Dodaj do ulubionych

Prokuratura: kacze żarty to nie przestępstwo

12.05.06, 07:02
Co ma wspólnego kacza d... z głową państwa ?
Obserwuj wątek
    • xkx2 Re: Prokuratura: kacze żarty to nie przestępstwo 12.05.06, 07:11
      Kolejna sądowa paranoja - okazuje się że mozna bezkarnie drwić kpić z odób
      sprawujaych najwyrzsze urzedy w państwie w tym z premiera i prezydenta - czyta
      paranoja - przecierz to psuje obraz Polski na świecie. Widze że naprawde jest
      bardzo duzo do zrobienia i duzo rzeczy trzeba jednak wyrwac z korzeniami bo
      zbyt głaeboko wrosły w swiadomosc Polaków skoro nawet sad uznaje za normalne to
      ze ktoś ma czelnoc drwic np. z Prezydenta RP. Mozna to podsumowac tak: Jesli
      sie nie bedziemy szanowac sami nie mozemy wymadac aby szanowali nas inni.
      • ghostdogg Re: Prokuratura: kacze żarty to nie przestępstwo 12.05.06, 08:26
        oczywiscie ze paranajoja, ciekaw jestem czy byłes/łaś tego samego zdania kiedy
        w bardziej brutalny sposób drwiono i ubliżano Kwaśniewskiemu? Dziwna sprawa ze
        w USA gdzie z Busha robią sobie pojazd i jakoś sie nie obraża jak nasz mały
        cesarz. faktycznie masz racje jest to paranoja.
      • koloratura1 Re: Prokuratura: kacze żarty to nie przestępstwo 12.05.06, 08:41
        xkx2 napisała:

> Kolejna sądowa paranoja - okazuje się że mozna bezkarnie drwić kpić z odób
        > sprawujaych najwyrzsze urzedy w państwie w tym z premiera i prezydenta - czyta
        > paranoja - przecierz to psuje obraz Polski na świecie.

Obraz Polski na świecie doznałby niemałego uszczerbku, gdyby prokuratura (nie -
        sąd, jak mylnie piszesz), postąpiła iaczej.

> Widze że naprawde jest
        > bardzo duzo do zrobienia i duzo rzeczy trzeba jednak wyrwac z korzeniami bo
        > zbyt głaeboko wrosły w swiadomosc Polaków skoro nawet sad uznaje za normalne
        > to ze ktoś ma czelnoc drwic np. z Prezydenta RP.

Masz rację: zanim dorównamy do - powiedzmy - Białorusi, jest jeszcze trochę do
        zrobienia...
        Na szczęście sprawa do sądu nie trafiła (prokuratura ją umorzyła) i jakoś dzięki
        temu udało się nam uniknąć spektaklu, ośmieszającego nas w oczach cywilizowanego
        świata. (A może i płacenia owemu emerytowi odszkodowania, gdyby sprawa
        ostatecznie trafiła do Strasburga).

> Mozna to podsumowac tak:
        > Jeśli sie nie bedziemy szanowac sami nie mozemy wymadac aby szanowali nas
        > inni.

Rzeczywiście; najbardziej "szanowaliśmy się" w czasach komuny, szczególnie w
        okresie stalinowskim. "Honoru" władzy broniono wówczas bardzo skutecznie...
      • pzzm Re: Prokuratura: kacze żarty to nie przestępstwo 12.05.06, 08:54
        Czlowieku, jaja sobie robisz czy naprawde uwazasz, ze wysylanie zdjec kaczych
        kuprow psuje obraz Polski?

Obraz Polski psuja sami prezydenci Kaczynscy (vide protesty podczas wizyt
        zagranicznych Kaczynskiego po tym jak zakazal Parady Rownosci), a nie jakis
        zaangazowany politycznie Jan Kowalski. Bo gdzie wolnosc wyrazania opinii jesli
        organy panstwa scigaja ludzi za dowcipy o funkcjonariuszach publicznych- zaraz
        dojdzie do tego, ze za dowcipy o Polaku, Rusku i Niemcu bedzie sie trafialo do
        wiezienia za szerzenie nienawisci rasowej? Mysliwi w takim panstwie maja
        przechlapane, bo niech jeden tylko powie, ze sezon na kaczki uznaje za otwarty..

Polityk to nie swieta krowa, a wrecz przeciwnie- skoro zgodzil sie kandydowac
        to zgodzil sie na to by szperano w jego przeszlosci, robiono z niego zarty i
        wygwizdywano. A jesli panowie i panie politycy nie chca, zeby sie z nich smiac
        i chca uchodzic za powaznych mezow (i zony?) stanu to niech nie daja pretekstu
        do smiania sie z nich. Bo wolanie o oczyszczenie zycia publicznego z ukladow,
        korupcji i przestepczosci brzmi conajmniej groteskowo kiedy ma sie za
        wicepremiera skazanego przestepce i ministra edukacji, ktory prawdopodobnie
        chcial zalatwic zonie wyzsza ocene z egzaminu.

Widziales moze relacje z dorocznego spotkania prezydenta USA z dziennikarzami
        akredytowanymi przy Bialym Domu? Jesli on potrafi sie z siebie smiac to Lech
        chyba tez powinien byl umiec.

BTW to nie sad zdecydowal tylko prokuratura. I to dobrze, bo prokurator jest
        podwladnym ministra sprawiedliwosci, co oznacza, ze nie doszlo jeszcze do
        recznego sterowania w tak glupich sprawach ani ze nie wyszedl zaden okulnik
        nakazujacy sciganie dowcipnisiow za obraze panstwa.
        • huski Re: Prokuratura: kacze żarty to nie przestępstwo 12.05.06, 11:28
          pzzm napisał:

> Czlowieku, jaja sobie robisz czy naprawde uwazasz, ze wysylanie zdjec kaczych
          > kuprow psuje obraz Polski?
          >
          naćpany jest i bredzi. Stop narkomanom!
      • jerry21 Re: Prokuratura: kacze żarty to nie przestępstwo 12.05.06, 10:06
        czlowieku - chyba jestes inteligentny inaczej - skoro glosisz takie
        kopniete poglady - wszedzie na swiecie cywilizowanym robia sobie zarty
        z politykow w tym z glow panstwa nawet krolewskich np. w anglii
        gdzie teraz jestem - nikogo to nie wzrusza poza grupka odchylencow od
        normy..
        w sprawie tej tak naprawde wazna jest tylko jedna konstatacja ta
        tzw. prokurtura postapila tak nie inaczej tylko i wylacznie dlatego
        ze sam kaczynski dal sygnal ze sprawe tak nalezy zamknac - inaczej
        to raczej by gnebili owego zartownisia - wystawiajac sie sami na
        posmiewisko.
        kazdy wolny obywatel ma prawo miec dowolna opinie satyryczno-
        krytyczna na temat tzw. prezydenta - szczegolnie gdy ow obywatel owego
        prezydenta nie wybieral ...
        pojmujesz to kolego czy za trudne...?
      • tmk_wroc Re: Prokuratura: kacze żarty to nie przestępstwo 12.05.06, 11:09
        Przynajmniej wiadomo jakie osoby popierają nasz „wspaniały” rząd… W
        demokratycznym kraju prezydent nie pozwie obywatela za taką bzdurę. Tym
        bardziej, że on sam nie był autorem rysunków, a tylko rozesłał je dalej.
        Osobiście mogę tylko współczuć p. Aleksandrowi za takich „przyjaciół”.
        PS. Uszanuj czytelników i zainwestuj w słownik ort.
      • huski Re: Prokuratura: kacze żarty to nie przestępstwo 12.05.06, 11:27
        Kacza dupa, kacza dupa kacza dupa. Wszystko, ale wysoki to on nie jest ta
        ":glowa w panstwie". Ludzie tacy jak Ty zle wplywaja na moje trawienie, siedzisz
        w swoim gownianym brudnym mieszkanku i narzekasz na to i tamto. PiS ani LPRowski
        szmelc i tak Ci nie pomoze, na Slasku dalej bezie bieda i nedza a agencje
        towarzyskie nie rusza z sie ulicy JANA PAWLA w wawie, na krok. To wszystko
        szopka jest i to dla tepych dzieci. Zgnij i przepadnij.
    • qbel2 Re: Prokuratura: kacze żarty to nie przestępstwo 12.05.06, 08:15
      tppiotr napisał:
      > Co ma wspólnego kacza d... z głową państwa ?

Może podobne możliwości intelektualne?
    • rs_gazeta_forum obywatele mają prawo rozsyłać informacje 12.05.06, 10:00
      "W demokratycznym kraju obywatele mają prawo rozsyłać informacje na temat głowy
      państwa - uznała prokuratura"

I tego prokuratura nie wiedziała wcześniej, tylko musiała zorganizować napad na
      obywatela w jego domu?
      • maruda.r Re: obywatele mają prawo rozsyłać informacje 12.05.06, 11:20
        rs_gazeta_forum napisał:

> "W demokratycznym kraju obywatele mają prawo rozsyłać informacje na temat głowy
        > państwa - uznała prokuratura"
        >
        > I tego prokuratura nie wiedziała wcześniej, tylko musiała zorganizować napad na
        > obywatela w jego domu?

Serwilizm wobec prezia.

• emes2 Re: obywatele mają prawo rozsyłać informacje 12.05.06, 11:47
        Bo musiała najpierw zebrać całą swą odwagę.
    • jarek.wojtowicz Pozdrowionka dla pana Aleksandra! 12.05.06, 11:04
      • unijny Re: Pozdrowionka dla pana Aleksandra! 12.05.06, 11:55
        Zyj nam dlugo i miej w nosie cala sprawe.
        PROSIMY O WIECEJ "KACZUSZEK, KACZORKOW, KACZORECZKOW, ...."

Uklony
    • japolak kacze żarty to nie przestępstwo 12.05.06, 11:36
      Uff, ulga
      A ja wczoraj z przewodnika turystycznego który piszę, wykresliłem zdanie o
      restauracji reklamującej pieczone kaczki z jabłkiem...
      • neptus Re: kacze żarty to nie przestępstwo 12.05.06, 11:49
        No nie, z jabłkiem? Moze jeszcze adamowym? ;)

Mozna powiedzieć: nareszcie! Tylko po co w ogóle było to cało dochodzenie i
        rewizja? Taka skarga powinna od razu zostać odrzucona.
        A jak ja napiszę do prokuratury, że X ma krzywe nogi, to też zaczną wszczynać
        postępowanie?
      • pierwszywprawo Slusznie wykresliles 12.05.06, 20:47
        bo teraz kaczka jest nadziewana tylko burakiem. Ewentualnie z ziemniakami w
        brązowych mundurkach. Nie mam pojęcia, skąd Ci się jabłka wzięły.
        • bob_l Wybaczcie, nabijałem się z poprzedników. 13.05.06, 23:11
          Przepraszam PIS-owców, nabijałem się z Jaruzelskiego, Wałęsy i Kwaśniewskiego.
          Po sprawie "kaczych kuprów" poczułem się przestępcą. Czy prawdziwie moralna
          partia mi wybaczy? Chyba nie. Planuję emigrację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka