seppuku 06.03.06, 07:21 Taka jest ta IV RP, stanowiska obsadza się miernotami na których są tzw. haki gwarantujące całkowite posłuszeństwo. Jak zwykle winna temu jest PO :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koham.mihnika czego sie spodziewac po facecie, ktory ratuje 06.03.06, 07:36 twarz tworzac koalicje z Lepperem i Giertychem? Po tym wszystkim co pisdzielce wygadywaly na ich temat przed wyborami? Przewertowalem kilka numerow Wprost z maja ubieglego roku. Jakze interesujace. Z ta lustracja w WSI, policji wywiadach itd, to tylko bicie piany. Wyrzuca paru ktorzy dobierali sie im do d, ale zostawia tych co kradli, kombinowali, w nadziei ze beda posluszni nowym panom. Ktos przeciez musi inwigilowac prawdziwa prawice, kolegow z sojuszu, ep ukladu, ee to jest koalicji. Nic nowego. Im tak brakuje honoru jak i urody. Wdziecznosc slonia, spryt muchy samicy. Ale to jest objaw desperacji, nie ma nikogo dobrego na stanowiska, wiec sie bierze z lapanki MBW. Facet powinien byc sadzony i ODKOMUSZONY. Powinien byc odeslany na zielona trawke, a nie nadzorowac wiezienia. To takze jeszcze jeden przyklad moralnosci katolickiej. Jakze bliskiej moralnosci towarzyszy z PZPR, SLD, UP, itd. To jest typowe dla wszelkiej odmiany socjalistow, ubierajacych sie dla niepoznaki w rozne piorka. Traci komuna na kilometr. Szkoda, ze to jedyna rzecz ktorej nauczyli sie do 1989r. WSTYD. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Wielu Tow. Szmaciaków przeszło było z kumitetów 06.03.06, 08:02 partyjnianych do kumitetów (ee... rad) parafialnych :-))... Odpowiedz Link Zgłoś
antipatico Teraz powołają Jaruzela na wiceprezesa "PiS" 06.03.06, 08:15 W końcu gość ma doświadczenie, jak rozmawiać z opozycją i nieprzychylnymi mediami. Będzie jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Teraz powołają Jaruzela na wiceprezesa "PiS" 06.03.06, 08:48 IV RP korzysta z najlepszych tradycji PRL! Może warto jednak powrócić do nazywy II PRL, a nie IV RP?! Najbardziej groteskowe jest to, że faktycznym obrońcą wolności i demokratycznych swobód staje się lewica, a postsolidarnościowa prawica zaczyna upodabniać się przedstawicieli reżimu PRL! Co za ironia losu... Odpowiedz Link Zgłoś
critic Re: Teraz powołają Jaruzela na wiceprezesa "PiS" 06.03.06, 08:59 Jeszcze rok i wszyscy będziemy z rozrzewnieniem wspominać rządy SLD jako ostoję demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Myślę, ze PiS powinien patrzyć we wszystkie teczki 06.03.06, 09:27 bo to następna komromitacja. Więcej czujności! Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Myślę, ze PiS powinien patrzyć we wszystkie t 06.03.06, 10:39 Jakie teczki? Facet nie był tajnym agentem, tylko jawnym pracownikiem, to nie takich werbowano! On służył jawnie, bił jawnie i tłumił opozycję jawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Myślę, ze PiS powinien patrzyć we wszystkie t 06.03.06, 10:42 acha! a przeciez PiS nie krzyczy o ukaraniu SBkow tylko o wylapaniu i na stos wrzuceniu tych, ktorzy byli tajni.. wszystko wiec w rodzinie pozostaje.. a moze dlatego ze ci tajni jeszcze doniesliby mediom kto w tych jawnych kim i kiedy byl? hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
dzial.kadr zenujaca jest ta ekipa ... 06.03.06, 10:46 ... juz cienko PiSzczy, a za kilka miesiecy z braku kadr obsadzac bedzie obronionymi nienarodzonymi .. .z becikowym w kieszeni :( Zenada, Iran ... szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: zenujaca jest ta ekipa ... 06.03.06, 10:47 tu nie ma co gadac.. tutaj czekajmy na nowe wybory i do urn! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Re: zenujaca jest ta ekipa ... 06.03.06, 10:59 Od początku mówiłem, że ta rzakoma IV RP to raczej II PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: zenujaca jest ta ekipa ... 06.03.06, 11:00 II czy IV - nie istotne.. wazne, ze PARZYSCIE ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Towarzysz Szmaciak zrobił woltę 06.03.06, 14:42 i z Kumitetu - hyc do kruchty. By całość swych ocalić portek i dawne swe rozgrzeszyć siuchty - nie z Marksem teraz i z Leninem, lecz z Panem Bozią w komitywie, Wiary Najświętszej wiernym synem i słów biskupa słucha chciwie... Na mszy przepięknie śpiewa basem (już z Międzynarodówki słynął) Podwładnym na niej też być każe, (jak kazał na partyjnych czynach) Antysocjalistycznych knowań już demaskacja mu nie celem, "Bóg, Honor i Ojczyzna!" szlocha, a nie: "niech żyje PeZetPeeR!"... I tak odnowion nie na żarty - w pierwszym szeregu staje godnie! Wszak kto raz wiernym synem Partii - wymienić mamę - żaden problem ... Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Podobny ustrój - potrzebni podobni ludzie:))) 06.03.06, 21:11 Biedni prawicowcy od "wielkiego oczyszczenia":) Kaczor zrobił was w bambuko (skądinąd tylko na to tacy nienawistnicy, jak wy, zasługują), wykorzystał waszą nienawiść i po waszych plecach wspiął się do "waadzy" (znajomo brzmi? bo i znajomo będzie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Teraz powołają Jaruzela na wiceprezesa "PiS" 06.03.06, 09:01 Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar O co tyle hałasu, 06.03.06, 09:25 przecież osobiście nikogo nie bił. A może mieli powołać jakiegoś specjalistę ze swoich szeregów, albo np. ze światłych kręgów Młodzieży Wszechpolskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Widać niedługo będą potrzebne jego umiejętności 06.03.06, 09:56 Skoro człek ma doświadczenie w rozwiązywaniu problemów więźniów politycznych to jest na właściwym miejscu. Jescze przydałby się ktoś z aparatu cenzury - pomoże ucieśnionym dziennikarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: Widać niedługo będą potrzebne jego umiejętnoś 06.03.06, 16:19 R. Giertych proponuje reanimację speckomisji ds. Orlenu na 5 miesięcy. Chodzi o to, aby w czasie finału kampanii wyborczej do samorządów wystrzelić z nowo spreparowanymi zarzutami (według wypróbowanej metody Miodowicz - Jarucka) wobec konkurentów wyborczych. Oto przykład „odnowy moralnej" i rozlewającej się fali bezprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito On tylko wydawał rozkazy... 06.03.06, 10:03 I po akcji zdał sobie sprawę jak ważny jest dobór kadr - żałował pewnie nie tego, że jego podwładni katowali opozycjonistów, ale, że się wydało... kiedy Ziober odkryje jak ważny jest dobór kadr? Odpowiedz Link Zgłoś
stevexxx Re: Wielu Tow. Szmaciaków przeszło było z kumitet 06.03.06, 13:08 O co ten szum, przecież to idealny dla PIS fachowiec. Komuna kazała mu zorganizować katowanie ludzi z solidarności, wykonał. PIS każe mu zorganizować katowanie innych niewygodnych, wykona. Tylko lepiej dobierze kadry, żeby biły bez zostawiania śladów. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: czego sie spodziewac po facecie, ktory ratuje 06.03.06, 10:06 coraz częściej widać, że panowie klonowie raczej odnawiają PRL, niż budują jakąś nową rzeczpospolitą. wstyd. żałuję, że na nich głosowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 [...] 06.03.06, 10:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
selecte Re: czego sie spodziewac po facecie, ktory ratuje 06.03.06, 11:05 w ubieglym tygodniu byl o nim artykul w dzienniku baltyckim pt. Rekord pułkownika. "Henryk Biegalski, szef Centralnego Zarządu Służby Więziennej, w rekordowym tempie zrobił doktorat. Budzi to ogromne zdziwienie fachowców, m.in. prof. Mariana Filara z Uniwersytetu im. Mikołaja Kopernika w Toruniu". gdansk.naszemiasto.pl/wydarzenia/573919.html Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Purpurata gdyś pupilkiem - 06.03.06, 16:57 doktorata robisz w chwilkę... selecte napisała: > w ubieglym tygodniu byl o nim artykul w dzienniku baltyckim pt. Rekord pułkowni > ka. > "Henryk Biegalski, szef Centralnego Zarządu Służby Więziennej, w rekordowym tem > pie zrobił doktorat. Budzi to ogromne zdziwienie fachowców, m.in. prof. Mariana > Filara z Uniwersytetu im. Mikołaja Kopernika w Toruniu". > > gdansk.naszemiasto.pl/wydarzenia/573919.html Odpowiedz Link Zgłoś
op_par Re: Purpurata gdyś pupilkiem - 06.03.06, 19:22 I po pół roku niecałem może będziesz generałem? Sorry licentia poetica. Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 07:50 > Taka jest ta IV RP, stanowiska obsadza się miernotami na których są tzw. haki > gwarantujące całkowite posłuszeństwo. Jak zwykle winna temu jest PO :) Oczywiscie, jak do tej pory było zupełnie inaczej. Wiwat III RP! Odpowiedz Link Zgłoś
czyste.dobro Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 08:21 mlot.na.lewactwo napisał: > Oczywiscie, jak do tej pory było zupełnie inaczej. Wiwat III RP! chocdzi o to, że od tej pory miało być zupełnie inaczej. IV RP to ściema ! Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 13:53 czyste.dobro napisał: > chocdzi o to, że od tej pory miało być zupełnie inaczej. IV RP to ściema ! Prawdopodobnie gość zrobił sobie nowy życiorys posługując się ludźmi Kościoła. Jeśli tak jest, popełniono błąd przy nominacji. Jeśli to błąd, to mam nadzieję, że nominacja zostanie wycofana. Ale może to być też błąd (nie pierwszy i nieprzypadkowy) GW. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza A wiesz dlaczego? 06.03.06, 11:07 Głosowałam na PiS?? Bo chciałam, żeby było inaczej niż do tej pory! A niestety PiS powtarza błędy swych poprzedników - TKM-2??? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Witam Jędzuniu 06.03.06, 11:15 Bez satysfakcji obserwuję co się dookoła dzieje. Mam przykre wrażenie, że władza naprawdę demoralizuje, choć muszę przyznać, ze nigdy nie łudziłem się co do czystości intencji PiSu... Żal mi jednak ludzi, którzy na PiS głosowali z nadzieją na prawdziwe zmiany na lepsze... Zobaczysz: jeszcze dożyjemy dnia, kiedy naprawdę będziemy zadowoleni z życia w Polsce. Obawiam sie tylko, że pokolenie opozycji antykomunistycznej i jej adwersarzy odejdzie z polityki. Zbyt wiele rewindykacji i zwykłego odwetu, za mało myślenia 'organicznego', coby zmienić, żeby wszystkim się lepiej żyło i pracowało... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Witam Jędzuniu 06.03.06, 11:35 Nie głosowałam na PO, bo w pamięci miałam "przesiadanie sie z partii do partii" w wykonaniu jej liderów... PiS na ich tle było "oazą konsekwencji"... IV RP miała być czymś innym... A teraz? Wyrzuca się jednych, bo nie "nasi", a na ich miejsce przychodzą nowi - tyle, że nie lepsi... Co chwilę czytamy, że albo kandydat ma coś na sumieniu, albo były PRL-SB-ek :) Komu wierzyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Witam Jędzuniu 06.03.06, 11:46 hehe, partia, która się nie domagała krwawych rozliczeń, a firmowała zmiany gospodarcze Balcerowicza i tzw. 'etos' w polityce, przechodzi do lamusa historii pod nowym przewodnictwem Onyszkiewicza. Zgubił ją brak populizmu i przesiadania się z fotela na fotel... Kolejne partie władzy i dążące do władzy urządzały z niej sobie worek do bicia... Obecnie każde głosowanie na dużą partię może wywołać kaca moralnego... chyba najlepiej nie wierzyć nikomu, a wybierac tych, którzy obiecują najmniej 'bzdetów i złtych gór'... Do kolejnych wyborów jeszcze trochę czasu zostało, a w samorządowych zamierzam wybrać jakiegoś kandydata bepartyjnego, który zrobił coś znaczącego dla mojego miasta. W Poznaniu paru takich się znajdzie. Wiem, że i u Ciebie w Krakowie takich nie brakuje. Brzydzi mnie lansowanie w Warszawce ludzi, którzy nie mają pojęcia o samorządach (Gilowska, Gronkiewicz) i nie byli zawodowo związani z tym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Moja metoda.... 06.03.06, 13:24 Hmmm, po totalnym rozczarowaniu rzadami AWS (glosowalem wowczas za koalicyjna UW), doszedlem do pragmatycznego wniosku: glosuje na zlodziei, ktorzy umieja cos zrobic dla kraju. Piskorski - kombinator pierwszej wody - ale sporo inwestycji po nim jest. A niech go pozniej lapia i sadza - to co zrobil - zostalo. Chociaz i tu mozna sie pomylic... w pewnym sensie ;) Ale prawdopodobienstwo, ze bedzie kompletna klapa - znacznie mniejsze. A tak na boku rozwazam swoja pomylke in plus - jest nia Kropiwnicki z "mojej" Lodzi. Nie glosowalem na niego i po jego wyborze zalamalem rece, a pierwszy rok jego rzadow - jak najbardziej dowodzil, ze to jedna wielka kleska, czyli kolejny "dzialacz" bez pojecia o zarzadzaniu. Ale... o dziwo, Kropiwnicki nagle doszedl do wniosku, ze czystki moralne itp. pierdoly ludzi ani nie wykarmia, ani nie sa czyms czym mozna sobie zaskarbic wdziecznosc potomnych i zabral sie za gospodarke! W Lodzi cos sie za rzadow Kropy zmienia in plus! Doszlo nawet do tego, ze jesli spotyka fachowca po drugiejj stronie sceny politycznej, to rzeczowo go chwali - vide - byly juz wojewoda. Szkoda, ze Kropiwnicki to niestety tylko wyjatek, tak smutno potwierdzajacy regule o "dzialaczach"... Szkoda podwojna, bo wlasnymi rekoma zabijaja pewien mit Solidarnosci, mit, ktory w pierwszej polowie lad 90tych wyzwolil w ludziach zapal pozwalajacy ten kraj poddzwignac z totalnej ruiny... Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 08:01 Nowy człowiek na nowe czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
jodlo PiS się zestanisawoauguścił, czyli zeszmacił. 06.03.06, 08:03 Wystarczy, aby byle kanalia padła na kolana, a ma zapewniony błyskawiczny awans. Może to jest robione zgodnie z Prawem lecz ze Sprawiedliwością nie ma nic wspólnego. Ziobro napluł w twarz internowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
effendi2 Pamiętam tego Moczydłowskiego jako szefa 06.03.06, 08:22 więziennictwa. Tzw. kopnięty liberał. Zwyrodnialcy na przepustkach, maximum praw dla recydywy, itp. Totalna porażka, czyli front obrony przestępców. Ten pan pasuje jak ulał do obecnej linii GW i łże-elit. Jeśli taki typ krytykuje Biegalskiego, to o tym ostatnim bardzo dobrze świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Pamiętam tego Moczydłowskiego jako szefa 06.03.06, 09:16 effendi2, nie bron glupio Biegalskiego. Ja rozumiem, ze w tym momencie zwolennicy pisiakow nie maja zadnego argumentu za tym awansem, a czuja sie w obowiazku zabrania glosu. Biegalski wcale sie nie wypiera, ze bral udzial, wydajac zza biurka rozkazy, w nikczemnym, krwawym tlumieniu buntu wiezniow politycznych. I tego nie zmienia zadne wasze tlumaczenia! To zwykly SKANDAL!!! W koncu Kiszczak tez osobiscie nie strzelal. Widzisz roznice? Bo ja nie! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Jaruzelski też osobiście nie strzelał 06.03.06, 14:06 ech.. samo życie.. a tak wierzyłam w odnowę Odpowiedz Link Zgłoś
turrek [...] 06.03.06, 09:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Pamiętam tego Moczydłowskiego jako szefa 06.03.06, 10:11 Jest kilka zasad, w tym m.in.: 1. Nieważne czym i kim był ojciec Ziobry dla oceny postępków tego frajera. To żadna okolicznośc łagodząca. Nie pozwólmy triumfować mentalności Kurskiego... 2. Zwierzchnik zawsze odpowiada za postępki służbowe podwładnych, albo za nieukaranie ich w razie niesubordynacji. Pamiętając charakter PRLowskich służb nie wierzę, aby działali bez rozkazu użycia przemocy, więc tłumaczenie się klawisza Ziobry uważam za objaw skrajnej bezczelności. Człowiek honoru na jego miejscu po takiej akcji jak ta w 82' odszedłby ze służby, żeby nie plamić munduru (o samobójstwie nie wspominam, bo to grzech)... Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Właściwy człowiek na stanowisko - skundlony, 06.03.06, 08:11 będzie posłusznie wykonywał polecenia wodza. Odpowiedz Link Zgłoś
czyste.dobro mierny, wierny 06.03.06, 08:25 Jarek w PRLu nie leniuchował, dużo się od komunistów nauczył Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Wazelina fundamentem IV RP 06.03.06, 08:23 Biegalski był sprawnym administratorem zakładów karnych w okręgu gdańskim, ale nie poradzi sobie w skali kraju. Jest nieprawdopodobnie dyspozycyjny i zrobi wszystko, by zadowolić zwierzchników. ******************************************* W sumie to dobrze, że Kaczyńscy otaczają się wazeliniarzami. Nie będziemy musieli czekać, aż sie sami przewrócą. Wystarczy, że sie potkną, a wazeliniarze typu Biegalski, Wassermann czy Kryże ich pogrążą, licząc na profity u następnej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
turrek Re: Wazelina fundamentem IV RP 06.03.06, 09:24 Muszę bronić Wassermana, on nie jest wazeliniarzem, on jest prokuratorem z manią, rozwijającą się jeszcze pod wpływem poczucia władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Re: Wazelina fundamentem IV RP 06.03.06, 13:22 Ojcem Wasserwany jest ponoć sam Andrej Wyszynskij. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Kto jak kto, ale Jarek się na tym zna! 06.03.06, 10:25 Potrafi wyczuć i przyswoić odpowiednią wazelinę. Za to nie lubi jak ktoś go rani, czy jest nieprzyjemny... Odpowiedz Link Zgłoś
golcon Prawda jest taka.... 06.03.06, 08:23 Totalną bzdurą jest dyskwalifikowanie z urzędu ludzi, zwłaszcza fachowców, funkcjonariuszy służb mundurowych tylko dlatego ,że byli członkam PZPR. W latach 70-80 do partii przyjmowano najlepsze jednostki, ludzi nieskazitelnych pod względem moralnym, ludzi wyróżniających się w swoim środowisku fachowością i dużą aktywnością społeczną. Oczywiście jak w każdej zbiorowości przedostawały się też różne męty, karierowicze, podobnie jak do obozu Solidarnościowego. Znam tzw. działaczy opozycyjnych, których jedyną fachowością było opluwanie komuny i wznoszenie za pleców okrzyków " precz z komuną". Ludzie ci , często nieudacznicy, nie mający odpowiedniego intelektu i uporu aby zrobić kariery w PRL, zwietrzyli swoją szansę w przemianach ustrojowych. To te miernoty dziś najgłośniej wrzeszczą o zniszczenie intelektualistów wyrosłych w PRL . Tak samo było tuż po wojnie , kiedy Władza Ludowa zaciekle walczyła z intelektualistami sanacyjnymi. Uważam, że przy naborze na stanowiska administracyjne powinno brać się tylko i wyłącznie fachowość. Dyspozycyjność funkcjonariusza mundurowego jest pozytywną cechą a nie jego wadą. Tak jest na całym świecie. W Stanch Zjednoczonych po wygranych wyborach, służb mundurowych nie dotyka strona wygrana. To tylko w Polsce po każdych wyborach aparatczycy partyjni majstrują przy służbach mundurowych. Odpowiedz Link Zgłoś
cyber.wernyhora Re: Prawda jest taka.... 06.03.06, 08:39 Masz absolutna racje. W Polsce czas skonczyc z podzialami historycznymi i patrzec na kompetencje, takze ludzi w mundurach. Tylko dowcip z PiS polega na tym, ze oni tak nie twierdza. Gdyby tak twierdzili, to nikt, poza naprawde "nawiedzonymi" by nie miauknal. Oni twierdza, ze buduja NOWY KRAJ z NOWYMI LUDZMI dla NOWYCH LUDZI. A wtedy taka nominacja ja ta i podobne po prostu budza cyniczny smiech. Ot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Prawda jest taka.... 06.03.06, 09:16 W Stanach nie bylo komunizmu, a sluzby mundurowe sa apolityczne. Porownaie wyjatkowo niefortunne. Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Właśnie. Co innego mówią, a co innego robia. 06.03.06, 09:16 Wspaniale, krótko i w samo sedno. Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
gwiezdny_kupiec Chyba nie piszecie tego na poważnie, prawda ;) 06.03.06, 15:55 "W latach 70-80 do partii przyjmowano najlepsze jednostki". Rozumiem, że powyższe zdanie i cały Twój komentarz to dowcip. Trochę niepokoi mnie że napisane w takim poważnym tonie. Prawie dałem się nabrać i poczułem się jak mieszkaniec Alternatywy 4 :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
krzyzak95 Re: Prawda jest taka.... 06.03.06, 08:39 Każdy ma taką demokrację na jaką zasłużył my chyba jesteśmy na najwyższym poziomie wtajemniczenia Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Prawda jest taka.... 06.03.06, 09:26 Dużo się, golcon, rozpisałeś i sensownie. Problem w tym, że jedynym trwałym elementem programu PiS-u jest "rozliczanie" PRL-u. Mianując ludzi z byłego ustroju (jak Kryże chociażby) popadają w niebezpieczną schizofrenię. Poza tym coraz bardziej przypominają moczarowców, zwłaszcza mając takich ideologów jak Jerzy Robert dwojga imion Nowak czy Ryszard Bender... Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Prawda jest taka.... 06.03.06, 09:34 galcon, czlowieku, jak ty nie masz wstydu pisac czegos takiego w kontekscie awansu Biegalskiego! O jakiej fachowsci w odniesieniu do tego indywiduum ty mowisz ? Zadnego wieznia nie wolno w ten sposob, jak on to zrobil, traktowac, a do tego ci biedni ludzie byli wiezniami politycznymi, zakladnikami komuny. Zdaje sie, ze juz wiem kogo bronisz i jaka fachowosc i moralnosc popierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Prawda jest taka.... 06.03.06, 10:49 > Dyspozycyjność funkcjonariusza mundurowego jest pozytywną cechą a nie jego > wadą. W procesie morymberskim miałeś całą salę "dyspozycyjnych funkcjonariuszy mundurowych" Odpowiedz Link Zgłoś
antek138 Re: Prawda jest taka.... 06.03.06, 11:03 Nie przynależność do PZPR-u jest krytykowana, ale wazeliniarstwo, karierowiczostwo, brak odpowiedzialności za podejmowane decyzje. Zwalenie winy na podwładnych jest jego najgorszym atrybutem podczas pełnienia władzy. Wydanie rozkazu, a potem zasłanianie się niepamięcią, albo brakiem możliwości kontrolowanie wydanych decyzji, to elementy negatywnie wpłwające na ocenę przełożonego. Marionetka, zresztą już potrafił podlizać się Ziobrze obiecując kilkatysięcy dodatkowych miejsc w zakładach karnych. Jak on to zrobi, by nie pogorszyć i tak trudnych warunków bytowych pozbawionych wolności tego nie wie nikt. Dobrze wiedział co jest bolączką Ziobry i potrafił mu się przypodobać. Winę za jego decyzje poniosą inni, przecież Dyrektor Generalny nie jest w stanie wiedzieć co się dzieje na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan [...] 06.03.06, 11:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyzak95 Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 08:27 A podobno pis-czą , że są tacy czyści i święci a tu wrzód na ......... Odpowiedz Link Zgłoś
darl tu się pomija aspekt dumy gejowskiej 06.03.06, 08:28 tu się pomija aspekt dumy gejowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
klinerek Re: tu się pomija aspekt dumy gejowskiej 06.03.06, 10:26 Wygląda na to że jesteś świetnie poinformowany...:) Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: tu się pomija aspekt dumy gejowskiej 06.03.06, 15:06 darl napisał: > tu się pomija aspekt dumy gejowskiej sugerujesz, że Ziobro i Biegalski ten-tego? hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
krzyzak95 Czyżby brakowało ludzi bez "przeszłości" 06.03.06, 08:30 Może ptasia grypa wytępi wszystkich zarażonych Odpowiedz Link Zgłoś
irek241 Ochwat mózgów 06.03.06, 08:51 Czytam,że W latach 70-80 do partii przyjmowano najlepsze jednostki, ludzi nieskazitelnych pod względem moralnym. Ktoś tu zwariował. Najgorszą swołocz przyjmowali głównie, a jak się trafił przypadkowy, to go zmieniano. Ludzie, czy naprawdę już wszyscy powariowali. Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Ochwat mózgów 06.03.06, 09:38 Piszesz " najgorsza swolocz przyjmowano". Widac, zalezy dla kogo byla to swolocz. Dla co poniektorych, obecnych na tym forum, byli to fachowcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 08:54 Czy wy w ogóle czytacie, co komentujecie? Tu nie chodzi o to, że gość pracował za PRL w tym zawodzie. Chodzi o to, że był "betonem", który wysyła buców z pałami, zeby tłukli ludzi chcących podjąć głodówkę prostestacyjną. Że sytuację, którą każdy troszkę myślący szef więzienia potrfaiłby rozwiązać inaczej, on rozwiązywał siłowo. Że ludzi siedzących za przekonania (za te przekonania, które panowie Kaczyńscy przecież także podzielali!) potraktował jak zwykłych bandytów! To ma być ta IV RP? Kpiny jakieś... No, teraz czekamy na pojawienie się tu Dyżurnego Propagandzisty - Galby, który wytłumaczy nam, dlaczego pałowanie więźniów politycznych było OK (no, musiało być OK, skoro Jedynie Prawi I SPrawiedliwi Politycy uznają, że wszystko jest w porządku...) Odpowiedz Link Zgłoś
bak_on Toz to fachowiec!!!! 06.03.06, 09:08 Klan Kaczynskich obiecal, ze bedzie dobieral fachowcow, to i dobiera. Przeciez ten kapo wieziennictwa to wzror cnot pisowskich. Przede wszystkim lojalny, a to warunek konieczny i dostateczny coby czlonkiem tej partii zostac. Poza tym jakiez doswiadczenie zawodowe. Z "zaplutymi karlami reakcji" dal sobie juz raz rade, to pewnie i teraz nie bedzie gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito A może to nagroda? 06.03.06, 10:19 W 1982 Lech Kaczyński mieszkał w Trójmieście i podobno brał udział w opozycji... Więc na pewno wiedział o tym co się stało w więzieniu. Może klawisze skatowali kogoś, kogo Lech nie lubił, bo np. nie zgadzał się z nim co do tego czy lepiej jeść rogaliki, czy bułeczki... Jedno jest pewne - Lech Kaczyński wtedy nie był w tym więzieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Toz to fachowiec!!!! 06.03.06, 10:53 Nic nie rozumiecie, To jest nowa forma walki z "układem". Wyjmujemy z "układu" najgorszych s..ów i montujemy z nimi własny układ. Układ na miare IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Re: Pierwszy strażnik IV RP 07.03.06, 13:55 Biegalski nie mogl byc autorem tej decyzji o palowaniu wiezniow dopiero planujacych zbiorowy protest o podlozu politycznym polegajacy na odmowie przyjmowania pokarmow. taka decyzja , wyrazne przyzwolenie i wskazanie na technike dzialan pacyfikacyjnych mogla nadejsc tylko z centrali w Warszawie. Nalezy pamietac, ze byl to czas szczegolny i osoby szczegolne, a wiec okres stanu wojennego i wiezniowie z motywow politycznych, ktorymi interesowal sie caly wolny swiat i metodycznie zasypywal pytaniami wladze komunistycznego rezimu politycznego a takze wysylal misje Miedzynarodowego Czerwonego Krzyza. Kazdy drobny nawet incydent byl naglasniany w swiecie i wladze za wszelka cene staraly sie unikac dodatkowych klopotow. Biegalski jako najwyzszy przelozony na terenie miejsca pacyfikacji nieistniejacego protestu ( w swietle prawa nie bylo podstaw do dzialan silowych)ponosi odpowiedzialnosc z tytulu nadzoru i powinien byc juz wowczas w 1982 roku co najmniej dyscyplinarnie usuniety ze sluzby panstwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 esbecja i PIS to jedno i to samo 06.03.06, 08:55 miernota i ubek na usługach miernot Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 09:04 następna przemyślana i trafna decyzja,jako szef daje gwarancję surowego kara- nia,nawet w więzieniu,zacierania śladów,fałszowania dokumentów i ukręcania spra- wy.Rewelacja, ciekawe kto go zaprotegował. Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista PiS: Prostytucja i Sutenerstwo. 06.03.06, 09:05 Wszystko to po raz kolejny dowodzi, że kręgosłup moralny Ich Wysokości Braci Mniejszych nie istnieje. Liczy się tylko posłuszeńswto i doraźny interes. Toruń miasto przeklęte: najpierw żródło moherowej zarazy, teraz gniazdo ptasiej grypy...... Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 09:06 Ludzie skonczcie z ta prawica. PiS jest socalistyczna partia! To ze nie lubia homoseksualistow i uwielbiaja Rydzyka nie robi z nich partii prawicowej. Odpowiedz Link Zgłoś
bogalfa Niesamowite 06.03.06, 09:13 To rzeczywiście niesamowite co PiS wyrabia. Im prędzej stracą władzę, tym lepiej dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
starymason Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 09:12 jeszcze bermana brakuje w prokuraturze brawo pis Odpowiedz Link Zgłoś
starymason [...] 06.03.06, 09:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Najpierw Kryze, teraz ten.....ladnie, ladnie..... 06.03.06, 09:27 W spolkach Skarbu Panstwa wracaja jakies AWSowe obszczymurki... Skandal w Nafcie... pierwsza minister finansow jakas "dziwna" - musieli sie podeprzec Zyta, minister rolnictwa - szkoda slow, pierwszy minister skarbu - hy hy hy... Polaczek - ermmmmmm..... Ja pierdziele.... Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Najpierw Kryze, teraz ten.....ladnie, ladnie. 06.03.06, 10:31 moj dziadek mawial: nie pierdziel, bo rodzine powiekszysz... nooo.. chyba, ze o becikowe ci biega.. to pierdziel, pierdziel ;) pozdrav ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Racja - seks nadal pozostal seksem ;) 06.03.06, 10:39 Sa pewne trwale wartosci w zyciu hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 09:28 a to ten idiota wymyslil zeby jeszcze upychac wiezniow! Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 09:49 Ale jest pieknie! Mozna miec haniebna przeszlosc, wystarczy w odpowiednim czasie zadbac o swoj image, zbratac sie z kim trzeba, zademonstrowac swoja pseudopoboznosc. I jeszcze powiedziec Ziobru to, co akurat ten chce uslyszec i awans i poparcie pisu murowane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Pierwszy klawisz IV RP 06.03.06, 10:15 jeszcze trzeba mieć dostęp do koryta, żeby móc np. Ziobrze opowiedzieć to co chce usłyszeć. Do tego służy grupa kolegów, którzy są rozmieszczeni przez p. ministra na odpowiednich stanowiskach. Ciekawe czy należy do nich także sędzia Kryże, który wsławił się zwalczaniem opozycji w tym samym okresie co p. klawisz... Nowy UKŁAD powoli nam się krystalizuje, ale mam wrażenie, że skądś te mordy znam... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek31 Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 09:44 Nie ma się czemu dziwić. Mierny minmister powołuje miernego urzędnika, a miernotami łatwiej sterować. Oni muszą być posłuszni, gdyż od posłuszeństwa zależy ich dalsza kariera. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito IV RP i PRL dwa bratanki? dwa klawisze? 06.03.06, 09:55 Sędzia Kryże, pani prokurator ze specgrupy do zwalczania opozycji, teraz PRLowski klawisz o nielada dokonaniach w 'dokarmianiu głodujących'... Ziobro musi żałować, że staliniści są już za starzy... i z bólem serca patrzy jak sie ich teraz poniewiera, odbiera się im emerytury... taki know-how w zamordyźmie... Tak dalej panie Zioberze:)) Niedługo już nikt porządny panu ręki nie poda;) Odpowiedz Link Zgłoś
jotes61 Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 10:16 Szanowny panie Ziobro.Sąjeszcze i inne osoby które mają doświadczenie w takich sprawach.Proponuję zatrudnic jeszcze p.Kiszczaka i innych jego kolesiów.Błażni się pan coraz dalej.W swojej gorliwosci neofity przekracza pan wszelkie granice.Co za banda palantow u steru....Najgorsze że ja płynę też na tym statku,i nie mam mozliwości zmiany sternika.Zgroza.... Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Pierwszy strażnik IV RP 06.03.06, 10:29 trzymajmy kciuki za wczesniejsze wybory.. i do urn panowie! do urn! Odpowiedz Link Zgłoś