Dodaj do ulubionych

Bez Środy

16.05.06, 15:08
Czy sytuacja kobiet w Polsce w jakis sposób sie pogorszyła? A jesli nie to po
co komu była potrzebna Środa z jej dworem?
Obserwuj wątek
    • joannabarska Re: Bez Środy 16.05.06, 15:13
      eric_theodore_cartman napisał:

> Czy sytuacja kobiet w Polsce w jakis sposób sie pogorszyła? A jesli nie to po
      > co komu była potrzebna Środa z jej dworem?
      ==============Durnota Cię najpierw oslepi, a potem zabije!
      • 1normalnyczlowiek Skoro Pani jeszcze i widzi i żyje,więc zła teoria. 16.05.06, 17:24
        joannabarska napisała:
        > ==============Durnota Cię najpierw oslepi, a potem zabije!

---> A może jakiś Pani kolega po fachu pod takim pseudonimem (Durnota) jeszcze
        działa - IPN znajdzie go.
    • wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 15:20

> Czy sytuacja kobiet w Polsce w jakis sposób sie pogorszyła? A jesli nie to po
      > co komu była potrzebna Środa z jej dworem?

To Środa miała za zadanie pogorszenie sytuacji kobiet w Polsce? Hmmm...
      • eric_theodore_cartman Re: Bez Środy 16.05.06, 15:23
        wiewiorzasta napisała:

> eric_theodore_cartman napisał:
        >
        > > Czy sytuacja kobiet w Polsce w jakis sposób sie pogorszyła? A jesli nie t
        > o po
        > > co komu była potrzebna Środa z jej dworem?
        >
        > To Środa miała za zadanie pogorszenie sytuacji kobiet w Polsce? Hmmm...
        >
        Nie zwrócilas uwagi na tytul, ale niewazne. Jak tobie pomogla Środa?
        • wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 15:25

> Nie zwrócilas uwagi na tytul, ale niewazne.

Fakt. Sorry. Ale odpowiedź brzmi - sytuacja kobiet w Polsce jest na najlepszej
          drodze do pogorszenia, biorąc pod uwagę pomysły rządu i kołalicjantów.

> Jak tobie pomogla Środa?

Niewiele. Ale może dlatego, że rząd Belki nie miał tak chorych pomysłów, jak ten.
          • humbak Re: Bez Środy 16.05.06, 15:46
            > Fakt. Sorry. Ale odpowiedź brzmi - sytuacja kobiet w Polsce jest na najlepszej
            > drodze do pogorszenia, biorąc pod uwagę pomysły rządu i kołalicjantów.

Możesz kropnąć przykładami posunięć?

> Niewiele. Ale może dlatego, że rząd Belki nie miał tak chorych pomysłów, jak
            te
            > n.

Czyli że pani Śrdoa miała za zadanie pilnować żeby współrządzący nie robili nic
            przeciw kobietom? Bardzo efektywne zajęcie.
            • wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 15:53
              humbak napisał:

> Możesz kropnąć przykładami posunięć?

Wydłużenie urlopów macierzyńskich.
              Gwarancja niezwolnienia kobiety przez kilka lat po uredzeniu dziecka.

> Czyli że pani Śrdoa miała za zadanie pilnować żeby współrządzący nie robili nic
              >
              > przeciw kobietom?

Też.

> Bardzo efektywne zajęcie.

Co kto lubi.
              • humbak Re: Bez Środy 16.05.06, 15:56
                > Wydłużenie urlopów macierzyńskich.

Jeśli dla matki i dla ojca, to czemu nie.

> Gwarancja niezwolnienia kobiety przez kilka lat po uredzeniu dziecka.

Głupie. Wogóle najlepsze byłoby w kwestii zwalniania kobiet w związku z
                narodzeniem się dziecka normalne usprawnienie sądów i upowrzechnienie usług
                adwokatów.

> Co kto lubi.

Nie lubię urzędów. Zbędnych urzędów nie znoszę:)
                • wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 16:35
                  humbak napisał:

> Jeśli dla matki i dla ojca, to czemu nie.

Jakoś o takim posunięciu nie słyszałam w tej kadencji...

> Głupie. Wogóle najlepsze byłoby w kwestii zwalniania kobiet w związku z
                  > narodzeniem się dziecka normalne usprawnienie sądów i upowrzechnienie usług
                  > adwokatów.

To też nienajlepsze, bo zakładasz, że kobiety mają czas na bieganie po sądach.
                  Są dobre rozwiązania np. w Szwecji, gdzie jest chyba najwyższy przyrost
                  naturalny w Europie, ale po co posłowie mają korzystać z rozwiązań rozwiązłej i
                  tfu... profeministycznej Szwecji :)))

> Nie lubię urzędów. Zbędnych urzędów nie znoszę:)

Powiedz to PiSowi, który mnoży same zbędne, utopisto ;)
                  • humbak Re: Bez Środy 16.05.06, 16:40
                    > Jakoś o takim posunięciu nie słyszałam w tej kadencji...

Ja też nie.

> To też nienajlepsze, bo zakładasz, że kobiety mają czas na bieganie po sądach.
                    > Są dobre rozwiązania np. w Szwecji, gdzie jest chyba najwyższy przyrost
                    > naturalny w Europie, ale po co posłowie mają korzystać z rozwiązań rozwiązłej
                    i
                    > tfu... profeministycznej Szwecji :)))

Płeć nie ma dla mnie znaczenia. Zakładam że jak pracownik zostaje wywalony z
                    pracy nie z własnej winy, to powinien pójść do sądu i żądać odszkodowania.

> Powiedz to PiSowi, który mnoży same zbędne, utopisto ;)

Ty możesz to równie dobrze powiedzieć. Czy to jest taka utopia? Nie wiem.
                    należy dążyć po prostu do zminimalizowania ilości urzędników. To wszystko.
                    • wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 16:47
                      humbak napisał:

> Ja też nie.

Sam widzisz.

> Płeć nie ma dla mnie znaczenia. Zakładam że jak pracownik zostaje wywalony z
                      > pracy nie z własnej winy, to powinien pójść do sądu i żądać odszkodowania.

Było hasło 'urzędowa gwarancja zatrudnienia dla kobiet, które urodziły dziecko'.
                      Co ma zrobić młoda kobieta, która nie została zatrudniona, bo jest młodą kobietą
                      i może zajść w ciążę, a pracodawca nie będzie jej mógł zwolnić przez kilka lat,
                      niezależnie od wszystkiego? Myślisz, że ma jakąkolwiek szansę w sądzie pracy
                      nawet najbardziej usprawnionym?

> Ty możesz to równie dobrze powiedzieć. Czy to jest taka utopia? Nie wiem.
                      > należy dążyć po prostu do zminimalizowania ilości urzędników. To wszystko.

Jak na razie to utopia. Przez co najmniej najbliższe 3 i pół roku :(
                      • humbak Re: Bez Środy 16.05.06, 16:49

> Było hasło 'urzędowa gwarancja zatrudnienia dla kobiet, które urodziły
                        dziecko'
                        > .
                        > Co ma zrobić młoda kobieta, która nie została zatrudniona, bo jest młodą
                        kobiet
                        > ą
                        > i może zajść w ciążę, a pracodawca nie będzie jej mógł zwolnić przez kilka
                        lat,
                        > niezależnie od wszystkiego? Myślisz, że ma jakąkolwiek szansę w sądzie pracy
                        > nawet najbardziej usprawnionym?

Moja propozycja odnosiła się do sytuacji, gdy nie ma przepidów które chce
                        wprowadzić PiS.

> Jak na razie to utopia. Przez co najmniej najbliższe 3 i pół roku :(

Pozostaje czekać i patrzeć.
                        • wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 17:19
                          humbak napisał:

> Moja propozycja odnosiła się do sytuacji, gdy nie ma przepidów które chce
                          > wprowadzić PiS.

No widzisz, ale PiS z LPR chcą takie przepisy wprowadzić i nie widzą w tym
                          żadnego zagrożenia dla kobiet na rynku pracy. A już od dawna stanowimy większość
                          bezrobotnych...

> Pozostaje czekać i patrzeć.

Pozostaje lać i patrzeć, czy równo puchnie :)))))) Aż zacytuję anarchistów: Rząd
                          na bruk, bruk na rząd :))))))
                          • humbak Re: Bez Środy 16.05.06, 17:20

> No widzisz, ale PiS z LPR chcą takie przepisy wprowadzić i nie widzą w tym
                            > żadnego zagrożenia dla kobiet na rynku pracy. A już od dawna stanowimy
                            większoś
                            > ć
                            > bezrobotnych...

I co ja Ci na to poradzę? Właściwych koncepcji jakoś nikt u nas nie wdrażał,
                            więc czemu niby ten rząd miałby być lepszy?
                            • wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 17:22
                              humbak napisał:

> I co ja Ci na to poradzę? Właściwych koncepcji jakoś nikt u nas nie wdrażał,
                              > więc czemu niby ten rząd miałby być lepszy?

Bo polityka prorodzinna jako jeden z priorytetów?
                              • humbak Re: Bez Środy 16.05.06, 17:56
                                Różni politycy mają rózne hasła. Jak widzimy wokół nas, zdecydowana większość
                                tych którzy doszli do władzy radziła sobie raczej marnie z ich realizacją.
                                • wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 17:58
                                  humbak napisał:

> Różni politycy mają rózne hasła. Jak widzimy wokół nas, zdecydowana większość
                                  > tych którzy doszli do władzy radziła sobie raczej marnie z ich realizacją.

Kończę (bo się zdołowałam) pytaniem retorycznym - a gdzie w takim razie, do
                                  diabła, rewolucja moralna???

Pozdrawiam :)
                                  • humbak Re: Bez Środy 16.05.06, 18:00
                                    To nie moralność, to brak umiejętności. Poczekaj z rozpaczeniem, może jeszcze
                                    się poprawią.
                                    Pozdrawiam również.
      • marouder logika i spoleczna swiadomosc Cartman z PiSuaru:) 16.05.06, 15:26
        Cartman, dziecie, ministerstwo p. Srody mialo sie zajmowac PORAWA obecnej sytuacji kobiet w aspekcie spolecznym, politycznym, materialnym i genderowo-kulturowym.
        Widzisz w tym cos zlego PiSarzu forumowy?

wiewiorzasta napisała:

> eric_theodore_cartman napisał:
        >
        > > Czy sytuacja kobiet w Polsce w jakis sposób sie pogorszyła? A jesli nie t
        > o po
        > > co komu była potrzebna Środa z jej dworem?
        >
        > To Środa miała za zadanie pogorszenie sytuacji kobiet w Polsce? Hmmm...
        >
        • humbak Re: logika i spoleczna swiadomosc Cartman z PiSua 16.05.06, 15:47
          I co takie zrobiła?
          • marouder Re: logika i spoleczna swiadomosc Cartman z PiSua 16.05.06, 15:52
            To juz cakiem inna sprawa.
            Niestety p. Sroda zupelnie sie na tym stanowisku nie sprawdzila, nie umiala zabiegac o pieniadze, ani rozsadzac, ktory z programow, czy projektow wart jest finansowania.
            Co przeciez nie znaczy, ze instytucja stracila sens bytu, bo I-szy jej szef byl nieudolny.

humbak napisał:

> I co takie zrobiła?
            • humbak Re: logika i spoleczna swiadomosc Cartman z PiSua 16.05.06, 15:54
              Wiesz, ja osobiście uważam że im mniej urzędów tym lepiej.
              • ave_duce Re: logika i spoleczna swiadomosc Cartman z PiSua 16.05.06, 15:58
                humbak napisał:

> Wiesz, ja osobiście uważam że im mniej urzędów tym lepiej.

Ja też. I dlatego martwi mnie "tanie państwo" kaczystów
                z mnożącymi się jak króliki niepotrzebnymi urzędami, powoływanymi do życia
                wyłącznie z powodów kołalicyjnych...

;)
                • humbak Re: logika i spoleczna swiadomosc Cartman z PiSua 16.05.06, 15:59
                  Mnie też.
    • frank_drebin Pogorszyla sie sytuacja gejow robiacych w swoich 16.05.06, 15:44
      zwiazkach za "kobiety". Za czasow Srody paradowali za pieniadze teraz trza
      paradowac za darmo ;)
    • marga_f Re: Bez Środy 16.05.06, 17:31
      Czy Środa i jej świta jak napisałeś była finansowana z bużetu czy pieniądzy
      unijnych?
      Czy rozpoczęte przez to biuro projekty są kontynuawane nadal z pieniądzy
      unijnych czy z budżetu?

Może takie pytania?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka