Gość: germanik IP: *.pwr.wroc.pl / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 18:57 Mysle, ze Telekomunikacje nalezało by tez oskarzyc o paserstwo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiktor bednarczuk Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 19:07 to jest oczywiste, Telekomunikacja to paser. Dlaczego rozmowy 0700... można zablokować na specjalne życzenie za specjalną opłatą. powinno być odwrotnie aktywacja 0700.. powinna być na wyraźne życzenie klienta, za specjalną opłatą. Jestem w podobnej sytuacjii, tym razem nabrany porzez internet. Ja sobie usługi 0700... nie życzyłem, wepchaano mi jąa nasiłę bez mojej wiedzy. Telekomunikacja chce odzyskać wiarygodność, ŚMIECHU WARTE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ji Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.wawa.presscd.pl 30.01.03, 19:28 PRECZ Z TELEKOMUNA!!! TA FIRMA TO DUCH PRL-U. MIESZKAM W NOWYM BLOKU W W-WIE, DOOKOLA OSIEDLA A TE GNOJE NIE MOGA MI OD POL ROKU PODLACZYC TELEFONU BO BIDULKI "NIE MAJA MOZLIWOSCI TECHNICZNYCH"!!! RECE OPADAJA! WON CHAMY Z KRAJU NA BIALORUS, DAJCIE TU JAKIS NORMALNYCH OPERATOROW... CO ZA SYF! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocisko Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: webcacheP* / 62.29.219.* 30.01.03, 21:13 To co pisałeś, ji, niech tpsa zdycha. nie zamierzamy kupować jej usług - jej debilnie drogich i parszywych usług. Witamy konkurencję tpsy. Skąd się takie dziwa biorą? I ciekawe co do tej sprawy - czy policja wykryła, czy poinformowali ją.. heheh buahahhaa Kocisko z wp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiem W TPSA PRACUJĄ CI Z BYŁYCH PGRów IP: *.chello.pl 30.01.03, 23:12 ...i ich rodziny. Trudno sie więc dziwić. Mam dostęp do odpowiednich danych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Re: W TPSA PRACUJĄ CI Z BYŁYCH PGRów IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 09:25 TP SA to prywatna firma. Może zatrudniać kogo chce. Twój tekst sugeruje ,że pełno tam robotników rolnych. Po co firmie France Telecom ludzie z PGR-ów? A że pewni ludzie znależli tam prace to tylko dobrze o nich świadczy. Potrafili się przekwalifikować, dostosować wbrew temu co się mówi o ludziach "z PGR-ów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: 213.76.0.* 30.01.03, 20:02 Gość portalu: wiktor bednarczuk napisał(a): > to jest oczywiste, Telekomunikacja to paser. Dlaczego rozmowy > 0700... można zablokować na specjalne życzenie za specjalną > opłatą. powinno być odwrotnie aktywacja 0700.. powinna być na > wyraźne życzenie klienta, za specjalną opłatą. Jestem w podobnej > sytuacjii, tym razem nabrany porzez internet. Ja sobie usługi > 0700... nie życzyłem, wepchaano mi jąa nasiłę bez mojej wiedzy. > Telekomunikacja chce odzyskać wiarygodność, ŚMIECHU WARTE !!!! no cóż, jak ciągle oglądasz gołe panienki i i nie widzisz literek napisanych drobnym druczkiem , to sam sobie jesteś winien , a pretensje kierój raczej do Pana Boga, że jestem tak mocno rozgarnięty że nie wiedziełem, że te strony internetowe są płatne.To wolny kraj i lepiej żeby nikt nikomu nic nie ograniczał.Sam sobie to ogranicz, bo może inni z takich numerów chcą korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.b. Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 23:09 Gość portalu: tt napisał(a): > Gość portalu: wiktor bednarczuk napisał(a): > > > to jest oczywiste, Telekomunikacja to paser. Dlaczego rozmowy > > 0700... można zablokować na specjalne życzenie za specjalną > > opłatą. powinno być odwrotnie aktywacja 0700.. powinna być na > > wyraźne życzenie klienta, za specjalną opłatą. Jestem w > podobnej > > sytuacjii, tym razem nabrany porzez internet. Ja sobie usługi > > 0700... nie życzyłem, wepchaano mi jąa nasiłę bez mojej > wiedzy. > > Telekomunikacja chce odzyskać wiarygodność, ŚMIECHU WARTE !!!! > no cóż, jak ciągle oglądasz gołe panienki i i nie widzisz > literek napisanych drobnym druczkiem , to sam sobie jesteś > winien , a pretensje kierój raczej do Pana Boga, że jestem tak > mocno rozgarnięty że nie wiedziełem, że te strony internetowe są > płatne.To wolny kraj i lepiej żeby nikt nikomu nic nie > ograniczał.Sam sobie to ogranicz, bo może inni z takich numerów > chcą korzystać. Kolego, jeżeli tak uważasz , to ptraktujmy gołe panienki jako towar który powinien być zgodnie z ustawą o cenach wyraźnie oznakowany właśnie ceną, a nie drobnymi literkami. Gołe panienki każdy ma prawo oglądać jak ma ochotę, ale pobierać za to pieniądze, tylko wtedy kiedy WYRAŹNIE OZNACZY SIĘ TO CENĄ, inaczej to nabijanie ludzi w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT To są gorole, IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 20:35 panie Redaktorze a nie Ślązacy. Za taką pomyłkę można nieżle oberwać w Czeladzi czy Zagłębiu. Trzeba uczyć się geografii.Uważam również że podanie w tego typu artykule nazwy Ślazacy, Krakowiacy itp jest bez sensu.Nie ma to żadnego wpływu na ich dokonania. To poprostu byli złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 31.01.03, 00:57 Masz rację, 0-700 powinno być na życzenie a nie odwrotnie.Ale to przecież nie leży w interesie TP SA.Zacznę o nich myśleć lepiej ,kiedy wprowadzą tę zmianę. Wtedy uznam,że dbają o interes klienta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 31.01.03, 00:59 Masz rację, 0-700 powinno być na życzenie a nie odwrotnie.Ale to przecież nie leży w interesie TP SA.Zacznę o nich myśleć lepiej ,kiedy wprowadzą tę zmianę. Wtedy uznam,że dbają o interes klienta . Odpowiedz Link Zgłoś
drzudi Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście 31.01.03, 09:20 Gość portalu: wiktor bednarczuk napisał(a): > to jest oczywiste, Telekomunikacja to paser. Dlaczego rozmowy > 0700... można zablokować na specjalne życzenie za specjalną > opłatą. powinno być odwrotnie aktywacja 0700.. powinna być na > wyraźne życzenie klienta, za specjalną opłatą. Jestem w podobnej > sytuacjii, tym razem nabrany porzez internet. Ja sobie usługi > 0700... nie życzyłem, wepchaano mi jąa nasiłę bez mojej wiedzy. > Telekomunikacja chce odzyskać wiarygodność, ŚMIECHU WARTE !!!! Biedny Wiktor ;-) Przyszli z TP S.A., skonfigurowali mu modem aby łączył sie z Internetem przez 0-700... Wiesz co??? Przestań p...solić. To, że tak się stało jest wyłącznie _Twoją_ winą, a nie TP S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
zwisek Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście 10.02.03, 21:56 drzudi napisał: > Biedny Wiktor ;-) > Przyszli z TP S.A., skonfigurowali mu modem aby łączył sie z Internetem przez > 0-700... > Wiesz co??? > Przestań p...solić. > To, że tak się stało jest wyłącznie _Twoją_ winą, a nie TP S.A. niestety kolego mylisz sie: "28-letni Michał S. z Sosnowca i 34-letni Mariusz K. z Czeladzi zaczęli od sfałszowania dowodów osobistych. Przedstawiali się m.in. jako Jacek Piątkowski i Marcin Gubus. Pod takimi nazwiskami wynajmowali na krótki czas mieszkania w Trójmieście. Płacili gotówką z góry. Stawiali warunek: w mieszkaniu musiał być telefon." itd. itp. aktywacja 0700 powinna byc platna a nie na odwrot!!! i to jest TYLKO I WYLACZNIE WINA TP SA - najwiekszego zlodzieja III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Telekomunikacja w Polsce IP: *.moodys.com / *.moodys.com 30.01.03, 19:11 Niestety to jest efekt glupkowatych rozwiazan telekomunikacyjnych w Polsce. Otoz numer jest przywiazany do mieszkania (czy do linii) i jego nabycie jest jednokrotne... i pewnie trudne. Tak byc nie powinno i tak nie jest np. w Stanach Zjednoczonych a pewnie takze w wielu innych krajach Zachodnich. Kazdy wynajmujacy mieszkanie zaklada sobie numer osobiscie i jest on przywiazany do osoby (a wiec rachunki placi abonent a nie wlasciciel mieszkania posiadajacego linie telefoniczna). Przy wyprowadzaniu sie nalezy zarzadac odloczenia numeru... lub abonent dalej placi za posiadany numer niezaleznie czy sie wyprowadzil czy nie. Wlasciciel mieszkania do wynajmu nigdy nie zaklada numeru w mieszkaniu przeznaczonym do wynajecia, ale gwarantuje istnienie linii. Linia telefoniczna i numer to nie jest jedno i to samo. Zalozenie numeru jest bardzo prosta operacja i w Stanach Zjednoczonych trwa 2-5 dni jesli tylko jest linia ("kabel telefoniczny podlaczony do systemu). To jest operacja czysto elektroniczna a nie mechaniczna wiec nie wymaga jakichs skomplikowanych operacji. Gratuluje rozwiazan telekomunikacyjnych w Polsce. Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tDT Re: Telekomunikacja w Polsce IP: *.*.*.* 30.01.03, 19:16 Gość portalu: MaciekS napisał(a): > pewnie trudne. Tak byc nie powinno i tak nie jest np. w Stanach > Zjednoczonych a pewnie takze w wielu innych krajach Zachodnich. > > Zalozenie numeru jest bardzo prosta operacja i w Stanach > Zjednoczonych trwa 2-5 dni jesli tylko jest linia ("kabel > telefoniczny podlaczony do systemu). To jest operacja czysto > elektroniczna a nie mechaniczna wiec nie wymaga jakichs > skomplikowanych operacji. dzieki brotha za wyklad jak to sie robi w STANACH i krajach ZACHODNICH! ale jak pewnie wiesz doskonale w PL nadal pracuja telefonistki, prad sie nosi w wiadrach, a do granicy dojezdza sie konno, ew. powozem jak kogos stac na takie luksusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS A na coz Cie nie stac? IP: *.moodys.com / *.moodys.com 30.01.03, 19:48 Nie wiem czy wiesz ale to nie sa luksusy tylko normalne rozwiazania w zdrowym swiecie. Na to stac kazdego. Powiem wiecej. Na inne rozwiazania nie stac nikogo czego dowodzi powyzszy artykul. Dla Twojej informacji podam (jako byly pracownik Bell Atlantic/Verizon czyli firmy telekomunikacyjnej o wiele wiekszej niz TPSA) ze z zasluchanych rozmow fachowcow i pracownikow wynika ze koszt rozmowy w poprzek calego kontynentu wynosil w 1997 okolo 2 centy. A ty ile musisz zaplacic TPSA aby zadzwonic z miasta do miasta? Ktos musi przeciez utrzymac biurwy TPSA i dyrektorskie samochody sluzbowe. I o tym wlasnie mowa jesli juz wspominasz o luksusach i kogo stac a kogo nie stac. Pozdrawiam, M. Polacznie na Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: A na coz Cie nie stac? IP: *.tlsa.pl 31.01.03, 08:39 Gość portalu: MaciekS napisał(a): > Nie wiem czy wiesz ale to nie sa luksusy tylko normalne > rozwiazania w zdrowym swiecie. Na to stac kazdego. Powiem > wiecej. Na inne rozwiazania nie stac nikogo czego dowodzi > powyzszy artykul. > > Dla Twojej informacji podam (jako byly pracownik Bell > Atlantic/Verizon czyli firmy telekomunikacyjnej o wiele wiekszej > niz TPSA) ze z zasluchanych rozmow fachowcow i pracownikow /ciach/ trzeba bylo dobrze podsluchiwac jak sie podlacza abonenta. to jak najbardziej mechaniczne jest. jakbys nie wiedzial to my tu w polsce mamy nawet takie centrale jak wy tam w Bell Atlantic/Verizon czy innym klonie at&t. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek USA Re: Telekomunikacja w Polsce IP: *.patterson.msstate.edu 30.01.03, 19:22 Swieta prawda. Mieszkam w stanach i uwazam, ze ich system telekomunikacji stacjonarnej jest 100 razy lepszy. Natomiast telefonia komorkowa zostaje troche z tylu. W PL mogloby byc lepiej gdybysmy rozbili monopol tpsa. A propos. Ranking najgorszych firm polskich: 1. Poczta Polska. 2. Polskie Koleje Panstwowe. 3. Telekomunikacja Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tDT Re: Telekomunikacja w Polsce IP: *.*.*.* 30.01.03, 19:27 > A propos. Ranking najgorszych firm polskich: > 1. Poczta Polska. > 2. Polskie Koleje Panstwowe. > 3. Telekomunikacja Polska. a skad wiesz, skoro mieszkasz w STANACH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Re: Telekomunikacja w Polsce IP: *.moodys.com / *.moodys.com 30.01.03, 19:52 Gość portalu: tDT napisał(a): > > A propos. Ranking najgorszych firm polskich: > > 1. Poczta Polska. > > 2. Polskie Koleje Panstwowe. > > 3. Telekomunikacja Polska. > > a skad wiesz, skoro mieszkasz w STANACH? A stad ze zeby cos wiedziec nie trzeba zyc w tej samej wsi czy miascie przez wiekszosc czasu. Wystarczy poczytac i popodrozowac. Pozdrawiam, M (tez obecny miszkaniec USA... ale na stale Polak z Wa-wy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Telekomunikacja w Polsce IP: *.psych.uic.edu 30.01.03, 22:58 Gość portalu: MaciekS napisał(a): > Gość portalu: tDT napisał(a): > > > > A propos. Ranking najgorszych firm polskich: > > > 1. Poczta Polska. > > > 2. Polskie Koleje Panstwowe. > > > 3. Telekomunikacja Polska. > > > > a skad wiesz, skoro mieszkasz w STANACH? > > > A stad ze zeby cos wiedziec nie trzeba zyc w tej samej wsi czy > miascie przez wiekszosc czasu. Wystarczy poczytac i popodrozowac. > > > Pozdrawiam, > M > (tez obecny miszkaniec USA... ale na stale Polak z Wa-wy) Na pewno lepiej tu (w USA) z telefonia niz w Polsce, ale o to przeciez niezbyt trudno. Nie jest jednak na pewno az tak swietnie, bo i USA bardzo dlugo utrzymywaly swoj monopol (Bell), ktory zostal sztucznie rozbity stosunkowo niedawno. Efekty tego sa na pewno odczuwalne az do chwili obecnej, szczegolnie na rynku telefonii lokalnej. Wciaz nie ma prawdziwej konkurencji, jest za to dziwna hybryda ze stanowymi agencjami do pilnowania, zeby szanse byly rowne, a ceny odpowiadaly kosztom. A ze telefonia komorkowa wciaz (mimo duzych nakladow, rosnacej konkurencji, itp.) w tyle za Europa, w tym Polska - z tym sie zgadzam. No i niemal w ciemno moge sie podpisac pod kazda krytyka pod adresem TPSA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow Re: Telekomunikacja w Polsce IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 19:31 Gość portalu: Grzesiek USA napisał(a): > Swieta prawda. Mieszkam w stanach i uwazam, ze ich system > telekomunikacji stacjonarnej jest 100 razy lepszy. Natomiast > telefonia komorkowa zostaje troche z tylu. W PL mogloby byc > lepiej gdybysmy rozbili monopol tpsa. > A propos. Ranking najgorszych firm polskich: > 1. Poczta Polska. > 2. Polskie Koleje Panstwowe. > 3. Telekomunikacja Polska. z najgorszymi firmami zię zgadzam, ranking ustawiłabym inaczej: najpierw TPSA! Rację mają "przedmówcy", telekomunikacja ma interes w tym, by takie numery zdarzały się jak najczęściej, a ludzie bulili astronomiczne rachunki. Gdy zawiera się umowę, to prawa i obowiązki powinny byc rozlozone na obydwie strony. W przypadku tpsa ma sie tylko obowiązki. Wlaściciel telefonu może z niego korzystać i drżeć, czy mu ktoś nie wykręci jakiegoś numeru. No i oczywiście płacic rachunki! Też się pytam, dlaczego blokada numerów 0700 jest płatna, i to nie jednorazowo, tylko co miesiąc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Telekomunikacja w Polsce IP: 213.76.0.* 30.01.03, 20:09 Gość portalu: Grzesiek USA napisał(a): > Swieta prawda. Mieszkam w stanach i uwazam, ze ich system > telekomunikacji stacjonarnej jest 100 razy lepszy. Natomiast > telefonia komorkowa zostaje troche z tylu. W PL mogloby byc > lepiej gdybysmy rozbili monopol tpsa. > A propos. Ranking najgorszych firm polskich: > 1. Poczta Polska. > 2. Polskie Koleje Panstwowe. > 3. Telekomunikacja Polska. 4. i firma pana Grzesia w USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Telekomunikacja w Polsce IP: *.ppp.dion.ne.jp 31.01.03, 04:17 Gość portalu: MaciekS napisał(a): > Niestety to jest efekt glupkowatych rozwiazan > telekomunikacyjnych w Polsce. Otoz numer jest przywiazany do > mieszkania (czy do linii) i jego nabycie jest jednokrotne... i > pewnie trudne. Tak byc nie powinno i tak nie jest np. w Stanach > Zjednoczonych a pewnie takze w wielu innych krajach Zachodnich. > > Kazdy wynajmujacy mieszkanie zaklada sobie numer osobiscie i > jest on przywiazany do osoby (a wiec rachunki placi abonent a > nie wlasciciel mieszkania posiadajacego linie telefoniczna). > Przy wyprowadzaniu sie nalezy zarzadac odloczenia numeru... lub > abonent dalej placi za posiadany numer niezaleznie czy sie > wyprowadzil czy nie. Wlasciciel mieszkania do wynajmu nigdy nie > zaklada numeru w mieszkaniu przeznaczonym do wynajecia, ale > gwarantuje istnienie linii. > > Linia telefoniczna i numer to nie jest jedno i to samo. > Zalozenie numeru jest bardzo prosta operacja i w Stanach > Zjednoczonych trwa 2-5 dni jesli tylko jest linia ("kabel > telefoniczny podlaczony do systemu). To jest operacja czysto > elektroniczna a nie mechaniczna wiec nie wymaga jakichs > skomplikowanych operacji. > > > Gratuluje rozwiazan telekomunikacyjnych w Polsce. > > > Pozdrawiam, > M. Swieta prawda. Tak samo jest w Japonii i nie tylko to; tak samo zawiera sie indywidualny kontrakt na gaz, prad i wode, dlatego wlasciciela mieszkania moze to nic nie obchodzic, czy wynajmyjacy placi czy nie, bo jesli nie, to wynajmujacego beda scigac nawet za granica a wlasciciel ma swiety spokoj i nie musi nabawic sie nerwicy, ze ktos nie placi za swiatlo albo gaz. Zeby wreszcie w Polsce tak bylo. Co za idiota wymyslil obecny system. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Re: Telekomunikacja w Polsce IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 09:33 W POlsce też można, przy wynajmowaniu mieszkania, zgłosić nowego użytkownika ( jest to załatwiane "od ręki")i od tej chwili on płaci wszystkie opłaty. Jeśli jednak ktoś "po cichu" i bez głowy wynajmuje mieszkanie, by nie płacić podatku, to sam sobie jest wtedy winien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tDT Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.*.*.* 30.01.03, 19:13 hehehe - dobry pomysl z oskarzeniem tepsy o paserstwo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 09:50 Ludzie!!! Trochę pomyślcie. Jesli ktoś, do napadu na bank, użyje Lanosa, to Daewoo ma byc za to odpowiedzialne????. Telefon to NARZĘDZIE i wystarczy w TPSA przepisać rachunki na wynajmującego by nie było problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
zwisek Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście 10.02.03, 22:05 Gość portalu: lok napisał(a): > Ludzie!!! > Trochę pomyślcie. > Jesli ktoś, do napadu na bank, użyje Lanosa, to Daewoo ma byc za > to odpowiedzialne????. > Telefon to NARZĘDZIE i wystarczy w TPSA przepisać rachunki na > wynajmującego by nie było problemu. to nie jest takie oczywiste i proste.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
krzys1231 predzej bym zabil... 30.01.03, 19:44 niz zaplacil taki rachunek zlodziejom z tepsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Telekomunikacja paserem na wielką skalę! IP: *.stenaline.com 30.01.03, 19:51 Autor: Gość: wiktor bednarczuk IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl to jest oczywiste, Telekomunikacja to paser. Dlaczego rozmowy 0700... można zablokować na specjalne życzenie za specjalną opłatą. powinno być odwrotnie aktywacja 0700.. powinna być na wyraźne życzenie klienta, za specjalną opłatą. Jestem w podobnej sytuacjii, tym razem nabrany porzez internet. Ja sobie usługi 0700... nie życzyłem, wepchaano mi ją nasiłę bez mojej wiedzy. Telekomunikacja chce odzyskać wiarygodność, ŚMIECHU WARTE !!!! ================== Całkowicie sie z Toba zgadzam. Od czego jest Urząd Regulacji Telekomunikacji? Chyba, że obie firmy działają w zmowie a to bardziej zagrożona kwalifikacja czynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: 213.76.0.* 30.01.03, 19:56 Gość portalu: germanik napisał(a): > Mysle, ze Telekomunikacje nalezało by tez oskarzyc o paserstwo. chyba nie znasz zasad wolnego rynku.jagby tepsa zareagowała to by podniosły się głosy , że to jakiś rodzaj cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk MAŁE SPROSTOWANIE IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 20:01 Ci dwaj panowie nie byli ze Śląska, tylko z ZAGŁĘBIA. I prosiłbym redakcję o unikanie takich błędów w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr F Re: MAŁE SPROSTOWANIE IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 23:44 Gość portalu: luk napisał(a): > Ci dwaj panowie nie byli ze Śląska, tylko z ZAGŁĘBIA. I > prosiłbym redakcję o unikanie takich błędów w przyszłości. zadna roznica!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jester Re: MAŁE SPROSTOWANIE IP: *.visp.energis.pl 31.01.03, 01:23 Jak to żadna różnica? A Częstochowa to też Ślązacy? A może Ząbkowice Śl.?:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwa Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: proxy / 209.21.105.* 30.01.03, 20:18 Gość portalu: germanik napisał(a): > Mysle, ze Telekomunikacje nalezało by tez oskarzyc o paserstwo. A Ciebie oskarZyc o brak znajomosci ortografii - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.interpc.pl / 192.168.100.* 30.01.03, 20:34 Sosnowiec i Czeladź nie leżą na Śląsku tylko w Zagłębiu i zatrzymani nie są ślązakami. No ale skąd debile- dziennikarze z Pomorza mają o tym wiedzieć. Dla nich śląs to tak jak w czasie prognozy pogody zaczuna się w Zielonej Górze a kończu na Roztoczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 01:17 Gość portalu: Ślązak napisał(a): > Sosnowiec i Czeladź nie leżą na Śląsku tylko w Zagłębiu i > zatrzymani nie są ślązakami. No ale skąd debile- dziennikarze z > Pomorza mają o tym wiedzieć. Dla nich śląs to tak jak w czasie > prognozy pogody zaczuna się w Zielonej Górze a kończu na > Roztoczu. Ślązak. Naucz sie pisać, a później pouczaj innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eddie Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.03, 20:52 Duże rachunki uczą geografi :-) Mój modem ostatnio wydzonił sobie 250PLN do Nauru.Nigdy w życiu bym nawet nie słyszał o tym państwie, ale otworzyłem atlas i juz wiem, że to mała wysepka niedaleko Australi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eddie Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.03, 20:54 Duże rachunki uczą geografi :-) Mój modem ostatnio wydzwonił sobie 250PLN do Nauru. Nigdy w życiu bym nawet nie słyszał o tym państwie, ale otworzyłem atlas i juz wiem, że to mała wysepka niedaleko Australi... ----------------------------------------------------------------- --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak Sosnowiec i Czeladź na Śląsku!?! IP: *.agh.edu.pl / 192.168.18.* 30.01.03, 21:29 Od kiedy te dwa miasta leża na Śląsku?! Co za "intelijgęt" to pisał? Kiedy w końcu dziennikarze się nauczą, że Sosnowiec nie był, nie jest, i nie będzie nigdy na Śląsku a Szczecin nie leży nad morzem!!!(tylko Świnoujście) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babina Re: Sosnowiec i Czeladź na Śląsku!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.03, 12:18 Dla kogoś kto mieszka na Pomorzu słowo Zagłębiak nic nie mówi.Jeśli koleś pochodzi z Sosnowca, a to przecież Górny Śląsk, to dla nas jest Ślązakiem i już Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Sosnowiec i Czeladź na Śląsku!?! 02.02.03, 21:52 Gość portalu: babina napisał(a): > Dla kogoś kto mieszka na Pomorzu słowo Zagłębiak nic nie mówi.Jeśli koleś > pochodzi z Sosnowca, a to przecież Górny Śląsk, to dla nas jest Ślązakiem i już Pora się pouczyć. Zagłebie to zachodnia Małopolska. Dawniejszy rosyjski zabór, kongresówka etc. Guzik ma wspólnego ze Śląskiem i Ślązakami. Z takim samym powodzeniem możesz nazywać każdego mieszkańca Rzeszowa Ukraińcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnolia Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.zanet.pl 30.01.03, 21:42 Wypraszam sobie! Sosnowiec i czeladź nigdy nie leżały na Śląsku! To nie są Ślązacy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: proxy 30.01.03, 21:46 Panowie dziennikarze GW powinniście napisać że Ci panowie są mieszkańcami woj.śląskiego, a nie Śląska.Sosnowiec i Czeladż to Zagłęgie Dąbrowskie i że Śląskiem jako krainą historyczną nic wspólnego nie ma.Jest to dość istotna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.fastres.net 30.01.03, 22:16 Gość portalu: Forman napisał(a): > Panowie dziennikarze GW powinniście napisać że Ci panowie są > mieszkańcami woj.śląskiego, a nie Śląska.Sosnowiec i Czeladż to > Zagłęgie Dąbrowskie i że Śląskiem jako krainą historyczną nic > wspólnego nie ma.Jest to dość istotna różnica. nie takie to wazne ze oni nie sa ze slasku ale jeden z nich mial pradziadka zyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.01.03, 22:30 Gdy instalowałem telefon firmy DIALOG, od razu przy instalacji zapytano mnie czy chcę zastżec numery rozpoczynające się od 0700 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 23:12 Gość portalu: Forman napisał(a): > Panowie dziennikarze GW powinniście napisać że Ci panowie są > mieszkańcami woj.śląskiego, a nie Śląska.Sosnowiec i Czeladż to > Zagłęgie Dąbrowskie i że Śląskiem jako krainą historyczną nic > wspólnego nie ma.Jest to dość istotna różnica. mówcie na temat. Każdy co nieco rozgarnięty odróżnia Śląsk od Zagłębia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqurzon SPROSTOWANIE !!!!!!!!!!!!! IP: *.icm.edu.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.03, 22:49 Gość portalu: germanik napisał(a): > Mysle, ze Telekomunikacje nalezało by tez oskarzyc o paserstwo. Wypraszam sobie pisanie jw. prawidłowa nazwa to: TELEKOMPROMITACJA SA i tak prosze pisac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 22:57 hm Co się stało z miją opinią? Przed chwilą jeszcze była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 00:00 To sa Zaglebiacy ( Sosnowiec oraz Czeladz) , a nie Slazacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziennikarz Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.acn.waw.pl 31.01.03, 00:55 Szukam poszkodowanych w tej sprawie. Chcę tą sprawę nagłośnić w jednej ze stacji telewizyjnych, może uda mi się pomóc. Proszę o informacje na e-mail: dp@n-com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graga Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.01.03, 01:27 W Stanach Zjednoczonych takie przekrety telefoniczne zdarzaja sie, wystarczy zglosic telefonicznie absurdalnie wysoki rachunek, czesto tez kraj jest podejrzany i w 95 % od razu operatorka anuluje rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telekomunikator Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.es.adp.com 31.01.03, 01:33 nie pierwszy i nie ostatni przekret tego typu tutaj w New Yorku kilka lat temu zatrzymano kiku Rosjan ktorzy pracujac jako doreczyciele wchodzili do roznych firm niejako pomylka i wtedy uzywajac lokalnego telefonu kontaktowali sie z centrala . tak na prawde to wydzwaniali na platny numer do firmy ktora do nich nalezala i w ten sposob naciagali inne firmy sami zarabiajac krocie. CZuj czuwaj licho nie spi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slazak Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: proxy / *.ed.shawcable.net 31.01.03, 01:53 przede wszystkim Sosnowiec i Czeladz to nie Slask a Zaglebie. Reszta bez komentarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulk Niech Czubówna zapłaci za rachunki IP: proxy / *.pekao.com.pl 31.01.03, 07:11 Złodziejska tpsa jeszcze raz odkrywa oblicze pazernego złodziejaszka. tpsa powinna zlikwidować usługę audiotele, ponieważ propaguje przez to złodziejski interes, który sama też uprawia!!!!!!!! Może niech złotousta Czubówna zapłaci za te rachunki okradzionych osób. domyślam się, że kampanię reklamową dostała od tepsy kilkaset tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za slaska Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.03, 08:09 Nie rozumiem co z tym przestępstwem ma Slask.Mozna oskarzyc "Gazete" o podawanie takich nagłówków.Ponadto Sosnowiec i Czeladź leżą w Zagłębiu Dąbrowskim a nie na Śląsku.I tego się nauczcie niedouczone historycznie matoły z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.srkch.pik-net.pl 31.01.03, 08:19 Od kiedy to sosnowiec i czeladź leżą na terenie Śląska. Przecież to jest ordynarne zagłębie, a w dodatku nie na darmo mówiło się, że czerwone. Jeśli autor nie zna się na geografii to nie powinien pisać takich bzdur. Też mi Ślazacy z sosnowca i czeladzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Gigantyczne oszustwo w Trójmieście IP: *.arcor-ip.net 31.01.03, 09:07 Jak mozna mowic tutaj o mieszkancach Slaska? Czeladz i Sosnowiec nigdy nie byly i nie beda nalezaly do Slaska.... Odpowiedz Link Zgłoś