przyladek.dobrej.nadziei 02.05.06, 22:56 Wiedzialem, ze ta rada specjalnej troski gowno zrobi. Caly ten episkopat mozna o kant dupy rozbic. Od kilkunastu lat nie moga sobie poradzic z jednym zakonnikiem. Cala nadzieja w Benedykcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmikki spoko, jakie to zostanie 02.05.06, 23:00 prałat Jankowski też "został" w swoim pokoju z meblami gdańskimi... Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: spoko, jakie to zostanie 02.05.06, 23:03 mmikki napisał: > prałat Jankowski też "został" w swoim pokoju z meblami gdańskimi... Zostal, bo nie zajmowala sie nim rada specjalnej troski. Wystarczyla jedna decyzja biskupa i bylo pozamiatane. Z ojcem bokserem nie moze sobie dac rady caly bezplciowy episkopat. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Rydzyk ma szczęście do przełożonych, Jankowski mia 02.05.06, 23:07 Rydzyk ma szczęście do przełożonych, Jankowski miał pecha. Jankowski padł tylko dlatego, ze Michnikowszczyzna ma w garści nijakiego Bp Gocłowskiego. Napewno za słynną Stella mariss, a za co jeszcze to już tylko Pan Bóg, Michnik i Gocłowski wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.partii.demokratycznej nie na długo 02.05.06, 23:03 dziś w trwamie pokazywali Wyspy Robinsona Crusoe....zapewne to bedzie miejsce przyszłej zsyłki Rydzola....te wysy leżą na Oceanie Spokojnym tysiąc mil od wybrzezy Chile Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.partii.demokratycznej Re: nie na długo 02.05.06, 23:11 tytuł filmiku to trzy wyspy i były to wyspy Robinsona Crusoe..sprawdziłem w atlasie świata Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: nie na długo 02.05.06, 23:16 a to szkoda, że nie Madagaskar - "Rydzyk na Madagaskar!" to byłby piękny żart historii Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Jak juz gdzies pisalem zostaje, ale bedzie robic 02.05.06, 23:04 za paprotke na stole Rady Programowej RM. przyladek.dobrej.nadziei napisał: > Wiedzialem, ze ta rada specjalnej troski gowno zrobi. Caly ten episkopat > mozna o kant dupy rozbic. Od kilkunastu lat nie moga sobie poradzic z jednym > zakonnikiem. Cala nadzieja w Benedykcie. > Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.partii.demokratycznej to raczej rada programowa będzie paprotką marionet 02.05.06, 23:11 w rękach Rydzola Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas A jakieś przesłanki? 02.05.06, 23:14 > za paprotke na stole Rady Programowej RM. Zapoznałeś się przynajmniej ze składem tejże? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: A jakieś przesłanki? 02.05.06, 23:17 gdyby sie zapoznal to by wiedzial ,ze przynajmniej 2 z wymienionych 4 ksiezy sa czestymi goscmi radia M Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.partii.demokratycznej Re: A jakieś przesłanki? 02.05.06, 23:19 a to są tylko ci wyznaczeni przez episkopat a drugą czwórkę nominują redemtoryści którzy z Rydzolem trzymaja sztamę więc w sumie ludzi oddanych Rydzykowi w tej radzie jest 6 Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: A jakieś przesłanki? 02.05.06, 23:21 no i o to wlasnie chodzi! jeszcze tym razem udalo sie ocalic wolnosc slowa i pluralizm mediow w RP Odpowiedz Link Zgłoś
marouder No to poki co d.upa zbita, ale znaczy to rowniez, 02.05.06, 23:24 , ze nikt nie zlagodzi kursu radyja, nikt nie zmieni formuly glownych programow, czyli zostanie, jak mawia tow.leszab, po proletariacku.. Ucho od tego dzbanka, tak, czy siak, urwie sie niebawem:) aferal.z.partii.demokratycznej napisał: > a to są tylko ci wyznaczeni przez episkopat a drugą czwórkę nominują > redemtoryści którzy z Rydzolem trzymaja sztamę więc w sumie ludzi oddanych > Rydzykowi w tej radzie jest 6 Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas A co ci nie leży w kursie RM, agnostyku? 02.05.06, 23:27 A jeśli jest coś, to można przecież zmienić kanał. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Skoro nie jadam np. parowek, to nie moge zabierac 02.05.06, 23:34 glosu w sprawie trujacego innych producenta? Miej litosc nad czytelnikami FK:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas Re: Skoro nie jadam np. parowek, to nie moge zabi 02.05.06, 23:37 Ale widzę, że się niezdrowo podniecasz przy tym temacie i nie miałbyś nic przeciwko gdyby Rydzyka wyekspediowano do ciepłych krajów. Więc co Ci nie odpowiada w kursie RM? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Skoro nie jadam np. parowek, to nie moge zabi 02.05.06, 23:49 Poza pewnym uproszczonym rodzajem poslugi religijnej? Doslownie wszystko! A szczegolnie przeslanki i sposob formulowania sadow nt. historyczne, polityczne, gospodarcze, swiatopogladowe, socjologiczne, biologiczne... Zwane inaczej robieniem wody z mozgu. Poza tym nieprzejrzystosc sposobow finansowania roznych form dzialanosci, podejrzenia o defraudacje duzych kwot. Gwoli wyjasnienia jestem za wolnoscia wypowiedzi, wiec nic mi np. do Michalkiewicza, jesli kto obrazony niech go skarzy z powodztwa cywilnego. To tak w najwiekszym skrocie. lux_et_veritas napisał: > Ale widzę, że się niezdrowo podniecasz przy tym temacie i nie miałbyś nic > przeciwko gdyby Rydzyka wyekspediowano do ciepłych krajów. Więc co Ci nie > odpowiada w kursie RM? Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas Re: Skoro nie jadam np. parowek, to nie moge zabi 03.05.06, 00:07 marouder napisał: > Poza pewnym uproszczonym rodzajem poslugi religijnej? > Doslownie wszystko! > A szczegolnie przeslanki i sposob formulowania sadow nt. historyczne, polityczn > e, gospodarcze, swiatopogladowe, socjologiczne, biologiczne... > Zwane inaczej robieniem wody z mozgu. A konkretnie jakie przesłanki i jakie sądy, bo w wielu kwestiach tamże, wyjmująć szeroko pojęte ramy konserwatywno-katolickie, w których się to wszystko obraca (chodź i od tego są wyjatki), są różne zdania. A może przeszkadza ci ów wspólny mianownik, czyli światopogladowy konserwatyzm oparty na katolicyzmie? > Poza tym nieprzejrzystosc sposobow finansowania roznych form dzialanosci, podej > rzenia o defraudacje duzych kwot. Na razie żadnej nieprzejrzystości, ani defraudacji nikt nikomu nie udowodnił, a czasu (i klimatu - vide rządy LSD) było ku temu co nie miara. Więc pomińmy ten wątek. > > Gwoli wyjasnienia jestem za wolnoscia wypowiedzi, wiec nic mi np. do Michalkiew > icza, jesli kto obrazony niech go skarzy z powodztwa cywilnego. > > To tak w najwiekszym skrocie. Taaa, już ja was znam, drodzy "wolnościowcy". Wolność słowa owszem, ale na razie Rydzyk won! Jak to mawiał tow. Szmaciak: "No dobra, ja moge być teraz leberałem, ale wy mnie o tem powiedzcie" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Skoro nie jadam np. parowek, to nie moge zabi 03.05.06, 00:42 > A konkretnie jakie przesłanki i jakie sądy, bo w wielu kwestiach tamże, > wyjmująć szeroko pojęte ramy konserwatywno-katolickie, w których się to > wszystko obraca (chodź i od tego są wyjatki), są różne zdania. A może > przeszkadza ci ów wspólny mianownik, czyli światopogladowy konserwatyzm oparty > na katolicyzmie? Nie w tym rzecz, czy mnie odpowiada konserwatyzm katolicki, choc rzecz jasna osobiscie nie odpowiada mi, inaczej bylbym konserwatywnym katolikiem, a nie jestem nim:) Idzie mi calkowity rozbrat z podstawowymi zasadami wydawania sadow o sprawach i ludziach np. z zasada audiatur et altera pars. Mozesz mi przypomniec kiedy te zasade zastosowano i w stosunku do kogo, jesli rzecz by isc miala o kluczowe, nie zas poboczne kwestie? Idzie mi tez o dosc smierdzaca zasade schlebiania sadom sluchaczy, o ktorych autorzy sadza, ze (sady)istnieja napewno oraz takich, co do ktorych podejrzewaja, ze sie wlasnie (trendy) rodza. Poza tym rodzaj jezyka, zawsze wartosciujacy, czesto stereotypizujacy, stygmatyzujacy negatywneie przeciwnika ideowego (czy jak go tam zwac)! Itp. > Na razie żadnej nieprzejrzystości, ani defraudacji nikt nikomu nie udowodnił, a > > czasu (i klimatu - vide rządy LSD) było ku temu co nie miara. Więc pomińmy ten > wątek. Nie udowodnil, mam nadzieje, ze udowodni, przeslanki istnieja. > > Taaa, już ja was znam, drodzy "wolnościowcy". Wolność słowa owszem, ale na > razie Rydzyk won! Jak to mawiał tow. Szmaciak: "No dobra, ja moge być teraz > leberałem, ale wy mnie o tem powiedzcie" ;-) Wyznaje zasady daleko posunietego liberalizmu w kwestii wolnosci slowa wiec nie insynuuj mi, ze skoro jestem przeciw Lojcowi derektorowi, to odzegnalem sie od zasad. Tak osobiscie te postac uznaje za szkodliwa spolecznie! Nie ja decyduje na jakim stanowisku ten czlowiek pozostanie. ...Choc bede zalowal, jesli ta osoba nadal utrzyma swoj wplyw na RM i instytucje satelickie. Mam wrazenie, ze wyznajesz jakies quasitotalitarne zasady na temat tego, co komu wolno myslec na okreslony temat:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas Re: Skoro nie jadam np. parowek, to nie moge zabi 03.05.06, 01:30 marouder napisał: > > > A konkretnie jakie przesłanki i jakie sądy, bo w wielu kwestiach tamże, > > wyjmująć szeroko pojęte ramy konserwatywno-katolickie, w których się to > > wszystko obraca (chodź i od tego są wyjatki), są różne zdania. A może > > przeszkadza ci ów wspólny mianownik, czyli światopogladowy konserwatyzm o > party > > na katolicyzmie? > > Nie w tym rzecz, czy mnie odpowiada konserwatyzm katolicki, choc rzecz jasna os > obiscie nie odpowiada mi, inaczej bylbym konserwatywnym katolikiem, a nie jeste > m nim:) > Idzie mi calkowity rozbrat z podstawowymi zasadami wydawania sadow o sprawach i > ludziach np. z zasada audiatur et altera pars. Wyżej napisałeś, że przeszkadza ci niemalże wszystko, więc teraz należy wnioskować, iż wedle Ciebie działalność Radia Maryja polega na flekowaniu innych i niedawaniu im możliwości obrony. I, jako, że słucham RM od czasu do czasu, zachodzę w głowę czy mówimy tu o tej samej stacji. Może spróbujesz konkretami? Mozesz mi przypomniec kiedy te > zasade zastosowano i w stosunku do kogo, jesli rzecz by isc miala o kluczowe, n > ie zas poboczne kwestie? A ostatnia wizyta członków PO tamże to pies? A napominanie słuchaczy, ażeby źle nie mówili o Giertychu Jr., bo akurat go w studiu nie ma? Rozumiem też, iż resztę nadwiślańskich mediów uznajesz za obiektywne (popraw, jeśli się mylę). Doskonale ów obiektywizm i oferowanie szansy do wytłumaczenia się widać było przy casusie Michalkiewicza właśnie. Poza krótkim materiałem w TVN-ie (no i Naszym Dzienniku oraz notce Associated Press) mieliśmy jeden wielki, obiektywny klangor :-) > Idzie mi tez o dosc smierdzaca zasade schlebiania sadom sluchaczy, o ktorych au > torzy sadza, ze (sady)istnieja napewno oraz takich, co do ktorych podejrzewaja, > ze sie wlasnie (trendy) rodza. Hmm, pytanko pomocniczo-dookreślające: ile czasu dziennie/tygodniowo/miesięcznie poświęcasz na słuchanie RM? > Poza tym rodzaj jezyka, zawsze wartosciujacy, czesto stereotypizujacy, stygmaty > zujacy negatywneie przeciwnika ideowego (czy jak go tam zwac)! > Itp. A konkretnie? > > > Na razie żadnej nieprzejrzystości, ani defraudacji nikt nikomu nie udowod > nił, a > > > > czasu (i klimatu - vide rządy LSD) było ku temu co nie miara. Więc pomińm > y ten > > wątek. > > Nie udowodnil, mam nadzieje, ze udowodni, przeslanki istnieja. Jasne, grunt to dobra wola :-) > > > > > Taaa, już ja was znam, drodzy "wolnościowcy". Wolność słowa owszem, ale n > a > > razie Rydzyk won! Jak to mawiał tow. Szmaciak: "No dobra, ja moge być ter > az > > leberałem, ale wy mnie o tem powiedzcie" ;-) > > Wyznaje zasady daleko posunietego liberalizmu w kwestii wolnosci slowa wiec nie > insynuuj mi, ze skoro jestem przeciw Lojcowi derektorowi, to odzegnalem sie od > zasad. Być przeciwnym - nikt Ci przecież nie broni. Czym innym jest natomiast domaganie się jego odejścia, czyli de facto pacyfikację RM. Nie będę już leciał Wolterem, bo to przecież banał, niestety banał nie przez wszystkich rozumiany. > Tak osobiscie te postac uznaje za szkodliwa spolecznie! I co proponuje "liberalny" głos proletariatu, wobec jawnego pogwałcenia odwiecznego porządku społecznego? Wyciąć tego raka na zdrowej tkance ludu! Won do Burkina Faso! I to by było na tyle, drogi "wolnościowcu" :-) > Nie ja decyduje na jakim stanowisku ten czlowiek pozostanie. Ale gdybyś miał w łapkach taką władzę to już tam Ojciec Tadeusz popamiętałby Twego umiłowania dla wolności, nieprawdaż? :-) > ...Choc bede zalowal, jesli ta osoba nadal utrzyma swoj wplyw na RM i instytucj > e satelickie. Coś taki zachowawczy? Przyznaj po prostu, że będziesz miał radochę, wolnościowcu! > Mam wrazenie, ze wyznajesz jakies quasitotalitarne zasady na temat tego, co kom > u wolno myslec na okreslony temat:)) > A czy ja Ci czegokolwiek bronię? > Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: A jakieś przesłanki? 02.05.06, 23:48 nie emocjonuj sie tak - młyny Boże mielą powoli, ale jak już wciągną w tryby choćby rąbek habitu... no... zważ, że nawet tak Rydzykowi przychylny człowiek jak Głódż nabrał nagle wiatru w żagle i przez miesiąc zrobił więcej, niz przez 4 lata, gdy był szefem zespołu Troski. Przygotował statut radia i kandydatów do raduy. Bo Głódż, który lata całe kręcił sie po Watykanie, i pewnie bardzo chciałby tam wrócić, w jednej chwili poświęci Rydzyka, by tylko nie narazić się na gniew papieża. Zresztą wybrani do Rady radia uczeni (wybitni) to nie groszoroby marzące o maybachu i helikopterze, ale przyzwoici ludzie, którzy uznaja zasade posłuszeństwa panująca w Kościekle. A ojcu Tadeuszowi te zasade trzeba będzie przypomnieć. Jego losy są przesądzone. Za miesiąc, po wizicie papieża, straci radyjo. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: A jakieś przesłanki? 02.05.06, 23:17 Jeszcze nie zdazylem. Daj link do listy plac:) lux_et_veritas napisał: > > za paprotke na stole Rady Programowej RM. > > Zapoznałeś się przynajmniej ze składem tejże? Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker ...a jeśli chodzi o tel. wejścia na antenę na żywo 02.05.06, 23:19 ...to "don't call us - we'll call you" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas Robaczku, powtarzasz epitety pismaczyny ze Spiegla 02.05.06, 23:11 który miesiąc temu wysmażył arta o tym jak to w roku 1648 Kozacy wraz z Polakami u ujścia Dniestru urządzili masakrę Żydów. A było to najbardziej propolskie z rzeczonego artu stwierdzenie. Gratuluję ci sprzymierzeńców, lewactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Kaznodzieja nienawisci zostaje 02.05.06, 23:13 Coz ... sprawiedliwosc i wolnosc slowa GW, juz uprzatnela wczesniejsczy watek na ten temat. Wiec i poniewaz, ty jest po lewej mysli tego chylacego sie ku upadkowi publikatora, powtorze sens mojego wpisu: Mozecie pocalowac w doope ojca Rydzyka. Nie udalo!! O tym, ze wam sie nie uda ~ pisalam wczoraj na mojej liscie: "Niemiecka piesc przyjazni podsunieta pod polski nos". Hahahahahahaha and once again Haha! O'le! Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r Poczekamy, zobaczymy ;) 02.05.06, 23:22 cierpliwości ten się smieje.... Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Kaznodzieja nienawisci zostaje 02.05.06, 23:38 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > Wiedzialem, ze ta rada specjalnej troski gowno zrobi. Caly ten episkopat > mozna o kant dupy rozbic. Od kilkunastu lat nie moga sobie poradzic z jednym > zakonnikiem. Cala nadzieja w Benedykcie. I U.j ci do tego! ps. wyslalam 2 / slownie: dwa / posty na ten temat. Jeden z nich na te liste. Dlaczego chocby tu go nie ma? Czy az tak wielki strach trzesie waszymi gaciami, ze boicie sie slowa prawdy malej myszki? He? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza A mnie się wydaje, że Episkopat umył ręce:) 02.05.06, 23:43 Episkopat po raz kolejny stwierdził, że radyjo jest własnością Redemptorystów, więc decyzje w sprawie rozgłośni należą do przeora zakonu. To jest uchylanie furtki dla bezpośredniej interwencji watykańskiej, bo klasztory nie podlegają episkopatom krajowym lecz bezpośrednio papieżowi. Nałożenie przez biskupów Rydzykowi kagańca w postaci rady programowej i ich zerkanie w strone Rzymu niczego dobrego ojcu dezinformatorowi nie wróży. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: A mnie się wydaje, że Episkopat umył ręce:) 02.05.06, 23:47 Byc moze ... byc moze :)))))))))))))))))? Ktoz z nas moze odgadnac wszystkie niuanse poltyki ... ? Cha? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam a mnie sie wydaje ze blednie rozpoznajecie "target 02.05.06, 23:57 tu nie chodzia ani o rydzyka ani o radio - tu chodzi o pare milionow ludzi z tym radiem zwiazanych - nie chodzi o to co zrobi rydzyk w reakcji na decyzje episkopatu/stolicy apostolskiej - chodzo o to co moze zrobic masa 3 milionow ludzi - niejedno panstwo w europie ma znacznie mniejsza liczbe obywateli... Odpowiedz Link Zgłoś
nie_trawie_glupcow A co moze zrobic 3 mln babulinek? Bo to one jednak 03.05.06, 02:12 w tym ukladzie przewazaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: A co moze zrobic 3 mln babulinek? Bo to one j 03.05.06, 02:17 nie_trawie_glupcow napisał: > w tym ukladzie przewazaja. Nie piRdul, wyznam ci szczerze. To nie o 3 mln babulinek chodzi. Chyba, ze sam nie rozumiesz co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Myslalem ze o michniku piszesz 02.05.06, 23:51 Tutaj nawet Benedykt nie pomoze... Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Niepokorny kaznodzieja, pozostal! Hurrra! 03.05.06, 02:05 I przy okazji skorzystam, ze znanego powiedzenia: "Czesc nam i naszym kolegom. Ch..jom precz"! Hej ho! Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Kaznodzieja nienawisci zostaje 03.05.06, 02:36 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > Wiedzialem, ze ta rada specjalnej troski gowno zrobi. Caly ten episkopat > mozna o kant dupy rozbic. Od kilkunastu lat nie moga sobie poradzic z jednym > zakonnikiem. Cala nadzieja w Benedykcie. PODSUMOWANIE: I tak to niewiarygodne, faktem sie stalo. Wystarczy ci juz, co? Na dzisiaj koniec. Hej ha :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))! Odpowiedz Link Zgłoś
polonus9 Re: Kaznodzieja nienawisci zostaje 03.05.06, 02:51 ukradnij 100 zet - pojdziesz siedziec; ukradni stocznie - wlos ci ze lba nie spadnie.Prawo sk..onej IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.5 Re: Kaznodzieja nienawisci zostaje 03.05.06, 03:41 ze zostaje to ja od poczatku wiedzialem smiac mi sie chce teraz z ujadajacych kundelkow ktorzy zaklinali rzeczywistosc rzekomym madagaskarem Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Kaznodzieja nienawisci zostaje 03.05.06, 03:44 To podlug ciebie wyspa Madagaskar calkiem nieistnieje wesoly?? 8( ... no popatrz, a mnie calkiem co innego w szkole wciskano:)) wesoly.5 napisała: > smiac mi sie chce teraz z ujadajacych > kundelkow ktorzy zaklinali rzeczywistosc > rzekomym madagaskarem Odpowiedz Link Zgłoś