Dodaj do ulubionych

Ewa Milewicz kłamie w TVN24

09.07.06, 12:56
Ewa Milewicz nie czyta swojego bloga? Właśnie przed chwilą w TVN 24 na
pytanie o związki Gazety Wyborczej z Tageszeitung Milewicz powiedziała , że
nic nie wie. Smutne, że dziennikarka wysoko stojąca w hierarchi redakcyjnej ,
czego dowodem jest reprezentowanie Gazety w programach telewizyjnych, nie wie
o tym co nie tylko jest powszechnie od kilku dni znane w internecie ale wręcz
opisane i komentowane w jej własnym, osobistym blogu. Uważam, że Ewa Milewicz
po prostu skłamała .
Obserwuj wątek
    • kataryna.kataryna Re: Ewa Milewicz kłamie w TVN24 09.07.06, 13:12
      Ale skłamała dla dobra Polski. W walce z kaczyzmem wszystkie chwyty dozwolone. A
      kłamanie to specialite de la maison Gazety, wszyscy pamiętamy jak kiedyś Wroński
      z bezczelną pewnością siebie kłamał u Pospieszalskiego, że przejrzał archiwum GW
      i wie na pewno, że Maleszka nie pisał nic o lustracji.
      • leszek.sopot No to jakie są związki? 09.07.06, 13:17
        Maleszka pisał o dekomunizacji a nie o lustracji.
        • forum-i-ja Re: No to jakie są związki? 09.07.06, 13:22
          nie gniewajcie sie,ale rozdmuchanie sprawy Die T. swiadczy tylko o tym jaka
          przepasc dzieli nasz kraj i naszych politykow od reszty swiata.
          Kto widzial satyryczne pisma francuskie czy angielskie,ten wie.NIE ma zadnych
          swietosci.I nikt na to nie zwraca uwagi.Tak jak u nas;sa amatorzy Nie czy
          Angory i sa tacy,ktorzy wogole nie wiedza o ich istnieniu.
          Lata swietlne dziela nasza polityke teraz od cywilizacji
          • szczypiorkowski Re: No to jakie są związki? 09.07.06, 15:54
            Nie ma żadnych świętości?
            A Żydzi?
            Niech by tylko angielscy czy francuscy satyrycy spróbowali z nich zażartować.
            • xioncpb Re: No to jakie są związki? 10.07.06, 15:16
              I jeszcze muzułmanie.
        • homosovieticus Re: No to jakie są związki? 09.07.06, 13:29
          Wg. Piotra Zaremby, Maleszka pisał także teksy antylustracyjne. Wierze Zarembie
          a nie "leszkowi z sopot."
          • leszek.sopot Re: No to jakie są związki? 09.07.06, 13:32
            Homoś, to nie sprawa wiary. Wiele tekstów Maleszki przytaczano na forum by
            dowieść, że pisał o lustracji, ale w tych tekstach było o dekomunizacji. Być
            może nie dostrzegłem czegoś, ale możesz mnie naprowadzić na jakiś tekst
            Maleszki o lustracji a nie jedynie bazować na czyjejś opini.
            • homosovieticus Re: No to jakie są związki? 09.07.06, 13:51
              leszek.sopot napisał:

> Homoś, to nie sprawa wiary.
              A własnie,ze wiary. Przecież wierzę,że nie masz takiej wiedzy o Maleszce i Jego
              tekstach jak Zaremba. Napisałem o tym wyraznie.
              • leszek.sopot Re: No to jakie są związki? 09.07.06, 13:55
                Uhm, przyznajesz się więc do tego, że jak automat powtarzasz za swoimi
                autorytetami i nie lubisz spraw badać sam. Jesteś leń.
                • homosovieticus Re: No to jakie są związki? 09.07.06, 14:00
                  Wniosek nieuprawniony i do tego idiotyczny.
                  Proponuje żebyś odpowiedział na moje pytanie o świadome kłamstwa w swoich
                  postach.
                  • leszek.sopot Re: No to jakie są związki? 09.07.06, 14:12
                    homosovieticus napisał:

> Wniosek nieuprawniony i do tego idiotyczny.
                    > Proponuje żebyś odpowiedział na moje pytanie o świadome kłamstwa w swoich
                    > postach.

Odpowiadam: niegdy nie kłamię.
                    • homosovieticus znalazałem i ..dziekuje za odpowiedź 09.07.06, 16:02
      • idiotyzmy-kacze Zastanawia mnie, że bezczelne kłamstwa kaczek 09.07.06, 13:36
        i tej całej pisowej zgrai ci nie przeszkadzają, Katonie.
      • jacekm22 Re: Ewa Milewicz kłamie w TVN24 09.07.06, 16:47
        Pisiorki gdyby nie GW i PO to w 4RP zaponowala by katolicko socjalistyczna
        nirwana ???
      • antykagan Re: Ewa Milewicz kłamie w TVN24 10.07.06, 01:26
        kataryna.kataryna napisała:

> Ale skłamała dla dobra Polski. W walce z kaczyzmem wszystkie chwyty
        dozwolone.
        > A
        > kłamanie to specialite de la maison Gazety, wszyscy pamiętamy jak kiedyś
        Wrońsk
        > i
        > z bezczelną pewnością siebie kłamał u Pospieszalskiego, że przejrzał archiwum
        G
        > W
        > i wie na pewno, że Maleszka nie pisał nic o lustracji.

Dobrze, że mamy takich prawych i szlachetnych, niezłomnych ludzi jak PiS. Czy
        ktokolwiek zna przypadek, żeby ktoś z tych świętych skłamał?
        Podnieś forumowiczu czoło z otwartą przyłbicą i powiedz: to Ja!

XXXXX

"Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa.
        Mój brat, który
        był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało,
        że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'. To formacja
        używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który
        jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie,
        którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do
        kopania rowów. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną.
        Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je
        przedstawię". J. Kaczyński. Czerwiec 2003.

XXXXXX

Marzec 2005 rok / antena RMF FM

RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia
        poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?

Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych,
        którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub
        przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest
        sprzeczne z ideałami PIS.

RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper
        gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?

Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą
        sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i
        jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego
        polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne!

XXXX

PiS jako pierwszy przestrzegał przed Lepperem

Kazimierz Ujazdowski powiedział w czwartek w Sejmie, że jego klub jako pierwszy
        przestrzegał przed wyborem Andrzeja Leppera na wicemarszałka Sejmu.

Przedstawiając wniosek PiS o odwołanie Leppera, Ujazdowski podkreślił,
        że dokonany przez sejmową większość wybór Leppera był to wybór przeciwko
        kandydatowi Prawa i Sprawiedliwości - Lechowi Kaczyńskiemu.

"Wybrano polityka nawołującego do łamania prawa przeciwko politykowi,
        który jest przykładem konsekwentnego obrońcy zasady praworządności"
        - powiedział Ujazdowski.

Dodał, że służba publiczna jest przywilejem i nie może stawiać ponad prawem
        i państwem. "Siła i znaczenie urzędu nie może być kierowane przeciwko prawu"
        - mówił. "Stanowczo nie zgadzamy się na szarganie autorytetu prawa
        przez osobę sprawującą jedno z najważniejszych stanowisk publicznych".

"Naprawiamy błąd, jaki został popełniony na pierwszym posiedzeniu Sejmu" -
        podkreślił.

XXXXXX

"Andrzej Lepper to marny watażka"
        Wiceprzewodniczący klubu parlamentarnego Prawa i Sprawiedliwości Kazimierz
        Ujazdowski powiedział we Wrocławiu, że Andrzej Lepper to marny watażka, który
        demoluje państwo polskie i trzeba go jak najszybciej zatrzymać.
        "Andrzej Lepper powinien być odwołany z funkcji wicemarszałka Sejmu i nie ważne
        jest, który klub złoży taki wniosek" - mówił Ujazdowski.

Zbigniew Wasermann (PiS) powiedział we wtorek w Kaliszu PAP, że z zażenowaniem
        przyjmuje zapowiedź szefa Samoobrony Andrzeja Leppera, iż jako pierwszy złoży on
        podpis pod wnioskiem o postawienie byłego premiera Leszka Millera przed
        Trybunałem Stanu.
        "Jeśli o postawieniu człowieka przed Trybunałem mówi ktoś, kto wielokrotnie
        stawał przed sądem i ciążą na nim wyroki, to ja nie chcę mieć takiego porządku
        prawnego i takiego nauczyciela moralności, takiego czyściciela życia
        publicznego" - powiedział Wassermann.

Wiesław walendziak:
        Wydaje mi się, że w trakcie kampanii wyborczej, w trakcie tych najbliższych
        miesięcy uda nam się zarysować realną alternatywę, bo koniec końców ludzie muszą
        sobie zadać pytanie: chcemy naprawdę, żeby naszymi sprawami, finansami
        publicznymi np. rządził lub współrządził Andrzej Lepper we współdziałaniu z
        Sojuszem Lewicy Demokratycznej? Więc my gwarantujemy: Leszek Miller być może
        Andrzeja Leppera zaprosi do współrządzenia Polską, <B>Prawo i Sprawiedliwość
        Andrzeja Leppera do współrządzenie Polską nie zaprosi i taką gwarancję wyborcom
        wszystkim niezależnie od sympatii politycznych dajemy."

XXXX

I co Ty na to, świątobliwa Kataryno? Przestań się już wreszcie kompromitować,
        żałosna PiSmaczko.
      • li-mu-bai Re: Ewa Milewicz kłamie w TVN24 10.07.06, 14:09
        Już raz przepraszałaś Panią Milewicz, czy teraz będzie powtórka?

• abstrakt2003 a możesz podać łącze go tego blogu? 09.07.06, 13:40

• ayran Re: a możesz podać łącze go tego blogu? 09.07.06, 13:58
        abstrakt2003 napisał:

To może ja:
        ewamilewicz.blox.pl/html
        A autora wątku zapytam o związki między wyborczą a taz.
    • t-800 Re: Ewa Milewicz kłamie w TVN24 09.07.06, 13:58
      Fakt, że zadano to pytanie, to pewnie efekt tego, że Nowytor3 wcześniej
      rozsyłał informację o tym wszystkim redakcjom.
    • basia.basia Re: Ewa Milewicz kłamie w TVN24 09.07.06, 14:06
      adax4 napisał:

> Ewa Milewicz nie czyta swojego bloga? Właśnie przed chwilą w TVN 24 na
      > pytanie o związki Gazety Wyborczej z Tageszeitung Milewicz powiedziała , że
      > nic nie wie. Smutne, że dziennikarka wysoko stojąca w hierarchi redakcyjnej ,
      > czego dowodem jest reprezentowanie Gazety w programach telewizyjnych, nie wie
      > o tym co nie tylko jest powszechnie od kilku dni znane w internecie ale wręcz
      > opisane i komentowane w jej własnym, osobistym blogu. Uważam, że Ewa Milewicz
      > po prostu skłamała .

Czy chodzi o to?
      www.agora.pl/agora_eng/1,67063,2386004.html
      A jak nie o to to gdzie szukać?
      >
      • leszek.sopot o to, ale jaki to związek? /nt/ 09.07.06, 14:13

• basia.basia Zwróćcie uwagę! 09.07.06, 14:30
        basia.basia napisała:

> www.agora.pl/agora_eng/1,67063,2386004.html

Powyżej jest angielska wersja notki i 3 zdjęcia a wśród nich to z Millerem,
        Kwaśniewskim, Geremkiem i Michnikiem.

A poniżej wersja polska i to zdjęcie zniknęło!

www.agora.pl/agora_pl/1,66467,2381628.html
        Natomiast w obu wersjach jest zdjęcie ze stołem prezydialnym a za nim zasiada
        m.in. wydawca Die Tageszeitung". To było w maju 2003 roku. Nie ma słowa o
        organizatorze uroczystości (14. rocznica GW) ale narzuca się, że to siedziba AGORY.

• elfhelm No i co z tego, że zaprosiła 3 lata temu wydawcę?? 09.07.06, 15:59
          TAZa :))

• leszek.sopot Re: No i co z tego, że zaprosiła 3 lata temu wyda 09.07.06, 16:04
            Tym bardziej, że tenże pomagał Polakom w stanie wojennym.
            Swoją drogą ja w polskiej i angielskiej wersji widzę dwa zdjęcia, czy ty też?
            • elfhelm W obu wersjach te same zdjęcia i te same podpisy.. 09.07.06, 16:06
              coś baśce się pomyliło chyba (nadmiar teorii spiskowych?)
              • basia.basia Pomyliłam linki:) 09.07.06, 23:57
                elfhelm napisał:

> coś baśce się pomyliło chyba (nadmiar teorii spiskowych?)

pomyliłam linki:)

www.agora.pl/agora_eng/1,66711,1664772.html
                Ja nie mam pojęia o co chodzi. Z pierwszego postu wynika, że Milewicz była
                pytana o związki GW z TAZ i się wyparła. Kto zapytał i dlaczego, czy ktoś wie?
                • elfhelm No bo co to są za związki? 10.07.06, 01:19
                  był raz sobie pan redaktor na rocznicy Agory (3 lata temu). I miała to EM pamiętać?
        • dr.szfajcner Milewicz 3 lata temu wiedziala ze L.Kaczynski 09.07.06, 16:09
          bedzie prezydentem, napisala ten tekst,
          i podarowala Tageszeitung.?
        • cie778 Re: Zwróćcie uwagę! 10.07.06, 11:01
          > basia.basia napisała:
          >
          > > www.agora.pl/agora_eng/1,67063,2386004.html
          >
          > Powyżej jest angielska wersja notki i 3 zdjęcia a wśród nich to z Millerem,
          > Kwaśniewskim, Geremkiem i Michnikiem.
          >
          > A poniżej wersja polska i to zdjęcie zniknęło!

Ciekawostka wielka, bo w tej chwili w obu notatkach są już tylko po 2 zdjęcia. :-D
          To się nazywa podążać za głosem społeczństwa (a przynajmniej basi ;-) )

P.S. Giwi, czy Wy się za dużo nie naczytaliście Orwella? Niedługo zaczniecie
          zdjęcia przerabiać - w końcu co to w czasach PhotoShopa...

jasiol
          • cie778 Re: Zwróćcie uwagę! 10.07.06, 11:14
            cie778 napisał:

> P.S. Giwi, czy Wy się za dużo nie naczytaliście Orwella? Niedługo zaczniecie
            > zdjęcia przerabiać - w końcu co to w czasach PhotoShopa...
            >
            Przepraszam bardzo giwi, zamiast doczytać postanowiłem od razu dokopać.
            Mój błąd.

Pozdrawiam
            jasiol
    • kaczysta Co pisywal maleszka 09.07.06, 14:20
      Archiwa byłej SB, z mocy przepisów obowiązujących w naszym kraju - są TAJNE. (.) Jeżeli Milczanowski udostępni akta Wałęsy - to (.) zaczną się domagać następnych kartotek: Wachowskiego, Falandysza, Cybuli, Olechowskiego. Precedens został uczyniony - spirala obłędu może się rozkręcać.
      Lesław Maleszka, Odtajnić Bolka?, "Gazeta Krakowska" z 1.02.1993 r.
      Czy się to Unii Pracy podoba, czy nie podoba, faktycznie przyłączyła się do chóru "olszewików", którzy z teczek uczynili najważniejszy problem tego kraju. (.) Zastanawiam się jeszcze, kogo i za co miałby zaskarżyć Niesiołowski? Może Anastazję P., że ponoć w barku sejmowym smalił do niej cholewki, ale nic z tego nie wyszło? Jeśli nawet to robił - zwolennicy "wartości chrześcijańskich" na razie nie zabraniają zalecania się. A może za to, że - jak twierdzi sejmowa gejsza - panu posłu śmierdzi z ust? Już sobie wyobrażam. przychodzi Niesiołowski na rozprawę - z mocno sfatygowaną szczoteczką do zębów i z tubką pasty Colgate. Czy ktoś wie, gdzie można kupić dezodorant, który zagłuszy zapach polskiego wychodka?
      Lesław Maleszka, Wdzięczny zapach pasty Colgate, "Gazeta Krakowska" z 6-7.02.1993 r.

wiadomosci.onet.pl/1220083,1292,kioskart.html?drukuj=1
      • piotr7777 Re: Co pisywal maleszka 09.07.06, 14:38
        > Archiwa byłej SB, z mocy przepisów obowiązujących w naszym kraju - są TAJNE.
        (.
        > ) Jeżeli Milczanowski udostępni akta Wałęsy - to (.) zaczną się domagać
        następn
        > ych kartotek: Wachowskiego, Falandysza, Cybuli, Olechowskiego. Precedens
        został
        > uczyniony - spirala obłędu może się rozkręcać.
        > Lesław Maleszka, Odtajnić Bolka?, "Gazeta Krakowska" z 1.02.1993 r.
        > Czy się to Unii Pracy podoba, czy nie podoba, faktycznie przyłączyła się do
        chó
        > ru "olszewików", którzy z teczek uczynili najważniejszy problem tego kraju.
        (.)
        > Zastanawiam się jeszcze, kogo i za co miałby zaskarżyć Niesiołowski? Może Anas
        > tazję P., że ponoć w barku sejmowym smalił do niej cholewki, ale nic z tego
        nie
        > wyszło? Jeśli nawet to robił - zwolennicy "wartości chrześcijańskich" na razie
        > nie zabraniają zalecania się. A może za to, że - jak twierdzi sejmowa gejsza -
        > panu posłu śmierdzi z ust? Już sobie wyobrażam. przychodzi Niesiołowski na roz
        > prawę - z mocno sfatygowaną szczoteczką do zębów i z tubką pasty Colgate. Czy
        k
        > toś wie, gdzie można kupić dezodorant, który zagłuszy zapach polskiego
        wychodka
        > ?
        > Lesław Maleszka, Wdzięczny zapach pasty Colgate, "Gazeta Krakowska" z 6-
        7.02.19
        > 93 r.
        To jest "Gazeta Krakowska", nie Wyborcza. Maleszka nigdy nie pisłą o lustracji
        w "GW".
        • adax4 Już tak źle z Wyborczą , że tak żałośnie kłamie? 09.07.06, 15:06
          "Zasługą" rządu Olszewskiego było pokazanie, co w praktyce oznacza lustracja:
          ZChN-owski minister umieścił na liście agentów komunistycznej bezpieki prezesa
          Zjednoczenia.
          Lesław Maleszka, Pochwała oszustwa, "Gazeta Wyborcza" z 18.09.97 r.

podzielam obawy, że wiele wystąpień polityków prawicowych podminowuje autorytet
          prawa i kruszy instytucje demokratycznego państwa. Apele o rozliczenie PRL, z
          iście inkwizytorską pasją wzywające do dekomunizacji, lustracji, delegalizacji
          SdRP, zrealizować by można jedynie w warunkach stanu wyjątkowego i zawieszenia
          swobód obywatelskich.
          Lesław Maleszka, Historia nie lubi kompromisów, "Gazeta Wyborcza" z 11.09.95 r.

4 czerwca minister spraw wewnętrznych Antoni Macierewicz przekazuje szefom
          klubów parlamentarnych listę posłów i senatorów zarejestrowanych w archiwach
          MSW jako tajni współpracownicy SB. Wybucha skandal. Klub
          parlamentarny "Solidarności" popiera inicjatywę ministra. (.) Wielu związkowców
          zatraciło rozsądek. Mówili o kryptokomunistycznych rządach agentów SB.
          Lesław Maleszka, Druga "Solidarność" w Trzeciej Rzeczypospolitej, "Gazeta
          Wyborcza" z 31.08-1.09.1996 r.

Leszek Sopot: złożyłes wniosek o uznanie za pokrzywdzonego? Nie odpuszczasz
          żadnej okazji żeby wstawić się za agentami.
          • ayran No dobrze... 09.07.06, 15:09
            .... a na czym polega istota związku wyborczej z taz, któego to kłamliwie miała
            wypierać się Milewicz?
            • basia.basia Re: No dobrze... 09.07.06, 15:49
              ayran napisał:

> .... a na czym polega istota związku wyborczej z taz, któego to kłamliwie miała
              > wypierać się Milewicz?

To chodzi chyba o to, że GW zaprosiła na swoje 14-lecie (maj 2003 r.)wydawcę TAZ.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44931547&a=44935119
              • ayran Re: No dobrze... 09.07.06, 17:30
                basia.basia napisała:

> To chodzi chyba o to, że GW zaprosiła na swoje 14-lecie (maj 2003 r.)wydawcę TA
                > Z.

Nie wydawcę, tylko jednego z redaktorów. A ten gość od Reagana o czy miałby
                świadczyć?
          • leszek.sopot Re: Już tak źle z Wyborczą , że tak żałośnie kłam 09.07.06, 15:13
            adax4 napisał:

> Leszek Sopot: złożyłes wniosek o uznanie za pokrzywdzonego? Nie odpuszczasz
            > żadnej okazji żeby wstawić się za agentami.

Tak i dostałem odpowiednie papiery. Jakie to ma znaczenie przy analizie faktów
            i tekstów źródłowych?
            • adax4 Re: Już tak źle z Wyborczą , że tak żałośnie kłam 09.07.06, 15:31
              Tak i dostałem odpowiednie papiery. Jakie to ma znaczenie przy analizie faktów
              i tekstów źródłowych?

no to gratuluję. Co do tekstów źródłowych to wstukanie w google hasła Maleszka
              + lustracja nie wymaga zbyt wiele inwencji. Życzę wiekszej dozy pracowitości w
              poszukiwaniu tekstów żródłowych

www.tygodniksolidarnosc.com/2005/11/7d_mal.htm
              • leszek.sopot Re: Już tak źle z Wyborczą , że tak żałośnie kłam 09.07.06, 15:41
                "Gazeta Krakowska" to krakowski dodatek do Wyborczej?
                Doczytałem, że w tekstach na inne tematy nadmienił o lustracji w sposób mało
                istotny. Jak ktoś się uprze to może twierdzić, że te teksty były o lustracji,
                jak ktoś napisze obiektywnie, to musi przyznać, że w sposób mało istotny coś o
                lustracji w nich wspomniano.
                • adax4 Re: Już tak źle z Wyborczą , że tak żałośnie kłam 09.07.06, 16:10
                  "Gazeta Krakowska" to krakowski dodatek do Wyborczej?Doczytałem, że w tekstach
                  na inne tematy nadmienił o lustracji w sposób mało
                  > istotny. Jak ktoś się uprze to może twierdzić, że te teksty były o lustracji,
                  > jak ktoś napisze obiektywnie, to musi przyznać, że w sposób mało istotny coś
                  o
                  > lustracji w nich wspomniano"

Kpisz czy o drogę pytasz? Najpierw piszesz, że Maleszka pisał tylko o
                  dekomunizacji a gdy przedstawiam dowody to slizgasz się pisząc," że może i
                  pisał ale jak ktoś jest obiektywny to przyzna że w sposób mało istotny coś o
                  lustracji wspominało " Wynika z tego że najpierw "nawrzucałeś" innym a teraz
                  wijesz się jak piskorz.
                  Nie jestem z pewnością tak obiektywny jak Ty ale dla porządku jeszcze raz i
                  specjalnie dla Ciebie wkleję dowody o które prosiłeś. Oczywiście z pokorą
                  przyjmę , że pisanie przez Maleszkę o lustracji nie jest pisaniem o lustracji
                  tylko o dekomunizacji a wklejenie fragmentów jego tekstów jest dowodem
                  maleszkowfobii i obsesji ale mniejsza z tym. Jakoś przeżyję.

homosovietikusowi napisałeś że nigdy nie mijasz się z prawda. To całkiem tak
                  jak Ewa Milewicz. Zarzucasz też innym że się lenia nie szukając tekstów
                  źródłowych a sam manipulujesz. Nie stanowi dla mnie przyjemności polemizowanie
                  z Twoimi poglądami ale : niech tam...

Cytaty

"Zasługą" rządu Olszewskiego było pokazanie, co w praktyce oznacza lustracja:
                  ZChN-owski minister umieścił na liście agentów komunistycznej bezpieki prezesa
                  Zjednoczenia.
                  Lesław Maleszka, Pochwała oszustwa, "Gazeta Wyborcza" z 18.09.97 r.

podzielam obawy, że wiele wystąpień polityków prawicowych podminowuje autorytet
                  prawa i kruszy instytucje demokratycznego państwa. Apele o rozliczenie PRL, z
                  iście inkwizytorską pasją wzywające do dekomunizacji, lustracji, delegalizacji
                  SdRP, zrealizować by można jedynie w warunkach stanu wyjątkowego i zawieszenia
                  swobód obywatelskich.
                  Lesław Maleszka, Historia nie lubi kompromisów, "Gazeta Wyborcza" z 11.09.95 r.

4 czerwca minister spraw wewnętrznych Antoni Macierewicz przekazuje szefom
                  klubów parlamentarnych listę posłów i senatorów zarejestrowanych w archiwach
                  MSW jako tajni współpracownicy SB. Wybucha skandal. Klub
                  parlamentarny "Solidarności" popiera inicjatywę ministra. (.) Wielu związkowców
                  zatraciło rozsądek. Mówili o kryptokomunistycznych rządach agentów SB.
                  Lesław Maleszka, Druga "Solidarność" w Trzeciej Rzeczypospolitej, "Gazeta
                  Wyborcza" z 31.08-1.09.1996 r.
                  • leszek.sopot Re: Już tak źle z Wyborczą , że tak żałośnie kłam 09.07.06, 17:03
                    adax4 napisał:

> Cytaty
                    > "Zasługą" rządu Olszewskiego było pokazanie, co w praktyce oznacza lustracja:
                    > ZChN-owski minister umieścił na liście agentów komunistycznej bezpieki
                    prezesa Zjednoczenia.
                    > Lesław Maleszka, Pochwała oszustwa, "Gazeta Wyborcza" z 18.09.97 r.

Jedno zdanie w tekście o lustracji a cały artykuł był na jaki temat?

> podzielam obawy, że wiele wystąpień polityków prawicowych podminowuje
                    autorytet prawa i kruszy instytucje demokratycznego państwa. Apele o
                    rozliczenie PRL, z iście inkwizytorską pasją wzywające do dekomunizacji,
                    lustracji, delegalizacji SdRP, zrealizować by można jedynie w warunkach stanu
                    wyjątkowego i zawieszenia swobód obywatelskich.
                    > Lesław Maleszka, Historia nie lubi kompromisów, "Gazeta Wyborcza" z 11.09.95
                    r.

W wyliczeniu pojawia się słowo "lustracji" - czy to znaczy, że tekst jest o
                    lustracji?

> 4 czerwca minister spraw wewnętrznych Antoni Macierewicz przekazuje szefom
                    > klubów parlamentarnych listę posłów i senatorów zarejestrowanych w archiwach
                    > MSW jako tajni współpracownicy SB. Wybucha skandal. Klub
                    > parlamentarny "Solidarności" popiera inicjatywę ministra. (.) Wielu
                    związkowców zatraciło rozsądek. Mówili o kryptokomunistycznych rządach agentów
                    SB.
                    > Lesław Maleszka, Druga "Solidarność" w Trzeciej Rzeczypospolitej, "Gazeta
                    > Wyborcza" z 31.08-1.09.1996 r.

Jak pod pierwszym cytatem
                    Możesz się obruszać i podskakiwać na fotelu, ale stwierdzam, że na podstawie
                    tych cytatów nie można powiedzieć, że są to teksty o lustracji, ale co
                    najwyżej, że w tych tekstach pojawiły się nawiązania do lustracji.
                    Zachęcam do analizy a nie do stawiania tez.
                    Ale co tam, jak komuś nie zależy na dokładności to będzie pisał sobie jak chce.
                    Zaznacze tylko, ze w moim pojęciu "tekst o lustracji" oznacza, że tematem
                    całego tekstu jest lustracja. Dla innych może być to taki tekst, nawet
                    wielostronicowy np. o pogodzie, gdzie bąknięto o lustracji, że cały jest o
                    lustracji.
                    Jeszcze może na jedno zwrócę uwagę. Dla niektórych samo dyskutowanie o tym czy
                    coś jest lub nie jest oznacza "obronę kapusi", tak samo jak dyskutoweanie o
                    homoseksualizmie określają niektórzy promocją homoseksualizmu.
                    Adaxie, czy ty umiesz pracować nad tekstami, znasz się choć trochę na analizie
                    tekstów?
                    • adax4 Leszek z Sopotu pracuje nad tekstami Maleszki 09.07.06, 23:40
                      Leszku z Sopotu, po prostu jesteś kłamcą i manipulantem. Każdy cytat można
                      negować w ten sposób. Maleszka walczył piórem z lustracją i dekomunizacją.Warto
                      też pamiętać kontekst całej sytuacji związanej z Maleszką. Wyjątkowo obrzydliwy
                      i lojalny agent SB Lesław Maleszka walczył z lustracją i dekomunizacją w
                      Gazecie Krakowskiej i potem w Gazecie Wyborczej.Ośmieszał, straszył,
                      zniechęcał. Robił to świadomie i celowo, wiedząc że zarówno lustracja jak i
                      dekomunizacji niesie ze sobą ryzyko jego ujawnienia. Analizując problem
                      trzeba zacząć od samego Maleszki:

"W jednej sprawie starałem się programowo nie zabierać głosu. Nie byłem
                      zwolennikiem lustracji i mówiłem o tym w wielu rozmowach - uważałem jednak, że
                      nie mnie wyrokować na łamach gazet, czy lustracja jest potrzebna. Raz jeden
                      pozwoliłem sobie na polemikę w sprawie dekomunizacji.
                      Lesław Maleszka, Byłem "Ketmanem", "Gazeta Wyborcza" z 13.11.2001 r."

Jeżeli Maleszka w swoich artykułach używa słowa lustracja to znaczy że autor
                      zrobił to celowo, chyba że uważasz Maleszkę za idiotę, który w artykuły o
                      pogodzie i ornitologii wplata słowa typu lustracja i dekomunizacja.

www.tygodniksolidarnosc.com/2005/11/7_mal.htm
                      • basia.basia Z archiwum GW... 10.07.06, 00:12
                        adax4 napisał:

> Leszku z Sopotu, po prostu jesteś kłamcą i manipulantem. Każdy cytat można
                        > negować w ten sposób. Maleszka walczył piórem z lustracją i dekomunizacją.

Podtykałam już Leszkowi ten link ale udaje ślepego:)

szukaj.gazeta.pl/archiwum/0,48002,1664761.html?page=1&start=1&bid=fArch&t=iw13bp80861152482476484
                        • leszek.sopot jestem ślepy 10.07.06, 00:15
                          pod podanym linkiem czytam:
                          "brak parametrów - prawdopodobnie wygasła sesja, spróbuj jeszcze raz"
                          • adax4 Leszek z Czerskiej 10.07.06, 01:10
                            cleszek.sopot napisał:

> pod podanym linkiem czytam:

> "brak parametrów - prawdopodobnie wygasła sesja, spróbuj jeszcze raz"

ciekawe bo mi wyświetla bez problemu. Naprawdę tak trudno wejść w Gogle,
                            wklepać Maleszka + lustracja? Czy to przekracza twoje możliwości?

"Maleszka to dla mnie ochydny typ i mierzi mnie, gdy ktoś próbuje w nieudolny
                            sposób wyolbrzymiać jeszcze jego ochydę by tym udowadniać swoją przewagę.
                            Głupie i denne. Co ci z tego przychodzi? Czujesz się lepszy, bohaterski, jedyny
                            sprawiedliwy?
                            Ty mnie nazwałeś kłamcą i manipulantem, to ja ciebie nazwę zadufanym,
                            bezmyślnym dupkiem.
                            "

Kolejne kłamstwo, za każdym razem gdy na forum toczy się dyskusja o agentach,
                            lustracji twoje stanowisko jest zawsze takie jak Gazety Wyborczej.

Czy odpowiedziałeś już Nurniemu na zadane pytanie? :

"Prosilem niedawno by podal nazwisko dowolnego donosiciela SB ktorego
                            przydarzylo mu sie na forum NIE BRONIC i OSKARZAC zarazem IPN czy innych
                            ujawniajacych fakty o podlosc, nienawisc i niekompetencje.

Moze zreszta Edwin z Sopotu to nie EDWIN ino taki Widacki z Sopotu."

przyłączam się do pytania Nurniego i proszę abys mi podał linki swoich wpisów
                            gdzie krytykujesz maleszkę, agentów i donosicieli SB. Jeżeli są takie wpisy na
                            forum to cię oczywiście przeproszę ale jeżeli nie ma to będę ci przypominał,
                            że jesteś oszustem i manipulatorem. I nie jest dowodem chamstwa stwierdzanie
                            faktu , tak więc daruj sobie inwektywy.
                            • leszek.sopot adax z Kodzborowa 10.07.06, 01:17
                              Jakiego donosiciela SB broniłem?
                            • adax4 Re: Leszek z Czerskiej 10.07.06, 08:29
                              Leszek z Czerskiej

"Jakiego donosiciela SB broniłem?"

Leszku , nie rżnij głupa. Pytanie Nurniego było proste. Powtarzam:

• leszek.sopot do "rżnącego głupa" 10.07.06, 12:44
                                Jak ocenić gdy jeden cham posiłkuje się drugim chamem by coś udowodnić? Może
                                tak. Idioci muszą na wzajem sobie bębenek podbijać i mówić o swojej genialności
                                bo tylko idiota idiotę potrafi docenić. Idota myśli, że wystarczy wrzeszczeć i
                                oskarżać, że zupełnie niepotrzebne jest zastanawianie się, dłubanie w faktach,
                                roztrząsanie i różnicowanie ocen. On uważa, że o jego wartości świadczy nie
                                jakość ale siła oskarżeń i ocen - siłą przykrywa swoją nieudolność i pustkę
                                intelektualną. Im ktoś głupszy a bardziej ambitny tym bardziej chamski i
                                krzykliwy. Musi zadeptać wszystkich, którzy mogą podważyć jego debilizm. Jest
                                wówczas z siebie dumny i uważa, że deptanie świaczy o inteligencji. Nie widzi,
                                że deptanie nie ma nic wspólnego z pracą rozumu ale nóg.
                                Żądają ode mnie bym odpowiadał na ich debilne pytanie. Uważają pewnie, że
                                jakiekolwiek zastanowienie się nad skalą działań jakiegoś człowieka
                                podejrzanego o współpracę, podważanie dowodów na ich domniemaną współpracę, to
                                obrona. Z ich optyki jedyną możliwą do przyjęcia opcją jest wrzeszczenie o
                                zdradzie bez rozpatrywania dowodów i bez skalowania winy. Każdy przypadek
                                należy traktować jak najbardziej ostro. To przecież bolszewizm. Nie wystarczy
                                powiedzieć, że ktoś postępował źle, należy pisać, że postąpili bardzo źle, albo
                                wręcz należy przelicytowywać się w barwnych oskarżeniach a wszystkich mniej
                                wrzeszczących oskarżać o przynależność do SB lub po prostu w niewybredny sposób
                                obrażać. Nie wolno mieć wątpliwość - trzeba słowem posługiwać się jak cepem by
                                wdeptać w ziemię tajnego wspólpracownika oraz tych, którzy nie mają na to
                                ochoty. Trzeba popisywać się siłą a nie jakością argumentów by w oczach durniów
                                zyskać akceptację, by dureń o durniu pisał z uznaniem.
                                • adax4 Zdenerwowanie Leszka z Czerskiej 10.07.06, 13:51
                                  Ty wrzeszczysz. Ty wyzywasz od chamów,wariatów z Kocporowa, idiotów,
                                  głupców,debili, bolszewików, durniów. Coś przeoczyłem?

Leszku z Czerskiej, ty zostałeś poproszony nie oto abyś cookolwiek oceniał. Z
                                  góry jestem w stanie przewidzieć co napiszesz. Ja tylko spokojnie pytam po raz
                                  kolejny powtarzam pytanie Nurniego;

Zanim odpowiesz litanią bluzgów i wyzwisk; pomyśl i wytrzyj pianę z ust.
                      • leszek.sopot adax nie pracuje nad żadnymi tekstami 10.07.06, 00:12
                        adax4 napisał:

> Leszku z Sopotu, po prostu jesteś kłamcą i manipulantem.

A ty chamem. O taki poziom rozmowy tobie chodzi?

> Każdy cytat można negować w ten sposób.

???
                        Jest to jedyny materiał, który mogłem przeanalizować.

> Maleszka walczył piórem z lustracją i dekomunizacją.Warto
                        > też pamiętać kontekst całej sytuacji związanej z Maleszką. Wyjątkowo
                        obrzydliwy i lojalny agent SB Lesław Maleszka walczył z lustracją i
                        dekomunizacją w Gazecie Krakowskiej i potem w Gazecie Wyborczej.Ośmieszał,
                        straszył, zniechęcał. Robił to świadomie i celowo, wiedząc że zarówno lustracja
                        jak i dekomunizacji niesie ze sobą ryzyko jego ujawnienia. Analizując problem
                        > trzeba zacząć od samego Maleszki:
                        > "W jednej sprawie starałem się programowo nie zabierać głosu. Nie byłem
                        > zwolennikiem lustracji i mówiłem o tym w wielu rozmowach - uważałem jednak,
                        że nie mnie wyrokować na łamach gazet, czy lustracja jest potrzebna. Raz jeden
                        > pozwoliłem sobie na polemikę w sprawie dekomunizacji.
                        > Lesław Maleszka, Byłem "Ketmanem", "Gazeta Wyborcza" z 13.11.2001 r."
                        > Jeżeli Maleszka w swoich artykułach używa słowa lustracja to znaczy że
                        autor zrobił to celowo, chyba że uważasz Maleszkę za idiotę, który w artykuły o
                        > pogodzie i ornitologii wplata słowa typu lustracja i dekomunizacja.
                        >
                        >
                        > www.tygodniksolidarnosc.com/2005/11/7_mal.htm

Maleszka to dla mnie ochydny typ i mierzi mnie, gdy ktoś próbuje w nieudolny
                        sposób wyolbrzymiać jeszcze jego ochydę by tym udowadniać swoją przewagę.
                        Głupie i denne. Co ci z tego przychodzi? Czujesz się lepszy, bohaterski, jedyny
                        sprawiedliwy?
                        Ty mnie nazwałeś kłamcą i manipulantem, to ja ciebie nazwę zadufanym,
                        bezmyślnym dupkiem.
    • s.k.i.n Re: Ewa Milewicz kłamie w TVN24 09.07.06, 14:28
      pod sąd te babę! łże jak bura suka!
      • piotr7777 Re: czy "Tageszeitung" wydaje Agora? 09.07.06, 14:39
        Nie sądzę.
        Więc to Wy i Wasz Wódz kłamiecie.
        • adam228 Re: czy "Tageszeitung" wydaje Agora? 09.07.06, 15:51
          GW zawsze kłamała...skąd te zdziwienie, że Milewicz też?
          • jacekm22 Re: czy "Tageszeitung" wydaje Agora? 09.07.06, 16:48
            To czytaj tluczku Nasz Dziennik ktory pisze zawsze prawde i sie nie ciep !!
    • skrzat-co-ma-150-lat ale odkryłeś amerykę ;) 09.07.06, 15:49

• haen1950 Re: Ewa Milewicz kłamie w TVN24 09.07.06, 17:34
      Ten artykuł został zamówiony przez Tuska i Niesiołowskiego. Nie mieszajcie w to
      GW.
    • 9111951u Re: Ewa Milewicz kłamie w TVN24 09.07.06, 18:09
      przecież ona nigdy nic innego nie robi zawsze kłamie o co więc pretensje.
    • reakcjonista1 A to ze wywieszenie na drzwiach Wierzejskiego 09.07.06, 18:29
      tabliczki "pederastom i dziennikarzom GW wstep wzbroniony" uznała za akt
      antysemityzmu? Ciekawe :)
      • ubek-bubek Pederaści i dziennikarze GW to Żydzi!!!! 09.07.06, 19:32
        Bubel by tego nie wymyślił.
      • t-800 Re: A to ze wywieszenie na drzwiach Wierzejskiego 09.07.06, 23:42
        Gdyby głupota była lżejsza od powietrza, p. Milewicz latałaby nad ul. Czerską...
    • nazikaczki czy polacy tylko klamia? 10.07.06, 01:11
      • 9111951u Re: czy polacy tylko klamia? 10.07.06, 07:24
        wcale nie :
        Z niejakiego Daniela Passenta śmieje się cała
        Europa. O tym zawiadomił osobiście sam niejaki Daniel Do czego to dochodzi
        śmiać się z braci.
        Inny z tych braci niejaki Zakowski toczył pianę, że Marcinkiewicz został
        zbity jak pies i nie zachował się jak męzczyzna co to powinien walnąć w stół.
        Ten niejaki Żakowski boi stanąc w ringu z krzywoustym bo by ten mu mordę
        obił , ale woła by Marcinkiewicz obił mordę komu innemu.
        W całej tej menażerii żal patrzeć na przyjemną buźkę Wandy Sakowskiej , która
        co godzina pluje jak jej nakazują szefowie na przyszłego premiera. Jak tak
        dalej to ta piękna buźka , będzie wyglądać po tym pluciu jak buzka niejakiej
        Paradowskiej ; czyli wytrzeszcz oczu , wyliniałe tapirowane resztki włosów
        i końska sztuczna szczęka tak będziesz wandulko wyglądać jak spojrzysz w
        lustro po tym pluciu.

• homosovieticus Ewa Milewicz kłamie nie tylko w TVN24 10.07.06, 12:20
      I w tym tkwi teraz cały Jej urok.
      ps
      Dawniej było inaczej.
      • cat8 Re: Ewa Milewicz kłamie nie tylko w TVN24 10.07.06, 12:33
        i komu to przeszkadzało ?
        • homosovieticus Re: Ewa Milewicz kłamie nie tylko w TVN24 10.07.06, 12:47
          Niestety, jabłonie przekwitaja. Kobiety też.
    • rogerr1 Re: Ewa Milewicz kłamie w TVN24 10.07.06, 12:47
      a kto sie teraz przejmuje co papla wybiorcza i milewicz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka