Dodaj do ulubionych

Gabrielle Lesser o Radiu Maryja

17.04.06, 19:53
Warto przeczytać!
www.hagalil.com/archiv/2006/04/radio-maryja.htm
Obserwuj wątek
    • wartburg4 Re: Gabrielle Lesser o Radiu Maryja 17.04.06, 21:19
      Prawda i tylko prawda. A ta, jak wiadomo, jest nie do strawienia.
    • lux_veritatis Cóż, bredzi zupełnie jak Edelman n/t 17.04.06, 21:23
      • wartburg4 co poniektórych prawda oślepia 17.04.06, 21:26
    • ziemianin_pl Postep sie nie mnozy 17.04.06, 21:46
      Akurat ludzie postepu to najczesciej homosie, a te jak wiadomo sie malo mnożą, a nie homosie postępowe tez wolą bzykac bez efektu. Wiec nie ma co liczyc na wzrost liczby postepowcow.
      • kielczow2003 Re: Postep sie nie mnozy 17.04.06, 21:51
        hehehehe nie jestem homosiem i bzykam, kurcze bez efektów jak delfin dla czystej
        przyjemności:-) Cos w tym jest. Pozdrowienia
      • mariner4 Masz na myśli braci Kaczynskich? 18.04.06, 10:48
        Bo oni Twoje kryterium znakomicie spełniają.
        M.
    • eres2 Re: Gabrielle Lesser o Radiu Maryja 17.04.06, 22:37
      Artykuł zawiera powszechnie znane fakty. Jednakże w jednym niemiecka
      korespondentka - Gabriele Lesser mija się z prawdą, pisze bowiem:
      >>Nicht geäußert hat sich bislang der Landesrundfunkrat, der vor kurzem den
      Privatsender PolSAT mit einer hohen Geldstrafe belegte, weil dieser mit einer
      Satire auf Radio Maryja angeblich die journalistische Ethik verletzt hatte.
      Möglicherweise haben die national-konservativen Mitglieder dieses Rates den
      Aufruf in der Tageszeitung Nasz Dziennik gelesen: "Lasst uns für Radio Maryja
      beten!"<<
      eres: Powyższy akapit w moim tłumaczeniu: >>Dotychczas nie wypowiedziała się
      KRRiTV, która niedawno nałożyła wysoką karę pieniężną na prywatnego nadawcę
      PolSAT, ponieważ tenże naruszył zasady etyki dziennikarskiej emisją satyry na
      Radio Maryja. Być może, narodowo-konserwatywni członkowie tej Rady przeczytali
      wezwanie zawarte w dzienniku Nasz Dziennik: „Módlmy się za Radio Maryja”!<<
      Gwoli prawdzie: owa kara dotyczyła przecież błazeńskiego przedrzeźniania
      chromej dziewczynki przez p. Szczukę.
      • aferal.z.partii.demokratycznej Re: Gabrielle Lesser o Radiu Maryja 17.04.06, 22:40
        co do faktów..niektóre z nich są podważane nawet przez media dalekie od mediów
        Rydzyka
        www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006041513
        • ziemianin_pl Re: Gabrielle Lesser o Radiu Maryja 18.04.06, 11:26
          fiu fiu, niezle:

Tym bardziej że nagłośniony przed tygodniem list z Watykanu, nakazujący episkopatowi zrobienie porządku z toruńskim koncernem medialnym, najprawdopodobniej powstał nie nad Tybrem, ale nad Wisłą. A twierdzenia, że jego autorem był Sekretariat Stanu Stolicy Apostolskiej mają tyle wspólnego z rzeczywistością, co program gospodarczy Prawa i Sprawiedliwości.
          Ot, kolejny etap walki o władzę między „Kościołem łagiewnickim" i „Kościołem toruńskim".

Musieli dowalic Pisowi, bo by pewnie autor dostal 50% mniej za artykuł, ale reszta jest niezla. Swoja drogą to chyba nikt nie widzial oryginału listu z Watykanu :)
      • kropek_oxford Nie, Magda Buczek nie ma problemow z wymowa. 18.04.06, 02:38
        Cierpi na genetyczna, nieuleczalna, lamliwosc kosci. Szczuka
        przedrzezniala "biskupi" styl wypowiedzi Magdy, nie zas poruszanie sie przez
        nia na fotelu na kolkach. Niemka sie tu nie myli.
        • mariner4 No właśnie!. 18.04.06, 10:53
          Nie jest też psychicznie chora. Świadomie robi z siebie idiotkę w RM. Co do jej
          kalectwa, to szczerze jej współczuję.
          Nie trzeba zamykać RM. Niech sobie gadają co chcą. Byle na takich samych prawach
          jak inni nadawcy.
          M>
      • ave_duce Re: Madziunia... 18.04.06, 10:39
        eres2 napisał:

> Gwoli prawdzie: owa kara dotyczyła przecież błazeńskiego przedrzeźniania
        > chromej dziewczynki przez p. Szczukę.

Znowu ro samo! 18-letnia, kuta na cztery nogi panna cudownie przemienia się
        za każdym razem w malutką, bezbronną dziewczynkę!
      • x2468 Re: Gabrielle Lesser o Radiu Maryja 18.04.06, 10:47
        NBie blaznuj.Zadnego blazenskiego przedzezniania nie bylo.
    • oopsy-daisy A kto rozumie po miecku? 18.04.06, 02:34
      Ja nie.
      • qoopa lux tak 18.04.06, 02:43
        oopsy-daisy napisał:

> Ja nie.
        • wartburg4 i dlatego nabrał wody w usta Herr Światło 18.04.06, 09:31
          • porte-parole gdyby lux znala niemiecki,to by nie pisala glupot. 18.04.06, 09:35
            taka wlasnie jest prawda i tak wlasnie nas odbieraja na swiecie.
            • wartburg4 a więc mowa o Frau Światło? Sorry, przepraszam 18.04.06, 09:40
              jak tylko mogę.
            • ave_duce Re:gdyby głupota umiala fruwać, to lux latałby jak 18.04.06, 10:41
              zls.mimuw.edu.pl/~mikon/logo2.png
              ;)
          • lux_veritatis Re: i dlatego nabrał wody w usta Herr Światło 18.04.06, 10:34
            Mam odpowiadać szambiarzowi, który rzuca chamskie pomówienia na znanych i
            szanowanych ludzi? A gdzież mi tam do obcowania z takim g. jak ty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka