Dodaj do ulubionych

W Polsce problemem jest jadowity antypolonizm

05.03.06, 00:02
mediow, a nie antysemityzm, ktory nie istnieje. Przesladowcy udaja
pokrzywdzonych.
Obserwuj wątek
    • zxcvb36 Re: W Polsce problemem jest jadowity antypolonizm 05.03.06, 04:53
      gurru napisał:

> mediow, a nie antysemityzm, ktory nie istnieje. Przesladowcy udaja
      > pokrzywdzonych.

Chyba trafne spostrzezenie. Metody manipulowania spoleczenstwem sa rzeczywiscie
      wredne, ale problem nie polega na manipulujacych, oni sa zawsze i wszedzie.
      Problem polega na braku odruchow samoobrony ze strony manipulowanych. Nagle
      zachlysniecie sie wolnoscia oglupilo wszystkich i dalo wolne pole do popisu dla
      zlodziei. Ale zaczyna sie dziac dobrze, jak wskazuja ostatnie wybory.
      • kropek_oxford Jasne ze dobrze. Cel komuny osiagniety: chamowo 05.03.06, 06:22
        gora!
        • kropek_oxford PS: I "filipinki" etatowego intelektuala PiSuaru, 05.03.06, 06:24
          Gosiewskiego, tyz gora;)
          • andrzej-komorski [...] 07.03.06, 02:48
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • edico Re: Hasło "Bóg, honor, Ojczyzna" 06.03.06, 11:54
          W pełnej rozciągłości potwierdza wyznaczone miejsce dla Twego "umiłowanego
          polonizmu"
        • remekk Re: Jasne ze dobrze. Cel komuny osiagniety: chamo 06.03.06, 19:22
          antypolonizm często zza plecaów - np Anglików .
          Myślą , ze wtne sposób nie obciążają swoich plugastwem ... .
    • krystian71 Re: W Polsce problemem jest jadowity antypolonizm 05.03.06, 09:36
      antypolonizm w jakiejs tam mierze z samych Polakow, nawet tych najbardziej
      patriotycznych wyplywal.
      Krytyke najdrobniejszych wlasnych wad, zla, wreszcie krytyke kazdego rzadu
      uwazali za swoj narodowy obowiazek.
      Stad ten,rzeczywiscie jadowity antypolonizm trafil w pewnym sensie na podatny
      grunt.
      Tylko,ze ci panowie nie wiedza o jednym.
      Samokrytykanctwo,reprezentowane przez Polakow nie jest ich jedyna cecha.
      Jeszcze jedna cecha jest wrazliwosc na wszelkie przegiecie, po ktorym odzywa
      sie zdrowy dzwoneczek w glowie , a jedna drobna watpliwosc co do obiektywnosci
      jednego zarzutu owocuje utrata zaufania do calego polskojezycznego grona.
      Zwlaszcza,ze to grono juz jednym jezykiem zaczelo mowic,podpisywania
      jednobrzmiacych apeli Polacy TEZ nie lubia
      A wyglada na to, ze uprawiajacy jadowity antypolonizm, niezaleznie gdzie i
      ktorzy, ci krajowi i ci zagraniczni, utraciwszy umiar, utracili rowniez
      instynkt samozachowawczy, i sami sobie podcieli galaz na ktorej siedzieli.
      • t0g Re: Pytanie natury technicznej 05.03.06, 09:53
        Ja tu czesto obserwuje, ze jeden forumowicz oskarza innego forumowicza o
        antypolonizm. OK, najwyrazniej maja jakas fachowa wiedze pozwalajaca im orzec,
        ze dana wypowiedz kwalifikuje sie jako antypolonizm. Ja nie kwestionuje, bo nie
        uwazam sie za specjalnie kompetentnego. Ale co ma niefachowiec zrobic w
        przypadku, gdyby, dajmy na to, dwoch forumowiczow zaczelo sie WZAJEMNIE
        oskarzac o antypolonizm? Czy jest jakis prosty sposob na to, by sie zorientowac,
        ktory ma racje? Przypadku takiego jeszcze chyba nie zauwazylem, ale zawsze
        lepiej byc przygotowanym na wszysto, wiec pytam. Kto byta, wiadomo, nie bladzi.
    • asienka32 Jak to nie ma antysemityzmu??? 05.03.06, 09:43
      W Pipidowie Małym na przystanku PKS jakiś antysemita sprayem napisał: żydzi do
      gazu.
      Do tego antysemicka policja umorzyła śledztwo z powodu niskiej szkodliwości i
      niemożności wykrycia sprawcy /a przecież powinni pobrać materiał genetyczny do
      zbadania DNA/.
      To skandal!
      • t0g Re: Przepraszam, ze naiwnie zapytam 05.03.06, 09:56
        Ja czlek ciemny, nie wszystko pojmuje tak od razu. Ten watek jest o
        antypolonizmie, tak? Czy "zydzi do gazu" to jest wlasnie antypolonizm?
        • asienka32 Re: Przepraszam, ze naiwnie zapytam 05.03.06, 10:42
          Wątek jest o tym, że w Polsce istnieje antypolonizm a nie antysemityzm.
          Prawie robi wielką rónicę.
          • kropek_oxford Dla swiata istnieje polski antysemityzm:)) Z 05.03.06, 11:57
            antypolonizmem nie wiadomo, bo Polacy dotad NIE ZGLOSILI DEFINICJI POLONIZMU;)
            • remekk Do czasu - przyjdzie pora na rozliczenie a-p 06.03.06, 10:52
              i wystawienie rachuneczku moralnego osczercom ... .
    • mariner4 Re: W Polsce problemem jest jadowity antypolonizm 05.03.06, 09:44
      Nawet Twoje pytanie dowodzi, że jest.
      M.
    • tadeuszx Re: W Polsce problemem jest jadowity antypolonizm 05.03.06, 10:36
      gurru napisał:

> pokrzywdzonych.

Zgadzam się, może nie aż tak dosadnie (jadowity). Dodał bym, że najczęściej bywa
      zakamuflowany. Ubierając różne wdzianka, wsącza tezy generalne. Negatywne o
      Polakach (pijacy, złodzieje, nieroby...i oczywiście antysemici!). Sprytne!
    • obraza.uczuc.religijnych Nie jest problemem lecz błogosławieństwem. 05.03.06, 10:40
      • mlot.na.lewactwo [...] 06.03.06, 18:43
        • gniewko_syn_ryba Raczej krzyżackiej :))) 06.03.06, 21:13
    • tadeuszx Re: W Polsce problemem jest jadowity antypolonizm 05.03.06, 11:53
      Sztandarowym przykładem skutecznej manipulacji (w skali światowej), jest
      powszechne stosowanie słowa antysemita, jako okeślenia człowieka o poglądach
      antyżydowskich.

Semita (wg Encyklopedii PWN)
      Semita - człowiek należący do jednego ze spokrewnionych ze sobą etnicznie ludów,
      których pierwotną siedzibą była przypuszczalnie pustynia syryjsko-arabska i
      które mówią językami semickimi
      języki semickie języki wywodzące się z zachodniej Azji, tworzące wraz z
      chamickimi semito-chamicką rodzinę językową, np. hebrajski, arabski, etiopski.
      Proszę zwrócić uwagę na słowa „...arabski, etiopski”. Większość ludzi
      określanych mianem antysemitów, nie ma nic do Arabów. Więcej, często prezentując
      poglądy proarabskie, są określeniem „antysemita”, zaliczani jako ich wrogowie.
      • kropek_oxford I czemu sie glupio wymadrza? BNP i Blood & Honour 05.03.06, 11:59
        dawno rozwiazaly ten problem: tradycyjne pogromy na zmiane z "Paki bashing" :)))
      • frau_blada Jak Arab walczy z Zydem, to ktory jest antysemita? 05.03.06, 19:49
        tadeuszx napisał:

> Semita (wg Encyklopedii PWN)
        > Semita - człowiek należący do jednego ze spokrewnionych ze sobą etnicznie ludów
        > ,
        > których pierwotną siedzibą była przypuszczalnie pustynia syryjsko-arabska i
        > które mówią językami semickimi
        > języki semickie języki wywodzące się z zachodniej Azji, tworzące wraz z
        > chamickimi semito-chamicką rodzinę językową, np. hebrajski, arabski, etiopski.
        > Proszę zwrócić uwagę na słowa „...arabski, etiopski”. Większość lud
        > zi
        > określanych mianem antysemitów, nie ma nic do Arabów. Więcej, często prezentują
        > c
        > poglądy proarabskie, są określeniem „antysemita”, zaliczani jako ic
        > h wrogowie.
        >

Jak Arab z Palsetyny walczy z Zydem z Izraela, to ktory z nich jest antysemita?
        • remekk Re: Jak Arab walczy z Zydem, to ktory jest antyse 06.03.06, 20:47
          Jka walczy z 12 letnim dzieckiem palestyńskim to jest "bohaterem" ... .
    • skin.polski Re: W Polsce problemem jest jadowity antypolonizm 05.03.06, 11:57
      zgadza się! polonofobia to nasz największy problem
      • kropek_oxford A swiat mysli, ze m e g a l o m a n i a narodowa 05.03.06, 12:00
        Zrobcie cos z tym, Polacy:)))
        • remekk Re: A swiat mysli, ze m e g a l o m a n i a nar 06.03.06, 19:33
          No ty - tchórzliwie ukrywający swe pochodznie chyba nie masz tego prblemu ale
          inni twoi rodacy znani sa z totalnego etnocentryzmu ... .
    • diabelek_x Antypolonizm - zjawisko marginalne. 05.03.06, 12:09
      Gdzie ten antypolonizm co tak podobno Polsce zagraza?
      • roro68 Re: Antypolonizm - zjawisko marginalne. 05.03.06, 14:16
        W Gazecie Wyborczej, Maleshka Times, w Wybiórczej, Giewu i Gó.. Prawda.
      • remekk Re: Antypolonizm - zjawisko marginalne. 06.03.06, 19:04
        diabelek_x napisał:

> Gdzie ten antypolonizm co tak podobno Polsce zagraza?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24536&w=37084222
        Kilka z tysięcy przykładów ... .
    • gurru Antypolonizm mediow polega na ciaglym pluciu, 05.03.06, 16:43
      i ponizaniu Polakow, na osmieszaniu tego co Polakom bliskie i jawnym gwalceniu
      praw demokracji, na okradaniu ich przez rozne swojskie i zagraniczne mafie, na
      ciaglym oskarzaniu Polakow o antysemityzm, gdy oni probuja sie zwyczajnie
      bronic przed zlodziejami, na wypedzaniu Polakow z Polski i wmawianiu im, ze
      musza sie godzic na role niewolnikow i musza akceptowac kolonializm we wlasnym
      kraju... itd. Antypolonizmem jest kneblowanie ust Polakom, ktorzy slusznie
      domagaja sie praw dla siebie i domagaja sie kar dla swych oprawcow.
      Antysemityzm w Polsce nie istnieje. Pokazcie mi choc jedent artykul w wiekszej
      gazecie, w ktorym pluje sie na Zydow tak jak stale pluje sie na Polakow. Od
      antypolonijnych tektstow roi sie wszedzie, przoduje w tej aktywnosci GW.
      Antysemityzm to knebel, ktorym posluguja sie swiatowi oszusci i zlodzieje dla
      zamykania ust okradanym, zniewalanym i zabijanym ofiarom.
      • sceptyk14 Re: Antypolonizm mediow polega na ciaglym pluciu, 05.03.06, 17:15
        gurru napisał:

> i ponizaniu Polakow, na osmieszaniu tego co Polakom bliskie i jawnym
        gwalceniu
        > praw demokracji, na okradaniu ich przez rozne swojskie i zagraniczne mafie,
        na
        > ciaglym oskarzaniu Polakow o antysemityzm, gdy oni probuja sie zwyczajnie
        > bronic przed zlodziejami, na wypedzaniu Polakow z Polski i wmawianiu im, ze
        > musza sie godzic na role niewolnikow i musza akceptowac kolonializm we
        wlasnym
        > kraju... itd. Antypolonizmem jest kneblowanie ust Polakom, ktorzy slusznie
        > domagaja sie praw dla siebie i domagaja sie kar dla swych oprawcow.
        > Antysemityzm w Polsce nie istnieje. Pokazcie mi choc jedent artykul w
        wiekszej
        > gazecie, w ktorym pluje sie na Zydow tak jak stale pluje sie na Polakow. Od
        > antypolonijnych tektstow roi sie wszedzie, przoduje w tej aktywnosci GW.
        > Antysemityzm to knebel, ktorym posluguja sie swiatowi oszusci i zlodzieje
        dla
        > zamykania ust okradanym, zniewalanym i zabijanym ofiarom.

Nic dodac, nic ujac.
        • zimaprecz Re: Antypolonizm mediow polega na ciaglym pluciu, 05.03.06, 17:34
          no jeśli ten powyższy stek bzdur i jadu ma być wzorcem "polonizmu" to cała moja
          rodzina i wszyscy znajomi rzeczywiście zaliczamy sie do nurtu antypolonizmu
          tylko my to inaczej nazywamy "od głupoty i zawiści chroń nas Panie Boże"
    • gurru Czym jest antysemityzm - slowa Zyda 05.03.06, 18:22
      www.normanfinkelstein.com/content.php?pg=3
    • gurru Dajcie przyklad Zydow przesladowanych 05.03.06, 18:35
      obecnie przez Polakow. Nie ma, dlatego wymysla sie falszywki typu Jedwabne,
      zeby ofiarom zakneblowac usta. Przykladem Polakow przesladowanych obecnie przez
      Zydow jest prawie cala Polska, okradziona ze wszystkiego przez zagranicznych
      zydowskich bankierow jak i lokalnych zlodziei.Trzeba przyznac,ze wladze Polski
      ulatwily in te kradziez.
      • ariadna-enta Re: Dajcie przyklad Zydow przesladowanych 05.03.06, 23:59
        gurru napisał:

> obecnie przez Polakow. Nie ma, dlatego wymysla sie falszywki typu Jedwabne,
        > zeby ofiarom zakneblowac usta. Przykladem Polakow przesladowanych obecnie
        przez
        >
        > Zydow jest prawie cala Polska, okradziona ze wszystkiego przez zagranicznych
        > zydowskich bankierow jak i lokalnych zlodziei.Trzeba przyznac,ze wladze
        Polski
        > ulatwily in te kradziez.

Jak czytam takich ludzi jak ty,którzy nawet na mękach będą zaprzeczać,że w
        mordzie w Jedwabnem maczali ręce polscy mieszkańcy tej wsi (oczywiście ,że nie
        wszyscy) i że tylko Żydzi są winni złej sytuacji w Polsce, a nie łaska
        popatrzeć na własne zaniedbania to chyba też zaliczyć mnie można do nurtu
        antypolonizmu. To jakiś obłęd nie można powiedzieć,że w Polsce się kradnie(
        czego sama doświadczyłam) bo zaraz podnosi się larum.Innym narodom można wtykać
        ile wlezie,ale o nas ani mru,mru.To tak jakby złapać kogoś na kradzieży,a
        złodziej krzyczy,że inni też kradną.
      • wiewiorzasta Re: Dajcie przyklad Zydow przesladowanych 06.03.06, 00:47
        gurru napisał:

> obecnie przez Polakow.

Marek Edelman - dom, w którym mieszka jest notorycznie sprejowany przez zapewne
        polskich młodzieńców hasłami typu "Żydzi do gazu", albo szubienicami z gwiazdą
        Dawida.
        • remekk Re: Dajcie przyklad Zydow przesladowanych 06.03.06, 10:15
          wiewiorzasta napisała:

>
          > Marek Edelman - dom, w którym mieszka jest notorycznie sprejowany przez
          zapewne
          > polskich młodzieńców hasłami typu "Żydzi do gazu", albo szubienicami z gwiazdą
          > Dawida.
          >
          No tak w porównaniu z obleniem twarzy kwasem , skazaniu na więzienie ,
          zniszczeniem zdrowia , ruina finansowa oraz totalnym opluciem Walusia -
          - napisy wykonane nie wiadomo przez kogo to straszny pogrooooommm ... .
          • elojka Re: Dajcie przyklad Zydow przesladowanych 06.03.06, 18:51
            a kto został oblany kwasem, wsadzony do więzienia, zniszczono mu zdrowie,
            doprowadzono do ruiny finansowej tylko za to, że jest Polakiem?
            • remekk Re: Dajcie przyklad Zydow przesladowanych 06.03.06, 18:57
              elojka napisała:

> a kto został oblany kwasem, wsadzony do więzienia, zniszczono mu zdrowie,
              > doprowadzono do ruiny finansowej tylko za to, że jest Polakiem?
              Niejaki Franciszek Waluś. Akurat b yło "zpaotrzebownaie" na polskiego esesmana
              i Wiesenthal "wytarał się" o kilkunastu "swiadków" , którzy z wielka swadą
              opisywali jakich to straszliwych cier[pień zazanali od "esesmana" Walusia .
              Kiedy okaząło sie ,z ę ten jako nastolatek był w Niemcech "na robotach" w
              czasie kiedy rzekomo miał być owym "esesmanem" został uniewiniony .
              Jednak Zydzi do dzis nie wyjasnili ani tym bardziej noie zadość uczynili mu za
              te "przygody" jkaich zazanał za ich udziałem a jakie opisałem w poście
              powyżej ... .
    • wiewiorzasta Re: W Polsce problemem jest jadowity antypolonizm 06.03.06, 00:50
      gurru napisał:

> pokrzywdzonych.

Możesz podrzucić linki do jakichś przykładowych 'antypolonizmowych' artykułow
      (lub audycji) w polskich mediach?
    • freemason Proszę mnie zatem dopisac do listy 06.03.06, 00:51
      ... szermierzy antypolonizmu. Będę zaszczycony towarzystwem prof. Grossa, Anny
      Bikont i Barbary Skargi. Czekam!
      • hulaj_dusza Re: Proszę mnie zatem dopisac do listy 06.03.06, 01:09
        freemason napisał:

> ... szermierzy antypolonizmu. Będę zaszczycony towarzystwem prof. Grossa,
        Anny
        > Bikont i Barbary Skargi. Czekam!

Ja również:)
      • mlot.na.lewactwo Kazdy kto ciebie czytuje ma juz wyrobione zdanie 06.03.06, 18:45
        czuj sie dumny, piekne towarzycho i jakie antypolonosemickie.
    • frau_blada Na tym forum problemu nie rozwiazesz! 06.03.06, 01:29
      Za duzo trolli.
      :)
      a w;lasciwie
      :(
      • t0g Czy antypolonizmem bedzie, jesli ja niesmialo... 06.03.06, 02:11
        ...po przeczytaniu tego watku zaproponuje, by nazwe kraju zmienic z "Polska" na
        "Ward"? (i nazwe stanowiska glowy panstwa na "ordynator"?).

In asylum (i.e., in an institution for the relief or care of the destitute or
        afflicted and especially the insane) the most appropriate name for a subunit is
        "ward", I believe.

Jesli to, nie daj Boze, antypolonizm, to, oczywiscie, ja natychmiast wycofuje
        swoja propozycje.
      • ave_duce Re: Na tym forum problemu nie rozwiazesz! 06.03.06, 09:24
        A które forum proponujesz?

;)
    • remekk [...] 06.03.06, 08:57
      • ave_duce Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 09:25
        Czy ten tekst to twój ulubiony SPAM?

;)
        • remekk Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 09:32
          ave_duce napisała:

> Czy ten tekst to twój ulubiony SPAM?
          >
          > ;)
          Gdyby nie był tak chamsko kasowany - nie musoał bym tych szokujących przykładów
          żydowksiego antypolonizmu powtarzać .
          Czy to tak ciężko zrozumiec czy raczej typowa dla polskojęzycznych próba obrony
          plemiennych oszzcerców poprzez odwracanie uwagi ... .
          • ave_duce Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 09:41
            remekk napisał:

> ave_duce napisała:
            >
            > > Czy ten tekst to twój ulubiony SPAM?
            > >
            > > ;)
            > Gdyby nie był tak chamsko kasowany - nie musoał bym tych szokujących
            przykładów
            >
            > żydowksiego antypolonizmu powtarzać .
            > Czy to tak ciężko zrozumiec czy raczej typowa dla polskojęzycznych próba
            obrony
            >
            > plemiennych oszzcerców poprzez odwracanie uwagi ... .

Licz się ze słowami, jeśli je do mnie kierujesz, ok?
            Nic o mnie nie wiesz, ani o mojej rodzinie.
            • remekk Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 09:45

>
              >
              > Licz się ze słowami, jeśli je do mnie kierujesz, ok?
              > Nic o mnie nie wiesz, ani o mojej rodzinie.
              >
              Zadałem pytanie - nic kategorycznego ie twierdziłem ani o Tobie ani o Towjej
              rodzinie .
              Napisz co sądzisz nt antypolonizmu (szczególnie nt przykąłdów prztoczonych
              przeze mnie) oraz o perfidnych próbach obrony - wtedy będe wiedział cos
              konkretengo o Tobie ... .
              • ave_duce Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 09:51
                remekk napisał:

>
                > >
                > >
                > > Licz się ze słowami, jeśli je do mnie kierujesz, ok?
                > > Nic o mnie nie wiesz, ani o mojej rodzinie.
                > >
                > Zadałem pytanie - nic kategorycznego ie twierdziłem ani o Tobie ani o Towjej
                > rodzinie .
                > Napisz co sądzisz nt antypolonizmu (szczególnie nt przykąłdów prztoczonych
                > przeze mnie) oraz o perfidnych próbach obrony - wtedy będe wiedział cos
                > konkretengo o Tobie ... .

Sądze, ze po obu stronach "barykady", któą sami wznieśli, stoją kretyni.
                I to wyjaśnia wszystko. Oto oni:

Okładający się kijami
                (wg obrazu F. Goi)

Wrzask w niebo uderza wysokie
                I z trzaskiem krzyżują się kije.
                Pod zmierzchu złocistym obłokiem
                Co sił w grzbietach swój swego bije

Pijany wolności wyrokiem.
                Ugrzęźli na dobre w Ojczyźnie
                Jak krzywe wrośnięci w nią drzewa.
                I żaden się z nich nie wyśliźnie

Odbiciu swych wstydów i zniewag
                Co ciałem oblekły się bliźnim.
                Wytłukli do cna żyzne myśli
                I światło się od nich oddala;

Więc w krzyk - trzeciorzędni statyści -
                Że wściekłość w nich wielkość wyzwala,
                Nienawiść z małości oczyści.
                Obłażą liszajem godności

Ich twarze od wrzasku skarlałe.
                Potężni się czują i wzniośli
                Rachując korzyści i kości
                Bezwzględnym klekotem pałek.

Prócz plucia i stania w rozkroku
                O niczym nie mają pojęcia;
                Lecz mimo to wierzą głęboko,
                Że czeka ich cud Wniebowzięcia...
                Gdy tylko zatłuką się w mroku.

Jacek Kaczmarski
                • remekk Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 09:54

>
                  >
                  Nie chcesz chyba powiedziec ,ze nie widzisz jakby pewnej asymetrii (eufemizm)
                  pomiędzy podwórzowym antysemityzmem a antypolonizmem lansowanym przez liderów
                  tej społęczności ... .
                  • remekk PS 06.03.06, 09:56
                    Antypolonizm jest powszechny wsród społecznosci zydowskiej - nawet liderzy
                    znani sa z antypolksich wyskoków .
                    Antysemityzm wystepuje tylko w marginalnych partyjkach , "elyty" znane sa
                    raczej z serwilizmu i filosemityzmu .
                    Antypolskie "dzieła" sa ponad maire nagradzane i promowane - np paszkwil
                    Grossa , pisma antysemickie maja zsięg podwórzowy .
                    Antysemityzm bywa chamski - raczej nie jest przewrotny , perfidny i plugawy.
                    Antysemityzm w pzreciwieństwie do antypolonizmu jest autonomiczny i nie
                    stanowi wstepu do złodziejstwa ... .
                    Antysemici nie opluwaja bohaterów - np powstańcó z getta . Antypolacy czynia to
                    permanentnie - np w przypadku AK ... .
                    • ave_duce Re: PS 06.03.06, 11:45
                      remekk napisał:

> Antypolonizm jest powszechny wsród społecznosci zydowskiej - nawet liderzy
                      > znani sa z antypolksich wyskoków .

No, fakt: środowisko skupione wokół Ojca Dyrektora formalnie nie rządzi, LPR
                      też nie, ani MW.

> Antysemityzm wystepuje tylko w marginalnych partyjkach , "elyty" znane sa
                      > raczej z serwilizmu i filosemityzmu .

Kaczyńscy są serwilistyczni i filosemiccy? Ho, ho!

> Antypolskie "dzieła" sa ponad maire nagradzane i promowane - np paszkwil
                      > Grossa , pisma antysemickie maja zsięg podwórzowy .

Kiążka Grossa odkrywała "wstydliwe" karty naszej polsko-żydowskiej historii;
                      pisma antysemickie nie są sprzedawane "na podwórzach", tylko, np.,
                      w przykościelnych kioskach, antysemickie wypociny prof.prof. - bez żenady
                      reklamowane w Radyju MaRYja.

> Antysemityzm bywa chamski - raczej nie jest przewrotny , perfidny i plugawy.

Dla mnie - jest jak najbardziej PLUGAWY. I JEST chamski.

> Antysemityzm w pzreciwieństwie do antypolonizmu jest autonomiczny i nie
                      > stanowi wstepu do złodziejstwa ... .

???

> Antysemici nie opluwaja bohaterów - np powstańcó z getta . Antypolacy czynia
                      to
                      >
                      > permanentnie - np w przypadku AK ... .

Akurat!

P.S. Napisałam juz, że jestem przeciwko oszołomom z obu stron, nie próbuj
                      mnie "łączyć" z którymikolwiek z nich.

Trzymaj się.
                      • remekk Re: PS 06.03.06, 12:00
                        ave_duce napisała:

> remekk napisał:
                        >
                        > > Antypolonizm jest powszechny wsród społecznosci zydowskiej - nawet liderz
                        > y
                        > > znani sa z antypolksich wyskoków .
                        >
                        > No, fakt: środowisko skupione wokół Ojca Dyrektora formalnie nie rządzi, LPR
                        > też nie, ani MW.
                        Nie byłas tak uprzejma aby odnies c sie do tego iz Rydzyk od kilku lat nie
                        podejmuje tematu zydowskiego a pomimo to niektórzy powtarzaja jak mantrę
                        teksty o "as" radyja .
                        Poza tym Rydzyki NIGDY nie powiedział czegos takiego jka chocby zacytowane
                        pzrykłady szokujących kłamstw wygłaszanych przez liderów żydowskich
                        >
                        > > Antysemityzm wystepuje tylko w marginalnych partyjkach , "elyty" znane sa
                        >
                        > > raczej z serwilizmu i filosemityzmu .
                        >
                        > Kaczyńscy są serwilistyczni i filosemiccy? Ho, ho!
                        No mysle , ze 100 mln przeznaczone na budowe żydowskiego muzeum to chyba jednak
                        gest dobrej woli - jakby nieco odmienny od plugawych oskarżeń oraz
                        najbezczelniejszych wświcie roszczeń strony przeciwnej ... .
                        >
                        > > Antypolskie "dzieła" sa ponad maire nagradzane i promowane - np paszkwil
                        > > Grossa , pisma antysemickie maja zsięg podwórzowy .
                        >
                        > Kiążka Grossa odkrywała "wstydliwe" karty naszej polsko-żydowskiej historii;
                        "Ksiażka" groSSa to paszkwil zawierający w sobie rekordową ilośc kałmstw.
                        Udział kilku Polkaów w niemieckeij zbrodni jest pretekstem do zmasowanej
                        nagonki na Polske czynionej przez potomków tych , którzy dokonywali MASOWYCH
                        zbrodni na POlAKCH ,a którzy po dzis dzien nie rozliczyli się z tego .
                        > pisma antysemickie nie są sprzedawane "na podwórzach", tylko, np.,
                        > w przykościelnych kioskach, antysemickie wypociny prof.prof. - bez żenady
                        > reklamowane w Radyju MaRYja.
                        Jakiez to pisma "antysemickie" sprzedawane sa w kioskach przyparafialnych na
                        tyle często i amsowo żeby to mogło stanowic jakikolwiek argument ?
                        Opracowania prof Nowaka np sa nieporównywalnie bardziej profesjonalne niz
                        paszwil groSsa i inne tego typu paszkwile .
                        Do tej pory oszczercy plujacy na prof Nowaka nie podali ANI JEDNEGO rażącego
                        błędu warzstatu historyka - potrafia tylko pluc na niego ... .
                        > > Antysemityzm bywa chamski - raczej nie jest przewrotny , perfidny i pluga
                        > wy.
                        >
                        > Dla mnie - jest jak najbardziej PLUGAWY. I JEST chamski.
                        Równei "plugawy" jak produkty chorej wyobraźni9e zboka - Lewinkpfa- Kosińksiego
                        lansowane jako "dokument" ?
                        >
                        > > Antysemityzm w pzreciwieństwie do antypolonizmu jest autonomiczny i nie
                        > > stanowi wstepu do złodziejstwa ... .
                        >
                        > ???
                        Opisał to Finkelstein w "Holokaust industry"
                        > > Antysemici nie opluwaja bohaterów - np powstańcó z getta . Antypolacy czy
                        > nia
                        > to
                        > >
                        > > permanentnie - np w przypadku AK ... .
                        >
                        > Akurat!
                        Akurat tak to jest . Jesli chodzi o ŻZW to o pamięc o nich upomnieli sie
                        polscy "antysemici" ... .
                        > P.S. Napisałam juz, że jestem przeciwko oszołomom z obu stron, nie próbuj
                        > mnie "łączyć" z którymikolwiek z nich.
                        >
                        > Trzymaj się.
                        Nie łącze Cię z żadna ze stron - ale widzę kolosalne wpływy tylko JEDNEJ strony
                        Pozdro.
                        • ave_duce Re: PS Ty to jakis niewyżyty grafoman jesteś??? 06.03.06, 12:09
                          Krótko proszę i na temat.
                          Nie mam tyle cierpliwości, co wiewiorzasta. Ani jej zacięcia naukowo-
                          pedagogicznego.

;)
                          • remekk Krócej nt sie nie da - wysil sie odrobinę ... 06.03.06, 12:14
                            ...
                  • ave_duce Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 10:02
                    remekk napisał:

> >
                    > Nie chcesz chyba powiedziec ,ze nie widzisz jakby pewnej asymetrii (eufemizm)
                    > pomiędzy podwórzowym antysemityzmem a antypolonizmem lansowanym przez
                    liderów
                    > tej społęczności ... .

Rydzyk też należy do "Podwórkowych Antysemitów", czy im tylko miłościwie
                    patronuje?

Nie rozśmieszaj mnie.

;)
                    • remekk Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 10:18
                      ave_duce napisała:

> remekk napisał:
                      >
                      > > >
                      > > Nie chcesz chyba powiedziec ,ze nie widzisz jakby pewnej asymetrii (eufem
                      > izm)
                      > > pomiędzy podwórzowym antysemityzmem a antypolonizmem lansowanym przez
                      > liderów
                      > > tej społęczności ... .
                      >
                      > Rydzyk też należy do "Podwórkowych Antysemitów", czy im tylko miłościwie
                      > patronuje?
                      >
                      > Nie rozśmieszaj mnie.
                      >
                      > ;)
                      Rydzyk od kilku lat nie podejmuje tego tematu .
                      Wcześniej nigdy nie powiedział czegoś takiego jak liderzy społecznosci
                      żydowskiej .
                      A do pozostałych róznic pomiędzy as a ap nie odniesiesz się ?
                      • ave_duce Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 12:10
                        remekk napisał:

> ave_duce napisała:
                        >
                        > > remekk napisał:
                        > >
                        > > > >
                        > > > Nie chcesz chyba powiedziec ,ze nie widzisz jakby pewnej asymetrii
                        > (eufem
                        > > izm)
                        > > > pomiędzy podwórzowym antysemityzmem a antypolonizmem lansowanym pr
                        > zez
                        > > liderów
                        > > > tej społęczności ... .
                        > >
                        > > Rydzyk też należy do "Podwórkowych Antysemitów", czy im tylko miłościwie
                        > > patronuje?
                        > >
                        > > Nie rozśmieszaj mnie.
                        > >
                        > > ;)
                        > Rydzyk od kilku lat nie podejmuje tego tematu .
                        > Wcześniej nigdy nie powiedział czegoś takiego jak liderzy społecznosci
                        > żydowskiej .
                        > A do pozostałych róznic pomiędzy as a ap nie odniesiesz się ?

Podejmuje.
                        Odniosłam się.
                        • remekk Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 12:18

> Podejmuje.
                          Kiedy w ciagu ostanich 3 lat choćby jejdne "Rzomowy niedokończone" zostały
                          poświęcone temu tematowi ?

• ave_duce Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 12:19
                            remekk napisał:

>
                            > > Podejmuje.
                            > Kiedy w ciagu ostanich 3 lat choćby jejdne "Rzomowy niedokończone" zostały
                            > poświęcone temu tematowi ?
                            >

A to jest jedyna audycja w Radyju MaRyja, tak?

;)
                            • remekk Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 12:25
                              No dobra - to podaj konkretny przykład kiedy to jakas inna audycja została
                              poswięcona temu tematowi i gdzie w tej audycji - w/g Cibie mielismy przykłady
                              antysemityzmu .
                              Transmisja w TV Trwam z wizyty Benedykta XVI w synagodze to chyba nie jest ten
                              przykąłd "antysemityzmu" ?
                              • ave_duce Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 12:28
                                remekk napisał:

> No dobra - to podaj konkretny przykład kiedy to jakas inna audycja została
                                > poswięcona temu tematowi i gdzie w tej audycji - w/g Cibie mielismy przykłady
                                > antysemityzmu .
                                > Transmisja w TV Trwam z wizyty Benedykta XVI w synagodze to chyba nie jest
                                ten
                                > przykąłd "antysemityzmu" ?

Sam sobie poszukaj, jeśli mi nie wierzysz. Nie chodzi tylko o CAŁE audycje,
                                o tytule, np. "My, antysemici z Radia MaRyja".

O koledze prof. Nowaku coś ci się obiło o uszy, czy nie? A bajdy prof. Bajdy???

;)
                                • remekk Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 15:38
                                  > Sam sobie poszukaj, jeśli mi nie wierzysz. Nie chodzi tylko o CAŁE audycje,
                                  > o tytule, np. "My, antysemici z Radia MaRyja".
                                  >
                                  > O koledze prof. Nowaku coś ci się obiło o uszy, czy nie? A bajdy prof.
                                  Bajdy???
                                  >
                                  Czyli "antysemityzmem" jest samo dopuszczenie prof Nowaka do głosu ... .
                                  Prezciwnicy prof Nowaka nie potrafia podac żadnego merytorycznego argumentu
                                  przeciw niemu więc określaja go mianem "antysemity" a to z kolei ma byc
                                  "dowodem" na "antysemityzm" w radyju . Zaiste ciekawa jest "argumentacja"
                                  filosemitów ... .
                                  • ave_duce Re: Nie uda ci się. 06.03.06, 16:22
                                    remekk napisał:

> > Sam sobie poszukaj, jeśli mi nie wierzysz. Nie chodzi tylko o CAŁE audycj
                                    > e,
                                    > > o tytule, np. "My, antysemici z Radia MaRyja".
                                    > >
                                    > > O koledze prof. Nowaku coś ci się obiło o uszy, czy nie? A bajdy prof.
                                    > Bajdy???
                                    > >
                                    > Czyli "antysemityzmem" jest samo dopuszczenie prof Nowaka do głosu ... .
                                    > Prezciwnicy prof Nowaka nie potrafia podac żadnego merytorycznego argumentu
                                    > przeciw niemu więc określaja go mianem "antysemity" a to z kolei ma byc
                                    > "dowodem" na "antysemityzm" w radyju . Zaiste ciekawa jest "argumentacja"
                                    > filosemitów ... .

Możesz mi wmawiać, co ci sie żywnie podoba - nie obchodzi mnie to nic a nic.
                                    Wielokrotnie słyszałam (tak, tak, słucham czasem noca Radyja i wcale mi nie
                                    jest do śmiechu) antysemickie wypowiedzi.

Swoje słowo, swój słuch i zdolność rozumienia wyżej cenię niż twoje.
                                    I wiem, kim jestem i ile jestem warta. Dotarło?

Jak chcesz - to ty mi udowodnij, że prof. Nowak i inni nie mieli na przestrzeni
                                    ostatnich 3 lat (chyba dobrze pamiętam) wypowiedzi, komentarzy, itp.
                                    antysemickich.
                                    • remekk Typowe dla filosemitów - wydaje się,ze prof. Nowak 06.03.06, 18:04
                                      ...to "antysemita" i już !
                                      Tupnij jeszcze nózką a moze ktos oprócz polskojęzycnych Ci uwierzy ... .
                                      • ave_duce Re: Typowe dla antysemitów - wydaje się,ze prof. 06.03.06, 18:07

...to "nieantysemita" i już ! Tupnij jeszcze obiema nózkami, a moze ktoś oprócz
                                        PRAWDZIWYCH Polaków Ci uwierzy ... .
                                        • remekk Re: Typowe dla antysemitów - wydaje się,ze prof. 06.03.06, 18:26
                                          > ...to "nieantysemita" i już ! Tupnij jeszcze obiema nózkami, a moze ktoś
                                          oprócz
                                          >
                                          > PRAWDZIWYCH Polaków Ci uwierzy ...
                                          Dziecinada - odbijasz piłeczkę niczym przedszkolak .
                                          To ty wysunełaś taki "argumemt" , ze w radyju panuje "antysemityzm"
                                          jako "przeciwwagę" dla szkoujących antypolonizmów lideró społecznosci zydowskiej
                                          Z kolei jako "argument" potwierzdający Twoja tezę o antysemityźmie w radyju
                                          stwierdziłas ,z ę wystepuje tam prof. Nowak , dla "potwierdzenia" z kolei tezy
                                          o "antysemityźmie" Nowaka stwierdziłaś , ze jast "antysemitą" bo Ty o tym
                                          wiesz - naprawdę "bogactwo" filosemickiej "argumentacji" jest zadziwiajace -
                                          - nic dziwnego ,ze filosemici unikaja jak ognia otwartej dyskusji z prof
                                          Nowakiem na te tematy ... .
                                          • hulaj_dusza Re: Ale się uczepiłeś... 06.03.06, 21:05
                                            www.radiomaryja.pl.eu.org/teksty/rzmorm/propaganda.html
                                            www.radiomaryja.pl.eu.org/teksty/rzmorm/p.html#integracja
                                            www.radiomaryja.pl.eu.org/teksty/rzmorm/p.html#protokoly
                                            Jeszcze coś?
                                            • remekk Re: Ale się uczepiłeś... 06.03.06, 21:21
                                              Czy cos uszło mojej uwadze - czy najnowsze teksty dot straszych "braci"
                                              pochodzą z 2002 r .
                                              Nawet te najstarsze teksty nie dadzą porównac się z przytoczonymi przeze mnie
                                              przykąłdami antypolonizmu ... .
                                              A powoływanie się na głosy słuchaczy to typowy prezykąłd podójenej "etyki" .
                                              W radiu agorowym - słuchacze specjalnie prowokowani byli do wygłaszania opinii
                                              antysemickich - jakos nkit TOKu nie oskarżył o "antysemityzm" ... .
                                              • hulaj_dusza Re: Ale się uczepiłeś...Uszło. 06.03.06, 21:32
                                                remekk napisał:

> Czy cos uszło mojej uwadze - czy najnowsze teksty dot straszych "braci"
                                                > pochodzą z 2002 r .
                                                > Nawet te najstarsze teksty nie dadzą porównac się z przytoczonymi przeze mnie
                                                > przykąłdami antypolonizmu ... .
                                                > A powoływanie się na głosy słuchaczy to typowy prezykąłd podójenej "etyki" .
                                                > W radiu agorowym - słuchacze specjalnie prowokowani byli do wygłaszania
                                                opinii
                                                > antysemickich - jakos nkit TOKu nie oskarżył o "antysemityzm" ... .
          • giwi Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 10:22
            Nie wklejaj w kółko tego samego tekstu. Jest już na forum w innym wątku i wystarczy. Z pozostałych miejsc będzie usuwany.
            • remekk Re: ropaczliwie kasują przytkłady antypolonizmu 06.03.06, 10:28
              > Nie wklejaj w kółko tego samego tekstu. Jest już na forum w innym wątku i
              wysta
              > rczy. Z pozostałych miejsc będzie usuwany.
              To temat zasługujący na oddzielny wątek - ale jako taki był kilkukrotnie
              kasowany - wytłumacz forumowiczom - dlaczego ... .
              Dopiero po kilkukrotmym skasowaniu został wklejony jako jeden z wielu postów
              pod innym watkiem .
              • ave_duce Re: To twoje zdanie. Nie dopuszczasz, że ktoś może 06.03.06, 11:47
                mieć inne?
                • remekk Twierdzisz , ze sprawa antypolonizmu nie zasługuje 06.03.06, 15:50
                  ...na oddzielny wątek ?
                  • ave_duce Re: Twierdzisz , ze sprawa antypolonizmu nie zasł 06.03.06, 18:14
                    remekk napisał:

> ...na oddzielny wątek ?

Nie wieem, ale wiem, że czepiasz się "antypolonizmu" jak pijany płotu.
                    • remekk Re: Twierdzisz , ze sprawa antypolonizmu nie zasł 06.03.06, 18:29
                      ave_duce napisała:

> remekk napisał:
                      >
                      > > ...na oddzielny wątek ?
                      >
                      > Nie wieem, ale wiem, że czepiasz się "antypolonizmu" jak pijany płotu.
                      >
                      No wiesz Twoje "argumenty" jakie zaprezentowałaś w tej dyskusji nie świadcza
                      najlepiej o Twojej kondycji intelektualnej . Gdybys była tylko pijana - to
                      pewnie jutro przyszła by pora na refleksje . Gorzej jeśli jestes tak
                      zaimpregnowana i wytresowana przez treserów , ze nawet po przemysleniu
                      pozostaniesz przy swoim ... .
                      • hulaj_dusza Re: Obsesja - masz problem, chłopie! 06.03.06, 22:09
                        remekk napisał:

> ave_duce napisała:
                        >
                        > > remekk napisał:
                        > >
                        > > > ...na oddzielny wątek ?
                        > >
                        > > Nie wieem, ale wiem, że czepiasz się "antypolonizmu" jak pijany płotu.
                        > >
                        > No wiesz Twoje "argumenty" jakie zaprezentowałaś w tej dyskusji nie świadcza
                        > najlepiej o Twojej kondycji intelektualnej . Gdybys była tylko pijana - to
                        > pewnie jutro przyszła by pora na refleksje . Gorzej jeśli jestes tak
                        > zaimpregnowana i wytresowana przez treserów , ze nawet po przemysleniu
                        > pozostaniesz przy swoim ... .

obsesja med. natręctwo, myśli i czynności natrętne, będące objawem (psycho)
                        nerwicy; myśl prześladująca uporczywie; kompulsja, uraz na jakimś tle; por.
                        fobia.
                        Etym. - łac. obsessio 'zamknięcie; otoczenie; opętanie'; ob 'do; ku,
                        przeciw'; zob. sesja.

www.slownik-online.pl/kopalinski/E4E2F22AAE23C420C1256570007BDE79.php
                        Myśli natrętne są to idee, wyobrażenia czy impulsy do działania, które
                        pojawiają się w świadomości w sposób stereotypowy.

pl.wikipedia.org/wiki/Obsesja
                        • remekk Re: Obsesja - wypowiedzi premierów Izraela , rabin 07.03.06, 06:48
                          ...ów naczlenych Izraela i Polski , przywódcy Kongresu Zydów Amerykańskich -
                          - to tylko moja "obsesja" ... .
                          Zajmij Ty sie chłopie wklejaniem cytatów - to Ci lepiej wychodzi niz
                          Twoje "diagnozy" ... .
    • gosc.z.korony ,,jadowity'' he he he ,,antypolonizm'' he he he 06.03.06, 09:34
      No taaak... jak się czyjąś głupotę widzi i reaguje, to od razu ,,jadowity'', od
      razu ,,antypolonizm''!
      Doprawdy trzeba mieć dużo pychy w sobie, by móc z wewnętrznym spokojem
      orzekać: ,,Jam Polak, co ja myślę i czynię, to polskie'' a ,,Wyście antypolacy,
      a Wasze myśli to antypolonizm''.
      Tak się często zastanawiam, dlaczego My - Obywatele Rzeczypospolitej -
      pozwalamy bubkom w rodzaju jakiegoś ,,gurru'', czy jakiegoś ,,ojca'' Rydzyka,
      ferować wyroki w sprawie polskości?
      Przecież to OBRAZA dla Nas Wszystkich - Polaków!
      • remekk [...] 06.03.06, 09:38
        • gosc.z.korony czytałem już tę Twoją ,,wklejkę'' po wielokroć 06.03.06, 09:45
          I powiem tak: jak głupiec cytuje głupców, to nigdy nic mądrego z tego nie
          wyjdzie.
          • remekk Ci głupcy to liderzy tej społeczności ... 06.03.06, 09:48
            ...żeby nie widziec problemu to trzeba byc tak "mądrym" inaczej jak ty ... .
            • gosc.z.korony Kaczyńscy, Lepper, Giertych - to też liderzy 06.03.06, 09:58
              Masz więc rację. Społeczności potrafią sobie głupców, frustratów i populistów
              fundować na liderów. Masz świętą rację. Kiedyś to się też zdarzyło Włochom i
              Niemcom.
              Zgadzam się z Tobą w pełni.
              Teraz już widzę problem... gruby problem.
              • remekk Czy ich "anstyemityzm" jest porównywalny z przykła 06.03.06, 10:02
                ...dami przytoczonymi czy próbujesz rozpaczliwie zmieniac tamat czy raczej
                uciekac od tematu ?
                • gosc.z.korony Jedyne co robię ,,rozpaczliwie'', to usiłuję zmusi 06.03.06, 10:16
                  zmusić Cię do myślenia.
                  I wiesz... sam nie wiem, po co się tak wysilam, skoro od lat to jakoś nie
                  wychodzi.
                  Być może Kolegi przypadek, to jakaś ,,utrwalona sprawa''.
                  • remekk Twoje "argumenty" swiadczą o Twoich kwalifikacjach 06.03.06, 10:21
                    ..."intelektualnych" ... .
                    Zamiast merytprycznych argumentów obrażanie i jeszcze udawanie "tolernacyjnego"
                    - niestety pod tym względem nie zmieniasz sie ani na jotę ... .
                    • gosc.z.korony Masz rację brak mi ,,merytprycznych argumentów'' 06.03.06, 10:31
                      he he he
                      a Tobie zdolności ,,asbtrakcyjnego'' myślenia.
                      - to Twoja niezmienna cecha.
                      P.S.: używanie ,,argumentów'' w rozmowie z Tobą, to to samo co przysłowiowe
                      rzucanie grochem o ścianę... Może więc dlatego tak brakuje mi sił na tę grubą
                      STRATĘ CZASU. (sorki... chyba znowu jestem obraźliwy).
                      he he he
                      • remekk Re: Masz rację brak mi ,,merytprycznych argumentó 06.03.06, 10:37
                        Tobie brak zdolności nie tylko abstrakcyjnego - równiez racjonalnego myslenia.
                        A obrażanie to ograny sposób na unikanie dyskusji - Twoje wicie sie niczym
                        przycisniety robaczek świadczy o tym , że temacik jest wysoce niewygodny ... .
                        • gosc.z.korony I znowu masz rację! 06.03.06, 14:41
                          Właśnie spojrzałem w lustro: ,,O Boże! - krzyknąłem. - Jakiż ze mnie robaczek
                          co się wije i unika niewygodnego tematu... rety! rety!''
                          Palantuniu jesteś ,,remkuka'', Palantuniu.
                          I nikt Ci tego nie zdejmie.
                          • remekk Obrażanie i wykpiwanie to spsoób na unikanie ... 06.03.06, 16:06
                            ...dyskusji typowy dla udających "tolerancyjnych" - robaczków .
                            Ale nie wiem czy na tym forum ktokolwiek da się nabrac na tak "misterną"
                            intrygę ... .
      • mlot.na.lewactwo Zamien teraz antypolonizm na antysemityzm 06.03.06, 18:46
        Polaka na Zyda i bedziesz mial odpowiedz.
        • remekk Re: Zamien teraz antypolonizm na antysemityzm 06.03.06, 18:51
          mlot.na.lewactwo napisał:

> Polaka na Zyda i bedziesz mial odpowiedz.
          Jednym z podstawowych wyrózników cywilizacyjnych ich cywilizacji jest
          podwójna "etyka" - inna dla swoich , inna dla obcych .
          Oni nigdy nie zgodzą się na to żeby taka sama maire przykłądac do nich jak do
          innych ("niewybrańców"). Dla nich jesli ktos próbuje przykłądac tą sama miare
          do nich z miejsca zostaje (w ich mniemaniu) - "antysemitą" ... .
    • dr.krisk A co, zostałeś pokąsany???? 06.03.06, 10:20
      Tylko seria bolesnych zastrzyków może ci pomóc.
      Wesołej zabawy!
      • remekk Re: A co, zostałeś pokąsany???? 06.03.06, 12:07
        dr.krisk napisał:

> Tylko seria bolesnych zastrzyków może ci pomóc.
        > Wesołej zabawy!
        Sa lepsze sposoby na natypolonizm .
        Nie jest to moze "zabawa" wesoła (co najwyżej chwilami)ale i owszem -
        ciekawa ... .
      • mlot.na.lewactwo Jeszcze zyją pokąsani realnie!! 06.03.06, 18:49
        popytaj wsrod bliskich...
    • indris W Polsce problemem jest jadowita głupota 06.03.06, 13:08
      Jeżeli ktoś nie zauważa w Polsce antysemityzmu, to tak jakby nie zauważał
      korupcji albo pijaństwa.
      • remekk Re: W Polsce problemem jest jadowita głupota 06.03.06, 16:13
        > Jeżeli ktoś nie zauważa w Polsce antysemityzmu, to tak jakby nie zauważał
        > korupcji albo pijaństwa.
        Tematem jest kosmiczna asymeytria antytsemityzmu i antypolonizmu - jesli ktoś
        tego nie zauważył (tematu) to jest po prostu nieuważny , jesli ktos nie widzi
        tej asymetrii to rzezcywiście doskwiera mu jadowita głupota ... .
        • snajper55 Re: W Polsce problemem jest jadowita głupota 06.03.06, 18:11
          remekk napisał:

> Tematem jest kosmiczna asymeytria antytsemityzmu i antypolonizmu - jesli ktoś
          > tego nie zauważył (tematu) to jest po prostu nieuważny , jesli ktos nie widzi
          > tej asymetrii to rzezcywiście doskwiera mu jadowita głupota ... .

Oczywiście, że jest asymetria. Dużo więcej jest antysemityzmu niż
          antypolonizmu. Sa pisma, książki antysemickie. Są oranizacje antysemickie. A
          antypolskich nie ma. Antypolonizm najczęściej występuje w wyobraźni
          antysemitów, któzy w ten sposób usiłują swoje zboczenie antysemickie
          usprawiedliwić.

S.
          • remekk "Łapaj złodzieja" - typowe dla polskojęzycznych .. 06.03.06, 18:32
            ...a miałes polskojezyczny kolezko udawać "Polaka" .
            A tu niespodzianka - wylazł ten element "przebogatej" tradycji i
            cała "misterna" intryga na nic ... .
    • gurru Wiec istnieje w Polsce antypolonizm... 06.03.06, 17:35
      Jest on zjawiskiem powszechnym, obecnym prawie we wszystkich mediach i dotyczy
      wulgarnej pogardy dla polskosci, ponizania, osmiesznia, opluwania,
      wykorzystywania Polakow, okradania ich, oszukiwania, wypedzania, itd. Jesli
      antysemityzm istnieje w Polsce, to jest zjawiskiem jednostkowym. Gdzis tam
      namalowana swastyka, ktora nie wiadomo,czy nie jest prowokacja namalowana np.
      przez jakiegos Zyda, co sie zdarza. Nawet gorsze przypadki antysemityzmu
      pozorowanego przez samych Zydow zdarzaja sie na swicie. Wazne sa jednak
      proporcje. W obecnej Polsce antypolonizm jest znacznie bardziej powszechny, niz
      antysemityzm. Ale ciekawe jest tez zjawisko odwrotne. Wszyscy wiedza, o
      tysiacach Polakow ratujacych Zydow podczas wojny z narazeniem wlasnego i swych
      rodzin zycia. Czy ktos slyszal o Zydzie ratujacym zycie choc jednego Polaka,
      albo jakiegos goja? Chetnie sie dowiem o takim przypadku.
      W tym watku nie chodzi jednak o wzajemne wytykanie sobie szowinizmow, tylko o
      zwrocenie uwagi na patologie spoleczne, ktore niszcza Polske.
      • remekk Re: Wiec istnieje w Polsce antypolonizm... 06.03.06, 19:16
        Co do ratowania - np na Kresach w 39 - to nie ma ani jednego w pełni
        udokumentowanego takiego przypadku . Natomiast wszsytkie relacje ocalonych są
        zgodne co do masowego udziału w eksterminacji Polaków . Dzis pomimo braku
        rozliczenia z kwestia zarówno Kresów jak i UBowni ośmelaja się "oskarżać"
        Polaków ... .
    • remekk [...] 06.03.06, 20:59
      • remekk Re: Zydzi musza za to przeprosić i odszczekać !! 06.03.06, 21:00
        Messanger - pismo syjonistycznej lozy masońskiej B-nai -B-rith :
        "Polacy wymordowali większośc Zydów"
        • remekk The Jewish press 06.03.06, 21:01
          "wszyscy wiemy że Aschwitz to nie był ani początek nai koniec polskiego
          natysemityzmu . Poalcy zawsze nienawidzili Zydów . Teraz oczywiście obiwniaja
          nazistów ale pzrzciez dobrze znanym faktem jest , ze nazisci nie mogli by
          zbudowac Auschwitz , ani Treblinki ani Soboboru (...) PAMIEATMY KTO BYŁ ZA TO
          ODPOWEIDZIALNY - P O L A C Y ... .
          • diabelek_x Re: The Jewish press 07.03.06, 02:03
            Co to za "jewish press" i kto to czyta , ile osob?
            W tym antypolonizmie zuwazylem jednak pewien "algorytm". Najczesciej koncem
            stycznia w jednej lub kilku gazetach wysokonakladowych pojawia sie jakis
            artykol, w ktorym wystepuje fraza : 'polskie obozy smierci."
            Ten drobny szczegol jest naglasniany w Polsce, pozniej amabasador lub jakis
            europosel protestuje lub domaga sie sprostowania.
            Jak wiadomo 27 stycznia przypada rocznica wyzwolenia obozu koncentracyjnego w
            Oswiecimiu.
            Mysle, ze jest to taki sposob przypominania Polakom o tej wlasnie rocznicy.
            • remekk Re: The Jewish press 07.03.06, 08:04
              To tylko mały fragmencik antypolonizmu . Wypowiedzi premierów Izraela ,
              naczelnych rabinów i innych pzrywódców tego srodowiska a do tego produkcje made
              in hollywood gdzie Polacy pokazywani są zwykle w negatywnym swietle , polish
              jokes i inne tego typu przejway akcji "ukoronowanej" próbami dprabiania
              nam "wspólodpowiedzialności" ... .
    • dziewczynka.z.zapalkami1 Re: W Polsce problemem jest jadowity antypolonizm 06.03.06, 21:26
      a jakim jest problemem?
      • gurru Dlaczego w Polsce zylo najwiecej Zydow na swiecie 07.03.06, 02:13
        skoro Polacy tak ich nienawidzili i przesladowali.Czyzby Zydzi byli
        masochistami lub glupcami i nie wiedzieli co dla nich dobre? Bajki o rzekomym
        antysemityzmie nie trzymaja sie logiki i historycznych faktow, bo zostaly
        wyssane z palca.
        • remekk Bo tu im byo najlepiej a dziś "odwdzięczją się" .. 09.03.06, 17:03
          ...w typowy dla siebie sposób ... .
    • gurru Bronce Polacy swojej godnosci 07.03.06, 02:26
      Zydzi,ktorzy na oczach swiata dokonuja obecnie zbrodni ludobojstwa na
      Palestynczykach, probuja zatrzec swoje winy oskarzajac niewinnych Polakow o
      zbrodnie podczas wojny. Jest to oczywiste falszowanie historii dla zyskow. Nasi
      przodkowie ratowali Zydow podszczas wojny i tysiace Polakow ponioslo za to
      smierc z rak hitlerowcow.Teraz Zydzi odplacaja sie nam opluwajac wszystkich
      Polakow, zeby zatkac nam usta, gdy protestujemy przeciw okradaniu nas.
      Podobnie Zydzi handluja ofiarami swoich przodkow z Oswiecima. Temu sluzy biznes
      holokaustu, o ktorym pisza sami uczciw Zydzi, jak Filkenstein. Najwiekszymi
      antysemitami sa sami Zydzi, bo oni dla pieniedzy swoich przyjaciol zamieniaja
      we wrogow.
      • diabelek_x Re: Bronce Polacy swojej godnosci 07.03.06, 03:08
        >Najwiekszymi antysemitami sa sami Zydzi, bo oni dla pieniedzy swoich
        >przyjaciol zamieniaja we wrogow.
        ==================
        Tak?
        No to ilu masz tych przyjaciol Zydow, tak w przyblizeniu podaj liczbe.
    • tychik1 Nasmiewaja sie tez juz z ludzi niepelnosprawnych 07.03.06, 03:16
      wierzacych,starszych.Mysle,ze Pan Bog zamyka im oczy jeszcze za zycia.
      To juz jest ich koniec ,mozna ich tylko pozalowac i pomodlic sie za nich.
      vvvwww.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060307&id=po01.txt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka