Dodaj do ulubionych

Posłanka Marta Fogler ostrzegała Gilowską!

28.06.06, 19:15
Nie chce się wypowiadać...
Ps. Ciekawa osóbka ta Marta... he he
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Posłanka Marta Fogler ostrzegała Gilowską! 28.06.06, 19:16
      Ula sie uwziela na Zyte, teraz ta :o(( To jakis damski UKLAD!
      • tajny.zwolennik.iv.rzeczpospol Re: Posłanka Marta Fogler ostrzegała Gilowską! 28.06.06, 19:21
        Damski UKLAD jest bardziej zaciety...
      • jaa_ga Re: Posłanka Marta Fogler ostrzegała Gilowską! 28.06.06, 19:37
        Informację tę podały Fakty TVN
        PS. Podobno poslanki PO zażądały od Gilowskiej
        podania nazwiska, bo poczuły się pomówione.
        No i Fakty dotarły do eksposłanki Fogler
        i pokazały jej piękną buźkę, ale niemą, niestety...
        Nie chciała nic wyjaśniać...
        Oj, czekam ja, czekam...:-)))))
    • kontrol-k cytacik... 28.06.06, 19:38
      "Kłamiąc na temat swój lub własnej partii, wyolbrzymia się lub wymyśla walory i
      zasługi, rozgłaszając nieprawdę o innych. To samo robi się z wadami. Kłamstwa o
      politykach inspirowane przez innych to dziś popularna forma prowadzenia różnych
      potyczek – uważa MARTA FOGLER. Rozgrywa się je za pomocą black public relations,
      który niemało kosztuje. Znacznie więcej niż przekazywanie przez agencje
      PR-owskie rzetelnych informacji o danej osobie. Taki PR robi się dość łatwo.
      Wystarczy, że przeciwnicy jakiegoś polityka podeślą dziennikarzom poczytnej
      gazety artykuł, w którym doczepiony jest on do bulwersującej afery. Fogler na
      przykład twierdzi, że dopisano ją do afery mostowej. – Nie wiem do dziś, jaki
      konkretnie był zarzut w stosunku do mnie – mówi. – Przekonałam się sama, że
      człowieka łatwo zabić gazetą. Można to zrobić nawet w tydzień."

reszta tu:www.kazikq.alleluja.pl/tekst.php?numer=16922
      • jaa_ga Re: cytacik... 28.06.06, 19:44
        Politycy umiejętnie tuszują kłamstwa, stosując różne wybiegi. Mówią ogólnikowo.
        Operują półprawdami, powołują się na tajemnicę państwową lub handlową. Furorę
        robi dziś wykrętne zdanie: nie potwierdzam, nie zaprzeczam. Tak może
        odpowiedzieć aktorka zapytana, czy jest w ciąży, ale nie polityk, nagabywany o
        informacje związane z jakąś bulwersującą sprawą. Ten manipulacyjny wybieg uczy
        społeczeństwo, że dopuszczalne jest lawirowanie, przemilczanie, unikanie
        odpowiedzi na niewygodne pytania.

Pasuje, jak ulał:-)
    • niezapowiedziany Fogler jest prawdopodobna 28.06.06, 20:31
      w koncu Fogler wyleciala, Zyta poszla do Warszawy robic porzadki. Gilowska powinna jednak podac nazwisko, bo teraz wmieszala w to wszystkie (i nie wiadomo czy byle czy obecne) i w sumie z wypowiedzi Zyty (przynajmniej tej sprzed prokuratury ktora puscili w "Wiadomosciach") nie wynika, czy to bylo ostrzezenie (w kategoriach przyjacielskiej informacji) czy szantaz, grozba.
      • jaa_ga Re: Fogler jest prawdopodobna, ale NIE wyleciała 28.06.06, 20:52
        Nie zaprzeczyła też, że to nie ona.
        Nie chciała w ogóle się wypowiadać,
        ale gdyby rzeczywiście to nie była ona,
        z pewnością by zaprzeczyła...bo ona generalnie zaprzecza
        wszystkim nieciekawym informacjom na swój i męża temat
        • niezapowiedziany przeciez Fogler zostala usunieta z PO 28.06.06, 22:21
          a tak gwoli uzupelnienia. Teraz w Panoramie obejrzalem jeszcze raz te wypowiedz Zyty. Mam wrazenie, ze to bylo raczej ostrzezenie (kolezenskie) ze jest montowana akcja przeciw niej. Kolezenskie, bo pada informacja, ze "na falszywych papierach" (gdyby byl szantaz, nikt by tego nie powiedzial).

Fogler zostala usunieta przy okazji rozwiazywania PO Warszawskiej, nie?
          • jaa_ga Nie, nie została usunięta 28.06.06, 22:23
            Miała być, ale się jej upiekło
            • niezapowiedziany pomylilo mi sie. wywalona z wladz na mazowszu 28.06.06, 22:56
              zdaje sie z funkcji wiceprzewodniczacych? a to nie ona poparla udzielenia absolutorium Kaczynskiemu w ostatnim roku w radzie Warszawy?
              • jaa_ga Re: pomylilo mi sie. wywalona z wladz na mazowszu 28.06.06, 23:11
                Ona nie jest radną Rady Warszawy:-))
                Radną jest Małgorzata Ławniczak-Hertel (ex PO),
                która wraz z W.Kozakiem, M.Sztyberem i in.
                poparła Kaczyńskiego, wylatując za to z PO.
                Teraz mają swój Klub Samorządowy, już otwarcie popierający PiS,
                ale nie za darmo, nie za darmo...he he
            • elfhelm A czy Fogler nie odeszła po wyborach? 28.06.06, 23:56
              w końcu jej męża Piotra Foglera wyrzucili ostatnio.
              • jaa_ga Re: A czy Fogler nie odeszła po wyborach? 29.06.06, 00:27
                Też się uchował. Nie wyrzucili...
    • p.smerf Re: Posłanka Marta Fogler ostrzegała Gilowską! 28.06.06, 21:19
      Eh tam, Fogler, to Fogler. Ale mnie frapuje ten "bardzo ważny, kluczowy dla
      służb ówczesnych, generał" ? Może jakiś z CIA albo z KGB?
      • jaa_ga Re: Posłanka Marta Fogler ostrzegała Gilowską! 28.06.06, 21:22
        Wasermann w trybie przypuszczającym
        podał nazwisko Dukaczewskiego.
        PS. I to jest szef Służb Specjalnych?... łomatko!
        • p.smerf Re: Posłanka Marta Fogler ostrzegała Gilowską! 28.06.06, 21:29
          A może to był gen. Kiszczak?
          Coś mi to coraz bardziej pachnie historią ministra Chronowskiego któremu też
          "grożono".
          • jaa_ga Re: Posłanka Marta Fogler ostrzegała Gilowską! 28.06.06, 21:31
            Zyta powiedziała, że chodzi
            "o ważnego w tamtym (2004,2005) czasie generała",
            więc Kiszczak odpada, poza tym piszę o tym,
            co sugeruje nasz "specsłużbista"
            • p.smerf Re: Posłanka Marta Fogler ostrzegała Gilowską! 28.06.06, 21:51
              Ano właśnie. Ciemny jakiś jestem i niedouczony, ale w żaden sposób nie mogą
              sobie przypomnieć nikogo, kto byłby w tych latach w specsłużbach i miał stopień
              generalski. Więć albo to nie nasze specsłużby, albo generał z Klewek.
              • ayran Re: Posłanka Marta Fogler ostrzegała Gilowską! 28.06.06, 21:53
                p.smerf napisał:

> Ano właśnie. Ciemny jakiś jestem i niedouczony, ale w żaden sposób nie mogą
                > sobie przypomnieć nikogo, kto byłby w tych latach w specsłużbach i miał stopień
                > generalski. Więć albo to nie nasze specsłużby, albo generał z Klewek.

Generał na D. Trzecia litera do podmiany.
                • p.smerf Re: Posłanka Marta Fogler ostrzegała Gilowską! 28.06.06, 21:59
                  No to jeszcze gorzej, bo sprawa zaczepia o armię. Ucieczka przez grzęzawisko, to
                  nie jest dobry pomysł.
              • jaa_ga A Dukaczewski powiedział, że : 28.06.06, 21:58
                Minister Obrony Narodowej zabronił mu jakichkolwiek kontaktów z mediami,
                a co do wypowiedzi n/t jedna pani drugiej pani -
                to nie ma zamiaru odpowiadać na czyjeś... bzdury
    • frank_drebin Czyzby w nagrode za to Tusk mial jej odpuscic 28.06.06, 21:20
      grzechy warszawskie ??? ;)
    • splkm ale pilnujesz wątku.. co drugi post twój :) 29.06.06, 00:00

• ojciec_dyktator Re: Posłanka Marta Fogler - kanał informacyjny? 29.06.06, 07:15
      W tym kontekście bardzo ciekawe:
      PIOTR STANISŁAW FOGLER. TW "Turysta".
      Figuruje w kartotece odtworzeniowej wydz. II BEiA UOP. Zarejestrowany
      dwukrotnie: 23.12.76 przez wydz.IV SUSW Warszawa pod nr 15579, nr arch.12970/I,
      miejsce archiwizacji wydz.VIII BEiA UOP oraz 29.03.80 przez wydz. IV dep.V
      Warszawa pod nr 59343, nr arch.17064/I. Data zaprzestania kontaktów 2.04.83.

Tylko po co służby ostrzegałyby Zytę przed sobą? A może pani Marta podzieliła
      się wiedzą, która miała być tajna?
    • gruby190 Zyta donosi na koleżanki i posłanki 29.06.06, 08:16
      Viekawa kobitka ta Zyta ;-))))
    • ayran Czy żona generała Dukaczewskiego... 29.06.06, 09:36
      ... ma na imię Urszula?
      Na razie wiadomo, że Gilowska została wrobiona przez męża Urszuli oraz bardzo
      waznego dla służb generała. Wiadomo także, że tropy prowadzą do Poznania
      poprzez działkę pod Świdnikiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka