karlin 12.05.06, 11:47 Jako wiceszef PO wielokrotnie gardłował za zniesieniem immunitetu poselskiego, jednak gdy doszło do głosowania nad jego immunitetem, koledzy z PO go wsparli. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowytor2 Mnie starego byka on przekręcil i głosowałem na PO 12.05.06, 12:01 chociaż miałem głosować na PJK. Brzydki charaker ma ten Rokita. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Mnie starego byka on przekręcil i głosowałem 12.05.06, 12:04 Ja nie popełniłem tego błędu. Też teraz plułbym sobie w brodę. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Proszę o szczegóły 12.05.06, 12:21 Nie głosowałam ani na PiS ani na PO, ale to bez znaczenia. Natomiast moze ktos mi napisze dokładniej dlaczego zamierzano go pozbawic immuninetu? Gdzieś mi ta sprawa uciekła z pamięci, zresztą tyle ich jest... Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Proszę o szczegóły 12.05.06, 12:26 Rokita nazwal kiedys Wieczerzaka przestepca. Ten wystosowal prywatny akt oskarzenia (dokladnie taki jak Olechowski przeciw Lepperowi). Choc Rokita zapowiadal wczesniej, ze nigdy nie bedzie sie kryl za immunitetem, to teraz sie nim zaslonil. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Proszę o szczegóły 12.05.06, 12:29 Wraca stare powiedzenie Rokity: CBA pod pozorem wreczenia kwiatka posłowi przez wdziecznego za zalatwienie sprawy obywatela może o piatej rano zaareasztowac i uwięzić posła - przeciez przyjął korzyść majatkową. Była tam afer zwiazana z rachunkiem za kolację, tez ją przypisano korupcji. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor2 "biedne" te twoje tłumaczenia. 12.05.06, 12:33 I tu nie chodzi tylko personalnie o Rokitę. Chodzi o posłów PO, którzy głosowali przeciwko odebraniu immunitetu. "prawdziwa cnota......" Odpowiedz Link Zgłoś
nie_trawie_glupcow Sadzenie politykow za slowa z trybuny sejmowej 12.05.06, 12:35 jest kwestionowane przez Strasburg, ze o Komitecie Helsinskim nie wspomne - vide: premier Lepper;) Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Sadzenie politykow za slowa z trybuny sejmowe 12.05.06, 12:38 tylko ze Jasio wielokrotnie powtarzam, ze "Jan Rokita za immunitetem chowal sie nie bedzie". Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm podobnie jak blisko 40 posłów PiS 12.05.06, 12:37 którzy głosowali przeciw, wstrzymali się lub nie oddali głosu. I to wśród tych posłów były osoby godne, co widać po nazwiskach :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Jan Rokita za immunitetem chowal sie nie bedzie 12.05.06, 12:41 kto to powiedzial? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Jan Rokita za immunitetem chowal sie nie bedz 12.05.06, 13:05 niech Wieczerzak wytoczy cywilny i tyle. PS jaka kara dla buntowników z PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Jan Rokita za immunitetem chowal sie nie bedz 12.05.06, 13:08 > niech Wieczerzak wytoczy cywilny i tyle. moze i wytoczy, ale tak czy inaczej Jas wyszedl na dudka. > PS jaka kara dla buntowników z PiS? dla jakich buntownikow? ktos zlamal dyscypline klubowa? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe nie zgadzam się 12.05.06, 12:39 mozna o Rokicie rózne rzeczy mówić, ale tchórzem on nie jest na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor2 chowanie się obojętnie za czym jest: ............. 12.05.06, 12:48 sam sobie odpowiedz. można za krzakiem, za fartuszkiem mamusi, można też za immunitetem. Niektórzy mówią, że chowają się ze względów strategicznych etc. człowiek nietchórzliwy to inaczej człowiek odważny. No może jakieś przykłady odwagi Rokity??? Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Re: chowanie się obojętnie za czym jest: ........ 12.05.06, 12:52 Woda na mlyn dla Leppera . Pojedzie teraz po Rokicie jak po lysej kobyle. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor2 I tego chciałeś? Tego chciało PO? 12.05.06, 12:56 To jest samobój, jakich mało. Bezdenna głupota PO i samego Rokity Odpowiedz Link Zgłoś
tribunus okazalo sie ze Jan Maria Rokita jest czlowiekiem 12.05.06, 13:04 malej wiary. Chowajac sie za immunitet potwierdzil ze Jaroslaw Kaczynski mial racje, nie mozna oddawac swojego honoru w rece lzeelit. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rokita tchórz 12.05.06, 13:23 Rokita tchórz. NO I CO ZA SENSACJA?? Rezcz od dawna wiadoma. Czym się podniecacie?? Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus jeżeli było tak jak piszecie... 12.05.06, 13:27 to rzeczywiście - rzecz jest nie do obrony! Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Rokita tchórz 13.05.06, 02:55 Zdaje sie ze Jas uniknal tym sposobem epitetu "przestepca" ktorym chetnie szermuje w stosunku do innych. Przegrana w takim procesie nie oznacza nic poza tym ze ktos powiedzial kilka zdan za duzo. Ale tego Jas moze nie wiedziec. Jas tak bardzo chce byc wielki ze nie cofnie sie przed niczym co uzyni go coauaz mniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Jest maj, a może by tak posłów opozycji do Berezy? 13.05.06, 03:41 i ten Trybunał Konstytucyjny tez... O ile łatwiej byłoby rządzić i uchwalać, nawet bez czytania, te 170 fundamentalnych ustaw "na które z takim utęsknieniem czekają Polacy"! Śmiało! Czemu się ograniczac tylko do Rokity? Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt.z.mojrzeszowa Re: Jest maj, a może by tak posłów opozycji do Be 13.05.06, 04:55 nie martw sie o te "fundamentalne ustawy",pojdzie gladko jak wczoraj z CBA... Odpowiedz Link Zgłoś