www.nasznocnik.pl 30.06.06, 21:21 ...potwierdził główne tezy książki Grossa. No to o co właściwie ten cały wrzask? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a123m IPN to smietnik falszu 30.06.06, 21:30 co widac po teczkach. Teczki stalinowskich (glownie zydowsjuch) i pozniejszych kryminalistow wywieziono do Moskwy, a zostaly teczki pchel. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: IPN to smietnik falszu 30.06.06, 21:34 a123m napisał: > co widac po teczkach. Teczki stalinowskich (glownie zydowsjuch) i pozniejszych > kryminalistow wywieziono do Moskwy, a zostaly teczki pchel. Ale zapomnieli wywieźć lojalki Kaczyńskiego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas Re: W Jedwabnem Polacy mordowali Żydów - IPN... 30.06.06, 21:47 > No to o co właściwie ten cały wrzask? Fakty: wśród szmalcowników było tysiące (a może i dziesiątki tysięcy?) Żydów, tacy też służyli w policji czy nawet Wehrmachcie, istniały Judenraty, Żydzi w Stanach nie zrobili nic aby pomóc swym pobratymcom, ba, mając okazję uratowania wielu nie skorzystali z niej. Wniosek a la Gross: Żydzi wespół z Niemcami współuczestniczyli w zagładzie swego narodu, a wszelki "wrzask" wobec takiej tezy jest haniebnym uciekaniem od swojej historii. Czas skończyć z mitem Żydów- ofiar! Łapiesz już mniej więcej o co biega, dzióbku? PS. Pomijam fakt przerwanej ekshumacji oraz inne okoliczności i zakładam na chwilę, iż śledztwo IPN akurat w sprawie Jedwabnego przeprowadzone zostało rzetelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Gross nie pisał (więc także - niczego nie negował 30.06.06, 21:57 ...ani potwierdzał) o szmalcownikach (i Żydach, i Polakach), policjach, Wehrmachtach, judenratach i Stanach. Napisał o tym, co zdarzyło się w konkretnym miejscu i w konkretnym czasie (a IPN w najważniejszych punktach to potwierdził). Dociera, dzióbku? P.S. A w głębokim poważaniu mam tak to co zakładasz, jak i to czego nie zakładasz. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Pisał mozna rzec o hipotezach 30.06.06, 22:05 bo nikt nie powiedział jaka była skala zbrodni. Zresztą Niemcy musieli uczestniczyc w zbrodni, kazdy kto zna działalnosc Einsatzgruppen wie ze inna sytuacja byłaby jakims absurdem i nielogicznością. Do tego dochodzi kontekst masowej wspolpracy żydów z sowietami, której nawet najwiekszy kłamca nie jest w stanie zaprzeczyc - moze jedynie zakrzyczec i wysmiac. Wydarzenia i ewentualny udział części Polaków w tych zajściach były spowodowane własnie tym kontekstem... Swoją drogą popieram karanie śmiercią zdrady narodowej bądź co bądź obywateli polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Starasz sie wysmiac 30.06.06, 22:08 nie polemizując. Mozna sie było spodziewać. Zresztą juz sama sie dosc dawno osmieszyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach pękam ze śmiechu :)) 30.06.06, 22:09 z bzdurami nie polemizuję z zasady :) Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Jedna bzdura kotku... 30.06.06, 22:10 wymień jedną bzdurę albo zamilcz. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: pękam ze śmiechu :)) 30.06.06, 22:22 > z bzdurami nie polemizuję z zasady :) Hehehe :)) Wiedziałem ze lista twoich "argumentów" sie wyczerpuje, ale nie wiedziałem ze tak szybko :)) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Przeciez piszę, że 30.06.06, 22:24 nie dyskutuję (z bzdurami) - na jakie więc argumenty czekasz? Nie rozumiesz pisanego słowa? Po prostu tylko się śmieję z tego, co piszesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Jestes bardzo infalntylna... 30.06.06, 22:25 wracaj do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
kielczow2003 mozna rzec lecz sie czlowieku 07.07.06, 01:48 Ale gniot. Koles to jest kompletne dno twoja wypowiedz pod wzgledem inetlektualnym odpdasz z konkurencji nawet w konfrontacji z pierwszakami. Zioniesz jakas nienawiscia do swiata i " bądź co bądź" obywateli o inne narodowosci. Tacy jak ty usprawiedliwia wszystko nawet najwieksza zbrodnie. Ty widzisz jakas masowa zdrade narodowa blizej nie okreslonej grupy ludzi pochodzenia zydowskiego a ja ci mowie lecz sie koles. ja widze smierc i strach niewinnych ludzi i tutaj przgrywa twoja argumentacja o rzekomym udziale polakow i jakies inne rownie beznadziejne wywody o karze smierci za zdrade heheheh dzieci tez karac za zdrade tej podlej nacji nie? Tepol z Ciebie jakich malo Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas Re: Gross nie pisał (więc także - niczego nie neg 30.06.06, 22:18 www.nasznocnik.pl napisał: > ...ani potwierdzał) o szmalcownikach (i Żydach, i Polakach), policjach, Wehrmac > htach, judenratach i Stanach. I nigdy pewnie się z ową bolesną prawdą nie rozliczy i dalej pielęgnować będzie legendę o Żydach-ofiarach właśnie! Niemniej nie chodzi tu, kruszyno, o to co napisał. Pokazuję ci tylko jego tok rozumowania. > > > Napisał o tym, co zdarzyło się w konkretnym miejscu i w konkretnym czasie (a IP > N w najważniejszych punktach to potwierdził). Znaczy się np. to, iż zginęło tam kilka razy mniej Żydów nie jest najważniejsze? Dziwne, bo za rewizję oficjalnej liczby ofiar holokaustu i dzieleniu jej np. przez 4 można trafić do pierdla za tzw. kłamstwo oświęcimskie. Okazuje się, że liczby są ważne! Nie jest to jedyny z "najważniejszych punktów" niepotwierdzony nawet przez stronnicze śledztwo IPN. > > > > Dociera, dzióbku? > > > > P.S. A w głębokim poważaniu mam tak to co zakładasz, jak i to czego nie zakłada > sz. A ja jeszcze głębiej mam takich, którzy z wywieszonym jęzorem, w pozycji skamlącego kundelka robią klakę takiemu szmaciarzowi i łgarzowi jak kapuś Gross właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: nie chodzi tu o to co napisał 30.06.06, 22:37 No przecież widzę ;-> Kociokwik wokół Grossa ogranicza się do "to było dawno, a w ogóle nieprawda" i "uwaga! naszych biją!" ; o ile dobrze zrozumiałem mam nie wierzyć w rezultaty "stronniczego śledztwa IPN-u", a mam - nie wiedzieć czemu - wierzyć w ciemno anonimowemu jełopowi z internetowego forum...LOL > A ja jeszcze głębiej mam takich, którzy z wywieszonym jęzorem, w pozycji > skamlącego kundelka Jeśli to Ci tak bardzo dokucza, to zmień pozycję ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas Re: nie chodzi tu o to co napisał 30.06.06, 22:51 www.nasznocnik.pl napisał: > No przecież widzę ;-> Widzę, okruszku, że masz spore kłopoty z rozumieniem sensu czytanego tekstu. Jak zresztą na typowego odbiorcę paszkwilanta Grossa przystało. I na takim właśnie chórze półanalfabetów ów Gross żeruje. > > Kociokwik wokół Grossa ogranicza się do "to było dawno, a w ogóle nieprawda" i > "uwaga! naszych biją!" ; Owszem, zawsze znajdzie się jakiś klakier, który niezgodę na oszczerstwo pt. "Twoi przodkowie wraz z Niemcami odpowiedzialni są za Shoah" nazwie kociokwikiem. Ocena takiego delikwenta winna być chyba jednoznaczna. o ile dobrze zrozumiałem mam nie wierzyć w rezultaty " > stronniczego śledztwa IPN-u", a mam - nie wiedzieć czemu - wierzyć w ciemno ano > nimowemu jełopowi z internetowego forum...LOL Znaczy się, że nie było np. przerwania ekshumacji? Nie znaleziono żadnych łusek? > > > > A ja jeszcze głębiej mam takich, którzy z wywieszonym jęzorem, w pozycji > > skamlącego kundelka > > > Jeśli to Ci tak bardzo dokucza, to zmień pozycję ;-> > Ale to ty, Burek, robisz mu klakę, nie ja. Liczysz na jakiś ochłap, czy robisz to zupełnie bezinteresownie? Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Oto ze Jedwabne słuzy ponizaniu Polski 30.06.06, 22:00 dzisiaj i tworzeniu aury odpowiedzialnosci za holocaust co w konsekwencji ma pomóc w uzyskaniu miliardowych odszkodowań. Ta banda antysemitów nie cofnie sie przed najwiekszym oszczerstwem by choc czesc tej kasy wydrzeć w polskiego budzetu. Ich nic ofiary zbrodni wojennych nie obchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Jeśli "wywyższaniu" Polski mają służyć kłamstwa 30.06.06, 22:11 ...i przemilczanie niewygodnych faktów z naszej historii, to w takim razie powiedzmy to otwarcie ;-> Wszystko co najistotniejsze w tej sprawie zawiera się w tytule inicjującego ten wątek posta - reszta to bicie piany i wrzask, że "to nie moja ręka". Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 A kto niby stara sie przemilczec? 30.06.06, 22:13 ofiary z Jedwabnego stały sie obiektem geszeftu GroSSa i jego mocodawców, załgana banda antysemitów próbuje spienięzyc ofiarę spalonych ludzi... Rozgłos dla tej sprawy jest odwrotnieproporcjonalny do skali zjawiska. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Nie rozumiem - skoro Gross napisał prawdę (wedle 30.06.06, 22:25 ...swojej najlepszej wiedzy - nie miał przecież możliwości IPN-u) to na czym polega ten "geszeft" i dlaczego go obrażasz zniekształcając (bezmyślnie zresztą) jego nazwisko ?... Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Nie rozumiem - skoro Gross napisał prawdę (we 30.06.06, 22:26 A co ma PRAWDA wspolnego z GroSSem i geszefciarzami z WJC?? Prawda jest kompletnie NIEISTOTNA! Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: A co ma PRAWDA wspolnego z Grossem 30.06.06, 22:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44495718&a=44495718 I nie licz, matołku, na inna polemikę. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: A co ma PRAWDA wspolnego z Grossem 30.06.06, 22:52 Nie rozsmieszaj mnie. GroSSa nie obchodzi prawda. Prawda to sprawa drugorzędna - najważniejszy jest efekt finansowy. W tej sprawie prawda nie ma szans bo jest mało pozyteczna i wiele mniej warta. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: A co ma PRAWDA wspolnego z Grossem 30.06.06, 23:12 www.geocities.com/jedwabne/gross_kontra_fakty.htm czytaj matołku czytaj :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Prywatne opinie Gontarczyka interesują mnie... 01.07.06, 01:40 ...tylko w takim stopniu jak prywatne opinie Grossa; nieporównanie bardziej ufam oficjalnym ustaleniom IPN-u. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Ale prywatne opinie Gontarczyka dotyczą 01.07.06, 01:56 prywanych opinii Grossa ktory bazowal pono tylko na aktach UB... czyzby IPN popelnil ten sam blad? Poza tym Gontarczyk pracuje w IPN :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Wiem, gdzie pracuje Gontarczyk; jednak prywatna... 01.07.06, 02:37 ...opinia Gontarczyka, pracownika IPN-u nadal pozostaje prywatną opinią Gontarczyka. Per analogiam - prywatna opinia tego czy innego sędziego także nie jest wyrokiem Sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
tribunus Re: Jeśli "wywyższaniu" Zydow mają służyć kłamst 30.06.06, 22:31 > ...i przemilczanie niewygodnych faktów z ich historii, to w takim razie powi > edzmy to otwarcie ;-> Co jest z Morelem, Michnikiem, Wolanska ? > Wszystko co najistotniejsze w tej sprawie zawiera się w tytule inicjującego ten > wątek posta - reszta to bicie piany i wrzask, że "to nie moja ręka". Dokladnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: Co jest z Morelem, Michnikiem, Wolanska ? 30.06.06, 22:40 Każdą z tych spraw należy do końca wyjasnić (o ile zostało jeszcze coś do wyjaśnienia); być może nawet wdrożyć osobne śledztwa IPN-u... Tylko co to ma wspólnego z Jedwabnem ? Moim zdaniem - nic. Odpowiedz Link Zgłoś
tribunus Re: Co jest z Morelem, Michnikiem, Wolanska ? 30.06.06, 23:29 Sprawy nie mozna zamknac na Jedwabnym czy Kielcach bo to jest tylko jedna strona medalu. Druga jest wspolpraca ludnosci pochodzenia zydowskiego z sowietami i pozniej z komunistami po wojnie. Jesli ktos mysli ze ksiazkami Grossa wymusi cos na Polakach to jest w bledzie. Osobiscie mnie interesuje dlaczego Zydami ktorzy wspolpracowali z Niemcami zajmowal sie Kneset i odpuscil im winy. Skad taka cisza nad nimi ? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Co jest z Morelem, Michnikiem, Wolanska ? 01.07.06, 00:05 tribunus napisał: > Sprawy nie mozna zamknac na Jedwabnym czy Kielcach bo to jest tylko jedna strona > medalu. Druga jest wspolpraca ludnosci pochodzenia zydowskiego z sowietami i > pozniej z komunistami po wojnie. Jesli ktos mysli ze ksiazkami Grossa wymusi cos na Polakach to jest w bledzie. > Osobiscie mnie interesuje dlaczego Zydami ktorzy wspolpracowali z Niemcami > zajmowal sie Kneset i odpuscil im winy. Skad taka cisza nad nimi ? ******************************************************************************** Zgadzam sie z tym, co napisales wyzej. Gross ponownie oskarza Polakow, ale nic mu nie przeszkadzaly zachowania amerykanskich Zydow w tym samym czasie o ktorych sa jego kasiazki. Co zrobili amerykanscy Zydzi dla ratowania swoich wspolbraci w czasie IIWS i tuz po wojnie, jesli Polska i Polacy byli krajem tak wrogim dla Zydow? Odpowiedz sklada sie z 3/trzech/ slow: NIC! Natomiast wielu polskich ocalonych Zydow i Zydow przybylych z ZSRR bardzo ochoczo wlaczylo sie do budowy komunizmu w Polsce i z typowa zydowska zapobiegliwoscia, rownie ochoczo zadbali o swoje interesy, czyli urzadzili sie jaknajlepiej w tym nowym narzuconym i znienawidzonym przez wiekszosc Polakow systemie. Dlaczego ci Zydzi krajowi, bedacy u wladzy nie pomogli swoim wsplemiencom, jezli ci byli przesladowani przez nas? W swojej entuzjastycznej recenzji o ksiazce 'Strach', Wiesel tak napisal: "zolc, zawisc, mordercza wscieklosc: wszystko co niskie, prymitywne, nikczemne o ohydne w zwierzeciu czlowieczym, jest pokazane bez ogrodek i zanalizowane na stronach tej ksiazki". To o nas Polakach tak pisze spolka z ograniczona poczytalnosci: Gross & Wiesel. Jestem pewna, ze kolejna ksiazka Grossa, nic nie wymusi na Polakach. A zwlaszcza tego, ze bedziemy czytali ja na kolanach i z pochylona glowa. Never! Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Nikt nie twierdzi, ze nie mordowali. Tyle, ze 30.06.06, 23:22 wyciaganie z tego wniosku, ze wszyscy Polacy wyssali antysemityzm z mlekiem matki i do dzis to trwa jest duzym przegieciem. Nie mowie juz o tym, ze pogrom zainicjowali Niemcy ... A teza z najnowszej ksiazki Grossa, ze po wojnie tez byly "pogromy" bo Polacy nie mogli zniesc patrzenia na niewymordowanych Zydow bo z tego z powodu mieli wyrzuty sumienia jest, ze tak powiem delikatnie ryzykowna .... Nie wspomne juz o tym, ze do dzis nie ma zgody w temacie czy "Pogrom Kielecki" i inne powojenne "pogromy" byl pogromem czy ubecka prowokacja .... Odpowiedz Link Zgłoś
a123m [...] 30.06.06, 23:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Cóż, ze wszystkich poszkodowanych... 01.07.06, 01:24 ...na umyśle (a zabierających głos w tej dyskusji) Ty jesteś przynajmniej oryginalny ;->> Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 obrażasz po_godzinach 01.07.06, 01:26 zaraz ją zawołam zeby cie wysmiała Odpowiedz Link Zgłoś
w0man29 Re: W Jedwabnem Polacy mordowali Żydów - IPN... 01.07.06, 01:32 ile było ofiar ? czy sami Polacy mordowali a może pod przymusem ? czy byli tam Niemcy ? kto był sprawcą .. co na to IPN ? śledztwo przerwano na wniosek żydów Odpowiedz Link Zgłoś
gorby [...] 01.07.06, 01:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: W Jedwabnem Polacy mordowali Żydów - IPN... 01.07.06, 05:46 do "nocnika"!-początkowo eshumacje przeprowadzano w świetle kamer ,pelngo gawiedzi , nikt nic nie mogl ukryc .gdy dotarto do celu ! zaczeto liczyc zwłoki - nie doliczono się 1600 szt ! nastepnie zaczely wychodzic na swiatlo dzienne inne niewygodne rzeczy -łuski niemieckie i WTEDY NASTAPIŁ CUD!!!!!!wszystko przykryto , otoczono kordonem Policji i przerwano dalsze prace!!!DLACZEGO????Co znalezono ,że zdecydowano sie wszystko przerwac? NIE POTWIERDZIŁY SIĘ GLOWNE TEZY GROSSA!!!!!!!! OT CO! W Jedwabnem w rynku stoi pomnik pomordowanych wskazanych przez Żydow w latach 1939-41 - jakos nikt się nie zainteresowal nawet "prezio" przejezdzajac odwrocil glowe -nie chcial widziec?!! "nocnik" nawet nie proboj podawzac , poniewaz bylam tam widzialam i mieszkam bardzo blisko jedwabnego!Przyjedz na te tereny poznaj historię a potem wydawaj opinie! Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com O Jedwabnem powinna powstać książka: "Druga 01.07.06, 07:41 strona medalu", albo "Prawdziwe twarze zbrodni". Sądzę, ze w tej hekatombie są dwa potworne kłamstwa. Pierwsze dotyczy liczby ofiar. Nie mogło wtedy zginąć więcej osób (mieszkańców żydowskiego pochodzenianiż ich mieszkało w Jedwabnem). A więc co najwyżej między 500 i 600. Podana liczba 1600 jest bardzo przesadzona... zresztą ta przesada jest bardzo wymowna. Odzwierciedla także przesadność oskarżeń żydowskich wobec Polaków o antysemityzm. I drugie kłamstwo; że w zbrodni brali udział wszyscy mieszkańcy albo większość mieszkańców Jedwabnego. Tak to fukcjonuje w świadomości zbiorowej ukształtowanej zresztą w dużej mierze przez GW. Zbrodni zaś dokonywali ludzie wysługujący się hitlerowcom. Myślę, że na podobnej zasadzie jak chociażby policjanci żydowscy w gettach lub inni funkcjonariusze żydowscy wysługujący się hitelerowcom. Bardzo źle się stało, że ekshumacja został przerwana. Myślę, że (ekshumacja) powinna być dokończona i powinna być przeprowadzona staranna kwerenda archiwów sowiecki, przede wszystkim sowieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: co najwyżej między 500 i 600 12.07.06, 01:24 Tylko tyle? No to drobiazg - w ogóle nie ma o czym mowić, prawda?... W Kielcach zgineło ok 40 osób - mi już ta liczba stawia włosy na głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
eres2 Re: W Jedwabnem Polacy mordowali Żydów - IPN... 07.07.06, 01:01 bagarmosen: do "nocnika"!-początkowo eshumacje przeprowadzano w świetle kamer ,pelngo gawiedzi , nikt nic nie mogl ukryc .gdy dotarto do celu ! zaczeto liczyc zwłoki - nie doliczono się 1600 szt ! eres: Ważna jest dla Ciebie liczba „sztuk” ofiar masakry, a nie istota koszmarnej zbrodni. Skoro przywiązujesz wagę do „sztuk” (wyjątkowo głupawe określenie) ofiar, wobec tego policz liczbę pomordowanych Żydów przez swoich nie-żydowskich sąsiadów w Radziłowie i w ponad 20 innych miejscowości Polski północno-wschodniej. A swoją drogą trudno dziwić się Janowi Tomaszowi Grossowi, że oparł on się na pamięci mieszkańców Jedwabnego utrwalonej w inskrypcji na monumencie, bowiem któż inny, niż mieszkańcy Jedwabnego mógł podać wykonawcom monumentu właśnie ową liczbę 1600 ofiar. Jakoś przez ponad pół wieku nikt spośród jedwabian nie uznał za słuszne, aby tę liczbę uznać za nieprawdziwą. Zakwestionowali ją dopiero wówczas, gdy Gross przypomniał, że mordercami Żydów jedwabieńskich byli mieszkańcy Jedwabnego, sąsiedzi ofiar mordu. A jakież to ma w ogóle znaczenie, czy mieszkańcy Jedwabnego zamordowali 1600, 200 czy też owe „nie mniej niż 340” (stwierdzenie zawarte w raporcie IPN) swoich sąsiadów, Bogu ducha winnych istot ludzkich - dzieci, kobiet i mężczyzn? bagarmosen: nastepnie zaczely wychodzic na swiatlo dzienne inne niewygodne rzeczy -łuski niemieckie i WTEDY NASTAPIŁ CUD!!!!!!wszystko przykryto , otoczono kordonem Policji i przerwano dalsze prace!!!DLACZEGO????Co znalezono ,że zdecydowano sie wszystko przerwac? eres: daruj sobie konfabulacje. Wiedzę czerp z dokumentów IPN. A jeśli nudzi Cię czytanie dokumentów, poczytaj wypowiedzi tych, którzy je czytali: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44518501 bagarmosen: NIE POTWIERDZIŁY SIĘ GLOWNE TEZY GROSSA!!!!!!!! OT CO! eres: Niemal wszystkie informacje zawarte w Grossa „Sąsiadach” udowodnili prokuratorzy i historycy IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A co do tez to tezy moga stwaiac naukowcy a Gross 01.07.06, 08:16 nie pisze ksiazek naukowych tylko literature wspomnieniowa .... I w takiej kategorii nalezy go traktowac. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: A co do tez to tezy moga stwaiac naukowcy a G 01.07.06, 08:25 frank_drebin napisał: > nie pisze ksiazek naukowych tylko literature wspomnieniowa .... I w takiej > kategorii nalezy go traktowac. Wspomnienia też powinny być weryfikowane... Ja ciągle twierdzę, że na współczesnych mieszkańcach Jedwabnego pamietnego lata - było to niedawno - został dokonany lincz. Patrzyliśmy wszyscy na to i tylko nieliczni mieli odwagę przyjść im z pomocą. Między innymi prof. Tomasz Strzembosz. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: A co do tez to tezy moga stwaiac naukowcy a G 01.07.06, 08:27 sawa.com napisała: > frank_drebin napisał: > > > nie pisze ksiazek naukowych tylko literature wspomnieniowa .... I w takie > j > > kategorii nalezy go traktowac. > > Wspomnienia też powinny być weryfikowane... Ja ciągle twierdzę, że na > współczesnych mieszkańcach Jedwabnego pamietnego lata - było to niedawno - > został dokonany lincz. Patrzyliśmy wszyscy na to i tylko nieliczni mieli odwagę > > przyjść im z pomocą. Między innymi prof. Tomasz Strzembosz. > > Teraz trzeba wyciągnąc wnioski z tej ohydnej kacji pomówień a dotyczące ohydnych oszczerców ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer Re: na mieszkańcach Jedwabnego dokonany lincz 01.07.06, 19:09 Jasne - z pewnością chętnie zamieniliby się miejscami z tymi zlinczowanymi w 1941... Odpowiedz Link Zgłoś
endrju55 poniedziałek , 10 VII , TV Planete , godz.20.50 07.07.06, 23:45 W 65 rocznicę pogromu film "Dziedzictwo Jedwabnego" , 1 godz.25 min. -- apostazja.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: poniedziałek , 10 VII , TV Planete , godz.20. 12.07.06, 07:02 Niech Francuzi zrobią film o swojej roli, w wywiezieniu do obozów śmierci Żydów francuskich. I nie groziła im żadna kara, a tym bardziej śmierci. Zrobili to na ochotnika. Odpowiedz Link Zgłoś