Dodaj do ulubionych

Młodzieżówka Demokratów.pl znowu w akcji

13.03.06, 14:50
Młode Centrum czyli młodzieżówka Demokratów.pl znowu daje o sobie znać. Jak
czytam o takich pomysłach to wcale nie żałuję, że znikają z polityki.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060313/publicystyka/publicystyka_a_6.html
Obserwuj wątek
    • gorby1 nic dziwnego, kacza propagandzistko 13.03.06, 14:53
      Dziwiloby mnie gdybys nagle zaczela bronic na FK wrogow swoich panow.
      • eternal.samael Re: nic dziwnego, kacza propagandzistko 13.03.06, 14:55
        Gorby, tak sobie czytam te Twoje produkcje na forum i mam pytanie. Wybacz, bo dość osobiste. Jeśli
        wolisz dyskrecję, napisz maila:

Czy Ty skończyłeś szkołę średnią?
        • gorby1 a ty co skonczyles, kacze seminarium duchowne 13.03.06, 14:57
          jak kataryna ?
          • eternal.samael Re: a ty co skonczyles, kacze seminarium duchowne 13.03.06, 15:00
            :-) i dlatego mam nicka - nazwę znanego zespołu blackmetalowego i jego świetnej płyty?

Kataryno, przepraszam, że zaśmiecam Twój wątek rozmową z ćwierćmózgiem. Ad rem - Rybiński wali jak
            zwykle celnie i między oczy. Młodym naprawdę odwaliło...
      • haen1950 Re: nic dziwnego, kacza propagandzistko 13.03.06, 16:14
        gorby1 napisał:

> Dziwiloby mnie gdybys nagle zaczela bronic na FK wrogow swoich panow.

Intelektualistka pisowska, psiamać. Zupełnie nie zauważyła, że leci od niej
        burakami i piwskiem wszechpolaków zamiast Chanel No5.
        Teraz niewinnie zabrali się za niezależność sektora finansowego łapami
        Giertycha i Leppera, żeby go w prezencie ofiarować Czarusiowi i dorabiać sobie
        manipulacjami przy kursie walutowym złotówki. PO zostawiają sobie na deser.
        Komuchów już zostawili w spokoju. Ależ ci z MD mają rację, tę hołotę naprawdę
        już dobrze czuć narodowym socjalrealizmem. Oni tak zupełnie niechcacy
        wyrządzają nam te swoje świństwa. To Tusk jest temu winien.
        • nurni bruzdzio1950 13.03.06, 17:10
          haen1950 napisał:

> Intelektualistka pisowska, psiamać. Zupełnie nie zauważyła, że leci od niej
          > burakami i piwskiem wszechpolaków zamiast Chanel No5.

No no. I kto to mowi.

haen1950 napisał:

> Chyba trzeba powoli zacząć się oswajać z myślą o przyszłej współpracy PO z
          > postkomuchami. Po doświadczeniach władzy Millera i spółki przez dłuższy czas
          > muszą odzyskiwać image normalności politycznej. A jest tam sporo gości do
          > zagospodarowania i w polityce i w gospodarce.

A dodatkowa probka intelektualizmu najwyzszej proby:

haen1950 napisał:

> Proponuję rozejm: jak wybierze wybory, to pies mu
          > mordę lizał, wygra i wyjadę. Jak wybierze koalicję z Jędrusiem to zostanę. I
          > będę mu brużdził zawsze.,

Jedzie od ciebie glupotka, bruzdziu1950.
          • haen1950 Re: bruzdzio1950 13.03.06, 19:40
            nurni napisał:

Dziwne, ale podtrzymuję w całej rozciągłości. Komuchów nie cierpię, ale
            komuchów od Leppera jeszcze bardziej. Ale kłamstwa i chamstwo pisowskiej próby
            są jeszcze gorsze. Taką mam eskalację.
            • nurni Re: bruzdzio1950 13.03.06, 19:41
              haen1950 napisał:

>
              > Dziwne,

A tam "dziwne". Typowe bruzdziu.
              • haen1950 Re: bruzdzio1950 13.03.06, 19:45
                nurni napisał:

> haen1950 napisał:
                >
                > >
                > > Dziwne,
                >
                >
                > A tam "dziwne". Typowe bruzdziu

Nurni, czy ty trochę nie durni.
    • karlin Nie marudź 13.03.06, 14:53
      Rybiński podsuwa następny pomysł Biedroniowi i Niemcowi.

:)
    • citisus Ręce opadają .... 13.03.06, 14:58
      Głupota przeciwników PiSu osiągneła dno ...
      • gorby1 idiotyzm kaczystow rowny jest bolszewickiemu 13.03.06, 15:04
        Dla was slowa wolnosc i demokracja nie znacza nic, bo nie znacie zycia w wolnym
        swiecie, komuchoklerykalni niewolnicy.
        • eternal.samael Poproszę o egzegezę: 13.03.06, 15:07
          Gorby, kilka prostych pytań. Czym / kim są dla Ciebie:

- wolność
          - demokracja
          - komuchoklerykalni niewolnicy

Pytanie dodatkowe - ile masz lat?
          • ab554 Gdybym miala 20 lat...i Tomek Lis bylby przeciwko 13.03.06, 15:13
            PiSowi , bo Paradoska by mnie z pewnoscia nie obchodzila , i wszystkie
            pozostale mendia na czele z uwielbianym orzez mlodych ludzi TVNem, to moze tez
            bym poszla na taki pochod.Ale mialabym jednak resztki poczucia przyzwoitosci i
            na pewno nie w taka rocznice.Zenada , chociaz probuje ich zrozumiec.Mam
            nadzieje , ze bedzie deszcz , snieg i wiatr.
        • citisus Re: idiotyzm kaczystow rowny jest bolszewickiemu 13.03.06, 15:21
          Cymbale, jeśli możesz swoje idiotyzmy wypisywać, to znaczy, że jest WOLNOŚĆ.
          W przeciwnym razie wzorem bolszewików kopałbyś rowy dla plarnych niedzwiedzi.

• leszek.sopot Wstrząsające 13.03.06, 15:26
      Jest to jak "sprytnie" połączył Rybiński dwie daty. Jedną - demonstracji na
      rzecz wolności mediów i drugą z rocznicą powstania III Rzeszy.
      Może to jakaś nowa forma zabawy?
      Ja np. znalazłem informację,że Papież Benedykt XVI 13 maja 2005 r. zezwolił na
      natychmiastowe rozpoczęcie procesu beatyfikacyjnego Jana Pawła II z pominięciem
      pięcioletniego okresu oczekiwania od śmierci kandydata, jaki jest wymagany
      przez prawo kanoniczne.
      Hm... też mogę poszperać by sprawdzić co działo się np. w dniu zaprzysiężenia
      prezydenta Lecha Kaczyńskiego, ale wydaje mi się, że takie zabawy są niesmaczne
      i świadczą źle o tych, którzy się tym bawią.
      Rybiński po prostu "przegiął pałę".
      • kataryna.kataryna Re: Wstrząsające 13.03.06, 15:35
        leszek.sopot napisał:

> Jest to jak "sprytnie" połączył Rybiński dwie daty. Jedną - demonstracji na
        > rzecz wolności mediów i drugą z rocznicą powstania III Rzeszy.
        > Może to jakaś nowa forma zabawy?

Ale to nie Rybiński się w nią bawi tylko Młode Centrum. To oni połączyli te
        daty.
        • eternal.samael Re: Wstrząsające 13.03.06, 15:38
          Kataryno, czy masz może ten papier od Młodych? Bo szukam w sieci i nie mogę znaleźć tej informacji
          prasowej. Bo jeśli oni wprost piszą, że "w rocznicę blabla, bo w Polsce faszyzm, etc.", to właśnie
          własnoręcznie nominowali się w kategorii Najwięksi Kretyni XXI Wieku. Natomiast jeśli to Ryba połączył te
          dwie daty, to nieładnie zrobił. Osobiście stawiam na kretynów.
          • kataryna.kataryna Re: Wstrząsające 13.03.06, 15:42
            eternal.samael napisał:

> Kataryno, czy masz może ten papier od Młodych? Bo szukam w sieci i nie mogę
            zna
            > leźć tej informacji
            > prasowej.

Niestety nie mam.

Bo jeśli oni wprost piszą, że "w rocznicę blabla, bo w Polsce faszyzm
            > , etc.", to właśnie
            > własnoręcznie nominowali się w kategorii Najwięksi Kretyni XXI Wieku.
            Natomiast
            > jeśli to Ryba połączył te
            > dwie daty, to nieładnie zrobił. Osobiście stawiam na kretynów.

Ja też bo Rybiński by tego nie zmyślił a poza tym jest ten Grób Nieznanego
            Żołnierza jako miejsce demonstracji. Gdyby nie było żadnego związku z datą to
            dlaczego akurat to miejsce wybraliby na demonstrację?
            • leszek.sopot przyznam rację 13.03.06, 15:45
              że kretynizmem byłoby porównywanie przez MC PiS do faszystów a Kaczyńskiego do
              Hitlera. Jeśli taka jest intencja organizatorów, to to oni przegięli pałę a nie
              Rybiński.
              • maaac Re: przyznam rację 13.03.06, 15:48
                To manipulacja Rybińskiego nie organizatorów. - patrz na link w moim poście.
            • maaac Niestety ja mam. 13.03.06, 15:47
              Niestety dla Rybińskiego - jeżeli chodzi o ten sam tekst do którego doszedłem
              po 2-3 minutach szukania:

malopolskie.demokraci.pl/index.php?do=news&navi=0009,0003&id=1768
              Tu na temat rocznicy:
              "Rok temu w rocznicę proklamowania III Rzeszy (czyli 15 marca)
              współorganizowałem marsz przeciwko nacjonalizmowi. Obiecałem wtedy, że za rok
              zorganizuję kolejny marsz, być może pod innym hasłem, ale także odnoszący się
              do kwestii obrony wartości, najogólniej rzecz ujmując: demokratycznych."
              Tu na temat wolnych mediów:
              "Nie czas i miejsce, abym wypisywał wszystkie swoje krytyczne uwagi, natomiast
              jestem przekonany, że faworyzowanie Radia Maryja, oraz próba zamachu na wolne
              media (które, skoro tylko śmią krytykować Jarosława Kaczyńskiego, są przez
              Niego nazywane zniewolonymi) staje się poważnym problemem polskiej demokracji.
              Bo to media są od kontrolowania polityków, a nie politycy od kontrolowania
              mediów. Ale PiS zdaje się tego nie rozumieć, inaczej bowiem nie posługiwałby
              się takimi metodami jak komisje śledcze ds. inwigilacji dziennikarzy, nowe,
              centralne instytucje nadzoru mediów, czy też dające się zauważyć próby
              zastraszania dziennikarzy."
              • humbak Re: Niestety ja mam. 14.03.06, 11:34
                No więc jest nawiązanie. Więc gdzie to niestety dla Rybińskiego?
          • kataryna.kataryna Re: Wstrząsające 13.03.06, 15:45
            eternal.samael napisał:

> Kataryno, czy masz może ten papier od Młodych? Bo szukam w sieci i nie mogę
            zna
            > leźć tej informacji
            > prasowej.

Gazeta Wyborcza pisze:

"Jan Hoffman organizuje swoje marsze w rocznicę proklamowania III Rzeszy (15
            marca 1933 r.), by przypomnieć, do czego prowadzi nacjonalizm, autorytaryzm czy
            próby ograniczania wolności."

Chyba nie ma więc wątpliwości, że połączenie jest zamierzone. Młodzieżówka PO
            też weźmie udział.

miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3207546.html
            • karlin A może by tak zapytać o to Donalda? 13.03.06, 15:55
              Podczas jednej z jego niekończących się konferencji.

Albo Jasia Marysię. To jego rewir w końcu.

Młode kadry PO - niech żyją!
              • eternal.samael Re: A może by tak zapytać o to Donalda? 13.03.06, 15:58
                Sam Tusk przyznał, że straszenie faszyzmem w IV RP to przegięcie i coś niedopuszczalnego. Ciekawe, czy
                teraz też zabierze głos...
        • leszek.sopot 13 maj 1981 - zamach na Jana Pawła II 13.03.06, 15:39
          Mógł połączyć także z tą datą
          • leszek.sopot machnąłem się o dwa dni 13.03.06, 15:42
            Teraz doczytałem, że chodzi o 15 marca, ale szperać po kalendarzach już mi się
            nie chce.
            • eternal.samael Czy Ty w ogóle czytasz ten wątek? 13.03.06, 15:46
              Czy tylko sam z sobą rozmawiasz? Może spróbuj zrozumieć, że to nie Rybiński połączył te dwie daty,
              tylko organizatorzy manifestacji z PREMEDYTACJĄ wybrali taki dzień i takie miejsce, zresztą piszą o tym
              wprost (mam już potwierdzenie, niestety przez telefon, więc nie wkleję).
              • leszek.sopot Coś ci dolega? 13.03.06, 15:54
                Może spróbuj zrozumieć, że z tekstu Rybińskiego nie wynikało, że nie jest to
                przypadek i że celem organizatorów nie jest manifestacja w sprawie wolności
                mediów ale w sprawie oskarżenia Kaczyńskich o nacjonalizm czy faszyzm.
                • eternal.samael Re: Coś ci dolega? 13.03.06, 16:00
                  Spotkajmy się na tej demonstracji, ok? Popatrzymy na transparenty, posłuchamy mówców - i potem
                  będziesz mi pisał, że to nie miałonic wspólnego z Kaczyńskimi i faszyzmem...
                  • leszek.sopot Re: Coś ci dolega? 13.03.06, 16:49
                    Widzę, że nie możesz zrozumieć, trudno.
          • gniewko_syn_ryba a źródło bije tu: 13.03.06, 15:45
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3207546.html
            i można sobie zobaczyć kto te daty połączył...
        • andrzej.sawa Re: Wstrząsające 13.03.06, 16:28
          No i strzelili głupotę!!!!!
          Nie wypada łączyć historii III Rzeszy z sytuacją w Polsce.
    • lortea Bij zabij faszyste!!!!!! 13.03.06, 15:45

• mlot.na.lewactwo [...] 13.03.06, 15:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • auto258374 Może to oni stoją za Gay Power? 13.03.06, 16:00
          Czyli gejowską organizacją bojową która podkładała atrapy bomb w Warszawie i
          rysowała parasolkami karoserię samochodów podczas zamieszek w Paryżu?
          • wladyslaw.studnicki To PIS za tym stoi, podkładamy bomby w czasie 13.03.06, 16:04
            gdy nie wycinamy lasów amazońskich i nie powodujemy głodu w Afryce.
        • mlot.na.lewactwo Admini chyba sie uwzieli wiec powtorze 13.03.06, 16:05
          bezczelnie :))
          Moze podloża bombę
      • maaac Re: Bij zabij faszyste!!!!!! 13.03.06, 15:53
        Straszeniem faszyzmem straszy Rybiński nie młodzieżówka PD.

Co do samego faszyzmu wybacz ale będzie ci trudno walczyć z powszechną opiną
        zrównującą nazizm z faszyzmem. Niepotrzebnie współpracowali w trakcie IIWŚ z
        sobą.
        • eternal.samael Maac... 13.03.06, 15:57
          setnie się ubawiłem czytając Twoje wywody. Organizatorzy w ogóle nie straszą nazizmem, w ogóle go nie
          mają na myśli i są całkowicie super fajni i cool, a ta data to oczywiście czysty przypadek? Złap, człowieku,
          kontakt z rzeczywistością - demonstracja w TAKI dzień, w TAKIM miejscu i Z TAKIMI hasłami to zwykłe
          chamstwo i absolutny brak wyczucia.
          • wladyslaw.studnicki Pod Krzyż Katyński by się przeszli, w rocznicę 13.03.06, 16:01
            bezprawnego aresztowania Modrzejewskiego.
          • auto258374 Re: Maac... 13.03.06, 16:07
            W środowisku eurogejów brak wyczucia jest akurat rzeczą normalną. Potrafią zalać
            się krokodylimi łzami oburzenia i wściekłości jak ktoś wspomni że pedały są
            grupą ryzyka HIV/AIDS, a zaraz potem pojechać chamskimi żartami na temat kaleki
            tylko dlatego że udziela się w Radiu Maryja. Sowieci mieli tak samo...
          • maaac Re: Maac... 13.03.06, 16:08
            Widzisz w przeciwieństwie do Ciebie i większości dyskutantów dotarłem do
            oryginalnego tekstu o którym pisze Rybiński. Podałem go już wyżej - wystarczy
            sięgnąc. Jak się przeczyta tekst widać że co prawda mozna wysuwać pewne wnioski
            na temat daty ale nie koniecznie...
            • kataryna.kataryna Re: Maac... 13.03.06, 16:12
              maaac napisał:

> Widzisz w przeciwieństwie do Ciebie i większości dyskutantów dotarłem do
              > oryginalnego tekstu o którym pisze Rybiński. Podałem go już wyżej - wystarczy
              > sięgnąc. Jak się przeczyta tekst widać że co prawda mozna wysuwać pewne
              wnioski
              >
              > na temat daty ale nie koniecznie...

Tyle, że to nie jest ten tekst co łatwo poznać po braku w nim cytatów, które
              przytacza Rybiński.
              • maaac Re: Maac... 13.03.06, 16:22
                hmmmmm - ciekawa sprawa.

To jest wg mnie cytat Rybińskiego z Hoffmana:
                "Jestem przekonany, że w obecnych czasach, gdy nie ma wolnych mediów, to
                demokracja staje się mitem".

A to cytat Hoffmana ze strony demokratów:
                "Jestem przekonany - i wierzcie mi Państwo, że nie jest to pusty frazes - że w
                nowoczesnym, zinformatyzowanym społeczeństwie demokracja bez wolności mediów
                jest zwykłą fikcja!"

Czyli masz ten sam tekst jedynie przytoczony przez Rybiskiego i zmieniony do
                własnych potrzeb. Dalsze teksty są już własnymi wypowiedziami Rybińskiego "na
                temat".
                • kataryna.kataryna Re: Maac... 13.03.06, 16:24
                  maaac napisał:

> hmmmmm - ciekawa sprawa.
                  >
                  > To jest wg mnie cytat Rybińskiego z Hoffmana:
                  > "Jestem przekonany, że w obecnych czasach, gdy nie ma wolnych mediów, to
                  > demokracja staje się mitem".
                  >
                  > A to cytat Hoffmana ze strony demokratów:
                  > "Jestem przekonany - i wierzcie mi Państwo, że nie jest to pusty frazes - że
                  w
                  > nowoczesnym, zinformatyzowanym społeczeństwie demokracja bez wolności mediów
                  > jest zwykłą fikcja!"
                  >
                  > Czyli masz ten sam tekst jedynie przytoczony przez Rybiskiego i zmieniony do
                  > własnych potrzeb.

Rybiński umieszcza wypowiedź Hoffmana w cudzysłowie, co znaczy, że przytacza ją
                  w dosłownym brzmieniu. Poza tym w tekście ze strony Demokratów nie ma ani słowa
                  o Inicjatywie 33 a u Rybińskiego jest. Rybiński omawia inny tekst.
                  • po_godzinach to jest oficjalna informacja MC 13.03.06, 16:32
                    "Szanowni Państwo,
                    15 marca, o godzinie 15.00 pod Collegium Novum rozpocznie się marsz w obronie
                    wolnych mediów (potrwa pół godziny) pójdziemy na Plac Matejki, złożyć kwiaty -
                    jak w zeszłym roku...

Poniżej załączam całość listu Jana Hoffmana.

Przewodniczący Regionu Małopolska PD
                    Wojciech Baluch

Szanowni Państwo!
                    15 marca, o godzinie 15:00 pod Collegium Novum rozpocznie się marsz w obronie
                    wolnych mediów (potrwa pół godziny --> pójdziemy na Plac Matejki, złożyć
                    kwiaty - jak w zeszłym roku)! Wierze, ze uda mi się namówić wiele osób do
                    przyjścia, ale nie ukrywam, że szczerą, osobistą radość sprawiłoby mi
                    zobaczenie grupy osób związanych z dawną Unią Wolności w Krakowie. Co tu dużo
                    mówić, trochę się za Wami wszystkimi stęskniłem :)

Rok temu w rocznicę proklamowania III Rzeszy (czyli 15 marca)
                    współorganizowałem marsz przeciwko nacjonalizmowi. Obiecałem wtedy, że za rok
                    zorganizuję kolejny marsz, być może pod innym hasłem, ale także odnoszący się
                    do kwestii obrony wartości, najogólniej rzecz ujmując: demokratycznych.
                    Dużo się od tego czasu zmieniło. Wtedy byłem członkiem Unii Wolności, obecnie
                    nie przynależę do żadnej partii politycznej, ani młodzieżówki. Nie zmienia to
                    faktu, że uważnie śledzę scenę polityczna, i strasznie mnie irytują poczynania
                    obecnej ekipy rządzącej. Nie czas i miejsce, abym wypisywał wszystkie swoje
                    krytyczne uwagi, natomiast jestem przekonany, że faworyzowanie Radia Maryja,
                    oraz próba zamachu na wolne media (które, skoro tylko śmią krytykować Jarosława
                    Kaczyńskiego, są przez Niego nazywane zniewolonymi) staje się poważnym
                    problemem polskiej demokracji. Bo to media są od kontrolowania polityków, a nie
                    politycy od kontrolowania mediów. Ale PiS zdaje się tego nie rozumieć, inaczej
                    bowiem nie posługiwałby się takimi metodami jak komisje śledcze ds. inwigilacji
                    dziennikarzy, nowe, centralne instytucje nadzoru mediów, czy też dające się
                    zauważyć próby zastraszania dziennikarzy. Jestem przekonany - i wierzcie mi
                    Państwo, że nie jest to pusty frazes - że w nowoczesnym, zinformatyzowanym
                    społeczeństwie demokracja bez wolności mediów jest zwykłą fikcja! Dlatego też
                    postanowiłem tegoroczny marsz zorganizować w obronie wolnych mediów. I tak jak
                    napisałem na początku: nie wiem czy przyjdzie na to 100 czy 200 osób, ale wiem,
                    że im więcej uda mi się zaprosić dawnych Unitów, tym więcej ta walka o słuszną
                    chyba sprawę, przyniesie mi osobistej satysfakcji i radości! Chciałbym, abyśmy
                    się jeszcze przynajmniej raz jeden wszyscy mogli zobaczyć w tym samym miejscu!

Z wyrazami szacunku, a także z najserdeczniejszymi pozdrowieniami!
                    Janek Hoffman
                    były członek ostatniego zarządu
                    krakowskiej "Unii Wolności"

malopolskie.demokraci.pl/index.php?do=news&navi=0009,0003&id=1768
                    Szkoda, że pan Rybiński nie podał źródła swojej informacji.
                    • maaac spóźniłeś się :) 13.03.06, 16:37
                      Już to przytaczałem - Kataryna twierdzi że Rybiński pisze o innym tekście.
                      • po_godzinach aha :) 13.03.06, 16:38
                        o innym - czyli o którym?
                        • maaac Re: aha :) 13.03.06, 16:42
                          No w innym. Jak na razie go nie podała...
                      • mamablues Re: spóźniłeś się :) 13.03.06, 19:08
                        maaac napisał:

> Już to przytaczałem - Kataryna twierdzi że Rybiński pisze o innym tekście.

To bardzo prawdopodobne. Tego typu organizacje rozsyłają z rozdzielnika maile
                        do wszystkich dziennikarzy, ktorych adresy wyzbierają w necie lub dotrą do nich
                        inną drogą. O pladze spamów młodzieżówkowych pisali w czasie kampanii Zalewski
                        z Mazurkiem. Co tydzień komentowali jakiś kwiatek z materiału prasowego
                        młodzieżówki PD.
                        • maaac Rybiński się skopromitował :) 14.03.06, 05:42
                          Za każdym razem zmieniajac nieco treść? Dla mnie to bzdura - z prostego
                          powowodu - lenistwo. Opracowuje się jeden tekst i śle się go do wszystkich tak
                          samo.
                          Prędzej uwierzę w lenistwo w połączeniu ze złą wolą Rybińskiego. Pisał swój
                          felieton myśląc o tym co wg. niego było napisane w tym mailu, a nie o tym co
                          było naprawdę napisane. Jak przeczytasz oryginał widać wyraźnie manipulacje
                          Rybińskiego. Stawianie wszystkich znaków równości urodziło się wyłącznie w jego
                          umyśle...
                          Spójrz czy Kataryna przedstawiła oryginał maila? Znikła jak się okazało, że
                          jej post jedynie zwrócił uwagę na manipulanta. Jakoś nie potrafi udowodnić, że
                          było inaczej przedstawiając co innego niż swoje przekonanie.

A teraz parę uwag ogólnych. :) Nie będe się zbyt bardzo czepiał Rybińskiego -
                          bo to co on zrobił jest nagminne u dziennikarzy. Nie raz już widziałem jak
                          będąc niedoinformowani pisali jakieś głupoty lub przekręcali teksty by
                          podciągnąc je pod swoje teorie.
                          • mamablues Re: Rybiński się skopromitował :) 14.03.06, 10:09
                            maaac napisał:

> Spójrz czy Kataryna przedstawiła oryginał maila?

A skąd miałaby go mieć? To materiały prasowe rozsyłane dziennikarzom i mogą
                            różnić się w detalach od tekstu opublikowanego na www. Podobnie jak materiały
                            promocyjne np. wydawnictw. Często teksty na www wydawców różnią się nieco od
                            tekstów wysyłanych mailingiem.

> Znikła jak się okazało, że
                            > jej post jedynie zwrócił uwagę na manipulanta. Jakoś nie potrafi udowodnić, że
                            > było inaczej przedstawiając co innego niż swoje przekonanie.

Tu mógłby pomóc dziennikarz, który otrzymuje mailingi od organizacji
                            politycznych. I nie kasuje z automatu postów od młodzieżówek:)

> Nie raz już widziałem jak
                            > będąc niedoinformowani pisali jakieś głupoty lub przekręcali teksty by
                            > podciągnąc je pod swoje teorie.

Trudno się nie zgodzić. Takie rzeczy zdarzają się, zresztą niezależnie od
                            redakcji. I nie zawsze ze złej woli.
                            • maaac Re: Rybiński się skopromitował :) 14.03.06, 11:14
                              > A skąd miałaby go mieć? To materiały prasowe rozsyłane dziennikarzom i mogą
                              > różnić się w detalach od tekstu opublikowanego na www. Podobnie jak materiały
                              > promocyjne np. wydawnictw. Często teksty na www wydawców różnią się nieco od
                              > tekstów wysyłanych mailingiem.
                              >
                              Może spróbować poprosić. Również Rybińskiego. Jak się uważa za jakiś autorytet
                              to moze spróbować - a co. :)

Ja go prosić nie będe, bo go krytykuję - mogę co najwyżej poprosić ludzi z MC
                              o wyjasnienie sprawy (ale nie będzie można wtedy stwierdzić, że jest to
                              wiarygodna wypowiedź).

Co do róznic - a i owszem, moga być pewne skróty, może być tekst inaczej
                              ujęty. W tym wypadku cytat Rybińskiego to niby ten sam tekst, ale jednak
                              poprzez użycie ciut innych słów mający diametralnie inne znaczenie. Dla mnie
                              wyglada to jak cytat z pamięci z naleciałością tego jak Rybiński całą sprawę
                              widzi.

>
                              > Trudno się nie zgodzić. Takie rzeczy zdarzają się, zresztą niezależnie od
                              > redakcji. I nie zawsze ze złej woli.
                              >
                              :) tak, w pełni się zgadzam
                          • kataryna.kataryna Re: Rybiński się skopromitował :) 14.03.06, 11:08
                            maaac napisał:

> Za każdym razem zmieniajac nieco treść? Dla mnie to bzdura - z prostego
                            > powowodu - lenistwo. Opracowuje się jeden tekst i śle się go do wszystkich
                            tak
                            > samo.
                            > Prędzej uwierzę w lenistwo w połączeniu ze złą wolą Rybińskiego. Pisał swój
                            > felieton myśląc o tym co wg. niego było napisane w tym mailu, a nie o tym co
                            > było naprawdę napisane. Jak przeczytasz oryginał widać wyraźnie manipulacje
                            > Rybińskiego. Stawianie wszystkich znaków równości urodziło się wyłącznie w
                            jego
                            >
                            > umyśle...
                            > Spójrz czy Kataryna przedstawiła oryginał maila?

A Ty przedstawiłeś oryginał maila?

Znikła jak się okazało, że
                            > jej post jedynie zwrócił uwagę na manipulanta. Jakoś nie potrafi udowodnić, że
                            > było inaczej przedstawiając co innego niż swoje przekonanie.

Czyli dokładnie tak jak Ty. Bo nie przedstawiłeś żadnego dowodu na to, że
                            wyszperany przez Ciebie w internecie tekst jest tym, który omawia Rybiński.
                            Opierasz się wyłącznie na swoim przekonaniu co świetnie widać we
                            fragmencie "prędzej uwierzę w lenistwo w połączeniu ze złą wolą
                            Rybińskiego...".

• maaac Re: Rybiński się skopromitował :) 14.03.06, 11:15
                              Ja przedstawiłem jakiś tekst - podany przez organizację która za tym stoi - Ty
                              nic. Prócz swoich przekonań. Wybacz możesz się bardziej postarać.
                              • kataryna.kataryna Re: Rybiński się skopromitował :) 14.03.06, 11:21
                                maaac napisał:

> Ja przedstawiłem jakiś tekst

Tyle, że nie przedstawiłeś żadnych dowodów na to, że jest to tekst omawiany
                                przez Rybińskiego.

- podany przez organizację która za tym stoi - Ty
                                > nic. Prócz swoich przekonań. Wybacz możesz się bardziej postarać.

Mogę ale nie widzę powodu skoro Ty się nie starasz.
                                • maaac Re: Rybiński się skopromitował :) 14.03.06, 11:37
                                  > Tyle, że nie przedstawiłeś żadnych dowodów na to, że jest to tekst omawiany
                                  > przez Rybińskiego.
                                  >

A Ty nie przedstawiłaś dowodów, że to NIE jest dokument, który Rybiński omawia.

> Mogę ale nie widzę powodu skoro Ty się nie starasz.

Postarałem się - znalazłem tekst z MC. Ty nic. :)
                                  • zssyp Re: Rybiński się skopromitował :) 14.03.06, 11:40

M. Rybiński:
                                    Dotarła do mnie elektronicznie "Informacja dla mediów i PAP"

Rybiński omawia jakąś "Informację..."
                                    • kataryna.kataryna Re: Rybiński się skopromitował :) 14.03.06, 12:50
                                      zssyp napisał:

>
                                      > M. Rybiński:
                                      > Dotarła do mnie elektronicznie "Informacja dla mediów i PAP"
                                      >
                                      > Rybiński omawia jakąś "Informację..."

No właśnie. A Maaac wyciągnął list ze strony Demokratów i mówi, że to to.
                                      Ciekawe bo w liście do Demokratów nie ma ani słowa o Inicjatywie 33 ani o
                                      Młodym Centrum, ciekawe skąd więc Rybiński by to wziął gdyby pisał o tym
                                      tekście ze strony Demokratów. No i chyba nikt nie sądzi, że w tekście jaki
                                      dostał Rybiński i inni dziennikarze był kawałek "Co tu dużo mówić, trochę się
                                      za Wami wszystkimi stęskniłem". Jest jasne, że Rybiński pisze o innym tekście,
                                      podobnym, może nawet bardzo, ale na pewno nie o tym samym.
                                      • zalogowany.franek Pytanie do Kataryny (w zupełnie innej sprawie) 14.03.06, 13:08
                                        Przepraszam, że zawracam Ci tym głowę, ale szybko muszę gdzieś znaleźć odpowiedź i coś mi nie
                                        wychodzi. Pomyślałem, że może Ty wiesz: jak się nazywa święto obchodzone przez Białorusinów 25
                                        marca? Święto Niepodległości? I czy jest ono przez Łukaszenkę zakazane?
                                        • kataryna.kataryna Re: Pytanie do Kataryny (w zupełnie innej sprawie 14.03.06, 13:21
                                          zalogowany.franek napisał:

> Przepraszam, że zawracam Ci tym głowę, ale szybko muszę gdzieś znaleźć
                                          odpowied
                                          > ź i coś mi nie
                                          > wychodzi. Pomyślałem, że może Ty wiesz: jak się nazywa święto obchodzone
                                          przez
                                          > Białorusinów 25
                                          > marca? Święto Niepodległości? I czy jest ono przez Łukaszenkę zakazane?

Różnie mówią, Dzień Wolności albo Dzień Niezależnosci. To jest rocznica
                                          ogłoszenia niepodległości Białoruskiej Republiki Ludowej, zakazana w ZSRR.

www.amnesty.org.pl/index.php/ai/content/view/full/2930

• zalogowany.franek Re: Pytanie do Kataryny (w zupełnie innej sprawie 14.03.06, 13:38
                                            Dzięki wielkie. I przepraszam, że zawracałem Ci głowę.
                                            • kataryna.kataryna Re: Pytanie do Kataryny (w zupełnie innej sprawie 14.03.06, 13:41
                                              zalogowany.franek napisał:

> Dzięki wielkie. I przepraszam, że zawracałem Ci głowę.

Nie ma za co, zawsze do usług :)
                                      • maaac Przyznaję się do błędu 14.03.06, 13:15
                                        OK - przeczytałem tekst jeszcze raz - wycofuję się z tego że to był identyczny
                                        tekst jak dostał Rybiński.
                                        Nie wycofuje się jednak z tego że Rybiński sprawą manipuluje.
                                        • maaac Re: Przyznaję się do błędu 14.03.06, 13:16
                                          No i czuję się usatysfakcjonowany że jednak wziełaś się do roboty i
                                          przeczytałaś ten tekst :).
                                          • kataryna.kataryna Re: Przyznaję się do błędu 14.03.06, 13:22
                                            maaac napisał:

> No i czuję się usatysfakcjonowany że jednak wziełaś się do roboty i
                                            > przeczytałaś ten tekst :).

Głupi komentarz ale jak rozumiem maskujesz swoje zmieszanie. Tekst czytałam już
                                            wcześniej i pisałam o rozbieżnościach ale wobec calkowitej nieprzemakalności
                                            odpuściłam sobie rozwijanie tematu.
                                            • maaac Re: Przyznaję się do błędu 14.03.06, 13:27
                                              Nieprzemakalnośc? Wybacz - to są konkrety które mogłaś podać zamiast swoich
                                              domniemywań a nie podałaś.
                                              • kataryna.kataryna Re: Przyznaję się do błędu 14.03.06, 13:43
                                                maaac napisał:

> Nieprzemakalnośc? Wybacz - to są konkrety które mogłaś podać zamiast swoich
                                                > domniemywań a nie podałaś.

Podawałam:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=38407806&wv.x=2&a=38413361
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=38407806&wv.x=2&a=38413997
                                                • maaac Re: Przyznaję się do błędu 15.03.06, 08:03
                                                  Ok niech ci będzie.
                                                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=38407806&wv.x=2&a=38413361
                                                  cytat był ale podobny
                                                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=38407806&wv.x=2&a=38413997
                                                  w oryginalnym liście Hoffmana też nie ma nic o inicjatywie :)
                                                  to są dwa listy
                                        • maaac tekst z którego cytował Rybiński 14.03.06, 13:22
                                          To było następne 5 minut, a może krócej szukania.

www.kontrateksty.pl/index.php?action=show&type=news&newsgroup=3&id=1279
                                          Oświadczenie organizatorów

15 marca mija kolejna rocznica proklamowania III Rzeszy. Tej niechlubnej w
                                          dziejach ludzkości daty nigdy nie możemy zapomnieć.
                                          I właśnie w ten dzień należy przypominać, do czego mogą prowadzić takie
                                          zjawiska jak: nacjonalizm, autorytaryzm, czy wszelkie próby ograniczania
                                          wolności i demokracji.
                                          Jestem przekonany, że w obecnych czasach, gdy nie ma wolnych mediów, to
                                          demokracja staje się mitem.
                                          Obecna grupa rządząca zdaje się zapominać, że to dziennikarze są od
                                          kontrolowania polityków, a nie politycy od kontrolowania mediów.
                                          Uważam, że próby ograniczenia wolności mediów poprzez:
                                          - powołanie nowych, centralnych organów kontroli nad mediami,
                                          - projekt komisji śledczej ds. inwigilacji dziennikarzy (będący jedną z prób
                                          zastraszenia środowiska)
                                          - jawne faworyzowanie mediów prorządowych,
                                          to bardzo niebezpieczne zjawiska. Gdy ktoś chce ograniczać wolność mediów, to
                                          nie wierzę w dobre intencje. Bo gdy dziennikarze stracą swą niezależność to już
                                          nikt nie będzie miał kontroli nad tym co się dzieje w Państwie, a społeczeństwo
                                          zacznie być manipulowane, jak za czasów poprzedniego systemu. Przykre więc, że
                                          bracia Kaczyńscy, dzieci „Solidarności" występują przeciwko Jej zdobyczom. Ale
                                          młode pokolenie to widzi, i wywalczonej przez pokolenie naszych rodziców
                                          wolności tak łatwo nie damy sobie odebrać.
                                          Dlatego też organizujemy 15 marca marsz o charakterze pokojowym, w obronie
                                          wolności mediów, który ma uświadomić rządzącym, że widzimy ich poczynania. I
                                          przynajmniej w aspekcie presji na środowisko dziennikarskie, bardzo nam się one
                                          nie podobają.

Jan Hoffman
                                          współorganizator i koordynator akcji

Oświadczenie Stowarzyszenia „Inicjatywa 33"

Zarząd Stowarzyszenia „Inicjatywa 33" wyraża poparcie dla idei marszu w obronie
                                          wolnych mediów organizowanego w Krakowie w dniu 15 marca 2006 roku. Wolność
                                          mediów, obok wolności słowa i zgromadzeń, jest jednym z filarów demokracji i
                                          państwa prawa. We wszystkich krajach, w których powstały systemy autorytarne,
                                          pierwszym krokiem do ich wprowadzenia, było opanowanie mediów przez grupę
                                          władzy a w konsekwencji pozbawienie społeczeństwa dostępu do wolnej i
                                          obiektywnej informacji. Wszelkie próby ograniczenia wolności mediów, wywieranie
                                          presji na dziennikarzy i wydawców, próby ich zastraszanie i kontrolowania,
                                          uważamy za działania wyjątkowo groźne dla demokracji i praworządności.

/-/ za zarząd
                                          Krzysztof Łoziński
                                          sekretarz zarządu
                                          • maaac mój komentarz 14.03.06, 13:25
                                            Cytat był dosłowny - tu zwracam honor Rybińskiemu - Hoffman jednak lubi
                                            powtarzać te same zwroty. Wymowa całej treści jego listu jest inna niż Rybiński
                                            sugeruje.

Mogłaś mi to Kataryno dawno wyciagnąc gdyby tylko ci się chciało....
                    • andrzej.sawa Re: to jest oficjalna informacja MC 13.03.06, 16:44
                      Niestety muszę powtórzyć, nie podoba mi się takie łączenie dat.
                      • po_godzinach może się nie podobać, oczywiście, ale 13.03.06, 16:51
                        tu wybiera się taką drastyczną datę, aby walczyć o wartości demokratyczne (nie
                        po raz pierwszy, zresztą).
                        Data drastyczna, yo i reakcje drastyczne, ale - jak juz wołać, to głośno.

• andrzej.sawa Re: może się nie podobać, oczywiście, ale 13.03.06, 16:56
                          Jednak chyba III Rzesza i III RP to co innego.
                          Z wrzaskiem nie należy przesadzać,bo słychać tylko krzyk,a słowa giną.
                          • maaac Re: może się nie podobać, oczywiście, ale 13.03.06, 17:02
                            hmmmmmmmm

1. IV RP to bez wątpienia nie III Rzesza - tak patrząc termin mocno niefortunny.
                            2. Termin był wybrany wcześniej na okazję na którą dobrze pasował, głupotą było
                            podjecie przez Hoffmana decyzji że bedzie tą datę i to miejsce wykorzystywać do
                            innych demonstracji w obronie demokracji.
                            3. Ale... III Rzesza tez zaczeł się w sposób demokratyczny i tez zaczynała się
                            od powolnego demontowania demokracji...
                            • andrzej.sawa Re: może się nie podobać, oczywiście, ale 13.03.06, 17:09
                              Nie, jednak zostaw porównania z III Rzeszą
                              • po_godzinach Re: może się nie podobać, oczywiście, ale 13.03.06, 17:12
                                Hoffman pisze: "Rok temu w rocznicę proklamowania III Rzeszy (czyli 15 marca)
                                współorganizowałem marsz przeciwko nacjonalizmowi."

Czy ten fakt bulwersuje Cie tak samo, jak fakt tegorocznej demonstracji?
                                • wladyslaw.studnicki Dla środowisk UW "nacjonalizmem" była walka 13.03.06, 17:14
                                  Millera w Kopenhadze, więc jeżeli akurat oni demonstrują
                                  przeciw "nacjonalizmowi", to wiadomo ze mają na myśli prawicę i wszystko co nie
                                  pasuje uwolom, a nie nacjonalizm jako taki i antysemityzm jako taki.
                                  • po_godzinach mylisz się 13.03.06, 17:17
                                    prócz jednego: rzeczywiście nacjonalizm ma proweniencję prawicową
                                    • wladyslaw.studnicki I jadamy dzieci na śniadanie, a po południu 13.03.06, 17:21
                                      zabijamy małe foczki. Tak się zastanawiam, czy jako prawicowiec, jestem wogóle
                                      niewinny czemuś na świcie?
                                      Nie! Światłe nauki uwoli uświadamiają mi że wyginięcie lemura czarnostopego to
                                      też nasza w tym moja osobista wina.
                                      Humanitarny socjalista Milosevic, Hitler, członek po kolei: Niemieckiej partii
                                      robotniczej, i narodowosocjalistycznej partii Niemiec, to dopiero wzór
                                      tolerancji, nie to co wredni prawicowcy.
                                      • maaac Re: I jadamy dzieci na śniadanie, a po południu 13.03.06, 19:45
                                        :) gdybyście to jeszcze prawicowcami byli a nie "prawicowcami"...
                                    • cie778 Re: mylisz się 14.03.06, 13:12
                                      po_godzinach napisała:

> prócz jednego: rzeczywiście nacjonalizm ma proweniencję prawicową

Heh
                                      Partia co miała Narodowo-Socjalistyczna w nazwie to sobie rzecz jasna to dla jaj
                                      i zmylenia przeciwnika włożyła?

Pozdrawiam
                                      jasiol

• gniewko_syn_ryba Re: to jest oficjalna informacja MC 14.03.06, 10:27
                      po_godzinach napisała:

> Poniżej załączam całość listu Jana Hoffmana:

> Rok temu w rocznicę proklamowania III Rzeszy (czyli 15 marca)
                      > współorganizowałem marsz przeciwko nacjonalizmowi. Obiecałem wtedy, że za rok
                      > zorganizuję kolejny marsz, być może pod innym hasłem, ale także odnoszący się
                      > do kwestii obrony wartości, najogólniej rzecz ujmując: demokratycznych.

Maca, nadal twierdzisz, że to Rybiński połączył te dwie daty ???...

Ciekawi mnie także, z czyjej strony rok temu groził Hoffmanowi faszyzm... ?

> napisałem na początku: nie wiem czy przyjdzie na to 100 czy 200 osób, ale
                      wiem, że im więcej uda mi się zaprosić dawnych Unitów, tym więcej ta walka o
                      słuszną chyba sprawę, przyniesie mi osobistej satysfakcji i radości!

Sądząc z aktywności na "forum młodych demokratów", przyjdą z 2-3 osoby, czyli
                      frekwencja będzie 100 %... ;)))
                      • po_godzinach Re: to jest oficjalna informacja MC 14.03.06, 10:52

"Ciekawi mnie także, z czyjej strony rok temu groził Hoffmanowi faszyzm... ?"

Rok temu Hoffman organizował marsz przeciwko nacjonalizmowi, nie przeciwko
                        faszyzmowi. Widocznie są ludzie, którzy zauważają zagrożenie nacjonalizmem w
                        Polsce i protestują przeciw temu.
                        • gniewko_syn_ryba Re: to jest oficjalna informacja MC 14.03.06, 12:31
                          Pytałem Z CZYJEJ STRONY to niebezpieczeństwo (faszyzm, nazizm, nacjonalizm, czy
                          jakkolwiek by to nazwać) groziło... Pamiętajmy, że rok temu rządy sprawowała SLD
                          !... ;) No chyba, że demonstrował przeciwko opozycji albo już wtedy przewidywał
                          zwycięstwo Kaczorów w wyborach... ;)))
                          • po_godzinach Re: to jest oficjalna informacja MC 14.03.06, 12:39
                            Zawsze wszystko upartyjniasz? :)

Charakterystyczny dla nacjonalizmu język istnieje w Polsce od zawsze.

Z czyjej strony niebezpieczeństwo? Ze strony ludzi, którym ten język jest
                            bliski.
                            • gniewko_syn_ryba Re: to jest oficjalna informacja MC 14.03.06, 13:44
                              po_godzinach napisała:

> Z czyjej strony niebezpieczeństwo? Ze strony ludzi, którym ten język jest
                              > bliski.

A konkretnie ?...
                  • maaac Re: Maac... 13.03.06, 16:36
                    > Rybiński umieszcza wypowiedź Hoffmana w cudzysłowie, co znaczy, że przytacza

> w dosłownym brzmieniu. Poza tym w tekście ze strony Demokratów nie ma ani
                    słowa
                    > o Inicjatywie 33 a u Rybińskiego jest. Rybiński omawia inny tekst.

A dziwna zbieżnośc tych tekstów przy jednak innym ich znaczeniu? Nie jest to
                    ślad na próbę cytowania z pamięci?
                    Jakoś nie chce mi się wierzyć by Hoffman napisał dwa różne listy w których
                    pojawiło się by barzdo podobne zdanie jednak o innym znaczeniu... Ale nie będe
                    się kłócił - znajdź mi tekst z którego cytuje Rybiński to zmienię zdanie.

Zresztą nawet sam Rybiński nie pisze że informacja i wypowiedź Hoffmana
                    pochodzą z tego samego tekstu ;).

Przy okazji zgrabnie pominełaś sprawę wyciąganą przez Rybińskiego, a nie
                    całkiem prawdziwą (Hoffman już organizował demonstracje w tym miejscu i w tym
                    terminie), że akurat ten termin jest wybrany by zrównać PiS z nazistami.
            • maaac lortea popatrz następny co myli faszyzm z nazizmem 13.03.06, 16:15
              a jeszcze jedna uwaga:
              Lotrea lubi faszystów - dowodzi wszędzie że prawdziwy faszyzm nie musiał mieć
              wiele wspólnego z nazizmem. Jego prawo - myslę że ma w tym sporo racji.
              Chciałem mu zwrócić uwagę, że o faszyźmie to opowiadał Rybiński a nie MC. No i
              co mam za to - następnego, który zrobił to co Lortea tak nie lubi - pomieszał
              faszyzm z nazizmem.
    • lika78 Re: Młodzieżówka Demokratów.pl znowu w akcji 13.03.06, 16:12
      >>Kraj, w którym mogą ukazywać się "Nasz Dziennik" Rydzyka, "Nie" Urbana,
      "Głos" Macierewicza i "Trybuna", jest krajem, w którym są wolne media. Kraj, w
      którym grupa kretynów może legalnie i pod ochroną policji demonstrować
      przeciwko własnemu państwu w rocznicę hitlerowskiej Rzeszy, jest krajem
      demokratycznym nawet dla upośledzonych umysłowo. Jak tak dalej pójdzie, to w
      Krakowie, w obronie homoseksualistów, zorganizowana zostanie manifestacja 1
      lipca, w rocznicę nocy długich noży - zamordowania Ernsta Röhma i gejowskiego
      przywództwa Sturmabteilung SA.<<
      Pisze Rybiński, że mamy wolne media, ale apotozowany przez niego Jarek K.
      stwierdził był przecież, że wolnych mediów w Polsce brak. Ryba udaje
      niezależnego umysłowo;)))
      Druga sprawa: ten marsz wbrew temu, co Ryba imputuje nie jest przeciwko
      państwu. I po co obrażać organizatorów, źe kretyni... Naleźałoby się cieszyć,
      że młodzież stać na aktywne włączanie się w życie obywatelskie, jawną
      manifestację poglądów.
      A marsz gejów w rocznicę długich noży jest niegłupim pomysłem. Brak tolerancji,
      ograniczanie wolnosci jednostki i wtykanie przez państwo nosa pod kołdrę
      obywatla nigdy do niczego dobrego nie doprowadziło...
      Prawico - dlaczego tak nienawidzisz odmienności poglądów, niezależności,
      wszystkiego co wykracza poza Waszą wizję świata?
      • auto258374 Re: Młodzieżówka Demokratów.pl znowu w akcji 13.03.06, 16:26
        > A marsz gejów w rocznicę długich noży jest niegłupim pomysłem. Brak tolerancji,
        > ograniczanie wolnosci jednostki i wtykanie przez państwo nosa pod kołdrę
        > obywatla nigdy do niczego dobrego nie doprowadziło...

Kochanie, to nie państwo wchodzi pedałom pod kołdrę, to oni wynoszą swoje kołdry
        na ulicę i dziwią się czemu ludzie mają pretensje.

Zresztą to dotyczy hałaśliwej mniejszości. Wg danych opublikowanych na
        www.aids.gov.pl działania tzw ruchów gejowskich popiera w Polsce zaledwie 8%
        pedałów. Reszta czyli 92% uważa że są szkodliwe lub je ignoruje.
        • olek.komsomolec Udział w paradzie zapowiedział Leszek Balcerowicz 13.03.06, 16:49
          Nadszed już czs,by z całą stanowczościa przeciwstawić się temu co zagraża, a
          promowć to co co sprzyja. Nie wyrażenie sprzeciwu oznaczałoby zgodę na
          dyskryminację mniejszosci przez wiekszość, do czgo w zadnym przypadku dopuscić
          nie mozemy. Dlatego PD apeluje do wszyskich, komu leży na sercu o masowy udział
          w imprezie i zaprotestowanie przeciwko niecnym próbom destabilizacji...
          Balcerowicz musi zostać!!!
      • ala.ali.ala Re: Młodzieżówka Demokratów.pl znowu w akcji 13.03.06, 16:58
        Lewico, nie mam nic przeciwko inności, tylko muszę bronić przed Twoją
        namolnością, nachalnością, narzucaniem mi, co jest właściwie i prawidłowe, jak
        powinnam myśleć.
        Inność i jej rzekoma obrona jest tylko pretekstem dla Ciebie, aby poniżyć tych,
        co myślą nie tak jak sobie życzysz.
      • mamablues Re: Młodzieżówka Demokratów.pl znowu w akcji 13.03.06, 19:24
        lika78 napisała:

> Pisze Rybiński, że mamy wolne media, ale apotozowany przez niego Jarek K.
        > stwierdził był przecież, że wolnych mediów w Polsce brak. Ryba udaje
        > niezależnego umysłowo;)))

Rybiński apoteozuje JK??? Chyba niewiele tekstów Ryby czytałaś. W czasie
        kampanii mocno wspomagał PO, na którą zdaje się głosował, podobnie jak
        Ziemkiewicz, a i teraz prezentuje własne zdanie. Czasem mu z JK po drodze, a
        czasem nie.

> Druga sprawa: ten marsz wbrew temu, co Ryba imputuje nie jest przeciwko
        > państwu.

Nawiązanie do Hitlera w manifie przeciwko demokratycznie wybranym władzom to
        raczej mało chwalebne.

> I po co obrażać organizatorów, źe kretyni... Naleźałoby się cieszyć,
        > że młodzież stać na aktywne włączanie się w życie obywatelskie, jawną
        > manifestację poglądów.

Aktywność polegająca na wiecznych manifach wydaje mi się trochę kaleka. Jakieś
        konkrety by się przydały. Np. projekty ustaw albo lobbowanie w konkretnych
        sprawach?

> A marsz gejów w rocznicę długich noży jest niegłupim pomysłem. Brak
        tolerancji,
        > ograniczanie wolnosci jednostki i wtykanie przez państwo nosa pod kołdrę
        > obywatla nigdy do niczego dobrego nie doprowadziło...

Póki co, to co niektórzy wyskakują spod kołdry i pchają innym pod nos to, co
        pod nią trzymają. Ekshibicjoniści, cie choroba.

> Prawico - dlaczego tak nienawidzisz odmienności poglądów, niezależności,
        > wszystkiego co wykracza poza Waszą wizję świata?

Hm, nie znam żadnego prawicowca, któremu spodobałoby się zwracanie do niego
        per "wy". Ale rozumiem, że to tak silne przyzwyczajenie, że przez kilkanaście
        dni nie udało się wyplenić tego z języka i mechanicznie przechodzisz z liczby
        pojedynczej na mnogą. Straszny nawyk.
        Pozwolę też sobie przypomnieć Ci, że to nie prawicowcy wprowadzali urawniłowkę
        i zamykali ludzi o odmiennych poglądach w łagrach i obozach koncentracyjnych.
        • maaac Re: Młodzieżówka Demokratów.pl znowu w akcji 14.03.06, 05:48
          > Hm, nie znam żadnego prawicowca, któremu spodobałoby się zwracanie do niego
          > per "wy". Ale rozumiem, że to tak silne przyzwyczajenie, że przez kilkanaście
          > dni nie udało się wyplenić tego z języka i mechanicznie przechodzisz z liczby
          > pojedynczej na mnogą. Straszny nawyk.

Powiedz to smok5owi - no chyba że on nie prawica mimo bronienia rządu PiS
          wszystkimi pazurzastymi łapami i zionięciem ogniem. Od do swoich oponentów
          nagminnie się zwraca per "wy". :)
    • kropek_oxford Rybinski to Goebbels IV Reich, Kasiu:))) n/t 13.03.06, 17:16
      IV, nie zas III - a, cholera, dziad ciagle klamie:)
    • renata.renata Re: Młodzieżówka Demokratów.pl znowu w akcji 13.03.06, 17:57
      ,,Polska dzisiejsza w ocenie Hoffmana: "Jestem przekonany, że w obecnych
      czasach, gdy nie ma wolnych mediów, to demokracja staje się mitem". Kraj, w
      którym mogą ukazywać się "Nasz Dziennik" Rydzyka, "Nie" Urbana, "Głos"
      Macierewicza i "Trybuna", jest krajem, w którym są wolne media. Kraj, w którym
      grupa kretynów może legalnie i pod ochroną policji demonstrować przeciwko
      własnemu państwu w rocznicę hitlerowskiej Rzeszy, jest krajem demokratycznym
      nawet dla upośledzonych umysłowo. Jak tak dalej pójdzie, to w Krakowie, w
      obronie homoseksualistów, zorganizowana zostanie manifestacja 1 lipca, w
      rocznicę nocy długich noży - zamordowania Ernsta Röhma i gejowskiego przywództwa
      Sturmabteilung SA.''
      Czy jednak dziennikarze Gazety przeczytali felieton Rybińskiego? Zdaje się, że
      wspominają o braku wolności mediów od jakiegoś czasu.
      • dr.szfajcner Re: Młodzieżówka Demokratów.pl znowu w akcji 13.03.06, 18:02
        renata.renata napisała:

> Czy jednak dziennikarze Gazety przeczytali felieton Rybińskiego? Zdaje się, że
        > wspominają o braku wolności mediów od jakiegoś czasu.

Tobie chyba nie sa potrzebne ani wolne, ani nie wolne.
        To Kaczynski twierzi ze w Polsce nie ma wolnych mediow.
    • marchefka9 Re: Młodzieżówka Demokratów.pl znowu w akcji 13.03.06, 19:33
      2 dni temu autokar wiozący grupę młodzieży izraelskiej, wyjeżdzając z obozu na
      Majdanku, została obrzucony jajami.
      W Polsce nie ma antysemityzmu?
      Co czuli młodzi Izraelczycy?
      • wladyslaw.studnicki Tramwaje w Krakowie są często obrzucane 13.03.06, 19:35
        śnieżkami. I co mam czuć? Przeciw temu niech Hoffman zaprotestuje.
        • marchefka9 Re: Tramwaje w Krakowie są często obrzucane 13.03.06, 19:37
          wladyslaw.studnicki napisał:

> śnieżkami. I co mam czuć? Przeciw temu niech Hoffman zaprotestuje.
          Nie widzisz różnicy? Przykre...
          • wladyslaw.studnicki Aha. Izraelczyk jest kimś lepszym i wartościowszym 13.03.06, 19:39
            ode mnie. O ja głupi i naiwny, porównywałem się do Izraelczyków! Pięt
            niegodzienem im całować.
            • marchefka9 Re: Aha. Izraelczyk jest kimś lepszym i wartościo 13.03.06, 19:48

> ode mnie. O ja głupi i naiwny, porównywałem się do Izraelczyków! Pięt
              > niegodzienem im całować.
              OK, spróbuję wyjaśnić. Jesteś dzieciakiem, którego dziadek zginął w obozie
              zagłady. Jedziesz do obcego, nie znanego Ci kraju zobaczyć obóz, gdzie zginął
              Twój dziadek i wychodząc z obozu, jeszcze ciąglę rozdygotany, wsiadasz do
              autobusu, który jest obrzucony jajami. Co możesz pomyśleć o tym kraju i
              ludziach, którzy coś takiego robią?
              • wladyslaw.studnicki Że ktoś ma za dużo jaj na składzie. Chyba że 13.03.06, 19:51
                ktoś ma fioła na pukcie tropienia antysenityzmu pod każdym kamieniem i w każdej
                kępce trawy. No to wtedy wszystko jasne. Polscy esesmani, ci sami którzy
                obsługiwali obóz podczas II wś, teraz prubują dokończyć Szoach, jajkami.
                • marchefka9 Re: Że ktoś ma za dużo jaj na składzie. Chyba że 13.03.06, 19:53

> ktoś ma fioła na pukcie tropienia antysenityzmu pod każdym kamieniem i w każdej
                  >
                  > kępce trawy. No to wtedy wszystko jasne. Polscy esesmani, ci sami którzy
                  > obsługiwali obóz podczas II wś, teraz prubują dokończyć Szoach, jajkami.
                  Po pierwsze PRÓBUJĄ, po drugie — jeśli to nie był antysemityzm, to jakie
                  zachowanie można uznać za przejaw antysemityzmu?
                  • mamablues Re: Że ktoś ma za dużo jaj na składzie. Chyba że 14.03.06, 02:10
                    marchefka9 napisała:

> Po pierwsze PRÓBUJĄ, po drugie — jeśli to nie był antysemityzm, to jakie
                    > zachowanie można uznać za przejaw antysemityzmu?

Gdyby to był autobus z Niemcami, Polakami, Czechami to byłby szczeniacki
                    wygłup. Nie widzę powodu, by w przypadku Żydów traktować sprawę odmiennie. Masz
                    jakieś dane, że w ciągu ostatnich dwunastu miesięcy był to jedyny autobus
                    obrzucony jajkami? Może gó..arze zabawiają się tak regularnie, a ten jeden
                    przypadek nagłośniono?
                    • maaac Re: Że ktoś ma za dużo jaj na składzie. Chyba że 14.03.06, 05:44
                      Jajami? Wątpie, ale... możliwe. Jednak brak również dowodów na tezę przeciwną
                      że to antysemityzm nie był. Czyli bez informacji dodatkowych nie wiemy nic :).
                      • gniewko_syn_ryba Re: Że ktoś ma za dużo jaj na składzie. Chyba że 14.03.06, 10:37
                        Czy ten autobus był owinięty izraelską flagą ?... ;)))
      • cie778 Re: Młodzieżówka Demokratów.pl znowu w akcji 14.03.06, 13:22
        marchefka9 napisała:

> 2 dni temu autokar wiozący grupę młodzieży izraelskiej, wyjeżdzając z obozu na
        > Majdanku, została obrzucony jajami.

Ci nasi antysemici to jakieś super ekstra własności mają - po autobusie poznają,
        kto siedzi w środku. Zwłasza, że żydowskie wycieczki się ztcw nieoznakowanymi
        poruszają. Ale z takimi hiper-heroes z skanerem narodowości w oczach to szans
        mieć nie będą :-(

> Co czuli młodzi Izraelczycy?

Jak byli inteligentni i samodzielni to czuli, że znowu im ktoś kit na temat
        antysemityzmu wciska. Ale w tym wieku jeszcze są kłopoty z samodzielnym myśleniem.
        Tym niemniej polecam. Spróbuj - nie boli.

Pozdrawiam
        jasiol
    • wesoly3.3 Re: Młodzieżówka Demokratów.pl znowu w akcji 14.03.06, 02:24
      zawsze wiedzialem ze oni maja cos z garem
      • ab554 Musieli przebic czyms oporniki mlodziezowkiSLD 14.03.06, 08:40
        Jak tak dalej pojdzie , to moze skonczyc sie jeszcze jakas proba zamachu , w
        imie wolnosci , oczywiscie . A zaczelo sie od mundrego Tuska z jego
        obywatelskim nieposluszenstwem.
    • humbak Re: Młodzieżówka Demokratów.pl znowu w akcji 14.03.06, 11:02
      Rybiński się chyba nieco wkurzył. Trudno się kolesiowi dziwić:)
      • humbak Re: Młodzieżówka Demokratów.pl znowu w akcji 14.03.06, 11:20
        Nawiasem mówiąc takie kretyńskie porównania (podobnie jak porównania Hitlera do Busha, czy Sharona) banalizują rolę Hitlera co nie jest pozytywnym zjawiskiem.
      • goniacy.pielegniarz Nieźle to brzmi:) 14.03.06, 13:29
        humbak napisał:

> Rybiński się chyba nieco wkurzył. Trudno się kolesiowi dziwić:)

Rybiński z określeniem "koleś" jakoś słabo mi się kojarzy:))

• t-800 Re: Młodzieżówka Demokratów.pl znowu w akcji 15.03.06, 08:06
      Komunofaszyści! Znowu będą kukły palić? A może tym razem samochody, budynki,
      ludzi? Frasyniuk przygotował bomby?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka