Gość: Kim Re: Sprawa Rywina. Rozpoczęło się wtorkowe posied IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 01:08 Dzięki Andrzejowi za link, nie po raz pierwszy, a Tadeuszowi za opis towarzystwa. Dziś widziałem w Pulsie powtórkę dyskusji o sprawie Rywina, nie ostatnią z pewnością. Kto chce, może zobaczyć, jak Paradowska i Smoleński rżną głupa. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Sprawa Rywina. Rozpoczęło się wtorkowe posied 05.02.03, 01:19 Gość portalu: Kim napisał(a): > Dzięki Andrzejowi za link, nie po raz pierwszy, a Tadeuszowi za > opis towarzystwa. > Dziś widziałem w Pulsie powtórkę dyskusji o sprawie Rywina, nie > ostatnią z pewnością. Kto chce, może zobaczyć, jak Paradowska i > Smoleński rżną głupa. Ja widziałem w Jaskiernię w Grafitti. Na pytanie dlaczego komisja nie zdecydowała się na audit telefoniczny towarzyszy odpowiedział, że poninniśmy mień trochę zaufania do funkcjonariuszy publicznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jareczek Re: Sprawa Rywina. Rozpoczęło się wtorkowe posied IP: *.eridian.pl / 192.168.1.* 05.02.03, 05:00 W czwartek w telewizji odbywa się program "Forum". I to wystarczy.Czwartkowy program trwa niecałą godzinę..."Forum-bis" z którym teraz mamy do czynienia potrwa rok, może dwa, w świetle kamer i przy obecności rozgrzanych dziennikarzy.Przypominam, że politycy jeszcze niczego nigdy nie wyjaśnili.Jeżeli ktoś znam przykład "wyjaśnienia", proszę o kontakt.Acha, jako osobę troche znającą prawo karne bawi mnie kompletna indolencja członków komisji w tym zakresie.Was też, drodzy prawnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jareczek Re: Sprawa Rywina. Rozpoczęło się wtorkowe posied IP: *.eridian.pl / 192.168.1.* 05.02.03, 05:01 W czwartek w telewizji odbywa się program "Forum". I to wystarczy.Czwartkowy program trwa niecałą godzinę..."Forum-bis" z którym teraz mamy do czynienia potrwa rok, może dwa, w świetle kamer i przy obecności rozgrzanych dziennikarzy.Przypominam, że politycy jeszcze niczego nigdy nie wyjaśnili.Jeżeli ktoś znam przykład "wyjaśnienia", proszę o kontakt.Acha, jako osobę troche znającą prawo karne bawi mnie kompletna indolencja członków komisji w tym zakresie.Was też, drodzy prawnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jareczek Re: Sprawa Rywina. Rozpoczęło się wtorkowe posied IP: *.eridian.pl / 192.168.1.* 05.02.03, 05:03 W czwartek w telewizji odbywa się program "Forum". I to wystarczy.Czwartkowy program trwa niecałą godzinę..."Forum-bis" z którym teraz mamy do czynienia potrwa rok, może dwa, w świetle kamer i przy obecności rozgrzanych dziennikarzy.Przypominam, że politycy jeszcze niczego nigdy nie wyjaśnili.Jeżeli ktoś znam przykład "wyjaśnienia", proszę o kontakt.Acha, jako osobę troche znającą prawo karne bawi mnie kompletna indolencja członków komisji w tym zakresie.Was też, drodzy prawnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jareczek Re: Sprawa Rywina. Rozpoczęło się wtorkowe posied IP: *.eridian.pl / 192.168.1.* 05.02.03, 05:05 W czwartek w telewizji odbywa się program "Forum". I to wystarczy.Czwartkowy program trwa niecałą godzinę..."Forum-bis" z którym teraz mamy do czynienia potrwa rok, może dwa, w świetle kamer i przy obecności rozgrzanych dziennikarzy.Przypominam, że politycy jeszcze niczego nigdy nie wyjaśnili.Jeżeli ktoś znam przykład "wyjaśnienia", proszę o kontakt.Acha, jako osobę troche znającą prawo karne bawi mnie kompletna indolencja członków komisji w tym zakresie.Was też, drodzy prawnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jareczek Re: Sprawa Rywina. Rozpoczęło się wtorkowe posied IP: *.eridian.pl / 192.168.1.* 05.02.03, 05:06 W czwartek w telewizji odbywa się program "Forum". I to wystarczy.Czwartkowy program trwa niecałą godzinę..."Forum-bis" z którym teraz mamy do czynienia potrwa rok, może dwa, w świetle kamer i przy obecności rozgrzanych dziennikarzy.Przypominam, że politycy jeszcze niczego nigdy nie wyjaśnili.Jeżeli ktoś znam przykład "wyjaśnienia", proszę o kontakt.Acha, jako osobę troche znającą prawo karne bawi mnie kompletna indolencja członków komisji w tym zakresie.Was też, drodzy prawnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jareczek Re: Sprawa Rywina. Rozpoczęło się wtorkowe posied IP: *.eridian.pl / 192.168.1.* 05.02.03, 05:10 W czwartek w telewizji odbywa się program "Forum". I to wystarczy.Czwartkowy program trwa niecałą godzinę..."Forum-bis" z którym teraz mamy do czynienia potrwa rok, może dwa, w świetle kamer i przy obecności rozgrzanych dziennikarzy.Przypominam, że politycy jeszcze niczego nigdy nie wyjaśnili.Jeżeli ktoś znam przykład "wyjaśnienia", proszę o kontakt.Acha, jako osobę troche znającą prawo karne bawi mnie kompletna indolencja członków komisji w tym zakresie.Was też, drodzy prawnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plus Re: Sprawa Rywina. Rozpoczęło się wtorkowe posied IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.02.03, 06:55 I tak w kolko. Sprzedali i rozkradli caly kraj i te szmaty mowia jeszcze o demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Sprawa Rywina. Rozpoczęło się wtorkowe posied IP: *.tu.kielce.pl 05.02.03, 08:41 panie, panowie, jedno jest pewne: sprawa jest tak głęboka, że średnica Ziemi nie wsytarczy aby taką głęboką studnię wykopać. pan k. i inni siedzą w tym po uszy. oczywiście kaktus mi wyrośnie na dłoni jak społeczeństwo dowie się czym naprawdę się ONI zajmują i z czego żyją! szczerze pisząc nie mogę ich już słuchać!!!!!!!! już niedługo przyjdzie na ten świat super alexander wielki, super cezar, super alladyn, super napoleon, super hitler wytnie ich wszystkich (część zwykłych obywateli również) i wrócą szczęśliwe czasy ponurego śrendiowiecza bez pana k. i kliki innych historyków, prawników od bezprawia i uczciwych naciągaczy własnego społeczeństwa - wrzód zostanie przypalony! zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel JA TEŻ MAM BILLING IP: *.net / 192.168.1.* 05.02.03, 09:02 tylko że na nim są pokazywane tylko numery, które ja wybrałem. Jak któś do mnie dzwoni i mówi mi różne głupoty....niestety nie ma odzwierciedlenia w billingu, ale ma odzwierciedlenie w billingach osoby dzwoniącej (np. p. Jakubowskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jar Re: JA TEŻ MAM BILLING IP: proxy / *.haan.de.varian.com 05.02.03, 10:52 Gość portalu: obywatel napisał(a): > tylko że na nim są pokazywane tylko numery, które ja wybrałem. > Jak któś do mnie dzwoni i mówi mi różne głupoty....niestety nie > ma odzwierciedlenia w billingu, ale ma odzwierciedlenie w > billingach osoby dzwoniącej (np. p. Jakubowskiej). > Tez mi to podpadlo, ze w ten sposob komisja sprawdzi tylko rozmowy wychodzace od Lwa,czyli szacunkowo polowe (moze stad ten szacunek posla Rokity, ze szanse rozwiazania afery spadly o 50% :-) A druga sprawa to fakt, ze takie informacje chyba nie sa u operatorow przechowywane wiecznie (ze wzgledu na roznego rodzaju rozwiazania prawne o ochronie danych osobowych). N.p. w Niemczech operator przechowuje billingi 60 dni a pozniej MUSI je skasowac, wiec w podobnych przypadkach prokuratura ma tylko 60 dni czasu na ewentualne zabezpieczenie takich danych. Czy ktos na forum ma wiarygodne informacje czy podobne rozwiazanie istnieje w polskim prawie? Jesli tak, to cala ta debata na temat zabezpieczania billingow nie ma raczej sensu po ɲ miesiacach od faktu. Jar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBERT FARSA : NAŁĘCZ NA PASKU IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 05.02.03, 09:46 POŚLE NAŁĘCZ, PRZECIEŻ MILLERA I KWIATKOWSKIEGO WYMIENIŁ RYWIN Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: FARSA : NAŁĘCZ NA PASKU 05.02.03, 15:20 Gość portalu: ROBERT napisał(a): > POŚLE NAŁĘCZ, PRZECIEŻ MILLERA I KWIATKOWSKIEGO WYMIENIŁ RYWIN Nałęcz wie, że są niewinni. Swoją drogą u mordercy też nie powinno się robić rewizji, ponieważ do momentu ogłoszenia wyroku jest on niewinny. Paragraf 22 się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof fan Re: Sprawa Rywina. Rozpoczęło się wtorkowe posied IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 05.02.03, 11:03 K A L I S Z G A T E - Lew kupił juz nowe komórki na kartę, także dla "mec"Kalisza i {za przeproszenie) profesora - wirtuoza "KPK jednej nocy". Po ptokach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan. Re: Sprawa Rywina. Rozpoczęło się wtorkowe posied IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.02.03, 11:14 Czekam na wezwanie Michnika -odpierdolcie sie od Jaruzelskiego, Kiszczaka ,Rywina,Milera ,Kwiatkowskiego,Czarzastego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas GW manipuluje IP: *.bmj.net.pl 05.02.03, 11:16 Tytuł nie oddaje tego, co się działo w tej żałosnej komisji. SLD chce ukręcić łeb całej sprawie, a GW im w tym pomaga. Nie dość, że Michnik ukrywał to przez pół roku, to teraz zamiast domagać się wyjaśnienień od zamieszanych w tę sprawę polityków, GW ogranicza relację z posiedzenia komisji do skąpych informacji. A przecież w TV była relacja, więc całe to ukrywanie nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igstr Re: Sprawa Rywina. Rozpoczęło się wtorkowe posied IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 11:18 Myślę, że przeszukiwanie biur pana Rywina można było sobie darować. Po tylu miesiącach nie ma już tam czego szukać. To trzeba było zrobić od razu i za zaniechanie tego działania odpowiadają panowie Miller i Kurczuk. I jeszcze jedno. Pan Ziobro móglby wreszcie skończyć straszenie wyjściem z komisji. To jest niepoważne. Sam bym chętnie przejrzał billinigi Premiera, ale rozumiem, że jest to zbędna ciekawość. Poza tym analiza rocznych billingów to są długie tygodnie jeśli nie miesiące i lepiej skoncentrować się na przesłuchaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Myśl koleś IP: *.bmj.net.pl 05.02.03, 11:32 Gość portalu: igstr napisał(a): > Sam bym chętnie przejrzał billinigi > Premiera, ale rozumiem, że jest to zbędna ciekawość. To nie jest zbędna ciekawość, bilingi wskażą, czy Miller dzwonił do Rywina w okresie o który chodzi. > Poza tym > analiza rocznych billingów to są długie tygodnie jeśli nie > miesiące i lepiej skoncentrować się na przesłuchaniach. Po co przeglądać bilingi z całego roku? Wystarczy przejrzeć bilingi z okresu o który chodzi w tym dochodzeniu i sprawdzić kto dzwonił na konkretne numery - taki przegląd robi się komputerem w kilka minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igstr Re: Myśl koleś IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 13:24 Sprawdzając bilingi Rywina można sprawdzić rozmowy niezależnie od tego czy dzwonił Rywin czy do niego dzwoniono, nie trzeba więc brać billingów od Millera. A za informacje do kogo dzwonił i czyje rozmowy odbierał Szef Rządu każdy wywiad odda swą duszę. Ziobro powinien puknąć się w czoło. A informację że billingi mają objąć rok czasu przeczytałem w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igstr Re: Myśl koleś IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 13:25 Sprawdzając bilingi Rywina można sprawdzić rozmowy niezależnie od tego czy dzwonił Rywin czy do niego dzwoniono, nie trzeba więc brać billingów od Millera. A za informacje do kogo dzwonił i czyje rozmowy odbierał Szef Rządu każdy wywiad odda swą duszę. Ziobro powinien puknąć się w czoło. A informację że billingi mają objąć rok czasu przeczytałem w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jar Re: Lepiej jednak myśl koleś IP: proxy / *.haan.de.varian.com 05.02.03, 13:39 Gość portalu: igstr napisał(a): > Sprawdzając bilingi Rywina można sprawdzić rozmowy niezależnie od tego czy > dzwonił Rywin czy do niego dzwoniono, nie trzeba więc brać billingów od > Millera. Billing jak sama nazwa wskazuje, jest rodzajem rachunku telefonicznego, wiec wystepuja na nim tylko rozmowy wychodzace z tego numeru. Nie wiem skad masz te wiadomosci, ze mozna z billingu jakiegos konkretnego numeru otrzymac takze numery rozmow przychodzacych (szczegolnie, ze n.p. dzwoniac z komorki, mozna sobie zastrzec numer, tak ze nie jest on przekazywany do numeru na ktory sie dzwoni). Jar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igstr Re: Lepiej jednak myśl koleś IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 15:12 jakiś czas temu miałem włamanie poprzedzone głuchymi telefonami. Panowie z policji poradzili mi, żebym zwrócił się o biling telefonów "przychodzących" i zapewnili mnie, że nie ma z tym problemu z wyjątkiem paru złotych opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Lepiej jednak myśl koleś 05.02.03, 15:56 Gość portalu: igstr napisał(a): > jakiś czas temu miałem włamanie poprzedzone głuchymi telefonami. Panowie z > policji poradzili mi, żebym zwrócił się o biling telefonów "przychodzących" i > zapewnili mnie, że nie ma z tym problemu z wyjątkiem paru złotych opłaty. Jak to się stało, że geniusz prokuratorski Kapusty na to nie wpadł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jar Re: Lepiej jednak myśl koleś IP: proxy / *.haan.de.varian.com 05.02.03, 17:24 Gość portalu: igstr napisał(a): > jakiś czas temu miałem włamanie poprzedzone głuchymi telefonami. Panowie z > policji poradzili mi, żebym zwrócił się o biling telefonów "przychodzących" i > zapewnili mnie, że nie ma z tym problemu z wyjątkiem paru złotych opłaty. Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze istnieje takie cos jak "billing rozmow przychodzacych" a nawet gdyby jakims cudem takie dane byly gdzies w centrali zapamietywane, to jesli dzwoniacy z komorki wybral by zastrzeganie numeru, to jego numer i tak nie byl by przekazywany dzwoniacemu. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Lepiej jednak myśl koleś 05.02.03, 17:36 Gość portalu: Jar napisał(a): > Gość portalu: igstr napisał(a): > > > jakiś czas temu miałem włamanie poprzedzone głuchymi > telefonami. Panowie z > > policji poradzili mi, żebym zwrócił się o biling telefonów > "przychodzących" i > > zapewnili mnie, że nie ma z tym problemu z wyjątkiem paru > złotych opłaty. > Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze istnieje takie cos jak "billing > rozmow przychodzacych" a nawet gdyby jakims cudem takie dane byly > gdzies w centrali zapamietywane, to jesli dzwoniacy z komorki > wybral by zastrzeganie numeru, to jego numer i tak nie byl by > przekazywany dzwoniacemu. Dzwoniącemu nie ale prokuraturze jak najbardziej. Firmy telekomunikacyjne mają wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jar Re: Lepiej jednak myśl koleś IP: proxy / *.haan.de.varian.com 05.02.03, 18:36 douglasmclloyd napisał: > Gość portalu: Jar napisał(a): > > > Gość portalu: igstr napisał(a): > > > > > jakiś czas temu miałem włamanie poprzedzone głuchymi > > telefonami. Panowie z > > > policji poradzili mi, żebym zwrócił się o biling telefonów > > "przychodzących" i > > > zapewnili mnie, że nie ma z tym problemu z wyjątkiem paru > > złotych opłaty. > > > Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze istnieje takie cos jak "billing > > rozmow przychodzacych" a nawet gdyby jakims cudem takie dane byly > > gdzies w centrali zapamietywane, to jesli dzwoniacy z komorki > > wybral by zastrzeganie numeru, to jego numer i tak nie byl by > > przekazywany dzwoniacemu. > > Dzwoniącemu nie ale prokuraturze jak najbardziej. Firmy telekomunikacyjne mają > wszystko. Mimo to nie wierze ze istnieje cos takiego jak billing rozmow przychodzacych, ktory mozna sobie post factum zamowic u operatora. Nie badzcie smieszni. Jesli by to bylo tak proste, to przez samo sprawdzenie billingu Rywina juz by sie mialo wszystkie potrzebne informacje. Przeciez ci poslowie opozycji nie chcieli billingow Millera, Jakubowskiej itd, tylko po to, zeby sprawdzic z kim oni sobie poza Rywinem telefonuja. Jar Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Lepiej jednak myśl koleś 05.02.03, 18:44 Gość portalu: Jar napisał(a): > douglasmclloyd napisał: > > > Gość portalu: Jar napisał(a): > > > > > Gość portalu: igstr napisał(a): > > > > > > > jakiś czas temu miałem włamanie poprzedzone głuchymi > > > telefonami. Panowie z > > > > policji poradzili mi, żebym zwrócił się o biling telefonów > > > "przychodzących" i > > > > zapewnili mnie, że nie ma z tym problemu z wyjątkiem paru > > > złotych opłaty. > > > > > Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze istnieje takie cos jak > "billing > > > rozmow przychodzacych" a nawet gdyby jakims cudem takie dane > byly > > > gdzies w centrali zapamietywane, to jesli dzwoniacy z komorki > > > wybral by zastrzeganie numeru, to jego numer i tak nie byl by > > > przekazywany dzwoniacemu. > > > > Dzwoniącemu nie ale prokuraturze jak najbardziej. Firmy > telekomunikacyjne mają > > wszystko. > > Mimo to nie wierze ze istnieje cos takiego jak billing rozmow > przychodzacych, ktory mozna sobie post factum zamowic u > operatora. > > Nie badzcie smieszni. Jesli by to bylo tak proste, to przez samo > sprawdzenie billingu Rywina juz by sie mialo wszystkie potrzebne > informacje. Przeciez ci poslowie opozycji nie chcieli billingow > Millera, Jakubowskiej itd, tylko po to, zeby sprawdzic z kim oni > sobie poza Rywinem telefonuja. I SLD się wytraszyło, że mogli oni telefonować do Masy, Baraniny albo innego Krakowiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jar Re: Lepiej jednak myśl koleś IP: proxy / *.haan.de.varian.com 05.02.03, 20:29 douglasmclloyd napisał: > Gość portalu: Jar napisał(a): > > > douglasmclloyd napisał: > > > > > Gość portalu: Jar napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: igstr napisał(a): > > > > > > > > > jakiś czas temu miałem włamanie poprzedzone głuchymi > > > > telefonami. Panowie z > > > > > policji poradzili mi, żebym zwrócił się o biling telefonów > > > > "przychodzących" i > > > > > zapewnili mnie, że nie ma z tym problemu z wyjątkiem paru > > > > złotych opłaty. > > > > > > > Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze istnieje takie cos jak > > "billing > > > > rozmow przychodzacych" a nawet gdyby jakims cudem takie dane > > byly > > > > gdzies w centrali zapamietywane, to jesli dzwoniacy z komorki > > > > wybral by zastrzeganie numeru, to jego numer i tak nie byl by > > > > przekazywany dzwoniacemu. > > > > > > Dzwoniącemu nie ale prokuraturze jak najbardziej. Firmy > > telekomunikacyjne mają > > > wszystko. > > > > Mimo to nie wierze ze istnieje cos takiego jak billing rozmow > > przychodzacych, ktory mozna sobie post factum zamowic u > > operatora. > > > > Nie badzcie smieszni. Jesli by to bylo tak proste, to przez samo > > sprawdzenie billingu Rywina juz by sie mialo wszystkie potrzebne > > informacje. Przeciez ci poslowie opozycji nie chcieli billingow > > Millera, Jakubowskiej itd, tylko po to, zeby sprawdzic z kim oni > > sobie poza Rywinem telefonuja. > > I SLD się wytraszyło, że mogli oni telefonować do Masy, Baraniny albo innego > Krakowiaka. Musze sie przyznac, ze ciagle watpie, a to z tego prostego powodu, ze gdyby w billingu Rywina byly zarowno wychodzace jak i przychodzace rozmowy, to SLD mialo by w ten sposob wspanialy i "gaszacy" opozycje argument na obradach komisji dlaczego ich zdaniem nie potrzebne jest sprawdzanie billingow Millera, Jakubowskiej & CO. (nie przypominam sobie, zeby ten argument padl, a bylby przeciez ewidentny) Nie musieli by wtedy uzywac tych swoich innych idiotycznych argumentow, ze "pomowienie jednej osoby nie jest powodem do ingerowania prokuratury w jej prywatne sprawy", poniewaz bylo by jasne, ze jezeli w billingu Rywina nie pojawia sie numer Millera, to Rywin nie dzwonil do Millera ani Miller do Rywina. Moim zdaniem troche za mocno weszysz podstep, gdzie go nie ma. Przeciez opozycja tez w pierwszym rzedzie chce ustalic czy Rywin sie w tym konkretnym okresie kontaktowal z "grupa trzymajaca wladze" i tymi kilkoma osobami wymienionymi przez Rywina. (Czy Miller dzwonil do Baraniny, Putina czy Dalaj Lamy nie jest an wokandzie.) A ze SLD "zezwolilo" tylko na sprawdzenie billingu Rywina, to uniemozliwia to ujawnienie osob kontaktujacych sie z Rywinem, a pozwola jedynie ustalic te, z ktorymi Rywin sie kontaktowal. I cala awantura w komisji toczyla sie wlasnie o to, ze negatywne sprawdzenie billingu Rywina (=brak numerow Millera,Jakubowskiej etc) nie jest zadnym dowodem na to, ze nie bylo w tym okresie kontaktow tych wymienionych osob z Rywinem. Jar Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Myśl koleś 05.02.03, 15:51 Gość portalu: igstr napisał(a): > Sprawdzając bilingi Rywina można sprawdzić rozmowy niezależnie od tego czy > dzwonił Rywin czy do niego dzwoniono, nie trzeba więc brać billingów od > Millera. A za informacje do kogo dzwonił i czyje rozmowy odbierał Szef Rządu > każdy wywiad odda swą duszę. Miller zawsze może honorowo podać się do dymisji, tak jak robią to premierzy państw cywilizowanych. > Ziobro powinien puknąć się w czoło. A informację > że billingi mają objąć rok czasu przeczytałem w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yavoer Sprawa Rywina IP: proxy / 213.76.140.* 05.02.03, 11:19 Najbardziej bawi mnie fakt, iż "szanowna" komisja w mediach rozgłasza odpowiednio wcześniej, co ZAMIERZA zrobić. Gdyby to mnie oskarżano, to chciałbym wiedzieć co chcą u mnie sprawdzić - wiedziałbym przynajmniej, które dowody mam "zabezpieczyć" - twarde dyski komputera, laptopa, mieszkanie oczyścić, itp. Widać komisji baaaaardzo zależy na ujawnieniu wszystkich dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Sprawa Rywina IP: *.bmj.net.pl 05.02.03, 11:26 Gość portalu: Yavoer napisał(a): > Najbardziej bawi mnie fakt, iż "szanowna" komisja w mediach rozgłasza > odpowiednio wcześniej, co ZAMIERZA zrobić. Gdyby to mnie oskarżano, to > chciałbym wiedzieć co chcą u mnie sprawdzić - wiedziałbym przynajmniej, które > dowody mam "zabezpieczyć" - twarde dyski komputera, laptopa, mieszkanie > oczyścić, itp. Widać komisji baaaaardzo zależy na ujawnieniu wszystkich dowodów Nie zabezpieczysz bilingów, ksiąg gości premiera, szefa TVP itp. Twarde dyski, jak się bardzo chce, też można odczytac po ich skasowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Sprawa Rywina. Rozpoczęło się wtorkowe posied IP: proxy / *.nll.se 05.02.03, 13:21 Wytlomaczenie tego co sie od jakiegos czasu dzieje w Polsce; tych wszystkich afer, aferek, przejec wrogich i przyjaznych, calego zamieszania, jest mimo wszystko proste: chodzi o wladze! Nie chodzi tu jednak o wladze sensu stricte, bo kto by sie dzisiaj przejmowal czyms takim. Chodzi o wladze, ktora daje duze pieniadze, ktora rozdziela cieple posady, pozwalajace "przezimowac" do nastepnego sezonu (tu: wyborow), posady pozwalajace odpoczac po wytezonej walce z "wrogiem klasowym", ktory dazy do tych samych "celow" albo pozwalajace zaszyc sie w zacisznym gabinecie banku albo spolki, po jakiejs kompromitacji, ktora odkryja i naglosnia bezczelni dziennikarze. Do utrzymania albo odzyskania wladzy potrzeba dwoch waznych elementow: poteznego aparatu propagandowego i duzych pieniedzy, ktore miedzy innymi ten aparat sfinansuje. Potrzeba tez przyjaznego aparatu "ucisku" tzn sluzby bezpieczenstwa, prokuratury, sadow. Przychylnosc tego aparatu mazna zapewnic obsadzajac odpowiednie stanowiska przez "swoich" ludzi, ktorzy beda za wszelka cene walczyc o zachowanie status quo, czyli o ochrone calego ukladu, czyli po prostu o swoje tylki, czyli mowiac prosto o dobrze platne posady. Czesc przychychylnosci mozna tez kupic wykorzystujac ludzi spoza ukladu, placac im wyprana gotowka, jakas dobra, czasem dozywotnia posada, albo obiecujac innego rodzaju zyski po wygranej "walce". Jezeli chodzi o aparat propagandowy, w momencie kiedy wieloletnie starania o przychylnosc GW spelzly, z roznych powodow na niczym, a gazeta Urbana i inne wydawnictwa postkomunistyczne upadly lub sie skompromitowaly; nalezy zbudowac od podstaw nowa machine propagandowa zakladajac anty- Agore. Pieniadze na finansowanie tego wszystkiego mozna uzyska wykupujac (prywatyzujac) najlepsze, panstwowe jeszcze przedsiebiorstwa. Generalnie rzecz biorac, czlonkowie PZPR (a przynajmniej niektorzy z nich), sa niezle zaprawieni w tej "grze", majacej na celu uzyskanie i utrzymanie wladzy. Najinteligentniejsi z nich trzymali i probuja trzymac sie nadal w tle ("grupa, ktora ma wladze"), pociagajac tylko za sznurki. Inteligentne lecz niezbyt madre i pozbawione zasad marionetki w rodzaju Czarzastego, Kwiatkowskiego staraja sie wykonac sznurkowe polecenia wykorzystujac jeszcze glupszych od siebie, jak pokazuje przypadek Rywina. Propozycje "grupy, ktora ma wladze", jak do tej pory, byly dla maluczkich "niewidzialne", poniewaz byly wysuwane pod adresem albo "swoich" z ukladu, albo komletnie skorumpowanych ludzi bez zasad, ktorzy pozostawali lojalni wobec "grupy". Rywin (a byc moze tez i "grupa"), przychodzac do Michnika zrobil blad, zaliczajac go do wyzej wymienionych. Okazalo sie jednak, ze Adam Michnik albo jest uczciwy i ma jeszcze zasady (w co chce wierzyc), albo przestraszyla go propozycja i postanowil sie zabezpieczyc nagraniem rozmowy; propozycja Rywina mogla byc rownie dobrze wykorzystana do szantazu i unieszkodliwienia GW w odpowiednim czasie. Adam Michnik czekal pol roku i zapewne probowal dowiedziec sie, prowadzac dziennikarskie sledztwo, o co w tym wszystkim chodzi. Po szesciu miesiacach okazalo sie, ze nikt nie chce wziasc sprawy w swoje rece (tu: kardynalny blad Millera) i, ze Adam Michnik musi sie bronic sam, wykonujac ruch jako pierwszy. Dzieki Bogu, ze tak sie stalo! Dzieki Adamowi Michnikowi, niezaleznie od motywow, ktore nim kierowaly, ze oglosil sprawe publicznie. Mam nadzieje, ze ma on jeszcze jakies asy w rekawie, ktorymi zagra w odpowiednim czasie, kompromitujac kolesiow do reszty. Byc moze bedzie to poczatek konca wszystkich bezczelnych gnojkow bez zasad (mam tu na mysli nie tylko postkomunistow). Byc moze, mimo wysilkow PZPR-owskich cwaniakow z groteskowej komisji sejmowej, cos waznego zostanie wyjasnione i sprawie nie da sie ukrecic lba. Byc moze, co daj Boze, bedzie to prawdziwy poczatek uczciwej III Rzeczypospolitej. Pozdrowienia Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Rywinowi pomyliły się role 05.02.03, 15:37 "Lew Rywin wniósł o przesłuchanie kolejnych świadków i zapowiedział, że zwroci się do Sejmu o wyłącznie z prac komisji śledczej Zbigniewa Ziobry (PiS) - powiedział PAP rzecznik Prokuratury Apelacyjnej Zbigniew Jaskólski." Jeszcze chwila i zacznie przesłuchiwać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catharsis Re: Rywinowi pomyliły się role IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 17:55 douglasmclloyd napisał: > "Lew Rywin wniósł o przesłuchanie kolejnych świadków i zapowiedział, że zwroci > się do Sejmu o wyłącznie z prac komisji śledczej Zbigniewa Ziobry (PiS) Lub nie daj Boże wpadnie w końcu na jakiś trop czy pociągnie za niewłaściwy sznurek. Jest się czego bać. > powiedział PAP rzecznik Prokuratury Apelacyjnej Zbigniew Jaskólski." > > Jeszcze chwila i zacznie przesłuchiwać! Poseł Samoobrony w Komisji zgłosił wniosek o objęcie ochroną Rywina coby nie stracić sznurka (mogącego doprowadzić do kłębka)w niewyjaśnionych okolicznościach (podobnie jak Papały czy zabójcy Dębskiego). Bardziej uzasadnionym wnioskiem byłoby w tym względzie objęcie ochroną Ziobry ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ba-s Re: Sprawa Rywina. Rozpoczęło się wtorkowe posied 05.02.03, 18:17 Przewodniczący Kalisz, bo przecież Nałęcz to podstawiony dupek załatwią sprawę tak: 1. Służacy im wiernie prokuratorzy nie znajdą dowodów przestępstwa Dowód powołanie panienki Piwnik o sprawy FOZZ na ministra sprawiedliwości, a zatem sprawa się przedawni. Brawo polityczny majstersztyk. Kasa SLD znów bogatsza Nikt nic nie zrobił Millerowi za sprowadzanie dolców z ZSRR wbrew prawu. 2. Zarobią tylko ciężką kasę członkowie spec komisji za posiedzenia. 3. No może Michnik będzie internowany za szkodliwą działalność wobec PZPR Odpowiedz Link Zgłoś