Dodaj do ulubionych

Żyd na czele TVP

13.05.06, 20:37
Przeżyłem bardzo wielu Prezesów TVP,ale Żyda jeszcze chyba nie było.Czy to ma
być lekarstwo na uczynienie z niej telewizji publicznej?.
==================
Kaczyści kłamia,bo prawda jest dla nich bolesna.
Obserwuj wątek
    • frank_drebin Antysemityzm w czystej postaci ;) 13.05.06, 20:38

• obraza.uczuc.religijnych Skąd! W Polsce nie ma antysemityzmu! 13.05.06, 20:38

• frank_drebin Toc zartuje :) Niektorzy na tym forum uwazaja, ze 13.05.06, 20:40
          np. uzycie sformulowania "talmudyzowanie" lub "geszeft" jest przejawem
          antysemityzmu wiec pozartowalem sobie z nich :)

obraza.uczuc.religijnych napisał:

>
          • obraza.uczuc.religijnych Na forum wszyscy są uczciwymi tępicielami 13.05.06, 20:42
            antysemityzmu. Tutaj zwłaszcza chciałbym wyróżnić prezesa remkka.
      • buffalo_bill Wy żydofile wszędzie węszycie antysemityzm 13.05.06, 20:40
        Już nawet Żyda nie można nazwać Żydem, bo to "antysemityzm".
        • frank_drebin Re: Wy żydofile wszędzie węszycie antysemityzm 13.05.06, 20:41
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41767670&a=41767830
          buffalo_bill napisał:

> Już nawet Żyda nie można nazwać Żydem, bo to "antysemityzm".
          >
          >
    • buffalo_bill Talmudyczna TVP nie musi być zła 13.05.06, 20:46
      zwłaszcza w soboty powinna być lepsza ;-)
      • frank_drebin Re: Talmudyczna TVP nie musi być zła 13.05.06, 20:47
        Mi to szczerze mowiac rybka jaka bedzie. Abonamentu i tak nie place a ogolnie
        jestem za rozwaleniem w cztery wiatry tego molocha zwanego telewizja publiczna.

buffalo_bill napisał:

> zwłaszcza w soboty powinna być lepsza ;-)
        >
        >
        • mmkkll Dokładnie. 13.05.06, 20:50
          Choć BW mi nie przeszkadza(w przeciwieństwie np. do Leppera), to ja także
          zachowam zasady i abonamentu płacić nie będę. Będę bezkompromisowy niczym
          Wildstein :).
      • janbezziemi Barbali-antysemita 13.05.06, 20:49
        Barbali nie modli się do Matki Boskiej??? Nie cierpię antysemitów, choc
        Wildstein nie jest z mojej bajki.
        • buffalo_bill A co to Jasiu jest "Barbali-antysemita"? 13.05.06, 20:53
          Czy Ty Jasiu tam czegoś nie popalasz? ;-)))
          • buffalo_bill O, sorry Jasiu. Już zauważyłem 13.05.06, 20:55

• eres2 Re: Talmudyczna TVP nie musi być zła 13.05.06, 23:22
        A co Ci mówi Twój genialny rozum "prawdziwego" Polaka: czy nabożeństwo
        katolickie odprawione przez żydowskiego pochodzenia arcybiskupa Lustigera
        (biskup Paryża), albo księdza profesora (KUL) Waszkinela-Wekslera, również
        żydowskiego pochodzenia, jest mniej nabożne niż nabożeństwo odprawiane przez
        kapłanów narodowości polskiej czy niemieckiej albo hiszpańskiej (są w Polsce i
        tacy księża)?
    • borbali Re: Żyd na czele TVP 13.05.06, 20:56
      Ten post to wzorem o.Rydzyka odezwa do elektoratu PIS-u,aby wiedzieli,że Żyd
      może również robić dobrą telewizje.
      ===================
      • buffalo_bill Pewnie, że może. Z oczu mu dobrze patrzy: 13.05.06, 20:58
        www.ojczyzna.pl/Politycy/wildstein.jpg
    • lux_et_veritas Tak cię to boli, rasiolu? :-) n/t 13.05.06, 20:57
      • obraza.uczuc.religijnych On nie jest rasiolem tylko głosicielem prawdy. 13.05.06, 20:58

• buffalo_bill Kolejny nawiedzony żydofil 13.05.06, 21:00
        dla którego samo używanie słowa "Żyd" to rasizm.
        • lux_et_veritas Gdzież tam. Sam Bronek ongi deklarował 13.05.06, 21:29
          się jako Polak żydowskiego pochodzenia i nie widzę powodów, aby zwracać się doń
          per "Żydzie Bronku", tym bardziej, iż to przede wszystkim dobro Polski właśnie
          leżało mu i leży na serduszku ;-)
          • antykagan [...] 13.05.06, 21:35
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • lux_et_veritas Oho, kolejny zapluwający się ubol :-) 13.05.06, 21:39
              antykagan napisał:

> lux_et_veritas napisał:
              >
              > > się jako Polak żydowskiego pochodzenia i nie widzę powodów, aby zwracać s
              > ię
              > doń
              > >
              > > per "Żydzie Bronku", tym bardziej, iż to przede wszystkim dobro Polski
              > właśnie
              > > leżało mu i leży na serduszku ;-)
              >
              >
              > Pękam ze śmiechu, jak widzę takie gnidy jak ty. Ale cie w wała załadował
              kaczy
              > kurdupel. Śliniłeś się tu tygodniami fanatyczny antysemito przeciw Żydom,

Przytocz mi gnojku posty, z których wynikałoby, że jestem antysemitą albo
              ładnie odszczekaj. Ja ci natomiast mogę przypomnieć twoje - w których węszysz
              żydostwo u Michalkiewicza i wytykasz prof. Bartyzelowi niepolskie nazwisko,
              miernoto od Bubla.

• lux_et_veritas [...] 13.05.06, 22:10
          • buffalo_bill Wy robaczki-żydofile zawsze coś kręcicie 13.05.06, 21:42
            Że skoro jakiś Żyd coś "deklarował" to już dla was święte. I taki tam
            inny żydofilski bełkot.
            A tu po prostu trzeba się cieszyć, że doczekaliśmy rozkwitu tolerancji
            w Polsce. I że homoseksualista, stojący na czele rządzącej partii,
            delegował na szefa państwowej telewizji Żyda.
            Nawet w USA mniejszości nie mają tyle do powiedzenia.
            • lux_et_veritas Oj, jak ty mało rozumiesz, bidulko :-) 13.05.06, 22:10
              > Że skoro jakiś Żyd coś "deklarował" to już dla was święte. I taki tam
              > inny żydofilski bełkot.

Nie, nie święte i jak najbardziej podlegające weryfikacji. Bronka - gorliwego
              polskiego patriotę - zweryfikowałem jak najbardziej pozytywnie :-)

> A tu po prostu trzeba się cieszyć, że doczekaliśmy rozkwitu tolerancji
              > w Polsce. I że homoseksualista,

Kaczor homikiem? Hmm, pierwsze słyszę. Możesz rozwinąć?

stojący na czele rządzącej partii,
              > delegował na szefa państwowej telewizji Żyda.

No i widzisz - ciebie, który oceniasz kogoś przede wszystkim ze względu na jego
              etniczne korzenie może to dziwić. Mnie, który w ocenie owej patrzy głównie na
              słowa i czyny danego delikwenta, nic a nic.

> Nawet w USA mniejszości nie mają tyle do powiedzenia.

I znowuż - patrzysz przez pryzmat źle pojętej "mniejszościowości". Wiedz, iż w
              Ameryce oceniają tak jak ja - po słowach i czynach, a nie pochodzeniu. Zauważ,
              też, iż "etnicznie" to cała Ameryka, wyjmując Indian, jest jednym, wielkim
              konglomeratem mniejszości.
    • mysz_polna5 Re: Żyd na czele TVP 13.05.06, 20:58
      borbali napisał:

> Przeżyłem bardzo wielu Prezesów TVP,ale Żyda jeszcze chyba nie było.Czy to ma
      > być lekarstwo na uczynienie z niej telewizji publicznej?.
      > ==================
      > Kaczyści kłamia,bo prawda jest dla nich bolesna.

Musisz i to przezyc. A jak nie ... to sam sobie skroc te meki! Nie bedziesz
      mial problemu :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))!
      • obraza.uczuc.religijnych Ma po prostu na uwadze dobrobyt Polski. 13.05.06, 20:59

• borbali Re: Żyd na czele TVP 13.05.06, 21:04
        Ja napewno przeżyję Prezesa Wildsteina tylko czy to nie uśmierci przedwcześnie
        Kurdupli.
        ==============
        • mysz_polna5 Re: Żyd na czele TVP 13.05.06, 21:21
          borbali napisał:

> Ja napewno przeżyję Prezesa Wildsteina tylko czy to nie uśmierci
          przedwcześnie
          >
          > Kurdupli.
          > ==============
          > Kaczyści kłamia,bo prawda jest dla nich bolesna.

______________________________________________________________________________

Martw sie o siebie, a nawet zadbaj o siebie. Tak jest najlepiej. No i przy
          okazji. Nie szukaj iditow na tym forum. Jest ich tu troche, ale niezbyt wielu!
          Talalalalalala!
          • borbali Re: Żyd na czele TVP 13.05.06, 21:35
            Przepraszam,ale idiotów na tym forum to ja nie myślę do niczego przekonywać.
            Troszczę się o kaczy ciemnogród.Kupili Wermacht zapewne kupią Żyda w TVP.To już
            sprawdził o.Rydzyk.
            ===============
            • mysz_polna5 [...] 13.05.06, 21:53
              • borbali Re: Żyd na czele TVP 13.05.06, 21:58
                Niech tak zostanie mądra Myszo.Mogę być dla ciebie być idiotą,ale na polityce
                to się znasz jak Szara Mysz.
                =====================
                Kaczyści kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna.
    • abstrakt2003 Żyd to mało! 13.05.06, 21:30
      on jest masonem!

pl.wikipedia.org/wiki/Bronis%C5%82aw_Wildstein
      • borbali Re: Żyd to mało! 13.05.06, 21:40
        Czy każdy mason musi być Żydem?.
        =====================
        • abstrakt2003 mecenas Olszewski też jest masonem 13.05.06, 21:41
          ale obecnie temu zaprzecza (kilka lat temu pytany o lożę Kopernik nie potrafił
          udzielić jednoznacznej odpowiedzi)
    • s.k.i.n żeby tylko Żyd...Wildstejn jest też masonem! 13.05.06, 21:31
    • niepoprawnypolitycznie I bardzo dobrze! 13.05.06, 21:34
      Bardzo lubię Wildsteina za to co zrobił z Maleszką i z IPNem i za inne rzeczy
      też. wygląda na człowieka konfliktowego, więc nie wiem jak będzie mu szło.

Przy okazji zapchają gęby wszystkim szpiglom i innym algemainedojczeszwajne -
      nikt nie piśnie o antysemityzmie Kaczyńskich. Tak jak poprzednio pojawiły się
      artykuły o antysemityzmie i szybko ucichły gdy okazało się kto jest w rządzie.
      • abstrakt2003 Każdy antysemita ma swojego ulubionego Żyda! 13.05.06, 21:40
        Kaczor też!
        • niepoprawnypolitycznie Łżesz 13.05.06, 21:46
          jakiś przykład antysemityzmu Kaczora proszę! Że w rządzie było przynajmniej
          dwóch Żydów i trzeci z prawem osiedlenia w Izraelu (przez żonę) - gdyby tacy
          byli antysemici, to nie byłoby Holokaustu.
          • abstrakt2003 Kaczor nie lubi ludzi (np. spieprzaj dziadu) 13.05.06, 21:50
            czyli Żydów też nie lubi. Jest więc antysemitą!
      • borbali Re: I bardzo dobrze! 13.05.06, 21:49
        W Polsce niestety zdobywa się wyborców z niechęci do Zydów a nie z sympatii do
        nich.O tym doskonale wie o.Rydzyk i Kurduple.
        Kocham Nowego Prezesa.Pomoże pogrzebać Kaczystów.
        =====================

• karlin Obawiam się 13.05.06, 21:34
      całodobowych transmisji z Knesetu, likwidacji nadawania programu w Szabas oraz
      denerwujących, białych podkolanówek u prezenterów.
      • abstrakt2003 Bronet jest areligijny 13.05.06, 21:42
        tzn. jest komunistą (bo każdy nie religijny żyd to komunista)
        • sawa.com w Polsce nie ma antysemityzmu! 13.05.06, 22:04
          I mówię to z pełnym przekonaniem. To co jest wskazywane jako antysemityzm jest
          sztucznym tworem wytworzonym przez tajne służby na potrzeby walki politycznej,
          ideologicznej i dla potrzeb wyłudzania odszkodowań po ofiarach holokaustu.

Najlepszym dowodem, ze zarzucany nam Polakom antysemityzm nie ma korzeni
          naturalnych jest popularnośc Kwaśniewskiego, Borowskiego, W wyborach wygrywał
          Dorn. W obronie wywalonego z Rzeczpospolitej Wildsteina odbyła się manifestacja
          młodych ludzi. Krakowski Kazimierz staje sie prestizową dzielnica Krakowa.
          Drugim siewcą antysemityzmu są Żydzi amerykańscy. Dal nich to tez jest
          narzędzie robienia interesów.
          • abstrakt2003 [...] 13.05.06, 22:06
          • mysz_polna5 Re: w Polsce nie ma antysemityzmu! 13.05.06, 22:12
            sawa.com napisała:

> I mówię to z pełnym przekonaniem. To co jest wskazywane jako antysemityzm
            jest
            > sztucznym tworem wytworzonym przez tajne służby na potrzeby walki
            politycznej,
            > ideologicznej i dla potrzeb wyłudzania odszkodowań po ofiarach holokaustu.

> Najlepszym dowodem, ze zarzucany nam Polakom antysemityzm nie ma korzeni
            > naturalnych jest popularnośc Kwaśniewskiego, Borowskiego, W wyborach wygrywał
            > Dorn. W obronie wywalonego z Rzeczpospolitej Wildsteina odbyła się
            manifestacja

> młodych ludzi. Krakowski Kazimierz staje sie prestizową dzielnica Krakowa.
            > Drugim siewcą antysemityzmu są Żydzi amerykańscy. Dal nich to tez jest
            > narzędzie robienia interesów.

Czy pozwolisz, ze podpisze sie pod tym, swoimi czterema lapkami: **** Ot co :))!

• mysz_polna5 Re: w Polsce nie ma antysemityzmu! 13.05.06, 22:16
              Z pospiechu nie dokonczylam mysli.

Gdyby byl antysemityzm, Wildstein nie zostalbu prezese, TVP. A np Michnik, nie
              moglby prowadzic tej swojej gazetki. Hej ho!
          • borbali W Polsce nie ma antysemityzmu tylko w RM 13.05.06, 22:28
            A Radio Maryja to jest w Polsce czy na Kamczatce?.
            Może zrobimy zakład czy Nowy Prezes zostanie zaproszony do RM.
            ====================
            • sawa.com Re: W Polsce nie ma antysemityzmu tylko w RM 13.05.06, 22:32
              borbali napisał:

> A Radio Maryja to jest w Polsce czy na Kamczatce?.
              > Może zrobimy zakład czy Nowy Prezes zostanie zaproszony do RM.

Nie wiem. RM słucham tylko wtedy, kiedy jade na Mazury. W okolicach Łomzy na
              wszystkich zakresach króluje Radio Maryja.
              • borbali Re: W Polsce nie ma antysemityzmu tylko w RM 13.05.06, 22:41
                O nieprzyjemnych sprawach lepiej mówić,że są nieznane?.To obłudny chwyt
                stosowany przez większość PISiorów.
                =====================
          • niezapowiedziany kolezanka zostala pobita pod synagoga 13.05.06, 22:46
            ze slowami nie stwarzajacymi zludzen "za co". ale w Polsce nie ma antysemityzmu. tylko noszenie kipy grozi okaleczeniami! nikt z moich znajomych nie odwazy sie chodzic w kipie po ulicy, bo to jest zbyt ryzykowne.

ja na wlasne uszy tez slyszalem co w liceum w duzym miescie niektorzy sadza o Zydach, jakich okreslen sie uzywa, jakich przymiotnikow, jakich zwrotow. wiec przestan zyc w swiecie wlasnym a przynajmniej nie wypowiadaj sadow na temat ogolu.

jadac do Przemysla w przedziale pelnym studentow jadacych na 1 listopada do domu uslyszalem, ze "Zydzi to wiadomo..." itd, itp, wszystkie szwindle to ich sprawka, bo oni taka maja nature. STUDENCI 3 i 4 ROKU!!!

nie oznacza to ze jest jakis wyjatkowy czy wiekszy niz gdzie indziej, nie znaczy, ze dotyczy wiekszosci spoleczenstwa, ale nie mozna powiedziec, ze nie ma. przejedz sie tez do mniejszych miasteczek i na wies.
    • b.krakus proszę przestać - tu nie Radio Maryja! 13.05.06, 22:05
      ani inny organ rządowy - i czyjeś wyznanie lub narodowość (nawet osoby
      publicznej) nie powinno nas interesować!
      • abstrakt2003 A przynależność do tajnych związków? 13.05.06, 22:06

• umfana Re: Żyd na czele TVP 13.05.06, 22:48
      ... i do tego polski nazista :o)))
    • borbali Re: Żyd na czele TVP 13.05.06, 23:09
      Czy Żydzi to wierni swoim panom lokaje?.
      ===============
      • niezapowiedziany jestes jednak zalosny 13.05.06, 23:24

• hrabia.m.c Re: Żyd na czele TVP 13.05.06, 23:27
      Od nowa :)))
      moralna może kedyś:))))
    • andrzej.sawa Re: Żyd na czele TVP 13.05.06, 23:30
      nie wiem,ale urban,to chyba nie chińczyk
      • sawa.com przypisywany Polakom antysemityzm jest wytworem 14.05.06, 08:16
        tajnych słuzb. Nie napisałam, ze go nie ma. Napisałam tylko że jest
        nienaturalny. I jest w nienaturalny sposób traktowany. Sporo go jest na dawnych
        terenach kongresówki. Mało w Galicji. W Krakowie mieszkałam do matury - ludzie -
        w ogóle nie wiedziałam, ze istnieje takie zjawisko jak antysemityzm. W Galicji
        wiele słów z języka żydowskiego używanych jest w sposób naturalny. Do szkoły
        np. chodziłam w chałacie. A chałat to zdaje się, ze tradycyjny ubiór
        Starozakonnych Żydów. Miałam koleżeństwo - parę osób - w klasie, pochodzenia
        żydowskiego. Nigdy z powodu ich pochodzenia nikt im nie powiedział złego slowa.

Te róznice międzyregionalne mają swoje uzasadnienie. W kongresówce krzewicielem
        i siewcą antysemityzmu była rosyjska ochrana. Zresztą przypuszcza się, ze to w
        jej czeluściach powstała biblia antysemityzmu "mędrcy syjonu" (nie wiem czy
        dobrze podaję tytuł, ale wiemy o co chodzi.)

Faktem jest, że sporo nieszczęścia jest z tymi Wszechpolakami. Ktoś bardzo
        pracowicie podtruwa umysły tych młodych nieukształtowanych jeszcze ludzi.
        To przykre, bo właściwie w ten sposób profanuje się bardzo nośną i szczytną
        idee wychowania patriotycznego. Być może to wymaga rzeczowej dyskusji. Być może
        śledztwa przed Trybunałem Stanu: Kto nam tumani młodzież?
        • agata1120 Re: przypisywany Polakom antysemityzm jest wytwor 14.05.06, 13:45
          Dowodem na antysemityzm czesci Polkow jest miedzy innymi reakcja po nominacji
          Wildsteina, gdyby nazywal sie inaczej, wygladal inaczej (na internecie nawet
          zamieszczali zdjecia, ze ma "zly wyglad!!!) to prawie nie byloby dyskusji.

• joannabarska Schodzic z drzew! 14.05.06, 12:51
        andrzej sawa... Urban na pewno nie jest Chińczykiem, ale czas najwyzszy, abys
        wreszcie zrzedł z tego drzewa. A Matka Boska na pewno nie była Koreanką, prawda?
        • agata1120 Re: Schodzic z drzew! 14.05.06, 13:46
          Matka Boska, Krolowa Polski byla Zydowka
          • borbali Re: Schodzic z drzew! 14.05.06, 14:25
            Mohery to zaakceptowały po dwóch tysiącach lat.Wildstein będzie musiał nato
            poczekać przynajmniej 100lat.Najbliższa przyszłość jest pewna.Wermacht zmieni
            żydowskiego prezesa TVP na kompetentnego i prawego kierownika telewizji
            publicznej i telewizję partyjną na publiczną.
            ====================

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka