Dodaj do ulubionych

Zyta Gilowska moim zdaniem trzyma poziom

29.06.06, 21:38
w przeciwieństwie do naczej całej klasy politycznej. Uważam i zapewne nie
jestem w tym odosobniony, że gdy ta cała hucpa zostanie wyjaśniona , to Zyta
powinna dac sobie spokój i spokojnie przygotowywać sie do wyborów w 2010
roku!!
Tak mam na myśli jej start w kolejnych wyborach prezydenckich A.D. 2010 , ba
suponuje , że będzie miała spore szanse abyy te wybory wygrać - jej status
jako polityka jej bez porównania wyższy niz np. HGW gdy w takich wyborach
startowała w pojedynku z Wałęsą .....
Obserwuj wątek
    • p.smerf Re: Zyta Gilowska moim zdaniem trzyma poziom 29.06.06, 21:40
      Optymista! Sądzisz, że jej sprawa tak szybko się skończy. Praktyka uczy, że to
      co najmniej 8 lat.
      • camille_pissarro Re: Zyta Gilowska moim zdaniem trzyma poziom 29.06.06, 21:45
        ta sprawa bedzie wyjasniona w tempie expresowym ( jak na tego typu sprawy ) ,
        chyba , że komuś z aktualnych ludzi władzy będzie zależało aby ja przeciągnąć.
        Wówczas będzie można śmiało postawic diagnoże , któ był spiritus movens tej
        całej hucpy .....
      • snajper55 Re: Zyta Gilowska moim zdaniem trzyma poziom 29.06.06, 22:09
        p.smerf napisał:

> Optymista! Sądzisz, że jej sprawa tak szybko się skończy. Praktyka uczy, że to
        > co najmniej 8 lat.

Czy ktoś pamięta jeszcze niejakiego Janusza Tomaszewskiego (wicepremiera i
        ministra MSWiA) ?

S.
        • camille_pissarro Re: Zyta Gilowska moim zdaniem trzyma poziom 29.06.06, 22:23
          Ja pamiętam .Twoje porównanie to o kant du... potłuc.
          Trzeba byc niespełna rozumu aby proównywać J.Tomaszewskiego z Zyta Gilowską.
          • snajper55 Re: Zyta Gilowska moim zdaniem trzyma poziom 29.06.06, 22:24
            camille_pissarro napisał:

> Ja pamiętam .Twoje porównanie to o kant du... potłuc.
            > Trzeba byc niespełna rozumu aby proównywać J.Tomaszewskiego z Zyta Gilowską.

A co, o Gilowskiej po paru latach będzie więcej osób pamiętać ? Przypominam, że
            Tomaszewski został przez sąd oczyszczony.

S.
            • camille_pissarro Re: Zyta Gilowska moim zdaniem trzyma poziom 29.06.06, 22:48
              No comments
    • franciszekszwajcarski Re: Zyta Gilowska moim zdaniem trzyma poziom 29.06.06, 21:40
      W 2010 startowanie Zyty byłoby startowaniem przeciwko Kaczyńskiemu, więc widze
      to słabo. A w 2015 przegra z Wałęsą Jarosławem.
    • camille_pissarro Zyta Gilowska moim zdaniem trzyma poziom i 29.06.06, 22:04
      potwierdzeniem tegop jest jej wypowiedź sprzed chwili w TVN24 ( była na
      żywo) .Ta kobieta mi imponuje.Powiedziała , że będzie nieugieta i
      nieustepliwa , jak bedzie trzeba poruszy nawet Trybunał Europjski w
      Strasbourgu do wyjasnienia tej całej lustracyjnej huicpy.Chce , aby wszystko
      odbywało się przy odkrytej kurtynie, zatem nie ma nic do ukrycia .Herod baba ,
      Zyta na prezydenta !!!!!!!!!!!!!!!
      • niezapowiedziany hmmm, a moze prezydenta Warszawy?? 29.06.06, 22:09
        mi tez imponuje. ale jesli wystartuje w tych samorzadowych to uznam, ze to byl element kampanii. przepraszam, jesli to podejrzliwosc na wyrost, ale kurcze nie rozumiem jej dymisjonowania. gdyby poczekac tydzien, sad musialby wszczac proces a wtedy ewentualna dymisja Zyty nie obciazalaby rzadu a ona mialaby szanse do szybszego procesu i wyjasnienia sprawy. ponadto ten wniosek RIP musialby byc ujawniony. nie widze innego wyjasnienia, jak posluzenie sie ta sprawa przez PiS do jakiejs swojej zagrywki (wyboru? nowa ustawa lustracyjna i potrzebna atmosfera?)
        • camille_pissarro Re: hmmm, a moze prezydenta Warszawy?? 29.06.06, 22:37
          Według mnie ewidentne złe posuniecie premiera .Na jego miejscu tez bym sie
          wstrzymał.Ale Zyta za wszelka cene będzie dążyc do wyjasnienia tej sprawy.
          W TVN24 bardzo rozsądnie artykułowała swoje opinie na ta cała hucpe .Zarzekała
          sie , że się nie boi , chce aby wszystko funkcjonowało przy otwartej kurtynie.
          Prezentuje wspaniały hart ducha i walki, ta kobieta praktycznie została sama na
          placu boju i niezłomnie walczy o swoje dobre imię , imponuje mi pod kazdym
          względem.
          • www.nasznocnik.pl Re: Prezentuje wspaniały hart ducha 29.06.06, 22:45
            Zwłaszcza jak robi zamęt bajdurząc o bliżej niezidentyfikowanych posłankach,
            generałach i tropach do Poznania...
            • niezapowiedziany Re: Prezentuje wspaniały hart ducha 29.06.06, 23:50
              1. widzisz, tylko jakos tak powiedziala, ze to bylo ostrzezenie, ze ktos szykuje przeciw niej falszywe oskarzenia
              2. rzeczywiscie mogla konkretnie powiedziec kto jej to powiedzial (niepotrzebne wplatywanie wszystkich pan z PO, ale dzis Pitera zupelnie bezemocjonalnie w Forum o tym mowila, ubolewajac, ale tez nie wracajac do tego stale, bez wiekszych zalow, wiec mniemam, ze zainteresowane poczuly sie troche poszkodowane, ale bez przesady. w koncu to nie bylo tez oskarzenie - jedynie moze male wplatanie).
              3. ja jestem za PO i specjalnie tez mi to nie przeszkadza. wolalbym zeby powiedziala precyzyjniej kto, ale raczej obarczam tym zdenerwowanie.

pietnastorzedny szczegol przy wszystkich innych okolicznosciach
      • www.nasznocnik.pl Re: poruszy nawet Trybunał Europejski 29.06.06, 22:41
        Lepiej niech mniej paple (i nie wzywa imienia Trybunału Europejskiego nadaremno ;-)
    • kaczysta Re: Zyta Gilowska moim zdaniem trzyma poziom 29.06.06, 22:08
      Predzej na szefa NBP.
      • camille_pissarro Re: Zyta Gilowska moim zdaniem trzyma poziom 29.06.06, 22:20
        Szkoda jej na to stanowiska , to jest kobieta wulkan , sprawdzila się jak nikt
        w funkcjonowaniu samorządów.Nie wiem tylko jak zdolności lingwinistyczne pani
        Zyty ale wydaje mi się ( tego nie wiem ) , że jednym językiem poza rosyjskim
        powinna była władac , jeśli nie to sie nauczy , dla tego typu indywidualności
        nie stoi nic na przeszkodzie.
    • wlodzimierz.ilicz blisko dna. "Urszulo, na Boga..." 29.06.06, 22:13
      Najpierw chciała bezprawnie represjonować pracowników MF na "współpracę z SB"
      teraz płacze bo represje lustracji kaczym sposobem dotknęły jej pierwszej..
      • camille_pissarro Re: blisko dna. "Urszulo, na Boga..." 29.06.06, 22:22
        Prawidłowo , miała z jakimis przedstawicielami "jaczejki" funkcjonować ??
        Jak tam wyjasniło się , kto urządzał to "party" w rodzinnym domu ;))))
        • wlodzimierz.ilicz Nie przeszkadzał jej kolega z SB przez całe życie? 29.06.06, 22:32
          Teraz udaje świętą? By zasłużyć się kaczorom?
          "Mówiono mi, że on zajmuje się przestępstwami gospodarczymi"...
          Oj Zytka, Zytka..
          • camille_pissarro Re: Nie przeszkadzał jej kolega z SB przez całe ż 29.06.06, 22:42
            Pytanie podstawowe , czy sa kwity z jej podpisem, ze stała się TW??
            Dopóki kwitów nie ma i sprawa nie zostanie dokładnie zbadana sprawa jest cały
            czas otwarta.A świat wpływów byłych UB'eków, SB'ków kurczy się w zastraszajacym
            tempie.Jeszcze od czasu do czasu , którys "pusci bąka", ale gdy zostaną
            wszystkie kwity udostepnione w internecie , czas haków sie skończy, tak samo
            jak skończył sie w Niemczech gdy stworzono Instytut Gaucka.
            • snajper55 Re: Nie przeszkadzał jej kolega z SB przez całe ż 29.06.06, 23:43
              camille_pissarro napisał:

> ale gdy zostaną wszystkie kwity udostepnione w internecie, czas haków sie skoń
              > czy, tak samo jak skończył sie w Niemczech gdy stworzono Instytut Gaucka.

Nie skończy się, bo zostaną haki w prywatnych sejfach i domkach na lesnych
              działkach, które to haki będzie można w odpowiednnim momencie ujawnić albo
              grozić ich ujawnieniem.

S.
            • wlodzimierz.ilicz To są duby smalone 29.06.06, 23:44
              Kaczorom wszystko było jedno czy Zyta podpisała czy nie.
              Represojonowali Zytę za samo figurowanie w aktach SB.
              Tak samo chcą masowo represjonować setki tysięcy ludzi w Polsce: dziennikarzy,
              nauczycieli i nie wiadomo kogo jeszcze.
              Bo to są maniacy, małpy z brzytwą. Przykład Zyty dowodnie to pokazuje. Po co
              był komu taki skandal w rządzie?
              Marcinkiewicz potem niezręcznie chciał popełnione draństwo
              wynagrodzić "zapraszjąc" Zytę z powrotem. Za późno, mleko się rozlało.

Powstrzymać kaczyzm bo rozbija i hańbi Polskę, bezprawnie represjonuje
              obywateli!
              • camille_pissarro Re: To są duby smalone 30.06.06, 07:28
                Czy naprawdę wierzysz , że przypadek Zyty to wewnetrzne rozgrywki w PiS i na
                dodatek czy oni pozbyliby się jej tylko z powodu , że została założona teczka.
                Papiery opublikowane w internecie miałyby kod swojego pochodzenia.
                Oczywista , że jest sporo akt wyniesionych przez SB'ków , maja swoje prywatne
                archiwa.Ale gdyby taki wyniesiony przez nich dokument ujrzał światło dzienne ,
                wówczas mozna śmiało przypuszczać jakie miał cele ten , kto puścił to w obieg
                a to juz ustalic jest bardzo prosto.
    • mysz_polna5 Re: Zyta Gilowska moim zdaniem trzyma poziom 29.06.06, 23:05
      Tez tak uwazam.
      A moze bedzie kandydowala na prezydenta Warszawa? He?
      • niezapowiedziany wtedy caly poziom upadnie, bo to bylaby kampania 29.06.06, 23:51

• elfhelm to może niech złoży wniosek autolustracyjny? 29.06.06, 23:07
      powołując się na szczególne względy i tyle. Dzisiaj wszyscy to sugerowali jej -
      łącznie z sądem lustracyjnym i rzecznikiem.
      I tyle - będzie po kłopocie.

A co do Zyty... Nie wiem za bardzo, czym ma imponować? Sukcesami w rządzie
      raczej nie.
      • hrabia.m.c Re: to może niech złoży wniosek autolustracyjny? 29.06.06, 23:13
        elfhelm napisał:

> powołując się na szczególne względy i tyle. Dzisiaj wszyscy to sugerowali jej -
        > łącznie z sądem lustracyjnym i rzecznikiem.
        > I tyle - będzie po kłopocie.
        >
        > A co do Zyty... Nie wiem za bardzo, czym ma imponować? Sukcesami w rządzie
        > raczej nie.
        Wyszczekaniem i insynuacjami ,pod adrsem onych,
        tylko ciekawe ,że brak definicji onych.
      • jola_iza Re: to może niech złoży wniosek autolustracyjny? 29.06.06, 23:13
        Nie może się poddać autolustracji bo zgodnie z ustawą :

Oświadczenie, o którym mowa w art. 6, może złożyć do Sądu również osoba, która przed dniem wejścia w życie ustawy pełniła funkcję publiczną, a która została publicznie pomówiona o fakt pracy lub służby w organach bezpieczeństwa państwa lub współpracy z nimi w okresie od dnia 22 lipca 1944 r. do dnia 10 maja 1990 r.
        • hrabia.m.c Re: to może niech złoży wniosek autolustracyjny? 29.06.06, 23:17
          Wystarczyło ,żeby sie nie oddawała do dyspozycji.
          i lustracja by sie odbyla.
          • jola_iza Re: to może niech złoży wniosek autolustracyjny? 29.06.06, 23:19
            Zgadza się, ale ją namówili " w dobrej wierze " :)
            • hrabia.m.c Re: to może niech złoży wniosek autolustracyjny? 29.06.06, 23:21
              A ona w "dobrej wierze" dala się namowic,
              "kretynka"?
              ale i tak żle świadczy o ministrze finanśow.
        • elfhelm Mnie się wydaje, że może... art. 18a 29.06.06, 23:25

3. Sąd wszczyna postępowanie z urzędu w przypadku złożenia oświadczenia przez
          osobę wymienioną w art. 8, a także w innych szczególnie uzasadnionych przypadkach.

"Inny szczególny przypadek" dotyczy każdej sytuacji.
          I na ten przypadek lustruje się np. Karkoszę.
          Tyle że takie postępowanie toczy się na wniosek zainteresowanego oczyszczeniem.
          • hrabia.m.c Re: Mnie się wydaje, że może... art. 18a 29.06.06, 23:26
            A Zytka złozy taki wniosek:)
            ?????????
            • elfhelm jeśli chce dalej uchodzić za wiarygodną... powinna 29.06.06, 23:38
              • jola_iza Re: jeśli chce dalej uchodzić za wiarygodną... po 29.06.06, 23:41
                i będzie tak:

"Sąd Lustracyjny - do którego Szlajfer zwrócił się o oczyszczenie z zarzutu - odmówił wszczęcia procesu, uznając, że nie pełni on funkcji publicznej w rozumieniu ustawy lustracyjnej. Dziś nie ma możliwości oczyszczenia się z takiego zarzutu osoba która nie pełni funkcji publicznej, nie pełniła jej kiedyś, bądź na nią nie kandyduje."
                Zwracam uwagę, że IPN odmówił jej przyznania statusu pokrzywdzonego
                • hrabia.m.c Re: jeśli chce dalej uchodzić za wiarygodną... po 29.06.06, 23:45
                  . Zwracam uwagę, że IPN odmówił jej przyznania statusu pokrzywdzonego
                  nic dodać....

• 9111951u Re: jeśli chce dalej uchodzić za wiarygodną... po 30.06.06, 07:32
                  prawda, ze ten sąd lustracyjny jest "troskliwy " o obywatela ?
    • xyz33 Re: Zyta Gilowska moim zdaniem trzyma poziom 29.06.06, 23:35
      zgadzam się, mam nadzieję, że Pani Zyta Gilowska pokaże tym draniom gdzie jest
      ich miejsce
    • haen1950 Re: Zyta Gilowska moim zdaniem trzyma poziom 30.06.06, 07:42
      horyzontalny.
      Kaziowi nieźle musiało ulżyć, gdy ujrzał jej dyspozycyjność na biurku. Przedtem
      Tuskowi i Rokicie. To, co dzisiaj wyprawia ta baba to kabareton jedyny i
      niepowtarzalny, prawdziwy.
      • 9111951u Re: Zyta Gilowska moim zdaniem trzyma poziom 30.06.06, 07:52
        Zyta rozjedź tych ubeków.
    • nabucco4 dokładnie tak - trzyma poziom..... 30.06.06, 07:57
      bo w tej kopalicji wszystko leży.
      • camille_pissarro Re: dokładnie tak - trzyma poziom..... 30.06.06, 08:31
        ja sie wypowiadam wyłacznie o Zycie , dlatego przypisywanie mi i
        porównywnywanie uzywanych przez mnie epitetów do sytuacji obecnej koalicji jest
        eufemistycznie rzecz ujmując nietaktem....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka