Gość: Diabel IP: *.proxy.aol.com 06.02.03, 22:27 www.alternatywa.com/modules.php?name=News&file=article&sid=164 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kagan Re: CO TALMUD MOWI O JEZUSIE IP: proxy / *.vic.bigpond.net.au 07.02.03, 00:36 Czy mowi tez o tym, ze Jeszua (z grecka "Jezus"), byl nieslubnym dzieckiem zydowki Miriam i rzymskiego zolnierza Pantary, ze byl, jak kazdy zydek, obrzezany zaraz po urodzeniu (dokl. 1 stycznia), i ze byl falszywym mesjaszem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej A co z JHVH ? IP: 12.46.161.* 07.02.03, 01:16 A czy mowi tez, ze cala idea zydowskiego boga JHVH jest glupim zabobonem ? Gość portalu: Kagan napisał(a): > Czy mowi tez o tym, ze Jeszua (z grecka "Jezus"), > byl nieslubnym dzieckiem zydowki Miriam i rzymskiego > zolnierza Pantary, ze byl, jak kazdy > zydek, obrzezany zaraz po urodzeniu (dokl. 1 stycznia), > i ze byl falszywym mesjaszem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Do Kagana pytanko mam IP: *.upc.chello.be 07.02.03, 01:21 Mr. Symcha Keller Gmina Wyznaniowa Zydowska ul. Pomorska 18 Lodz 90-201, Poland Phone: 48-42-6320427 Fax: 48-42-6335156 Kagan to jakas Twoja rodzina? Odpowiedz Link Zgłoś
lolo271 Re: Do Kagana pytanko mam 07.02.03, 01:28 Gość portalu: Ania napisał(a): > Mr. Symcha Keller > Gmina Wyznaniowa Zydowska > ul. Pomorska 18 > Lodz 90-201, Poland > Phone: 48-42-6320427 > Fax: 48-42-6335156 > > > Kagan to jakas Twoja rodzina? ______________________________________ <>...Ania,jak smiesz............................ Wyznianiowa czy nie,zawsze to ludzie! ...........p.s...Zreszta to prawda ze Kosciol Katolicki nie dbal o Jezusa........... Czy ty cztalas Biblie?................toz to SUPERMEN!........... Mialem kiedys plakat z Jezusem......Ten to potrafil zyc!Olal wszystkich!..... Caly ten glupi kram........ Jezus POWER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re Lolo IP: *.upc.chello.be 07.02.03, 01:35 To bylo pytanko do Kagana i on bedzie wiedzial o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo271 Re: Re Lolo 07.02.03, 01:37 Gość portalu: Ania napisał(a): > To bylo pytanko do Kagana i on bedzie wiedzial o co chodzi. _____________________________________ <>...W towrzystwie nie ma tajemnic!............. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo271 Ania............... 07.02.03, 01:46 <>...Jezeli jeszcze raz podasz adres jakis............ To znajdziesz sie na pierwszej stronie!............ Nie,nie mam znajomosci,ale cos wymysle...............i wydam zaskorniaki......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Ania............... IP: *.upc.chello.be 07.02.03, 01:59 lolo271 napisał: > <>...Jezeli jeszcze raz podasz adres jakis............ > To znajdziesz sie na pierwszej stronie!............ > Nie,nie mam znajomosci,ale cos wymysle...............i wydam > zaskorniaki......... A na jakiej pierwszej stronie i gdzie?Bo jestem zainteresowana? Odpowiedz Link Zgłoś
lolo271 Re: Ania............... 07.02.03, 02:23 <>...Aniu.................sprawa jest powazna! Kagan chce cos nam zakomunikowac! ..........p.s...ja wiem ze lubisz pierwsza strone........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do Kagana pytanko mam IP: *.vic.bigpond.net.au 08.02.03, 04:56 Gość portalu: Ania napisał(a): > Mr. Symcha Keller > Gmina Wyznaniowa Zydowska > ul. Pomorska 18 > Lodz 90-201, Poland > Phone: 48-42-6320427 > Fax: 48-42-6335156 K: NIE sadze! Co prawda urodzilem sie (przejazdem) w miescie Lodzi, ale ja jestem z bawarskich Kellerow, katolikow "rzymskich" (pradziadek zostal sciagniety z Bawarii przez wlasciciela cukrowni w Lesznie pod Warszawa jako iz potrzebny byl kierownik, ktory znal sie na etchnologii produkcji cukru z burakow cukrowych). > Kagan to jakas Twoja rodzina? K: Raczej NIE, jak widac z powyzszego. Jacys to "farbowani" Kellerzy (Keller to nazwisko chlopskie, z Bawarii i Szwajcarii; a takze Szkocji - McKellar; zydzi, jak wiadomo, praca na roli sie nie hanbili, woleli zyc jak pasozyty, z cudzej pracy, jak Michnik i ska). Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
vline Chyba że Szkot ochlapus 08.02.03, 22:28 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Gość portalu: Ania napisał(a): > > Mr. Symcha Keller > > Gmina Wyznaniowa Zydowska > > ul. Pomorska 18 > > Lodz 90-201, Poland > > Phone: 48-42-6320427 > > Fax: 48-42-6335156 > K: NIE sadze! Co prawda urodzilem sie (przejazdem) w > miescie Lodzi, ale ja jestem z bawarskich Kellerow, katolikow > "rzymskich" (pradziadek zostal sciagniety z Bawarii przez wlasciciela > cukrowni w Lesznie pod Warszawa jako iz potrzebny byl kierownik, ktory > znal sie na etchnologii produkcji cukru z burakow cukrowych). > > > Kagan to jakas Twoja rodzina? > K: Raczej NIE, jak widac z powyzszego. Jacys to "farbowani" > Kellerzy (Keller to nazwisko chlopskie, z Bawarii i Szwajcarii; > a takze Szkocji - McKellar; zydzi, jak wiadomo, praca na roli sie > nie hanbili, woleli zyc jak pasozyty, z cudzej pracy, jak Michnik i ska). > Kagan Nie bądź taki entuzjasta chłopoman. Nazwisko Keller to nic innego jak łacińskie Cellarius, czyli "Piwniczy". A jakieś szkockie powinowactwa to se możesz między bajki włożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Chyba że Szkot ochlapus IP: *.vic.bigpond.net.au 09.02.03, 03:17 Gość portalu: Ania napisał(a): Mr. Symcha Keller Gmina Wyznaniowa Zydowska ul. Pomorska 18 Lodz 90-201, Poland Phone: 48-42-6320427 Fax: 48-42-6335156 K: NIE sadze! Co prawda urodzilem sie (przejazdem) w miescie Lodzi, ale ja jestem z bawarskich Kellerow, katolikow "rzymskich" (pradziadek zostal sciagniety z Bawarii przez wlasciciela cukrowni w Lesznie pod Warszawa jako iz potrzebny byl kierownik, ktory znal sie na technologii produkcji cukru z burakow cukrowych). A: Kagan to jakas Twoja rodzina? K: Raczej NIE, jak widac z powyzszego. Jacys to "farbowani" Kellerzy (Keller to nazwisko chlopskie, z Bawarii i Szwajcarii; a takze Szkocji - McKellar; zydzi, jak wiadomo, praca na roli sie nie hanbili, woleli zyc jak pasozyty, z cudzej pracy, jak Michnik i ska). Kagan vline napisała: Nie bądź taki entuzjasta chłopoman. Nazwisko Keller to nic innego jak łacińskie Cellarius, czyli "Piwniczy". A jakieś szkockie powinowactwa to se możesz między bajki włożyć. K: Byles w Szkocji? To co sie wymadrzasz. A co do lacinskiego pochodzenia nazwiska Keller, to oczywiscie OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do Kagana pytanko mam IP: *.vic.bigpond.net.au 08.02.03, 04:56 Gość portalu: Ania napisał(a): > Mr. Symcha Keller > Gmina Wyznaniowa Zydowska > ul. Pomorska 18 > Lodz 90-201, Poland > Phone: 48-42-6320427 > Fax: 48-42-6335156 K: NIE sadze! Co prawda urodzilem sie (przejazdem) w miescie Lodzi, ale ja jestem z bawarskich Kellerow, katolikow "rzymskich" (pradziadek zostal sciagniety z Bawarii przez wlasciciela cukrowni w Lesznie pod Warszawa jako iz potrzebny byl kierownik, ktory znal sie na technologii produkcji cukru z burakow cukrowych). > Kagan to jakas Twoja rodzina? K: Raczej NIE, jak widac z powyzszego. Jacys to "farbowani" Kellerzy (Keller to nazwisko chlopskie, z Bawarii i Szwajcarii; a takze Szkocji - McKellar; zydzi, jak wiadomo, praca na roli sie nie hanbili, woleli zyc jak pasozyty, z cudzej pracy, jak Michnik i ska). Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do Kagana pytanko mam IP: *.vic.bigpond.net.au 08.02.03, 04:58 Gość portalu: Ania napisał(a): > Mr. Symcha Keller > Gmina Wyznaniowa Zydowska > ul. Pomorska 18 > Lodz 90-201, Poland > Phone: 48-42-6320427 > Fax: 48-42-6335156 K: NIE sadze! Co prawda urodzilem sie (przejazdem) w miescie Lodzi, ale ja jestem z bawarskich Kellerow, katolikow "rzymskich" (pradziadek zostal sciagniety z Bawarii przez wlasciciela cukrowni w Lesznie pod Warszawa jako iz potrzebny byl kierownik, ktory znal sie na etchnologii produkcji cukru z burakow cukrowych). > Kagan to jakas Twoja rodzina? K: Raczej NIE, jak widac z powyzszego. Jacys to "farbowani" Kellerzy (Keller to nazwisko chlopskie, z Bawarii i Szwajcarii; a takze Szkocji - McKellar; zydzi, jak wiadomo, praca na roli sie nie hanbili, woleli zyc jak pasozyty, z cudzej pracy, jak Michnik i ska). Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do Kagana pytanko mam IP: *.vic.bigpond.net.au 08.02.03, 04:58 Gość portalu: Ania napisał(a): > Mr. Symcha Keller > Gmina Wyznaniowa Zydowska > ul. Pomorska 18 > Lodz 90-201, Poland > Phone: 48-42-6320427 > Fax: 48-42-6335156 K: NIE sadze! Co prawda urodzilem sie (przejazdem) w miescie Lodzi, ale ja jestem z bawarskich Kellerow, katolikow "rzymskich" (pradziadek zostal sciagniety z Bawarii przez wlasciciela cukrowni w Lesznie pod Warszawa jako iz potrzebny byl kierownik, ktory znal sie na technologii produkcji cukru z burakow cukrowych). > Kagan to jakas Twoja rodzina? K: Raczej NIE, jak widac z powyzszego. Jacys to "farbowani" Kellerzy (Keller to nazwisko chlopskie, z Bawarii i Szwajcarii; a takze Szkocji - McKellar; zydzi, jak wiadomo, praca na roli sie nie hanbili, woleli zyc jak pasozyty, z cudzej pracy, jak Michnik i ska). Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do Kagana pytanko mam IP: *.vic.bigpond.net.au 08.02.03, 04:59 Gość portalu: Ania napisał(a): > Mr. Symcha Keller > Gmina Wyznaniowa Zydowska > ul. Pomorska 18 > Lodz 90-201, Poland > Phone: 48-42-6320427 > Fax: 48-42-6335156 K: NIE sadze! Co prawda urodzilem sie (przejazdem) w miescie Lodzi, ale ja jestem z bawarskich Kellerow, katolikow "rzymskich" (pradziadek zostal sciagniety z Bawarii przez wlasciciela cukrowni w Lesznie pod Warszawa jako iz potrzebny byl kierownik, ktory znal sie na etchnologii produkcji cukru z burakow cukrowych). > Kagan to jakas Twoja rodzina? K: Raczej NIE, jak widac z powyzszego. Jacys to "farbowani" Kellerzy (Keller to nazwisko chlopskie, z Bawarii i Szwajcarii; a takze Szkocji - McKellar; zydzi, jak wiadomo, praca na roli sie nie hanbili, woleli zyc jak pasozyty, z cudzej pracy, jak Michnik i ska). Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Do Kagana pytanko mam IP: *.vic.bigpond.net.au 08.02.03, 04:59 Gość portalu: Ania napisał(a): > Mr. Symcha Keller > Gmina Wyznaniowa Zydowska > ul. Pomorska 18 > Lodz 90-201, Poland > Phone: 48-42-6320427 > Fax: 48-42-6335156 K: NIE sadze! Co prawda urodzilem sie (przejazdem) w miescie Lodzi, ale ja jestem z bawarskich Kellerow, katolikow "rzymskich" (pradziadek zostal sciagniety z Bawarii przez wlasciciela cukrowni w Lesznie pod Warszawa jako iz potrzebny byl kierownik, ktory znal sie na technologii produkcji cukru z burakow cukrowych). > Kagan to jakas Twoja rodzina? K: Raczej NIE, jak widac z powyzszego. Jacys to "farbowani" Kellerzy (Keller to nazwisko chlopskie, z Bawarii i Szwajcarii; a takze Szkocji - McKellar; zydzi, jak wiadomo, praca na roli sie nie hanbili, woleli zyc jak pasozyty, z cudzej pracy, jak Michnik i ska). Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diabel Re: CO TALMUD MOWI O JEZUSIE IP: *.proxy.aol.com 07.02.03, 11:58 Męża Marii, Józefa, zwano "Paphos (Pappos) ben Jehuda". Z kolei wyraz "Paphos (Pappos)" pochodzi z greckiego papias, (pappias) i oznacza "ojczaszek", a następnie "papież". Tak nazywano patriarchę aleksandryjskiego. Sprawę rzymskiego setnika, Pantery, poruszył już grecki pisarz, Celsus w II wieku n.e., przeciwko któremu wystąpił tzw. filozof i teolog chrześcijański, Orygenes (ok.185-ok.254). Wyraz "Pantheros" jest przekręceniem greckiego słowa "parthenos" (dziewica), a właściwie "panthera", łacińskie "lupa" (nierządnica). Tak więc "Ben (Bar) Parthena" z aramejską końcówką, zmieniono na "Ben Panthera", co ma jedno znaczenie z "Ben Stada (Satda)", czyli "syn nierządnicy". Według Talmudu, Maria zajmowała się "trefieniem włosów", zatem była czesalnicą, co do współczesnych nam pojęć, możemy odnieść do fryzjerki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: CO TALMUD MOWI O JEZUSIE IP: *.tnt33.ewr3.da.uu.net 08.02.03, 02:37 Talmud wypowiada sie w ten sposob, by pokazac Jezusa w zlym swietle. Poniewaz zydowski Sandrehyn skazal Jezusa i jego brata na smierc. Dzisiaj proboja zaslaniac sie Pilatem, ale ten przeciez wyraznie stwierdzil, ze umywa rece i Zydzi zgodnie wzieli cala wine na siebie. Jest to udokumentowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: CO TALMUD MOWI O JEZUSIE IP: *.kabel.telenet.be 08.02.03, 05:12 jezus- no wlsnie wierze, ze jakis taki mongol (austic)byl ale nim wladza nakierowala i dzieki niemu robi kariere do dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś