Dodaj do ulubionych

Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie

16.03.06, 13:10
nie wszyscy na szczęscie.
Dla wrazliwych polecam terapie w górach hiszpanskich pod Pamploną.
Świeże powietrze, cisza , owieczki z dzwoneczkami na szyi.
Obserwuj wątek
    • kahlil Re: Autora wątku dopadł półpasiec mózgu. 16.03.06, 14:15
      nie ma takiej miejscowości w Hiszpanii!Jest natomiast...
      Pampeluna,to słynna miejscowość z/ course a la cocarde,enciero/ biegu za bykami
      sierotko!
      "Człowiek wyrzeka się swoich błędów najpóźniej jak
      może"
      Ch.L.Montesquieu
      • piaf.e Rspir...laj krety...e 16.03.06, 14:25
        nie do ciebie kirowalam ten wątem tylko do ludzi wrazliwych i myslacych a ty
        niestety do nich nie nalezysz.
        Tylko o walce bykow słyszałes/szkoda ze cie czytac nie nauczyli...
        • piaf.e Re: Rspir...laj krety...e 16.03.06, 14:26
          Pamplona to duze miasto, a ja napisalam o miejscowoąciach tam polozonych ,
          naucz sie czytac polglowku.
        • kahlil Re: Rspir...laj krety...e 16.03.06, 14:28
          nie chcę ...i co mi zrobisz?będę na każdym twoim wątku, bo tak chcę!

może"
          Ch.L.Montesquieu
          • piaf.e Re:Niedomytej psychicznie...mówię 16.03.06, 14:37
            Wiem o tym przeszkadzam wam od dawna bo za madrze pisze z tad ta nagonka na
            mnie od tygodni czy nawet miesiacy.
            • piaf.e [...] 16.03.06, 14:39
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • kahlil Re:Niedomytej psychicznie...mówię 16.03.06, 14:42
                a szkoda..takie ładne!
                • piaf.e [...] 16.03.06, 14:44
                  • kropek_oxford Sorki, dzieci - to piaf ma tu RACJE!!! 16.03.06, 15:56
                    A wy cierpicie na nieznajomosc WSZELKICH JEZYKOW EUROPEJSKICH - coz, jak to
                    PiSuary.
                    Tylko w jezykach slowianskich przerabia sie na wlasna modle OBCOJEZYCZNE NAZWY
                    WLASNE, we wszelkich innych zachowuje sie je w wersji oryginalnej. I tak o
                    hiszpanskiej PAMPLONIE, nawet PO ANGIELSKU czy niemiecku mowi sie PAMPLONA, nie
                    zas Pampeluna :)) Tu macie przyklad - o te od bykow chpodzi:
                    www.concisegroup.com/webcam.htm
                    • gniewko_syn_ryba Kropek, nie kompromituj się !!! :))) 16.03.06, 16:03
                      kropek_oxford napisał:

> Tylko w jezykach slowianskich przerabia sie na wlasna modle OBCOJEZYCZNE NAZWY
                      > WLASNE, we wszelkich innych zachowuje sie je w wersji oryginalnej.

To co to za miasta, których ORYGINALNA pisownia to: Warsaw, Cracow, Munich,
                      Prague ???...
                      • gniewko_syn_ryba Re: Kropek, nie kompromituj się !!! :))) 16.03.06, 16:21
                        No i co ignorancie - co to za miasta i gdzie się znajdują ?... ;)))))))))))))))
                    • kahlil Re: Sorki, dzieci - goowno prawda 16.03.06, 21:11
                      podaję źródło;Norman Davies "Europa" /rozprawa historyka z historią/wyd.Znak
                      Kraków 2000 str.371
                      • piaf.e Pamplona znajduje sie w Hiszpani 16.03.06, 21:19
                        i nazwa miasta jest w języku hiszpanskim.

La Ciudad
                        Pamplona como ciudad, con sus distintas características, peculiaridades y
                        excelencias.
                        • kahlil Re: Pamplona znajduje sie w Hiszpani 16.03.06, 21:25
                          Boże,jak mało do Ciebie dociera!Czy ktoś ci powiedział,że np.w Meksyku?
                          Nie.Ja podałem informację i jej źródło.Kumasz?
                          • piaf.e Re: Pamplona znajduje sie w Hiszpani 16.03.06, 21:31
                            kahlil napisał:

> Boże,jak mało do Ciebie dociera!Czy ktoś ci powiedział,że np.w Meksyku?
                            > Nie.Ja podałem informację i jej źródło.Kumasz?

to ty nie kumasz sierotko.Przeczytaj swoj pierwszy post w tym wątku sieroto po
                            stalinie.
                            • kahlil Re: Pamplona znajduje sie w Hiszpani 16.03.06, 21:36
                              nawet nie wiesz gdzie chciałbym abyś mnie pocalowala..ale twoja inteligencja
                              ci to napewno podpowie!Zgadza się,już wiesz?
                              • piaf.e Re: Pamplona znajduje sie w Hiszpani 16.03.06, 21:39
                                kahlil napisał:

> nawet nie wiesz gdzie chciałbym abyś mnie pocalowala..ale twoja inteligencja
                                > ci to napewno podpowie!Zgadza się,już wiesz?

spadaj głupi chamie.
                                • keller1 Re: Pamplona znajduje sie w Hiszpani 16.03.06, 21:51
                                  iiiii!
                                  • piaf.e o wlasnie czekałam na ten własnie nick. 16.03.06, 21:54
                                    no to rodzinka atakujacych oporunistow w komplecie.
                                    • keller1 Re: o wlasnie czekałam na ten własnie nick. 16.03.06, 21:57
                                      iiii!
                                      • zwykly2 Re: No to piaf całuj w Aschloch. 16.03.06, 22:00

• asienka32 Edzia Ty jak coś palniesz, to od razu mam cytat 16.03.06, 14:41
              na sygnaturke :

piaf.e napisała:

> za mądrze piszę z tąd ta nagonka na mnie

:)))
              • piaf.e [...] 16.03.06, 14:43
                • kahlil Re: Edzia Ty jak coś palniesz, to od razu mam cyt 16.03.06, 14:44
                  ale dajesz popis intelektu!!!
                  • piaf.e Re: Edzia Ty jak coś palniesz, to od razu mam cyt 16.03.06, 14:46
                    kahlil napisał:

> ale dajesz popis intelektu!!!

moge sobie na to pozwolic.Ty nie , bo intelektu nie posiadasz.
                    • kahlil Re: Edzia Ty jak coś palniesz, to od razu mam cyt 16.03.06, 14:49
                      jesteś śmieszną istotą, czy chcesz być jeszcze śmieszniejsza,no to powodzenia!
                • gniewko_syn_ryba Re: Edzia Ty jak coś palniesz, to od razu mam cyt 16.03.06, 14:49
                  piaf.e napisała:

> ZNAJDZ SOBIE WRESZCIE CHŁOPA GLUPIA STARA BABO ASIENKO I ODCZEP SIE ODEMNIE

Elektorat PO znowu błysnął "inteligencją"... ;)))
                  • piaf.e Re: Edzia Ty jak coś palniesz, to od razu mam cyt 16.03.06, 14:53
                    a kto ci powiedział ze ja jestem elektorat PO?
                    • gniewko_syn_ryba Na PiS głosowałaś ???!!! 16.03.06, 15:02
              • piaf.e tyle lat żyjesz asienko i nie znasz żadnego jezyka 16.03.06, 14:52
                obcego?? gdzies ty sie uchowała. Potrafisz jedynie cytowac moje wypowiedzi?
                Postawówkę skończyłas? . masz jakiekolwiek wykształcenia?Przecie na studiach w
                kazdym kraju ucza conajmniej trzech językow obcych.

forumowa ordynariuszko , co nie potrafi nic prócz czepiania sie mnie?
                • asienka32 Re: tyle lat żyjesz asienko i nie znasz żadnego j 16.03.06, 14:55
                  Naukę języków obcych warto poprzedzić gruntowną znajomoscią własnego -
                  ojczystego.
                  A poza tym - po co ci trzy języki w tramwaju do i z przedszkola?
                  • piaf.e Re: tyle lat żyjesz asienko i nie znasz żadnego j 16.03.06, 14:58
                    asienka32 napisała:

> Naukę języków obcych warto poprzedzić gruntowną znajomoscią własnego -
                    > ojczystego.
                    > A poza tym - po co ci trzy języki w tramwaju do i z przedszkola?

ty i jednego ojczystego nie znasz.
      • kropek_oxford KAHLI, mowilem, bys sie jezykow uczyl:))) 16.03.06, 15:53
        Tylko po polsku istnieje twoja "Pampeluna" (zawsze mnie smieszylo w Polsce
        spolszczanie obcych nazw wlasnych), bo juz PO ANGIELSKU istnieje tylko
        PAMPLONA!!!
        • gniewko_syn_ryba Patrz wyżej, ignorancie... :))) 16.03.06, 16:04
        • kahlil Re:W imieniu Kahlila Norman Davies odpowiada 16.03.06, 20:30
          zapatrzyłeś się w anglosaskim jak żaba w błocie!
          Norman Davies/zresztą studiował w Magdalen College w Oksfordzie i paru innych
          min.na UJ-ocie się doktoryzował.
          Jedną z Jego książek jest książka pt.EUROPA/rozprawa historyka z historią/
          wyd.Znakraków 2000
          W tym ciekawym wydaniu str.371 poczytasz o Pampelunie.
          Do mnie możesz pisać po angielsku w tym samym języku ci odpowiem.Spróbuj!
          A może ty masz inne źródła nt.Pampeluny.Podaj

może"
          Ch.L.Montesquieu
      • starymason Re: Autora wątku dopadł półpasiec mózgu. 16.03.06, 21:19
        kahlil napisał:

> nie ma takiej miejscowości w Hiszpanii!Jest natomiast...
        > Pampeluna,to słynna miejscowość z/ course a la cocarde,enciero/ biegu za
        bykam
        > i
        > sierotko!
        > "Człowiek wyrzeka się swoich błędów najpóźniej jak
        > może"
        > Ch.L.Montesquieu
    • starymason [...] 16.03.06, 14:19
      • kahlil Re: Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie 16.03.06, 14:23
        czy to będzie puszczane w każdym twoim wątku?
        • deltalima Re: Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie 16.03.06, 14:26
          oby. może coś do was, pisuary, dotrze.
      • gniewko_syn_ryba Re: Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie 16.03.06, 14:31
        :-0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
        • kahlil Re: Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie 16.03.06, 14:33
          =0
          • gniewko_syn_ryba Re: Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie 16.03.06, 14:44
            To był komentarz do pięknego eseju starego masona i zupełnie nie rozumiem
            dlaczego cenzura go usunęła ??? Był jak najbardziej na temat !!! No i mnie aż
            szczena opadła jak po starej reklamie herbaty Lipton z tekstem "Niech pieści
            zmysły..." itd. ... ;)))
            • piaf.e bo duzurnej cenzorce asience przeszkadzał 16.03.06, 14:45
              za dlugi dla niej.
    • no.logo Droga autorko wątku... 16.03.06, 14:46
      piszesz tutaj o mądrych i wrażliwych ludziach. Pozwól, że dorzucę trzy grosze...

Piszemy "prostSZe" oraz "stąd".

Dziękuję. Czy w odpowiedzi nabluzgasz na mnie?
      • asienka32 uuuuu 16.03.06, 14:47
        witaj w klubie ulubieńców naszej Edzi :)
        • asienka32 Re: uuuuu 16.03.06, 14:50
          Trzem wszom, a która to jest ta "trzecia"?
          • piaf.e asienka cenzorka przynajmniej sobie ulzy 16.03.06, 14:56
            najpierw atakuje kahlil , potem asienka głupia dzi...a
            • asienka32 Re: asienka cenzorka przynajmniej sobie ulzy 16.03.06, 14:59
              Droga edziu!
              Skończ już palić i popijać, wex parę oddechów i idź na spacer, bo ci
              dzieciaczka z przedszkola nie wydadza jak przyjdziesz na takim speedzie.
              • kubala11 Re: asienka cenzorka przynajmniej sobie ulzy 16.03.06, 15:04
                Pytałem Edytki czego używa, ale nie chciała powiedzieć, samolubnica jedna. A
                widać, że towar pierwsza klasa.
                • asienka32 Re: asienka cenzorka przynajmniej sobie ulzy 16.03.06, 15:06
                  Ja to tylko współczuję jej chłopu i sąsiadom :) Taki temperament!!!
                  • kubala11 Re: asienka cenzorka przynajmniej sobie ulzy 16.03.06, 15:08
                    asienka32 napisała:

> Ja to tylko współczuję jej chłopu i sąsiadom :) Taki temperament!!!
                    >

Akurat chłopu to współczuć nie musisz.:)) Sama rozkosz okiełznać taką kobiete:))
                  • piaf.e [...] 16.03.06, 15:13
                  • gniewko_syn_ryba Re: asienka cenzorka przynajmniej sobie ulzy 16.03.06, 15:34
                    asienka32 napisała:

> Ja to tylko współczuję jej chłopu i sąsiadom

A ja POWAŻNIE martwię się o jej dziecko... Na kogo wyrośnie mając taką mamusię
                    za przykład... ? :(((
                    • piaf.e Re: asienka cenzorka przynajmniej sobie ulzy 16.03.06, 15:39
                      gniewko_syn_ryba napisał:

> asienka32 napisała:
                      >
                      > > Ja to tylko współczuję jej chłopu i sąsiadom
                      >
                      > A ja POWAŻNIE martwię się o jej dziecko... Na kogo wyrośnie mając taką mamusię
                      > za przykład... ? :(((
                    • piaf.e Re: asienka cenzorka przynajmniej sobie ulzy 16.03.06, 15:40

> asienka32 napisała:
                      >
                      > > Ja to tylko współczuję jej chłopu i sąsiadom
                      >
                      > A ja POWAŻNIE martwię się o jej dziecko... Na kogo wyrośnie mając taką mamusię
                      > za przykład... ? :(((

a co ty o mnie wiesz? tylko ci sie wydaje ze cos wiesz. a nie wiesz nic.he he
                      he he..
                      • gniewko_syn_ryba Re: asienka cenzorka przynajmniej sobie ulzy 16.03.06, 15:57
                        piaf.e napisała:

> a co ty o mnie wiesz? tylko ci sie wydaje ze cos wiesz. a nie wiesz nic.he he
                        > he he..

Wbrew pozorom bardzo wiele można się dowiedzieć z twojej własnej pisaniny... :-P
                        A tak przy okazji chciałbym zapytać kto zajmuje się twoim dzieckiem w czasie gdy
                        ty całymi dniami ciskasz się i plujesz po tym forum ?...
                        • piaf.e Re: asienka cenzorka przynajmniej sobie ulzy 16.03.06, 15:59

> piaf.e napisała:
                          >
                          > > a co ty o mnie wiesz? tylko ci sie wydaje ze cos wiesz. a nie wiesz nic.h
                          > e he
                          > > he he..
                          >
                          > Wbrew pozorom bardzo wiele można się dowiedzieć z twojej własnej
                          pisaniny... :-
                          > P
                          > A tak przy okazji chciałbym zapytać kto zajmuje się twoim dzieckiem w czasie
                          gd
                          > y
                          > ty całymi dniami ciskasz się i plujesz po tym forum ?...

nie twoj interes.
                          • gniewko_syn_ryba Re: asienka cenzorka przynajmniej sobie ulzy 16.03.06, 16:11
                            piaf.e napisała:

> gniewko_syn_ryba napisał:
                            >
                            > > A tak przy okazji chciałbym zapytać kto zajmuje się twoim dzieckiem w cza
                            > sie gdy ty całymi dniami ciskasz się i plujesz po tym forum ?...
                            >
                            > nie twoj interes.

Mój - nie chcę następnej tragedii rodzinnej... Więc kto ?
                            • piaf.e Re: asienka cenzorka przynajmniej sobie ulzy 16.03.06, 21:30

> piaf.e napisała:
                              >
                              > > gniewko_syn_ryba napisał:
                              > >
                              > > > A tak przy okazji chciałbym zapytać kto zajmuje się twoim dzieckiem
                              > w cza
                              > > sie gdy ty całymi dniami ciskasz się i plujesz po tym forum ?...
                              > >
                              > > nie twoj interes.
                              >
                              > Mój - nie chcę następnej tragedii rodzinnej... Więc kto ?

Jak chcesz zapobiegac tragediom to zajmij sie rodzinami polskimi.Jest ich tyle
                              i z tyloma problemami , moze ci sie uda , ktorejs z tych rodzin pomoc.
                              O moja troszcze sie ja.Od tego jestem i nie ma potrzeby zebys sie z butami
                              pakował.Jedyny moim problemem na dzien dzisiejszy jest zbyt duza ilosc ludzi
                              głupich wsród , korych musze przebywac.Ale to rozwiaże wyjeżdżając
                              stąd.Urodzilam sie tu ale ...
                              Kraj to przedewszystkim ludzie.
              • piaf.e [...] 16.03.06, 15:05
                • kubala11 Re: asienka cenzorka przynajmniej sobie ulzy 16.03.06, 15:07
                  piaf.e napisała:
                  > jestes wyzuta z jakiej kolwiek moralności i etyki kur..ą.

Czytając posty asienki to nie wydaje mi sie żeby była kurą domową.
                • asienka32 Re: asienka cenzorka przynajmniej sobie ulzy 16.03.06, 15:11
                  Jakiejkolwiek pisze się razem. Moralnie nieskazitelna intelektualistko i
                  poliglotko.
              • gniewko_syn_ryba Re: asienka cenzorka przynajmniej sobie ulzy 16.03.06, 15:07
                Ja nie wiem jak to jest naprawdę z tym przedszkolem ale jeśli Edytka
                rzeczywiście jest rodzicielką, to szczerze i poważnie współczuję jej dziecku, że
                ma tak niezrównoważoną psychicznie mamusię... A może warto zainteresować
                odpowiednie organa, żeby zapobiec ewentualnej tragedii i nie dawać kropkowi
                pretekstu do opluwania "sadystycznych polskich rodzin" ?...
      • piaf.e [...] 16.03.06, 14:48
        • onm droga mamo przedszkolaka 16.03.06, 15:14
          ok! A czy juz nauczylas swoje dzieciatko w przedszkolu, zeby do kolegow i
          kolezanek z piaskownicy mowilo: "odp...cie sie ode mnie" i "won wszy"?.
          Twoje posty to efekt histerii czy, podobnie jak u niektorych "politykow", juz
          psychoza? Staraj sie panowac nad agresja, to nie bedziesz musiala koic nerwow w
          Pampelunie.
          I uwazaj, zeby przy takiej mamusi dziecko nie nabawilo sie nerwicy
          • piaf.e Re: droga mamo przedszkolaka 16.03.06, 15:20
            onm napisała
            ODCZEP SIE ODEMNIE I OD MOICH DZIECI.Nie walczylam o przedszkole dla siebie
            tylko dla dzieci z tego kraju.
            Po za tym nie mam innych słow dla wciąz tych samych wszy nieustannie mnie
            atakujacych ,moze nawet nie atakujacych , oblesnie chamskich wszy czepiajacych
            sie mnie notorycznie. To moze oni powinni leczyc swoje obsesje.
            • onm Re: droga mamo przedszkolaka 16.03.06, 15:29
              A czy nie prosciej te, jak Ty to nazywasz, wszy, po prostu ignorowac? Nawet
              jesli ktos jest dla Ciebie, wedlug Ciebie oczywiscie, podly, to czy musisz go
              nazywac wsza i dziwka i ku...wa?
              Nie takie proste tez powiedziec: odczep sie od moich dzieci. Taki sposob
              myslenia powoduje opisywane coraz czesciej patologie w rodzinie. "Rodzice" (nie
              pisze o Tobie!) tluka swoje dzieci, ale to ICH dzieci, wiec nikt nie reaguje,
              bo ma sie odczepiac od nieswoich dzieci. A potem kaleka lub cmentarz. Twoje
              dzieci nie sa Twoja wlasnoscia. Kazdy powinien o nie dbac. I mam gleboka
              nadzieje, ze nie karmisz ich swoim forumowym slownictwem i nie uczysz ich
              twojej agresji wobec innych.
              Pozdrawiam
              • piaf.e Re: droga mamo przedszkolaka 16.03.06, 15:34
                W mojej rodzinie nie ma patologi, więc problem mnie nie dotyczy. w tym kraju sa
                patologie , dlatego bedę ich unikac.Nazwania od czasu do czasu kogos po imieniu
                jest normalna ludzka reakcja.
                a jesli chodzi o przedszkole i ten kraj to zaczyna mi to wisiec powoli. w
                kazdej chwili moge wyjechac i mam dokad. a ten kraj jest chory ludzie tez. ALE
                CO MNIE TO OBCHODZI?
                • piaf.e Re: droga mamo przedszkolaka 16.03.06, 15:36
                  po za tym nie mieszaj do tego moich dzieci. ZABIERAM JE STĄD SA ZA MADRE ŻEBY
                  SIE TU MARNOWAC. Za granica przedszkola sa lepsze tansze, szkoły na wysokim
                  poziomie i bezpłatne.
                • onm Re: droga mamo przedszkolaka 16.03.06, 15:44
                  W jednej sprawie sie z Toba zgadzam - nienormalny to kraj, w ktorym przyszlo
                  nam zyc. I to od dawna. Juz Bursa pytal sie Boga z wyrzutem, dlaczego stworzyl
                  go Polakiem. Ale czy jedna z przyczyn tej choroby nie jest aby przypadkiem
                  obrzucanie innych ostrymi inwektywami, zamiast albo milczenia, albo spokojnej
                  dyskusji?
                  W drugiej sie zupelnie nie zgadzam. Wierze, ze w Twojej rodzinie nie ma
                  patologii. Wiec tym bardziej wlasnie problem Cie dotyczy!!! Patologii roznych
                  mozna uniknac (nie krasc, nie czynic podlosci), ale na inne trzeba reagowac,
                  jak chocby na maltretowanie bezbronnych! Nie unikaj wiec tej patologii. Walcz z
                  nia. Ona Ciebie dotyczy!
                  I jeszcze jedna, kiedys zetknalem sie z okresleniem, ze Polska to kraj
                  brudnych, pijanych chamow. Obruszylem sie na takie stwierdzenie. Teraz doszlo
                  do mnie, ze jest niestety do bolu prawdziwe. Znam dobrze kilka pieknych krajow,
                  krajow gdzie pieknie, spokojnie i bezpiecznie sie mieszka. Ale sa to kraje wina
                  i oliwy, a nie - jak nasz - wodki i smalcu.
                  Pozdrawiam
                  • piaf.e Re: droga mamo przedszkolaka 16.03.06, 15:57
                    onm napisał:

> W jednej sprawie sie z Toba zgadzam - nienormalny to kraj, w ktorym przyszlo
                    > nam zyc. I to od dawna. Juz Bursa pytal sie Boga z wyrzutem, dlaczego
                    stworzyl
                    > go Polakiem. Ale czy jedna z przyczyn tej choroby nie jest aby przypadkiem
                    > obrzucanie innych ostrymi inwektywami, zamiast albo milczenia, albo spokojnej
                    > dyskusji?
                    > W drugiej sie zupelnie nie zgadzam. Wierze, ze w Twojej rodzinie nie ma
                    > patologii. Wiec tym bardziej wlasnie problem Cie dotyczy!!! Patologii roznych
                    > mozna uniknac (nie krasc, nie czynic podlosci), ale na inne trzeba reagowac,
                    > jak chocby na maltretowanie bezbronnych! Nie unikaj wiec tej patologii. Walcz
                    z
                    >
                    > nia. Ona Ciebie dotyczy!
                    > I jeszcze jedna, kiedys zetknalem sie z okresleniem, ze Polska to kraj
                    > brudnych, pijanych chamow. Obruszylem sie na takie stwierdzenie. Teraz doszlo
                    > do mnie, ze jest niestety do bolu prawdziwe. Znam dobrze kilka pieknych
                    krajow,
                    >
                    > krajow gdzie pieknie, spokojnie i bezpiecznie sie mieszka. Ale sa to kraje
                    wina
                    >
                    > i oliwy, a nie - jak nasz - wodki i smalcu.
                    > Pozdrawiam

Pewnie masz racje , wszystko co działo sie do tej pory wokół mnie zawsze mnie
                    dotyczyło choc nie bezposrednio i zawsze uważałam ze należy z tym walczc.Ale od
                    dzis mnie to juz nie dotyczy, nie chćę żeby mnie więcej dotyczyło. Wiara w
                    istotę ludzka czy wiara ludziom to w tym kraju nie zaleta tylko wada i nazywa
                    sie naiwnościa. Mam to gdzies .Nie zamierzam popaśc w cynizm czy sceptycyzm,
                    dlatego trzeba stąd uciekac, szkoda życia.
                    • onm Re: droga mamo przedszkolaka 16.03.06, 16:00
                      To trzymaj sie i powodzenia!
    • indris Chorzy ludzie w Polsce... 16.03.06, 15:08
      ...często nie mają nawet na ulgowe leki. Równie dobrze jak Pampelunę można im
      polecić Seszele albo i wakacje na statku kosmicznym.
      Ale już w Złotym Wieku ktoś pisał: "Głodnego jako żywo syty nie zrozumie"...
    • kubala11 Re:Niedomytej psychicznie...mówię 16.03.06, 15:20
      asienka32 napisała:

> Chyba dziś błyskotliwość intelektu zawodzi naszą edzię.
      >

Raczysz żartować Asienko. Tylko dziś? :)))
      • asienka32 Re:Niedomytej psychicznie...mówię 16.03.06, 15:22
        > Raczysz żartować Asienko. Tylko dziś? :)))

Nie można tak od razu mowić wszystkiego. Załamie się biedaczka a z tego co
        widzę dziś jest w szczytowej formie fazy maniakalnej.
        • kubala11 Re:Niedomytej psychicznie...mówię 16.03.06, 15:24
          Coś mi podpowiada, że szczytową forme to dopiero osiągnie.
          Na razie mykam Asienko. Do zobaczenia w nastepnym wątku naszej Edytki.
          • asienka32 Re:Niedomytej psychicznie...mówię 16.03.06, 15:26
            Do milego :)
    • przyladek.dobrej.nadziei Re: Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie 16.03.06, 15:21
      Cos w tym jest. Gdy mieszkalem w Polsce doszlismy z kumplami do wniosku, ze nie
      nadajemy sie do zycia w tym spoleczenstwie. Wyjechlem, reszta jest na emigracji
      wewnetrznej.
      • tadeuszx Re: Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie 16.03.06, 15:54
        przyladek.dobrej.nadziei napisał:
        >"...reszta jest na emigracji wewnetrznej.
        - ??? od stanu wojennego??? No przecież mamy już 16 lat demokracji wykreowanej
        przez "elyty" z SLD, UW, KLD, PO!?

> Cos w tym jest. Gdy mieszkalem w Polsce doszlismy z kumplami do wniosku, ze nie
        >nadajemy sie do zycia w tym spoleczenstwie..."

- Wyalienowali Was? Zgroza!!!
        T.
        • przyladek.dobrej.nadziei Re: Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie 16.03.06, 15:57
          tadeuszx napisał:

> przyladek.dobrej.nadziei napisał:
          > >"...reszta jest na emigracji wewnetrznej.
          > - ??? od stanu wojennego??? No przecież mamy już 16 lat demokracji wykreowanej
          > przez "elyty" z SLD, UW, KLD, PO!?

Zmienil sie ustroj, spoleczenstwo sie nie zmienilo (a jak juz to na gorsze).

> > Cos w tym jest. Gdy mieszkalem w Polsce doszlismy z kumplami do wniosku,
          > ze nie
          > >nadajemy sie do zycia w tym spoleczenstwie..."
          >
          > - Wyalienowali Was? Zgroza!!!
          > T.
          >
          • tadeuszx Re: Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie 16.03.06, 16:07
            > Zmienil sie ustroj, spoleczenstwo sie nie zmienilo (a jak juz to na gorsze).
            - mhmmm...samo. Tak od siebie! Wzięło i się zmieniło! Na gorsze....a..może się
            jednak na kimś wzorowali, co?? Sam zgadniesz na kim, czy Ci dużymi literami?
            • przyladek.dobrej.nadziei Re: Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie 16.03.06, 16:09
              tadeuszx napisał:

> przyladek.dobrej.nadziei napisał:
              > > Zmienil sie ustroj, spoleczenstwo sie nie zmienilo (a jak juz to na gorsz
              > e).

> - mhmmm...samo. Tak od siebie! Wzięło i się zmieniło! Na gorsze....a..może się
              > jednak na kimś wzorowali, co?? Sam zgadniesz na kim, czy Ci dużymi literami?

Trzeba ci przypominac, ze polskie spoleczenstwo o maly wlos nie wybralo sobie
              na prezydenta czlowieka z peruwianskiej dzungli?
              • tadeuszx Re: Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie 16.03.06, 17:20
                > Trzeba ci przypominac, ze polskie spoleczenstwo o maly wlos nie wybralo sobie
                > na prezydenta czlowieka z peruwianskiej dzungli?
                - O jakich wyborach Ty mówisz? Bo jeśli o Wałęsa kontra Stan (z "czarną teczką"
                - nie pomogła Stanowi), to stosunek 80% na Wałęsę do 20% na Tymińskiego...NIKT i
                NIGDZIE nie ośmieli się nazwać "o mały włos"!!! Prawda?
                Natomiast fakt, że mimo ewidentnych, niewybrednych ataków na Stana głównie ze
                strony "niezależnych" mediów, to własnie on przeszedł do drugiej tury, logika
                nakazuje interpretować jako protest społeczeństwa przeciw "elitom" z UW,
                utożsamianych z osobom ich kandydata Mazowieckiego. Do dziś nie mogą się z tym
                pogodzić i uznać tego faktu. Dalszą konsekwencją niechęci społeczeńtwa do
                polityki, głównie gospodarczej, kreowanej przez Balcerowicza, było całkowite
                wyeliminowanie UW z życia publicznego. UW zostało zmarginalizowane z powodu
                Balcerowicza! A Balcerowicz się nam ostał! To jest Oportunista (celowo przez
                duże O)! Pełny podziw! Jak przysłowiowy kot.
                Zawsze spada na cztery łapy!
              • tadeuszx Re: Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie 16.03.06, 17:31
                przylądek.. czy Ty naprawdę nie widzisz związku między tym, że Twoi koledzy
                wyjechali, a tym co nam tu przez te 16 lat fundowano. W efekcie mamy co mamy i
                Ty, prawdopodobnie też będziesz zmuszony za granicą szukać "swego miejsca na ziemi"
                Wtedy pomyśl czasem: Kto q..wa mnie tak urządził? I zastanów się dogłębnie.
                Będziesz miał okazję porównać metody rządzenia w tamtym kraju, z tym co tu
                widziałeś. A wnioski wyciągniesz już sam! Tym łatwiej, że nie będziesz narażony
                na ustawiczne "pranie mózgu" serwowane polskiemu społeczeństwu od 1989r.
                Pozdro, muszę znikać. 3m sie
                • przyladek.dobrej.nadziei Re: Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie 16.03.06, 20:34
                  tadeuszx napisał:

> przylądek.. czy Ty naprawdę nie widzisz związku między tym, że Twoi koledzy
                  > wyjechali

Moi koledzy zostali (czesc rzeczywiscie wyjechala, ale pisalem o tych, ktorzy
                  zostali)

>, a tym co nam tu przez te 16 lat fundowano. W efekcie mamy co mamy i
                  > Ty, prawdopodobnie też będziesz zmuszony za granicą szukać "swego miejsca na
                  zi
                  > emi"

Juz znalazlem ale moze wroce.

> Wtedy pomyśl czasem: Kto q..wa mnie tak urządził? I zastanów się dogłębnie.
                  > Będziesz miał okazję porównać metody rządzenia w tamtym kraju, z tym co tu
                  > widziałeś. A wnioski wyciągniesz już sam! Tym łatwiej, że nie będziesz
                  narażony
                  > na ustawiczne "pranie mózgu" serwowane polskiemu społeczeństwu od 1989r.
                  > Pozdro, muszę znikać. 3m sie
    • piaf.e [...] 16.03.06, 15:22
      • asienka32 Re:Niedomytej psychicznie...mówię 16.03.06, 15:23
        Nie jestem lesbijka i nie szukam pary ani koleżanki do babskich plotek.
        Po prostu twoje ciskanie się na forum mnie od czasu do czasu bawi.
        • piaf.e Re:Niedomytej psychicznie...mówię 16.03.06, 15:28
          asienka32 napisała:

> Nie jestem lesbijka i nie szukam pary ani koleżanki do babskich plotek.
          > Po prostu twoje ciskanie się na forum mnie od czasu do czasu bawi.
          >

rozumiem .Jestes zboczona.Podnieca cie opluwanie mnie i atakowanie.czyli jednak
          nie pomylilam sie zakladając watek. Poparlas to swoim przykladem osoby
          zboczonej , no cóż należy tylko współczuc. Ulzj sobie zatem .pozostawiam ten
          wątek abys sie wypluła do woli.
    • kaczysta piaf.e kompromitujesz sie 16.03.06, 15:35
      na potege.
      • piaf.e Re: piaf.e kompromitujesz sie 16.03.06, 15:36
        wisi mi to.
        • piaf.e Re: piaf.e kompromitujesz sie 16.03.06, 15:38
          po za tym nie wiem czy zauważyłes ze takie watki ciesza sie najwieksza
          popularmnościa.
          • kaczysta Re: piaf.e kompromitujesz sie 16.03.06, 15:48
            Cos mi sie wydaje ze jak wytrzezwiejesz
            i poczytasz sobie Twoj blyskotliwy
            watek to zmienisz nick.
            • asienka32 Re: piaf.e kompromitujesz sie 16.03.06, 15:49
              zapomnij :)
              To nie pierwszy i nie ostatni taki wątek w jej wydaniu.
            • piaf.e Re: piaf.e kompromitujesz sie 16.03.06, 15:50
              kaczysta napisał:

> Cos mi sie wydaje ze jak wytrzezwiejesz
              > i poczytasz sobie Twoj blyskotliwy
              > watek to zmienisz nick.
              >

he he he .Nie jestem pijana.Pijam tylko w towazystwie ludzi rozumnych , nie
              pisząc na forum.
              • asienka32 Towarzystwo przez "rz" 16.03.06, 15:51

• piaf.e jeszcze tu jesteś? 16.03.06, 16:02
                  dla nikogo nie jest obce ze mam problem (i to sie nazywa dysgrafia)
                  zwykle uzywam słownika , ale dla takich jak trojca nieustannie sie mnie
                  czepiajace nie warto zagladac do slownika. po co.
                  • asienka32 Re: jeszcze tu jesteś? 16.03.06, 16:05
                    Masz skarbie problem, bo masz przypadlość, której nazwy nawet nie potrafisz
                    prawidłowo napisać.
                    • piaf.e Re: jeszcze tu jesteś? 16.03.06, 17:10
                      "przypadlośc" to masz ty ale nie przejmuj sie dziś o niej nie napiszę.zreszta
                      pewnie ci ktorzy cie znaja juz o tym wiedza niewatpliwie. dlategos samotna i
                      nie nazywaj mnie skarbie dlamnie jestes gorsza od gnidy.
                      • asienka32 Re: jeszcze tu jesteś? 17.03.06, 07:04
                        dla twoje tępej główki edzia:

DYSGRAFIA to trudności w opanowaniu umiejętności pisania poprawnego pod
                        względem graficznym, czyli po prostu niestaranne pisanie.

a ty jeśli już cierpisz to na:
                        DYSORTOGRAFIĘ: odstępstwa od prawidłowego zapisu wyrazów, w tym błędy
                        ortograficzne, pomimo znajomości podstawowych zasad pisowni i odpowiedniej
                        motywacji do poprawnego pisania.

Nie musisz dziękować. Po prostu się trochę poducz.
                        • piaf.e Re: jeszcze tu jesteś? 17.03.06, 07:13
                          sprawdz w slowniku co oznacza słowo "trawienie" i sie nie osmieszaj ,
                          blondyneczko z pierwszego rzędu.
                          Naucz sie sama pisac i skończ jakas szkołe zanim zaczniesz kogokolwiek pouczac.

Tez robisz błedy i nie tylko ortograficzne o ordynarnym stylu i slowach nie
                          wspomne. słoma ci z butów wystaje a jak chodzisz to robisz kroki
                          siedmiomilowe . Nawet chodzic jak kobieta nie potrafisz prymitywna babo.
                          • asienka32 Re: jeszcze tu jesteś? 17.03.06, 07:20
                            Edzia ja ci tylko spokojnie próbuję wytłumaczyć, ze robienie ortograficznych
                            błędów nazywa się dysortografia.

Sprawdź sobie w słowniku, bo mnie i tak nie uwierzysz, a po co ci wspaniali
                            wyrozumiali i tolerancyjni po europejsku mieżdunarodni znajomi mają z ciebie
                            mieć ubaw, nieprawdaż?
                            Przy okazji sprawdź też co znaczy określenie projekcja.

piaf.e napisała:
                            > (...) o ordynarnym stylu i slowach nie
                            > wspomne. słoma ci z butów wystaje a jak chodzisz to robisz kroki
                            > siedmiomilowe . Nawet chodzic jak kobieta nie potrafisz prymitywna babo.

pozdr
                            • piaf.e Re: jeszcze tu jesteś? 17.03.06, 07:27
                              to z ciebie maja ubaw twoi znajomi. Z toba moi znajomi raczej by sie nie
                              dogadali (nie znasz przeciez językow obcych) A I W TYM JEDYNYM , KTORY ZNASZ
                              MASZ NIE WIELE DO POWIEDZENIA PO ZA WYSZYDZANIEM MNIE.
      • kropek_oxford A kaczysta, jak ZAWSZE, bredzi jak PiSuar:))) 16.03.06, 15:59
        Otoz "Pampeluna" istnieje TYLKO w jezyku Polskim, w kazdym innym jezyku
        europejskim to - tak jak po hiszpansku - PAMPLONA. Nawet w jezyku angielskim:
        I gdyby PiSuarowe ksenofoby jezykow obcych, jakichkolwiek, chcialy sie uczyc,
        to by o tym DOSKONALE WIEDZIALY. Zabawna jest twoja niewiedza, kaczysto. I
        zenujace, ze przy takim poziomie glupoty pragniesz tu zabierac glos:))
        • asienka32 Kropek trzeci post piszesz na ten temat 16.03.06, 16:01
          a to się nazywa spam.
          • piaf.e cenzorka kontroluje tylko jeden wątek 16.03.06, 16:03
            pozostale dlaniej za trudne.
            >
        • onm Re: A kaczysta, jak ZAWSZE, bredzi jak PiSuar:))) 16.03.06, 16:04
          Masz racje kropku, tylko ze:
          - moze kaczysta nie wie ze Pamplona to Pampeluna i odwrotnie... Co by mnie nie
          zdziwilo
          - ja w swoim poscie napisalem jednak Pampeluna, ano dlatego, ze - jak sam
          zauwazyles - tak jest po polsku! Szlag mnie trafia, jak w gazetkach czytam badz
          w TV slysze, ze cos sie dzieje w Achen zamiast w Akwizgranie.
          Pozdrawiam Cie bardzo
        • kaczysta Re: A kaczysta, jak ZAWSZE, bredzi jak PiSuar:))) 16.03.06, 16:12
          Witam pejsatego Angola.
    • kahlil Re: Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie/ośla/ 16.03.06, 21:27
      A poza tym taki wątek jest już na oślej,a autorem jest kropek!
      • melisa-bb Re: Tak Polska to chory kraj i chorzy ludzie/ośla 17.03.06, 15:53
        Bardzo chory kraj , ludzie się mądrują ,krytykują i wysmiewają innych nie
        potrafia się porozumiewać bez epitetów , a sami nie lepsi, a czym kto głupszy
        tym wiecej się wychwala.
    • piaf.e zgodnie z moimi przewidywaniami 17.03.06, 15:21
      wpisala sie" trójca " by potwierdzic tytuł watku .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka