Dodaj do ulubionych

Piskorski usunięty z PO?

26.04.06, 16:03
Taką nieoficjalną informację przekazał dziennikarz Panoramy, Konrad Piasecki.
Obserwuj wątek
    • rydzyk_fizyk No, no 26.04.06, 16:05
      może do SO wstąpi?
      Przydałby się taki fachowiec w rządzie ;)
    • leszek.sopot ale za co? 26.04.06, 16:07
      Za to, że posadził las?
      • terrestre Re: ale za co? I tak beda usuwac za kazdym razem,j 26.04.06, 16:09
        ak prasa cos wyciagnie ??
        A od razu nie mozna???
        Akurat Piskorski zawsze byl problematyczny.Znacznie bardziej niz teraz.A jednak
        caly czas czekali
    • echo_o Re: Piskorski usunięty z PO? 26.04.06, 16:09
      PO pod ścianą (lasu) musiało dopiero być postawione, by wyrwać (jednego?)
      ...chwasta ?
    • grzesiu.piechota Re: Piskorski usunięty z PO? 26.04.06, 16:12
      Takiej decyzji oczekiwałem, jako były wyborca PO, kilka lat temu. Teraz mogą mnie w duupę pocałować. A ten gnój jeszcze śmiał żądać wyrzucenia z partii Julii Pitery!
    • goniacy.pielegniarz usunięty 26.04.06, 16:16
      Donek właśnie ogłasza, że wywalili Piskorskiego.
      • humbak Re: usunięty 26.04.06, 16:22
        Za?
        • goniacy.pielegniarz Re: usunięty 26.04.06, 16:27
          Stwierdził, że niejasności wokół Piskorskiego uniemożliwiają dalszą współpracę,
          czy coś w tym stylu.
          • leszek.sopot za "fundamenty" 26.04.06, 16:29
            Donek został chyba murarzem. ALe co tam, skoro spekulant giełdowy może byc
            leśnikiem to i HGW mogłaby być też przekupką.
          • humbak Re: usunięty 26.04.06, 16:30
            Przecież to nonsens. Teraz go wywalają? To jest dopiero niejasność.
            • humbak Re: usunięty 26.04.06, 16:39
              Acha. Nie wiedziałem że znowu coś wymyślił. No to chyba można uznać że przegiął
              pałę po prostu.
    • leszek.sopot Osłupiałem 26.04.06, 16:27
      Właśnie Donek podczas konferencji prasowej powiedział, że z powodu tego, aby
      fundamenty PO były mocne musiał być Piskorski usunięty. Ha, ha... odważę się
      powiedzieć, że bez Piskorskiego nie byłoby PO, gdyż to on stworzył dla niej
      fundamenty, a wcześniej swoją postawą w Mazowieckiej UW przygotował grunt do
      rozłamu. Z kolei ostatni zjazd PO w Gdyni dowiódł, że tak samo jak Piskorski na
      Mazowszu postępują jego naśladowcy w Gdańsku. Czy tu też z powodu dbałości o
      fundamenty wyrzuci z partii Liska i Nowaka?
      • witek.bis Re: Osłupiałem 26.04.06, 16:32
        Może po prostu napisz do Donka. Kto wie, czy po starej znajomości nie uwzględni
        Twoich postulatów.
        • leszek.sopot Re: Osłupiałem 26.04.06, 16:37
          witek.bis napisał:

> Może po prostu napisz do Donka. Kto wie, czy po starej znajomości nie
          uwzględni Twoich postulatów.

Nie omieszkam.
          • witek.bis Re: Osłupiałem 26.04.06, 16:46
            :)))
            Tylko nie zapomnij mu przypomnieć, żeby sam siebie wywalił z PO za to
            nielegalne pomieszkiwanie w akademiku.
            • leszek.sopot Re: Osłupiałem 26.04.06, 16:50
              witek.bis napisał:

> :)))
              > Tylko nie zapomnij mu przypomnieć, żeby sam siebie wywalił z PO za to
              > nielegalne pomieszkiwanie w akademiku.

Mieszkał nielegalnie? Mieszkał jak najbardziej legalnie w hotelu asystenckim
              nie będąc jednak asystentem. Najwidoczniej już wówczas był w "układzie".
              • witek.bis Re: Osłupiałem 26.04.06, 17:25
                Sorki! Pomyliłem akademik z hotelem asystenckim :-( A le przy okazji powiedz
                mi, jak można, nie będąc asystentem, mieszkać legalnie w hotelu asystenckim?
                • leszek.sopot Re: Osłupiałem 26.04.06, 17:40
                  witek.bis napisał:

> Sorki! Pomyliłem akademik z hotelem asystenckim :-( A le przy okazji powiedz
                  > mi, jak można, nie będąc asystentem, mieszkać legalnie w hotelu asystenckim?

Normalnie, należało mieć dojście do kogoś kto o tym decydował (chyba prorektor
                  ds nauki albo po prostu administracja uczelni) a później wystarczyło płacić
                  czynsz.
                  • witek.bis Re: Osłupiałem 26.04.06, 17:57
                    A więc Twoim zdaniem "dojście" gwarantuje legalność? W takim razie chyba
                    wszystko jest w porząsiu. Tym bardziej, że ten łobuz Tusk perfidnie nie zalegał
                    z czynszem.
                    • leszek.sopot Re: Osłupiałem 26.04.06, 18:31
                      witek.bis napisał:

> A więc Twoim zdaniem "dojście" gwarantuje legalność? W takim razie chyba
                      > wszystko jest w porząsiu. Tym bardziej, że ten łobuz Tusk perfidnie nie
                      zalegał z czynszem.

Pewnie nie zalegał a umowę zawarł z UG odpowiednią, tak więc twoje posądzenie o
                      nielegalnie pomieszkiwanie Donalda to pomówienie. Tusek także podkreślał, że
                      Piskorski jest z prawnego punktu widzenia w porząsiu. W porząsiu chyba są
                      wszyscy w PO?
                      • witek.bis Re: Osłupiałem 26.04.06, 18:44
                        leszek.sopot napisał:
                        > Pewnie nie zalegał a umowę zawarł z UG odpowiednią, tak więc twoje posądzenie
                        o nielegalnie pomieszkiwanie Donalda to pomówienie.

Chyba masz rację. Ta "nielegalność" to najwyraźniej moja nadinterpretatacja.
                        Widocznie niewłaściwie odczytałem Twoje donosy. Bardzo przepraszam. Nie mam
                        doświadczenia ani w czytaniu, ani w pisaniu donosów. Pewnie stąd mój błąd.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=21175703&a=21177491
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=26739838&a=26811142
                        • leszek.sopot Re: Osłupiałem 26.04.06, 20:05
                          Zgadzam się z twoją samokrytyką dotyczącą nieumiejętności czytania. Ciekawe, że
                          zahaczyłeś o donosy... czy twój post jest donosem na donosy?
                          • witek.bis Re: Osłupiałem 26.04.06, 20:20
                            leszek.sopot napisał:

> Zgadzam się z twoją samokrytyką dotyczącą nieumiejętności czytania. Ciekawe,
                            że
                            >
                            > zahaczyłeś o donosy... czy twój post jest donosem na donosy?

:)))
                            Chyba powinieneś to wiedzieć bez mojej pomocy. Przecież Ty, w odróżnieniu ode
                            mnie, potrafisz czytać.
                            • leszek.sopot Re: Osłupiałem 26.04.06, 21:52
                              No cóż, każdy post możesz traktować jak donos, a swoje możesz uważać, że nimi
                              nie są. Można się także domyślać, że pisząc o Donku popełnia się donosy, a
                              pisząc o tych, którzy z b. szefem KLD a dziś szefem ludowo-konserwatywno-
                              liberalnej platformy się nie kumplują to się ich nie popełnia.
      • goniacy.pielegniarz Gdy się rzuci hasło "Donek" to Leszek nie może być 26.04.06, 16:33
        zadowolony:)
        Jakby znowu Piskorz przejął władzę w mazowieckiej PO, to też pewnie byłoby źle?
        • leszek.sopot Re: Gdy się rzuci hasło "Donek" to Leszek nie moż 26.04.06, 16:37
          goniacy.pielegniarz napisał:

> zadowolony:)
          > Jakby znowu Piskorz przejął władzę w mazowieckiej PO, to też pewnie byłoby
          źle?

Takich ludzi jak Piskorski jest wokół Tuska jeszcze trochę. Tusk mnie
          rozśmiesza, bo jest to gest na pokaz a nie zwrot w myśleniu o układach
          wewnątrzpartyjnych. Bezpośrednie zaplecze Donka to przecież ludzie dla których
          Piskorski był wzorem. Szczególnie ci, których możesz wiązać z SMD.
      • sawa.com Re: Osłupiałem 26.04.06, 20:37
        leszek.sopot napisał:

> Właśnie Donek podczas konferencji prasowej powiedział, że z powodu tego, aby
        > fundamenty PO były mocne musiał być Piskorski usunięty. Ha, ha... odważę się
        > powiedzieć, że bez Piskorskiego nie byłoby PO, gdyż to on stworzył dla niej
        > fundamenty, a wcześniej swoją postawą w Mazowieckiej UW przygotował grunt do
        > rozłamu. Z kolei ostatni zjazd PO w Gdyni dowiódł, że tak samo jak Piskorski
        na
        >
        > Mazowszu postępują jego naśladowcy w Gdańsku. Czy tu też z powodu dbałości o
        > fundamenty wyrzuci z partii Liska i Nowaka?

Właśnie tak Leszku.Sopot. Może wreszcie do polityki będą szli ludzie nie po to,
        zeby się obłowić (ciemny lud o takich mówi, złodzieje - często-śmy to słyszeli
        na róznych manifestacjach)ale po to, żeby pracować dla dobra kraju i własnej
        satysfakcji ale... obywatelskiej.
    • basia.basia I bardzo dobrze! 26.04.06, 16:34
      Ten facet to cwaniak i lawirant. Nie było go jak zaczepić, bo w papierach niby
      gra ale tym razem przesolił.
      • gniewko_syn_ryba Re: I bardzo dobrze! 26.04.06, 16:36
        Nie mógł przesolić bo sól źle wpływa na porost drzew... ;)))
      • basia.basia Przypadki Piskorskiego... 26.04.06, 16:37
        www.dziennik.krakow.pl/public/?2006/04.26/Kraj/02/02.html
        "Las pieniędzy

Paweł Piskorski, eurodeputowany Platformy Obywatelskiej, chce zarobić na Unii
        Europejskiej. Na ponad 300 hektarach nieużytków sadzi drzewa. Liczy, że otrzyma
        dopłaty z UE. Zarobić może nawet 9 mln zł. Pytany o to, skąd miał 600 tys. zł na
        inwestycje, plącze się w zeznaniach.

Rok temu, według oświadczenia majątkowego złożonego w Sejmie, Paweł Piskorski
        posiadał 8,5 tys. zł i 12,5 tys. euro oszczędności. Jego majątek stanowiła także
        połowa udziałów w mieszkaniu w Warszawie oraz ćwierć domu w jednej z
        podwarszawskich miejscowości. Żona była mu winna nieco ponad pół miliona
        złotych. Ubogi parlamentarzysta dość niespodziewanie kupił 300 ha ziemi na Pomorzu.

Pytany, skąd miał pieniądze na tak olbrzymie inwestycje, zaczął nieco gubić się
        w zeznaniach. W końcu oświadczył, że nie ma pełnej wiedzy na temat wszystkich
        wpływów na jego konto, bo z braku czasu sprawy finansowe powierzył księgowemu.

Majątek Piskorskiego od dawna budzi sensacje w Sejmie. Młody polityk dorobił się
        fortuny. Twierdził, że pieniądze uzyskał z gry na giełdzie i sprzedaży antyków.
        Nie przedstawił jednak publicznie wyciągów z biura maklerskiego. Gdy jego
        majątkiem zaczęli interesować się dziennikarze, przepisał wszystko na żonę.
        Dzięki temu zabiegowi nie musiał ujawniać posiadanych pieniędzy w poselskim
        oświadczeniu majątkowym.

Po co Piskorski kupił ziemię i sadzi las? Liczy, że dzięki tej inwestycji -
        wartej przeszło 600 tys. zł - zarobi kilka razy tyle. Eurodeputowany chce bowiem
        otrzymać z UE dotacje na zalesianie nieużytków.

Według wyliczeń "Dziennika" - już rok po posadzeniu sadzonek drzew - Piskorski
        dostanie od UE co najmniej 990 euro za każdy hektar lasu oraz zwrot kosztów jego
        posadzenia. Przez kolejnych pięć lat UE będzie refundowała mu koszty
        odchwaszczania i ochrony młodych drzewek przed zwierzyną. Piskorski będzie
        otrzymywał co roku od 96 do 132 euro na hektar. Sześć lat od inwestycji będzie
        mógł liczyć na prawdziwe kokosy. Jeśli komisja uzna, że las się przyjął, to od
        tej pory przez najbliższych 20 lat Piskorski będzie mógł dostać z Unii nawet po
        321 euro rocznie za każdy hektar prywatnego lasu.

Partyjni koledzy Piskorskiego są zbulwersowani. Ich zdaniem poseł działa
        nieetycznie. Część z nich jest przekonana, że tym razem dla Piskorskiego nie
        powinno być pobłażania.

Zarząd krajowy PO ma zająć się dziś kwestiami związanymi z niedawnymi wyborami
        nowych władz mazowieckiej Platformy. Ma też rozmawiać o opisanej przez
        "Dziennik" sprawie inwestycji eurodeputowanego PO Pawła Piskorskiego. (YAN)"
    • echo_o Re: Piskorski usunięty z PO? 26.04.06, 16:42
      (na marginesie)
      O ironio, debiutant Dziennik dokonał tego, czego nie byli w stanie spowodować
      od lat nestorzy na rynku prasowo-medialnym.
      Czy specjalista od Szekspira, Jan Maria w kapeluszu nie rzucił jekiegoś post
      scriptum do oświadczenia Tuska i nie nawiązał aby do Makbeta i wędrującego
      lasu ? Tak pytam...
      Upsmak pozostanie, nie ma takiego "Vanish'a" coby plamę wywabił,
      poza tym - sam (desperacki w istocie) akt wykluczenia Piskorskiego nie załatwia
      problemu. Problem trwa...
    • mmikki Tusk wywalił Piskorza w dogodnym dla siebie momenc 26.04.06, 16:55
      napisałem to juz w innym watku, ale powtórze i tu:
      idzie kongres PO, Tusk chce kandydowac na przewodnicżacego, a Piskorski od paru
      miesiecy montuje przeciw niemu opozycję i rozmawia z regiona,i, by głosowały na
      Komorowskiego. I Tusk na pare dni przed kongresem, w trosce o swoją władzę,
      usuwa głównego oponenta mając nadzieje, że przetrąci w ten sposób opozycji
      wewnetrznej kręgosłup. Ale kto wie? Pawełek teraz będzie dopiero walczył przeciw
      Donaldkowi.
      • nurni Re: Tusk wywalił Piskorza w dogodnym dla siebie m 26.04.06, 17:21
        mmikki napisała:

> napisałem to juz w innym watku, ale powtórze i tu:
        > idzie kongres PO, Tusk chce kandydowac na przewodnicżacego, a Piskorski od
        paru
        > miesiecy montuje przeciw niemu opozycję i rozmawia z regiona,i, by głosowały
        na
        > Komorowskiego. I Tusk na pare dni przed kongresem, w trosce o swoją władzę,
        > usuwa głównego oponenta mając nadzieje, że przetrąci w ten sposób opozycji
        > wewnetrznej kręgosłup.

Wszystko prawda ale jest w tym jeszcze jeden drobiazg. PO rzadzona przez ludzi
        Piskorskiego nie mialaby czego szukac w W-wie w nadchodzacych wyborach
        samorzadowych. Juz komunisci dostali by wiecej glosow.
        • ubogacony_w_walce_o_wolnosc eee tam! Wielki mi przekręt. Lepiej sprawdzić to! 26.04.06, 17:27
          Prezesem ENEA w Poznaniu, jednej z największych spółek energetycznych,
          zatrudniającej 7000 ludzi, został z nadania PiS zaraz jak tylko się dało
          zakosić kolejny stołek PiSiakom, kumpel Mikosza, znany przewalacz z Banku
          Staropolskiego.

Lasu nasadził wierzbowego też masę za pieniądzę "z nikąd" i też czeka na
          dopłaty. Kredytów nie płaci. Wielkie mi halo.

Oczywiście wspominać nie trzeba, że nigdy niczego związanego z energetyką ani
          pokrewnymi branżami nie robił. Tylko przewalanie śliskiej kasy. Wykształcenia i
          doświadczenia w zarządzaniu firmą tej wielkości też zero. Mierny, bierny ale
          wierny.

Temat na artykuł gotowy!
    • reakcjonista1 Dobre posunięcie! 26.04.06, 17:31
      Donald zyskuje w moich oczach. Ale co zrobi z piskorczykami, czy nie rozwalą mu
      parti?
      • nurni Re: Dobre posunięcie! 26.04.06, 17:50
        reakcjonista1 napisał:

. Ale co zrobi z piskorczykami, czy nie rozwalą mu
        > parti?

Nowe listy samorzadowe w-wskiej PO Donek przywiezie w walizce.
        Bedzie troche krzyku czy ma prawo tak zrobic czy nie ma. Sezon ogorkowy za
        pasem.
        • humbak Re: Dobre posunięcie! 26.04.06, 17:52
          ZAraz, a warszawski układ to aby rozbity nie został? Coś Pitera chyba tak
          mówiła.
          • iza.bella.iza Re: Dobre posunięcie! 26.04.06, 21:13
            humbak napisał:

> ZAraz, a warszawski układ to aby rozbity nie został? Coś Pitera chyba tak
            > mówiła.

Radni z tzw. ukladu mostowego są teraz w koalicji z PiS, dzięki nim Kaczyński
            dostał na odchdne absolutorium za 2005 rok:)
            • humbak Re: Dobre posunięcie! 26.04.06, 21:16
              No właśnie cosik takiego kojarzę:)
              PS
              A Ciebie coś rzadko ostatnio na FK widać:>
              • iza.bella.iza Re: Dobre posunięcie! 26.04.06, 21:27
                humbak napisał:

> A Ciebie coś rzadko ostatnio na FK widać:>

Ciebie też niezbyt często można tu spotkać. Ja jestem ostatnio bardziej zajęta
                życiem w realu, a poza tym forum się bardzo spolaryzowało i zrobiło nudne.
                Odkąd większość ciekawych artukułów jest linkowana na inne fora FK robi się
                coraz bardziej podobne do dawnych aktualności - obecnego Aquanetu.
                • humbak Re: Dobre posunięcie! 26.04.06, 21:32
                  Dwa tygodnie miałem ograniczony dostęp do neta i już. Zresztą zaraz znów będę
                  musiał przykręcić- z tej samej przyczyny co Ty mniej więcej. A polaryzacja bywa
                  zabawna. Poza sytuacjami gdy forumowaicza zaczynają dokazywać na polu
                  znajomości wulgaryzmów:/
    • okarol59 czemu tak późno ? 26.04.06, 17:55
      Cwaniaczek zdązył jeszcze załapać sie na ciepełą posadkę. Chwalił sie dzisiaj w
      radiu, ze po opodatkowaniu zarabia 11 tys. euro.
    • umpa.umpa A kiedy wywalą Waltzową? 26.04.06, 17:57
    • przyladek.dobrej.nadziei To ze kupil 320 ha za ponad 1,2 miliona bylo OK 26.04.06, 21:21
      Ale z obsianiem tego lasem przesadzil :)
      Posadzic las na takim obszarze to nielada sztuka. Sadzonki kosztuja, ktos musi
      przygotowac teren i poswiecic sporo czasu na sadzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka