palnick Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 01:46 Kreskówka obrażająca papieża we włoskiej telewizji Marta Kazimierczyk 04-02-2005, ostatnia aktualizacja 04-02-2005 17:04 Włoska telewizja CanalJimmy w najbliższym czasie wyemituje "Popetown" - kontrowersyjną kreskówkę, która wyśmiewa Papieża i Watykan. Film został wyprodukowany dwa lata temu przez BBC - największą brytyjską telewizję Kiedy francuski reżyser Phil Ox cztery lata temu przyniósł do BBC swój projekt, nie mógł uwierzyć własnemu szczęściu - Bardzo im się spodobał, będę pracował dla BBC, wciąż nie mogę uwierzyć, że właśnie oni zgodzili się zrealizować mój film - mówił w wywiadach. Akcja 10-odcinkowej kreskówki dzieje się w fikcyjnym miejscu do złudzenia przypominającym Watykan, gdzie rządy sprawuje ojciec Mikołaj, zdziecinniały staruszek, w którym nietrudno domyślić się karykatury Papieża. W kontrowersyjnym serialu Papież bawi się zabawkami na podłodze swojego gabinetu, strzela z zabawkowego karabinu w Bazylice św. Piotra, potem skacze po jej ścianach i ołtarzu. Wszystko w otoczeniu księży idiotów i rozpustnych zakonnic. Decyzja BBC - jednej z największych europejskich telewizji - o uczestnictwie w tak kontrowersyjnej produkcji nie wyszła jej na dobre. Film, który kosztował ponad 2 mln funtów, nigdy nie został wyemitowany przez brytyjską stację. Po emisji zapowiedzi serialu do telewizji wpłynęło ponad 6 tys. skarg od oburzonych katolików; zdaniem katolickiego komentatora Clifforda Longleya film uderza nie tylko w Papieża i Watykan, ale obraża wszystkich katolików i "wystawia ich na publiczną nienawiść, kpiny i pogardę". Uzasadniając decyzję o wycofaniu się z emisji filmu, dyrektor BBC3 Stuart Murphy powiedział w październiku ub.r., że "mimo najlepszych chęci twórców filmu jego strona komiczna jest mniej warta od potencjalnej szkody, jaką mógłby wyrządzić". Dodał, że już w trakcie produkcji wiedział, że film wywoła kontrowersje, ale dopiero po obejrzeniu gotowego serialu doszedł do wniosku, że "wychodzi on daleko poza granicę oddzielającą zabawę od ubliżania". Dodał jednak, że decyzja o wstrzymaniu edycji filmu nie była łatwa. Teraz BBC próbuje odzyskać chociaż część wydanych na produkcję pieniędzy - wiosną zeszłego roku stacja sprzedała kontrowersyjną kreskówkę włoskiej telewizji CanalJimmy, która nie ma zamiaru przejmować się protestami i w najbliższym czasie, mimo choroby Papieża, wyemituje serial pod nową nazwą "Holy Smoke" (Święty Dym). Jak powiedział rzecznik położonej kilka kilometrów od Watykanu stacji, jej szefowie nie tylko nie boją się, że film wywoła kontrowersje, ale nawet mają nadzieję, że tak będzie - przecież takie zamieszanie wokół stacji telewizyjnej to dla niej najlepsza reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Re: Wybitnym mezem stanu 02.04.06, 02:27 Co do spraw wiary, to w moim osobistym przypadku nie mial on na moja wiare wplywu zadnego. A jesli, to raczej negatywny, bo mnie irytowala pewna "wsiowosc" w jego ujmowaniu spraw religijnych. Kaplanami, ktorzy mieli wplyw na moja wiare, byli Ojciec Tadeusz Mich (juz nie ksiadz, bo odszedl od stanu kaplanskiego i zrobil jednej pani bliznieta - przy czym nie wiadomo, czy odbylo sie to dokladnie w tej kolejnosci) oraz Ojciec Andrew, jezuita Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 03:28 Myślę że rak, choć nie jest to zmiana namacalna. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Powiatowym dzierzymorda - stupajka z podkrakowskie 02.04.06, 03:31 z podkrakowskiego zadupia. Z tych co to dajcie m wladze a ja was usadze. Za leb, w kajdanki i do kosciola. No i usadzil - cala Polske usadzil w tym syfie ktory teraz obserwujemy. Kaczyzm nieuchronnie musial sie wykluc z Wojtylowego cuchnacego jajka. Trzeba byc wielkim obludnikiem i wielkiej proznosci malym czlowiekiem by nie widziec tych setek pomnikow stawianych mu za zycia - za pieniadze "wygospodarowane" na podatniku. I wlasnie dlatego robia go swietym za... skromnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
kreptyk Obludnym antydemokrata - zwolennikiem wojtylizmu 02.04.06, 04:13 ktorego kaprawe oblicze,a wiec to prawdziwe, widzimy teraz na codzien. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 06:07 Wybitny mąż stanu kościoła katolickiego. Zadbał o jego interesy jak jego wielki poprzednik Jan XXIII. Gorące serce i lodowate paragrafy. Dla Polski niewiele zrobił. Upadek komunizmu wykorzystał do końca. Zostawił po sobie kontrowersyjną spuściznę, najlepszym tego przykładem jest Rydzyk i rządy jego ludzi w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 07:40 Papiezem pochodzenia polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Prawie NIC n/t 02.04.06, 07:53 piaf.e napisała: > Co zmieniło sie w waszym zyciu, w waszej swiadomosci ,w waszej rodzinie , czy > w was samych dzieki JPII i JEGO SŁOWOM??? > > > Jestem ateistką. "Prawie" czyni wielką różnicę: nie zapomnę NIGDY wizyt JPII w Afryce... Odpowiedz Link Zgłoś
terrazina i mowienie ludziom duszacym sie z nadurodzen 02.04.06, 08:08 umierajacym na HIV,ze antykoncepcja i prezerwatywy to smiertelny grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: i mowienie ludziom duszacym sie z nadurodzen 02.04.06, 08:28 terrazina napisał: > umierajacym na HIV,ze antykoncepcja i prezerwatywy to smiertelny grzech. Chyba nie określał tego słowem "śmiertelny grzech", po prostu grzech. W Ameryce Południowej np. opakowanie prezerwatyw kosztuje tyle ile wynosi zapłata za cały dzień pracy ludzi biednych , których jest tam przeważająca wiekszośc.Moze i dopuściliby sie tego grzechu , biorąc pod uwage ze na codzień nie są im obce takie wartości jak wzajemny szacunek czy przebaczenie, ale zwyczajnie ich na to nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
terrazina wyjatkowy czlowiek o wyjatkowych mozliwosciach, 02.04.06, 09:05 ktory zrobil wyjatkowo duzo by przywrocic potege Watykanu,odrzucic caly prawie postep wspolczesnej nauki i umocnic klamstwa,na ktorych K.K. zbudowal swa pozycje. I cale jego dzielo i zycie jest bez sensu,bo postepu i zmian nie da sie zatrzymac. jedyne,co bylo w tym pontyfikacie dobre /i b.wazne/ to fakt,ze w wielu krajach czesc ludzi wie ze wogole jest taki kraj jak Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: wyjatkowy czlowiek o wyjatkowych mozliwosciac 02.04.06, 09:31 wojtyła był człowiekiem, który swe wyjątkowe zdolności i talenty poświęcił umacnianiu potęgi obcego państwa wykorzystując do tego ekonomicznie swoich ubogich rodaków. był człowiekiem, któremu za życia postawiono więcej pomników niż kim-ir-senowi czy stalinowi. a teraz czci się go jako symbol skromności. Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Re: No nie, musze stanowczo zaprostestowac 02.04.06, 09:41 terrazina napisał: > ktory zrobil wyjatkowo duzo by....., odrzucic caly > prawie postep wspolczesnej nauki... przeciwko tym zarzutom. Akurat co do nauki, to JPII zrobil duzo, by naprawic dawne bledy KK, chocby w sprawie Galileusza. Rowniez stanowisko KK w sprawie teorii ewolucji nalezy okreslic jako bardzo "pronaukowe". JPII nie popieral pewnych dociekan naukowych dotyczacych samego pierwszego momentu "big bangu", ale w zasadzie juz nie wtracal sie do czegokolwiek dotyczacego pozniejszego przebiegu BB. JPII zanim zostal papiezem, blisko przyjaznil sie z wielu osobami z krakowskiego srodowiska naukowego. Po tym, jak zostal wybrany, zapraszal tych ludzi na corocznie organizowane w Castelgandolfo seminaria pod nazwa "Nauka, Religia, Dzieje" i tam sie dyskutowalo bardzo rzeczowo i na pewno w duchu zgodnym ze wspolczesnymi naukami przyrodniczymi, o czym wiem, bo kiedys dostalem materialy z kilku takich seminariow. Jednego z tych uczestnikow -profesora fizyki - dobrze znalem, bo przypadkowo byl on recezentem mojej pracy doktorskiej (dotyczacej rozpraszania neutronow w krysztalach, a wiec bardzo konkretnego zagadnienia fizycznego, nie zadnej abrakadabry - nadmiienia, zeby nie bylo watpliwoisci). Ow pan jest osobnikiem niezwykle religijnym, ale naukowo absolutnie nie jest zadnym oszolomem. Tak wiec, wnosze o cofniecie tego zarzutu dotyczacego stosunku JPII do wspolczesnej nauki. A jesli nawet nie o calkowite cofniecie, to przynajmniej do zawezenia zarzutu do jakis konkretnych dziedzin - ja na wielu sie nie znam, wiec nie wykluczam, ze w jakis przypadkach ten zarzut moze byc sluszny. Ale na pewno nie dotyczy on nauk przyrodniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 a babrajcie się dalej 02.04.06, 09:46 w inwektywach n/t, to wam ulży i odreagujecie... może jak wyrzucicie cały jad, to staniecie się lepszymi ludźmi, a Jemu o to przecież chodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: a babrajcie się dalej 02.04.06, 10:24 bdx65 napisała: > w inwektywach n/t, to wam ulży i odreagujecie... > może jak wyrzucicie cały jad, to staniecie się lepszymi ludźmi, a Jemu o to > przecież chodziło... Kazdy ma prawo wypowiedziec własne zdanie.Nie wiem czy stanę sie lepszym człowiekiem czy nie wyrzucając z siebie żal i rozczarowanie ale nie żal i rozczarowanie JPII.Żal i rozczarowanie postawą wladz KK w Polsce. Według mnie JPII ewangelizował, wychodził do ludzi.Nie zamknął sie w Watykanie i nie napisał nad drzwiami tak jak piszą księża nad drzwiami domów parafialnych:"Wchodząc nie zopomnij powiedzieć:niech będzie pochwalony Jezus Chrystus" Głoszenie ewangeli to nie nakazy. Nie jestem w stanie od pół roku przekroczyć progu żadnego Kościoła katolickiego wiedząc że buduje się ŚOB kosztem zamykanych dzieciom przesdzkoli, kosztem łez rodziców i cierpienia dzieci.Że KK akceptuje Radio , którego słuchaczki ubliżaja ludziom na ulicach. Moim protestem będzie nie zgodzenie sie aby moje dzieci uczono religi. Sama nauczyłam je pacierza w 3 zresztą jezykach i sama nauczę ją jak byc uczciwym człowiekiem.Nie zgodzę sie jednak aby mącono jej w głowie, bo patrząc na to co wyrabia KK w Polsce jaką mam gwarancje ze na lekcjach religi będą jej uczyc ewangeli?Żadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 zgadzam się z Tobą piaf.e 02.04.06, 10:42 radio toruńsko-katolickie sieje nienawiść i nikt nie chce albo nie może położyć temu kresu; a przecież wśród hierarchów KK w Polsce są przeciwnicy poczynań rydzykowych mediów; trwa nagonka na Tyg. Powsz., bo pozwala sobie myśleć inaczej niż toruńska centrala; zatem na publikujących w nim też - Boniecki, Pieronek, Życiński; w Polsce nie ma nigdy rzeczowej dyskusji - albo pluć, albo wpadać w zachwyt; jedno i drugie - bezrozumne! Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Re: a babrajcie się dalej -przepraszam, to do mnie 02.04.06, 10:44 bylo? Jesli tak, to gdzie dopatrzyles sie jakis inwektyw? Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 absolutnie nie 02.04.06, 10:50 t0g napisał: > bylo? Jesli tak, to gdzie dopatrzyles sie jakis inwektyw? do Ciebie; jeszcze raz przeczytałam Twoje posty; są rzeczowe i brak w nich cech prostactwa, ale przeczytaj inne; w głowie się niee mieści, jak można tak pisać i nie chodzi o treść - każdy ma prawo do wyrażania własnych opinii, ale o formę - język prosto z urbanowej gadzinówki; Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: a babrajcie się dalej :)))) śmiechu warte!!! 02.04.06, 10:47 bdx65 napisała: > w inwektywach n/t, to wam ulży i odreagujecie... > może jak wyrzucicie cały jad, to staniecie się lepszymi ludźmi, a Jemu o to > przecież chodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re:Jan Paweł II był, Stanisław Lem jest !!! n/t 02.04.06, 11:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=39363566&a=39363566 Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Największą ikoną XX wieku 02.04.06, 11:09 Największą gwiazdą, największym - świadomie kreowanym sukcesem medialnym. Był również wielkim człowiekiem, ale człowiekiem - nie bogiem. Zabawne, ale wielu wypowiadających się na tym forum ateistów (?) oczekuje cudu - masowej eksplozji dobroci, bezinteresowności i tolerancji. Nic z tego, cudów nie ma :) Co zostanie z dziedzictwa JP II tylko historia pokaże. Ale to postawa Papieża hamowała radykalne zapędy Kaczyńskich itp. Per saldo, moim zdaniem, JP II wpłynął pozytywnie na ostatnie kilkanaście lat polskiej historii. Kaczyńskiemu i Jurkowi powinni co rano puszczać film o tym jak Ojciec Święty zaprosił Kwaśniewskiego do papa mobile. Na losy Afryki JP II nie miał wpływu, to jest tragiczna prawda. Choćby przywoził ze sobą ciężarówki prezerwatyw, nic by to nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 11:33 Człowiekiem, który nie ukrywał, że postawił sobie za cel ewangelizację Europy i dążył do tego konsekwentnie, kiepskim filozofem i jeszcze bardziej kiepskim literatem. Zatwardziałym konserwatystą, wyrządzającym swoim oślim uporem wiele zła. Spryciarzem , który zrobił niewątpliwie wiele dla swoich kumpli po fachu, umacniając ich pozycję i wypychając portfele. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 11:44 Ewangelizację Europy? Ja myslę że raczej świata.Niesienie słowa Bozego tym najbiedniejszym , wyjscie do nich.Kraje Ameryki Połudbiowej czy Afryki tam chyba jezdził najczęsciej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 11:58 Chodziło mu głównie o właśnie o powtórną ewangelizcję Europy. Jego działania na zachodzie Europy przynosiły skutek wręcz odwrotny, za jego pontyfikatu przybyło najwięcej ateistów. > Niesienie słowa Bozego tym najbiedniejszym , wyjscie do nich.Kraje Ameryki Południowej czy Afryki tam chyba jezdził najczęsciej. Słowem bozym nikogo sie nie nakarmi, a za banałami, jakie wygłaszał nie szły zadne czyny. Duzo lepiej byłoby, gdyby siedział na tyłku i nie ogłupial tych nieszczęśników, bo jego wizyty w krajach, gdzie ludzie mnożą się jak króliki pogarszały tylko sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 15:02 ewa8a napisała: > Słowem bozym nikogo sie nie nakarmi, a za banałami, jakie wygłaszał nie szły > zadne czyny. A mial nakarmic ? Nie wiem trudno mi zrozumiec ...cynizm. No chyba ze jest ktos lub cos czego byś nie skrytykowała a pochwaliła? ewa8a napisała: > Duzo lepiej byłoby, gdyby siedział na tyłku i nie ogłupial tych > nieszczęśników, bo jego wizyty w krajach, gdzie ludzie mnożą się jak króliki > pogarszały tylko sytuację. Ci "nieszczęsnicy" byli innego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 18:54 > A mial nakarmic ? Mógłby czasami wysupłać na biednych nieco grosza. Nie bardzo było słychać o takich gestach. > No chyba ze jest ktos lub cos czego byś nie skrytykowała a pochwaliła? Ależ oczywiście, nie trzeba nawet daleko szukać, bo zrobiłam to w tym wątku. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=39568215&a=39614563 > Ci "nieszczęsnicy" byli innego zdania. Socjotechnika czyni cuda. Człowiek prosty, na dodatek indoktrynowany od kołyski będzie czcił każdego złotego cielca, którego podtyka mu się pod nos. Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 11:59 Obserwując katolików we Włoszech zacząłem się zastanawiać nad polskim katolicyzmem. Oni tam naprawdę żyją według tego, co głosi Kościół. W Polsce wyznawcy KK nie widza sprzeczności w tym, że uprawiają sex małżeński, dokonują aborcji i jednocześnie uważają się za praktykujących katolików. Zero konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt nie ma znaczenia, kim byl 02.04.06, 12:44 Czas mamy taki, ze prawda jest w sumie bez znaczenia. Kult jednostki dla jednych robi z JPII niemal boga, drugim obrzydza pamiec tego czlowieka. Delikatnie mowiac jestem zniesmaczony tym, co sie dzieje - i w mediach i na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
rolf4 Re: nie ma znaczenia, kim byl 02.04.06, 13:21 Zalosne jest to,ze nawet niby madre media popadly w amok z powodu bozka. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: nie ma znaczenia, kim byl 02.04.06, 13:32 rolf4 napisał: > Zalosne jest to,ze nawet niby madre media popadly w amok z powodu bozka. Zenujace to, ale jakos tam zrozumiale, a dla wielu (wiekszosci) ludzi po prostu oczywiste i naturalne. I jakos tam wcale nie integrujace, bo w wielu ludziach budzi odruch niesmaku i oporu. JPII na pewno by sobie tego nei zyczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
kahlil Re: Kim był dla Ciebie Jan Pawel II ? 02.04.06, 13:16 aby spytać nas tu na forum,powiedz kim był dla ciebie,co zmieniło sie w twoim życiu? Odpowiedz Link Zgłoś
rolf4 Re: Kim był dla Ciebie Jan Pawel II ? 02.04.06, 13:23 Wal smialo.Co zmienilo sie w twoim zyciu z powodu JPII ? Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kim był dla Ciebie Jan Pawel II ? 02.04.06, 13:25 slowo "spytac" brzmi dziwnie, bardziej mi pasuje :"aby zapytac", albo:" aby zadac pytanie" Odpowiedz Link Zgłoś
kahlil Re: Kim był dla Ciebie Jan Pawel II ? 02.04.06, 13:42 nie pasuje ci potocznie, więc gramatycznie"...aby zapytać się" Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 15:52 dlaczego Wojtyla nie byl w wojsku dlaczego nie bronil ojczyzny przed niemcem dlaczego nie dostal karty mobilizacyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Nic sie nie zmienilo . Jezeli juz to na gorsze 02.04.06, 16:31 dzieki jego naukom , pogladom i slowom . Tak naprawde to nic . czemu mialoby sie zmienic ? nie byl dla mnie nikim waznym , nie sluchalem go nigdy , to co mowil przyjmowalem ze smiechem jak ktos moze tak myslec . nie plakalem po jego smierci . takze zero wplywu pozytywnego . Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Nic sie nie zmienilo . Jezeli juz to na gorsz 02.04.06, 16:53 klechy zbijaja w Polsce niesamowity kapital na postaci K.Wojtyly swzkoda ,ze tak sposob komercyjny splycajapostac tego pracowitego ,uczciwego czlowieka . Twierdzac ,ze im wiecej ; religii ,JP II , wiary , nadzieji tym narod bedzie lepszy a ludzim zylo sie dostatniej lZA LZA i oszukuja narod Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Jan Pawel II, tuszujący afery księży pedofili :( 02.04.06, 17:10 Gość portalu: Kraken napisał(a): > > Sensacyjny dokument z archidiecezji bostońskiej: sam papież decydował o > losie księży-pedofili Z dokumentów archidiecezji bostońskiej wynika, że to > sam papież decydował o losie księży, którym zarzucano molestowanie seksualne > dzieci. Księża-pedofile byli przenoszeni z parafii do parafii i nie ponosili > większych konsekwencji. Teraz prawnicy ofiar molestowania doszukali się w > dokumentach, że takie było zalecenie papieża > Archidiecezję bostońską nękają od dłuższego czasu skandale. Niedawno sąd > nakazał ujawnienie akt personalnych księży na żądanie prawników ofiar > molestowania. Z dokumentów kościelnych wynika, że hierarchia kościelna > dokładała wszelkich starań, by zatuszować przypadki molestowania seksualnego. > Najważniejsze było, by nie dopuścić do skandalu. > Krytycy zarzucają, że decyzje w sprawie tuszowania przypadków pedofilii > podejmował sam papież Jan Paweł II. Ujawniony dokument kościelny z 25 maja > 1999 jest tłumaczeniem polecenia papieża Jana Pawła II w sprawie usunięcia z > kapłaństwa Roberta Burnsa, zdeklarowanego pedofila. Teczka dotycząca Burnsa > zawierała nie tylko drastyczne rewelacje na temat postępków księdza, ale > również ujawniła, że zwierzchnik archidiecezji bostońskiej kardynał Law > poinformował o tym Watykan. Następnie skierował Burnsa do dwóch parafii, > nawet wówczas, gdy wiedział o jego skłonności do molestowania chłopców. Jesli Wojtyla wiedzial o pedofilstwie ksiezy i nic nie robil, to wstyd, bo papiez okazal sie zwyklym kryminalista, wspolnikiem zbrodni. A jesli nie wiedzial, to tez wstyd, bo okazal sie wtedy glupkiem, z ktorym kuria rzymska mogla robic, co chciala... I tak zle, i tak tez nie lepiej. JP II przejdzie bardzo niechlubnie do historii. Trzeba wiec glosno mowic, ze to zaden Polak, ale syn Zyda i Ukrainki! Inaczej bedziemy sie musieli wszyscy za niego wstydzic (mowa tu o Polakach w kraju i za granica)...:( Odpowiedz Link Zgłoś
dox1 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 19:35 piaf.e napisała: > Co zmieniło sie w waszym zyciu, w waszej swiadomosci ,w waszej rodzinie , czy > w was samych dzieki JPII i JEGO SŁOWOM??? > Nic, po prostu czarna dziura. Niewieze w BAJKI. www.youtube.com/watch?v=WyxEdbyswKA Odpowiedz Link Zgłoś
konex2 Re: Kim jesteś Ty..zapytaj siebie? 02.04.06, 19:38 /za S.J.Lecem/ "Opozycjonista - wznosił toasty,trzymając puchar w zaciśniętej pięści" Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kim jesteś Ty..zapytaj siebie? 02.04.06, 20:27 Jesli to do mnie.To zadaje sobie to pytanie kazdego dnia.Moge spokojnie patrzec w lustro.A tobie odpowiem ze :nikim ważnym. Mówiąc sczerze oczekiwałam więcej pozytywnych opini zakładajac ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 21:10 Dla mnie Jan Paweł II był głową obcego państwa, majacą polskie pochodzenie. Coś jak kiedyś Maurycy Beniowski. Jego słowa nie zmieniły u mnie dokładnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 03.04.06, 12:31 > Dla mnie Jan Paweł II był głową obcego państwa, majacą polskie pochodzenie. Coś > jak kiedyś Maurycy Beniowski. ...albo Wanda Wasilewska :)))) F. Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 04.04.06, 20:09 A to na czele jakiego państwa stała Wasilewska? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 02.04.06, 22:06 Kim dla mnie był już napisałem ! Jako szczególny traktowania JPII, chciałbym Wam unaocznić przypadek niejakiego leszaba!, w rocznicę Jego(!) **02.04.06, 21:37**... śmierci.. ... • Panika w GW.Giwi i plopli równo mnie wycinają?HA H leszab 02.04.06, 21:37 ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=39642085&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=39642024&v=2&s=0 oraz kolejność reakcji giwi ? !!!!!!!!!!!!!!!! Ja płakałem chociaż jestem ateistą.Szanowałem go leszab 31.03.06, 13:04 + odpowiedz Ja płakałem chociaż jestem ateistą.Szanowałem go jako dobrego człowieka, filozofa i jego cięzką pracę do końca nimo tak cięzkiej i bolesnej choroby. !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 06:39 Super-klamczuch Super-obludnik Super-zlodziej jesli kogos interesuja wyjasnienia to prosze dac znac - chetnie wyjasnie, choc do tej pory kazdy powinien iedziec co nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Dla mnie JP2 byl Super :) :P :))))))))))) b/t 03.04.06, 07:47 kostka.s napisał: > Super-klamczuch > > Super-obludnik > > Super-zlodziej > > jesli kogos interesuja wyjasnienia to prosze dac znac - chetnie wyjasnie, choc > do tej pory kazdy powinien iedziec co nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 12:29 Owszem mnie interesują.Co takiego ukradł? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 12:54 Nie uważam, aby cokolwiek ukradł. Jedynie korzystał z owoców łupiestwa. Megaloman, ale politycznie miał kilka zasług. Np dialog z judaizmem i prawosławiem. Był też krytykiem napaści na Irak, jak i każdej wojny, co nie zawsze było udziałem gołębich starców z Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 14:15 pandada napisał: > Nie uważam, aby cokolwiek ukradł. Jedynie korzystał z owoców łupiestwa. ---> Ot i liberalna logika. Ukradł a właściwie to nie ukradł, ale korzystał z tego co inni ukradli - czyli kradli dla niego. A jak nie korzystał to i tak najważniejsze by nazwać złodziejem. A na tych co naprawdę kradli i jeszcze kradną, to są ciągle ślepi i głusi. Potwierdzacie swoimi poglądami, że liberalizm w wydaniu ludzi waszego pokroju i tych, których popieracie, może kojarzyć się tylko ze złodziejstwem. > Megaloman, ale politycznie miał kilka zasług. ---> Megalomania to ostatnia rzecz, o którą można by posądzić Jana Pawła II. Ale zakłamani ludzie zawsze swoje wady usiłują przyklejać innym - dla odwrócenia uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin19 Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 14:24 1normalnyczlowiek napisał: > Megalomania to ostatnia rzecz, o którą można by posądzić Jana Pawła II To dlaczego nigdy nie zaprotestował,gdy marnowano pieniądze stawiając mu za życia pomniki?Dlaczego nie protestował gdy nazywano jego imieniem ulice,szkoły,parki?Czyżby nie wiedział?Czy może łechtało to jego próżnosć? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 05.04.06, 02:25 On czuł się jak ryba w wodzie jako bożyszcze tłumów. Jego przemówienia pełne są autokreacji i dodawania sobie splendoru (ja, papież). Kiedy dostał masę dzieł sztuki, to zatrzymał się przy jednym - jego portrecie. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 14:32 większosc wypowiadajacych sie tu osób nie jest ani zwolennikami platformy ani liberalizmu.Odziel politykę od religi w swoich osądach i czytaj uważniej. A na tych co naprawdę kradli i jeszcze > kradną, to są ciągle ślepi i głusi. Właśnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 14:48 piaf.e napisała: > to bylo ... ---> Liberałów nie kojarzę tylko z platformą. Zwolennicy liberalizmu mówią o wolności słowa, wolnym rynku a nic nie mówią o odpowiedzialności za słowa i za działania biznesowe. Jak wyglądać miałby liberalizm w ich wydaniu widać na "załączonym obrazku". Rzeczywiście, być może wrzucam do jednego worka wszystkich konfabulantów. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 15:10 nic nie rozumiem z tego co mowisz.powiem tylko tyle :kazdy ma prawo do własnych opini. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 15:28 piaf.e napisała: > nic nie rozumiem z tego co mowisz. ---> Dopóki nasi liberałowie nie określą jasnych zasad a nie, umownie mówiąc, że wszystko wolno robić i za nic nie odpowiadać, dotąd będę kojarzył liberałów z nieodpowiedzialnością za słowa i czyny. > powiem tylko tyle :kazdy ma prawo do własnych opini. ---> Też tak uważam. Tylko powiedz, co zrobić z takimi, którzy kłamią i zmyślają tylko po to, żeby kogoś obrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 20:41 1normalnyczlowiek napisał: > ---> Też tak uważam. Tylko powiedz, co zrobić z takimi, którzy kłamią i zmy > ślają > tylko po to, żeby kogoś obrazić. Rozmawiac , dyskutowac , wymieniac poglądy.Choć niekiedy bywa to trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 22:22 piaf.e napisała: > Rozmawiac , dyskutowac , wymieniac poglądy.Choć niekiedy bywa to trudne. ---> To wiem i rozmawiam. Chciałem usłyszeć recepty drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 05.04.06, 02:21 Uważasz, że coś ukradł? Ja nie mam takich danych. Ale Watykan jest zbudowany na łupiestwie i szantażach. Łaskawie zwrócił Rosjanom zagrabioną ikonę, aby wejść w ich łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 17:54 kostka.s napisał: > Super-klamczuch > > Super-obludnik > > Super-zlodziej Zwróć uwagę Kostko, iż są wątpliwości co do nazwania bohatera wątku złodziejem, co do innych okresleń - nie ma zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Nie mam wątpliwości:Jesteście kłamcami,obłudnikami 03.04.06, 18:26 ewa8a napisała: > Zwróć uwagę Kostko, iż są wątpliwości co do nazwania bohatera wątku > złodziejem, co do innych okresleń - nie ma zastrzeżeń. ---> Zwróćcie na to uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Nie mam wątpliwości:Jesteście kłamcami,obłudn 03.04.06, 18:29 Proponuję wziąć coś na uspokojenie. Z gorzką prawdą czasami trudno się pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Proponuję dokładnie to samo. 03.04.06, 19:06 ewa8a napisała: > Proponuję wziąć coś na uspokojenie. Z gorzką prawdą czasami trudno się pogodzić ---> Nienawiść też piękności szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 03.04.06, 20:45 ewa8a napisała: > kostka.s napisał: > > > Super-klamczuch > > > > Super-obludnik > > > > Super-zlodziej > > Zwróć uwagę Kostko, iż są wątpliwości co do nazwania bohatera wątku > złodziejem, co do innych okresleń - nie ma zastrzeżeń. > Nie.Poprostu wyszłam z założenia ze dla was , polskich ateistów, cokolwiek nie powie katolik, ksiądz czy papież będzie zawsze kłamstwem i obłudą. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 04.04.06, 15:51 ewa8a napisała: > kostka.s napisał: > > > Super-klamczuch > > > > Super-obludnik > > > > Super-zlodziej > > Zwróć uwagę Kostko, iż są wątpliwości co do nazwania bohatera wątku > złodziejem, co do innych okresleń - nie ma zastrzeżeń. > No to prawie jestem w pelnej zgodzie z wielbicielami Wojtyly :) Super-zlodziej z tytulu wymuszenia na Polsce konkordatu i zwiazanych z tym konsekwencji ekonomicznych. Mianowicie roczny udoj koscielny z biednej Polsski wynosi ok. 5 mld dolarow. W ciagu 10 lat tylko jest to rownowartosc polskiego dlugu zagranicznego. Niemcom i sowietom do spolki nigdy nie udalo sie lupienie Polakow na taka skale. Z uzyciem panstwowego matactwa okradany jest podatnik na cele na ktore dobrowolnie najprawdopodobniej nie dalby grosza (SOB czy katolickieuczelnie). Tyle na poczatek :) Pozdrawiam Piafku K. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 04.04.06, 18:42 kostka.s napisał: > Super-zlodziej z tytulu wymuszenia na Polsce konkordatu i zwiazanych z tym > konsekwencji ekonomicznych. Mianowicie roczny udoj koscielny z biednej Polsski > wynosi ok. 5 mld dolarow. W ciagu 10 lat tylko jest to rownowartosc polskiego > dlugu zagranicznego. Niemcom i sowietom do spolki nigdy nie udalo sie lupienie > Polakow na taka skale. > > Z uzyciem panstwowego matactwa okradany jest podatnik na cele na ktore > dobrowolnie najprawdopodobniej nie dalby grosza (SOB czy katolickieuczelnie). Nie wiedziałem, że TKKŚ nadal istnieje i prowadzi działalność ale z tego i wielu innych postów wychodzi, że chyba bardzo aktywną... Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 04.04.06, 21:27 Ok, odpowiedz mi: tak czy nie? N/t Knajpy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 04.04.06, 22:29 Dzięki za zaproszenie Ave, chętnie skorzystam. Nawet tam już zaglądałam przez dziurkę od klucza. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 04.04.06, 22:42 Powoli zaczyna mi to wszystko wisiec. Bo Polacy to takie zwierzeta co ptrafia jedynie krytykowac po cichu i podsmiewac sie z tych nielicznych co o co kolwiek walcza. Pewnie glupki niech walcza, jak wygraja to skozystaja , jak przegraja , to sie z nich podsmieja. Prawda jest taka ze od wiekow przeważajaca liczba Polakow dba jedynie o swoje wlasne interesy.Nie ma znaczenia kto rzadzi, wazne co oni z tego maja. Dlatego normalnym ludziom łatwiej wyjechac niz w tym smierdzacym bagnie zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 04.04.06, 23:15 Nie widzę związku pomiędzy naszymi postami, być moze twój post miał trafić gdzie indziej. > Bo Polacy to takie zwierzeta co ptrafia jedynie krytykowac po cichu i podsmiewac sie z tych nielicznych co o co kolwiek walcza. Jak widzisz na tym forum wiekszość krytykuje głosno i smieje sie nie tylko z tych ,,głupków’’ co przegrywaja, ale takze z tych co wygrywają. Gdzie ty widzisz walczących o coś więcej niż swoje koryto lub wartości chrzescijańskie ? > Prawda jest taka ze od wiekow przeważajaca liczba Polakow dba jedynie o swoje wlasne interesy. Tak, a teraz odnieś swoje słowa do PO, której jesteś sympatykiem. Kiedy wymieniłam ci kilka nazwisk aferałów, przefarbowanych na platformiaków, okazało sie, że wcale ich nie znasz. Więc nie dziw sie, że nie wybieram żadnej opcji, bo ani PO ani tym bardziej PiS nie jest dla mnie do zaakceptowania i moje stanie na uboczu wcale nie jest przejawem wygodnictwa, ani też niewyżytej chęci krytykowania. Dobranoc Piaf. Może jutro wstaniesz prawą nogą i świat wyda ci się ładniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 04.04.06, 23:20 sld to jeszcze wieksze gowno nia wszystko inne, tez zadna opcja, dla nikogo i lata mina zanim im te procenty urosna... jutro wstane tak jak od lat wstaje , watpie zebyscie wiedzieli co to radosc zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))))))))))) 04.04.06, 23:29 piaf.e napisała: > > watpie zebyscie wiedzieli co to radosc zycia. ... Słońce nad drzewami, chmury nad lasem, mgły nad łąką... Zapach trawy... Świergot ptaków w dzikiej róży... Wychylające się pierwsze żonkile... Nie mów mi, że nie wiem, co to jest radość życia! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Miłość, zrozumienie :))))))))))))))))))))))))))) 04.04.06, 23:59 Tykila... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Miłość, zrozumienie :)))))))))))))))))))))))) 05.04.06, 00:03 wiewiorzasta napisała: > Tykila... > > ;))) > Nie, wódka kazachska... Ponoć najlepsza w całym byłym ZSRR. I podarowana "wicewersja" przez kogoś wyjatkowego... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Miłość, zrozumienie :)))))))))))))))))))))))) 05.04.06, 00:05 wiewiorzasta napisała: > Tykila... Jest gdzieś ? > ;))) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Miłość, zrozumienie :)))))))))))))))))))))))) 05.04.06, 00:10 henryk.log napisał: > wiewiorzasta napisała: > > > Tykila... > > Jest gdzieś ? > > > ;))) > ;) Będzie! Albo wszystkie orzeszki oddam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Miłość, zrozumienie :)))))))))))))))))))))))) 05.04.06, 00:29 wiewiorzasta napisała: > Tykila... > Będzie! Albo wszystkie orzeszki oddam ;) ! ! Za orzeszki trzymam ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))))))))) 04.04.06, 23:39 nie musisz brac wszystkiego co mowie do siebie psy tez wazniejsze w tym kraju niz dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) )))))))))) 04.04.06, 23:50 piaf.e napisała: > nie musisz brac wszystkiego co mowie do > siebie > Wszystkiego? Chyba przesadzasz... > > psy tez wazniejsze w tym kraju niz dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))))))) 04.04.06, 23:55 to typowo Polskie łapanie za slowa.. zdecydowanie lepiej rozumiem sie z cudzoziemcami mowiac w innych jezykach. dobra ujme to scislej:tej konkretnej wypowiedzi o radosci zycia nie musisz brac do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) )))))))) 05.04.06, 00:00 piaf.e napisała: > to typowo Polskie łapanie za slowa.. > zdecydowanie lepiej rozumiem sie z cudzoziemcami mowiac w innych jezykach. > Really? > dobra ujme to scislej:tej konkretnej wypowiedzi o radosci zycia nie musisz brac > > do siebie. Yes, Mylady! :P Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) )))))))))) 04.04.06, 23:57 piaf.e napisała: > nie musisz brac wszystkiego co mowie do > siebie Nie schlebiaj sobie aż tak. Mało kto bierze coś od ciebie na serio i w całości. Serio serio :) > psy tez wazniejsze w tym kraju niz dzieci A co to ma do rzeczy? Kompletnie się naprałaś? Czy coś ci na wątrobie znowu siedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))))))) 05.04.06, 00:00 dziekuje szanownej pani Polce za mile slowa, Bog zaplac. nie schlebiam sobie , pisze w swoim watku nie kierujac tego do nikogo konkretnie ale laskawie prosze szanowne Polki o wybaczenie ze raczylam cokolwiek napisac w swoim watku Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) )))))))) 05.04.06, 00:02 A teraz pokpijcie sobie do woli . na zdrowie, aj zapomnialam ze przeciez wy to tak tylko od niechcenia bo przeciez jestem tak nie wazna i tak sobie strasznie schlebiam ... Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))))) 05.04.06, 00:09 piaf.e napisała: > A teraz pokpijcie sobie do woli . na zdrowie, aj zapomnialam ze przeciez wy to > tak tylko od niechcenia bo przeciez jestem tak nie wazna i tak sobie strasznie > > schlebiam ... No i wszystko jasne :))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) )))))))) 05.04.06, 00:08 piaf.e napisała: > dziekuje szanownej pani Polce za mile slowa, Bog zaplac. nie schlebiam sobie , > pisze w swoim watku nie kierujac tego do nikogo konkretnie ale laskawie prosze > szanowne Polki o wybaczenie ze raczylam cokolwiek napisac w swoim watku Rozumiem, że najlepiej byłoby, gdyby nikt się nie odzywał w _pani_wątku_, bo to tylko problemy stwarza? Przyjmuję niniejszym do wiadomości i będę uprzedzać ewentualnych dyskutantów, którzy się odważą zaburzyć pani spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))))) 05.04.06, 00:16 nie ulega watpliwosci ze wszystko swietnie rozumiesz , nawet na zrozumienie nigdy nie liczylam , napisalabym ze pieprzysz glupoty i nic nie rozumiesz , ale to bylby powod do kolejnej bezsensownej dyskusji, wiec uprzedzaj sobie cale forum jak masz ochote o czym tylko chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) )))))) 05.04.06, 02:21 piaf.e napisała: > nie ulega watpliwosci ze wszystko swietnie rozumiesz , nawet na zrozumienie > nigdy nie liczylam , napisalabym ze pieprzysz glupoty i nic nie rozumiesz , ale > > to bylby powod do kolejnej bezsensownej dyskusji, wiec uprzedzaj sobie cale > forum jak masz ochote o czym tylko chcesz. Ale radocha!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) ))))) 05.04.06, 07:09 ano własnie. RADOSC Z ŻONKILI, RADOCHA Z DOKOPANIA POLAKOWI. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) )))) 05.04.06, 07:39 piaf.e napisała: > ano własnie. > > > RADOSC Z ŻONKILI, RADOCHA Z DOKOPANIA POLAKOWI. Pewnie dlatego w Polsce ludzie wola z psami rozmawiac , niz ze soba nawzajem. Z tego słyna Polacy na swiecie.ŻE BARDZIEJ DBA SIE W TYM KRAJU O PSY NIZ O DZIECI. to widac nawet w Warszawie.Imprezy oeganizowane dla psow i kotów, .... no ale kazdy ma to co lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) ))) 06.04.06, 17:50 > Z tego słyna Polacy na swiecie.ŻE BARDZIEJ DBA SIE W TYM KRAJU O PSY NIZ O DZIECI. Bardzo chciałabym, żeby o psy dbało się tak jak mówisz. Kto w świecie rozsiewa takie wieści ? Niemcy łapia się za głowy, gdy widzą to psie i kocie nieszczęście. Ty chyba wcale nie mieszkasz w Polsce. Byłaś kiedyś na polskiej wsi ? Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) )) 06.04.06, 18:08 ewa8a napisała: > > Z tego słyna Polacy na swiecie.ŻE BARDZIEJ DBA SIE W TYM KRAJU O PSY NIZ > O > DZIECI. > > Bardzo chciałabym, żeby o psy dbało się tak jak mówisz. Kto w świecie rozsiewa > takie wieści ? Niemcy łapia się za głowy, gdy widzą to psie i kocie > nieszczęście. Ty chyba wcale nie mieszkasz w Polsce. Byłaś kiedyś na polskiej > wsi ? > > caly swiat sie z was smieje , musiałam tu przyjechac zeby sie przekonac ze maja racje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) ) 06.04.06, 18:16 Owszem śmieje się, głównie z tej parafialnej religijności. To żadna nowość. Gdziekolwiek jestem nie mogą sie nadziwić, że ja Polka chodzę do kościoła wyłącznie w celach turystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) ) 06.04.06, 18:30 wiesz ja sie nigdy nie uważałam za nikogo ponad innymi ani nic w tym stylu, jedynie jestem swiadoma tak samo swojej wartosci jak i wielu wad, ale po dzisiejszym dniu doszłam do wniosku ze jestescie zwykle prowincjalne baby i nigdy nie zrozumiecie o czym ja próbuje od miesiecy na tym forum mowić. trace czas jedynie bo watpie zeby cokolwiek do kogokolwiek dotarło. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a To ty czujesz w sobie jakieś posłannictwo? 06.04.06, 18:37 Pisujesz na forum, bo sądzisz, że kogoś możesz czegos nauczyć ? Ha, ha, ha !!!! Wiesz Piaf trochę mnie ubawiłaś, ale chyba zaczynasz mnie już nudzić ..... www.ekartki.pl/kartki/11/16.jpg Mówiąc szczerze, nie przepadam za rozhisteryzowanymi krzykaczkami, które na dodatek robią się momentami wulgarne. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: To ty czujesz w sobie jakieś posłannictwo? 06.04.06, 18:47 nie nie czuje poslannictwa, traktuje to jako luzne wypowiedzi czy pogawedki i dzielenie sie doswiadczeniami , osobiscie dowiaduje sie czegos od innych, którzy wiedza więcej.A ty jednak jestes nudna cyniczka i niewiele ciekawego wnosisz w to forum. Nie zamierzam z toba tu szczerze gawedzic , bo widze ze wykożystasz cokolwiek powiem zeby mnie wysmiac. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: To ty czujesz w sobie jakieś posłannictwo? 06.04.06, 18:55 Och, nie przesadzaj, przecież ani słowem nie komentuję twojej ortografii. Widzisz jaka jestem delikatna. karteczki.com/midi.php?id=26727 Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: To ty czujesz w sobie jakieś posłannictwo? 06.04.06, 18:58 moja ortografia jest powszechnie znana. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: To ty czujesz w sobie jakieś posłannictwo? 06.04.06, 19:01 Nie ma się wobec tego czym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Łaska piaf.e na pstrym koniu jeździ... 06.04.06, 19:41 piaf.e napisała: > wiesz ja sie nigdy nie uważałam za nikogo ponad innymi ani nic w tym stylu, > jedynie jestem swiadoma tak samo swojej wartosci jak i wielu wad, ale po > dzisiejszym dniu doszłam do wniosku ze jestescie zwykle prowincjalne baby i > nigdy nie zrozumiecie o czym ja próbuje od miesiecy na tym forum mowić. > trace czas jedynie bo watpie zeby cokolwiek do kogokolwiek dotarło. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37505509&a=37506149 :) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e [...] 06.04.06, 20:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e [...] 06.04.06, 20:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: 06.04.06, 21:37 piaf.e napisała: > osmieszasz sie tylko, wszyscy na tym forum dobrze znaja tresci moich wypowiedzi > . Niestety nie wszyscy znają te twoje wypowiedzi, które admini litościwie dla ciebie wycięli. To jedna z perełek - dla potomności: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29552233&a=35458273 Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Łaska p. piaf.e na pstrym koniu jeździ..;-(((((((( 06.04.06, 21:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33257566&a=33314137 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35442296&a=35446001 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=38714814&a=38755903 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29552233&a=35457673&s=9 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=39286416&a=39298811 :-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Łaska p. piaf.e na pstrym koniu jeździ..;-((( 06.04.06, 21:45 henryk.log napisał: > :-)))))))))))))) Może to cyklofrenia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) i szacunek;( 06.04.06, 05:52 piaf.e napisała: > ano własnie. > > > RADOSC Z ŻONKILI, RADOCHA Z DOKOPANIA POLAKOWI. Jak rozumiem, zwracanie sie do Polaka per "psie", to wyraz głębokiego szacunku?! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31214700&a=31215007 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Radocha..:))))))))))))))))))))))) i szacunek 06.04.06, 06:40 dla takich jak on to komplement. ciebi8e od dzis nazwałabym hipokrytka , dewotka i oportunistką, nadodatak zawzieta i nietolerancyjna(nie potrafiaca wybaczac) Polakow najwyrazniej nie warto szanowac i na ataki odpowiadac atakami. Macie Polske jakiej chcielisci.Od siedzenia na tyłkach i dowalania sobie nawzajem jej nie zmienicie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Radocha..:)))))))))) A to Polka właśnie?!;((( 06.04.06, 06:47 piaf.e napisała: > dla takich jak on to komplement. > > ciebi8e od dzis nazwałabym hipokrytka , dewotka i oportunistką, nadodatak > zawzieta i nietolerancyjna(nie potrafiaca wybaczac) > > Polakow najwyrazniej nie warto szanowac i na ataki odpowiadac atakami. > Macie Polske jakiej chcielisci.Od siedzenia na tyłkach i dowalania sobie > nawzajem jej nie zmienicie. Wiesz, co? Nazywaj mnie sobie, jak chcesz. Mnie to po prostu wisi. I zdecyduj się na coś: czy jesteś Polką, czy nie jesteś. Radzę zasiegnąć opinii specjalisty od psychiki... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Radocha..:)))))))))) A to Polka właśnie?!;((( 06.04.06, 06:51 ave_duce napisała: > piaf.e napisała: > > > dla takich jak on to komplement. > > > > ciebi8e od dzis nazwałabym hipokrytka , dewotka i oportunistką, nadodatak > > > zawzieta i nietolerancyjna(nie potrafiaca wybaczac) > > > > Polakow najwyrazniej nie warto szanowac i na ataki odpowiadac atakami. > > Macie Polske jakiej chcielisci.Od siedzenia na tyłkach i dowalania sobie > > nawzajem jej nie zmienicie. > > > Wiesz, co? > Nazywaj mnie sobie, jak chcesz. Mnie to po prostu wisi. > > I zdecyduj się na coś: czy jesteś Polką, czy nie jesteś. > > Radzę zasiegnąć opinii specjalisty od psychiki... > > > ;))) JUZ ZDECYDOWAŁAM .Tylko morały potrafisz prawic i krytykować?żadna sztuka . Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Radocha..:)))))))))) A to Polka właśnie?!;((( 06.04.06, 06:59 Droga Piaf. Przestań bredzić. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Co za Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))))) 05.04.06, 11:30 piaf.e napisała: > nie ulega watpliwosci ze wszystko swietnie rozumiesz , nawet na zrozumienie > nigdy nie liczylam , napisalabym ze pieprzysz glupoty i nic nie rozumiesz , ale > > to bylby powod do kolejnej bezsensownej dyskusji, wiec uprzedzaj sobie cale > forum jak masz ochote o czym tylko chcesz. Prawda? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29552233&a=35509473 ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Co za Radość...:))))))))))))))))))))))) ))))) 05.04.06, 12:26 kazdy problem ma swoje rozwiazanie:kara smierci przez ukamieniowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Co za Radość...:))))))))))))))))))))))) )))) 06.04.06, 10:39 piaf.e napisała: > kazdy problem ma swoje rozwiazanie:kara smierci przez ukamieniowanie. Heh :))) Ciekawe podejście do jakby nie było przyjemnej czynności :))))))) Wyrazy współczucia. Dla męża oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 05.04.06, 10:16 Nie znalam nazwisk aferalow ? Pewnie dlatego ze sie glupio ksztalcilam w glupiej europie, nauczono mnie tam wielu praktycznych rzeczy ale nie nauczono jak zrozumiec Polakow. Jedyne co mnie dziwi w tym kraju to to ze moglibyscie wszyscy i kazdy z osobna zrobic o wiele wiecej dla tego kraju i jednoczesnie dla was samych niz wam sie wydaje.A wolicie dowalac sobie nawzajem i czerpac z tego satysfakcje. Dyskusja sie wywiazuje jedynie wtedy jak widzicie obiekt dokopania komus, nie wazne slusznie czy nie. Własciwie moglby to byc ciekawy watek i zamierzałam podyskutowac troche dłuzej z konkretnymi argumentami ale pewnie wygocdniej bedzie pozostawic ten watek , znacznie prosciej bedzie dla wielu przeksztalcic to w spluwaczke czy cos w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 06.04.06, 17:41 piaf.e napisała: > Dyskusja sie wywiazuje jedynie wtedy jak widzicie obiekt dokopania komus, nie wazne slusznie czy nie. Dyskusja to wymiana poglądów, tym ciekawsza, im bardziej te poglady są różne. Nie ma potrzeby nadużywania słowa ,,dokopywanie’’ i utyskiwania, że jedyną intencją rozmówcy jest krytykowanie i narzekanie. Co to za przedziwne teksty o braku radosci zycia ? Jak na razie jedyną osobą, która wykazuje takie skłonności jesteś właśnie ty. Piszesz, że nie nauczono cię jak rozumieć Polaków. Czy naprawdę ktos musi cię tego uczyć ? Najwyraźniej nie jesteś w stanie sama ukształtować swoich pogladów, nie dziwi mnie więc, że rozpaczliwie poszukujesz autorytetów i stajesz się zwolenniczką ugrupowania, o którym niewiele wiesz. Rzucasz jakieś hasło i wyobrażasz sobie, że wszyscy bedą rozpływać się z zachwytu i podzielać twoje poglądy, a ci, którzy myślą inaczej to malkontenci i awanturnicy. Czego spodziewałaś się po tym wątku ? Wyznań, że pod wpływem JPII ktoś stał się lepszy, zdrowszy, nie ukradł czegoś, bo miał przed oczami jego słowa, wyszlachetniał i odchamił się ? Przyjmij do wiadomości, że nie dla wszystkich była to świetlana postać. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 06.04.06, 17:50 Przykro mi ale sie kompletnie mylisz.W calym tekscie i kazdym zdaniu z osobna. Cala twoja ocena mnie i moich pogladow to pudło. A dzieki ave nie bede pisac wiecej na forum bo była na tyle ...że ujawniła moje dane personalne w innym wątku. wiec niech to tak zostanie. Owszem dyskusja to wymiana pogladów a nie podkładanie komus swiń no ale to tylko Polak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Dla mnie JP2 byl Super :) 06.04.06, 17:55 Dyskutuj zamiast jęczeć i węszyć we wszystkim spisek. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e [...] 06.04.06, 18:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Nerwy puściły ? 06.04.06, 18:13 >Polacy to w > przewazającej wiekszosci banda kretynow. Uważaj, bo na tym forum roi się od nacjonalistów. Zaraz zostaniesz okrzyknięta wrogiem ludu polskiego. Głowa do góry - kartki.onet.pl/_i/d/wiosna01.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e [...] 06.04.06, 18:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Nerwy puściły ? 06.04.06, 18:19 Śmiało, dawaj dalej, całkiem nieźle ci to wychodzi. Ty chyba jednak jesteś przyczajoną miłosniczką ojca Rydzyka, podobny styl dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Nerwy puściły ? 06.04.06, 18:35 Moze sie jednak pomyliłam w dzisiejszej mojej ocenia ciebie.Szczerze mnie rozbawiłas tym postem. Nie. oni tam nie działaja tak impulsywnie jak ja , przewaznie manipulują. A to bardzo istotna róznica. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Nerwy puściły ? 06.04.06, 18:41 > Nie. oni tam nie działaja tak impulsywnie jak ja Ależ działają, działają .. A wiesz, wyobrażam sobie nawet, ze masz taki sam wyraz twarzy, jak te moherowe panie z filmu, krążącego ostatnio w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Nerwy puściły ? 06.04.06, 18:56 Nawet wyobraznia szwankuje u ciebie. Niedobrze.A radia widac że nigdy nie słuchałas nawet z ciekawości bo wiedziałabys o czy piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Dlaczego kłamiesz? 06.04.06, 18:00 piaf.e napisała: > Przykro mi ale sie kompletnie mylisz.W calym tekscie i kazdym zdaniu z osobna. > Cala twoja ocena mnie i moich pogladow to pudło. > A dzieki ave nie bede pisac wiecej na forum bo była na tyle ...że ujawniła moje > > dane personalne w innym wątku. wiec niech to tak zostanie. > Owszem dyskusja to wymiana pogladów a nie podkładanie komus swiń no ale to > tylko Polak potrafi. Nie "dane personalne", tylko imię. Myslisz, że jedyna na świcie nosisz takie? Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e [...] 06.04.06, 18:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Dlaczego kłamiesz? 06.04.06, 19:43 piaf.e napisała: > ty jestes zerem , wiec wogle nic do mnie nie mow.jak tu miec szacunek do zera, > które nie wie co to etyka? Once more: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37505509&a=37506149 Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Dla mnie JP2 byl Super :) To gud!!!:))) 04.04.06, 22:48 ewa8a napisała: > Dzięki za zaproszenie Ave, chętnie skorzystam. Nawet tam już zaglądałam przez > dziurkę od klucza. > Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Dla mnie JP2 byl Super :) To gud!!!:))) 05.04.06, 00:44 ..hehe.. Pani ewa8a w "Knajpie.." ?? > ewa8a napisała: > > Dzięki za zaproszenie Ave, chętnie skorzystam. Nawet tam już zaglądałam p > rzez > > dziurkę od klucza. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:.hehe.. 05.04.06, 00:56 henryk.log napisał: > ..hehe.. Pani ewa8a w "Knajpie.." ? :-)))))) Nie ręczę za Pannę Dziewicę, Pani Ewo, znaczy się Jej reakcję na nie mniej bogobojną konkurencję.... ? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Teraz nie mam watpliwosci 03.04.06, 18:55 ze koltuny lewckie rzadzace Polska od 1945r przez swoja glupote i ciemnote intelektualna zniszczyly ten kraj. W zasadzie trudno komentowac te nienawistne slowa w stosunku do czlowieka z ktorym utorzsamiano pozytywnie nasz kraj czlowieka jakiego nasz narod jescze nie mial i nie predko bedzie mial. Czlowiek ten na kartach historii swiatowej bedzie uchodzil za najwybitniejszego Polaka...i na nic zdadza sie wsciekle ujadania plebejskich pieskow. Cwiercinteligenckie kometarze pokazuja nam jakich spustoszen dokonaly w naszym kraju rzady gminu komunistycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
alara5 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 03.04.06, 21:56 Chyba...nikim. A może.. Przestępcą który Afrykę skazał na powolną śmierć swoimi naukami. Autorem marnych i mętnych publikacji. Bogiem na ziemi dla "katolików" polskich, wiarę przyjmujących nie do serca ale tylko na poziomie naskórka. Bohaterem wiadomości telewizyjnych pomimo upływającego czasu. Nie płakałam po jego śmierci, a transmisję pogrzebu smacznie przespałam. I jest mi z tym doskonale. Zamiast tracić czas na spędy zawodzące barkę (swoją drogą artyzm tej pieśni jest powalający) spędzam go w ogrodzie. A jak dalej KK będzie się tak panoszył w tym kraju (co też jest zasługą Wojtyły) to chyba zacznę na poważnie wykonywac wszelkie prace ogrodowe w niedzielę, a nie tylko koszenie trawników..... Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? :P :D 04.04.06, 07:41 alara5 napisała: > Chyba...nikim. > A może.. > Przestępcą który Afrykę skazał na powolną śmierć swoimi naukami. > Autorem marnych i mętnych publikacji. > Bogiem na ziemi dla "katolików" polskich, wiarę przyjmujących nie do serca ale > tylko na poziomie naskórka. > Bohaterem wiadomości telewizyjnych pomimo upływającego czasu. > > Nie płakałam po jego śmierci, a transmisję pogrzebu smacznie przespałam. > I jest mi z tym doskonale. > Zamiast tracić czas na spędy zawodzące barkę (swoją drogą artyzm tej pieśni jes > t > powalający) spędzam go w ogrodzie. A jak dalej KK będzie się tak panoszył w tym > kraju (co też jest zasługą Wojtyły) to chyba zacznę na poważnie wykonywac > wszelkie prace ogrodowe w niedzielę, a nie tylko koszenie trawników..... Robię tak od x lat... :P Odpowiedz Link Zgłoś
alara5 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? :P :D 04.04.06, 08:52 mam ogród dopiero od roku, zaliczyłam więc tylko koszenie trawników :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? :P :D 04.04.06, 08:56 alara5 napisała: > mam ogród dopiero od roku, zaliczyłam więc tylko koszenie trawników :-) Rozumim... Lubisz knajpy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? :P :D 04.04.06, 21:54 Bozkiem plemienia miedzy Odra i Bugiem Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? :P :D 04.04.06, 22:07 Kim??? senem mohrow! Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 04.04.06, 22:53 Dla mnie był Polakiem cieszacym sie dużym szacunkiem w innych krajach. Bylam dumna z tego ze w Ameryce poludniowej nie wykształcony taksowkarz wiedzial co to Polska dzieki Wałesie i Wojtylle. Jako gloiwa KK nie mógł poierac usuwania ciazy ani używania srodkow antykoncepcyjnych , bo byloby to nie zgodne z Ewangelia. Ale winienie go za to co dzieje sie w Afryce, nawet najbardziej zagozali ateisci w europie , pewnie by nie wpadli na taki absurd. Polacy sa sobie sami winni , obecnych rzadow i wszystkich klesk w histori. To co nas cechuje to niewatpliwie zawzietosc i brak tolerancji. W Polsce jedynie ludzie o identycznych pogladach sa w stanie sie ze soba porozumiec.Masowe identyczne myslenie- jedynie to ma przyszłośc i akceptacje. Ktos kto mysli inaczej to wróg albo obiekt kpin.Tak bylo 15 lat temu kiedy ztąd wyjezdżałam i nic sie nie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 04.04.06, 23:01 Jedyne czego cale zycie żałowałam to to ze sie w tym kraju urodzilam i pewnie tego do końca ży cia bede ząlowąc. Ciesze sie że mioe dzieci sie tu nie urodziły. TEN KRAJ I LUDZIE W TYM KRAJU TAK NAPRAWDE NIE SA NICZEGO WARCI. mieszkajac te 13 lat poza krajem nigdy za Polska nie tesknilam i znalazłam sie tu przez przypadek, chyba trzeba ten blad raz na zawsze naprawic.Tu sie nie zyje tu sie wegetuje. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 04.04.06, 23:14 Życze wam satysfakcji z kolejnego dokopywania sobie nawzajem. Dziekuje Bogu za to ze wiem , wciaz jeszcze wiem , pomimo wieku i mijajacych lat, co oznacza budzenie sie kolejnego poranka i radosci z kolejnego dnia, ktory moge przezyc... tej radosci nikt inic nie jest mi w stanie odebrac ni zniszczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 06.04.06, 17:59 piaf.e napisała: > tej radosci nikt inic nie jest mi w stanie odebrac ni > zniszczyc... Na Boga !!! Czyżby ktoś z tego forum chciał to uczynić ???! Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 06.04.06, 18:13 ewa8a napisała: > piaf.e napisała: > > > tej radosci nikt inic nie jest mi w stanie odebrac ni > > zniszczyc... > > Na Boga !!! Czyżby ktoś z tego forum chciał to uczynić ???! > > > > >za glupias zeby zrozumiec ze polacy babrza sie w wiecznym krytykowaniu i podsmiewaniu z innych, sa mściwi i glupi. i to własnie jedynie potwierdzacie. nie potraficie spojzec ponad czubek własnego nosa. nie macie poczycia wartosci etycznych i nie chodzi tu o krytyke papieza tylko o forme w jakiej to robicie. po za tym wpada jakas kretynka jak ave izmienia dyskusje w puste g..wno . Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 06.04.06, 18:20 Wyluzuj nieszczęsna, weź moze coś na uspokojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 06.04.06, 18:40 a moze sie jednak nie pomyliłam. utwórzcie zwarte szeregi myslących tak samo. powodzenia.jak sie ktos wychyli to dacie mu po łbie. Polska mentalnośc.(zasciankowa) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? pia.e 04.04.06, 23:15 piaf.e napisała: > Dla mnie był Polakiem cieszacym sie dużym szacunkiem w innych krajach. > Bylam dumna z tego ze w Ameryce poludniowej nie wykształcony taksowkarz > wiedzial co to Polska dzieki Wałesie i Wojtylle. W Ameryce poludniowej doskonale znajdywal wspolny jezyk z tamtejszymi dyktarorami (pinoczet a kuba ? itp ) wyrazne slow krytyki nigdy nie bylo W ameryce poludniowej walczyl z ludzmi (biskupami) chcacymi ulzyc doli ludu W Ameryce poludniowej za czasow Wojtyly powstalo najwiecej sekt i ruchow odkoscielnych > > Jako gloiwa KK nie mógł poierac usuwania ciazy ani używania srodkow > antykoncepcyjnych , bo byloby to nie zgodne z Ewangelia. > Ale winienie go za to co dzieje sie w Afryce, nawet najbardziej zagozali > ateisci w europie , pewnie by nie wpadli na taki absurd. niech sie bieda ,nedza ,choroby nieszczescia mnoza w imie milosci blizniego bo tal Bog chce > Polacy sa sobie sami winni , obecnych rzadow i wszystkich klesk w histori. > To co nas cechuje to niewatpliwie zawzietosc i brak tolerancji. no pwenie pod przywodctwem klechow moralistow przeciez nie zydzi ,cyklisci i marsjanie > W Polsce jedynie ludzie o identycznych pogladach sa w stanie sie ze soba > porozumiec.Masowe identyczne myslenie- jedynie to ma przyszłośc i akceptacje. > Ktos kto mysli inaczej to wróg albo obiekt kpin.Tak bylo 15 lat temu kiedy ztąd wyjezdżałam i nic sie nie zmienilo. jeden kraj ,jeden fuehrer, jeden swiatopoglad Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjalnym. 04.04.06, 23:18 piaf.e napisała: > Dla mnie był Polakiem cieszacym sie dużym szacunkiem w innych krajach. -------- Mylisz się. Był głową innego państwa, do tego stopnia, że jego zwłoki MUSIAŁY tam pozostać. Był też szefem średniowiecznej satrapii o zasięgu globalnym. Jednym z bardziej konserwatywnych w jej historii. --------- > Bylam dumna z tego ze w Ameryce poludniowej nie wykształcony taksowkarz > wiedzial co to Polska dzieki Wałesie i Wojtylle. ------- Lepiej jak Polska jest wiązana z Bońkiem, Szarmachem i Latą. ------- > Jako gloiwa KK nie mógł poierac usuwania ciazy ani używania srodkow > antykoncepcyjnych , bo byloby to nie zgodne z Ewangelia. -------- Gó.. prawda. Ewangelia nie wypowiada się o środkach antykoncepcyjnych ani usuwaniu ciąży. Ten element władzy nad trzodą został zastosowany znacznie później. --------- > Ale winienie go za to co dzieje sie w Afryce, nawet najbardziej zagozali > ateisci w europie , pewnie by nie wpadli na taki absurd. --------- Zgoda. Poza tym nie wspierał apostolskich wręcz kościelnych ruchów w Ameryce Południowej. Stawał po stronie reżimów i ciemiężycieli ludzi. -------- > Polacy sa sobie sami winni , obecnych rzadow i wszystkich klesk w histori. > To co nas cechuje to niewatpliwie zawzietosc i brak tolerancji. --------- Nade wszystko GŁUPOTA i brak rozeznania w tym co jest interesem Polski. To wina kleru odmóżdżającego naród od wieków. --------- > W Polsce jedynie ludzie o identycznych pogladach sa w stanie sie ze soba > porozumiec.Masowe identyczne myslenie- jedynie to ma przyszłośc i akceptacje. > Ktos kto mysli inaczej to wróg albo obiekt kpin.Tak bylo 15 lat temu kiedy stąd wyjezdżałam i nic sie nie zmienilo. --------- Bo Polak to durny, ksenofobiczny, nietolerancyjny katolik - taki jakiego wielbił Wojtyła. Odpowiedz Link Zgłoś
farafina cenzura katolicka w GW? 04.04.06, 23:34 przed chwila z forum warszawa usunieto moj post takiej tresci: (co o tym sadzicie) dodam ze z polskich gazet czytam tylko wyborcza; oto post : dlaczego w Polsce nazwanie Kosciola Katolickiego instytucja kryminalna jest usuwane z forum? poprosze o odpowiedz, przeciez kosciol nie sprzeciwil sie podczas wojny zbrodniom hitlerowskim (za dyrektorstwa Piusa XII), przyznaje, dyrektor kosciola katolickiego JP II poprzepraszal, skadinand namawial ludzi do rozmnazania np. w Afryce, gdzie zarazenie aids jest bardzo latwe (a przeciez instytucja katolicka nie pomoze go leczyc, chyba ze przy jednoczesnym nawracaniu, tu mozna spojrzec chociazby do ksiazki Colina Turnbulla "Ikowie. Ludzie gor", gdzie antropolog wspomina "handel" wiara katolicka za worki jedzeniem, wobec wyglodzonej ludnosci) to jest bardzo ambiwalentne (Dalajlama dla ktorego zycie rowniez stanowi najwyzsza wartosc twierdzi ze nie powinno sie tego robic) Ratzinger jednak poparl pare dni temu glosowanie na Berlusconiego (ma on ok. 90 procesow na koncie) czy popieranie kryminalisty nie kala tej instytucji ? czy gdyby ten post napisal Rolf Hochhuth tez zostalby wyrzucony? prosze sobie przypomniec chociazby wyrozniona przez rezyserie Petera Brooka sztuke "Namiestnik" dot. stanowiska kosciola katolickiego wobec holokaustu ... itd. no a chodzilo o to, ze Papiezy wg. mnie mamy naddatek, i na pewno mi go nie brakuje ... ps. mnie tez uraza propaganda katolicka w polsce, urazala mnie obecnosc ksiezy w szkole, instytucji panstwowej, ktorzy otrzymuja pensje z panstwowych podatkow, uraza mnie groza Instytutu Wychowania, uraza mnie finansowanie uczelni katolickich z kasy panstwa, uraza mnie hipokryzyjna swiatobliwosc itd. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 05.04.06, 07:13 -------- > Gó.. prawda. Ewangelia nie wypowiada się o środkach antykoncepcyjnych ani > usuwaniu ciąży. Ten element władzy nad trzodą został zastosowany znacznie > później. "Nie zabijaj " wymyslono znacznie pózniej?No tak to zależy od punktu odniesienia , Biblia jest duza . Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 18:48 piaf.e napisała: > -------- > > Gó.. prawda. Ewangelia nie wypowiada się o środkach antykoncepcyjnych ani > usuwaniu ciąży. Ten element władzy nad trzodą został zastosowany znacznie > później. ======== > "Nie zabijaj " wymyslono znacznie pózniej? No tak to zależy od punktu > odniesienia , Biblia jest duza . -------- Pilnujśię, bo zabije mnie śmiech w trakcie czytania twoich bredni :) Czy zabito już kogoś prezerwatywą ? :))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 18:59 > piaf.e napisała: > -------- > Pilnujśię, bo zabije mnie śmiech w trakcie czytania twoich bredni :) > Czy zabito już kogoś prezerwatywą ? :))))))))))))))))))))))))))))))) to nie moje brednie ,bronilam tylko stanowiska KK. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 19:04 nie zamierzam z toba palnick więcej dyskutować, bo skończy sie tym ze mnie obrazisz , jak zwykle. OBIECUJE TEŻ ZE NIE BEDE SIE WIECEJ W TWOJE WĄTKI WPISYWAĆ , WIĘC ODZCZEP SIE ODEMNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 19:15 piaf.e napisała: > nie zamierzam z toba palnick więcej dyskutować, bo skończy sie tym ze mnie > obrazisz , jak zwykle. > > OBIECUJE TEŻ ZE NIE BEDE SIE WIECEJ W TWOJE WĄTKI WPISYWAĆ , WIĘC ODZCZEP SIE > ODEMNIE. -------- Ależ piaf, proszę wpisuj się (zwłaszcza w ten o wiośnie) i zastanów się, czy warto na siłę bronić czyjegoś poglądu - zwłaszcza, że jest głupi :) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 19:20 skoro nie znalazł się nikt z katolikow żeby obronic, więc zrobilam to dla wyrownania i urozmaicenia dyskusji, ktora zreszta i tak zeszla do poziomu okładania sie po pyskach(mam na mysli cały wątek) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 19:23 Z wyjątkiem ciebie, jakoś nikt tu nikogo nie policzkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 19:32 ewa8a napisała: > Z wyjątkiem ciebie, jakoś nikt tu nikogo nie policzkuje. > amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 20:06 palnick napisał : >Pilnujśię, bo zabije mnie śmiech w trakcie czytania twoich bredni :) Czy zabito już kogoś prezerwatywą ? :))))))))))))))))))))))))))))))) Popatrz Palnicku. Zniknał mój post z tym oto linkiem, który był alternatywną propozycją odnosnie wykorzystania prezerwatywy w sposób bezkrwawy dla istnień ludzkich. Czyzby Piaf uznała, ze jest nieprzyzwoity i zgłosiła go do kasacji ? Sprawdzę jeszcze raz czujność cenzora. www.humor.mocny.com/zdjecia/87.gif Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 20:36 nie. piaf.e wydał sie zabawny, po za tym moje interwencje trwają na ogół kilka godzin zanim cos zostanie usuniete. nie wycieraj somie mna geby .nie nalezy do przyjemnosci rozmowa z toba ani twoje wnioski nie wydaja mi sie trafne , niczego ciekawego sie tez od ciebie nie naucze, więc daruj sobie. nie mamy o czym rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 20:47 Buzi, szanowna interlokutorko, buzi , jezeli już. Odrobina kultury chyba ci nie zaszkodzi. A tak poza tym, skoro nie mamy o czym rozmawiać, to nie wcinaj się do postu, który wcale nie był adresowany do ciebie. Po tym, co tu nawypisywałaś, szczególnie pod adresem Ave widzę, że bardzo źle z tobą. Wylecz się, popracuj nad ortografią, a poźniej wchodź na forum, bo jednak mam nadzieję, że twoje chamstwo jest wynikiem choroby psychicznej, a nie twoim maturalnym sposobem bycia. No, chyba, ze sie mylę...... Ale tak na wszelki wypadek – odpłyń już. Coraz bardziej mnie nudzi twoje natręctwo. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? Nikim specjaln 06.04.06, 20:48 ewa8a napisała: > > palnick napisał : > > >Pilnuj się, bo zabije mnie śmiech w trakcie czytania twoich bredni :) > Czy zabito już kogoś prezerwatywą ? :))))))))))))))))))))))))))))))) > > Popatrz Palnicku. Zniknał mój post z tym oto linkiem, który był alternatywną > propozycją odnosnie wykorzystania prezerwatywy w sposób bezkrwawy dla istnień > ludzkich. Czyzby Piaf uznała, ze jest nieprzyzwoity i zgłosiła go do kasacji ? > Sprawdzę jeszcze raz czujność cenzora. ----- Jakiż ten cenzor CPPH (całkowicie pozbawiony poczucia humoru) :))) A to jest :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=39568215&a=39769573 > Odpowiedz Link Zgłoś
racja70 Re: Kim był dla was Jan Pawel II ? 04.04.06, 23:48 Personifikacją prztyczka w nos Breżniewowi. Pamiętam tą radość. I bezsilność PZPR i KPZR. Później już było coraz gorzej - w kraju bieda a tu kolejne pielgrzymki za miliony. I rosnąca, bezbrzeżna pazernoś KK. I konkordat. Nauki JPII? Czy było w nich coś nowego? Owszem, miały swój skutek - pychę i bezczelność instytucji oraz pychę i bezczelność ortodokssów i cwaniaków (rozgraniczam te postawy). Już przestało być istotne, że Bóg zostawia człowiekowi wolę (a religia tylko grozi konsekwencjami) - teraz ciemnogród chce decydować o czynach, sumieniu i potępieniu już za życia a nawet przed postępkiem. Jak widać, więcej tego złego. Jedyna pociecha-usprawiedliwienie - wierzę, że Wojtyła chciał dobrze - JPII nie bardzo to wyszło. Skorzystały cwaniaki, które użyły Go na swoją korzyść Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Jan Pawel II książę ciemności. 05.04.06, 01:39 racja70 napisał: Jedyna pociecha-usprawiedliwienie - wierzę, że Wojtyła chciał dobrze - JPII nie bardzo to wyszło. Skorzystały cwaniaki, które użyły Go na swoją korzyść ------- Nie ma pociechy. Ten palant o intelekcie wsiowego wikarego skompromitował KK w stopniu niebywałym (ukrywanie i ochrona pedofili w kościele, wypalanie rozpalonym żelazem teologii wyzwolenia w Ameryce Południowej, idiotyczne stanowisko wobec AIDS w Afryce i cała masa kompromitujących działań znamionujących prymitywizm umysłowy tej chorej persony)skompromitował ostatecznie watykańską satrapię. Odpowiedz Link Zgłoś