Dodaj do ulubionych

Pokolenie moherowych beretów

27.05.06, 17:08
Polska się zmieniła, a antysemityzm nie tylko nie zanikł, ale wzmógł się do
niebywałych wręcz rozmiarów. Radio Maryja i moherowa władza jest w
rzeczywistośći wyrazicielem woli zagubionej w realiach rynkowych klasy
robotniczej, która w 1968r. dała się poznać jako najliczniejsza i najbardziej
antysemicka część polskiego społeczeństwa.

To była ta sama klasa robotnicza z której wywodzili się milicjanci i esbecy,
którą wszędzie faworyzowanie i która obnosiła się ze swoją pogardą dla
intelektualistów i ludzi pragnących prawdziwej wolności. Nawet gdy owczym
pędem wstępowała do Solidarności to głównie z myślą o dobrobycie na jaki
napatrzyła się na zachodzie. Nikt z tych roboli bijących się z ZOMO nie
myślał na serio o wolności słowa, bo nawet nie wiedział jak z niej korzystać.
Chciał mieć tylko pewną pracę, pełną michę i zachodnie błyskotki w domu. To
główni żydowscy intelektualiści nadali temu prymitywnemy zewowi kontestacji
bardziej cywilizowany kształt.

Proszę zwrócić uwagę na tępe spojrzenia, twarze bez wyrazu i idiotyczne miny.
Jest wielce prawdopodobne, że te same osoby, które wówczas skandowały
antysemickie hasła, zasilają dzisiaj szeregi tzw. moherowych beretów.

www.jsbielicki.com/piast/syjonisci.jpg
www.jsbielicki.com/piast/oczyscic.jpg
Obserwuj wątek
    • rzewuski1 Re: Pokolenie moherowych beretów 27.05.06, 17:12
      swieta racja
      juz wiadomosci telewizyjnych nie moge ogladac i patrzec na te tepe faszystowsko-
      cyniczne mordy
    • mariner4 Było też hasło: "Syjoniści do Syjamu", 27.05.06, 17:29
      co odpowiadało poziomowi wiedzy klasy robotniczej. Dawni robotnicy, to teraz nic
      innego, jak własnie "mohairowe berety". To motłoch, któremu odebrano złudzenie,
      że są "przewodnią siła narodu". Nienawidzą wszystkich ludzi wykształconych i
      mądrych.
      Zresztą najpierw jest natura fanatyczna, pełna nienawiści, a dopiero potem
      poglądy. Fanatyk może wielokrotnie zmieniac obiekt swojej nienawiści. Co
      nienawidzi, to sprawa drugorzędna. Ważna jest sama nienawiść. Bezinteresowna
      nienawiść.
      Tą regułę znają dobrze naganiacze do sekt. Sam słyszalem, jak jeden z nich
      mowił, że nałatwiej jest zdobyć nowego zwolennika wybierając w kościołach
      młodych ludzi najżarliwiej modlących się. No bo sceptyka jest trudno przekonać.
      W Polsce antysemityzm jest powaznym problemem. Zaprzeczają temu antysemicie,
      ktorych zwykła spiewka to: "Ja tam nie jestem antysemitą, tylko dlaczego
      Żydzi...(wyliczanka stereotypów)".
      Całe dorosłe zycie spędziłem włócząc się po świecie i wielokrotnie musiałem się
      wstydzić za polski antysemityzm.
      Na mordzie Bóg, a w sercu zoologiczna nienawiść.
      M.
      • maymonides Re: Było też hasło: "Syjoniści do Syjamu", 27.05.06, 17:30
        mariner4 napisał:

> Na mordzie Bóg, a w sercu zoologiczna nienawiść.

Przykre to, ale prawdziwe...
      • erg_samowzbudnik Re: Było też hasło: "Syjoniści do Syjamu", 27.05.06, 17:32
        Myślisz ze powiedziałeś coś mądrego ale tylko ci sie tak wydaje.
    • smalltownboy Re: Pokolenie moherowych beretów 27.05.06, 18:15
      Zaraz, zaraz, bo ja czegoś tu nie rozumiem. Tu jest Polska, są Polacy od
      wieków, a wszelkie mniejszości narodowe powinny się podporządkować woli
      rodzimych mieszkańców. Kto to widział, aby do mojego mieszkania przyszedł
      sąsiad i zaczął mi pokazywać jak mam mieszkać i np. przestawiać meble? Każdy ma
      swoje państwo i niech się w nim rządzi po swojemu.
      • mariner4 Dużo nie rozumiesz 27.05.06, 18:28
        Żydzi są w Polsce od setek lat i są u siebie. Nie muszą się do nikogo
        dostosowywać! A Twoja rodzina jak długo w Polsce przebywa. Wiesz od ilu pokoleń?
        M.
        • smalltownboy Re: Dużo nie rozumiesz 27.05.06, 18:31
          To nie ważne jak długo, ale są i byli mniejszością, jak i inne mniejszości np.
          Niemcy, Ukraińcy. Mniejszość powinna mieć swoje prawa, ale nie może narzucać
          swojej wizji całemu państwu, w którym jest mniejszością. O to tu chodzi. Niech
          sobie mieszka, pracuje, żyje, ale zgodnie z wolą gościnności kraju, który ją
          trzyma. Kto to widziala aby Polak próbował narzucać wizje polityczne czy
          gospodarcze np. w Anglii czy USA? On tam może sobie mieszkać, pracować, ale
          jest mniejszością.
          A moja rodzina od zawsze mieszka w Polsce, bo niby skąd by miała przybyć?
          • silwuple Re: Dużo nie rozumiesz 27.05.06, 18:37
            polecam:))
            serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3352188.html
            • silwuple tu jest właściwy artykuł:)) 27.05.06, 18:40
              serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3365852.html
              • kropek_oxford Chyba kupie - a ta wypowiedz mnie naprawde za serc 27.05.06, 20:47
                chwycila (mam zone Polke):
                "Mam nadzieję, że przeczyta ją też Genia, polska dziewczyna, którą wtedy
                kochałem. Nie wiem, co się z nią stało, nie wiem nawet, jak miała na nazwisko.
                Może ta książka będzie dla niej sygnałem, że żyję - mówi Henry Neugebauer"
          • mariner4 Dalej nie rozumiesz 27.05.06, 19:05
            U większości ludzi przekazy sięgają zaledwie kilku pokoleń. Polska była tyglem
            narodów. Nie tak dawno czytałem poważny artykuł na temat badan DNA. Bardzo
            pouczające. Otóż w Polsce ponad 20% ludzi ma DNA wskazującą na krew częściowo
            azjatycką, a ściślej mówiąc mongolską. To relikt z dawnych najazdów mongolskich.
            Mamy grupę Tatarów polskich. Często ze szlacheckimi herbami. Studiowałem z
            jednym. W ankietach pisał narodowość polska. No bo co miał napisać jeśli jego
            rodzina w Polsce jest od 500 lat? Wyznanie muzułmanskie.
            Twoja rodzina "od zawsze" mieszka w Polsce. Być może, ale nie koniecznie, tylko
            o tym nie wiesz. Popatrz na nazwiska występujące w Polsce. Giertych, Glemp i
            wiele innych. Niektóre nazwiska uległy zmianom. Na przykład: Maklakiewicz. Niby
            polskie, ale ma rodowód szkocki Mac Lac???. Potomkowie katolickich uchodźców ze
            Szkocji. Twoja niewiedza nie stanowi żadnego dowodu polskośći "od zawsze".
            Piszę o tym bez złośliwości.
            Każdy z nas ma 2 rodziców, 4 dziadków, 8 pradziadków i tak dalej. 16, 32, 64
            przodków. 30 generacji wstecz daje to ok 11 milionów przodków. To około 600-700
            lat. Ale 600 lat temu nie było nas 11 milionów! No więc albo jesteśmy
            spokrewnieni o wiele później, albo przodkowie przybyli z poza Polski
            Badania genetyczne pozwolą na pasjonujące odkrycia skąd jesteśmy i skąd pochodzimy.
            Wracając do tematu. Każdy jest tym, za kogo się uważa. Jaką ma własną tożsamość.
            Antysemityzm polega między innymi i na tym, że o ile człowiekowi obcego
            pochodzenia osiadłemu przed pokoleniami w Polsce nikt nie wypomina narodowości
            pochodzenia, to Żydom tak. Czy ktoś kiedyś tutaj zakwestionował polskość
            Giertychów? A narodowość wielkego polskiego poety, Tuwima bywała często
            kwestionowana. A on czuł się Polakiem.
            Dzisiaj na tym forum zarzucają Wildsteinowi żydowskie pochodzenie. Dla mnie to
            zupełnie nieważne. Nie za to go nie lubię.
            M.
            • smalltownboy Re: Dalej nie rozumiesz 27.05.06, 19:41
              Uważam, że tu jest mylenie pewnych faktów. Mianowicie, nikt nie kwestionuje i
              nie wytyka tzw. genetycznego pochodzenia. Chodzi tutaj raczej o podłoże
              religijne. Na ziemiach polskich ścierają się dwie wielkie kultury- polska o
              podłożu chrześcijańskim i żydowska. I odnoszę wrażenie, że niektórzy ludzie
              mają pretensje o to, że osoby z kręgów kultury żydowskiej czy utożsamiające się
              z tym środowiskiem, mają ułatwione kariery, stopnie awansu, dostęp do mediów
              itp. Nie wnikam teraz w fakt, że może te osoby są po prostu lepsze,
              zdolniejsze. Pojawia się teoria spisku, która nie jest do końca nieprawdziwa.
              Prawda jak zawsze leży po środku. Z własnego doświadczenia wiem, jak niektórym
              łatwo dostać się do szeroko rozumianego świata mediów i show biznesu, a dla
              innych, pomimo umiejętoności i kwalifikacji drzwi bywają zamykane. Dziwnym
              zbiegiem okoliczności, te osoby, przed którymi drzwi stają otworem należą do
              tej niepolskiej kultury. Tu nie chodzi o antysemityzm, po prostu pojawia się
              bunt, że ta druga grupa, polska grupa (katolicka, tradycyjna) jest
              poszkodowana. Nie jest dopuszczana, albo ma wielkie trudności, do pewnych
              zawodów, dziedzin życia itd.
              Może to właśnie ludzie z szeroko rozumianych kręgów kultury żydowskiej powinny
              się bardziej otworzyć na innych, przez co wzbudziliby zaufanie i znikłyby
              teorie spiskowe, które podkreślam, nie są do końca bezzasadne.
              • kropek_oxford Dalej nie rozumiesz: to jeden krag kultury judeo- 27.05.06, 20:51
                chrzescijanskiej: zydowski Jahwe jest i twoim Bogiem:)
                • smalltownboy Re: Dalej nie rozumiesz: to jeden krag kultury ju 27.05.06, 20:57
                  Przecież to zupełnie odmienne kultury.
                  • kropek_oxford Odmienne, ale i podobne - a religia nieomal jedna. 27.05.06, 20:59

• kropek_oxford A ja jestem "antypolonista" za wiedze o tych 20% 27.05.06, 20:49
              genow mongolskich u Polakow. I oswiecaj tu takich KSENOFOBOW;)
          • kropek_oxford Bredzisz: Polak Anglii "nie narzuca", bo i po 27.05.06, 20:42
            czterdziestu czy piecdziesieciu latach slabo po angielsku gada. A wiec zamyka
            sie calkowicie w zatechlym polskim getto Klubow Polskich i Katolickich, tworzy
            polska enklawe w innym panstwie. Nb. to sie zmienia - ku zawisci i
            przerazeniu "starej" emigracji: ta mloda, wyksztalcona, z jezykami, imigracja
            polska, w 100% legalna, coraz otwarciej zabiera glos w sprawach
            ogolnobrytyjskich. I...nikt z Brytow nie ma jej za zle, a pewne polskie pomysly
            moga sie tu przydac.
            Tzw. multikulturalizm, co sie przezyl, polegal na tolerowaniu owych etnicznych
            gett. Dzis jednak na Zachodzie, bo do Polski ta mysl jeszcze nie doszla,
            obowiazuje juz inna regula: "Serdecznie witamy wszystkich, ktorzy chca czerpac
            z naszej kultury, rozwijac ja i wzbogacac..." Stad i nowe regulacje
            imigracyjne - zgode na pobyt dostaja tylko ci, ktorzy do w.w. sa zdolni.
            • smalltownboy Re: Bredzisz: Polak Anglii "nie narzuca", bo i po 27.05.06, 20:59
              To dzisiaj, od niedawna. A jak się skończyła mieszanka kultur widzieliśmy w
              Jugosławi. Zobaczymy co z tego wyniknie np. za 10 lat. Już u rodzimych
              Irlandczyków czy Anglików odradza się nacjonalizm.
              • kropek_oxford Jakich "rodzimych" Irlandczykow? Waszych? 27.05.06, 21:04

• gniewko_syn_ryba Re: Dużo nie rozumiesz 27.05.06, 18:42
          mariner4 napisał:

> Żydzi są w Polsce od setek lat i są u siebie.

Chyba ci się Polska z Izraelem pomyliła...
          • james_bond007 Re: Dużo nie rozumiesz 27.05.06, 21:23
            Pierwsi Żydzi przybyli na ziemie obecnie należace do Polski jeszcze za Mieszka I...
            W Izarelu - po kilkunastosetletniej nieobecności - mieszkają od niespełna dwóch
            wieków...
            • gniewko_syn_ryba Re: Dużo nie rozumiesz 27.05.06, 21:44
              A skąd wiesz, że nie wcześniej ?... ;))) Może jeszcze w czasach, gdy Słowian tu
              nie było ?... ;)))
              • smalltownboy Re: Dużo nie rozumiesz 27.05.06, 21:47
                Przed Mieszkiem I to była nieprzebyta puszcza , z tego co wiem. Czyżby z
                Żubrami zamieszkiwali te tereny? A może to chodzi o czasy sprzed epoki
                lodowcowej, kiedy jeszcze Bałtyk nie istniał? Już się pogubiłem. :))
    • nielubiegazety2 Maymonides, a co to za pokolenie, bez tępego 27.05.06, 18:38
      wyrazu twarzy ludzi, którzy zostali spędzeni na wiec?

"Miasteczko [Dereczyn na Kresach Wschodnich-przyp. nlg2] było udekorowane
      czerwonymi flagami, jacyś osobnicy - byli to w większości Żydzi - biegali po
      mieście z czerwonymi opaskami i chwytali polskich oficerów, którzy pojawiali się
      z rozbitych oddziałów, zamykali ich w stajniach i chlewach i, jak mówiono mieli
      rozstrzeliwać."

Ci mieli twarze rozradowane zostali WYZWOLENI spod polskiego buta.
      • maymonides Re: Maymonides, a co to za pokolenie, bez tępego 27.05.06, 19:14
        nielubiegazety2 napisał:

> Ci mieli twarze rozradowane zostali WYZWOLENI spod polskiego buta.
        Oni cieszyli się w pierwszej kolejności z wyzwolenia spod nazistowskiego buta...

A swojądrogą to pomyśl sobie na jaką skalę Polacy musieli współpracować z
        nazistami i jaką nienawiścią pałali do Żydów skoro ci cieszyli się nawet na
        widok krasnoarmiejców.. Według polskich antysemitów ich radość nie miała
        przecież żadnych racjonalnych podstaw..
        • nurni skrzypek spadl z dachu 27.05.06, 20:19
          maymonides napisał:

> nielubiegazety2 napisał:
          >
          > > Ci mieli twarze rozradowane zostali WYZWOLENI spod polskiego buta.
          > Oni cieszyli się w pierwszej kolejności z wyzwolenia spod nazistowskiego
          buta..
          > .
          >
          > A swojądrogą to pomyśl sobie na jaką skalę Polacy musieli współpracować z
          > nazistami i jaką nienawiścią pałali do Żydów skoro ci cieszyli się nawet na
          > widok krasnoarmiejców.. Według polskich antysemitów ich radość nie miała
          > przecież żadnych racjonalnych podstaw..

Na cos trzeba sie zdecydowac.
          Chyba nie bylo za dobrze w Rosji, bo jesli bylo - to skrzypek spadl z dachu.

Ale nic to. Najwazniejsze ze teraz tacy jak ty sa szanowani i lubieni w kazdym
          kraju - oczywiscie poza Polska.
          • kropek_oxford Nurni, tys historyczny nieuk, a wiec nie bredz: 27.05.06, 21:03
            mowa o Rosji sowieckiej, w ktorej Zydzi nie mieli zlej pozycji, choc...do czasu
            (ale jeszcze nie w owym czasie!)
            • nurni Re: Nurni, tys historyczny nieuk, a wiec nie bred 27.05.06, 21:25
              kropek_oxford napisał:

> mowa o Rosji sowieckiej, w ktorej Zydzi nie mieli zlej pozycji, choc...do
              czasu
              >
              > (ale jeszcze nie w owym czasie!)

:)))

Dyletancie.
              Wrzuc google tam stalin żydzi itd...
              Nie bede cie szkolil bo ty jestes tu od czego innego.

Lata trzydzieste to "jeszcze nie wtedy"? Wielka czystka?

Napisz cos wiecej o tej niezlej pozycji i egzekucjach Zydow w latach 30-tych.
              Jesli tam mieli "niezla pozycje" to co powiedziec o Polsce?
              Teza sie rypla bo klamliwa z gruntu.

Tu Helena Michnik albo inny Garlicki musialby napisac nowa historie. Ty nie
              proboj bo to ponad twe sily.

Zajmij sie cmokaniem lapek hipokryto:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=42570264&a=42571234
              Jakbys zgadl: ciagle pamietam, jak sie musialem
              Autor: kropek_oxford
              Data: 27.05.06, 19:58 + dodaj do ulubionych wątków

schylac, by mu tlusta, miekka i spocona lapke uscisnac. Jeszcze i dzis na to
              wspomnienie krzyz mnie boli:)

• kropek_oxford Mowilem uczciwie, ze mialem nieprzyjemnosc 27.05.06, 21:41
                byc blisko obu blizniaczych czubow. I moje oceny Blizniakow nie biora sie z
                powietrza, tudziez z agitacji GW (nie po jej stronie bylem), ale z empirii.
                Nb. Nawet uscisku Kaczej pletwy zazdroscisz?
                • nurni Re: Mowilem uczciwie, ze mialem nieprzyjemnosc 27.05.06, 21:47
                  kropek_oxford napisał:

> byc blisko obu blizniaczych czubow. I moje oceny Blizniakow nie biora sie z
                  > powietrza, tudziez z agitacji GW (nie po jej stronie bylem), ale z empirii.
                  > Nb. Nawet uscisku Kaczej pletwy zazdroscisz?

Plyn dalej :)
                  Sam sobie strzeliles te bramke :)
                  Nikt normalnynie caluje lapek ktorymi gardzi - oczywiscie poza sliskimi typami
                  twego pokroju popierdulko :)

Jak tam google i twe tezy ?

Nie dosyc ze sliski to jeszcze dyletant.

Ja ci za jedno jestem zawsze bardzo wdzieczny. Na kazdym kroku podkreslas ze
                  twa sliska persona z Polska nie ma nic wspolnego.
                  Pozdowienia Angliku :)))
        • kropek_oxford Na tych terenach okupacja niemiecka przyszla 27.05.06, 20:58
          dopiero z akcja Barbarossa - nie bredz, jak potluczony, o zadnej kolaboracji z
          nazi nie moglo byc wiec mowy:)))
        • 1normalnyczlowiek [...] 27.05.06, 21:10
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • 1normalnyczlowiek Miałem rację.Właśnie natrafiłem na to: 27.05.06, 21:26
            maymonides 27.05.06, 21:01 + odpowiedz

Do tego, że jednym z podstawowych zadań wykonywanych przez tego płatnego agenta
            jest wmawianie Polakom, że są najlepszymi przyjaciółmi Żydów i Izraela, a ja -
            jako Żyd, który wielokrotnie przebywał w Izraelu i który utrzymuje stałe
            kontakty z diasporą - wiem, że prawda jest zupełnie inna. Jesteście
            postrzegani - zresztą jak najbardziej słusznie - jako naród antysemicki i nic
            tego nie zmieni. Żydzi chcą od was przede wszystkim tego, żebyście skończyli z
            zakłamywaniem historii i oddali majątki prawowitym właścicielom. Jeśli stajesz
            w obronie tego kolesia, który bierze pieniądze za pisanie na forach, to
            najprawodpodobniej sam bierzesz udział w tym biznesie..

• smalltownboy Re: Miałem rację.Właśnie natrafiłem na to: 27.05.06, 21:37
              Podaj Hitlera do sądu o majątki :))))))
      • kropek_oxford A Bialorusini wznosili w tym czasie kwiatowe luki 27.05.06, 20:56
        triumfalne na przyjecie Armii Czerwonej. Coz, jak poczytasz sobie opracowania z
        badan Ministerstwa Oswiaty i Wyznan z polowy lat trzydziestych, min. slawnego
        polsko-amerykanskiego socjologa Jozefa Obrebskiego "Polska szkola i muzyckie
        dzieci" to moze zaczniesz mniejszosci etniczne w Polsce rozumiec. Sam, jako
        obcokrajowiec, mieszkalem u was kilka lat: bialy, z Zachodu, z jakims statusem.
        I wiesz? Ja was nie lubie - za rasizm, za ksenofobie, za uprzedzenia do innych,
        takze europejskich nacji, za zgarnianie pod siebie, za nieliczenie sie z
        interesem drugiego, za chorobliwy etnocentryzm bez zadnego powodu...Przykre.
        • ariadna-enta Re: A Bialorusini wznosili w tym czasie kwiatowe 27.05.06, 23:18
          Kropek nie lubisz nas ok nie ma obowiązku darzenia Polaków sympatią,ale
          uderzyło mnie coś innego -czy przypadkiem nie generalizujesz i nie określasz
          Polaków wg jednej sztancy jak ten nienawistny Żyd. Zgadza się są wśród nas
          rasisći, panuje ksenofobia, niechęć do innych narodów sama o tym wiem,ale czy
          mógłbyś przysiąc,że takich ludzi nie ma u was w Angli czy wśród innych narodów.
          Zawsze jak czytam takie posty jest mi przykro bo krzywdzi się w ten sposób
          ludzi nazwię ich normalnych,którym trudno jest przypisać cechy,które wypisałeś.
          Mam alergię na takie uogólnienia typu Polacy -antysemici, Rosjanie- komuchy,
          Niemcy- naziole itp-ludzie wszędzie bywają różni.
    • reakcjonista1 Kolejny z mafii udecko-sbeckich propagatorów 27.05.06, 20:58
      antyszemitiżmu???
      • kropek_oxford W Polsce jest antysemityzm i rasizm - to sie widzi 27.05.06, 21:06
        choc poki co jest on glownie werbalny i wystepuje glownie w klasach nizszych.
        Niestety, bolszewicy z PiSuaru te klasy niskie dopuscili do glosu...
        • reakcjonista1 Oczywiscie, polski ciemny lud ciepło przywital 27.05.06, 21:47
          papieża-Niemca... a łzeelitka tak sie obawiała o eksponowanie nietolerancji i
          nienawisci rasowej wyznawców ojca Rydzyka... a tymczasem polski lud zionie
          miłoscią. I nawet Żydów w Wawce nie skatowali na smierc - jakimś cudem. Ale
          maymonidesy prosza o pogromik.
    • wartburg4 Re: Pokolenie moherowych beretów 27.05.06, 20:58
      trafna analiza
      • 1normalnyczlowiek Trafia w oczekiwania esbeków-więc trafna 27.05.06, 23:23
        Pokolenie moherowych beretów
        wartburg4 napisał:
        > trafna analiza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka