Dodaj do ulubionych

Walesa cieszy sie z obecnosci Mieczyslawa

17.06.06, 19:11
na swoich urodzinach. Tak skomentowal to ze Lech Kaczynski z zaproszenia nie
skorzystal.

Cieszy ze wszyscy sa zadowoleni.
A jesli juz jestem przy zadowoleniu to z satysfakcja notuje obecnosc Donalda
Tuska na imprezie Lecha Walesy. Wszyscy tu mowia ze przepadl a tu prosze ...
Obserwuj wątek
    • przyszywany.wnuczek.2006 U Bolka na imieninach 2005 17.06.06, 19:15
      prawica.net/index.php?q=node/380
      "Pokrzywdzeni" przez lustrcję łączcie się.
      • nurni Re: U Bolka na imieninach 2005 17.06.06, 19:27
        Rad bym poznac pelna liste gosci.

Czy Czemposlaw Grominski rowniez zaszczycil ofiare falszerstw swojej wlasnej
        teczki?
        • hrabia.m.c [...] 17.06.06, 19:36
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • kataryna.kataryna Re: Walesa cieszy sie z obecnosci Mieczyslawa 17.06.06, 19:40
      nurni napisał:

> na swoich urodzinach. Tak skomentowal to ze Lech Kaczynski z zaproszenia nie
      > skorzystal.

To po co go zapraszał?

Wałęsa jest beznadziejny. Nic dziwnego, że woli Wachowskiego od Kaczyńskiego.

A propos Wałęsy, wie ktoś jakie są losy filmu o nim? Na mnie zrobił wrażenie
      choć byłam już przygotowana ale moja nieinteresująca się polityką i lustracją
      koleżanka obejrzała go niechcący i nie może wyjść z szoku. Ten film wstrząsnąłby
      widzami, tymi oczywiście, którzy nie siedzą w temacie. Czy Wildstein go puści?
      • echo_o Re: Walesa cieszy sie z obecnosci Mieczyslawa 17.06.06, 19:55
        kataryna.kataryna napisała:

> To po co go zapraszał?

To pewnie było zaproszenie pro forma.
        Wałęsa doskonale wiedział, że Kaczyński go nie przyjmie.

> Wałęsa jest beznadziejny. Nic dziwnego, że woli Wachowskiego od Kaczyńskiego.

Rozważając 'plusy dodatnie, (i) plusy ujemne', Wałęsa skalkulował, że warto mu
        się znowu zbliżyć z Wachowskim (dla mnie fakt zaproszenia go przez Wałęsę w tym
        roku w zupełności równoważy 'niespodziankę', jaką było pojawienie się na
        ubiegłorocznych imieninach Kwaśniewskich). Obecność Wachowskiego symboliczna
        wręcz. Tusk też się bardzo ładnie wkomponowuje w tę całą menażerię...

Filmu o Wachowskim nie widziałam.
        Można go skądś ściągnąć ?
        • kataryna.kataryna Re: Walesa cieszy sie z obecnosci Mieczyslawa 17.06.06, 20:14
          echo_o napisała:

> Filmu o Wachowskim nie widziałam.
          > Można go skądś ściągnąć ?

Jakiego filmu o Wachowskim? Nic o takim nie wiem.
          • echo_o Wróć! :) 17.06.06, 20:17
            To ja nie doczytałam i pomerdało mi się.
            Pisałaś o Plusach/Minusach, a ja uroiłam sobie, że o jakimś filmie o
            Wachowskim, którego nie znam...
      • hrabia.m.c Re: Walesa cieszy sie z obecnosci Mieczyslawa 17.06.06, 19:56
        >c> Wałęsa jest beznadziejny. Nic dziwnego, że woli Wachowskiego od Kaczyńskiego.< <
        Po prostu
        woli hetero>
      • elfhelm Re: Walesa cieszy sie z obecnosci Mieczyslawa 17.06.06, 19:59
        Film o Wałęsie nie jest dokumentem. Gdzie jest np. wypowiedź Borusewicza, który
        nieraz prostował bzdury Wyszkowskiego o jego rozmowie z Pienkowską? Albo czy
        ktoś potwierdzi rewelacje Wyszkowskiego o Kuroniu, który wiedział o agenturze
        Wałęsy?
        • nielubiegazety2 Szukajcie, klikajcie, a znajdziecie towarzyszu n/t 17.06.06, 20:32

• elfhelm Re: Szukajcie, klikajcie, a znajdziecie towarzysz 17.06.06, 20:39
            ale ja to już dawno fistaszku oglądałem :)
            • nielubiegazety2 Towarzyszu ja nie o filmie. Że widzieliście to nie 17.06.06, 20:57
              wątpię. Na kolaudacji np..
              Ja w kwestii słów tow. Kuronia.
              • elfhelm Re: Towarzyszu ja nie o filmie. Że widzieliście t 17.06.06, 20:59
                A Wyszkowski? Znał lepiej Pieńkowską od jej męża?
                • nielubiegazety2 A skąd mogę wiedzieć? BTW na tow. Kuronia zeszła 17.06.06, 21:04
                  dysputa i wy mnie tu z Borusewiczem nie wyskakujcie.
                  Powtarzam klikajcie, a znajdziecie.
    • kaczysta Kiedys to byl" Nasz" Lechu 17.06.06, 19:55
      Potem wrocil do "Swoich" i ostal sie jeno cienki Bolek.
    • obraza.uczuc.religijnych Przyjechałby Kałczyński i zasmrodził pokoje. 17.06.06, 19:57
      Po co więc dodawać sobie roboty i wietrzyć przez tydzień?
      • haen1950 Re: Przyjechałby Kałczyński i zasmrodził pokoje. 17.06.06, 20:18
        Bez sensu byłby jego przyjazd na tę imprezę. Są tacy goście, których wypada
        zaprosić, ale nie warto zobaczyć.
    • nurni ekhm.... 17.06.06, 20:20
      Na imieninach u prezydenta
      17.06.2006 19:52

Na imieniny do byłego prezydenta przybyło kilkuset gości / INTERIA.PL
      Kilkaset osób uczestniczy w przyjęciu imieninowym Lecha i Danuty Wałęsów w ich
      domu w Gdańsku-Oliwie. Wśród gości jest m.in. lider Platformy Obywatelskiej
      Donald Tusk z żoną.

Lider PO wręczył solenizantom duży budzik z rysunkiem Kaczora Donalda na
      tarczy. Tusk tłumaczył dziennikarzom, że ofiarował taki prezent, aby byłemu
      prezydentowi "kaczory źle się nie kojarzyły". - Po drugie - jak będzie taki
      moment, żebyśmy wspólnie coś obudzili, bo pewnie trzeba będzie się jeszcze
      obudzić - dodał.

fakty.interia.pl/news?inf=760850

Ktos zrozumial?

Albo Donek mocno wczorajszy albo przeciwnie - impreza szybko sie rozkreca.
      • echo_o Re: ekhm.... 17.06.06, 20:26
        nurni napisał:

> Ktos zrozumial?

```````````````````````````````````````````

Ależ ten Donek dosłowny!
        Nic a nic subtelności czy jakiegoś zawoalowanego komunikatu,
        tylko tak kawa na ławę:
        Pobudka wstać! Na Nocną Zmianę zaspać nie uchodzi...

Tęskny gifcik taki budzik :)

• nurni to chyba rekord swiata: nikt duzy nie zmarl... 17.06.06, 20:27
        "W tym roku Kwaśniewscy nie otrzymali zaproszenia. - W zeszłym roku to był
        jednak Ojciec Święty, pogrzeb. Z Kwaśniewskim podaliśmy sobie ręce więc to
        wszystko trochę upoważniło do śmielszych decyzji. A teraz nikt duży nie zmarł,
        nikt się też wielki nie urodził, więc nie było okazji na duże spotkania -
        powiedział Wałęsa. "
        • kaczysta Re: to chyba rekord swiata: nikt duzy nie zmarl.. 17.06.06, 20:36
          "bo pewnie trzeba będzie się jeszcze obudzić - dodał."
          Najlepiej niech nastawi ten budzik na 5 rano:))
        • kataryna.kataryna Re: to chyba rekord swiata: nikt duzy nie zmarl.. 17.06.06, 20:40
          nurni napisał:

> "W tym roku Kwaśniewscy nie otrzymali zaproszenia. - W zeszłym roku to był
          > jednak Ojciec Święty, pogrzeb. Z Kwaśniewskim podaliśmy sobie ręce więc to
          > wszystko trochę upoważniło do śmielszych decyzji. A teraz nikt duży nie zmarł,
          > nikt się też wielki nie urodził, więc nie było okazji na duże spotkania -
          > powiedział Wałęsa. "

Jezu, jaki to jednak dupek.
          • czyste.dobro to Kaczyńscy nie byli honorowymi _gościami_ ? 17.06.06, 21:04
            jak mawia prezydent-profesor

> Jezu, jaki to jednak dupek.
          • nurni Re: to chyba rekord swiata: nikt duzy nie zmarl.. 17.06.06, 21:24

> nurni napisał:
            >
            > > "W tym roku Kwaśniewscy nie otrzymali zaproszenia. - W zeszłym roku to by
            > ł
            > > jednak Ojciec Święty, pogrzeb. Z Kwaśniewskim podaliśmy sobie ręce więc t
            > o
            > > wszystko trochę upoważniło do śmielszych decyzji. A teraz nikt duży nie z
            > marł,
            > > nikt się też wielki nie urodził, więc nie było okazji na duże spotkania -
            >
            > > powiedział Wałęsa. "
            >
            >
            >
            > Jezu, jaki to jednak dupek.

To akurat wszyscy, jestem pewien ze nie wylaczajac gosci LW, dobrze wiedza.
            Co zatem sprawia ze imieniny ciesza sie nieslabnacym powodzeniem?

Czyzby nie wypadalo spotkac sie z zaproszonymi goscmi (Wachowski czy
            Czempinski) i trzeba do tego zenujacej farsy na ulicy Polanki?

Nie moge pojac czemu ci ludzie osmieszaja sie udzialem w takiej blazenadzie.
            A ze to blazenada wystarczy cytowac Lecha bez zadnego komentarza.
        • deszcz.jesienny Re: to chyba rekord swiata: nikt duzy nie zmarl.. 17.06.06, 21:08
          nurni napisał:

> wszystko trochę upoważniło do śmielszych decyzji. A teraz nikt duży nie
          zmarł,
          > powiedział Wałęsa. "

Boże drogi.... lotności tej myśli nie sposób nawet skomentować :-(
        • allegro.con.brio poniżej krytyki 17.06.06, 21:47
          nurni napisał:

> wszystko trochę upoważniło do śmielszych decyzji. A teraz nikt duży nie zmarł,
          > powiedział Wałęsa. "

>
          >
      • kataryna.kataryna Re: ekhm.... 17.06.06, 20:38
        nurni napisał:

> Lider PO wręczył solenizantom duży budzik z rysunkiem Kaczora Donalda na
        > tarczy.

Zegarek. Świetny prezent dla kogoś czyj czas już minął od kogoś kto przespał
        swoje pięć minut.

Rok temu dał swoją książkę, dzisiaj budzik ze swoją podobizną. Myślałam, że w
        dobrym tonie jest dawać prezenty, które sprawią przyjemność obdarowanemu a nie
        pozwolą zabłysnąć obdarowującemu.
        • nurni on ten budzi spodobal sie 18.06.06, 01:09

> Myślałam, że w
          > dobrym tonie jest dawać prezenty, które sprawią przyjemność obdarowanemu a nie
          > pozwolą zabłysnąć obdarowującemu.

Donek wlasciwie ocenil gust gospodarza:

"Nie zdziwiła obecność wielu polityków Platformy Obywatelskiej, gdyż syn Wałęsy
          Jarosław jest posłem tej partii. Zauważyliśmy m.in. posła PO Krzysztofa Liska,
          czy Jerzego Borowczaka, który niedawno wstąpił do tej partii. Na imieniny
          przybył też sam lider PO Donald Tusk z małżonką. Wałęsa dostał od niego
          dowcipny prezent - wielki budzik z wizerunkiem Kaczora Donalda. - On ten
          prezent bardzo mi się podoba - śmiał się były prezydent. "

Oprócz polityków gośćmi solenizanta byli też znani dziennikarze m.in. Andrzej
          Morozowski z TVN czy satyryk Tadeusz Drozda."
    • ubekubek Podobno Jarek wyslal mu budzik w ksztalcie Bolka 17.06.06, 21:16
      z serialu Lolo i Bolo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka