eric_theodore_cartman 16.05.06, 15:08 Czy sytuacja kobiet w Polsce w jakis sposób sie pogorszyła? A jesli nie to po co komu była potrzebna Środa z jej dworem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joannabarska Re: Bez Środy 16.05.06, 15:13 eric_theodore_cartman napisał: > Czy sytuacja kobiet w Polsce w jakis sposób sie pogorszyła? A jesli nie to po > co komu była potrzebna Środa z jej dworem? ==============Durnota Cię najpierw oslepi, a potem zabije! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Skoro Pani jeszcze i widzi i żyje,więc zła teoria. 16.05.06, 17:24 joannabarska napisała: > ==============Durnota Cię najpierw oslepi, a potem zabije! ---> A może jakiś Pani kolega po fachu pod takim pseudonimem (Durnota) jeszcze działa - IPN znajdzie go. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 15:20 eric_theodore_cartman napisał: > Czy sytuacja kobiet w Polsce w jakis sposób sie pogorszyła? A jesli nie to po > co komu była potrzebna Środa z jej dworem? To Środa miała za zadanie pogorszenie sytuacji kobiet w Polsce? Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Re: Bez Środy 16.05.06, 15:23 wiewiorzasta napisała: > eric_theodore_cartman napisał: > > > Czy sytuacja kobiet w Polsce w jakis sposób sie pogorszyła? A jesli nie t > o po > > co komu była potrzebna Środa z jej dworem? > > To Środa miała za zadanie pogorszenie sytuacji kobiet w Polsce? Hmmm... > Nie zwrócilas uwagi na tytul, ale niewazne. Jak tobie pomogla Środa? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 15:25 eric_theodore_cartman napisał: > Nie zwrócilas uwagi na tytul, ale niewazne. Fakt. Sorry. Ale odpowiedź brzmi - sytuacja kobiet w Polsce jest na najlepszej drodze do pogorszenia, biorąc pod uwagę pomysły rządu i kołalicjantów. > Jak tobie pomogla Środa? Niewiele. Ale może dlatego, że rząd Belki nie miał tak chorych pomysłów, jak ten. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Bez Środy 16.05.06, 15:46 > Fakt. Sorry. Ale odpowiedź brzmi - sytuacja kobiet w Polsce jest na najlepszej > drodze do pogorszenia, biorąc pod uwagę pomysły rządu i kołalicjantów. Możesz kropnąć przykładami posunięć? > Niewiele. Ale może dlatego, że rząd Belki nie miał tak chorych pomysłów, jak te > n. Czyli że pani Śrdoa miała za zadanie pilnować żeby współrządzący nie robili nic przeciw kobietom? Bardzo efektywne zajęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 15:53 humbak napisał: > Możesz kropnąć przykładami posunięć? Wydłużenie urlopów macierzyńskich. Gwarancja niezwolnienia kobiety przez kilka lat po uredzeniu dziecka. > Czyli że pani Śrdoa miała za zadanie pilnować żeby współrządzący nie robili nic > > przeciw kobietom? Też. > Bardzo efektywne zajęcie. Co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Bez Środy 16.05.06, 15:56 > Wydłużenie urlopów macierzyńskich. Jeśli dla matki i dla ojca, to czemu nie. > Gwarancja niezwolnienia kobiety przez kilka lat po uredzeniu dziecka. Głupie. Wogóle najlepsze byłoby w kwestii zwalniania kobiet w związku z narodzeniem się dziecka normalne usprawnienie sądów i upowrzechnienie usług adwokatów. > Co kto lubi. Nie lubię urzędów. Zbędnych urzędów nie znoszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 16:35 humbak napisał: > Jeśli dla matki i dla ojca, to czemu nie. Jakoś o takim posunięciu nie słyszałam w tej kadencji... > Głupie. Wogóle najlepsze byłoby w kwestii zwalniania kobiet w związku z > narodzeniem się dziecka normalne usprawnienie sądów i upowrzechnienie usług > adwokatów. To też nienajlepsze, bo zakładasz, że kobiety mają czas na bieganie po sądach. Są dobre rozwiązania np. w Szwecji, gdzie jest chyba najwyższy przyrost naturalny w Europie, ale po co posłowie mają korzystać z rozwiązań rozwiązłej i tfu... profeministycznej Szwecji :))) > Nie lubię urzędów. Zbędnych urzędów nie znoszę:) Powiedz to PiSowi, który mnoży same zbędne, utopisto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Bez Środy 16.05.06, 16:40 > Jakoś o takim posunięciu nie słyszałam w tej kadencji... Ja też nie. > To też nienajlepsze, bo zakładasz, że kobiety mają czas na bieganie po sądach. > Są dobre rozwiązania np. w Szwecji, gdzie jest chyba najwyższy przyrost > naturalny w Europie, ale po co posłowie mają korzystać z rozwiązań rozwiązłej i > tfu... profeministycznej Szwecji :))) Płeć nie ma dla mnie znaczenia. Zakładam że jak pracownik zostaje wywalony z pracy nie z własnej winy, to powinien pójść do sądu i żądać odszkodowania. > Powiedz to PiSowi, który mnoży same zbędne, utopisto ;) Ty możesz to równie dobrze powiedzieć. Czy to jest taka utopia? Nie wiem. należy dążyć po prostu do zminimalizowania ilości urzędników. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 16:47 humbak napisał: > Ja też nie. Sam widzisz. > Płeć nie ma dla mnie znaczenia. Zakładam że jak pracownik zostaje wywalony z > pracy nie z własnej winy, to powinien pójść do sądu i żądać odszkodowania. Było hasło 'urzędowa gwarancja zatrudnienia dla kobiet, które urodziły dziecko'. Co ma zrobić młoda kobieta, która nie została zatrudniona, bo jest młodą kobietą i może zajść w ciążę, a pracodawca nie będzie jej mógł zwolnić przez kilka lat, niezależnie od wszystkiego? Myślisz, że ma jakąkolwiek szansę w sądzie pracy nawet najbardziej usprawnionym? > Ty możesz to równie dobrze powiedzieć. Czy to jest taka utopia? Nie wiem. > należy dążyć po prostu do zminimalizowania ilości urzędników. To wszystko. Jak na razie to utopia. Przez co najmniej najbliższe 3 i pół roku :( Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Bez Środy 16.05.06, 16:49 > Było hasło 'urzędowa gwarancja zatrudnienia dla kobiet, które urodziły dziecko' > . > Co ma zrobić młoda kobieta, która nie została zatrudniona, bo jest młodą kobiet > ą > i może zajść w ciążę, a pracodawca nie będzie jej mógł zwolnić przez kilka lat, > niezależnie od wszystkiego? Myślisz, że ma jakąkolwiek szansę w sądzie pracy > nawet najbardziej usprawnionym? Moja propozycja odnosiła się do sytuacji, gdy nie ma przepidów które chce wprowadzić PiS. > Jak na razie to utopia. Przez co najmniej najbliższe 3 i pół roku :( Pozostaje czekać i patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 17:19 humbak napisał: > Moja propozycja odnosiła się do sytuacji, gdy nie ma przepidów które chce > wprowadzić PiS. No widzisz, ale PiS z LPR chcą takie przepisy wprowadzić i nie widzą w tym żadnego zagrożenia dla kobiet na rynku pracy. A już od dawna stanowimy większość bezrobotnych... > Pozostaje czekać i patrzeć. Pozostaje lać i patrzeć, czy równo puchnie :)))))) Aż zacytuję anarchistów: Rząd na bruk, bruk na rząd :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Bez Środy 16.05.06, 17:20 > No widzisz, ale PiS z LPR chcą takie przepisy wprowadzić i nie widzą w tym > żadnego zagrożenia dla kobiet na rynku pracy. A już od dawna stanowimy większoś > ć > bezrobotnych... I co ja Ci na to poradzę? Właściwych koncepcji jakoś nikt u nas nie wdrażał, więc czemu niby ten rząd miałby być lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 17:22 humbak napisał: > I co ja Ci na to poradzę? Właściwych koncepcji jakoś nikt u nas nie wdrażał, > więc czemu niby ten rząd miałby być lepszy? Bo polityka prorodzinna jako jeden z priorytetów? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Bez Środy 16.05.06, 17:56 Różni politycy mają rózne hasła. Jak widzimy wokół nas, zdecydowana większość tych którzy doszli do władzy radziła sobie raczej marnie z ich realizacją. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Bez Środy 16.05.06, 17:58 humbak napisał: > Różni politycy mają rózne hasła. Jak widzimy wokół nas, zdecydowana większość > tych którzy doszli do władzy radziła sobie raczej marnie z ich realizacją. Kończę (bo się zdołowałam) pytaniem retorycznym - a gdzie w takim razie, do diabła, rewolucja moralna??? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Bez Środy 16.05.06, 18:00 To nie moralność, to brak umiejętności. Poczekaj z rozpaczeniem, może jeszcze się poprawią. Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder logika i spoleczna swiadomosc Cartman z PiSuaru:) 16.05.06, 15:26 Cartman, dziecie, ministerstwo p. Srody mialo sie zajmowac PORAWA obecnej sytuacji kobiet w aspekcie spolecznym, politycznym, materialnym i genderowo-kulturowym. Widzisz w tym cos zlego PiSarzu forumowy? wiewiorzasta napisała: > eric_theodore_cartman napisał: > > > Czy sytuacja kobiet w Polsce w jakis sposób sie pogorszyła? A jesli nie t > o po > > co komu była potrzebna Środa z jej dworem? > > To Środa miała za zadanie pogorszenie sytuacji kobiet w Polsce? Hmmm... > Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: logika i spoleczna swiadomosc Cartman z PiSua 16.05.06, 15:47 I co takie zrobiła? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: logika i spoleczna swiadomosc Cartman z PiSua 16.05.06, 15:52 To juz cakiem inna sprawa. Niestety p. Sroda zupelnie sie na tym stanowisku nie sprawdzila, nie umiala zabiegac o pieniadze, ani rozsadzac, ktory z programow, czy projektow wart jest finansowania. Co przeciez nie znaczy, ze instytucja stracila sens bytu, bo I-szy jej szef byl nieudolny. humbak napisał: > I co takie zrobiła? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: logika i spoleczna swiadomosc Cartman z PiSua 16.05.06, 15:54 Wiesz, ja osobiście uważam że im mniej urzędów tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: logika i spoleczna swiadomosc Cartman z PiSua 16.05.06, 15:58 humbak napisał: > Wiesz, ja osobiście uważam że im mniej urzędów tym lepiej. Ja też. I dlatego martwi mnie "tanie państwo" kaczystów z mnożącymi się jak króliki niepotrzebnymi urzędami, powoływanymi do życia wyłącznie z powodów kołalicyjnych... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: logika i spoleczna swiadomosc Cartman z PiSua 16.05.06, 15:59 Mnie też. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Pogorszyla sie sytuacja gejow robiacych w swoich 16.05.06, 15:44 zwiazkach za "kobiety". Za czasow Srody paradowali za pieniadze teraz trza paradowac za darmo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marga_f Re: Bez Środy 16.05.06, 17:31 Czy Środa i jej świta jak napisałeś była finansowana z bużetu czy pieniądzy unijnych? Czy rozpoczęte przez to biuro projekty są kontynuawane nadal z pieniądzy unijnych czy z budżetu? Może takie pytania? Odpowiedz Link Zgłoś