Dodaj do ulubionych

w 1956 roku kuroń był po stronie tycb co strzelali

24.06.06, 19:31
do robotników buntujacych się perzeciwko stalinistom. Czy dociera do Polaków
jak wiele cierpień zadali nam ludzie podobni do kuronia - michnik,
konwicki,kołakowski? Czy Polacy maja świadomość,ze bez tych wyjątkowo
zaangazowanych stalinistów z przekonania i urodzenia sowieci nie mogliby
utrzymywać naszej ojczyzny pod butem. Piętnuje się gilowska i innych o
współpracę, bo chlapnęła coś ubekowi , a z kuronia jawnego komunisty
-namawiającego do domnoszenia swoich pionieró na rodziców robi się świętego.
Kurooń i inni ponosicie winę za zło które tu było - choćby gie wu ogłosiła
was świętymi jak judasza.
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 W 1981 Maciej Giertych był po stronie tych co 24.06.06, 19:33
      strzelali.
      • leszab I Franek Klapa też. 24.06.06, 21:27

• pomrocznosc.jasna Re: w 1956 roku kuroń był po stronie tycb co strz 24.06.06, 19:39
      Kto ci biedaku tak wyprał mózg ?
      • smok62 w którym miejscu napisałem nieprwadę? 24.06.06, 19:46
        to wam wyprano mózgi -to wy nie wiecie co to jest zło i dobro, to wam
        komunistolubnym nigdy nie przeszło przez gardło słowo przepraszam.
        • wanda43 Re: w którym miejscu napisałem nieprwadę? 24.06.06, 22:25
          A za co przepraszac?Za to,ze przyszlo ludziom zyc w tamtych czasach?
          Dla ciebie wszystko jest czarne albo biale,ale nie dla wszystkich.Sa
          ludzie,ktorzy z dala od miast wiedli spokojne i szczesliwe zycie.Sa tacy,co
          karku nadstawiali i tacy,co siostre,brata czy sasiada podpier... dla zwyklej
          malpiej zawisci,byle dopiec.Teraz tez tacy sa,moze nawet ich wiecej i sa
          bardziej obrzydliwi.Wowczas wielu donosilo ze strachu,w wyniku szantazu i troski
          o bliznich,teraz donosza ze zlosci,zawisci i nienawisci do wszystkich,ktorzy
          maja troche wiecej.
          • smok62 w czasie okupacji hitlerowskiej niektórzy wiedli 25.06.06, 00:05
            też wiedli szczęśliwe i spokojne życie. ale co z resztą?
    • francuskilacznik Re: w 1956 roku kuroń był po stronie tycb co strz 24.06.06, 19:40
      Zyta chlapnela kolezance.
      • smok62 tego nie wie nikt 24.06.06, 20:18
        ja jej nie wierze.
    • pies_na_czarnych Re: w 1956 roku kuroń był po stronie tycb co strz 24.06.06, 20:21
      A tatus Kazia jezdzil Pociagiem Przyjazni :-p
    • derduch [...] 24.06.06, 20:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • nielubiegazety2 Jesteś prymitywnym wulgarnym wszechsowietem 24.06.06, 20:26

• smok62 jesteś pewny? 24.06.06, 20:27
        nikt zmojej rodziny nie zeszmacił sie współpracą z komunistami . Nie mam
        morderców w rodzinie jak michnik. Nie mam sie czego wstydzic towarzysze - w
        przeciwieństwie do was. Prawda o kuroniu zabolała co? wyobraż sobie wydarzenia
        56 i pomysl,ze wiekszość dzisiejszych "autorytetów" popierało strzelających
        milicjantów. To niestety prawda.
        • derduch [...] 24.06.06, 20:30
        • pandada wielu było w PZPR 24.06.06, 20:33
          niewielu potrafiło się postawić w obronie dobra. Kuroń należał do tych nielicznych.

Jeżeli masz gdzieś fragment świadczący o tym, że Kuroń popierał strzelanie do demonstrantów, to zacytuj.

Jeśli nie, to milcz!

A ty co zrobiłeś w walce z niesprawiedliwością? Komu się naraziłeś? Czego dokonałeś?
          • leszab A do kiedy był w PZPR? 24.06.06, 21:34

• leszab Jakiego dobra? 24.06.06, 21:35

• pandada czy tak jak Kuroń byłeś przez kilka lat 24.06.06, 20:37
          więziony za działalność opozycyjną?
          • leszab Kuroń miał pretensje do PZPR bo uażał że za mało 24.06.06, 21:39
            Kuroń miał pretensje do PZPR bo uważał że za mało jest komuizmu w komuniźmie.
            "List do członków partii"
            Komunizm miał być wg. niego trockistowski.
            O wiele większy zamordyzm.
            Za to siedział.
            • pomrocznosc.jasna Re: Kuroń miał pretensje do PZPR bo uażał że za 25.06.06, 08:19
              Gdzie masz jakiś zamordyzm w liście Kuronia ? No, chyba, ze zamordyzmem
              nazwiesz fakt, że w liście zaliczył do grupy wyzyskiwaczy członków KC PZPR i za
              to go zapudłowali na 3 lata. A więzienie w latach sześćdziesiątych to nie były
              wczasy w Arłamowie.
        • pies_na_czarnych Re: jesteś pewny? 24.06.06, 20:40
          smok62 napisała:

> nikt zmojej rodziny nie zeszmacił sie współpracą z komunistami .

Jak chcesz to zawsze jakies kwity na twoja nieskazitelna rodzinke znajdziemy!
          Falszywki wasc powiadasz? To juz bylo :o))
        • tornson A z terrorystami którzy podpalali budynki rządowe 24.06.06, 21:37
          i strzelali do milicjantów i żołnierzy w 1956???

smok62 napisała:

> nikt zmojej rodziny nie zeszmacił sie współpracą z komunistami .
      • leszab Co prawda w oczy kole? 24.06.06, 21:29

• p.smerf Re: w 1956 roku kuroń był po stronie tycb co strz 24.06.06, 20:24
      Ja nie chcę Cię martwić, ale Twój stan pogarsza się z każdym dniem. Aż żal.
      • smok62 sierpem i młotem czerwoną hołotę 25.06.06, 21:58
        i deportacja za Don. Pakujesz sie?
    • aska951 [...] 24.06.06, 20:32
    • kaczy_mozdzek Znikasz durniu z mojego monitora. Już cię nie ma. 24.06.06, 20:33
      Wpisałem cię w "moim forum" w odpowiedniej rubryce i mam włączoną opcję
      "nie pokazuj postów...".
      Nie - u mnie nie ma "nieprzyjaciół", tylko "idiotów".
      Jesteś we wspaniałym towarzystwie "Emeytki2006" możecie sobie pogadać na swoim
      poziomie.

Szkoda nerwów i czasu na twoją durnotę.
      • derduch Re: Znikasz durniu z mojego monitora. Już cię nie 24.06.06, 20:38
        masz racje, ten śmiec trafia do niewidzialnych.
        • pandada i u mnie też /bt 24.06.06, 20:41
    • mariner4 [...] 24.06.06, 20:44
    • henryk.log [...] 24.06.06, 21:20
      • nielubiegazety2 Henio Ja tez popieram smoka. I masz problem, bo 24.06.06, 21:32
        nie jesteś w stanie mnie obrazić.
        • henryk.log [...] 24.06.06, 21:37
        • x2468 Re: Henio Ja tez popieram smoka. I masz problem, 24.06.06, 23:50
          Podobnie jak ty nie jestes w stanie obrazic mojego psa.
      • henryk.log Brawo P. giwi, nazwanie smoka 'czyms tam' cię razi 25.06.06, 10:04
        a jego sposób ujęcia tematu jakoś już nie?

Gratuluję Pani wyczucia przyzwoitości. ;-(

"w 1956 roku kuroń był po stronie tycb co strzelali do robotników buntujacych
        się perzeciwko stalinistom." - smok62
        • henryk.log Re: Brawo P. giwi, nazwanie smoka 'czyms tam' cię 25.06.06, 10:11
          ..a co na to Pani przyzwoitko powiesz ? ;((((((((((
          ........
          • szkoda ze tych "buntowników" nie rozstrzelano
          smok62 25.06.06, 09:11 + odpowiedz

strzałem w tył głowy związując wczesniej ręce drutem kolczastym -prawda tomson?
          ....
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44148640&a=44162406
          • smok62 jestes taki głupi ,ze nie zrozumiałeś tego 25.06.06, 10:13
            czy może chodzi ci o prowokację?
            • henryk.log spadaj gnido ! 25.06.06, 10:16
              smok62 napisała:
    • leszab Bo to wtedy się opłacało. To była wtedy poprawność 24.06.06, 21:26
      Bo to wtedy się opłacało. To była wtedy poprawność polityczna.
    • tornson A może poprostu był preciw bandytom którzy 24.06.06, 21:35
      zamienili protesty w terrorystyczną burdę.
    • hrabia.m.c Re: a kto z was rodził sie w 1956 25.06.06, 00:13
      moj rocznik ,
      wytrawny ,super dobry.
    • 6x9 Re: w 1956 roku kuroń był po stronie tycb co strz 25.06.06, 01:41
      dobry komuch , to martwy komuch
      • smok62 jak mozna być tak głupi by zostać komunista 25.06.06, 06:46
        szczególnie teraz gdy wiadomo ,że to była kompletnia porażka i utopia.. Utopia
        która zabiła 110 mln ofiar.
    • niepoprawnypolitycznie Na obronę Kuronia - bycie w partii to za mało 25.06.06, 01:48
      W PZPRze było z milion ludzi w 1989 roku (albo i więcej). Nie wierz smoku, że
      wszyscy byli za rozstrzeliwaniem robotników w 56, czy 70 roku.

Poprosiłbym o jakieś cytany, relacje świadków itd w których Kuroń
      potępia "wichrzycieli" i pochwala "zbrojne ramię". W innym przypadku to
      gołosłowie
      Może można mówić o moralnej dwuznaczności, ale o moralnej dwuznaczności można
      zawsze mówić, jeśli ktoś był komunistą, a zwłaszcza komunistą w pierwszym
      okresie PRLu.
      • smok62 nie wszyscy SSmani byli za rozstrezliwaniem żydów 25.06.06, 07:32
        kto należał do zbrodniczych organizacji tym bardziej gdy wstępował do nich
        dobrowolnie i pracował wniej z wyjątkowym zaangażowaniem tak jak kuroń tworząc
        organizację dzieci donosicieli ponosi odpowiedzialność za zbrodnie. kuroń nie
        strzelał do robotników bezpośrednio , ale przypominam himmler też nie.
        Zestawienie kuronia z himmlerem jest jak najbardziej prawidłowe - oboje byli
        członkami zbrodniczych organizacji - zgodnie z zobowiązująca polską konstytucją
        i faktami historycznymi.
        • jola_iza Re: nie wszyscy SSmani byli za rozstrezliwaniem ż 25.06.06, 07:39
          łatwiej chyba smoka przyrównać do mendy.

Podczas październikowego przełomu w 1956 r. uczestniczył w nieustających wiecach - na przemian w środowiskach robotniczych i studenckich. Wstąpił do Rewolucyjnego Związku Młodzieży.
          Ten okres życia krytycznie ocenił w 1981 r. w eseju "Zło, które czynię". Napisał: "Uczyniłem w swoim życiu wiele zła. Trochę z małej wiary, tchórzostwa, lenistwa, bezmyślności. Znacznie więcej jednak z mocnej wiary, odwagi, pracowitości, namysłu, troski. Czyniłem więc zło, działając z dobrą wiarą. Mówię tu nie tylko o swojej działalności w ZMP i PZPR w latach 1949 - 1953". I wyznawał dalej: "Niedługo minie 25 lat od mojego pierwszego wielkiego rachunku sumienia w latach 1955 i 1956. Zaczynałem sobie uświadamiać całą zbrodniczość tej maszyny, w której jeszcze dwa lata przedtem z własnej woli byłem jednym z trybików. Czułem się bez miary winny i starałem się z tego poczucia wysnuć konsekwencje. Uznałem, że nie wolno zrezygnować z wielkich idei, bo znaczyłoby to rezygnację z odpowiedzialności za skutki własnego działania. I uznałem, że nie wolno zrezygnować z przekształcania świata, bo znaczyłoby to akceptację całego zła świata".
          • smok62 ciekawe co napisałby himmler gdyby żył 25.06.06, 07:58
            i kosztował uroki życia na przykłąd w 1970 roku? czyż może nie podobnyłzawy
            tekst o "błędach młodości". Wyobraż sobie znam jednego Niemca co siedział w
            wieżyczce w KL- też coś mówi o błędach młodości, winie innych itp.
            • niepoprawnypolitycznie No ale smoku, konkrety podaj 25.06.06, 08:19
              Jakieś wystąpienie Kuronia, list potępiający, relacje świadków z jakichś
              wieców, coś co potwierdziłoby tezę. Myślałem, że masz coś konkretnego. Nie
              jestem miłośnikiem Kuronia, a wręcz przeciwnie, czemu dawałem wyraz
              niejednokorotnie, ale arzut jest ciężki - bo popieranie mordowania Polaków
              słowem lub uczynkiem jest większą winą, niż tylko bycie w zbrodniczej
              organizacji.
              • smok62 kuroń biegał wtedy od jednego zebrania partyjnego 25.06.06, 10:46
                na drugie -ktoś to już tu opisał
          • horsefish Re: nie wszyscy SSmani byli za rozstrezliwaniem ż 25.06.06, 11:01
            Ten Lec w sygnaturce to też niezły "autorytet"; "głupota nie zwalnia od myślenia"
            pl.wikipedia.org/wiki/Stanisław_Jerzy_Lec
      • mariner4 Gorliwość neofity. 25.06.06, 10:55
        Smok to typowy tego przykład. Pewnie należał i popierał, a teraz "walczy z komuna"
        M.
    • sanitarny Re: w 1956 roku kuroń był po stronie tycb co strz 25.06.06, 07:23
      ty napewo bylbys wsrod zabitych, taki kozak
      • demokrata.prl W 1956 Kuroń dawał strzelającym zupy. 25.06.06, 08:02
        Tylko telewizorow nie było i dlatego nie wszyscy o tym wiedzą.
    • gruby190 W 2006 r. premier Marcinkiewicz groził... 25.06.06, 08:03
      .... prawie tak samo jak premier Cyrankiewicz w 1956 r. ;-(((
      (na ostatnim zjeździe obecnie Jedynie Słusznej Siły Przewodniej)
    • frau_blada Nu... Wtedy to Kuron przezywal nienawisc Polakow 25.06.06, 10:10
      do sowietow. On tego zrozumiec nie potrafil, bo cala jego rodzina nienawidzila
      Pilsudskiego i narodowosiowych nurtow w polskiej polityce.
      Typowy przypadek.
      • gienia.gienia Przy Kuroniu "frau.bladzia" i "smok62" to < 0 ! 25.06.06, 10:13
        Jackowi Kuroniowi nie godni bylibyście wylizać podeszwy jego butów, zasrańcy.
        • smok62 to samo mówi mi pewien mój znajomy o himmlerze 25.06.06, 10:22
          ze też mu nie jestem godzien. Ten znajomy mieszka w Cuxhaven i służył w dywizji
          SS "Reichsfuhrer SS".
          • gienia.gienia Przy Kuroniu "frau.bladzia" i "smok62" to < 0 ! 25.06.06, 10:25
            Powtarzam !
          • obseerwator Re: jesteś zwykłą SB-cką gnidą smoku 25.06.06, 10:32
            nielubięgazety - koleś, który na pewno fanem Kuronia nie jest - zapytał cię, o
            jakieś źródło na temat popierania przez Kuronia strzelania do ludzi

wiesz, że nigdy tego nie poparł

ale dalej brniesz w swoją SB-ką manipulację

jestem żałosnym zerem

a jeśli za pisanie na tym forum ci płacą , to sam dobrze wiesz kim jesteś
            • gienia.gienia Re: jesteś zwykłą SB-cką gnidą smoku 25.06.06, 10:33
              smok62 był konfidentem SB i teraz swoją gorliwością chce to zatrzeć ?!!!!!!
              • tribunus do obsewatora i gieni - napiszcie co robil Kuron 25.06.06, 10:43
                do 1956 roku. Bardzo chetnie poczytam.
                • gienia.gienia Re: do obsewatora i gieni - napiszcie co robil Ku 25.06.06, 10:45
                  tribunus napisał:

> do 1956 roku. Bardzo chetnie poczytam.
                  Przeczytaj chłopcze wspomnienia Kuronia. O ile umiesz czytać, biedny zasmarkany
                  impotencie.
                  • tribunus Re: do obsewatora i gieni - napiszcie co robil Ku 25.06.06, 10:51
                    gienia.gienia napisała:

> tribunus napisał:
                    >
                    > > do 1956 roku. Bardzo chetnie poczytam.
                    > Przeczytaj chłopcze wspomnienia Kuronia. O ile umiesz czytać, biedny zasmarkany
                    >
                    > impotencie.

Prosze jaki poziom wypowiedzi. Typowy dla komunistycznych sku..synow.
                    Pozdrowienia dla mamusi.
                  • smok62 nie wiem czy wiesz Kuroń po 1956 roku awansuje! 25.06.06, 11:01
                    w hierachii komunistycznej - zostaje szefem Hufca Walterowców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka