Dodaj do ulubionych

PO- 30%, PiS - 29%, SLD - 8 %, SO - 7 % ...

04.04.06, 12:19
i na granicy progu LPR - 5 %

To się przekłada na mandaty:

PO - 183
PiS - 165
SLD - 40
SO - 40
LPR - 25

Za TVN24, sondaż PBS dla GW

Wybory w tej sytuacji nic nie zmienią, bo możliwy jest układ PiS+SO+LPR= 230
albo PO+SLD=223 i dalej pat. Na dodatek nikt nie miałby większości. Bez sensu!
Obserwuj wątek
    • skin-pl Re: PO- 30%, PiS - 29%, SLD - 8 %, SO - 7 % ... 04.04.06, 12:21
      dlatego mam nadzieje ze PO dotrzyma słowa i zagłosuje przeciw samorozwiązaniu
      sejmu
      • leszab To samo przyszło mi do głowy.Koalicja PIS SO PSL 04.04.06, 16:42
        To samo przyszło mi do głowy. Koalicja PIS SO PSL i LPR też namówimy jak
        Gierdychowi nerwy przejdą. Ta koalicja może mocno wygrać też wybory samorządowe.
        Będzie zrobiona maszynka do głosowania i rząd będzie sobie spokojnie rządził.
        A w międzyczasie weźmiemy się do rozwalania tego lumpemliberalnego motłochu z
        PO i SLD, że nawet wspomnienia po nich nie zostanie.Komisje Śledcze do tego
        wystarczą aż nad to.
        • sierzant_nowak o, kolega bolszewik? :] 04.04.06, 23:42
          > Komisje Śledcze do tego
          > wystarczą aż nad to.

Czyli walka z oponentami na scenie politycznej nie poprzez program, osiagniecia w rozwoju kraju tylko poprzez polityczne "trybunaly" startujace prace z juz gotowymi wyrokami? Wlasnie dlatego pis musi znalezc sie na smietniku historii
        • zablokowany Towarzyszu Gosiewski a kiedy Wy oprzytomniejecie 05.04.06, 23:48
          Coś mi się wydaje towarzyszu, że Wy już do końca swoich dni pozostaniecie
          człowiekiem radzieckim...
    • earthman PO 32%, ale to drobiazg bo i tak błąd statystyczny 04.04.06, 12:22
      Ten układ jest jeszcze bardziej bez sensu niż obecny, bo Platforma z nikim nie
      zrobi koalicji, wyłączając PiS, a PiS nawet z Samoobroną i LPR ma 231 głosów,
      czyli praktycznie brak swobody rządzenia.
    • pandada Re: PO- 30%, PiS - 29%, SLD - 8 %, SO - 7 % ... 04.04.06, 12:23
      PO + PiS = 348. I rządzą jak chcą. Tak jak chcieli w zapowiedziach przedwyborczych.
      • 1tomasz1 Re: PO- 30%, PiS - 29%, SLD - 8 %, SO - 7 % ... 04.04.06, 12:24
        Pod warunkiem, że Tusk i Kaczyński J. odchodzą do lamusa.
    • asienka32 Dlatego też dla zatroskanych o losy Polski 04.04.06, 12:29
      panów z PO wygodniej jest siedzieć w ławkach opozycji i grzmieć o czekającej
      nas zagładzie ze strony PiSu, zbierajac za to punkty, niż wziąć władzę w swoje
      ręce i udowodnić, że dla rzadów braci Kaczyńskich jest jakaś rozsądna
      alternatywa.
      • jasmina22 Re: Pytanie jakiej wy chcecie Polski? 04.04.06, 12:35
        Jeśli zatroskani o losy Polski myślą o kontynuowaniu obecnej wizji Kaczora i
        Rydzyka to ja byłabym absolutnie przeciw wszelkiej koalicji PO Pis .Chyba
        trudno bęzie przekonać wyborców PO ze istnieje obecnie w PIsie jakaś
        alternatywa .
      • piaf.e Re: Dlatego też dla zatroskanych o losy Polski 04.04.06, 13:09
        asienka32 napisała:

> panów z PO wygodniej jest siedzieć w ławkach opozycji i grzmieć o czekającej
        > nas zagładzie ze strony PiSu, zbierajac za to punkty, niż wziąć władzę w
        swoje
        > ręce i udowodnić, że dla rzadów braci Kaczyńskich jest jakaś rozsądna
        > alternatywa.
        >

Mało wam utaw PO przygotowało pisowskie nieroby i nieuki???Do roboty, zamiast
        klamac tu na forum
      • andrzejg proste 04.04.06, 13:25
        asienka32 napisała:

> nas zagładzie ze strony PiSu, zbierajac za to punkty, niż wziąć władzę w swoje
        > alternatywa.
        >

Niech PiS odda władzę podając rząd do dymisji i da szanse innym

A.
        • 1tomasz1 Re: proste 04.04.06, 13:26
          > Niech PiS odda władzę podając rząd do dymisji i da szanse innym
          >
          > A.
          Ale przecież ten rząd jest dobry. Ma same sukcesy. Zrealizowano 90% planów
          przedwyborczych.
        • pralinka.pralinka Re: proste 04.04.06, 16:07
          andrzejg napisał:
          >
          > Niech PiS odda władzę podając rząd do dymisji i da szanse innym

Innym, czyli komu?
          Ale pewnie tak ise ta zabawa zakończy.
        • citisus Re: proste 04.04.06, 17:11
          W cywilizowanej demokracji władzę się obejmuje poprzez wygranie wyborów
          lub utworzenie parlamentarnej większości -> zgłoszenie wotum nieufności
          wobec rządu.

Czekamy stale i niezmiennie na koalicję PO, SO i SLD.
          :-)))))))
      • elfhelm Niech zmienią JEDEN art. konstytucji 04.04.06, 14:05
        i wprowadzą okręgi JOW. PiS nie ma żadnych zdolności koalicyjnych. PO z SLD nie
        miałaby tu większości (PSL nie wchodzi, PiS jeszcze się nie rozbija).
        A przy obecnej ordynacji lub pisowym potworku żadnych zmian nie będzie
        • haen1950 Re: Niech zmienią JEDEN art. konstytucji 04.04.06, 15:10
          elfhelm napisał:

> i wprowadzą okręgi JOW. PiS nie ma żadnych zdolności koalicyjnych. PO z SLD
          nie
          > miałaby tu większości (PSL nie wchodzi, PiS jeszcze się nie rozbija).
          > A przy obecnej ordynacji lub pisowym potworku żadnych zmian nie będzie

Nie ma siły. Musiałby się cud wydarzyć. Może PO wymusi ordynację mieszaną, ale
          ten punkt programu PiS trzeba będzie im z gardła wydzierać. Wielkim sukcesem
          będzie alfabetyczna kolejność na liście i ułożenie na podstawie głosowania
          tejże kolejności po wyborach.
          • elfhelm PiS proponuje niby mieszaną, ale 05.04.06, 00:03
            jego projekt to zwykłe ścierwo - jak sporo innych ich pomysłów.
            Z półwiększościową ma to niewiele wspólnego.
      • ave_duce Re: Dlatego też dla zatroskanych o losy Polski 04.04.06, 14:53
        asienka32 napisała:

> nas zagładzie ze strony PiSu, zbierajac za to punkty, niż wziąć władzę w swoje
        > alternatywa.
        >

Asienko, dzień dobry!

Znowu na zwolnieniu?

;)
      • wiewiorzasta Re: Dlatego też dla zatroskanych o losy Polski 04.04.06, 14:54
        asienka32 napisała:

> alternatywa.

Każda partia dąży do władzy, a najlepiej ją zdobyć, gdy przeciwnik polityczny
        się skompromituje do końca, a PiS jest na najlepszej drodze.

Zresztą, może przeoczyłaś Asienko32, bo być może w pracy np. nie słuchasz radia,
        ale sam Kaczyński przyznał, że interesują go wybory teraz, zanim PiSowi spadnie
        poparcie do minimum.
        • pralinka.pralinka Re: Tak można w nieskończoność 04.04.06, 16:12
          wiewiorzasta napisała:
          >
          > Każda partia dąży do władzy, a najlepiej ją zdobyć, gdy przeciwnik polityczny
          > się skompromituje do końca, a PiS jest na najlepszej drodze.
          >
          > Zresztą, może przeoczyłaś Asienko32, bo być może w pracy np. nie słuchasz radia
          > ,
          > ale sam Kaczyński przyznał, że interesują go wybory teraz, zanim PiSowi spadnie
          > poparcie do minimum.

PO czeka aż PiS-owi spadnie, potem PiS bedzie czekał aż PO spadnie i tak w kólko
          Macieju, a SLD siedzi i rączki zaciera.
          >
          • wiewiorzasta Re: Tak można w nieskończoność 04.04.06, 16:31
            pralinka.pralinka napisała:

> PO czeka aż PiS-owi spadnie, potem PiS bedzie czekał aż PO spadnie i tak w kólk
            > o
            > Macieju

Na tym ta zabawa polega nie od dziś. Nie wiem, co w tym dziwnego, zaskakującego
            czy niezrozumiałego.

> a SLD siedzi i rączki zaciera.

Kaczyński woli walić w PO zamiast w postkomunistów, no i efekty są właśnie
            takie, a nie inne.
            • pralinka.pralinka Re: Tak można w nieskończoność 05.04.06, 02:43
              wiewiorzasta napisała:

> Kaczyński woli walić w PO zamiast w postkomunistów, no i efekty są właśnie
              > takie, a nie inne.

Tak jak Tusk woli walić w PiS zamiast w postkomunistów. ale przecież SLD to
              jedyna partia, z którą PO może zrobić w tym sejmie koalicję.
              • wiewiorzasta Re: Tak można w nieskończoność 05.04.06, 12:25
                pralinka.pralinka napisała:

> Tak jak Tusk woli walić w PiS zamiast w postkomunistów.

Partia opozycyjna i liderzy wali w partię rządzącą - to chyba dość naturalne,
                prawda?

> ale przecież SLD to
                > jedyna partia, z którą PO może zrobić w tym sejmie koalicję.

A na jakiej podstawie tak ci wyszło? Tylko poproszę o realną podstawę, a nie
                PiSowe gadanie.
        • basia.basia PiS tonie, jesienią będzie tylko 15%, nie da się . 04.04.06, 16:41
          rządzić:( Platformo ratuuuuuuuuj!

Cóż ten Kaczyński (Jarosław) narobił?!

W tej sytuacji lepiej poczekać aż rzeczywiście będzie 15%, bo tylko wtedy byłaby
          szansa dla PO na samodzielne rządzenie. To jest racjonalne postępowanie a na
          dodatek deklarują przecież, że rzucą to koło ratunkowe tzn. będą popierać
          sensowne ustawy.
          • my.uczennice.vii.liceum wishful thinking 04.04.06, 17:15
            basia.basia napisała:
            > ... To jest racjonalne postępowanie ...
            To jest myslenie zyczeniowe Basiu.

www.pgb.org.pl/info/akt_155.pdf
            "... A to oznacza, że elektorat Prawa i Sprawiedliwości jest nadzwyczaj stabilny ..."
            • basia.basia manipulantki:( 04.04.06, 17:23
              my.uczennice.vii.liceum napisała:

> basia.basia napisała:
              > > ... To jest racjonalne postępowanie ...
              > To jest myslenie zyczeniowe Basiu.
              >
              > www.pgb.org.pl/info/akt_155.pdf
              > "... A to oznacza, że elektorat Prawa i Sprawiedliwości jest nadzwyczaj stabiln
              > y ..."
              >

Pierwsze badania... (po awanturze o NBP) WYDAJĄ się wskazywać na to co Wy
              ogłosiłyście jako pewnik. Gdybajcie sobie dalej. A ja mam w domu pisowca,
              który "świeci oczami" podczas każdego występu Kaczyńskiego (Jarosława) czy,
              jak wczoraj, Gosiewskiego. A on okropnie jest uparty i długo bronił PiS
              ale już nie może.

To tylko kwestia czasu.
              • my.uczennice.vii.liceum I znowu ta szklana kula 04.04.06, 17:33
                Na miejscu "domowego pisowca" tez nader ostroznie kalkulowalybysmy ryzyko.
              • ave_duce Re: manipulantki:( 04.04.06, 19:03
                basia.basia napisała:

> A ja mam w domu pisowca,
                > który "świeci oczami" podczas każdego występu Kaczyńskiego (Jarosława) czy,
                > jak wczoraj, Gosiewskiego. A on okropnie jest uparty i długo bronił PiS
                > ale już nie może.
                >
                > To tylko kwestia czasu.

Nie mam, co prawda, "w domu", tylko w okolicach...
                ale sytuacja PiSuja "mojego" much the same...

;)
                • my.uczennice.vii.liceum I tu tez nie jestesmy zdziwione 04.04.06, 19:24
                  Musza byc powody, ze nie warto sprzeciwiac sie ave_duce w realu.
                  • ave_duce Re: I tu tez nie jestesmy zdziwione 04.04.06, 19:32

> Musza byc powody, ze nie warto sprzeciwiac sie ave_duce w realu.
                    >

Hehehe...

:P
              • mamablues Re: manipulantki:( 04.04.06, 22:21

> A ja mam w domu pisowca,
                > który "świeci oczami" podczas każdego występu Kaczyńskiego (Jarosława) czy,
                > jak wczoraj, Gosiewskiego. A on okropnie jest uparty i długo bronił PiS
                > ale już nie może.

Ja się nie dziwię. Też już nie mogę. Rodzinni POwcy są tak impregnowani na
                dyskusję, że dałam sobie spokój z rozmowami o polityce:) I rodzinne stosunki są
                dzięki temu poprawne:)
                • basia.basia Re: manipulantki:( 04.04.06, 23:49
                  mamablues napisała:

>
                  > > A ja mam w domu pisowca,
                  > > który "świeci oczami" podczas każdego występu Kaczyńskiego (Jarosława) cz
                  > y,
                  > > jak wczoraj, Gosiewskiego. A on okropnie jest uparty i długo bronił PiS
                  > > ale już nie może.
                  >
                  > Ja się nie dziwię. Też już nie mogę. Rodzinni POwcy są tak impregnowani na
                  > dyskusję, że dałam sobie spokój z rozmowami o polityce:) I rodzinne stosunki są
                  >
                  > dzięki temu poprawne:)
                  >

Rzecz w tym, że ja nie jestem z tych co to trują: "a nie mówiłam" itd.
                  Nawet mało roztrząsamy to wszystko co się dzieje ale oboje chcemy wielkiej
                  zmiany czyli normalnego, uczciwego, dobrze urządzonego państwa. Różnica
                  zdań polegała na metodach, które należy zastosować dla osiągnięcia celu.
                  Teraz się już prawie zgadzamy, że metody PiS a raczej ciągłe opowiadanie,
                  co jest złe i obarczanie winą tych lub owych to tylko gadanie a sprawy
                  posuwają się do przodu w żółwim tempie. Mamy więc nadprodukcję histerycznych
                  diagnoz (nie zawsze uczciwych) i wszczynanie konfliktów ze wszystkimi, którzy
                  krytyjują takie metody. Ogólnie rzecz biorąc uważamy, że do fundamentalnej
                  naprawy państwa trzeba szukać sprzymierzeńców a nie skupiać się na definiowaniu
                  wrogów.

A przy tym wszystkim co za język, co za maniery, co za wredne zagrania!
                  • my.uczennice.vii.liceum much more wishful thinking 05.04.06, 01:17
                    He, he, a nie przyszlo Ci Basiu do glowy, ze moze Polski naprawic sie juz nie da?
                    Ze na zawsze juz pozostanie niby latynoską republiką teoretycznie demokratyczną,
                    a zzeraną pezez mafie, korupcje, oligarchie i nepotyzm, produkujacą biede i bezrobocie,
                    i kopaną w tylek jako rynek zbytu dla nadprodukcji tych bardziej zaawansowanych?

Jezeli Kaczynskim nie uda sie naprawa, to uda sie Tuskowi z Rokita?
                    He, he, he. Jeden zrealizuje naciski mafijne, a drugi niezaspokojone ambicje polityczne.
                    Ktokolwiek by nie rządzil musi zmierzyc sie z krajem rozkradzionym, biednym, zacofanym,
                    nadal oglupionym i tragicznie rozdartym.
                    A jak Tusk z Rokita dorwą sie do wladzy, to natychmiast zacznie padac manna z nieba,
                    prawda Basiu?
                    Bo nam sie zdaje, ze obaj przy wladzy jak najszybciej przypudrowaliby
                    cale smierdzace g.... i z politpoprawnym usmiechem zajmowaliby sie mniej wiecej tym
                    samym co poprzednie ekipy. I tacy to sa z nich "sprzymierzency".
                    Gdyby dalo sie budowac na przypudrowanym g..... mielibysmy po 17 latach
                    kraj kwitnacy, a wystarczajacym dowodem, ze tak sie nie da jest 20% bezrobocia,
                    zapasc strukturalno-cywilizacyjna i bezmyslna konsumpcja importu.

Rzecz w tym, że jestes osoba bardzo latwo wpadającą w zachwyt, znacznie gorzej
                    z wypadaniem z kolejnych zachwytow.
                    Chcialysmy skrocic cierpienia zwiazane z kolejnym wypadaniem z zachwytu,
                    ale to podobne do chmur, ktore tworza sie po to by z nich padal deszcz.
                    Kolejnego kwasnego deszczu rzecz jasna nie bedziemy zatrzymywac, Basiu.
                    Kupilysmy wielki parasol.
                    • my.uczennice.vii.liceum • • • • • • • • Tutaj, 05.04.06, 12:36
                      coraz czesciej unikasz odpowiadania.
                      Ten wieczny brak czasu.
          • pralinka.pralinka Re: PiS tonie, jesienią będzie tylko 15%, nie da 05.04.06, 02:46
            basia.basia napisała:

> rządzić:( Platformo ratuuuuuuuuj!
            >
            > Cóż ten Kaczyński (Jarosław) narobił?!
            >
            > W tej sytuacji lepiej poczekać aż rzeczywiście będzie 15%, bo tylko wtedy byłab
            > y
            > szansa dla PO na samodzielne rządzenie. To jest racjonalne postępowanie a na
            > dodatek deklarują przecież, że rzucą to koło ratunkowe tzn. będą popierać
            > sensowne ustawy.

A co będzie jeśli PiS zastosuje metodę PO? Poda rząd do dymisji - rządź sobie w
            tym sejmie PO!
            Na razie PO wspierała jak najmniej sensowne ustawy. A deklarować można cuda.
      • alistair-p Re: Dlatego też dla zatroskanych o losy Polski 04.04.06, 16:31
        asienka32 napisała:

> alternatywa.

-=================================================
        Póki co to PiS narzeka na niemoc i niemożność rządzenia.Platforma deklaruje
        brak sprzeciwu przy pracach sejmu,oczywiście w sprawach które nie szkodzą Polsce.
    • basia.basia Początek miesiąca i będzie wysyp sondaży... 04.04.06, 12:37
      może to otrzeźwi "stratega". A ten słynny strateg niedługo będzie słynny z tego,
      że nic mu nie wychodzi. Gdyby miał więcej rozumu to by wyciągnął wnioski z
      wyborczego wyniku a i z wszystkich sondaży, które mówiły że chcemy rządów
      koalicji POPiS! To mu nie pasowało, więc postanowił rządzić za pomocą
      nieustannego manewrowania polegającego na metodzie "kija i marchewki" licząc, że
      ma do czynienia z durniami. Przeliczył się. Udało mu się osłabić LPR i SO i
      wchłonąć ich elektorat ale tylko osłabienie mu wyszło za to wzmocnił PO. Pakt
      stabilizacyjny zawarł ale się okazało, że zamordyzm to metoda skompromitowana,
      więc go zerwał.
      Teraz prze do wyborów choć jest jasne, że Sejm mu na to nie pozwoli. Jedyna
      droga to dymisja rządu. Są trzy możliwości: albo PiS zgłosi wotum zaufania,
      albo zrobi to sam Marcinkiewicz, albo Marcinkiewicz dojdzie do ściany (jeśli mu
      wmuszą wicepremiera Leppera) i wraz z całym rządem poda się do dymisji. Ta
      trzecia możliwość to będzie wyraz całkowitej klęski stylu prowadzenia polityki
      przez stratega ale to jedyna droga do zmiany ukłądu politycznego. I znowu albo
      ten Sejm wyłoni nowy rząd (to jest możliwe pod warunkiem, że rozgrywającym nie
      będzie strateg), albo prezydent będzie musiał ten Sejm rozwiązać.
      Kaczyński nie jest głupi i dobrze wie w co się wpakował. Przecież nie może kazać
      głosować swoim ludziom przeciwko rządowi Marcinkiewicza, który jest podobno
      wspaniały! Wyborcy by pomyśleli, że Kaczyński ześwirowł i odwrócą się od PiS!
      • my.uczennice.vii.liceum tak, tak, Basiu, wrozka prawde Ci powie 04.04.06, 13:11
        i w szklana kule zajrzy
        i sondazyk postawi...
        • 1tomasz1 Re: tak, tak, Basiu, wrozka prawde Ci powie 04.04.06, 13:15

> i w szklana kule zajrzy
          > i sondazyk postawi...
          >
          a nie ma racji?
          • my.uczennice.vii.liceum Re: tak, tak, Basiu, wrozka prawde Ci powie 04.04.06, 13:18
            1tomasz1 napisał:
            > a nie ma racji?
            Ale kto nie ma racji? Wrozka, czy Basia?
            • 1tomasz1 Re: tak, tak, Basiu, wrozka prawde Ci powie 04.04.06, 13:19

> 1tomasz1 napisał:
              > > a nie ma racji?
              > Ale kto nie ma racji? Wrozka, czy Basia?
              Wróżka Basia.
              • nadkucharka Wlasnie tak jak przypuszczalysmy, Basiu 04.04.06, 13:35
                Stawianie sondazykow jakos sie zuzylo, ale szklana kula ma potencjal.
                Policzmy glosy, tfu nie glosy! - poparcie!

> Udało mu się osłabić LPR i SO i wchłonąć ich elektorat
                __(poparcie dla PiS wzroslo)
                > ale tylko osłabienie mu wyszło za to wzmocnił PO
                __(poznal sie na PiS przechwycony elektorat i w dwojnasob popierac PO ruszyl)
                • nadkucharka ups, zgubilysmy sygnaturke 04.04.06, 13:50
                  --
                  Jan Orfeusz.
                  • nadkucharka i jeszcze jedno, panie Tomaszu, 04.04.06, 14:10
                    Nigdy nie twierdzilysmy, ze jest Pan milosnikiem Ajaj Kalisza,
                    twierdzilysmy natomiast, ze pochyla sie Pan z coraz wieksza atencja
                    nad nieodpartym i nieprzemijajacym geniuszem Monisi POlejnik.

Ponadto, jak mamy cos do Pana, panie Tomaszu, to piszemy wprost,
                    a nie chowamy sie w innych watkach za plecami Henia Walnientynka.
                    • 1tomasz1 Re: i jeszcze jedno, panie Tomaszu, 04.04.06, 14:24
                      nadkucharka napisała:

> Nigdy nie twierdzilysmy, ze jest Pan milosnikiem Ajaj Kalisza,
                      > twierdzilysmy natomiast, ze pochyla sie Pan z coraz wieksza atencja
                      > nad nieodpartym i nieprzemijajacym geniuszem Monisi POlejnik.
                      >
                      > Ponadto, jak mamy cos do Pana, panie Tomaszu, to piszemy wprost,
                      > a nie chowamy sie w innych watkach za plecami Henia Walnientynka.

Z przykrością, to ja stwierdzam, że... mnie z kimś mylisz. Popełniłem tu póki co
                      jedynie parę tekstów. Głównie w tym wątku.
                      Symptomatyczne... :)
                • kryant na złość PO - PiS koalicja z Leperem 04.04.06, 19:39
                  Panem Strategiem, żądzą emocje, a nie rozsądek.
                  Smutne to, ale chyba my, jako obywatele Rzeczpospolitej musimy i to przeżyć, by
                  się czegoś nauczyć:
                  Jedni - pozbyć się złudzeń i wiary, że ktoś im da, zrobi za nich, o oni
                  brzuszkami do góry (stare śpiewki - czy się stoi, czy się leży to 100,- zł się
                  należy)
                  Drudzy, którzy, jak wielu dyskutantów na FM, widzą i diagnozują - ruszyć cztery
                  litery i nie tylko kłapać ozorem (tutaj stukać paluszkami po klawiaturze) coś
                  zrobić
                  np. pójść na wybory i oddać głos - jak masz na kogo to proste
                  JAK NIE MASZ - ODDAJ GŁOS NIEWAŻNY - skreśl wszystkich
                  Taki nieważny głos nie liczy się w wyborach, ale liczy się w statystyce - I TO
                  MOŻE BYĆ POWAŻNY GŁOS.
                  Chce głosować 30% - mających na kogo głosować, jeśli do wyborów pójdzie jeszcze
                  10%, niegłosujących na nikogo - to da 25% nieważnych głosów, kolejne 10% - 40%
                  nineważnych głosów.
                  nie wiem jak "odwróconych" od Polski jej mieszkańców, namówić do głosowania na
                  polityków, wielu ludzi z którymi się stykam, mówi - polityka mnie nie obchodzi,
                  mój głos nic nie znaczy,
                  MOŻE jak nieważnych głosów będzie dostatecznie dużo, LUDZIE POCZUJĄ - że każdy
                  głos sie liczy i w następnych wyborach zacznął głosować.
                  Jeśli uda się namówić ludzi do głosowania w wyborach samorządowych, to w
                  kolejnych sejmowych, już może się tłumniej ruszą.
                  A wracając do koalicji z Leperem, ciekawe, czy wyrzucił Misztala z powodu
                  zbieżności nazwisk z tym skazanym dziś milicjantem.
            • kaczy.pisiorek Re: tak, tak, Basiu, wrozka prawde Ci powie 04.04.06, 13:19
              a każdy i tak wierzy w to, co sobie ubzdura.
      • homosovieticus Chyba jednak to On ma rację 04.04.06, 13:59
        basia.basia napisała:
        Gdyby miał więcej rozumu to by wyciągnął wnioski z
        > wyborczego wyniku a i z wszystkich sondaży, które mówiły że chcemy rządów
        > koalicji POPiS! To mu nie pasowało, więc postanowił rządzić za pomocą
        > nieustannego manewrowania polegającego na metodzie "kija i marchewki" licząc,
        ż
        > e
        > ma do czynienia z durniami. Przeliczył się.

Twoje posty komentujące aktualną sytuacje polityczną i cele jakie stawiaja
        sobie do realizacji obie partie,świadczą moim zdaniem, że się jednak nie
        przeliczył!
        • x2468 Re: Chyba jednak to On ma rację 04.04.06, 20:01
          Twoj wpis jest dowodem ze jednak sie przeliczyl.Kaczor adresuje swoja propagande
          do swojego elektoratu.Czyl takich jak ty.I to o was Kur..ski.O tych ktorzy sa
          ciemni i uwierza w "scieme".Ci ktorzy nie uwierzyli glosowali na innych.
      • leszab My tam sondaży się nie boimy, bo są robione na zle 04.04.06, 17:08
        My tam sondaży się nie boimy, bo są robione na zlecenia postkomunistycznych
        mediów tzn. POwskie i SLDowskie a wykonawcy zleceń domyślają się zawsze, jakie
        wyniki zleceniodawca chciałby zobaczyć a następne zlecenia też są przecież
        potrzebne.
        Prawdę piszą tuż przed samymi wyborami, aby się do końca nie skompromitować, o
        czym PO dotkliwie się przekonało w ostatnich wyborach.
        Wszędzie jest bagno to, dlaczego akurat w sondażach ich ma nie być.
        Ja jestem spoko.
        Jestem ciekawy czy PO da się znowu na to złapać.
        A strach ich trzyma mocno.
        Nie ma chyba takiej partii opozycyjnej na Świecie, która by takiej okazji do
        poprawienia swoich notowań nie starała się poprawić.
        Przecież niczym nie ryzykują, bo drugie miejsce zawsze mają przecież bankowe a
        mogą mieć pierwsze a jednak spoglądanie na sondaże ich paraliżuje. PIS ryzykuje
        bardzo dużo, bo może też stracić bardzo dużo.
        • kaczy.pisiorek Ocho, leszab znowu ma ruję :))) 04.04.06, 18:07

• przyladek.dobrej.nadziei PiS: 29% + 3% z RM nt 04.04.06, 15:14
    • teen69 Re: PO- 30%, PiS - 29%, SLD - 8 %, SO - 7 % ... 04.04.06, 15:14
      Rozumiem, ze te bimbry, wina i piwa to obecnie modne w towarzystwie trunki.
      Ale Jarek uwielbia spiryt 98 %. Sadzac po posturze wątroba padnie razem z
      rozumkiem.
      • bracia_zbrojek Re: PO- 30%, PiS - 29%, SLD - 8 %, SO - 7 % ... 04.04.06, 15:27
        SLD nie bedzie wystepował sam w wyborach. Blok LEWICA RAZEM moze miec i ponad
        15 proc. głosów.
    • mason44 Re: PO- 30%, PiS - 29%, SLD - 8 %, SO - 7 % ... 04.04.06, 17:49
      rugby-pioneers.blogs.com/rugby/2006/03/haka_1905_vs_ha.html
      to was czeka piskorze
    • jaa_ga Re: PO- 32 %, kochani 04.04.06, 18:35
      Gwoli ścisłości
    • camille_pissarro Re: PO- 30%, PiS - 29%, SLD - 8 %, SO - 7 % ... 04.04.06, 19:02
      to wszystko prz załozeniu obecnej ordynacji wyborczej gdyby przeszła ordyncja
      inna od proporcjonalnej , wiekszościowa z mieszaną ( pół JOW'y, pół listy
      partyjne) sytauacja mogłaby byc juz zdecydowanie lepsza.Wygrywający maja
      wystarczającą przewage aby rządzic samodzielnie a satelity takie jak PSL,LPR ,
      SO czy SLD poza sejmem....
    • czyste.dobro Dlaczego PGB nie ogłosiła sondaży 04.04.06, 19:10
      od drugiej połowy lutego?
      Palade tylko gołosłownie bajdurzy, a liczb nie chce pokazać
      • bracia_zbrojek Re: Dlaczego PGB nie ogłosiła sondaży 04.04.06, 19:16
        Teraz uczcie się,a nie klikajcie,uczennice z VII liceum. Ciągle na wagarach
        jestescie?
      • my.uczennice.vii.liceum Re: Dlaczego PGB nie ogłosiła sondaży 04.04.06, 19:21
        czyste.dobro napisał:

> od drugiej połowy lutego?
        > Palade tylko gołosłownie bajdurzy, a liczb nie chce pokazać

To moze zlec im sondaz, zaplac i oglos wyniki?

Swoja droga G-Wno stac na zlecenie sondazu, a PiS nie ma kasy na sondaze?
        • czyste.dobro Re: Dlaczego PGB nie ogłosiła sondaży 04.04.06, 20:04

> To moze zlec im sondaz, zaplac i oglos wyniki?

wcześniej radzili sobie beze mnie
          www.pgb.org.pl/
      • jorge.martinez Re: Dlaczego PGB nie ogłosiła sondaży 05.04.06, 22:36
        Widocznie sufit w który patrzy przy ustalaniu wyników nic mu ostatnio nie
        powiedział.
    • kaczynienko a Zieloni 2004 ile mają % ? 04.04.06, 20:08
      czy te OBOP-y i CBOS-y pytają w ankietach o Zielonych 2004 ?

--
      img420.imageshack.us/img420/7125/rydzykwlepka5oi.jpg/
    • nurni swietny pomysl 04.04.06, 22:48
      basia.basia napisała:

> i na granicy progu LPR - 5 %
      >
      > To się przekłada na mandaty:
      >
      > PO - 183
      > PiS - 165
      > SLD - 40
      > SO - 40
      > LPR - 25
      >
      > Za TVN24, sondaż PBS dla GW
      >
      > Wybory w tej sytuacji nic nie zmienią, bo możliwy jest układ PiS+SO+LPR= 230
      > albo PO+SLD=223 i dalej pat. Na dodatek nikt nie miałby większości. Bez
      sensu!

Swietny pomysl.
      Po co nam wybory skoro sa sondaze. Te widac sa na tyle rzetelne ze od razu
      wiadomo czego lud chce.

Trzeba zatem zainstalowac sondazowego prezydenta Tuska w Belwederze, a Jana
      Marie uczynic premierem zwycieskiej PO. Ze wyborcy chcieli inaczej niz trabily
      sondazownie?

A na cholere nam wyborcy - wprowadzaja tylko niepotrzebne zamieszanie.
      Ze inaczej jest na swiecie? Tez mi cos! U nas bedzie "normalnie"!

• basia.basia Re: swietny pomysl 04.04.06, 23:51
        nurni napisał:

> A na cholere nam wyborcy - wprowadzaja tylko niepotrzebne zamieszanie.
        > Ze inaczej jest na swiecie? Tez mi cos! U nas bedzie "normalnie"!

Jak sądzisz Nurni? Gdybyśmy mieli wybory w maju to jaki byłby wynik?
      • echo_o Re: swietny pomysl 05.04.06, 00:01
        nurni napisał:

> Swietny pomysl.
        > Po co nam wybory skoro sa sondaze. Te widac sa na tyle rzetelne ze od razu
        > wiadomo czego lud chce.

:))))))))

Mało tego, Tusk oświadczył był dziś,co następuje:

'Nie ma w PO nikogo, kto byłby za samorozwiązaniem Sejmu'

W rozwinięciu i pogłosie innych liderów PO wygląda to jeszcze zabawniej:

Wcześniej szef PO Donald Tusk powiedział PAP, że nie spotkał w Platformie
        nikogo takiego, kto opowiadałby się za samorozwiązaniem Sejmu. Tusk sądzi, że
        wszyscy posłowie PO zagłosują przeciwko samorozwiązaniu Sejmu. "Nie dotarł do
        mnie żaden sygnał, aby ktokolwiek w klubie miał inne zdanie w tej sprawie" -
        powiedział przewodniczący Platformy.

"Nie słyszałem takiego głosu w klubie Platformy. Ta sprawa nie wywołuje u nas
        kompletnie żadnych emocji" - oświadczył wicemarszałek Sejmu Bronisław
        Komorowski. "Jesteśmy jednogłośni, w klubie nie było żadnych kontrowersji w
        sprawie tego wniosku, żadnych głosów, żeby go poprzeć" - deklaruje wiceszef
        klubu Platformy Zbigniew Chlebowski. "Temat ewentualnego poparcia przez nas
        wniosku o samorozwiązanie nigdy nie funkcjonował na posiedzeniach klubowych" -
        mówił sekretarz klubu Platformy.

wiadomosci.onet.pl/1301241,11,1,0,120,686,item.html

Jednogłośni-bezgłośni, tudzież głucho-niemi w akcji,
        tylko szelest banknotów z subwencji jakoś tu nie pasuje...

• basia.basia rozsądnie jednogłośni:) 05.04.06, 00:41
          echo_o napisała:

> Jednogłośni-bezgłośni, tudzież głucho-niemi w akcji,
          > tylko szelest banknotów z subwencji jakoś tu nie pasuje...
          >

www.radiozet.pl/n_rozmowy.htm,4231
          Monika Olejnik: Czyli nie trzeba wpuszczać Samoobrony do rządu?

Jan Rokita : Nie ma takiej potrzeby. W moim przekonaniu, wpuszczanie
          półkryminalistów, czy kryminalistów, ludzi skazanych, wpuszczanie partii, o
          której Jarosław Kaczyński mówił parę lat temu, że jego brat dysponuje notatką,
          iż to są sowieccy agenci. Dopuszczenie tego rodzaju partii do rządzenia, w moim
          przekonaniu, byłoby zasadniczym błędem. Nie ma takiej konieczności. Z reszta,
          nawiasem mówiąc, wpuszczenie niczego nie zmieni, bo przecież i dzisiaj rząd stoi
          tak naprawdę w politycznych głosowaniach, jak np. przy sławetnym wotum zaufania,
          na poparciu Andrzeja Leppera i nic w tej sprawie się nie zmieni, w związku z
          czym, nie ma potrzeby wpuszczania go do rządu.

Monika Olejnik:

A czy dalej Platforma apeluje do premiera Marcinkiewicza, żeby się podał do dymisji?

Jan Rokita : My nigdy nie apelowaliśmy, to jest jakieś zasadnicze
          nieporozumienie, do Kazimierza Marcinkiewicza, żeby się podał do dymisji.

Monika Olejnik: Apel był taki, że skoro chcecie samorozwiązania...

Jan Rokita : Tak jest! To jest absolutnie rozumna, roztropna opinia. My nie
          uważamy iżby dziś trzeba było likwidować parlament – powtarzam to po raz
          tysięczny – jeżeli natomiast nasi koledzy z Prawa i Sprawiedliwości w sposób
          zdeterminowany uważają, że parlament musi być rozwiązany, to dysponują do tego
          drogą taką, iż mogą tą decyzję sami podjąć przez dymisję swojego rządu, który
          jest rządem Prawa i Sprawiedliwości i rozpisania przez prezydenta wyborów, w
          skutek niemożności powołania nowego. Nie ma potrzeby zmuszać Platformę, która ma
          w tej sprawie zupełnie inne zdanie, żeby zastosowała się do decyzji PiS-u. To
          jest próba jakiegoś terroru intelektualnego.
          • echo_o Nieroztropnie... 05.04.06, 00:58
            ...zacytowałaś, Basieńko ten właśnie cytat z Jana Rokity :)

Właśnie w nim, jak w soczewce koncentruje się niespójność przekazu PO.
            Niespójność, ale jakże jednogłośna, bo przecież jak stwierdził Tusk (vide:
            cytat w moim powyższym wpisie): głosów żadnych w PO Tusk nie słyszy :)
            Pomijam to, że z Jaśka kłamczuszek wyłazi, bo zaprzecza oczywistemu i wprost
            apelowi (przetoczył się ten apel przez media) o podanie się do dymisji premiera
            i rządu, a co w tej rozmowie z Olejnik próbuje wycofać w sferę aluzji jedynie.

Pytałaś nurniego, co by zmieniły wybory.
            Nie odpowiem za niego, ale w mojej opinii - zmienią totalnie: klimat
            ewentualnych rozmów koalicyjnych (jakiekolwiek by nie były) i być może zmienią
            rozgrywającego. Idąc za sondażami, tym rozgrywającym byłoby PO właśnie. Czyli:
            z jednej strony zwycięstwo PO jako takie (a tego przecież chce każda 'normalna'
            opozycja w dzisiejszym układzie parlamentarnym, czyli powinna chcieć tego PO
            jako główna siła opozycyjna), z drugiej strony odsunięcie zgubnej dla polskiej
            demokracji filozofii PiS (a tego przecież chce PO jako główna siła opozycyjna,
            przynajmniej głosi, ze chce), a po trzecie wreszcie pokazanie swojej
            odpowiedzialności i klasy i pokazanie jakim koncyliacyjnym i przewidywalnym
            partnerem jest PO w przeciwieństwie do PiS, jak należy budować koalicje (bo
            większości zgodnie z sondażami :) PO nadal mieć nie będzie).
            Pojawia się zatem oczywiste pytanie: weryfikacji odpowiedzi na którą z w/w
            trzech kwestii najbardziej obawia się PO ? Bo obawia się czegoś ewidentnie i
            irracjonalnie blokując rozmontowanie obecnego pata w parlamencie (a z drugiej
            strony i slusznie stawiając tamę dla Leppera w rządzie) stosuje deklasujące ją
            argumenty. Pewnie nieskładnie mi to wyszło, ale pora i czas gonią.
            To be continued, ewentualnie...
            • basia.basia Re: Nieroztropnie... 05.04.06, 01:32
              echo_o napisała:

> ...zacytowałaś, Basieńko ten właśnie cytat z Jana Rokity :)
              >
              > Właśnie w nim, jak w soczewce koncentruje się niespójność przekazu PO.
              > Niespójność, ale jakże jednogłośna, bo przecież jak stwierdził Tusk (vide:
              > cytat w moim powyższym wpisie): głosów żadnych w PO Tusk nie słyszy :)
              > Pomijam to, że z Jaśka kłamczuszek wyłazi, bo zaprzecza oczywistemu i wprost
              > apelowi

On nie wzywał Marcinkiewicza, żeby się podał do dymisji tylko sugerował, że jak
              PiS chce wyborów (PO nie chce) to jedyną drogą do urzeczywistnienia celu jest
              dymisja a to jest życzliwa rada a nie apel:)

(przetoczył się ten apel przez media) o podanie się do dymisji premiera
              >
              > i rządu, a co w tej rozmowie z Olejnik próbuje wycofać w sferę aluzji jedynie.
              >
              > Pytałaś nurniego, co by zmieniły wybory.
              > Nie odpowiem za niego, ale w mojej opinii - zmienią totalnie: klimat
              > ewentualnych rozmów koalicyjnych (jakiekolwiek by nie były) i być może zmienią
              > rozgrywającego. Idąc za sondażami, tym rozgrywającym byłoby PO właśnie. Czyli:
              > z jednej strony zwycięstwo PO jako takie (a tego przecież chce każda 'normalna'
              >
              > opozycja w dzisiejszym układzie parlamentarnym, czyli powinna chcieć tego PO
              > jako główna siła opozycyjna),

POwinna chcieć, rzecz jasna, tylko wtedy gdy jest szansa na utworzenie
              stabilnego rządu ale PiS bardzo się starło, żeby udowodnić wszystkim,
              że byłby koalicjantem nieprzewidywalnym, kłótliwym i niegodnym zaufania.
              Z drugiej zaś strony wiadomo, że koalicja z LPR i SO w rachubę nie wchodzi
              natomiast koalicja z SLD jest ostatecznością i miałaby poparcie zdecydowanej
              mniejszości w PO i na dodatek mogłaby nie wystarczyć do stworzenia stabilnego
              układu. Czyli... poczekamy aż PiSowi spadnie do 15%, co zapowiedział Jarosław
              Kaczyński:)

z drugiej strony odsunięcie zgubnej dla polskiej
              > demokracji filozofii PiS (a tego przecież chce PO jako główna siła opozycyjna,
              > przynajmniej głosi, ze chce),

PO uważa (a ja się z nią zgadzam), że PiS się źle zabrał do naprawy państwa i PO
              zrobiłaby to lepiej.

a po trzecie wreszcie pokazanie swojej
              > odpowiedzialności i klasy i pokazanie jakim koncyliacyjnym i przewidywalnym
              > partnerem jest PO w przeciwieństwie do PiS, jak należy budować koalicje (bo
              > większości zgodnie z sondażami :) PO nadal mieć nie będzie).

No właśnie! Po co się wysilać budując idiotyczne i bezproduktywne koalicje
              zamist poczekać aż będąc sprzyjające warunki.

> Pojawia się zatem oczywiste pytanie: weryfikacji odpowiedzi na którą z w/w
              > trzech kwestii najbardziej obawia się PO ? Bo obawia się czegoś ewidentnie i
              > irracjonalnie

Różne rzeczy PiS wmawia ludziom i widzę, że niektórzy to kupują:)

blokując rozmontowanie obecnego pata w parlamencie (a z drugiej
              > strony i slusznie stawiając tamę dla Leppera w rządzie) stosuje deklasujące ją
              > argumenty. Pewnie nieskładnie mi to wyszło, ale pora i czas gonią.
              > To be continued, ewentualnie...

Polityka to nie jest zabawa w piaskownicy. Jeśli się chce osiągnąć cel to należy
              stosować odpowiednie środki a ja twierdzę, że stratedzy PiS mają marne pojęcie o
              uprawianiu polityki - zamiast tego serwują nam hucpę i zamęt. Sami się ostatni
              przyznają, że ich metody zawiodły - Jarosław domaga się kołą ratunkowego, bo nie
              umie sam wybrnąć z sytuacji.
              • my.uczennice.vii.liceum tez niezle 05.04.06, 01:58
                basia.basia napisała:
                > No właśnie! Po co się wysilać budując idiotyczne i bezproduktywne koalicje
                > zamist poczekać aż będąc sprzyjające warunki.

Sprzyjajace do przejecia wladzy, czy do naprawy panstwa, Basiu?
                Zeby jeszcze dalo sie swiat wokol na czas tego czekania zatrzymac!
                A jezeli nigdy nie nastapia sprzyjajace warunki?
                Albo nastapia za nastepnych 60 lat?

Z czekajacych na sprzyjajace warunki najbardziej utkwila nam
                w pamieci sowiecka armia w 1944 na prawym brzegu Wisly.
                Dotychczas.
                • iza.bella.iza Re: tez niezle 05.04.06, 02:19

> basia.basia napisała:
                  > > No właśnie! Po co się wysilać budując idiotyczne i bezproduktywne koalicj
                  > e
                  > > zamist poczekać aż będąc sprzyjające warunki.
                  >
                  > Sprzyjajace do przejecia wladzy, czy do naprawy panstwa, Basiu?

Zadajcie to pytanie PiS:) Mieli i jedno i drugie, a teraz "ostał im jeno
                  sznur".
                  PO ma swój program naprawy państwa i POwinna poczekać do momentu, kiedy
                  zaistnieją warunki do jego zrealizowania. W końcu 4 miesiące to nie tak dużo. A
                  ratowanie kaczego kupra z naprawą państwa nie ma nic wspólnego. Nawet gdyby
                  marzenie największego miłośnika kotów się spełniło i wybory byłyby za miesiąc,
                  to do jesieni żadnych napraw by nie było. Najpierw byłaby jedna kampania
                  wyborcza, potem conajmniej kilkutygodniowe montowanie koalicji, potem wakacje
                  sejmowe, potem druga kampania wyborcza. Nie pieprzcie więc dziewczynki o
                  jakichś szlachetnych celach, bo w waszych uszminkowanych usteczkach brzmią one
                  wyjatkowo nieszczerze. Idźcie lepiej na randez-vous z Jacusiem, bo wiosna za
                  oknem:)))

> Zeby jeszcze dalo sie swiat wokol na czas tego czekania zatrzymac!
                  > A jezeli nigdy nie nastapia sprzyjajace warunki?

Dla PIS już nigdy takich nie będzie - dla PO i owszem:)))

> Albo nastapia za nastepnych 60 lat?

Za 60 lat to nastąpia wreszcie sprzyjające warunki do tego, żeby pewne
                  siusiumajtki zdały maturę:)

> Z czekajacych na sprzyjajace warunki najbardziej utkwila nam
                  > w pamieci sowiecka armia w 1944 na prawym brzegu Wisly.
                  > Dotychczas.
                  >

Z punktu widzenia sowieckiej armii było to czekanie ze wszech miar wskazane.
                  Ale po co zaraz takie demagogiczne argumenta panienki wynajdują? Takie
                  erystyczne chwyty są dobre na wiecu ciemnego ludu, ale nie w poważnej dyskusji.

p.s. wasza stronka jest ostatnio zupełnie bez polotu.
                  • maksimum Re: tez niezle PO z SLD i Iza do wyborow. 05.04.06, 03:06
                    iza.bella.iza napisała:

> my.uczennice.vii.liceum napisała:

> > Z czekajacych na sprzyjajace warunki najbardziej utkwila nam
                    > > w pamieci sowiecka armia w 1944 na prawym brzegu Wisly.
                    > > Dotychczas.
                    > >
                    >
                    > Z punktu widzenia sowieckiej armii było to czekanie ze wszech miar wskazane.

Tak czulem,ze PO do SLD bardzo bliziutko.Mentalnosc ta sama i chec wspolpracy z
                    innymi nie do pozazdroszczenia.

> Ale po co zaraz takie demagogiczne argumenta panienki wynajdują? Takie
                    > erystyczne chwyty są dobre na wiecu ciemnego ludu, ale nie w poważnej
                    >dyskusji.

Iza na forum zajrzala i dyskusja spowazniala.

> p.s. wasza stronka jest ostatnio zupełnie bez polotu.

Mnie sie bardzo podoba,a Ty Iza nie probowalas nawet swojej zalozyc?
                    Bo krytykowac innych,a samemu NIC NIE ROBIC,to wlasnie cale PO!!!!!
                    • iza.bella.iza Re: tez niezle PO z SLD i Iza do wyborow. 05.04.06, 10:53
                      maksimum napisał:

>
                      > Mnie sie bardzo podoba,a Ty Iza nie probowalas nawet swojej zalozyc?

a ty swoją masz?

> Bo krytykowac innych,a samemu NIC NIE ROBIC,to wlasnie cale PO!!!!!

o prymitywnej erystyce - patrz wyżej:)
                  • my.uczennice.vii.liceum Damy Ci Paniusiu na poczatek przyklad powaznej 05.04.06, 03:29
                    dyskusji:
                    iza.bella.iza napisała:
                    > sejmowe, potem druga kampania wyborcza. Nie pieprzcie więc dziewczynki o
                    > jakichś szlachetnych celach, bo w waszych uszminkowanych usteczkach brzmią one
                    > wyjatkowo nieszczerze. Idźcie lepiej na randez-vous z Jacusiem, (...)
                    > marzenie największego miłośnika kotów

> Zadajcie to pytanie PiS:) Mieli i jedno i drugie,

Pytamy Basie, bo jej sie czekanie PO POdoba.

> > PO ma swój program naprawy państwa

Wiemy, wiemy, chodzi Ci o pudrowanie g....

Stronka jest jaka jest, mamy kaprys to cos dodajemy, obowiazku nie mamy,
                    zoldu za nia nie pobieramy, martwilybysmy sie gdyby Cie nie wnerwiala.

> p.s. wasza stronka jest ostatnio zupełnie bez polotu.
                    Trafiony, zestrzelony. A w dodatku zdemaskowala nas baba z magla.

Tymczasem czekamy na merytoryczna odpowiedz, najlepiej Basi.
                    • my.uczennice.vii.liceum no i dobrze wiedziec,kto na tym forum reprezentuje 05.04.06, 03:33
                      punkt widzenia sowieckiej armii.
                      • sisius.monachomachijski a kto jest .... 05.04.06, 03:38

> punkt widzenia sowieckiej armii.

• iza.bella.iza Re: no i dobrze wiedziec,kto na tym forum repreze 05.04.06, 10:57

> punkt widzenia sowieckiej armii.

i znów tanie chwyty. głupie jesteście jak sowieckie sapogi.
                        • my.uczennice.vii.liceum I znow wpadka przez zdenerwowanie 05.04.06, 12:28
                          i poziom dyskusji podwyzszony, cuchniesz jak bolszewia.
                    • iza.bella.iza Re: Damy Ci Paniusiu na poczatek przyklad powazne 05.04.06, 10:56

>
                      > > > PO ma swój program naprawy państwa
                      >
                      > Wiemy, wiemy, chodzi Ci o pudrowanie g....

g.... wiecie:)

> Trafiony, zestrzelony. A w dodatku zdemaskowala nas baba z magla.

mówicie o tej nadkucharce? :)

>
                      > Tymczasem czekamy na merytoryczna odpowiedz, najlepiej Basi

na co niby ma być ta merytiryczna odpowiedź? na demagogię nie odpowiada się
                      merytorycznie:)

>
                      • my.uczennice.vii.liceum w dodatku feministka 05.04.06, 12:31
                        magla od kuchni nie odroznia, spusc troche powietrza bo pekniesz jak balon.
                    • basia.basia Domagacie się poważnej dyskusji... 05.04.06, 12:39
                      a rzucacie g...ami itp. Nie jestem zainteresowana taką "dyskusją".
                      Nie jestem zainteresowana prostowaniem Waszych insynuacji.
                      Nie zamierzam dowodzić, że jestem patriotką tym, którzy uważają
                      że tylko oni mają monopol na patriotyzm!

A te uwagi o armii czerwonej są poniżej krytyki!!!
                      • my.uczennice.vii.liceum Wyjatkowo szybki koniec argumentow? 05.04.06, 12:57
                        Nie jestes zainteresowana, bo nie masz wiecej argumentow.
                        Basiu, jestes patriotka, problem lezy gdzie indziej.

> A te uwagi o armii czerwonej są poniżej krytyki!!!

Albo nie czytasz uwaznie, albo mylisz adresata.

iza.beria.iza napisala:
                        > Z punktu widzenia sowieckiej armii było to czekanie ze wszech miar wskazane.

Przeczytaj wszystko jeszcze raz spokojnie zbierz mysli i wracaj do dyskusji.

Pozdrawiamy.
                        • iza.bella.iza gdzie gosieski nie może tam małolaty (p)ośle:) 05.04.06, 21:53

> Nie jestes zainteresowana, bo nie masz wiecej argumentow.

Skoro domagacie się argumentów, to wypadałoby najpierw przedstawić własne "w
                          tym zakresie":)

>
                          > iza.beria.iza napisala:
                          > > Z punktu widzenia sowieckiej armii było to czekanie ze wszech miar wskaza
                          > ne.
                          >

Bo jak na razie wasze argumenty sprowadzają sie do dzieciinych "przezywanek",
                          złośliwego przekręcania imion, itp. Licealistki powinny wyjść już z
                          piaskownicy. Nawet jeśli trzeci raz powtarzają pierwszą klasę to matury mają
                          bliżej niż dalej.

> Przeczytaj wszystko jeszcze raz spokojnie zbierz mysli i wracaj do dyskusji.

A oto kolejny objaw niedojrzałości:) Z wiekiem zrozumiecie, że wydawanie komuś
                          poleceń ma sens tylko wtedy, gdy się ma środki przymusu i kontroli niezbędne do
                          realizacji owych poleceń.

p.s. "dyskusja" w waszym stylu jest szczytowym osiągnięciem kur.szczyzny, nie
                          każdy ma ochotę się na ten "pik" wdrapywać, zwłaszcza, że splendoru to żadnego
                          nie przynosi.

Do książek dziewczyny - koniec roku szkolnego za pasem:)))
                          • my.uczennice.vii.liceum Droga Ciociu Izo.Berio, 05.04.06, 23:25
                            Jak juz Ciocia oficjalnie reprezentuje punkt widzenia sowieckiej armii wypadaloby
                            robic to z wieksza godnoscia, w koncu setki tysiecy zolnierzy zginelo na froncie.
                            Nie nam sadzic, czemu wlasnie Ciocie wyciagaja od czasu do czasu z magla
                            do tego reprezentowania, moze magielna aparycja urzekla wschodnich kamratow.
                            W koncu nikt nie ma tak wspanialej chalki jak Ciocia.
                            Ale wracajac do stanu podwyzszonej godnosci.

1.
                            Nie nalezy nadymac sie i pienic, nie tylko szkodzi urodzie, ale na dodatek chalka moze oklapnac.

2.
                            Nalezy odczekac, nie nalezy powtarzac tych samych glupot raz za razem, ludzie
                            moga pamietac, nawet w bylym ZSRR.
                            Jak my Cioci przed momentem piszemy:
                            "Damy Ci Paniusiu na poczatek przyklad powaznej dyskusji:
                            iza.bella.iza napisała:
                            > sejmowe, potem druga kampania wyborcza. Nie pieprzcie więc dziewczynki o
                            > jakichś szlachetnych celach, bo w waszych uszminkowanych usteczkach brzmią one
                            > wyjatkowo nieszczerze. Idźcie lepiej na randez-vous z Jacusiem, (...)
                            > marzenie największego miłośnika kotów",
                            to znaczy, ze pewnie jeszcze pamietamy, ze Ciocia wygaduje glupoty, ktorymi
                            nawet najlepsze Cioci kolezanki z magla bylyby zazenowane.
                            Stojac na tak straconych pozycjach Ciocia nadal pokrzykuje na nas:
                            > Skoro domagacie się argumentów, to wypadałoby najpierw przedstawić własne
                            > "w tym zakresie":)
                            Niechze Ciocia uwaza, jak sie Cioci kolezanki dowiedza to pewnikiem
                            wiecej Cioci do magla nie wpuszcza.

3.
                            Nie nalezy pyskowac, a zwlaszcza nie nalezy pyskowac szybciej niz sie mysli,
                            moga wtedy nawet pojawic sie rzeczowe argumenty, jednak nie ma na to gwarancji.

4.
                            Nie nalezy wrzeszczec - Basia ma migrene i nie moze zebrac mysli.

Do magla Ciociu, do magla, nic innego nie pozostaje, a i wujek odpocznie
                            troche na stare lata.

--
                            Dzielnicowi do pior, dziennikarze do palek, Iza.Beria do magla.
                            • iza.bella.iza Gdybym była waszą ciotką... 06.04.06, 00:13
                              ... to bym nwam tak kota pogoniła, że tydzień na tyłku byście siadły.

> Jak juz Ciocia oficjalnie reprezentuje punkt widzenia sowieckiej armii

Tak, a niby gdzie? Nie umiecie czytać ze zrozumieniem, panienki.

> wypadaloby
                              > robic to z wieksza godnoscia, w koncu setki tysiecy zolnierzy zginelo na
                              froncie.

Ci wy wiecie o godności, kur.skie córy, hę???

> Nie nam sadzic,

Więc nie sądzcie, siądźcie lepiej wygodnie.

> czemu wlasnie Ciocie wyciagaja od czasu do czasu z magla
                              > do tego reprezentowania, moze magielna aparycja urzekla wschodnich kamratow.
                              > W koncu nikt nie ma tak wspanialej chalki jak Ciocia.
                              > Ale wracajac do stanu podwyzszonej godnosci.

I nadal na nic więcej niż na piaskownice was nie stać. Tylko małolaty tak się
                              mogą beznadziejnie nużać w jałowej pyskówce. Bardziej dojrzałe panny w czym
                              innym znajduja podnietę. :)

> 1.
                              > Nie nalezy nadymac sie i pienic, nie tylko szkodzi urodzie, ale na dodatek
                              chal
                              > ka moze oklapnac.
                              > 2.
                              > Nalezy odczekac, nie nalezy powtarzac tych samych glupot raz za razem, ludzie
                              > moga pamietac, nawet w bylym ZSRR.

To maksymy z makatki nad waszym panieńskim łożkiem? Coś słabo u was z ich
                              przyswojeniem, ale jak ja jeszcze 10 razy przepiszecie, to może trafi do was
                              ich sensa potem je w sobie zinternalizujecie.

> Jak my Cioci przed momentem piszemy:

No, a coż takiego napisałyście? Czemuż to cytujecie tylko moje słowa, a
                              pomijacie swoje, na które były odpowiedzią?
                              Kur.szczyzną macie opanowaną perfect, ale z tego się matury nie zdaje:)

> to znaczy, ze pewnie jeszcze pamietamy, ze Ciocia wygaduje glupoty,

Zapamiętujecie same głupoty - to widać w każdym waszym poscie, niestety.

> ktorymi nawet najlepsze Cioci kolezanki z magla bylyby zazenowane.

Dziecinki - głupio robicie wypowiadając się o sprawach, o których nic nie
                              wiecie.

> Stojac na tak straconych pozycjach Ciocia nadal pokrzykuje na nas:

Na ogół młodsze pokolenie pokrzykuje, że starsze stoi na staconych pozycjach.
                              Ale jak potłuczecie kolana do matki z płaczem lecicie. Nie jesteście odkrywcze,
                              powtarzacie wytarte slogany.

> > Skoro domagacie się argumentów, to wypadałoby najpierw przedstawić własne
                              >
                              > > "w tym zakresie":)
                              > Niechze Ciocia uwaza, jak sie Cioci kolezanki dowiedza to pewnikiem
                              > wiecej Cioci do magla nie wpuszcza.

Ot i "argument" godzien (p)osła gosieskiego edgara:)

> 3.
                              > Nie nalezy pyskowac, a zwlaszcza nie nalezy pyskowac szybciej niz sie mysli,
                              > moga wtedy nawet pojawic sie rzeczowe argumenty, jednak nie ma na to
                              gwarancji.

Kolejna maksyma z makatki? :))) Oj, z pzryswojeniem tej macie największe
                              kłopoty:)

> 4.
                              > Nie nalezy wrzeszczec - Basia ma migrene i nie moze zebrac mysli.
                              >

A więc drogie małolaty - pora na siusiu, paciorek i spanie, a nie głośne i
                              pełne złości walenie w klawiaturę.

> Do magla Ciociu, do magla, nic innego nie pozostaje, a i wujek odpocznie
                              > troche na stare lata.
                              > Dzielnicowi do pior, dziennikarze do palek, Iza.Beria do magla.

W poprzednim poscie już wam pisałam co warte są wasze polecenia. Nie
                              zrozumiałyście to powiem prościej - zwisają mi one cięzkim kalafiorem.

> Dzielnicowi do pior, dziennikarze do palek, Iza.Beria do magla.

A jednak czasem książki czytacie i nawet inspiracje z nich czerpiecie. Ciekawe
                              dlaczego akurat tow. Gomółka was zauroczył? Czyżby swoja posturą gnoma i
                              bełkotliwą wymową przypominał wam waszego wodza?

• my.uczennice.vii.liceum Jestes matka wszystkich ciot i ciotek 06.04.06, 00:30
                                Wiedzialysmy, ze Ciocia pieni sie doskonale, nie przyszlo nam do glowy, ze tak obficie.

W jednym miejscu Ciocia zdecydowanie sie zagalopowala:
                                "Ci wy wiecie o godności, kur.skie córy...", czemu Ciocia tak brzydko o swoich siostrach? Ciocia to niby inną mlodosc miala?
                                Ze swej strony odpowiemy: pies Ci Ciociu morde lizal i nie tylko, i na razie jestesmy kwita.

Do nastepnego

--
                                Dzielnicowi do pior, dziennikarze do palek, Iza.Beria do magla.
                                Witamy w G-Wnie.
                                • iza.bella.iza Kur.skie dzieci to wy. 06.04.06, 00:34
                                  I bynajmniej nie o matkę tu chodzi, ale o ojca. Ojca "duchowego".
                                  • my.uczennice.vii.liceum No prosze, stara torba, a taka wulgarna 06.04.06, 00:36
                        • basia.basia Z manipulantaki nie gadam! 05.04.06, 23:17

> Nie jestes zainteresowana, bo nie masz wiecej argumentow.
                          > Basiu, jestes patriotka, problem lezy gdzie indziej.
                          >
                          >
                          > > A te uwagi o armii czerwonej są poniżej krytyki!!!
                          >
                          > Albo nie czytasz uwaznie, albo mylisz adresata.
                          >
                          > iza.beria.iza napisala:
                          > > Z punktu widzenia sowieckiej armii było to czekanie ze wszech miar wskaza
                          > ne.
                          >
                          > Przeczytaj wszystko jeszcze raz spokojnie zbierz mysli i wracaj do dyskusji.
                          >
                          > Pozdrawiamy.

• tez niezle
                          my.uczennice.vii.liceum 05.04.06, 01:58 + odpowiedz

basia.basia napisała:
                          > No właśnie! Po co się wysilać budując idiotyczne i bezproduktywne koalicje
                          > zamist poczekać aż będąc sprzyjające warunki.

Sprzyjajace do przejecia wladzy, czy do naprawy panstwa, Basiu?
                          Zeby jeszcze dalo sie swiat wokol na czas tego czekania zatrzymac!
                          A jezeli nigdy nie nastapia sprzyjajace warunki?
                          Albo nastapia za nastepnych 60 lat?

Z czekajacych na sprzyjajace warunki najbardziej utkwila nam
                          w pamieci sowiecka armia w 1944 na prawym brzegu Wisly.
                          Dotychczas.
                          • my.uczennice.vii.liceum Ech Basiu, 05.04.06, 23:38
                            A co mialysmy napisac, ze PO stala z bronia u nogi?
                            To nie z naszej propagandy.

A sowieci nad Wisla to bardzo dobre porownanie.
                            Ta sama mentalnosc. Propanstwowa.

Cieszymy sie, ze chociaz stwierdzenie Izy.Berii nie jest ponizej krytyki.
                            > Z punktu widzenia sowieckiej armii było to czekanie ze wszech miar
                            > wskazane.

Z niepokojem oczekujemy na Twoj nastepny watek.

Pozdrawiamy nieodmiennie
                            • basia.basia O Zawiszy jest:) 05.04.06, 23:39

>
                              > Z niepokojem oczekujemy na Twoj nastepny watek.
                              >
                              > Pozdrawiamy nieodmiennie
                • sisius.monachomachijski nawet dostatecznie.... 05.04.06, 02:56

> Z czekajacych na sprzyjajace warunki najbardziej utkwila nam
                  > w pamieci sowiecka armia w 1944 na prawym brzegu Wisly.

a nam "towayszki.my" rzont mec. Olszewskiego...na lewym brzegu niestety....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka