Dodaj do ulubionych

Kim był dla was Jan Pawel II ?

• palnick Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 01:46
      Kreskówka obrażająca papieża we włoskiej telewizji

Marta Kazimierczyk 04-02-2005, ostatnia aktualizacja 04-02-2005 17:04

Włoska telewizja CanalJimmy w najbliższym czasie wyemituje "Popetown" -
      kontrowersyjną kreskówkę, która wyśmiewa Papieża i Watykan. Film został
      wyprodukowany dwa lata temu przez BBC - największą brytyjską telewizję

Kiedy francuski reżyser Phil Ox cztery lata temu przyniósł do BBC swój
      projekt, nie mógł uwierzyć własnemu szczęściu - Bardzo im się spodobał, będę
      pracował dla BBC, wciąż nie mogę uwierzyć, że właśnie oni zgodzili się
      zrealizować mój film - mówił w wywiadach.

Akcja 10-odcinkowej kreskówki dzieje się w fikcyjnym miejscu do złudzenia
      przypominającym Watykan, gdzie rządy sprawuje ojciec Mikołaj, zdziecinniały
      staruszek, w którym nietrudno domyślić się karykatury Papieża. W
      kontrowersyjnym serialu Papież bawi się zabawkami na podłodze swojego
      gabinetu, strzela z zabawkowego karabinu w Bazylice św. Piotra, potem skacze po
      jej ścianach i ołtarzu. Wszystko w otoczeniu księży idiotów i rozpustnych
      zakonnic.

Decyzja BBC - jednej z największych europejskich telewizji - o uczestnictwie
      w tak kontrowersyjnej produkcji nie wyszła jej na dobre. Film, który kosztował
      ponad 2 mln funtów, nigdy nie został wyemitowany przez brytyjską stację. Po
      emisji zapowiedzi serialu do telewizji wpłynęło ponad 6 tys. skarg od
      oburzonych katolików; zdaniem katolickiego komentatora Clifforda Longleya
      film uderza nie tylko w Papieża i Watykan, ale obraża wszystkich katolików
      i "wystawia ich na publiczną nienawiść, kpiny i pogardę".

Uzasadniając decyzję o wycofaniu się z emisji filmu, dyrektor BBC3 Stuart
      Murphy powiedział w październiku ub.r., że "mimo najlepszych chęci twórców
      filmu jego strona komiczna jest mniej warta od potencjalnej szkody, jaką
      mógłby wyrządzić". Dodał, że już w trakcie produkcji wiedział, że film wywoła
      kontrowersje, ale dopiero po obejrzeniu gotowego serialu doszedł do wniosku,
      że "wychodzi on daleko poza granicę oddzielającą zabawę od ubliżania". Dodał
      jednak, że decyzja o wstrzymaniu edycji filmu nie była łatwa.

Teraz BBC próbuje odzyskać chociaż część wydanych na produkcję pieniędzy -
      wiosną zeszłego roku stacja sprzedała kontrowersyjną kreskówkę włoskiej
      telewizji CanalJimmy, która nie ma zamiaru przejmować się protestami i w
      najbliższym czasie, mimo choroby Papieża, wyemituje serial pod nową
      nazwą "Holy Smoke" (Święty Dym). Jak powiedział rzecznik położonej kilka
      kilometrów od Watykanu stacji, jej szefowie nie tylko nie boją się, że film
      wywoła kontrowersje, ale nawet mają nadzieję, że tak będzie - przecież takie
      zamieszanie wokół stacji telewizyjnej to dla niej najlepsza reklama.
    • t0g Re: Wybitnym mezem stanu 02.04.06, 02:27
      Co do spraw wiary, to w moim osobistym przypadku nie mial on na moja wiare
      wplywu zadnego. A jesli, to raczej negatywny, bo mnie irytowala
      pewna "wsiowosc" w jego ujmowaniu spraw religijnych.

Kaplanami, ktorzy mieli wplyw na moja wiare, byli Ojciec Tadeusz Mich (juz nie
      ksiadz, bo odszedl od stanu kaplanskiego i zrobil jednej pani bliznieta - przy
      czym nie wiadomo, czy odbylo sie to dokladnie w tej kolejnosci) oraz Ojciec
      Andrew, jezuita
    • humbak Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 03:28
      Myślę że rak, choć nie jest to zmiana namacalna.
    • kostka.s Powiatowym dzierzymorda - stupajka z podkrakowskie 02.04.06, 03:31
      z podkrakowskiego zadupia. Z tych co to dajcie m wladze a ja was usadze. Za leb,
      w kajdanki i do kosciola. No i usadzil - cala Polske usadzil w tym syfie ktory
      teraz obserwujemy. Kaczyzm nieuchronnie musial sie wykluc z Wojtylowego
      cuchnacego jajka.

Trzeba byc wielkim obludnikiem i wielkiej proznosci malym czlowiekiem by nie
      widziec tych setek pomnikow stawianych mu za zycia - za pieniadze
      "wygospodarowane" na podatniku. I wlasnie dlatego robia go swietym za... skromnosc.
    • kreptyk Obludnym antydemokrata - zwolennikiem wojtylizmu 02.04.06, 04:13
      ktorego kaprawe oblicze,a wiec to prawdziwe, widzimy teraz na codzien.
    • haen1950 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 06:07
      Wybitny mąż stanu kościoła katolickiego. Zadbał o jego interesy jak jego wielki
      poprzednik Jan XXIII. Gorące serce i lodowate paragrafy. Dla Polski niewiele
      zrobił. Upadek komunizmu wykorzystał do końca. Zostawił po sobie kontrowersyjną
      spuściznę, najlepszym tego przykładem jest Rydzyk i rządy jego ludzi w Polsce.
      • nysanin1 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 07:40
        Papiezem pochodzenia polskiego.
    • ave_duce Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Prawie NIC n/t 02.04.06, 07:53
      piaf.e napisała:

> Co zmieniło sie w waszym zyciu, w waszej swiadomosci ,w waszej rodzinie , czy
      > w was samych dzieki JPII i JEGO SŁOWOM???
      >
      >
      >

Jestem ateistką.
      "Prawie" czyni wielką różnicę: nie zapomnę NIGDY wizyt JPII w Afryce...
      • terrazina i mowienie ludziom duszacym sie z nadurodzen 02.04.06, 08:08
        umierajacym na HIV,ze antykoncepcja i prezerwatywy to smiertelny grzech.
        • piaf.e Re: i mowienie ludziom duszacym sie z nadurodzen 02.04.06, 08:28
          terrazina napisał:

> umierajacym na HIV,ze antykoncepcja i prezerwatywy to smiertelny grzech.

Chyba nie określał tego słowem "śmiertelny grzech", po prostu grzech.

W Ameryce Południowej np. opakowanie prezerwatyw kosztuje tyle ile wynosi
          zapłata za cały dzień pracy ludzi biednych , których jest tam przeważająca
          wiekszośc.Moze i dopuściliby sie tego grzechu , biorąc pod uwage ze na codzień
          nie są im obce takie wartości jak wzajemny szacunek czy przebaczenie, ale
          zwyczajnie ich na to nie stać.
          • terrazina wyjatkowy czlowiek o wyjatkowych mozliwosciach, 02.04.06, 09:05
            ktory zrobil wyjatkowo duzo by przywrocic potege Watykanu,odrzucic caly
            prawie postep wspolczesnej nauki i umocnic klamstwa,na ktorych K.K. zbudowal
            swa pozycje.
            I cale jego dzielo i zycie jest bez sensu,bo postepu i zmian nie da sie
            zatrzymac.
            jedyne,co bylo w tym pontyfikacie dobre /i b.wazne/ to fakt,ze w wielu krajach
            czesc ludzi wie ze wogole jest taki kraj jak Polska.
            • deltalima Re: wyjatkowy czlowiek o wyjatkowych mozliwosciac 02.04.06, 09:31
              wojtyła był człowiekiem, który swe wyjątkowe zdolności i talenty poświęcił
              umacnianiu potęgi obcego państwa wykorzystując do tego ekonomicznie swoich
              ubogich rodaków. był człowiekiem, któremu za życia postawiono więcej pomników
              niż kim-ir-senowi czy stalinowi. a teraz czci się go jako symbol skromności.
            • t0g Re: No nie, musze stanowczo zaprostestowac 02.04.06, 09:41
              terrazina napisał:

> ktory zrobil wyjatkowo duzo by....., odrzucic caly
              > prawie postep wspolczesnej nauki...

przeciwko tym zarzutom. Akurat co do nauki, to JPII zrobil duzo, by naprawic
              dawne bledy KK, chocby w sprawie Galileusza. Rowniez stanowisko KK w sprawie
              teorii ewolucji nalezy okreslic jako bardzo "pronaukowe". JPII nie popieral
              pewnych dociekan naukowych dotyczacych samego pierwszego momentu "big bangu",
              ale w zasadzie juz nie wtracal sie do czegokolwiek dotyczacego pozniejszego
              przebiegu BB.

JPII zanim zostal papiezem, blisko przyjaznil sie z wielu osobami z krakowskiego
              srodowiska naukowego. Po tym, jak zostal wybrany, zapraszal tych ludzi na
              corocznie organizowane w Castelgandolfo seminaria pod nazwa "Nauka, Religia,
              Dzieje" i tam sie dyskutowalo bardzo rzeczowo i na pewno w duchu zgodnym ze
              wspolczesnymi naukami przyrodniczymi, o czym wiem, bo kiedys dostalem materialy
              z kilku takich seminariow. Jednego z tych uczestnikow -profesora fizyki - dobrze
              znalem, bo przypadkowo byl on recezentem mojej pracy doktorskiej (dotyczacej
              rozpraszania neutronow w krysztalach, a wiec bardzo konkretnego zagadnienia
              fizycznego, nie zadnej abrakadabry - nadmiienia, zeby nie bylo watpliwoisci). Ow
              pan jest osobnikiem niezwykle religijnym, ale naukowo absolutnie nie jest zadnym
              oszolomem.

Tak wiec, wnosze o cofniecie tego zarzutu dotyczacego stosunku JPII do
              wspolczesnej nauki. A jesli nawet nie o calkowite cofniecie, to przynajmniej do
              zawezenia zarzutu do jakis konkretnych dziedzin - ja na wielu sie nie znam, wiec
              nie wykluczam, ze w jakis przypadkach ten zarzut moze byc sluszny. Ale na pewno
              nie dotyczy on nauk przyrodniczych.
              • bdx65 a babrajcie się dalej 02.04.06, 09:46
                w inwektywach n/t, to wam ulży i odreagujecie...
                może jak wyrzucicie cały jad, to staniecie się lepszymi ludźmi, a Jemu o to
                przecież chodziło...
                • piaf.e Re: a babrajcie się dalej 02.04.06, 10:24
                  bdx65 napisała:

> w inwektywach n/t, to wam ulży i odreagujecie...
                  > może jak wyrzucicie cały jad, to staniecie się lepszymi ludźmi, a Jemu o to
                  > przecież chodziło...

Kazdy ma prawo wypowiedziec własne zdanie.Nie wiem czy stanę sie lepszym
                  człowiekiem czy nie wyrzucając z siebie żal i rozczarowanie ale nie żal i
                  rozczarowanie JPII.Żal i rozczarowanie postawą wladz KK w Polsce.
                  Według mnie JPII ewangelizował, wychodził do ludzi.Nie zamknął sie w Watykanie
                  i nie napisał nad drzwiami tak jak piszą księża nad drzwiami domów
                  parafialnych:"Wchodząc nie zopomnij powiedzieć:niech będzie pochwalony Jezus
                  Chrystus"
                  Głoszenie ewangeli to nie nakazy.
                  Nie jestem w stanie od pół roku przekroczyć progu żadnego Kościoła katolickiego
                  wiedząc że buduje się ŚOB kosztem zamykanych dzieciom przesdzkoli, kosztem łez
                  rodziców i cierpienia dzieci.Że KK akceptuje Radio , którego słuchaczki
                  ubliżaja ludziom na ulicach.
                  Moim protestem będzie nie zgodzenie sie aby moje dzieci uczono religi.
                  Sama nauczyłam je pacierza w 3 zresztą jezykach i sama nauczę ją jak byc
                  uczciwym człowiekiem.Nie zgodzę sie jednak aby mącono jej w głowie, bo patrząc
                  na to co wyrabia KK w Polsce jaką mam gwarancje ze na lekcjach religi będą jej
                  uczyc ewangeli?Żadnej.
                  • bdx65 zgadzam się z Tobą piaf.e 02.04.06, 10:42
                    radio toruńsko-katolickie sieje nienawiść i nikt nie chce albo nie może położyć
                    temu kresu;
                    a przecież wśród hierarchów KK w Polsce są przeciwnicy poczynań rydzykowych
                    mediów;
                    trwa nagonka na Tyg. Powsz., bo pozwala sobie myśleć inaczej niż toruńska
                    centrala;
                    zatem na publikujących w nim też - Boniecki, Pieronek, Życiński;
                    w Polsce nie ma nigdy rzeczowej dyskusji - albo pluć, albo wpadać w zachwyt;
                    jedno i drugie - bezrozumne!
                • t0g Re: a babrajcie się dalej -przepraszam, to do mnie 02.04.06, 10:44
                  bylo? Jesli tak, to gdzie dopatrzyles sie jakis inwektyw?
                  • bdx65 absolutnie nie 02.04.06, 10:50
                    t0g napisał:

> bylo? Jesli tak, to gdzie dopatrzyles sie jakis inwektyw?

do Ciebie; jeszcze raz przeczytałam Twoje posty;
                    są rzeczowe i brak w nich cech prostactwa, ale przeczytaj inne;
                    w głowie się niee mieści, jak można tak pisać i nie chodzi o treść - każdy ma
                    prawo do wyrażania własnych opinii, ale o formę - język prosto z urbanowej
                    gadzinówki;
                    Pozdrawiam.
                • ave_duce Re: a babrajcie się dalej :)))) śmiechu warte!!! 02.04.06, 10:47
                  bdx65 napisała:

> w inwektywach n/t, to wam ulży i odreagujecie...
                  > może jak wyrzucicie cały jad, to staniecie się lepszymi ludźmi, a Jemu o to
                  > przecież chodziło...
    • abstrakt2003 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 10:19

• abstrakt2003 Kim jest. 02.04.06, 10:20
      Bo wciąż jest.
      • henryk.log Re:Jan Paweł II był, Stanisław Lem jest !!! n/t 02.04.06, 11:40
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=39363566&a=39363566
    • cyklista Największą ikoną XX wieku 02.04.06, 11:09
      Największą gwiazdą, największym - świadomie kreowanym sukcesem medialnym.
      Był również wielkim człowiekiem, ale człowiekiem - nie bogiem.
      Zabawne, ale wielu wypowiadających się na tym forum ateistów (?) oczekuje cudu -
      masowej eksplozji dobroci, bezinteresowności i tolerancji. Nic z tego, cudów
      nie ma :)
      Co zostanie z dziedzictwa JP II tylko historia pokaże. Ale to postawa Papieża
      hamowała radykalne zapędy Kaczyńskich itp. Per saldo, moim zdaniem, JP II
      wpłynął pozytywnie na ostatnie kilkanaście lat polskiej historii.
      Kaczyńskiemu i Jurkowi powinni co rano puszczać film o tym jak Ojciec Święty
      zaprosił Kwaśniewskiego do papa mobile.
      Na losy Afryki JP II nie miał wpływu, to jest tragiczna prawda. Choćby przywoził
      ze sobą ciężarówki prezerwatyw, nic by to nie zmieniło.
    • ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 11:33
      Człowiekiem, który nie ukrywał, że postawił sobie za cel ewangelizację Europy i
      dążył do tego konsekwentnie, kiepskim filozofem i jeszcze bardziej kiepskim
      literatem.
      Zatwardziałym konserwatystą, wyrządzającym swoim oślim uporem wiele zła.
      Spryciarzem , który zrobił niewątpliwie wiele dla swoich kumpli po fachu,
      umacniając ich pozycję i wypychając portfele.
      • piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 11:44
        Ewangelizację Europy?
        Ja myslę że raczej świata.Niesienie słowa Bozego tym najbiedniejszym , wyjscie
        do nich.Kraje Ameryki Połudbiowej czy Afryki tam chyba jezdził najczęsciej.
        • ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 11:58
          Chodziło mu głównie o właśnie o powtórną ewangelizcję Europy. Jego działania na
          zachodzie Europy przynosiły skutek wręcz odwrotny, za jego pontyfikatu przybyło
          najwięcej ateistów.

> Niesienie słowa Bozego tym najbiedniejszym , wyjscie
          do nich.Kraje Ameryki Południowej czy Afryki tam chyba jezdził najczęsciej.

Słowem bozym nikogo sie nie nakarmi, a za banałami, jakie wygłaszał nie szły
          zadne czyny.
          Duzo lepiej byłoby, gdyby siedział na tyłku i nie ogłupial tych
          nieszczęśników, bo jego wizyty w krajach, gdzie ludzie mnożą się jak króliki
          pogarszały tylko sytuację.
          • piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 15:02
            ewa8a napisała:

> Słowem bozym nikogo sie nie nakarmi, a za banałami, jakie wygłaszał nie szły
            > zadne czyny.

A mial nakarmic ?
            Nie wiem trudno mi zrozumiec ...cynizm.
            No chyba ze jest ktos lub cos czego byś nie skrytykowała a pochwaliła?

ewa8a napisała:

> Duzo lepiej byłoby, gdyby siedział na tyłku i nie ogłupial tych
            > nieszczęśników, bo jego wizyty w krajach, gdzie ludzie mnożą się jak króliki
            > pogarszały tylko sytuację.

Ci "nieszczęsnicy" byli innego zdania.
            • ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 18:54
              > A mial nakarmic ?

Mógłby czasami wysupłać na biednych nieco grosza. Nie bardzo było słychać o
              takich gestach.

> No chyba ze jest ktos lub cos czego byś nie skrytykowała a pochwaliła?

Ależ oczywiście, nie trzeba nawet daleko szukać, bo zrobiłam to w tym wątku.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=39568215&a=39614563

> Ci "nieszczęsnicy" byli innego zdania.

Socjotechnika czyni cuda. Człowiek prosty, na dodatek indoktrynowany od
              kołyski będzie czcił każdego złotego cielca, którego podtyka mu się pod nos.
        • nefil Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 11:59
          Obserwując katolików we Włoszech zacząłem się zastanawiać nad polskim katolicyzmem.
          Oni tam naprawdę żyją według tego, co głosi Kościół. W Polsce wyznawcy KK nie
          widza sprzeczności w tym, że uprawiają sex małżeński, dokonują aborcji i
          jednocześnie uważają się za praktykujących katolików. Zero konsekwencji.
    • bryt.bryt nie ma znaczenia, kim byl 02.04.06, 12:44
      Czas mamy taki, ze prawda jest w sumie bez znaczenia. Kult jednostki dla
      jednych robi z JPII niemal boga, drugim obrzydza pamiec tego czlowieka.
      Delikatnie mowiac jestem zniesmaczony tym, co sie dzieje - i w mediach i na
      ulicach.
      • rolf4 Re: nie ma znaczenia, kim byl 02.04.06, 13:21
        Zalosne jest to,ze nawet niby madre media popadly w amok z powodu bozka.
        • bryt.bryt Re: nie ma znaczenia, kim byl 02.04.06, 13:32
          rolf4 napisał:

> Zalosne jest to,ze nawet niby madre media popadly w amok z powodu bozka.

Zenujace to, ale jakos tam zrozumiale, a dla wielu (wiekszosci) ludzi po prostu
          oczywiste i naturalne. I jakos tam wcale nie integrujace, bo w wielu ludziach
          budzi odruch niesmaku i oporu. JPII na pewno by sobie tego nei zyczyl.
    • kahlil Re: Kim był dla Ciebie Jan Pawel II ? 02.04.06, 13:16
      aby spytać nas tu na forum,powiedz kim był dla ciebie,co zmieniło sie w twoim
      życiu?
      • rolf4 Re: Kim był dla Ciebie Jan Pawel II ? 02.04.06, 13:23
        Wal smialo.Co zmienilo sie w twoim zyciu z powodu JPII ?
      • piaf.e Re: Kim był dla Ciebie Jan Pawel II ? 02.04.06, 13:25
        slowo "spytac" brzmi dziwnie, bardziej mi pasuje :"aby zapytac", albo:" aby
        zadac pytanie"
        • kahlil Re: Kim był dla Ciebie Jan Pawel II ? 02.04.06, 13:42
          nie pasuje ci potocznie, więc gramatycznie"...aby zapytać się"
    • pl.adex Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 13:17
      Zlotym cielcem
      • karbat Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 15:52
        dlaczego Wojtyla nie byl w wojsku
        dlaczego nie bronil ojczyzny przed niemcem
        dlaczego nie dostal karty mobilizacyjnej
    • adam81w Nic sie nie zmienilo . Jezeli juz to na gorsze 02.04.06, 16:31
      dzieki jego naukom , pogladom i slowom . Tak naprawde to nic . czemu mialoby
      sie zmienic ? nie byl dla mnie nikim waznym , nie sluchalem go nigdy , to co
      mowil przyjmowalem ze smiechem jak ktos moze tak myslec . nie plakalem po jego
      smierci . takze zero wplywu pozytywnego .
      • karbat Re: Nic sie nie zmienilo . Jezeli juz to na gorsz 02.04.06, 16:53
        klechy zbijaja w Polsce niesamowity kapital na postaci K.Wojtyly
        swzkoda ,ze tak sposob komercyjny splycajapostac tego pracowitego ,uczciwego
        czlowieka .
        Twierdzac ,ze im wiecej ; religii ,JP II , wiary , nadzieji tym narod bedzie
        lepszy a ludzim zylo sie dostatniej lZA LZA i oszukuja narod
    • palnick Jan Pawel II, tuszujący afery księży pedofili :( 02.04.06, 17:10
      Gość portalu: Kraken napisał(a):
      >
      > Sensacyjny dokument z archidiecezji bostońskiej: sam papież decydował o
      > losie księży-pedofili Z dokumentów archidiecezji bostońskiej wynika, że to
      > sam papież decydował o losie księży, którym zarzucano molestowanie seksualne
      > dzieci. Księża-pedofile byli przenoszeni z parafii do parafii i nie ponosili
      > większych konsekwencji. Teraz prawnicy ofiar molestowania doszukali się w
      > dokumentach, że takie było zalecenie papieża
      > Archidiecezję bostońską nękają od dłuższego czasu skandale. Niedawno sąd
      > nakazał ujawnienie akt personalnych księży na żądanie prawników ofiar
      > molestowania. Z dokumentów kościelnych wynika, że hierarchia kościelna
      > dokładała wszelkich starań, by zatuszować przypadki molestowania seksualnego.
      > Najważniejsze było, by nie dopuścić do skandalu.
      > Krytycy zarzucają, że decyzje w sprawie tuszowania przypadków pedofilii
      > podejmował sam papież Jan Paweł II. Ujawniony dokument kościelny z 25 maja
      > 1999 jest tłumaczeniem polecenia papieża Jana Pawła II w sprawie usunięcia z
      > kapłaństwa Roberta Burnsa, zdeklarowanego pedofila. Teczka dotycząca Burnsa
      > zawierała nie tylko drastyczne rewelacje na temat postępków księdza, ale
      > również ujawniła, że zwierzchnik archidiecezji bostońskiej kardynał Law
      > poinformował o tym Watykan. Następnie skierował Burnsa do dwóch parafii,
      > nawet wówczas, gdy wiedział o jego skłonności do molestowania chłopców.

Jesli Wojtyla wiedzial o pedofilstwie ksiezy i nic nie robil, to wstyd, bo
      papiez okazal sie zwyklym kryminalista, wspolnikiem zbrodni.
      A jesli nie wiedzial, to tez wstyd, bo okazal sie wtedy glupkiem,
      z ktorym kuria rzymska mogla robic, co chciala...
      I tak zle, i tak tez nie lepiej. JP II przejdzie bardzo niechlubnie
      do historii. Trzeba wiec glosno mowic, ze to zaden Polak, ale syn
      Zyda i Ukrainki! Inaczej bedziemy sie musieli wszyscy za niego wstydzic
      (mowa tu o Polakach w kraju i za granica)...:(
    • dox1 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 19:35
      piaf.e napisała:

> Co zmieniło sie w waszym zyciu, w waszej swiadomosci ,w waszej rodzinie , czy
      > w was samych dzieki JPII i JEGO SŁOWOM???
      >

Nic, po prostu czarna dziura. Niewieze w BAJKI.
      www.youtube.com/watch?v=WyxEdbyswKA
    • konex2 Re: Kim jesteś Ty..zapytaj siebie? 02.04.06, 19:38
      /za S.J.Lecem/ "Opozycjonista - wznosił toasty,trzymając puchar w zaciśniętej
      pięści"
      • piaf.e Re: Kim jesteś Ty..zapytaj siebie? 02.04.06, 20:27
        Jesli to do mnie.To zadaje sobie to pytanie kazdego dnia.Moge spokojnie patrzec
        w lustro.A tobie odpowiem ze :nikim ważnym.

Mówiąc sczerze oczekiwałam więcej pozytywnych opini zakładajac ten wątek.
    • james_bond007 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 21:10
      Dla mnie Jan Paweł II był głową obcego państwa, majacą polskie pochodzenie. Coś
      jak kiedyś Maurycy Beniowski.
      Jego słowa nie zmieniły u mnie dokładnie nic.
      • trydzyk Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 03.04.06, 12:31
        > Dla mnie Jan Paweł II był głową obcego państwa, majacą polskie pochodzenie. Coś
        > jak kiedyś Maurycy Beniowski.

...albo Wanda Wasilewska :))))

F.
        • james_bond007 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 04.04.06, 20:09
          A to na czele jakiego państwa stała Wasilewska?
    • henryk.log Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 22:06
      Kim dla mnie był już napisałem !

Jako szczególny traktowania JPII, chciałbym Wam unaocznić przypadek
      niejakiego leszaba!, w rocznicę Jego(!)
      **02.04.06, 21:37**... śmierci..
      ...
      • Panika w GW.Giwi i plopli równo mnie wycinają?HA H
      leszab 02.04.06, 21:37
      ...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=39642085&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=39642024&v=2&s=0
      oraz kolejność reakcji giwi ?

!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ja płakałem chociaż jestem ateistą.Szanowałem go
      leszab 31.03.06, 13:04 + odpowiedz
      Ja płakałem chociaż jestem ateistą.Szanowałem go jako dobrego człowieka,
      filozofa i jego cięzką pracę do końca nimo tak cięzkiej i bolesnej choroby.
      !!!!!!!!!!!!!!!!!
    • kostka.s Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 06:39
      Super-klamczuch

Super-obludnik

Super-zlodziej

jesli kogos interesuja wyjasnienia to prosze dac znac - chetnie wyjasnie, choc
      do tej pory kazdy powinien iedziec co nalezy.
      • ave_duce Re: Dla mnie JP2 byl Super :) :P :))))))))))) b/t 03.04.06, 07:47
        kostka.s napisał:

> Super-klamczuch
        >
        > Super-obludnik
        >
        > Super-zlodziej
        >
        > jesli kogos interesuja wyjasnienia to prosze dac znac - chetnie wyjasnie, choc
        > do tej pory kazdy powinien iedziec co nalezy.
      • piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 12:29
        Owszem mnie interesują.Co takiego ukradł?
        • pandada Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 12:54
          Nie uważam, aby cokolwiek ukradł. Jedynie korzystał z owoców łupiestwa.

Megaloman, ale politycznie miał kilka zasług. Np dialog z judaizmem i prawosławiem.
          Był też krytykiem napaści na Irak, jak i każdej wojny, co nie zawsze było udziałem gołębich starców z Watykanu.
          • 1normalnyczlowiek Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 14:15
            pandada napisał:
            > Nie uważam, aby cokolwiek ukradł. Jedynie korzystał z owoców łupiestwa.
            ---> Ot i liberalna logika. Ukradł a właściwie to nie ukradł, ale korzystał z
            tego co inni ukradli - czyli kradli dla niego. A jak nie korzystał to i tak
            najważniejsze by nazwać złodziejem. A na tych co naprawdę kradli i jeszcze
            kradną, to są ciągle ślepi i głusi.
            Potwierdzacie swoimi poglądami, że liberalizm w wydaniu ludzi waszego pokroju i
            tych, których popieracie, może kojarzyć się tylko ze złodziejstwem.

> Megaloman, ale politycznie miał kilka zasług.
            ---> Megalomania to ostatnia rzecz, o którą można by posądzić Jana Pawła II.
            Ale zakłamani ludzie zawsze swoje wady usiłują przyklejać innym - dla odwrócenia
            uwagi.
            • rekin19 Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 14:24
              1normalnyczlowiek napisał:
              > Megalomania to ostatnia rzecz, o którą można by posądzić Jana Pawła II

To dlaczego nigdy nie zaprotestował,gdy marnowano pieniądze stawiając mu za
              życia pomniki?Dlaczego nie protestował gdy nazywano jego imieniem
              ulice,szkoły,parki?Czyżby nie wiedział?Czy może łechtało to jego próżnosć?
              • pandada Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 05.04.06, 02:25
                On czuł się jak ryba w wodzie jako bożyszcze tłumów. Jego przemówienia pełne są autokreacji i dodawania sobie splendoru (ja, papież). Kiedy dostał masę dzieł sztuki, to zatrzymał się przy jednym - jego portrecie.
            • piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 14:32
              większosc wypowiadajacych sie tu osób nie jest ani zwolennikami platformy ani
              liberalizmu.Odziel politykę od religi w swoich osądach i czytaj uważniej.

A na tych co naprawdę kradli i jeszcze
              > kradną, to są ciągle ślepi i głusi.

Właśnie nie.
              • piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 14:34
                to bylo do normalnego...1
                • 1normalnyczlowiek Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 14:48
                  piaf.e napisała:
                  > to bylo ...

---> Liberałów nie kojarzę tylko z platformą. Zwolennicy liberalizmu mówią o
                  wolności słowa, wolnym rynku a nic nie mówią o odpowiedzialności za słowa i za
                  działania biznesowe. Jak wyglądać miałby liberalizm w ich wydaniu widać na
                  "załączonym obrazku". Rzeczywiście, być może wrzucam do jednego worka wszystkich
                  konfabulantów.
                  • piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 15:10
                    nic nie rozumiem z tego co mowisz.powiem tylko tyle :kazdy ma prawo do
                    własnych opini.
                    • 1normalnyczlowiek Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 15:28
                      piaf.e napisała:
                      > nic nie rozumiem z tego co mowisz.
                      ---> Dopóki nasi liberałowie nie określą jasnych zasad a nie, umownie mówiąc, że
                      wszystko wolno robić i za nic nie odpowiadać, dotąd będę kojarzył liberałów z
                      nieodpowiedzialnością za słowa i czyny.

> powiem tylko tyle :kazdy ma prawo do własnych opini.
                      ---> Też tak uważam. Tylko powiedz, co zrobić z takimi, którzy kłamią i zmyślają
                      tylko po to, żeby kogoś obrazić.
                      • piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 20:41
                        1normalnyczlowiek napisał:

> ---> Też tak uważam. Tylko powiedz, co zrobić z takimi, którzy kłamią i zmy
                        > ślają
                        > tylko po to, żeby kogoś obrazić.

Rozmawiac , dyskutowac , wymieniac poglądy.Choć niekiedy bywa to trudne.
                        • 1normalnyczlowiek Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 22:22
                          piaf.e napisała:
                          > Rozmawiac , dyskutowac , wymieniac poglądy.Choć niekiedy bywa to trudne.

---> To wiem i rozmawiam. Chciałem usłyszeć recepty drugiej strony.
            • pandada Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 05.04.06, 02:21
              Uważasz, że coś ukradł? Ja nie mam takich danych. Ale Watykan jest zbudowany na łupiestwie i szantażach.

Łaskawie zwrócił Rosjanom zagrabioną ikonę, aby wejść w ich łaski.
      • ewa8a Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 17:54
        kostka.s napisał:

> Super-klamczuch
        >
        > Super-obludnik
        >
        > Super-zlodziej

Zwróć uwagę Kostko, iż są wątpliwości co do nazwania bohatera wątku
        złodziejem, co do innych okresleń - nie ma zastrzeżeń.
        • 1normalnyczlowiek Nie mam wątpliwości:Jesteście kłamcami,obłudnikami 03.04.06, 18:26
          ewa8a napisała:
          > Zwróć uwagę Kostko, iż są wątpliwości co do nazwania bohatera wątku
          > złodziejem, co do innych okresleń - nie ma zastrzeżeń.

---> Zwróćcie na to uwagę.
          • ewa8a Re: Nie mam wątpliwości:Jesteście kłamcami,obłudn 03.04.06, 18:29
            Proponuję wziąć coś na uspokojenie. Z gorzką prawdą czasami trudno się pogodzić.
            • 1normalnyczlowiek Proponuję dokładnie to samo. 03.04.06, 19:06
              ewa8a napisała:
              > Proponuję wziąć coś na uspokojenie. Z gorzką prawdą czasami trudno się pogodzić

---> Nienawiść też piękności szkodzi.
        • piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 20:45
          ewa8a napisała:

> kostka.s napisał:
          >
          > > Super-klamczuch
          > >
          > > Super-obludnik
          > >
          > > Super-zlodziej
          >
          >

Nie.Poprostu wyszłam z założenia ze dla was , polskich ateistów, cokolwiek nie
          powie katolik, ksiądz czy papież będzie zawsze kłamstwem i obłudą.
        • kostka.s Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 04.04.06, 15:51
          ewa8a napisała:

> kostka.s napisał:
          >
          > > Super-klamczuch
          > >
          > > Super-obludnik
          > >
          > > Super-zlodziej
          >
          >

No to prawie jestem w pelnej zgodzie z wielbicielami Wojtyly :)

Super-zlodziej z tytulu wymuszenia na Polsce konkordatu i zwiazanych z tym
          konsekwencji ekonomicznych. Mianowicie roczny udoj koscielny z biednej Polsski
          wynosi ok. 5 mld dolarow. W ciagu 10 lat tylko jest to rownowartosc polskiego
          dlugu zagranicznego. Niemcom i sowietom do spolki nigdy nie udalo sie lupienie
          Polakow na taka skale.

Z uzyciem panstwowego matactwa okradany jest podatnik na cele na ktore
          dobrowolnie najprawdopodobniej nie dalby grosza (SOB czy katolickieuczelnie).

Tyle na poczatek :)

Pozdrawiam Piafku
          K.
          • gniewko_syn_ryba Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 04.04.06, 18:42
            kostka.s napisał:

> Super-zlodziej z tytulu wymuszenia na Polsce konkordatu i zwiazanych z tym
            > konsekwencji ekonomicznych. Mianowicie roczny udoj koscielny z biednej Polsski
            > wynosi ok. 5 mld dolarow. W ciagu 10 lat tylko jest to rownowartosc polskiego
            > dlugu zagranicznego. Niemcom i sowietom do spolki nigdy nie udalo sie lupienie
            > Polakow na taka skale.
            >
            > Z uzyciem panstwowego matactwa okradany jest podatnik na cele na ktore
            > dobrowolnie najprawdopodobniej nie dalby grosza (SOB czy katolickieuczelnie).

Nie wiedziałem, że TKKŚ nadal istnieje i prowadzi działalność ale z tego i wielu
            innych postów wychodzi, że chyba bardzo aktywną...
        • ave_duce Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 04.04.06, 21:27
          Ok, odpowiedz mi: tak czy nie? N/t Knajpy.

;)
          • ewa8a Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 04.04.06, 22:29
            Dzięki za zaproszenie Ave, chętnie skorzystam. Nawet tam już zaglądałam przez
            dziurkę od klucza.
            • piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 04.04.06, 22:42
              Powoli zaczyna mi to wszystko wisiec.
              Bo Polacy to takie zwierzeta co ptrafia jedynie krytykowac po cichu i
              podsmiewac sie z tych nielicznych co o co kolwiek walcza.
              Pewnie glupki niech walcza, jak wygraja to skozystaja , jak przegraja , to sie
              z nich podsmieja.
              Prawda jest taka ze od wiekow przeważajaca liczba Polakow dba jedynie o swoje
              wlasne interesy.Nie ma znaczenia kto rzadzi, wazne co oni z tego maja.
              Dlatego normalnym ludziom łatwiej wyjechac niz w tym smierdzacym bagnie zyc.
              • ewa8a Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 04.04.06, 23:15
                Nie widzę związku pomiędzy naszymi postami, być moze twój post miał trafić
                gdzie indziej.

> Bo Polacy to takie zwierzeta co ptrafia jedynie krytykowac po cichu i
                podsmiewac sie z tych nielicznych co o co kolwiek walcza.

Jak widzisz na tym forum wiekszość krytykuje głosno i smieje sie nie tylko z
                tych ,,głupków’’ co przegrywaja, ale takze z tych co wygrywają. Gdzie ty
                widzisz walczących o coś więcej niż swoje koryto lub wartości chrzescijańskie ?

> Prawda jest taka ze od wiekow przeważajaca liczba Polakow dba jedynie o swoje
                wlasne interesy.

Tak, a teraz odnieś swoje słowa do PO, której jesteś sympatykiem. Kiedy
                wymieniłam ci kilka nazwisk aferałów, przefarbowanych na platformiaków, okazało
                sie, że wcale ich nie znasz. Więc nie dziw sie, że nie wybieram żadnej opcji,
                bo ani PO ani tym bardziej PiS nie jest dla mnie do zaakceptowania i moje
                stanie na uboczu wcale nie jest przejawem wygodnictwa, ani też niewyżytej chęci
                krytykowania.
                Dobranoc Piaf. Może jutro wstaniesz prawą nogą i świat wyda ci się ładniejszy.
                • piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 04.04.06, 23:20
                  sld to jeszcze wieksze gowno nia wszystko inne, tez zadna opcja, dla nikogo i
                  lata mina zanim im te procenty urosna... jutro wstane tak jak od lat wstaje ,
                  watpie zebyscie wiedzieli co to radosc zycia.
                  • ave_duce Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))))))))))) 04.04.06, 23:29
                    piaf.e napisała:

>
                    > watpie zebyscie wiedzieli co to radosc zycia.

... Słońce nad drzewami, chmury nad lasem, mgły nad łąką...
                    Zapach trawy... Świergot ptaków w dzikiej róży... Wychylające się pierwsze
                    żonkile...
                    Nie mów mi, że nie wiem, co to jest radość życia!

;)
                    • henryk.log Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))))))))) :-) 04.04.06, 23:38
                      • wiewiorzasta Miłość, zrozumienie :))))))))))))))))))))))))))) 04.04.06, 23:59
                        Tykila...

;)))
                        • ave_duce Re: Miłość, zrozumienie :)))))))))))))))))))))))) 05.04.06, 00:03
                          wiewiorzasta napisała:

> Tykila...
                          >
                          > ;)))
                          >

Nie, wódka kazachska...
                          Ponoć najlepsza w całym byłym ZSRR.
                          I podarowana "wicewersja" przez kogoś wyjatkowego...

:)))
                        • henryk.log Re: Miłość, zrozumienie :)))))))))))))))))))))))) 05.04.06, 00:05
                          wiewiorzasta napisała:

> Tykila...

Jest gdzieś ?

> ;)))
                          ;)
                          • wiewiorzasta Re: Miłość, zrozumienie :)))))))))))))))))))))))) 05.04.06, 00:10
                            henryk.log napisał:

> wiewiorzasta napisała:
                            >
                            > > Tykila...
                            >
                            > Jest gdzieś ?
                            >
                            > > ;)))
                            > ;)

Będzie! Albo wszystkie orzeszki oddam ;)
                            • henryk.log Re: Miłość, zrozumienie :)))))))))))))))))))))))) 05.04.06, 00:29
                              wiewiorzasta napisała:
                              > Tykila...
                              > Będzie! Albo wszystkie orzeszki oddam ;)

!
                              !
                              Za orzeszki trzymam !
                              :)
                    • piaf.e Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))))))))) 04.04.06, 23:39
                      nie musisz brac wszystkiego co mowie do
                      siebie

psy tez wazniejsze w tym kraju niz dzieci
                      • ave_duce Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) )))))))))) 04.04.06, 23:50
                        piaf.e napisała:

> nie musisz brac wszystkiego co mowie do
                        > siebie
                        >

Wszystkiego? Chyba przesadzasz...

>
                        > psy tez wazniejsze w tym kraju niz dzieci
                        • piaf.e Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))))))) 04.04.06, 23:55
                          to typowo Polskie łapanie za slowa..
                          zdecydowanie lepiej rozumiem sie z cudzoziemcami mowiac w innych jezykach.

dobra ujme to scislej:tej konkretnej wypowiedzi o radosci zycia nie musisz brac
                          do siebie.
                          • ave_duce Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) )))))))) 05.04.06, 00:00
                            piaf.e napisała:

> to typowo Polskie łapanie za slowa..
                            > zdecydowanie lepiej rozumiem sie z cudzoziemcami mowiac w innych jezykach.
                            >

Really?

> dobra ujme to scislej:tej konkretnej wypowiedzi o radosci zycia nie musisz brac
                            >
                            > do siebie.

Yes, Mylady!

:P
                      • wiewiorzasta Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) )))))))))) 04.04.06, 23:57
                        piaf.e napisała:

> nie musisz brac wszystkiego co mowie do
                        > siebie

Nie schlebiaj sobie aż tak. Mało kto bierze coś od ciebie na serio i w całości.
                        Serio serio :)

> psy tez wazniejsze w tym kraju niz dzieci

A co to ma do rzeczy? Kompletnie się naprałaś? Czy coś ci na wątrobie znowu siedzi?
                        • piaf.e Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))))))) 05.04.06, 00:00
                          dziekuje szanownej pani Polce za mile slowa, Bog zaplac. nie schlebiam sobie ,
                          pisze w swoim watku nie kierujac tego do nikogo konkretnie ale laskawie prosze
                          szanowne Polki o wybaczenie ze raczylam cokolwiek napisac w swoim watku
                          • piaf.e Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) )))))))) 05.04.06, 00:02
                            A teraz pokpijcie sobie do woli . na zdrowie, aj zapomnialam ze przeciez wy to
                            tak tylko od niechcenia bo przeciez jestem tak nie wazna i tak sobie strasznie
                            schlebiam ...
                            • wiewiorzasta Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))))) 05.04.06, 00:09
                              piaf.e napisała:

> A teraz pokpijcie sobie do woli . na zdrowie, aj zapomnialam ze przeciez wy to
                              > tak tylko od niechcenia bo przeciez jestem tak nie wazna i tak sobie strasznie
                              >
                              > schlebiam ...

No i wszystko jasne :)))))))))))))))))
                          • wiewiorzasta Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) )))))))) 05.04.06, 00:08
                            piaf.e napisała:

> dziekuje szanownej pani Polce za mile slowa, Bog zaplac. nie schlebiam sobie ,
                            > pisze w swoim watku nie kierujac tego do nikogo konkretnie ale laskawie prosze
                            > szanowne Polki o wybaczenie ze raczylam cokolwiek napisac w swoim watku

Rozumiem, że najlepiej byłoby, gdyby nikt się nie odzywał w _pani_wątku_, bo to
                            tylko problemy stwarza? Przyjmuję niniejszym do wiadomości i będę uprzedzać
                            ewentualnych dyskutantów, którzy się odważą zaburzyć pani spokój.
                            • piaf.e Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))))) 05.04.06, 00:16
                              nie ulega watpliwosci ze wszystko swietnie rozumiesz , nawet na zrozumienie
                              nigdy nie liczylam , napisalabym ze pieprzysz glupoty i nic nie rozumiesz , ale
                              to bylby powod do kolejnej bezsensownej dyskusji, wiec uprzedzaj sobie cale
                              forum jak masz ochote o czym tylko chcesz.
                              • ave_duce Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) )))))) 05.04.06, 02:21
                                piaf.e napisała:

> nie ulega watpliwosci ze wszystko swietnie rozumiesz , nawet na zrozumienie
                                > nigdy nie liczylam , napisalabym ze pieprzysz glupoty i nic nie rozumiesz , ale
                                >
                                > to bylby powod do kolejnej bezsensownej dyskusji, wiec uprzedzaj sobie cale
                                > forum jak masz ochote o czym tylko chcesz.

Ale radocha!!!

;)
                                • piaf.e Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) ))))) 05.04.06, 07:09
                                  ano własnie.

RADOSC Z ŻONKILI, RADOCHA Z DOKOPANIA POLAKOWI.
                                  • piaf.e Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) )))) 05.04.06, 07:39
                                    piaf.e napisała:

> ano własnie.
                                    >
                                    >
                                    > RADOSC Z ŻONKILI, RADOCHA Z DOKOPANIA POLAKOWI.

Pewnie dlatego w Polsce ludzie wola z psami rozmawiac , niz ze soba nawzajem.
                                    Z tego słyna Polacy na swiecie.ŻE BARDZIEJ DBA SIE W TYM KRAJU O PSY NIZ O
                                    DZIECI.
                                    to widac nawet w Warszawie.Imprezy oeganizowane dla psow i kotów, ....

no ale kazdy ma to co lubi.
                                    • ewa8a Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) ))) 06.04.06, 17:50
                                      > Z tego słyna Polacy na swiecie.ŻE BARDZIEJ DBA SIE W TYM KRAJU O PSY NIZ O
                                      DZIECI.

Bardzo chciałabym, żeby o psy dbało się tak jak mówisz. Kto w świecie rozsiewa
                                      takie wieści ? Niemcy łapia się za głowy, gdy widzą to psie i kocie
                                      nieszczęście. Ty chyba wcale nie mieszkasz w Polsce. Byłaś kiedyś na polskiej
                                      wsi ?
                                      • piaf.e Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) )) 06.04.06, 18:08
                                        ewa8a napisała:

> > Z tego słyna Polacy na swiecie.ŻE BARDZIEJ DBA SIE W TYM KRAJU O PSY NIZ
                                        > O
                                        > DZIECI.
                                        >
                                        > Bardzo chciałabym, żeby o psy dbało się tak jak mówisz. Kto w świecie
                                        rozsiewa
                                        > takie wieści ? Niemcy łapia się za głowy, gdy widzą to psie i kocie
                                        > nieszczęście. Ty chyba wcale nie mieszkasz w Polsce. Byłaś kiedyś na polskiej
                                        > wsi ?
                                        >
                                        >

caly swiat sie z was smieje , musiałam tu przyjechac zeby sie przekonac ze maja
                                        racje.
                                        • ewa8a Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) ) 06.04.06, 18:16
                                          Owszem śmieje się, głównie z tej parafialnej religijności. To żadna nowość.
                                          Gdziekolwiek jestem nie mogą sie nadziwić, że ja Polka chodzę do kościoła
                                          wyłącznie w celach turystycznych.
                                        • piaf.e Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) ) 06.04.06, 18:30
                                          wiesz ja sie nigdy nie uważałam za nikogo ponad innymi ani nic w tym stylu,
                                          jedynie jestem swiadoma tak samo swojej wartosci jak i wielu wad, ale po
                                          dzisiejszym dniu doszłam do wniosku ze jestescie zwykle prowincjalne baby i
                                          nigdy nie zrozumiecie o czym ja próbuje od miesiecy na tym forum mowić.
                                          trace czas jedynie bo watpie zeby cokolwiek do kogokolwiek dotarło.
                                          • ewa8a To ty czujesz w sobie jakieś posłannictwo? 06.04.06, 18:37
                                            Pisujesz na forum, bo sądzisz, że kogoś możesz czegos nauczyć ? Ha, ha, ha !!!!
                                            Wiesz Piaf trochę mnie ubawiłaś, ale chyba zaczynasz mnie już nudzić .....

www.ekartki.pl/kartki/11/16.jpg

Mówiąc szczerze, nie przepadam za rozhisteryzowanymi krzykaczkami, które na
                                            dodatek robią się momentami wulgarne.
                                            • piaf.e Re: To ty czujesz w sobie jakieś posłannictwo? 06.04.06, 18:47
                                              nie nie czuje poslannictwa, traktuje to jako luzne wypowiedzi czy pogawedki i
                                              dzielenie sie doswiadczeniami , osobiscie dowiaduje sie czegos od innych,
                                              którzy wiedza więcej.A ty jednak jestes nudna cyniczka i niewiele ciekawego
                                              wnosisz w to forum.
                                              Nie zamierzam z toba tu szczerze gawedzic , bo widze ze wykożystasz cokolwiek
                                              powiem zeby mnie wysmiac.
                                              • ewa8a Re: To ty czujesz w sobie jakieś posłannictwo? 06.04.06, 18:55
                                                Och, nie przesadzaj, przecież ani słowem nie komentuję twojej ortografii.

Widzisz jaka jestem delikatna.
                                                karteczki.com/midi.php?id=26727
                                                • piaf.e Re: To ty czujesz w sobie jakieś posłannictwo? 06.04.06, 18:58
                                                  moja ortografia jest powszechnie znana.
                                                  • ewa8a Re: To ty czujesz w sobie jakieś posłannictwo? 06.04.06, 19:01
                                                    Nie ma się wobec tego czym chwalić.
                                          • ave_duce Re: Łaska piaf.e na pstrym koniu jeździ... 06.04.06, 19:41
                                            piaf.e napisała:

> wiesz ja sie nigdy nie uważałam za nikogo ponad innymi ani nic w tym stylu,
                                            > jedynie jestem swiadoma tak samo swojej wartosci jak i wielu wad, ale po
                                            > dzisiejszym dniu doszłam do wniosku ze jestescie zwykle prowincjalne baby i
                                            > nigdy nie zrozumiecie o czym ja próbuje od miesiecy na tym forum mowić.
                                            > trace czas jedynie bo watpie zeby cokolwiek do kogokolwiek dotarło.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37505509&a=37506149
                                            • piaf.e [...] 06.04.06, 20:15
                                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                              • piaf.e [...] 06.04.06, 20:19
                                                • wiewiorzasta Re: 06.04.06, 21:37
                                                  piaf.e napisała:

> osmieszasz sie tylko, wszyscy na tym forum dobrze znaja tresci moich wypowiedzi
                                                  > .

Niestety nie wszyscy znają te twoje wypowiedzi, które admini litościwie dla
                                                  ciebie wycięli.

To jedna z perełek - dla potomności:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29552233&a=35458273
                                            • henryk.log Łaska p. piaf.e na pstrym koniu jeździ..;-(((((((( 06.04.06, 21:41
                                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33257566&a=33314137
                                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35442296&a=35446001
                                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=38714814&a=38755903
                                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29552233&a=35457673&s=9
                                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=39286416&a=39298811
                                              :-))))))))))))))
                                              • wiewiorzasta Re: Łaska p. piaf.e na pstrym koniu jeździ..;-((( 06.04.06, 21:45
                                                henryk.log napisał:

> :-))))))))))))))

Może to cyklofrenia?

• ewa8a Niezłe 06.04.06, 21:50
                                                Ta huśtawka nastrojów chyba świadczy o przekwicie.
                                  • ave_duce Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) i szacunek;( 06.04.06, 05:52
                                    piaf.e napisała:

> ano własnie.
                                    >
                                    >
                                    > RADOSC Z ŻONKILI, RADOCHA Z DOKOPANIA POLAKOWI.

Jak rozumiem, zwracanie sie do Polaka per "psie", to wyraz głębokiego szacunku?!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31214700&a=31215007
                                    ;)
                                    • piaf.e Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) i szacunek 06.04.06, 06:40
                                      dla takich jak on to komplement.

ciebi8e od dzis nazwałabym hipokrytka , dewotka i oportunistką, nadodatak
                                      zawzieta i nietolerancyjna(nie potrafiaca wybaczac)

Polakow najwyrazniej nie warto szanowac i na ataki odpowiadac atakami.
                                      Macie Polske jakiej chcielisci.Od siedzenia na tyłkach i dowalania sobie
                                      nawzajem jej nie zmienicie.
                                      • ave_duce Re: Radocha..:)))))))))) A to Polka właśnie?!;((( 06.04.06, 06:47
                                        piaf.e napisała:

> dla takich jak on to komplement.
                                        >
                                        > ciebi8e od dzis nazwałabym hipokrytka , dewotka i oportunistką, nadodatak
                                        > zawzieta i nietolerancyjna(nie potrafiaca wybaczac)
                                        >
                                        > Polakow najwyrazniej nie warto szanowac i na ataki odpowiadac atakami.
                                        > Macie Polske jakiej chcielisci.Od siedzenia na tyłkach i dowalania sobie
                                        > nawzajem jej nie zmienicie.

Wiesz, co?
                                        Nazywaj mnie sobie, jak chcesz. Mnie to po prostu wisi.

I zdecyduj się na coś: czy jesteś Polką, czy nie jesteś.

Radzę zasiegnąć opinii specjalisty od psychiki...

;)))
                                        • piaf.e Re: Radocha..:)))))))))) A to Polka właśnie?!;((( 06.04.06, 06:51
                                          ave_duce napisała:

> piaf.e napisała:
                                          >
                                          > > dla takich jak on to komplement.
                                          > >
                                          > > ciebi8e od dzis nazwałabym hipokrytka , dewotka i oportunistką, nadodatak
                                          >
                                          > > zawzieta i nietolerancyjna(nie potrafiaca wybaczac)
                                          > >
                                          > > Polakow najwyrazniej nie warto szanowac i na ataki odpowiadac atakami.
                                          > > Macie Polske jakiej chcielisci.Od siedzenia na tyłkach i dowalania sobie
                                          > > nawzajem jej nie zmienicie.
                                          >
                                          >
                                          > Wiesz, co?
                                          > Nazywaj mnie sobie, jak chcesz. Mnie to po prostu wisi.
                                          >
                                          > I zdecyduj się na coś: czy jesteś Polką, czy nie jesteś.
                                          >
                                          > Radzę zasiegnąć opinii specjalisty od psychiki...
                                          >
                                          >
                                          > ;)))

JUZ ZDECYDOWAŁAM .Tylko morały potrafisz prawic i krytykować?żadna sztuka .
                                          • malaszaramysz Re: Radocha..:)))))))))) A to Polka właśnie?!;((( 06.04.06, 06:59
                                            Droga Piaf. Przestań bredzić.
                              • wiewiorzasta Re: Co za Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))))) 05.04.06, 11:30
                                piaf.e napisała:

> nie ulega watpliwosci ze wszystko swietnie rozumiesz , nawet na zrozumienie
                                > nigdy nie liczylam , napisalabym ze pieprzysz glupoty i nic nie rozumiesz , ale
                                >
                                > to bylby powod do kolejnej bezsensownej dyskusji, wiec uprzedzaj sobie cale
                                > forum jak masz ochote o czym tylko chcesz.

Prawda?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29552233&a=35509473

;)))
                                • piaf.e Re: Co za Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))) 05.04.06, 12:26
                                  kazdy problem ma swoje rozwiazanie:kara smierci przez ukamieniowanie.
                                  • wiewiorzasta Re: Co za Radość...:))))))))))))))))))))))) )))) 06.04.06, 10:39
                                    piaf.e napisała:

> kazdy problem ma swoje rozwiazanie:kara smierci przez ukamieniowanie.

Heh :))) Ciekawe podejście do jakby nie było przyjemnej czynności :)))))))

Wyrazy współczucia. Dla męża oczywiście.
                • piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 05.04.06, 10:16
                  Nie znalam nazwisk aferalow ?
                  Pewnie dlatego ze sie glupio ksztalcilam w glupiej europie, nauczono mnie tam
                  wielu praktycznych rzeczy ale nie nauczono jak zrozumiec Polakow.

Jedyne co mnie dziwi w tym kraju to to ze moglibyscie wszyscy i kazdy z osobna
                  zrobic o wiele wiecej dla tego kraju i jednoczesnie dla was samych niz wam sie
                  wydaje.A wolicie dowalac sobie nawzajem i czerpac z tego satysfakcje.

Dyskusja sie wywiazuje jedynie wtedy jak widzicie obiekt dokopania komus, nie
                  wazne slusznie czy nie.

Własciwie moglby to byc ciekawy watek i zamierzałam podyskutowac troche dłuzej
                  z konkretnymi argumentami ale pewnie wygocdniej bedzie pozostawic ten watek ,
                  znacznie prosciej bedzie dla wielu przeksztalcic to w spluwaczke czy cos w tym
                  stylu.
                  • ewa8a Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 06.04.06, 17:41
                    piaf.e napisała:
                    > Dyskusja sie wywiazuje jedynie wtedy jak widzicie obiekt dokopania komus, nie
                    wazne slusznie czy nie.

Dyskusja to wymiana poglądów, tym ciekawsza, im bardziej te poglady są różne.
                    Nie ma potrzeby nadużywania słowa ,,dokopywanie’’ i utyskiwania, że jedyną
                    intencją rozmówcy jest krytykowanie i narzekanie. Co to za przedziwne teksty o
                    braku radosci zycia ? Jak na razie jedyną osobą, która wykazuje takie
                    skłonności jesteś właśnie ty. Piszesz, że nie nauczono cię jak rozumieć
                    Polaków. Czy naprawdę ktos musi cię tego uczyć ? Najwyraźniej nie jesteś w
                    stanie sama ukształtować swoich pogladów, nie dziwi mnie więc, że rozpaczliwie
                    poszukujesz autorytetów i stajesz się zwolenniczką ugrupowania, o którym
                    niewiele wiesz.
                    Rzucasz jakieś hasło i wyobrażasz sobie, że wszyscy bedą rozpływać się z
                    zachwytu i podzielać twoje poglądy, a ci, którzy myślą inaczej to malkontenci i
                    awanturnicy. Czego spodziewałaś się po tym wątku ? Wyznań, że pod wpływem JPII
                    ktoś stał się lepszy, zdrowszy, nie ukradł czegoś, bo miał przed oczami jego
                    słowa, wyszlachetniał i odchamił się ? Przyjmij do wiadomości, że nie dla
                    wszystkich była to świetlana postać.
                    • piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 06.04.06, 17:50
                      Przykro mi ale sie kompletnie mylisz.W calym tekscie i kazdym zdaniu z osobna.
                      Cala twoja ocena mnie i moich pogladow to pudło.
                      A dzieki ave nie bede pisac wiecej na forum bo była na tyle ...że ujawniła moje
                      dane personalne w innym wątku. wiec niech to tak zostanie.
                      Owszem dyskusja to wymiana pogladów a nie podkładanie komus swiń no ale to
                      tylko Polak potrafi.
                      • ewa8a Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 06.04.06, 17:55
                        Dyskutuj zamiast jęczeć i węszyć we wszystkim spisek.
                        • piaf.e [...] 06.04.06, 18:07
                          • ewa8a Nerwy puściły ? 06.04.06, 18:13
                            >Polacy to w
                            > przewazającej wiekszosci banda kretynow.

Uważaj, bo na tym forum roi się od nacjonalistów. Zaraz zostaniesz okrzyknięta
                            wrogiem ludu polskiego. Głowa do góry -

kartki.onet.pl/_i/d/wiosna01.jpg
                            • piaf.e [...] 06.04.06, 18:15
                              • ewa8a Re: Nerwy puściły ? 06.04.06, 18:19
                                Śmiało, dawaj dalej, całkiem nieźle ci to wychodzi.
                                Ty chyba jednak jesteś przyczajoną miłosniczką ojca Rydzyka, podobny styl
                                dyskusji.
                                • piaf.e Re: Nerwy puściły ? 06.04.06, 18:35
                                  Moze sie jednak pomyliłam w dzisiejszej mojej ocenia ciebie.Szczerze mnie
                                  rozbawiłas tym postem.

Nie. oni tam nie działaja tak impulsywnie jak ja , przewaznie manipulują.
                                  A to bardzo istotna róznica.
                                  • ewa8a Re: Nerwy puściły ? 06.04.06, 18:41
                                    > Nie. oni tam nie działaja tak impulsywnie jak ja

Ależ działają, działają ..
                                    A wiesz, wyobrażam sobie nawet, ze masz taki sam wyraz twarzy, jak te moherowe
                                    panie z filmu, krążącego ostatnio w necie.
                                    • piaf.e Re: Nerwy puściły ? 06.04.06, 18:56
                                      Nawet wyobraznia szwankuje u ciebie. Niedobrze.A radia widac że nigdy nie
                                      słuchałas nawet z ciekawości bo wiedziałabys o czy piszę.
                      • ave_duce Re: Dlaczego kłamiesz? 06.04.06, 18:00
                        piaf.e napisała:

> Przykro mi ale sie kompletnie mylisz.W calym tekscie i kazdym zdaniu z osobna.
                        > Cala twoja ocena mnie i moich pogladow to pudło.
                        > A dzieki ave nie bede pisac wiecej na forum bo była na tyle ...że ujawniła moje
                        >
                        > dane personalne w innym wątku. wiec niech to tak zostanie.
                        > Owszem dyskusja to wymiana pogladów a nie podkładanie komus swiń no ale to
                        > tylko Polak potrafi.

Nie "dane personalne", tylko imię.
                        Myslisz, że jedyna na świcie nosisz takie?
                        • piaf.e [...] 06.04.06, 18:16
                          • ave_duce Re: Dlaczego kłamiesz? 06.04.06, 19:43
                            piaf.e napisała:

> ty jestes zerem , wiec wogle nic do mnie nie mow.jak tu miec szacunek do zera,
                            > które nie wie co to etyka?

Once more:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37505509&a=37506149
            • ave_duce Re: Dla mnie JP2 byl Super :) To gud!!!:))) 04.04.06, 22:48
              ewa8a napisała:

> Dzięki za zaproszenie Ave, chętnie skorzystam. Nawet tam już zaglądałam przez
              > dziurkę od klucza.
              >
              • henryk.log Re: Dla mnie JP2 byl Super :) To gud!!!:))) 05.04.06, 00:44
                ..hehe.. Pani ewa8a w "Knajpie.." ??

> ewa8a napisała:
                > > Dzięki za zaproszenie Ave, chętnie skorzystam. Nawet tam już zaglądałam p
                > rzez
                > > dziurkę od klucza.
                • henryk.log Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:.hehe.. 05.04.06, 00:56
                  henryk.log napisał:
                  > ..hehe.. Pani ewa8a w "Knajpie.." ?

:-))))))
                  Nie ręczę za Pannę Dziewicę, Pani Ewo, znaczy się Jej reakcję na nie mniej
                  bogobojną konkurencję....
                  ?
    • ossey Re: Teraz nie mam watpliwosci 03.04.06, 18:55
      ze koltuny lewckie rzadzace Polska od 1945r przez swoja glupote i ciemnote
      intelektualna zniszczyly ten kraj.
      W zasadzie trudno komentowac te nienawistne slowa w stosunku do czlowieka z
      ktorym utorzsamiano pozytywnie nasz kraj czlowieka jakiego nasz narod jescze nie
      mial i nie predko bedzie mial. Czlowiek ten na kartach historii swiatowej bedzie
      uchodzil za najwybitniejszego Polaka...i na nic zdadza sie wsciekle ujadania
      plebejskich pieskow.
      Cwiercinteligenckie kometarze pokazuja nam jakich spustoszen dokonaly w naszym
      kraju rzady gminu komunistycznego.
      • ave_duce Re: Teraz nie mam watpliwosci - ani ja;((( b/o 03.04.06, 19:05

• alara5 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 03.04.06, 21:56
      Chyba...nikim.
      A może..
      Przestępcą który Afrykę skazał na powolną śmierć swoimi naukami.
      Autorem marnych i mętnych publikacji.
      Bogiem na ziemi dla "katolików" polskich, wiarę przyjmujących nie do serca ale
      tylko na poziomie naskórka.
      Bohaterem wiadomości telewizyjnych pomimo upływającego czasu.

Nie płakałam po jego śmierci, a transmisję pogrzebu smacznie przespałam.
      I jest mi z tym doskonale.
      Zamiast tracić czas na spędy zawodzące barkę (swoją drogą artyzm tej pieśni jest
      powalający) spędzam go w ogrodzie. A jak dalej KK będzie się tak panoszył w tym
      kraju (co też jest zasługą Wojtyły) to chyba zacznę na poważnie wykonywac
      wszelkie prace ogrodowe w niedzielę, a nie tylko koszenie trawników.....
      • ave_duce Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? :P :D 04.04.06, 07:41
        alara5 napisała:

> Chyba...nikim.
        > A może..
        > Przestępcą który Afrykę skazał na powolną śmierć swoimi naukami.
        > Autorem marnych i mętnych publikacji.
        > Bogiem na ziemi dla "katolików" polskich, wiarę przyjmujących nie do serca ale
        > tylko na poziomie naskórka.
        > Bohaterem wiadomości telewizyjnych pomimo upływającego czasu.
        >
        > Nie płakałam po jego śmierci, a transmisję pogrzebu smacznie przespałam.
        > I jest mi z tym doskonale.
        > Zamiast tracić czas na spędy zawodzące barkę (swoją drogą artyzm tej pieśni jes
        > t
        > powalający) spędzam go w ogrodzie. A jak dalej KK będzie się tak panoszył w tym
        > kraju (co też jest zasługą Wojtyły) to chyba zacznę na poważnie wykonywac
        > wszelkie prace ogrodowe w niedzielę, a nie tylko koszenie trawników.....

Robię tak od x lat...

:P
        • alara5 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? :P :D 04.04.06, 08:52
          mam ogród dopiero od roku, zaliczyłam więc tylko koszenie trawników :-)
          • ave_duce Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? :P :D 04.04.06, 08:56
            alara5 napisała:

> mam ogród dopiero od roku, zaliczyłam więc tylko koszenie trawników :-)

Rozumim...
            Lubisz knajpy?

;)
            • karbat Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? :P :D 04.04.06, 21:54
              Bozkiem plemienia miedzy Odra i Bugiem
              • hrabia.m.c Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? :P :D 04.04.06, 22:07
                Kim??? senem mohrow!
    • piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 04.04.06, 22:53
      Dla mnie był Polakiem cieszacym sie dużym szacunkiem w innych krajach.
      Bylam dumna z tego ze w Ameryce poludniowej nie wykształcony taksowkarz
      wiedzial co to Polska dzieki Wałesie i Wojtylle.

Jako gloiwa KK nie mógł poierac usuwania ciazy ani używania srodkow
      antykoncepcyjnych , bo byloby to nie zgodne z Ewangelia.
      Ale winienie go za to co dzieje sie w Afryce, nawet najbardziej zagozali
      ateisci w europie , pewnie by nie wpadli na taki absurd.
      Polacy sa sobie sami winni , obecnych rzadow i wszystkich klesk w histori.
      To co nas cechuje to niewatpliwie zawzietosc i brak tolerancji.
      W Polsce jedynie ludzie o identycznych pogladach sa w stanie sie ze soba
      porozumiec.Masowe identyczne myslenie- jedynie to ma przyszłośc i akceptacje.
      Ktos kto mysli inaczej to wróg albo obiekt kpin.Tak bylo 15 lat temu kiedy ztąd
      wyjezdżałam i nic sie nie zmienilo.
      • piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 04.04.06, 23:01
        Jedyne czego cale zycie żałowałam to to ze sie w tym kraju urodzilam i pewnie
        tego do końca ży cia bede ząlowąc.
        Ciesze sie że mioe dzieci sie tu nie urodziły. TEN KRAJ I LUDZIE W TYM KRAJU
        TAK NAPRAWDE NIE SA NICZEGO WARCI.
        mieszkajac te 13 lat poza krajem nigdy za Polska nie tesknilam i znalazłam sie
        tu przez przypadek, chyba trzeba ten blad raz na zawsze naprawic.Tu sie nie
        zyje tu sie wegetuje.
        • piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 04.04.06, 23:14
          Życze wam satysfakcji z kolejnego dokopywania sobie nawzajem.
          Dziekuje Bogu za to ze wiem , wciaz jeszcze wiem , pomimo wieku i mijajacych
          lat, co oznacza budzenie sie kolejnego poranka i radosci z kolejnego dnia,
          ktory moge przezyc... tej radosci nikt inic nie jest mi w stanie odebrac ni
          zniszczyc...
          • ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 06.04.06, 17:59
            piaf.e napisała:

> tej radosci nikt inic nie jest mi w stanie odebrac ni
            > zniszczyc...

Na Boga !!! Czyżby ktoś z tego forum chciał to uczynić ???!

• piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 06.04.06, 18:13
              ewa8a napisała:

> piaf.e napisała:
              >
              > > tej radosci nikt inic nie jest mi w stanie odebrac ni
              > > zniszczyc...
              >
              > Na Boga !!! Czyżby ktoś z tego forum chciał to uczynić ???!
              >
              >
              >
              >
              >za glupias zeby zrozumiec ze polacy babrza sie w wiecznym krytykowaniu i
              podsmiewaniu z innych, sa mściwi i glupi. i to własnie jedynie potwierdzacie.
              nie potraficie spojzec ponad czubek własnego nosa.

nie macie poczycia wartosci etycznych i nie chodzi tu o krytyke papieza tylko o
              forme w jakiej to robicie. po za tym wpada jakas kretynka jak ave izmienia
              dyskusje w puste g..wno .
              • ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 06.04.06, 18:20
                Wyluzuj nieszczęsna, weź moze coś na uspokojenie.
                • piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 06.04.06, 18:40
                  a moze sie jednak nie pomyliłam.

utwórzcie zwarte szeregi myslących tak samo. powodzenia.jak sie ktos wychyli to
                  dacie mu po łbie. Polska mentalnośc.(zasciankowa)
      • karbat Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? pia.e 04.04.06, 23:15
        piaf.e napisała:

> Dla mnie był Polakiem cieszacym sie dużym szacunkiem w innych krajach.
        > Bylam dumna z tego ze w Ameryce poludniowej nie wykształcony taksowkarz
        > wiedzial co to Polska dzieki Wałesie i Wojtylle.

W Ameryce poludniowej doskonale znajdywal wspolny jezyk z tamtejszymi
        dyktarorami (pinoczet a kuba ? itp ) wyrazne slow krytyki nigdy nie bylo
        W ameryce poludniowej walczyl z ludzmi (biskupami) chcacymi ulzyc doli ludu
        W Ameryce poludniowej za czasow Wojtyly powstalo najwiecej sekt i ruchow
        odkoscielnych
        >
        > Jako gloiwa KK nie mógł poierac usuwania ciazy ani używania srodkow
        > antykoncepcyjnych , bo byloby to nie zgodne z Ewangelia.

> Ale winienie go za to co dzieje sie w Afryce, nawet najbardziej zagozali
        > ateisci w europie , pewnie by nie wpadli na taki absurd.

niech sie bieda ,nedza ,choroby nieszczescia mnoza w imie milosci blizniego bo
        tal Bog chce

> Polacy sa sobie sami winni , obecnych rzadow i wszystkich klesk w histori.
        > To co nas cechuje to niewatpliwie zawzietosc i brak tolerancji.

no pwenie pod przywodctwem klechow moralistow
        przeciez nie zydzi ,cyklisci i marsjanie

> W Polsce jedynie ludzie o identycznych pogladach sa w stanie sie ze soba
        > porozumiec.Masowe identyczne myslenie- jedynie to ma przyszłośc i akceptacje.
        > Ktos kto mysli inaczej to wróg albo obiekt kpin.Tak bylo 15 lat temu kiedy
        ztąd wyjezdżałam i nic sie nie zmienilo.

jeden kraj ,jeden fuehrer, jeden swiatopoglad
      • palnick Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjalnym. 04.04.06, 23:18
        piaf.e napisała:

> Dla mnie był Polakiem cieszacym sie dużym szacunkiem w innych krajach.
        --------
        Mylisz się. Był głową innego państwa, do tego stopnia, że jego zwłoki MUSIAŁY
        tam pozostać. Był też szefem średniowiecznej satrapii o zasięgu globalnym.
        Jednym z bardziej konserwatywnych w jej historii.
        ---------
        > Bylam dumna z tego ze w Ameryce poludniowej nie wykształcony taksowkarz
        > wiedzial co to Polska dzieki Wałesie i Wojtylle.
        -------
        Lepiej jak Polska jest wiązana z Bońkiem, Szarmachem i Latą.
        -------
        > Jako gloiwa KK nie mógł poierac usuwania ciazy ani używania srodkow
        > antykoncepcyjnych , bo byloby to nie zgodne z Ewangelia.
        --------
        Gó.. prawda. Ewangelia nie wypowiada się o środkach antykoncepcyjnych ani
        usuwaniu ciąży. Ten element władzy nad trzodą został zastosowany znacznie
        później.
        ---------
        > Ale winienie go za to co dzieje sie w Afryce, nawet najbardziej zagozali
        > ateisci w europie , pewnie by nie wpadli na taki absurd.
        ---------
        Zgoda. Poza tym nie wspierał apostolskich wręcz kościelnych ruchów w Ameryce
        Południowej. Stawał po stronie reżimów i ciemiężycieli ludzi.
        --------
        > Polacy sa sobie sami winni , obecnych rzadow i wszystkich klesk w histori.
        > To co nas cechuje to niewatpliwie zawzietosc i brak tolerancji.
        ---------
        Nade wszystko GŁUPOTA i brak rozeznania w tym co jest interesem Polski. To wina
        kleru odmóżdżającego naród od wieków.
        ---------
        > W Polsce jedynie ludzie o identycznych pogladach sa w stanie sie ze soba
        > porozumiec.Masowe identyczne myslenie- jedynie to ma przyszłośc i akceptacje.
        > Ktos kto mysli inaczej to wróg albo obiekt kpin.Tak bylo 15 lat temu kiedy
        stąd wyjezdżałam i nic sie nie zmienilo.
        ---------
        Bo Polak to durny, ksenofobiczny, nietolerancyjny katolik - taki jakiego
        wielbił Wojtyła.
        • farafina cenzura katolicka w GW? 04.04.06, 23:33
        • farafina cenzura katolicka w GW? 04.04.06, 23:34
          przed chwila z forum warszawa usunieto moj post takiej tresci: (co o tym sadzicie)
          dodam ze z polskich gazet czytam tylko wyborcza; oto post :
          dlaczego w Polsce nazwanie Kosciola Katolickiego instytucja kryminalna jest usuwane z forum?
          poprosze o odpowiedz,
          przeciez kosciol nie sprzeciwil sie podczas wojny zbrodniom hitlerowskim (za dyrektorstwa Piusa XII),
          przyznaje, dyrektor kosciola katolickiego JP II poprzepraszal,
          skadinand namawial ludzi do rozmnazania np. w Afryce, gdzie zarazenie aids jest bardzo latwe (a
          przeciez instytucja katolicka nie pomoze go leczyc, chyba ze przy jednoczesnym nawracaniu, tu mozna
          spojrzec chociazby do ksiazki Colina Turnbulla "Ikowie. Ludzie gor", gdzie antropolog wspomina
          "handel" wiara katolicka za worki jedzeniem, wobec wyglodzonej ludnosci) to jest bardzo ambiwalentne
          (Dalajlama dla ktorego zycie rowniez stanowi najwyzsza wartosc twierdzi ze nie powinno sie tego robic)
          Ratzinger jednak poparl pare dni temu glosowanie na Berlusconiego (ma on ok. 90 procesow na koncie)
          czy popieranie kryminalisty nie kala tej instytucji ?
          czy gdyby ten post napisal Rolf Hochhuth tez zostalby wyrzucony? prosze sobie przypomniec chociazby
          wyrozniona przez rezyserie Petera Brooka sztuke "Namiestnik" dot. stanowiska kosciola katolickiego
          wobec holokaustu ... itd.
          no a chodzilo o to, ze Papiezy wg. mnie mamy naddatek, i na pewno mi go nie brakuje ...
          ps. mnie tez uraza propaganda katolicka w polsce, urazala mnie obecnosc ksiezy w szkole, instytucji
          panstwowej, ktorzy otrzymuja pensje z panstwowych podatkow, uraza mnie groza Instytutu
          Wychowania, uraza mnie finansowanie uczelni katolickich z kasy panstwa, uraza mnie hipokryzyjna
          swiatobliwosc itd.
        • piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 05.04.06, 07:13
          --------
          > Gó.. prawda. Ewangelia nie wypowiada się o środkach antykoncepcyjnych ani
          > usuwaniu ciąży. Ten element władzy nad trzodą został zastosowany znacznie
          > później.

"Nie zabijaj " wymyslono znacznie pózniej?No tak to zależy od punktu
          odniesienia , Biblia jest duza .
          • palnick Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 18:48
            piaf.e napisała:

> --------
            > > Gó.. prawda. Ewangelia nie wypowiada się o środkach antykoncepcyjnych ani
            > usuwaniu ciąży. Ten element władzy nad trzodą został zastosowany znacznie
            > później.
            ========
            > "Nie zabijaj " wymyslono znacznie pózniej? No tak to zależy od punktu
            > odniesienia , Biblia jest duza .
            --------
            Pilnujśię, bo zabije mnie śmiech w trakcie czytania twoich bredni :)
            Czy zabito już kogoś prezerwatywą ? :)))))))))))))))))))))))))))))))
            • piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 18:59
              > piaf.e napisała:

> --------
              > Pilnujśię, bo zabije mnie śmiech w trakcie czytania twoich bredni :)
              > Czy zabito już kogoś prezerwatywą ? :)))))))))))))))))))))))))))))))

to nie moje brednie ,bronilam tylko stanowiska KK.
              • piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 19:04
                nie zamierzam z toba palnick więcej dyskutować, bo skończy sie tym ze mnie
                obrazisz , jak zwykle.

OBIECUJE TEŻ ZE NIE BEDE SIE WIECEJ W TWOJE WĄTKI WPISYWAĆ , WIĘC ODZCZEP SIE
                ODEMNIE.
                • palnick Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 19:15
                  piaf.e napisała:

> nie zamierzam z toba palnick więcej dyskutować, bo skończy sie tym ze mnie
                  > obrazisz , jak zwykle.
                  >
                  > OBIECUJE TEŻ ZE NIE BEDE SIE WIECEJ W TWOJE WĄTKI WPISYWAĆ , WIĘC ODZCZEP SIE
                  > ODEMNIE.
                  --------
                  Ależ piaf, proszę wpisuj się (zwłaszcza w ten o wiośnie) i zastanów się, czy
                  warto na siłę bronić czyjegoś poglądu - zwłaszcza, że jest głupi :)
                  • piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 19:20
                    skoro nie znalazł się nikt z katolikow żeby obronic, więc zrobilam to dla
                    wyrownania i urozmaicenia dyskusji, ktora zreszta i tak zeszla do poziomu
                    okładania sie po pyskach(mam na mysli cały wątek)
                    • ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 19:23
                      Z wyjątkiem ciebie, jakoś nikt tu nikogo nie policzkuje.
                      • piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 19:32
                        ewa8a napisała:

> Z wyjątkiem ciebie, jakoś nikt tu nikogo nie policzkuje.
                        >

amen.
                    • kahlil Re:OPK.......co to znaczy? 06.04.06, 19:49
                      zarodek nie zginął...
            • ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 20:06

palnick napisał :

>Pilnujśię, bo zabije mnie śmiech w trakcie czytania twoich bredni :)
              Czy zabito już kogoś prezerwatywą ? :)))))))))))))))))))))))))))))))

Popatrz Palnicku. Zniknał mój post z tym oto linkiem, który był alternatywną
              propozycją odnosnie wykorzystania prezerwatywy w sposób bezkrwawy dla istnień
              ludzkich. Czyzby Piaf uznała, ze jest nieprzyzwoity i zgłosiła go do kasacji ?
              Sprawdzę jeszcze raz czujność cenzora.

www.humor.mocny.com/zdjecia/87.gif
              • piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 20:36
                nie. piaf.e wydał sie zabawny, po za tym moje interwencje trwają na ogół kilka
                godzin zanim cos zostanie usuniete. nie wycieraj somie mna geby .nie nalezy do
                przyjemnosci rozmowa z toba ani twoje wnioski nie wydaja mi sie trafne ,
                niczego ciekawego sie tez od ciebie nie naucze, więc daruj sobie. nie mamy o
                czym rozmawiac.
                • ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 20:47
                  Buzi, szanowna interlokutorko, buzi , jezeli już. Odrobina kultury chyba ci nie
                  zaszkodzi. A tak poza tym, skoro nie mamy o czym rozmawiać, to nie wcinaj się
                  do postu, który wcale nie był adresowany do ciebie. Po tym, co tu
                  nawypisywałaś, szczególnie pod adresem Ave widzę, że bardzo źle z tobą. Wylecz
                  się, popracuj nad ortografią, a poźniej wchodź na forum, bo jednak mam
                  nadzieję, że twoje chamstwo jest wynikiem choroby psychicznej, a nie twoim
                  maturalnym sposobem bycia. No, chyba, ze sie mylę...... Ale tak na wszelki
                  wypadek – odpłyń już. Coraz bardziej mnie nudzi twoje natręctwo.
              • palnick Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 20:48
                ewa8a napisała:

>
                > palnick napisał :
                >
                > >Pilnuj się, bo zabije mnie śmiech w trakcie czytania twoich bredni :)
                > Czy zabito już kogoś prezerwatywą ? :)))))))))))))))))))))))))))))))
                >
                > Popatrz Palnicku. Zniknał mój post z tym oto linkiem, który był alternatywną
                > propozycją odnosnie wykorzystania prezerwatywy w sposób bezkrwawy dla istnień
                > ludzkich. Czyzby Piaf uznała, ze jest nieprzyzwoity i zgłosiła go do
                kasacji ?
                > Sprawdzę jeszcze raz czujność cenzora.
                -----
                Jakiż ten cenzor CPPH (całkowicie pozbawiony poczucia humoru) :)))
                A to jest :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=39568215&a=39769573
                >
    • racja70 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 04.04.06, 23:48
      Personifikacją prztyczka w nos Breżniewowi.
      Pamiętam tą radość. I bezsilność PZPR i KPZR.
      Później już było coraz gorzej - w kraju bieda a tu kolejne pielgrzymki za
      miliony. I rosnąca, bezbrzeżna pazernoś KK. I konkordat.
      Nauki JPII? Czy było w nich coś nowego?
      Owszem, miały swój skutek - pychę i bezczelność instytucji oraz pychę i
      bezczelność ortodokssów i cwaniaków (rozgraniczam te postawy). Już przestało
      być istotne, że Bóg zostawia człowiekowi wolę (a religia tylko grozi
      konsekwencjami) - teraz ciemnogród chce decydować o czynach, sumieniu i
      potępieniu już za życia a nawet przed postępkiem.
      Jak widać, więcej tego złego. Jedyna pociecha-usprawiedliwienie - wierzę, że
      Wojtyła chciał dobrze - JPII nie bardzo to wyszło. Skorzystały cwaniaki, które
      użyły Go na swoją korzyść
      • palnick Jan Pawel II książę ciemności. 05.04.06, 01:39
        racja70 napisał:

Jedyna pociecha-usprawiedliwienie - wierzę, że Wojtyła chciał dobrze - JPII nie
        bardzo to wyszło. Skorzystały cwaniaki, które użyły Go na swoją korzyść
        -------
        Nie ma pociechy.
        Ten palant o intelekcie wsiowego wikarego skompromitował KK w stopniu
        niebywałym (ukrywanie i ochrona pedofili w kościele, wypalanie rozpalonym
        żelazem teologii wyzwolenia w Ameryce Południowej, idiotyczne stanowisko wobec
        AIDS w Afryce i cała masa kompromitujących działań znamionujących prymitywizm
        umysłowy tej chorej persony)skompromitował ostatecznie watykańską satrapię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka