dundrub Re: NIE daj soba manipulować! Dlatego poczytaj 06.03.06, 10:16 the.bill - juz w jednej z dyskysji wyszlo na to, ze zarzucasz innym (dosc agresywnie) nieznajomosc prawa budowlanego, sam nie majac o nim najmniejszego pojecia.. twoja wiarygodnosc jest ZEROWA.. wyluzuj sie chlopie i zajmij czyms pozyteczniejszym niz wizyty na forum Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: NIE daj soba manipulować! Dlatego poczytaj 06.03.06, 10:21 Nie przejmuj się kolegą. On walczy ze złem, niczym Torquemenda z "heretykami", czy smok ze świętym Jerzym:)) Może po prostu go nie dokarmiajmy... Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: NIE daj soba manipulować! Dlatego poczytaj 06.03.06, 10:22 warto ostrzec innych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: :)) 06.03.06, 10:28 na marginesie.. zagladnij w ten proponowany tekst o indoktrynacji.. a pozniej pomysl np o RM ;) hahahah jak to bylo? "Kto mieczem wojuje..itd.." ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito [...] 06.03.06, 10:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito ja trochę rozumiem:)) 06.03.06, 11:08 chodzi o sposób w jaki przechrzciłem the.billa. Niektórzy admini są nadgorliwi (patrz moja sygnaturka) kiedyś jeden wywalał wszystkie moje posty ze względu na słowo d.pa:)) Nie ma się co wkurzać: są ludzie i parapety:))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Spróbuj: "I Herkules cienias wskutek zatwardzenia" 06.03.06, 17:16 lukasito napisał: > chodzi o sposób w jaki przechrzciłem the.billa. Niektórzy admini są nadgorliwi > (patrz moja sygnaturka) kiedyś jeden wywalał wszystkie moje posty ze względu na > > słowo d.pa:)) > Nie ma się co wkurzać: są ludzie i parapety:))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub hahahahahaha 06.03.06, 10:26 przeczytalem... i juz wiem, ze ty tego nie czytales panie the.bill... tak jak i prawa budowlanego niestety gdyby zastosowac owe Kartezjuszowskie "Mysle wiec jestem"... zniknalbys ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito BOMBA:))) 06.03.06, 10:37 Zajrzałem tam dopiero pod wpływem Twego komentarza - rutynowo nie zaglądam do żadnych linków the.debila1:)) Piękne. Ale ciekawe jest to, że tekst można świetnie przyłożyć do retoryki np. PiSu, tym bardziej, że przykłady indoktrynacji są jakby żywcem z niej wyjęte, a zwolennik PiSu i tak nie zauważy, że mu w głowie namieszali... Czy to funkcjonalny analfabetyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: BOMBA:))) 06.03.06, 10:40 no coz.. jak juz mowilem: kto mieczem wojuje.. na marginesie - jesli osadzisz ten tekst w konkretnej rzeczywistosci spolecznej - np. w kontekscie uczelni, czy partii, czy jakiegkolwiek ugrupowania "nauczajacego" swoich czlonkow - masz piekny przyklad indoktrynacji tym wlasnie tekstem ;) mam dziwne podejrzenia, ze to materialy dla studentow rydzykowej szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: BOMBA:))) 06.03.06, 10:52 Nie sądzę, żeby źródłem tego tekstu byłaby szkoła wysokiego rydzyka, choc tam mogą czytać takie teksty. Autorka za wzmiankę "kto osądzi, czy Oleksy był zdrajcą, czy nie" zostałaby spławiona w przerębli na przystani sportowej w Toruniu:)) Myślę jednak, że PiSuarki wymieniają między sobą takie teksty, żeby się szkolić jak robić ludziom wodę z mózgu... the.debil okazał się słabym ogniwem i ich zdekonspirował:)) Odpowiedz Link Zgłoś
1309alek Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 10:37 Panie Ziobro co Pan najlepszego zrobil,po co Panu taka pchla,niech pan go natychmiast odwola i odwola tego co go Panu zaproponowal na to stanowisko.Tak rozsadnie Pan zaczal kierowac Ministerstwem Sprawiedliwosci i niech Pan przyjrzy sie swojemu szefowi kadr,to chyba osoba bez zadnej wyobrazni,niech Pan polaczy te sprawy i zrobi czystke kolesiow z dawnego ukladu.Ktos Panu podklada swinie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 ubek będzie trzymał krótko ubeków ,juz się boją 06.03.06, 10:42 1309alek napisał: > Panie Ziobro co Pan najlepszego zrobil,po co Panu taka pchla,niech pan go > natychmiast odwola i odwola tego co go Panu zaproponowal na to stanowisko.Tak > rozsadnie Pan zaczal kierowac Ministerstwem Sprawiedliwosci i niech Pan > przyjrzy sie swojemu szefowi kadr,to chyba osoba bez zadnej wyobrazni,niech Pan > > polaczy te sprawy i zrobi czystke kolesiow z dawnego ukladu.Ktos Panu podklada > swinie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub m15 - zalosne 06.03.06, 10:46 nawet w tak oczysistej sytuacji jak ta, ty bronisz PiS - poczytaj moze ten tekst o indoktrynacji, ktory proponuje twoj kolega po fachu the.bill - poczytaj i postaraj sie zrobic to ze zrozumieniem.. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: m15..toZiobro też ubek? 06.03.06, 10:54 ZUBEK! pulkownik ZUBEK! "Pawiany skacza na sciany!" Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito m15, a co sądzisz o nominacji Ziobry? 06.03.06, 10:56 Bo nie wiem, czy ty uważasz, że nominacja PRLowskiego krwawego klawisza na szefa klawiszy IV RP to rzecz chwalebna, czy nie... Mogę cię prosic, żebyś choć raz napisał coś na temat? Bardzo mnie ciekawi twoje stanowisko w tej materii, zaś mniej ciekawi co sądzisz o innych forumowiczach. Proszę o twój komentarz w sprawie decyzji Ziobry. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: m15, a co sądzisz o nominacji Ziobry? 06.03.06, 11:05 Znając m15, zaraz napisze na temat, że GW złośliwie napisała to nie taką czcionką jak powinna :) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: m15, a co sądzisz o nominacji Ziobry? 06.03.06, 11:11 lukasito napisał: > Bo nie wiem, czy ty uważasz, że nominacja PRLowskiego krwawego klawisza na > szefa klawiszy IV RP to rzecz chwalebna, czy nie... Mogę cię prosic, żebyś choć > > raz napisał coś na temat? Bardzo mnie ciekawi twoje stanowisko w tej materii, > zaś mniej ciekawi co sądzisz o innych forumowiczach. Proszę o twój komentarz w > sprawie decyzji Ziobry. prosta sprawa,dawny ,wysoki funkcjonariusz nie ma moralnego prawa obejmować najwyższych urzędów i stanowisk w państwie ,to pozostaje poza dysputą,śmieszy mnie tylko postawa gazety i komuchów ,wszak oba te środowiska przestrzegaly ,iż kaczor będzie komunożercą,że wbrew prawu będzie niszczyl ludzi,że odsunie fachowcow z prl-owskim rodowodem,cóż takiego się stalo ,że przyjaciele maleszki zmienili front i atakują kaczora za to ,że nie niszczy komuchów ,wytykali mu sędziego kryże i innych ,może kaczor nie jest az takim antykomunistą,a może chce się nimi posługiwać,gazeta jest w kropce-traci koncept ,bo nie może zrozumieć i przewidzieć dzialań jarka Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: m15, a co sądzisz o nominacji Ziobry? 06.03.06, 11:16 > zmienili front i atakują kaczora za to ,że nie niszczy komuchów ,wytykali mu > sędziego kryże i innych ,może kaczor nie jest az takim antykomunistą,a może > chce się nimi posługiwać,gazeta jest w kropce-traci koncept ,bo nie może > zrozumieć i przewidzieć dzialań jarka wspolczuje ci.. to musi byc bardzo meczace wyszukiwac usprawiedliwien w tak ewidentnych sprawach.. poczytaj moze jednak ten tekst o indoktrynacji i daj sobie dobe na medytacje nad nim hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: m15, a co sądzisz o nominacji Ziobry? 06.03.06, 11:25 Czyli sądzisz, że ta nominacja jest błędem. A nie uważasz, że takie postępowanie zaszkodzi zmianom? Ja trochę rozumiem GW itp. Toż to w większości ludzie, którzy z Jarkiem się znają z opozycji i którzy od początku mówili, że nie da się skreślić wszystkich ludzi, którzy się otarli o rządy i partię w PRLu. Za to, jako byłym opozycjonistom, nie mieści się redaktorom GW, że partia PiS (PC), która domagała się dekomunizacji, rozliczenia zbrodni PRL itd. może współpracować z ludźmi, a wręcz ich nominować na wysokie stanowiska państwowe, którzy dokonywali naprawdę haniebnych czynów w PRL zwalczając opozycję w ramach aparatu represji i którzy nigdy za to nawet nie przeprosili, nie mówiąc o innych konsekwencjach. Tu właśnie chodzi o hipokryzję - układ reprezentowany przez GW ma tę moralną przewagę nad układem PiSowskim, że nigdy nie domagał się wycięcia w pień każdego funkcjonariusza PRL - nie musi sobie teraz robić z gęby cholewki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: m15, a co sądzisz o nominacji Ziobry? 06.03.06, 11:42 lukasito napisał: > Czyli sądzisz, że ta nominacja jest błędem. A nie uważasz, że takie > postępowanie zaszkodzi zmianom? > Ja trochę rozumiem GW itp. Toż to w większości ludzie, którzy z Jarkiem się > znają z opozycji i którzy od początku mówili, że nie da się skreślić wszystkich > > ludzi, którzy się otarli o rządy i partię w PRLu. Za to, jako byłym > opozycjonistom, nie mieści się redaktorom GW, że partia PiS (PC), która > domagała się dekomunizacji, rozliczenia zbrodni PRL itd. może współpracować z > ludźmi, a wręcz ich nominować na wysokie stanowiska państwowe, którzy > dokonywali naprawdę haniebnych czynów w PRL zwalczając opozycję w ramach > aparatu represji i którzy nigdy za to nawet nie przeprosili, nie mówiąc o > innych konsekwencjach. Tu właśnie chodzi o hipokryzję - układ reprezentowany > przez GW ma tę moralną przewagę nad układem PiSowskim, że nigdy nie domagał się > > wycięcia w pień każdego funkcjonariusza PRL - nie musi sobie teraz robić z gęby > > cholewki:)) moim zdaniem- odwieczne ataki gazety na kaczyńskich są elementem obrony układu okragłostołowego,kazda okazja jest dobra ,kazda sytuację staraja się zdyskontować,co do moralności ich dzialań mam odmienne zdanie ,myślę ,że od lat działaja w interesie wlasnym i przyjaciól politycznych ,do tych przyjaciół zaliczają millera,kwaśniewskiego,nawet urbana-wszak michnik chętnie z nimi wodeczkę pijał Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub hehehe zenada 06.03.06, 11:44 heheheh o co kolwiek ciebie nie zapytac zawsze odpowiadasz tak samo: ze odwieczne ataki gw ( to nic, ze KAZDY rzad jakos o tych odwiecznych atakach gadal), ze komuchy, ze czerwoni.. hehehehe i ZERO argumentow.. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: m15, a co sądzisz o nominacji Ziobry? 06.03.06, 11:53 Wywołałeś Urbana. Myślę, że idąc drogą rozumowania Ziobry, Urban powinien otrzymać nominację do tej Komisji Etyki Mediów. Nikt tak jak on nie potrafił utrzymać mediów w jedynej słusznej linii. BTW. Ciekawe z kim pijał wódeczkę ten klawisz z Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: m15, a co sądzisz o nominacji Ziobry? 06.03.06, 12:07 jest jeden mały problem,to michnik jest jego fanem-nie pis Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: m15, a co sądzisz o nominacji Ziobry? 06.03.06, 12:09 Wiesz. Ja do nominacji dyspozycyjnego PRLowskiego klawisza też byłem przekonany, że PiS nie jest tego klawisza fanem. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: m15, a co sądzisz o nominacji Ziobry? 06.03.06, 12:16 gromek1 napisał: > Wiesz. Ja do nominacji dyspozycyjnego PRLowskiego klawisza też byłem przekonany > , > że PiS nie jest tego klawisza fanem. klawisz to drobny wykonawca naszej woli,urban ,michnik -to tuzy,kreatorzy rzeczywistości ,przez to bardzo niebezpieczni,takich trzeba trzymać na dystans Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: m15, a co sądzisz o nominacji Ziobry? 06.03.06, 12:18 Własnie!!! "Drobny wykonawca naszej woli" nic dodać nic ująć. Byle był posłuszny i bez skrupułów. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: m15, a co sądzisz o nominacji Ziobry? 06.03.06, 12:23 gromek1 napisał: > Własnie!!! > > "Drobny wykonawca naszej woli" > > nic dodać nic ująć. Byle był posłuszny i bez skrupułów. fachowiec i nic więcej ,pierwszy klawisz ma być twardy,jego poglądy są nieistotne,pod warunkiem ,że nie przenosi ich do pracy ,ja oczywiście takiej nominacji bym nie podpisal,ale to nie zależy już od mej woli Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: m15, a co sądzisz o nominacji Ziobry? 06.03.06, 12:31 a rzadzacy maja byc PRAWDOMOWNI! Odpowiedz Link Zgłoś
normalny_inaczej Re: m15, a co sądzisz o nominacji Ziobry? 06.03.06, 16:34 Następnym krokiem winna być rehabilitacja zomowców którzy zabili górników z kopalni "Wujek", to też dobrzy fachowcy. Funkcjonariusz prewencji musi być twardy, jego poglądy są nieistotne. Przyda się do tłumienia rozruchów "warchołów" i "elementu anty-prawo-socjalistycnego". m15 - jesteś obrzydliwym padalcem, najgorszym partyjnym betonem, zaślepionym "miłością" do PiSi w stopniu identycznym jak członkowie PZPR. Żyją jeszcze oprawcy z MO i SB którzy zabijali w latach osiemdziesiątych - lista ofiar stanu wojennego. Niech twój guru, Pierwszy Sekretarz w dwóch osobach i jego pomagierzy dobrze poszukają. Znajdzie się wielu "dobrych" i "sprawdzonych" funkcjonariuszy gotowych służyć "słusznej" sprawie. ------- Bies. Gorące wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub definicja prawdy wg PiS 06.03.06, 12:20 mialo nie byc karanych na stanowiskach - jest lepper mialo nie byc bylych oprawcow na stanowiskach - jest kryze, jest biegalski mialo byc obnizenie podatkow - jest bez zmian mialo byc 3mln mieszkan - bedzie 300tys prawda! prawda! prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito prawie jak sprawiedliwość:)) 06.03.06, 12:30 "prawie to wielka różnica";)) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: m15, a co sądzisz o nominacji Ziobry? 06.03.06, 12:18 Dlaczego PiS, które było przeciw powrotowi Sbków do policji i ponoć ich stamtąd wywala, jednocześnie bierze ich reżimowych kolegów do min. sprawiedliwości, czyli wyżej niż do policji? Czy to wskazywanie prawdziwej hierarchii dla utrwalaczy systemu? Ciekawe jest to, że taki Michnik prywatnie może z Urbanem pić, ale w sferze publicznej go zwalcza, a taki Ziober jak do kogoś poczuje miętę, to od razu go na piedestał... Michnik mial na tyle rozumu, by chociaż się nie chwalić kontaktem z pariasami (że zawezmę to z tekstu o indoktrynacji) a Ziobro od razu ich wywyższa...Zero delikatności wobec represjonowanych za komuny... Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: to jest zastępowanie jednego układu z innym! 06.03.06, 12:22 > moim zdaniem- odwieczne ataki gazety na kaczyńskich są elementem obrony układu > okragłostołowego,kazda okazja jest dobra Ale to, że te okazje są dobre, to jest już zasługa samego Kaczyńskiego. Nawet jeśli rzeczywiście istnieje jakiś mityczny "układ", to czym różni się od niego to, co proponuje Jarosław? Obsadza wszystko własnymi ludźmi, przedkłada interes partyjny nad publiczny, wstawia osoby dyspozycyjne, ale etycznie wątpliwe na najwyższe stanowiska (Biegalski, Lepper, Kryże, Stryczyńska) mimo że sam głośno i wyraźnie potępiał takie działania przez ostatnie parę lat (Lepper na wicemarszałka, Sadowski zasłaniający się immunitetem po spowodowaniu wypadku, byli PRLowcy, którzy tępili opozycję we władzach). Biorąc pod uwagę odrzucenie kandydatury Niesiołowskiego wyraźnie widać schemat - pomagasz Kaczyńskiemu, to możesz być szują i przestępcą. Przeszkadzasz kaczyńskiemu, to możesz być i z Solidarności. Jest i inna sprawa - jeśli Kaczyński bez żenady łamie własne zasady przy obsadzie stanowisk publicznych, będących na widoku, to to jak można mu uwierzyć, że lustrację czy weryfikację łapówkarzy przeprowadzi uczciwie? Będzie to samo co i tutaj - jesteś Bagsikiem, ale pomagasz Kaczyńskim, to masz dyspensę. Jesteś ich politycznym przeciwnikiem, to coś na ciebie sfabrykują, choćbyś był czysty. Jak już obejmą pełną władzę nad sądami, lustracją i prokuraturą, to skąd Ty, jako zwykły obywatel będziesz wiedział, że wyrok jest uczciwy? Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 11:02 Plotki głoszą, że Ziobro ma kandydowac na Prezydenta Krakowa. Niekoniecznie chce ale MA kandydować. Może to on sam podłożył świnię. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Jakże to smutne: PiS pracuje na zwycięstwo ... 06.03.06, 10:45 ... postkomunistów, po prostu, ci ludzie nie potrafią inaczej. Dodatkowo smutne, że zło dzieje się i w resorcie Ministra Ziobro - Herkulesa który miał zaprowadzić porządek w Stajni Augiasza! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Jakże to smutne: PiS pracuje na zwycięstwo .. 06.03.06, 11:03 Czuję się wezwany by bronić Herkulesa (sygnaturka zobowiązuje). Ziobro to żaden Herkules - Ziobro jest częścią kupy, która opanowała stajnię Augiasza. Jest jej agresywnym składnikiem. Masz niestety rację - PiS i LPR, a przedtem część AWS pracowała i pracuje ciężko nad tym, żeby ludzie się stęsknili za SLD. Bo ludzie wolą nieuczciwych spryciarzy, niż nieuczciwych durniów. SLD prawie otwarcie dążył do zawłaszczenia gospodarki, ale przynajmniej pozwalał ludziom żyć tak jak chcą. Zaś PiS dąży do zawłaszczenia wszystkiego co wspólne, jednocześnie próbując narzucić ludziom swój światopogląd. W życiu nie zagłosowałbym na postkomunę, ani tym bardziej na 'prawicową' postkomunę. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Jakże to smutne: PiS pracuje na zwycięstwo .. 06.03.06, 11:42 To co sie dzieje z resorcie ministra, a o co pisze szacowna GW to dwie różne sprawy. Oni mają inne poczucie rzeczywistości. Tak jak z IPN i lustracją - ma być debata w Sejmie w środę - i co, żadnych komentarzy, liczą na to że skłócą koalicję do środy? I że debaty nie będzie? Oj, przeliczą się, przeliczą... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Na gruzach rozumu... 06.03.06, 10:48 Pro-PiSowcom coraz trudniej lawirować... Co dzień nowy hard-core w wykonaniu PiSowskiego rządu nieudaczników o ustach pełnych... frazesów. Coraz to nowa wtopa i kompromitacja, której nikt rozsądny nie podjąłby się tłumaczyć, a cóż dopiero gloryfikować. I z dnia na dzień topnieją szeregi apologetów PiSu na tym forum... Zdaje się, że ze wstydu zmieniają nicki i piszą coś zupełnie odmiennego niż dotychczas, albo wogóle rezygnują z wyrażania swych opinii. Współczuję Wam PiSiorki, wierzę, że chcieliście dobrze i zupełnie nieświadomie firmowaliście intelektualnie postępowanie rządzącego UKŁADU... Mam nadzieję, że Was to nauczyło dystansu do łobuzów, którzy 'obiecują bzdety i złote góry' i nie poprzecie już więcej PiSu, LPRu, czy Sramoobory... Choć ponoć natura ludzka w pewnej części jest niezmienna... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 może niektórym szkoda czasu na dysputy s komuną 06.03.06, 11:01 wszak jesteście niereformowalni,wybiórcza decyduje we wszystkim za was ,nawet co macie myśleć,śmieszne,maleszka i ska w ataku na bylych członków partii,a to kaczor mial być inkwizytorem Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: może niektórym szkoda czasu na dysputy s komu 06.03.06, 11:05 m15 w jednym z postow ktos poprosil cie o odniesienie sie do wyboru na to stanowisko bylego funkcjonariusza, ktory represjonowal INTERNOWANYCH wiezniow POLITYCZNYCH odnies sie do tego postu a daj sobie spokoj z zenujacym obrzucaniem innych wyzwiskami, co? chyba, ze brak ci argumentow.. jak dziecku w piaskownicy - jak nie moze udowodnic wlasniej racji (bo jej nie ma) - wali lopatka albo sypie piaskiem w oczy. zachowaj sie wiec jak prawdziwy polak i podyskutuj a nie pluj non stop (noo chyba, ze goebbelsowskie haslo weszlo ci w krew - przypomne co powiedzial kiedys: plujmy plujmy, cos musi sie wreszcie przykleic) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Sęk w tym... 06.03.06, 11:11 Że miało być inaczej, niż do tej pory :( A tu TKM po raz drugi :( Z SB-kami na stołkach :( w roli ekspertów :( Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito I co teraz? 06.03.06, 11:29 Już są wybrani i jeszcze trochę porządzą... Czym się kierować przy następnych wyborach? Jak się uchronić przed powrotem SLD? Komu wierzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: I co teraz? 06.03.06, 11:57 Według mnie nie mamy co liczyć na rozsądną reprezentację w Sejmie dopóki nie wprowadzi się okręgów jednomandatowych. W tej sytuacji jaką mamy obecnie spora część pośłów to "lidrezy" z nominacji baronów partyjnych. Wielu z nich w okręgach jednomandatowych nie miałoby żadnych szans. Dotyczy to wszystkich partii. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: I co teraz? 06.03.06, 12:11 Dlatego, że wszystkich, to żadnej nie będzie zależeć, żeby naprawdę coś zmienić... Tak, że zapomnijmy o głosowaniu na ludzi, o których coś wiemy... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 06.03.06, 11:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Na gruzach rozumu... 06.03.06, 11:33 studio(...) a moze tak pozostan w temacie a nie wal ze zloscia lopatka w bawiace sie w piaskownicy dzieci tylko dlatego, ze nie masz racji? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Na gruzach rozumu... 06.03.06, 11:38 Czy nominacja PRLowskiego klawisza jest kłamstwem GW? Czy też do kategorii 'kłamstwo' wrzucasz wszystkie opinie nieprzychylne PiS? Możesz sobie myśleć co chcesz i nawet to pisać, to jest właśnie piękne... ale na litość boską, spójrz czasem obiektywnie: jak odrzucisz z GW emocjonalny miał, to zostanie informacja, która również nie przedstawia PiSu w korzystnym świetle... Nikt nie ma wątpliwości, że istniał i istnieje konflikt między rządami SLD i PiS a GW. Czy to dlatego, że GW jest z gruntu zła, czy może jest ziarno prawdy w tym co dziennik przedstawia? Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 [...] 06.03.06, 12:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito on nie chce kłamać. Tylko juz nie wie co ma mówić 06.03.06, 12:21 Wierzę, że studioturos reprezentuje pewne wartości. Tylko, że łudził się, że partia na którą głosował, też te wartości wyznaje... I co teraz ma zrobić? To jak z żoną maltretowaną przez męża alkoholika. Do końca się łudzi, że on ją jednak kocha, i że się odmieni... A potem jest za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 10:54 Ludzie co wy chcecie stłumił zapowiadany bunt i to skutecznie- stłumił i wy takiego poważnego fachowca chcecie uglebić. tacy teraz w naszym państwie są potrzebni,więzieniami ma kierować skuteczny facet co te wszystkie humanizmy traktuje tak jak na to zasługują.ma trzymać więżniów za mordę,a nie pieścić i układać do łóżeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 10:59 rozumiem, ze nalezaloby umorzyc tez sprawe "Wujka" - w koncu tez tlumiono bunt.. co za brednie gadasz Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio sarhenziel Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 11:00 Z kim Ty się na głowy zamieniłeś. Głodówka to bunt ? Za odmowę spożycia posiłku\skatować w/g Ciebie trzeba ? Normalny człowiek tak jak ty nie myśli. Tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel sarhenziel Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 15:40 rysiopysio napisał: > Z kim Ty się na głowy zamieniłeś. > Głodówka to bunt ? Za odmowę spożycia posiłku\skatować w/g Ciebie trzeba ? > > Normalny człowiek tak jak ty nie myśli. > Tfu. j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 sarhenziel....pieprzysz.. 06.03.06, 11:10 wiesz jak ten bandyta traktował robotników w latach70-tych?... czy wiesz jak usłużny był komunie gdy cały naród był gnębiony?...znany był z tego, że lubił osobiście dać w mordę aresztowanemu!... to poprostu zwierze... Odpowiedz Link Zgłoś
antek138 Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 11:35 To prawda, że w zakładach karnych powinna panować dyscyplina, ale za ustalenie poziomu rygoru powinien odpowiadać ten co go nakazał, a nie inni, którzy będą realizowali odgórne polecenia. Biegalski potrafi zwalić całą winę za niepowodzenia na podwładnych. Nie bierze odpowiedzialności za porażki. Już mamy tego dowody, ponieważ zrobienie większej ciasnoty w kryminałach może spowodować w nich niepokoje, podejmowanie przez skazanych prób wymuszenia zmiany na lepsze warunki. Próby takie mogą być i będą tłumione przy użyciu siły, takie działania mogą często wymknąć się spod kontroli, a to prowadzi to poważnego zagrożenia życia i zdrowia zarówno pracujących, jak i odbywających karę w zakładach karnych. Kto wtedy poniesie odpowiedzialność? Oczywiście nie dyrektor generalny, ale podwładni, którzy nie potrafili w porę zapanować nad pogarszającą się dyscypliną. A o tym, że się ona pogorszy to już jest wiadomo dzisiaj, jeżeli dojdzie do drastycznego zacieśnienia miejsc w zakładach karnych. Innaczej być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Ziobro i jego ludzie 06.03.06, 11:03 coraz bardziej widać sympatie i cele ministra Ziobry... wcześniej komunistyczny prokurator Kryże, teraz bandyta komunistyczny!.. a ilu poślednijszych ubeków znalazło zatrudnienie u Ziobry?...Ziobro przjmuje dyspozycyjnych zbirów, by na wypadek niezadowolenia społeczeństwa, siepacze byli gotowi utrzymać linię jedynej słusznej partii!.. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Odbiło ci? 06.03.06, 11:22 wilmor1 napisał: > coraz bardziej widać sympatie i cele ministra Ziobry... wcześniej > komunistyczny prokurator Kryże, teraz bandyta komunistyczny!.. a ilu > poślednijszych ubeków znalazło zatrudnienie u Ziobry?...Ziobro przjmuje > dyspozycyjnych zbirów, by na wypadek niezadowolenia społeczeństwa, siepacze > byli gotowi utrzymać linię jedynej słusznej partii!.. Jaką linię? Przecież nie ma żadnej linii, a PiS gada codziennie co ineggo, w przeciwieństwie do PO, która gada codziennie to samo. I w przeciwieństwie do GW, która jest szmatławcem... Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto02 Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 11:14 I co się wielkigo stało facet ma jaja i nie pierniczy się z szumowinami za kratami. Więzienie jest kara a nie wczasami za nasze pieniadze - ma być porządek a buntować to się moga w domu jak im rodzina pozwoli na to. Jestem za taka decyzją personalna Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 12:02 Co Cię powaliło? Nie pieprzył się z politycznymi, z szumowinami podobno było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
mk72 Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 11:15 Czy w Polsce nie da się znaleźć kompetentnego funkcjonariusza więziennictwa, który rozpocząłby pracę po 1989 r. ? Kilkunastoletnie doświadczenie też byłoby wystarczające, gdyby szło w parze z kompetencjami (merytorycznymi, a nie politycznymi). Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 06.03.06, 11:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 06.03.06, 11:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Mam, ale 06.03.06, 11:25 ciekawe.. faktycznie... to wszakze najwazniejsza literowka w dziejach GW co tam przy bledzie, jaki popelnil Ziobro angazujac bylego oprawce na wysokim stanowisku.. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Mam, ale 06.03.06, 11:30 no to uargumentuj - i to bynajmniej nie moje bredzenie tylko "wyzszosc" tej literowki nad trescia artykulu.. hmm? bo o ustosunkowanie sie o wybor oprawcy na to stanowisko nawet nie prosze Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 06.03.06, 11:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Mam, ale 06.03.06, 11:37 wiesz... nie wszystko musze sobie tlumaczyc.. i nie musze sobie wszystkich usprawdiedliwiac.. jesli ktos obiecuje mi w przedwyborczych peanach, ze zmieni panstwo i ze fachowcy beda na wlasciwych stanowiskach i krzyczy o lustracjach i rozliczeniach a pozniej dziala w tak "dramatyczny" sposob (nie po raz pierwszy zreszta) - to krew sie we mnie gotuje... uklad zastepujemy ukladem i nie podoba mi sie to i juz Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 06.03.06, 11:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Mam, ale 06.03.06, 11:47 nie.. bo sa jeszcze inne media, ktore czytam czy ogladam i porownuje.. bo mam wlasny rozum i potrafie logicznie myslec bo mam oczy, ktore patrza i to krytycznie jesli ty postepujesz inaczej opierajac sie na jedynie jednym medium - wpsolczuja.. ale nie projektuj tego na mnie Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Mam, ale 06.03.06, 15:44 Dundrub masz rację przeczytaj moją odpowiedż na twój post. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Czyżby to ten sam Biegalski...? 06.03.06, 11:17 ksiegi.emix.net.pl/wyswietl.php?user=beciabak&strona=4&lang=pl "Jestem po raz pierwszy na Waszej stronie. O Panu Profesorze Wilde usłyszałem po raz pierwszy od pszczelarza, który sprzedaje miód na naszym osiedlu w Gdańsku. Mam gospodarstwo nieco ponad 1 ha koło Iławy i chciałbym tam założyć pasiekę. Obecnie planuję nasadzenia roślin miododajnych. Czy dla początkującej osoby w dość zaawansowanym wieku (55 l.) jest jeszcze czas na tego rodzaju przedsięwzięcie? Jeżeli tak, to czy jest możliwość na drodze kursowej zapoznania się z tematyką pszczelarstwa, ale na takim poziomie aby pszczołom, no i sobie, nie zrobić krzywdy. Pozdrawiam Henryk Biegalski" 2005-02-23 19:47:37 Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Nawet jeśli? 06.03.06, 11:31 To znaczy, że ma szerokie horyzonty:)) Woli własną pasiekę od państwowego żłobu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Nawet jeśli? 06.03.06, 11:50 Oczywiście do czasu:)) Chyba z pasieki nic nie wyszło;) Odpowiedz Link Zgłoś
banfield Co wy, boicie się trzypiętrowych łóżek ? 06.03.06, 11:32 Skąd taka panika w twardym elektoracie PO ( 99 % poparcia w zakładach karnych ). Ten wątek gotuje się od złych emocji. Nie podobają się pomysły nowego szefa klawiszy ? Wyluzujcie, dacie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 06.03.06, 11:46 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: Ja się boję. 06.03.06, 12:32 Bo w polskim prawie jest jak wół napisane 3m2 na osadzonego, a już teraz jest poniżej tej wartości. I teraz przez ministra-łobuza, który zamiast pilnować przestrzegania prawa próbuje wprowadzać jakieś swoje chore pomysły będę płacił odszkodowania więźniom, którzy mogą Polskę pozwać i dzięki Ziobrze BĘDĄ MIELI RACJĘ. A bandytom nie będzie wcale gorzej, oni się w pierdlu ustawią. Gorzej będzie drobnym przestępcom, takim co ukradli worek karmy dla psów albo źle PIT wypełnili a teraz trafią do celi z prawdziwym bandziorem i będą bici, poniżani i gwałceni. Brawo Ziobro! Odpowiedz Link Zgłoś
sievert A jednak mialem racje... 06.03.06, 11:40 po raz kolejny jak widac sie okazuje ze spora czesc kadr PiSu to ludzie pooprzedniego systemu, ktorzy sie "nawrocili" po 1989 i ktorych milosciwie przygarnal WODZ. szkoda komentowac. a powtarzalem to tutaj czesto ze ci ktorzy maja zawsze cos do nas nie popierajacych PiS tez musza miec cos za uchem skoro tak gorliwie szukaja UBekow gdzie ich nie ma. Widac ze ludzie ktorzy nie glosowali nigdy na SLD, nie byli w partii ani ich rodziny sa obrzucane blotem przez " inteligentnych" zwollenikow PiS a ich WODZOWIE sobie biora za wspolpracownikow takie osoby wlasnie jak juz kilka razy slyszelismy ( a ile tego jest nieujawnione jeszcze tych nawroconych). Odpowiedz Link Zgłoś
oraw Biegalski jest nowy św.PAWŁEM 06.03.06, 11:41 Nawrócił sie i mu WYBACZONO!!!!! PiSmaprawo............ Odpowiedz Link Zgłoś
sievert Szkoda tylko ze ci ktorzy nigdy nie byli 06.03.06, 11:44 w partii ani nie popierali sld sa obrazani w polsce jako Ubeki natomiast za plecami wiernej choloty pis sobie dobiera wspolpracownikow wedlug swojego klucza tajnego ( zawsze sie tacy moga przydac w koncu ktorzy maja cos na sumieniu). Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub sa sa 06.03.06, 11:50 sa sa... udowadniaja, ze to tajny, chytry plan ziobry, albo ze geniusz jarka teraz nakazal mu wykorzystanie komuchow przeciw nim samym... albo po prostu, ze gw klamie.. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 o ideologów komuny pytać nie trzeba,jak zawsze na 06.03.06, 12:13 posterunku ,pierwszy raz jestem wam wdzięczny ,bo dzięki wam zrobil sie szum przy nominacji komucha ,i dzięki wam takie nominacje wiecej nie przejdą ,takze dzięki wam zamkniemy buzie wszystkich krytyków twierdzacych ,iż jedynym kryterium przydatności do zawodu jest fachowość ,że przeszlośc,przynalezność partyjna nie mogą być brane pod uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub m15 - postepujaca paranoja 06.03.06, 12:18 > przy nominacji komucha ,i dzięki wam takie nominacje wiecej nie przejdą ,takze zenujace m15 zeby komuchy musieli prawym i sprawiedliwym mowic, ze ci drudzy wybieraja komucha na takie stanowisko!! a moze eee.. a moze ci prawi i sprawiedliwi o tym wiedzieli hmm? a moze to kolega? hmmm? a moze ci prawi i sprawiedliwi to po prostu komuchy co? Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Re: o ideologów komuny pytać nie trzeba,jak zawsz 06.03.06, 12:31 masz racje, nie trzeba ich szukać... ty i cały PIS, to nowa mutacja czerwonej zarazy!....PISOZPR... Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: A jednak mialem racje... 06.03.06, 11:52 zal mi ciebie studioturos.. walka.. wygrane wybory.. oni przegrali.. tych zniszczymy.. teraz: walcie sie na barykady, pokazcie,m ze macie jaja... retoryka wojny i zniszczenia.. a tu budowac trzeba.. ale rozumiem, ze PiS tego nie potrafi.. po co mowic o gospodarce? jeszczeby sie wzbogacilo spoleczenstwo.. a jak bogatsze to moze i za wyksztalcenie sie wezmie? a jak to ideologi powiedzial? "Lud ciemny wszystko kupi" echhh... Odpowiedz Link Zgłoś
sievert oni tego nie rozumieja 06.03.06, 11:54 ci ktorzy glosowali na Pis to ludzie przegrani rozgoryczeni swoim bezrobociem czesto i nie myslacy. dla nich WROG to podstawa bytu .. zreszta tak jak dla PiS ktore nic nie umie wiecej zrobic ponad szukanie wrogow jak widac. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: oni tego nie rozumieja 06.03.06, 11:57 no coz.. kazda dyktatura zaczynala sie od wskazania narodowi wroga, ktorego nalezy zniszczyc.. jesli nie umie sie zjednoczyc ludzi wokol wizji budowania (bo to pracowac trezba i wysilku to wymaga!!), to lepiej pojechac po podstawowych instynktach.. po strachu Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 06.03.06, 12:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: oni tego nie rozumieja 06.03.06, 12:05 nie nie widzialem.. i ty TEZ nie widziales.. gdybasz sobie i chcesz z tego uczynic prawde.. to tez goebelsowskie metody: "klamstwo powtorzone 1000 razy staje sie prawda" EOT Odpowiedz Link Zgłoś
sievert porownania jakie Ci sie narzucaja sa nad wyraz 06.03.06, 12:07 sluszne niestety. szkoda ze to prtia ktora nie proponuje nic konkretnego a tylko wlake ciagle i rzucanie oskarzen. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: porownania jakie Ci sie narzucaja sa nad wyra 06.03.06, 12:08 przypomnialo mi sie jeszcze jedno piekne dunskie przyslowie: "Maly pies glosno ujada, duzy nie musi" Gdyby wiec PiS naprawde byl wielka (w sensie idei i programu) partia i naprawde chcial cos zrobic - olalby wszyskich, tylko zabralby sie do roboty.. no coz.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sievert Re: porownania jakie Ci sie narzucaja sa nad wyra 06.03.06, 12:11 ale pomysl.. jeszcze nie widzialem partii ktora ciagle musi ujadac tak i szukac wrogow. inni mieli problem z opozycja tez czasem ale cos tam dlubali i probowali robic bez krzyku. natomiast ci ludzie mali z kompleksami nizszosci ewidentnymi pozujacy na napoleona i ludwika XIV ciagle jazgocza zamiast sie wziac do roboty tylko faktycznie jesli sie nie wie co robic to sie daje motlochowi igrzyska a motloch wielbi wodza wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 06.03.06, 12:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sievert a co koledzy z paki zalatwili prace ?? 06.03.06, 12:05 to nie zmienia faktu ze nie jestes zbyt myslacym czlowiekiem nawet jesli masz prace. rzucasz na prawo i lewo sloganami bez sensu. szkoda tylko ze ja znam wiele osob ktore maja czyste karty w prl i byly przciw psiowi z powodow glownie takich ze jak widac blizniaki tylko walke znaja. olewja ekonomie i przyszlosc narodu. a te osoby ktore znam sadze ze siedzialy za przekonania wtedy a nie za niewinnosc jak niektorzy na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 06.03.06, 11:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sievert dobre bo prawdziwe .. 06.03.06, 12:02 jak pokazuje doswiadczenie spora czesc gorliwych wyznawcow marksizmu sobie teraz wyznaje goraca milosc do wodza ale nie dziwei ci sie ze cie to szokuje bo przeciez kochasz jeszcze mloda naiwna miloscia twoich panow. tak tak czasy sie zminily ale szumowiny tylko kolory pozmienialy a do wpladzy sie pchaja a ty ich popierasz bo sie tylko nacierpiales za komuny co kot naplakal wiec ci wszystko jedno kto rzadi oby tylko pokazal wroga ktory jest winny twojemu niepowodzeniu zyciowemu. Odpowiedz Link Zgłoś
duck.hunter Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 12:03 MIERNY BIERNY ale WIERNY (do czasu) Wieść gminna niesie, że nowy I-szy Strażnik IV RP jest "troche" na bakier z wzorcem mężczyzny. Pomimo wieku nie miał i nadal nie ma on KOBIETY!!! i co ważniejsze może brać udział w paradach równości (i to nie jako pałujący) sic!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
himhith Re: NIE daj soba manipulować! Dlatego poczytaj 06.03.06, 12:03 the.bill1 napisał: > rozprawke o indoktrynacji. Chyba nie ladnie tak na zdradzac instrukcje indokrynacji stosowanej przez PiSowcow?! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Jak walczyć z "komuną", "układem"... 06.03.06, 12:12 ...Tylko orderami... Posadami... Etatami.... Przeciez to dawni kolesie.. Kumple - niejako... Paranoi i Schizofreni - ciąg dalszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: A jednak mialem racje... 06.03.06, 12:16 Z Kaczyzmem będzie tak jak z ZSRR. Nikt go nie będzie musiał obalać. Sam się obali pod ciężarem niekompetencji i ciągłej szamotaniny z wszystkimi wokół. Szkoda tylko czasu. Im to zrobi szybciej tym lepiej. W Twoim nawoływaniu do walki z punktu widzenia stylu PiS jest jakaś pokrętna logika. PiS gdy jest atakowany wchodzi w rolę oblężonej twierdzy, co pomaga mu utrzymywać się w ciągłym pogotowiu bojowym i konsolidować zwolenników. PiS ignorowany staje się pod względem programowym bezradny. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 12:17 seppuku napisał: > Taka jest ta IV RP, stanowiska obsadza się miernotami na których są tzw. haki > gwarantujące całkowite posłuszeństwo. Jak zwykle winna temu jest PO :) I Michnik!!!! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
pogo43 Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 12:27 A teraz będzie tak samo wiernie służył PIS-owi,który dąży do stworzenia w Polsce takiego samego kraju jak Białoruś Łukaszenki,Rosja Putina itp. ciemnogród,do którego już nasz kraj można zaliczyć.Będzie wykonywał każde ich polecenie.Takich,sprawdzonych już w przeszłości ludzi PIS potrzebuje.Brawo Kaczorki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Pax vobiscum!!! 06.03.06, 12:28 Przestańcie się okładać. Toż to dla Jareczka największa satysfakcja, żeby zrobic zamieszanie... Tracicie z oczu istotę sprawy, czyli co zrobić, żeby w Polsce w końcu było lepiej. Wiem, że studioturos, choć czasem plecie co mu ślina na język przyniesie, nie miał intencji Cię obrazić... A Ciebie proszę, żebyś nie odbierał tak osobiście postów na forum - po co psuć sobie krew? Odpowiedz Link Zgłoś