Dodaj do ulubionych

Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;))))

02.05.06, 17:19
Abdullah bin Abdulaziz Al-Saud wydał dekret nakazujacy natychmiastowe
obnizenie ceny benzyny o 25% .Galon ( circa 3,8 l ) benzyny będzie w Arabii
Saudyjskiej kosztowac - bagatela 60 centów czyli cos około 1,6 PLN .

Kaziu i Zyta do dzieła ;)))
Obserwuj wątek
    • bu2m Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 17:21
      Gdyby w Polsce było tyle ropy co w Arabii, Kaziu nie byłby premierem.
      • camille_pissarro Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 17:24
        EEEE tam , zalewasz , mnie by było wszystko jedno kto by był premierem jak
        benzyna byłaby po 1,6 PLN, no może troche przesadziłem na pewno nie widziałbym
        w Al..Ujazdowskich wszelkiej maśći postkomunistów, bo oni nawet by tak
        gospodarowali , ze nawet na Saharze piasku by zabrakło.
    • humbak Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 17:23
      Nono... pdobno jesteśmy wolnorynkowcem. Co tu za harezje wypisujemy?:)
      • humbak Errata 02.05.06, 17:24
        herezje
        • camille_pissarro Re: Errata 02.05.06, 17:30
          U mnie tez errarta by sie przydała w tytule , ad rem - jak najbardziej jestem
          wolnorynkowcem , ale gdyby u nas sektor paliwowy był tak silny nie miał bym
          nic pprzeciw takim antyrynkowym posunięciom.
          Ale i u nas jest cos na rzeczy, bo jak wieść gminna niesie mozemy stac sie
          włąścicielami złóz roponośnych w Kazachstanie - ostro konkurujemy z USA i
          Chinami i mamy spore szanse aby uzyskac licencje na dostęp do kazachskiej ropy -
          sic!!! A wtedy kto wie , czy takie ekrety nas nie będą tez dotyczyc ;)))))
    • nie_trawie_glupcow Podejmie, podajmie, gdy zamiast Odry i Nysy ropa 02.05.06, 17:27
      na pola wyleje;)
    • humbak Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 17:28
      Jesteśmy ponoć bliscy uzyskania koncesji na wydobycie ropy w Kazachstanie.
      e-upr podawało. Nie pamiętam źródła.
      • aron2004 Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 17:32
        zdaje się unijna cena minimalna to 3,50 zł za litr.
        • camille_pissarro Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 17:55
          wystarczy chociażby zerknąć jaie były ceny łososia przed i wejsciu w struktury
          EU ;)))
      • camille_pissarro Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 17:32
        byłeś szybszy , ale ta sama fala ;)))
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41175460&a=41175873
        • humbak Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 17:40
          Ano właśnie. Pewien czas temu słyszałem że Orlen aktualnie bardzo zwyżkuje
          finansowo. Nie bardzo ma na co kasę wydawać bo nie ma kogo kupić w okolicy.=-
          sąsiedzi są już zbyt silni.
          • camille_pissarro Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 17:53
            Aktualnie na BBC World mowa jest o zaangazowaniu Ukrainy w dostawy gazu, ropy
            do EU .Swoja droga ( pisałem juz na tym FK niejednokrotnie - nie chce mi sie
            szukac link'ów ) , dlaczego nie kończymy odcinka rurociągu Odess-Brody - dzis
            sczytałem gdzieś bodajże w Dzienniku, ze maja prace sie zakończyc w 2010 .To
            taka niestabilna Ukraina zdobył sie na taki wysiłek aby zbudować lwią część
            tego rurociagu a my nie jestesmy w stanie doprowadzić od granicy nitki tego
            rurociagu do Płocka - to zwykły sabotaż. W budfowe rurociagu Odessa - Brody
            zaangazowany był poseł Czesław Bielecki z "Ruchu stu " 9 przez pewnien moment
            byłem bardzo blisko tej formacji )
            • humbak Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 17:55
              Szczerze mówiąc patrząc na jaja z rurociągiem Odessa Brody, nie mogę się oprzeć
              wrażeniu że jesdnak jest jakiś układ.:-]
    • ppppp7 Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 17:30
      Benzyna w Polsce jest niewiele droższa... Jakieś 1,8 zł. Reszta to podatki
      • camille_pissarro Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 17:33
        i o to mi chodziło , wszak widać w wątku przewodnim do kogo piłem ;))))
        • humbak Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 17:41
          Biorąc pod uwagę że cena benzyny wpływa na cenę większości produktów,
          podnoszenie akceyzy i innych podatków jest jakimś kretynizmem... a jednak wciąż
          go obserwujemy.
          • camille_pissarro Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 18:33
            żeby byc ścisłym na razie , podjeto decyzje o obniżce akcyzy na
            benzyny.Przebąkiwało się coś o podniesieniu jej na gaz ale się juz z tego
            chyba wycofano ...
            • humbak Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 22:31
              No teraz tak, ale nie słyszałem o zmianie planów na przyszły rok jeśli chodzi o
              podniesienie akcyzy.
              • swantevit Re: Kiedy ktos taka decyzje podejmnie w RP ;)))) 02.05.06, 22:32
                Przeciez obnizono akcyze na alkohol..
    • hercule_poirot A zaprosić tego szejka do nas i nadac mu 02.05.06, 22:28
      honorowe obywatelstwo ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka