Dodaj do ulubionych

Giertych szykuje bombę na min. Ziobro?

07.04.06, 20:37
"Sejmowa Komisja ds. Służb Specjalnych chce, by premier skłonił dwóch swoich ministrów - wicepremiera Ludwika Dorna i ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobrę do współpracy w śledztwie w sprawie fałszywego alarmu bombowego, do którego doszło w Warszawie na trzy dni przed drugą turą wyborów prezydenckich. Szef komisji Roman Giertych nie wyklucza wniosku o powołanie komisji śledczej do zbadania tej sprawy.

Komisja do tej pory nie otrzymała od policji materiałów przez nią zgromadzonych w tej sprawie. Ziobro natomiast nie zwolnił z tajemnicy służbowej prokurator, która prowadzi śledztwo w sprawie atrap bomb."

Czy Giertych wysadzi Ziobrę?

Cytat:
wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=207816
Obserwuj wątek
    • homosovieticus Re: Giertych jest antysemitą wschodnim o łagodnym 07.04.06, 20:39
      spojrzeniu. Nie dajmy sie zwiesć pozorom.
      • kropek_oxford To i Ziobro jest Zydem? Coz, moze i wyglada... 07.04.06, 21:00

• homosovieticus To i Ziobro jest Zydem? Nie Żiobro tylko Widacki 07.04.06, 21:03
          podobnie jak Morozowski ma korzeń jakis taki.
      • antykagan Re: Giertych jest antysemitą wschodnim o łagodnym 07.04.06, 22:48
        homosovieticus napisał:

> spojrzeniu. Nie dajmy sie zwiesć pozorom.

Co to ma kretynie do rzeczy?
    • haen1950 Re: Giertych szykuje bombę na min. Ziobro? 07.04.06, 20:47
      Romcio nie popuści. Dla niego to walka o życie.
      • warka_strong Re: Giertych szykuje bombę na min. Ziobro? 07.04.06, 21:26
        Niech walczą. Będzie (być może) ciekawie.
    • gorby Milczenie Tuska w tej sprawie mnie zadziwia 07.04.06, 20:56
      Przeciez to wlasnie on poniosl kleske wyborcza z powodu tych bomb. Dlaczego PO
      milczy ? To idiotyczne i niezrozumiale.
      • trevik Re: Milczenie Tuska w tej sprawie mnie zadziwia 07.04.06, 21:26
        To bardzo zrozumiale - wyjasnienie teraz moze dac malo korzysci.
        Co innego, gdyby krzyk byl podniesiony w sytuacji, gdy pojawia sie wizja
        nastepnych wyborow - tuz, tuz przed elekcja. Wtedy gdyby wyniki sledztw byly
        choc troche obciazajace dla PiS byloby to bardziej oplacalne.

I byc moze dlaczego nie tylko PO a wszystkie partie opozycyjne oprocz LPR milcza
        na temat tej sprawy - a dlaczego LPR tak o to teraz walczy? Moze dlatego, ze
        daje im to pretekst do pokazywania sie w mediach a z tym poparciem w sadazach
        jakie maja musza walczyc o popularnosc ze wszystkich sil,

T.
    • frank_drebin W kwestii technicznej to jak nawet jesli ktos te 07.04.06, 22:03
      "afere" z bombami zalozmy zmontowal moze to wysadzic Ziobre ??? Przeciez to
      bylo podczas kampanii wyborczej gdy rzadzil jeszcze rzad Belki. Wiec jesli ktos
      mialby beknac to owczesny szef jakichs tam sluzb, ktory kazal te "bomby"
      podkladac w celu sobie wiadomym przez podlegle sobie sluzby.
      • antykagan Re: W kwestii technicznej to jak nawet jesli ktos 07.04.06, 23:11
        frank_drebin napisał:

> "afere" z bombami zalozmy zmontowal moze to wysadzic Ziobre ??? Przeciez to
        > bylo podczas kampanii wyborczej gdy rzadzil jeszcze rzad Belki. Wiec jesli
        ktos
        >
        > mialby beknac to owczesny szef jakichs tam sluzb, ktory kazal te "bomby"
        > podkladac w celu sobie wiadomym przez podlegle sobie sluzby.

Opary z kibli, które myjesz, zamąciły ci umysł. To ja ci powiem: te "bomby"
        przyniosły tylko i wyłącznie korzyść Kaczyńskiemu przed drugą turą wyborów
        prezydenckich. Najgorszy prezydent w historii Warszawy miał trzy dodatkowe
        darmowe dni reklamy telewizyjnej, której nie mógł miec Tusk. Wszędzie tego
        kurdupla było pełno, co on wtedy nie gadał. Szkoda mi na Ciebie więcej czasu,
        bo i tak ciebie nie przekonam. Apeluję po raz kolejny: przestań się wpierniczać
        w polskie sprawy. Nie masz do tego prawa. Wyjechałeś - pilnuj swoich spraw tam,
        a nie tu.
        • frank_drebin Chlopcze wez ty sobie znajdz inny obiekt do 07.04.06, 23:14
          milosnych westchnien. Co sie tak przysiadasz jak dwo swojego ? Aresztowalem cie
          kiedys ? Lapowke wzialem i czegos nie zalatwilem ??? ;) A pisac bede tam gdzie
          mi sie podoba i mozesz mi z rozbiegu na warsztat naskoczyc w tej kwestii :)
    • ypsilon.ypsi Re: Giertych szykuje bombę na min. Ziobro? 07.04.06, 22:04
      Sprawa ta cuchnie na kilometr, mam nadzieję, ze Giertych nie popuści i
      przyciśnie Zobera - społeczeństwo MUSI poznać prawdę.
    • buraque Re: Giertych szykuje bombę na min. Ziobro? 07.04.06, 23:24
      warka_strong napisał:

> Szef komisji Roman Giertych nie wyklucza wniosku o powołanie komisji śledczej
      do zbadania tej sprawy.

może komisja ta zajmie się też sprawą leżakującego u Ziobry kolegi..., tylko,
      że to już chyba byłoby coś na kaształt akcji "Hiacnyt"
    • andrzejg Spytajci Karlina 07.04.06, 23:27
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30506881&a=30506881
      Wiedział tydzień wcześniej
    • t-800 Giertych to teraz ulubieniec "GW" i ma atut, bo... 07.04.06, 23:36
      ... jego papa współpracował z Generałem Jaruzelskim ("Odpieprzcie się od
      generała!").
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka