silwuple 13.05.06, 06:16 SPONTANICZNE:))) manifestacje.Jakimś dziwnym trafem zawsze jest wśród młodzieży ktoś z demokratów.pl.!! serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3342116.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder Prosze bardzo istnieje wolnosc slowa... 13.05.06, 06:29 ...Gazeta nie przekroczyla tym materialem ani prawa, ani dobrych obyczajow. Wyobrazanie sobie, ze opozycycjni dziennikarze pozostana bierni i ogranicza sie do prostych relacji z przebiegu protestu jest naiwnoscia. Dodali elementy instruktazowe? Tak i mieli swiete do tego prawo. PS. Czy tobie podoba sie Wesoly Romek? silwuple napisała: > SPONTANICZNE:))) manifestacje.Jakimś dziwnym trafem zawsze jest wśród > młodzieży ktoś z demokratów.pl.!! > > > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3342116.html Odpowiedz Link Zgłoś
silwuple Re: Prosze bardzo istnieje wolnosc slowa... 13.05.06, 06:33 marouder napisał: > ...Gazeta nie przekroczyla tym materialem ani prawa, ani dobrych obyczajow. Ja tylko naśmiewam sie z tych SPONTANICZNYCH marszy,bo miałam przyjemność co nieco o ich organizacji sie dowiedzieć:))).Spontanicznie to młodzież idzie na browara,albo uprawia seks-tak ją wychowała ta IIIRP:))....... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Prosze bardzo istnieje wolnosc slowa... 13.05.06, 06:43 Pare dni temu w Krakowie odbywal sie festiwal Tolerancji. Z klasy mojego 17 letniego syna dwie osoby wybraly sie na demonstracje; jedna poszla na demonstracje rownosci i tolerancji, druga zas na kontrdemonstracje Mlodzi Wszechpolskiej. Zrobily to spontanicznie. silwuple napisała: Spontanicznie to młodzież idzie na > browara,albo uprawia seks-tak ją wychowała ta IIIRP:))....... Odpowiedz Link Zgłoś
silwuple Re: Prosze bardzo istnieje wolnosc slowa... 13.05.06, 06:47 marouder napisał: > Pare dni temu w Krakowie odbywal sie festiwal Tolerancji. > Z klasy mojego 17 letniego syna dwie osoby wybraly sie na demonstracje; jedna p > oszla na demonstracje rownosci i tolerancji, druga zas na kontrdemonstracje Mlo > dzi Wszechpolskiej. > Zrobily to spontanicznie. > > Mnie nie obchodzi kto na jaką demonstracje idzie,ja tylko WIEM,że spontaniczność niektórych demonstracji jest SRTEROWANA i właśnie to zakłamanie mnie śmieszy:) > Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Poradnik GW-jak oraganizować 13.05.06, 06:35 silwuple napisała: > SPONTANICZNE:))) manifestacje.Jakimś dziwnym trafem zawsze jest wśród > młodzieży ktoś z demokratów.pl.!! > > > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3342116.html Wiesz, komuś, kto - podobnie jak ja - jest przeciwko faszystom, nazistom i populistom, niepotrzebne są żadne "instrukcje". Nie należałam nigdy do żadnej partii i nie mam zamiaru należeć (kłóciłoby się z moim charakterem...). Nie przeszkadza mi obecność "partyjnych", jeśli dążą do tego samego, co ja i nie są przestępcami... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silwuple Re: Poradnik GW-jak oraganizować 13.05.06, 06:36 ave_duce napisała: > > Wiesz, komuś, kto - podobnie jak ja - jest przeciwko faszystom, nazistom > i populistom, niepotrzebne są żadne "instrukcje". > Nie należałam nigdy do żadnej partii i nie mam zamiaru należeć > (kłóciłoby się z moim charakterem...). > Nie przeszkadza mi obecność "partyjnych", jeśli dążą do tego samego, co ja i ni > e > są przestępcami... > Jasne,nie ma jak spontaniczność:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Poradnik GW-jak oraganizować 13.05.06, 06:46 silwuple napisała: > Jasne,nie ma jak spontaniczność:))) Ok, może zatem zaczniemy od tego, jak TY sobie wyobrażasz SPONTANICZNĄ w 100% demontrację? To po prostu UTOPIA. Zawsze musi się znaleźć ktoś (grupa?), kto weźmie na siebie ciężar organizacji. Wszak wymagana jest zgoda odnośnych władz. W przeciwnym razie taka demonstracja byłaby uznana za niezgodną z prawem... "Spontaniczność" w tym przypadku oznacza, że NIKT tych ludzi nie ZMUSZA, nie zwozi autokarami, nie obiecuje NICZEGO w zamian za udział. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silwuple Re: Poradnik GW-jak oraganizować 13.05.06, 06:50 ave_duce napisała: > silwuple napisała: > > > Jasne,nie ma jak spontaniczność:))) > > Ok, może zatem zaczniemy od tego, jak TY sobie wyobrażasz SPONTANICZNĄ w 100% > demontrację? To po prostu UTOPIA. Zawsze musi się znaleźć ktoś (grupa?), kto > weźmie na siebie ciężar organizacji. TYlko,ze w wypadku tych demonstracji ten pierwszy cieżar nie bierze na swoje barki młodzież,ale nie będę się powtarzać.To nie są demonstracje apolityczne i tyle:)).Mnie tylko chodzi o kolejne zakłamanie,którym to sie chce WALCZYĆ z obłudą! Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: ObŁuda... 13.05.06, 06:58 silwuple napisała: > > TYlko,ze w wypadku tych demonstracji ten pierwszy cieżar nie bierze na swoje > barki młodzież,ale nie będę się powtarzać.To nie są demonstracje apolityczne i > tyle:)).Mnie tylko chodzi o kolejne zakłamanie,którym to sie chce WALCZYĆ z > obłudą! Wierzę, że Twoja wola walki z obłudą jest szczera. Też nie znoszę hipokryzji, ale ponieważ jestem leniwa z natury, wybrałam sobie łatwiejsze pole jej zwalczania - kacze bagno! Tam się dopiero mozna taplać w obłudzie do uTopienia... Obawiam się, że mi życia nie wystarczy, aby wytępić to zakłamanie u kaczystów... Chętnie przyjmę każdą pomoc... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
smok62 [...] 13.05.06, 08:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rysopis.nieznany Najlepszy fragment artykułu: 13.05.06, 10:26 "Manifestacje organizują uczniowie i studenci niezwiązani z żadną partią." :))) I odkąd 3 demonstracje w których w sumie wzięło udział 2500 osób to "fala"? ------ Zachód już w 1993 wiedział, że planBalcerowicza to porażka Polityczna poprawność a rzetelność mediów Kto wycina drzewa przed billboardami Agory? ------ Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Najlepszy fragment artykułu: 13.05.06, 10:51 rysopis.nieznany napisał: > "Manifestacje organizują uczniowie i studenci niezwiązani z żadną partią." :))) A związani? > I odkąd 3 demonstracje w których w sumie wzięło udział 2500 osób to "fala"? Odkąd na marsz wszechpolaków rok temu zwiezionych zostało z całej Polski 1000 sztuk, a ich demonstracje bez zwiezienia liczą 20 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
rysopis.nieznany Re: Najlepszy fragment artykułu: 13.05.06, 10:56 > A związani? Przeciez widzialas tez zdjecia z demonstracji w Warszawie gdzie byli ludzie ze wszystkich mlodziezowek lewackich partii oraz p. Swiecicki. > Odkąd na marsz wszechpolaków rok temu zwiezionych zostało z całej Polski 1000 > sztuk, a ich demonstracje bez zwiezienia liczą 20 osób. Ale to byl marsz Wszechpolakow. Nikt nie twierdzil, ze to "spontaniczny protest ludu pracujacego miast i wsi" ehm... tj. studentow. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Najlepszy fragment artykułu: 13.05.06, 11:03 rysopis.nieznany napisał: > > A związani? > > Przeciez widzialas tez zdjecia z demonstracji w Warszawie gdzie byli ludzie ze > wszystkich mlodziezowek lewackich partii oraz p. Swiecicki. Byli i owszem - widziałam nawet na własne oczy, ale ty się 'czepiłeś' tego zdania: "Manifestacje _organizują_ uczniowie i studenci niezwiązani z żadną partią." :))) Podkreślenie moje, żebyś zrozumiał o co mi chodzi... > > Odkąd na marsz wszechpolaków rok temu zwiezionych zostało z całej Polski > 1000 > > sztuk, a ich demonstracje bez zwiezienia liczą 20 osób. > > Ale to byl marsz Wszechpolakow. Nikt nie twierdzil, ze to "spontaniczny protest > ludu pracujacego miast i wsi" ehm... tj. studentow. Hmmm... Demonstracje przygotowywane 'niespontanicznie', zwłaszcza przez tak dobrze zorganizowaną MW, powinny mieć raczej większą liczebność, niż te zwoływane ad hoc, nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Najlepszy fragment artykułu: 13.05.06, 11:00 rysopis.nieznany napisał: > "Manifestacje organizują uczniowie i studenci niezwiązani z żadną partią." :))) > > I odkąd 3 demonstracje w których w sumie wzięło udział 2500 osób to "fala"? falanga1 tez nie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Poradnik GW-jak oraganizować 13.05.06, 10:54 silwuple napisała: > SPONTANICZNE:))) manifestacje.Jakimś dziwnym trafem zawsze jest wśród > młodzieży ktoś z demokratów.pl.!! Dwa lata temu takie SPONTANICZNE demonstracje zwołane przez internet czy smsy i pewnie też z udziałem przedstawicieli różnych partii politycznych doprowadziły w Hiszpanii do wyboru Zapatero na premiera, wbrew sondażom. Pamiętaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Spontaniczne!!! :DDDDDD 13.05.06, 11:05 kto w to uwierzy? niezły dowcip na poczatek dnia:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Przeciez Kaczynski nie mowil ze to uklad. 13.05.06, 11:09 wiec spontanicznie! Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus no i co z tego? 13.05.06, 11:08 wolno Rydzykowi - i to w majestacie prawa i sprawiedliwości? - wolno, no to Gazecie i wszystkim inny też wolno... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 masz racje 13.05.06, 11:11 wolno ... tylko dlaczego piszą, że "spontaniczne"?:) Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus bo po ostatniej rewolucji moralnej... 13.05.06, 11:13 wiekszość pojęć abstrakcyjnych stanęła na głowie Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Rewolucja moralna? 13.05.06, 11:37 o której rewolucji piszesz? bo z mojej wiedzy wynika, że dopiero sie zaczyna ... wraz z powołaniem Centralnego Biura Antykorupcyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: pokaż mi swoich kolegów… 13.05.06, 12:15 Rozumiem, że temat rewolucji mamy wyczerpany. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Poradnik GW-jak oraganizować 13.05.06, 11:11 Tak jakby spędy Rodzin Maryjnych na częstochowskich błoniach nie były organizowane przez własciwego twórcę tej koalicji, Rydzyka. Do haseł typu "zatopić platformę" trzeba dodać teraz - syjoniści do Syjonu, inteligencja do piór i studenci do nauki. Wtedy mamy nowokomunę z czarnymi choragwiami we własciwym miejscu i czasie. Za kiełbaski i piwo dla faszystów Giertycha i tak zapłaci Stocznia Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś