustrujesz sie mocno bo amatorow dawania takim slusznie 'potrzebujacym' jest tak niewielu.....Ahhh Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: CZY MOGLBY KTOS WRESZCIE PODAC GW DO SADU? 21.02.06, 23:40 Stary na sadzenie sie z wybiorczanie mam kasy. Gdybym ja mial to bym to zrobil nie raz. Co do koszulek to mnie nie zrozumiales! Wcale nie chce by ktos mi kupowal koszulke tylko ze KTOS SPONSORUJE TE LEWACKIE. Odpowiedz Link Zgłoś
gmanchuel Adam Michnik to jeden z najwiekszych Polakow 21.02.06, 22:15 Adam Michnik to WIELKI POLAK ktory walczyl i siedzial aby Polska byla polska i wolna i aby ludzie mogli pisac wolno na tym forum. Jestem francuzem i raz slyszalem w France Inter jak podczas wywiadu Adam Michnik odpowiedzial na pytanie o Zydow w Polsce : "JE SUIS UN POLONAIS D'ORIGINE JUIVE" czyli "JESTEM POLAKIEM POCHODZENIA ZYDOWSKIEGO" a NIE (jak przecytalem na tym forum) "Jestem Zydem". Przecz z ta polska antysemitska paranoja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Adam Michnik to jeden z najwiekszych Polakow 21.02.06, 22:39 Daj Pam spokój , bo sie mohery rzucą spienieni, że tak nie jest, a tu dyskusja o czymś innym, (chociaż może koszulka "jestem Żydem" pasuje). No właśnie Pan Michnik zbiera na sobie ślinę całego "rynsztoka intelektualnego". To jest taka nasza spluwaczka narodowa do opluwania... Z resztą mamy taka tendencje że niektórych osób nie uważamy za wielkie nawet jak cały świat o tym mówi, że tak jest lub było... szczególnie jeśli byli za mało katoliccy...myśle że to o to chodzi... bo zawsze można wymyślić że to spiskowiec, antypolak lub po prostu Żyd (ewentualnie mason)... Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: Adam Michnik to jeden z najwiekszych Polakow 21.02.06, 22:48 Powiedzenie "nikt nie jest prorokiem we własnym kraju" wymyślono na długo przed powstaniem Polski :) I zdaje się że wymyślili to sami Żydzi. Nihil novi... Odpowiedz Link Zgłoś
cycory Ostrożnie karmić drut na rękojeść 21.02.06, 22:52 Miejsce jeden koniec w stały wada, łapać inny koniec w tęgiej parze cęgów, i rozciągać to tak samo droga wyciągnąłbyś drut ciągnąc. Możesz prostować (i nawet rysować) drut bardzo skutecznie przez wykorzystywanie wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Masz tu Franciziku-poczytaj co robili Twoi ojcowie 21.02.06, 22:59 Poczytaj sobie koles o swoim rzadzie Vichy jak wyslal do Auschwitz 75tys Zydow i nie zabieraj glosu w sprawie o ktorj nie masz pojecia. www.bbc.co.uk/history/war/genocide/jewish_deportation_01.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
langston Francuski rzad wyslal do Auschwitz 75tys Zydow!!! 21.02.06, 23:18 www.bbc.co.uk/history/war/genocide/jewish_deportation_01.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: Masz tu Franciziku-poczytaj co robili Twoi oj 22.02.06, 00:04 Nie bardzo rozumiem jaki jest zwiazek pomiedzy infomacjami w podanym linku, a wypowiedzia gmanchuel'a ? W jaki sposob te informacje czynia wypowiedz gmanchuel'a bardziej lub mniej prawdziwa, wartosciowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Masz tu Franciziku-poczytaj co robili -langsto 22.02.06, 01:43 langston napisał: > Poczytaj sobie koles o swoim rzadzie Vichy jak wyslal do Auschwitz 75tys Zydow > i nie zabieraj glosu w sprawie o ktorj nie masz pojecia Kto nie ma pojecie??? Zobacz dzisiejsze wiadomosci!"Największy zbiór archiwaliów Holocaustu pozostaje zamknięty dla badaczy ." Skad masz liczby?? Z Jerozolimy? Z sufitu?Archiwa sa nadal zamkniete! Jezeli dokumenty zgromadzone w archiwach maja potwierdzic oficjalna skale holocaustu to w czym jest problem??? co my wiemy o holocauscie? To co nam kazano przyjac jako jedyne i sluszne. Nie , nie twierdze ze nic nie bylo ale , jak kazde inne zdarzenie w historii, powinno byc otwarte dla badaczy. Oczywiscie z wylaczeniem historykow z Iranu, ktorzy obiecuje pelne i prawdziwe opracowanie tematu.Pelne i prawdziwe..... Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Adam Michnik to jeden z najwiekszych Polakow 21.02.06, 23:24 hahahaa ,naprawde dobre, masz cięty dowcip, dawno sie tak nie uśmiałem, Michnik jednym z największych polaków , świetny żart. Tyko co poniektórzy mogą tak misternie zwoalowaną ironię przeoczyć i wziąc to powaznie. A teraz odrobina refleksji bardziej wprost.Adam M w pewnych kręgach uchodzący za intelektualnego i etycznego ubermenscha próbuje ustanawiać swoje standardy etyczne. Robi to przy tym w sposób nader obłudny, aż tak prostacko obłudny ze nie sposób wyjść z niemego zdziwienia że ktokolwiek racjonalnie myślący mógłby się na tą żałosna kuglarkę intelektualną nabrać. A jednak, są ludzie którzy biorą za dobrą monetę tezy przy formułowaniu których nawet sam autor niechybnie skręca się ze śmiechu, jaki to kunsztowny w swej aberracji majstersztyk absurdu wypichcił. Pan Adam rozszerza z wprawą wytrawnego talmudysty takie odwieczne pojęcia jak wybaczanie i miłosierdzie, co więcej absolutyzuje je do tego stopnia że wpada w skrajny moralny relatywizm. Abstrahując od moralnej strony tej swoistej manufaktury przypominającej przyburdelową cerownie cnoty rozpatrzmy kwestię w kategoriach logiki .Skoro pan Adam jest taki natchniony miłosierdziem i „chrześcijańską „cnotą wybaczania” czemu stosuje ją w tak zastanawiająco wybiórczy (nomen omen) sposób? Dlaczego miłosierdzie którym tak beztrosko i szczodrze obdarza np.komunistycznych oprawców, konfidentów UB, kapusiów i wszelkiej maści aferzystów nie dotyczy jego ideowych czy politycznych oponentów. Gdzie się podziała ta wszechobecna cnota przebaczania dla ludzi którzy ośmielaja się mieć inne zdanie od Oberautorytetu. Nie ma jej! Wyparowała Dla inaczej myślących miłosierdzia nie ma , jest natomiast zapiekła starotestamentowa nienawiść i zajadła wola odwetu. Objaw- kilka pozwów do sądu przeciwko osobom które ośmieliły się odstąpić od światopoglądowej ortodoksji i nie uznają wszystkich myśli wypluwanych przez Adama za dogmaty a jego za świetlaną postać bez skazy. Tu już miłosierdzie nie obowiązuje, wola wszechwybaczania ulatuje niczym bańka mydlana. Ziemkiewicz, Sakiewicz ,Darski czy nawet nieszczęsna Jarucka stoją w kategoriach moralnych ustanowionych przez demiurga etyki niżej niż mordercy sądowi , konfidenci i zwykli bandyci. Ludzie ocknijcie się i przetrzyjcie ślepka póki nie jest za późno. Te frankojęzyczne frazesiki to zasłona dymna puszczana na pokaz oby otumanić naiwnych i zawsze skłonnych do aplauzu nieświadomych apologetów. Adam Michnik przypomina prostytutkę moralizujacą z miną nawiedzonego misjonarza. Ale jego proste odpowiedzi na złożone zagadnienia zawsze znajdą liczną rzesze nienawykłych do myślenia ćwierćinteligentów którzy ochoczo łykaja gotowce intelektualne nie wymagające samodzielnej analizy. Dla takich jast Michnik i jego gadzinówka Odpowiedz Link Zgłoś
smierc666 Re: Adam Michnik to jeden z najwiekszych Polakow 21.02.06, 23:38 gentile1 napisał: Objaw- kilka pozwów do sądu przeciwko osobom które ośmieliły się odstąpić od światopoglądowej ortodoksji i nie uznają wszystkich myśli wypluwanych przez Adama za dogmaty a jego za świetlaną postać bez skazy. Stary pogielo cie to sa te straszne dowody?? ze tak nienawidzisz tego człeka Odpowiedz Link Zgłoś
emes96 Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 22:15 To ni tak źle że jest Üydem lepiej to niż Arab albo Rydz. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelniczka TISZERT DLA WILNOŚCI 21.02.06, 22:52 po pierwsze primo - koszulki o których tak głośno sa z akcji tiszert dla wolności nie będę się zagłębiac ciekawych odsyłam na www.tiszert.com/tiszertdlawolnosci/ haseł jest wiele co drugia bardziej kontrowersyjne, i jakoś sie przyczepiono tych konkretnych.... po drugie primo - uczucia uczuciami jak wspominała jedna z osób piszacych wyżej, jeżeli mnie coś uraża raczej omijam a nie właże na to w buciorach bo o to chodzi w wolności... Czy mam rację? po trzecie primo - jak tak dalej pójdzie to bedzie matura z religii, a o wychowaniu seksualnym będzie pożna pomarzyć w szkole bo to takie nieprzyzwoite... i będziemy się uczyć na biologii że wszystko powstało w 7 dni... a dzieci dowiedzą się co to seks od płci przeciwnej. i jeszcze jedno (może tutaj trochę gdybam) ale jezeli byłabym chora na aids, i powiedzmy że zostałabym przez przypadek zarażona, wolałabym zeby mówic o tym problemie... a nie solidarnie przemilczeć, a że aids w naszym katolickim kraju kojazy się z nieczystością... Odpowiedz Link Zgłoś