Gość: Renia IP: 66.207.99.* 17.02.03, 13:41 Popieram rolnikow z calego serca, w koncu moze cos sie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rel nol SIEJĄ DESTRUKCJĘ i TERROR IP: *.dmz.infor.pl / 192.168.5.* 17.02.03, 14:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x DO ROBOTY SIEROTY PRLU. Z NUDY BLOKUJA I TYLE ! IP: 217.153.49.* 18.02.03, 11:14 Jeszcze biopaliw sie zachciewa wiesniakom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: Rolnicy blokują drogi IP: 217.11.142.* 17.02.03, 14:03 JA również, popieram. Coś tu chyba nie gra. Niskie ceny skupu jakoś nie mają zbyt wielkiego przełożenia, na ostateczną cenę wyrobów mięśnych i wendliniarskich. Jednak okazuje się,że wolny rynek nie zawsze się sprawdza. W dodatku, gdy jak narazie beneficjentami są pośrednicy. A swoją drogą przydałby się program dla wsi,propagujący rozwój i wspierający spółdzielczość rolniczą. Wydaje mi się, że chłopi nie dadzą sobie rady bez tworzenia spółek, zajmujące się przetwórstwem rolnym. Lepsze więć, byłoby zamiast dopłat do hektara finansować ten rodzaj działalności wiejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr. Sz Re: Rolnicy blokują drogi IP: *.aardvark.dialup.pol.co.uk 17.02.03, 14:29 Czy nie szkoda wam takich ladnych nowych ciagnikow na blokady?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Rolnicy blokują drogi IP: *.net 17.02.03, 17:06 Gość portalu: JM napisał(a): > JA również, popieram. Coś tu chyba nie gra. Niskie ceny skupu > jakoś nie mają zbyt wielkiego przełożenia, na ostateczną cenę > wyrobów mięśnych i wendliniarskich. Jednak okazuje się,że wolny > rynek nie zawsze się sprawdza. W dodatku, gdy jak narazie > beneficjentami są pośrednicy. A swoją drogą przydałby się > program dla wsi,propagujący rozwój i wspierający spółdzielczość > rolniczą. Wydaje mi się, że chłopi nie dadzą sobie rady bez > tworzenia spółek, zajmujące się przetwórstwem rolnym. Lepsze > więć, byłoby zamiast dopłat do hektara finansować ten rodzaj > działalności wiejskiej. Masz absolutną rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$ Re: Rolnicy blokują drogi IP: *.ipt.aol.com 17.02.03, 20:17 Gość portalu: JM napisał(a): > JA również, popieram. Coś tu chyba nie gra. Niskie ceny skupu > jakoś nie mają zbyt wielkiego przełożenia, na ostateczną cenę > wyrobów mięśnych i wendliniarskich. Jednak okazuje się,że wolny > rynek nie zawsze się sprawdza. W dodatku, gdy jak narazie > beneficjentami są pośrednicy. Ponad polowa kosztow sprzedawanego produktu spozywczego to koszty przechowannia i przystosowania do sprzedazy ( w tym koszty transportu, opakowan, konserwacji, higieny itd). Koszty te bywaja na calym swiecie duzo wyzsze od kosztow produkcji rolnej. A swoją drogą przydałby się > program dla wsi,propagujący rozwój i wspierający spółdzielczość > rolniczą. Wydaje mi się, że chłopi nie dadzą sobie rady bez > tworzenia spółek, zajmujące się przetwórstwem rolnym. Lepsze > więć, byłoby zamiast dopłat do hektara finansować ten rodzaj > działalności wiejskiej. Hahaha. Kto chlopom ma organizowac spoldzielnie ? Czeyzby leninowcy jak w latach 50tych ? Polscy chlopi nie maja wzajemnie do siebie zaufania, jeden drugiego uwaza za zlodzieja (czy tak jest ?) dlatego kazdy z nich prowadzi nierentowna, malutka dzialalnisc na wlasna reke ! Tego typu gospodarka nie moze nie przynosic strat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boryna Re: Rolnicy blokują drogi IP: 62.233.159.* 17.02.03, 14:52 Mi nikt do paliwa nie dopłaca, nie mam interwencyjnych skupów i nie protestuję. Proponuję blokady gnojówką polewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Rolnicy blokują drogi IP: *.joint.eu.org 17.02.03, 15:03 Mieszkałem na wsi ,zawsze mówiłem śp. wujkowi nie zginiecie jeżeli będziecie udziałowcami zakładów mięsnych,dlatego śmieszą mnie wypowiedzi że blokady są o 10gr.bo to będzie cena ,która pozwoli na zysk.Proszę podzielić 1000zł przez o,1zł ile kg żywca trzeba sprzedać żeby osiągnąć taki dochód? Rolnicy manipulują wami wasi przywódcy,nie dajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Rolnicy blokują drogi IP: 213.77.7.* 17.02.03, 15:20 A ja z całego serca blokady pier..ę Dlaczego te półgłówki z SamejBrony nie blokują w lecie, kiedy trwają żniwa, tylko w zimie kiedy nie ma nic do roboty? Głupiemu Lepperowi nikt do tej pory nie wytłumaczył, że jak podaż przewyższa kilkakrotnie popyt, to cena zawsze będzie niska - takie jest prawo rynku. A jak ktoś twierdzi inaczej jest złodziejowatym socjalistą i trzeba go lać w mordę... Jechałęm w piątek z Piaseczna do Janowa Lub. i przez przygłupów podróż trwała ponad pięć godzin! Komu oni robią na złość? Millerowi? Borowskiemu? NIE!!! Zwykłym ludziom i przedsiębiorcom, którzy tracą czas na te hece. A najbardziej wkur..ł mnie krawężnik, który na pytanie dlaczego policjanci nie każą mandatem ludzi przechodzących na czerwonym świetle (GOŃCZYCE k. RYK) odpowiedział, że taki ma prikaz z góry żeby nic nie robić... Dlatego od dziś będę przechodził sobie na czerwonym świetle, a jak mnie złapie jakiś pies to mu powiem, że protestuję przeciw głupocie, wysokim podatkim i głodowi w Afryce :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Rolnicy blokują drogi IP: waprx* / 192.168.229.* 17.02.03, 15:55 Gość portalu: Xionc napisał(a): > A ja z całego serca blokady pier..ę > Dlaczego te półgłówki z SamejBrony nie blokują w lecie, kiedy trwają żniwa, > tylko w zimie kiedy nie ma nic do roboty? > > Głupiemu Lepperowi nikt do tej pory nie wytłumaczył, że jak podaż przewyższa > kilkakrotnie popyt, to cena zawsze będzie niska - takie jest prawo rynku. A jak > > ktoś twierdzi inaczej jest złodziejowatym socjalistą i trzeba go lać w mordę... > > Jechałęm w piątek z Piaseczna do Janowa Lub. i przez przygłupów podróż trwała > ponad pięć godzin! Komu oni robią na złość? Millerowi? Borowskiemu? NIE!!! > Zwykłym ludziom i przedsiębiorcom, którzy tracą czas na te hece. > > A najbardziej wkur..ł mnie krawężnik, który na pytanie dlaczego policjanci nie > każą mandatem ludzi przechodzących na czerwonym świetle (GOŃCZYCE k. RYK) > odpowiedział, że taki ma prikaz z góry żeby nic nie robić... Dlatego od dziś > będę przechodził sobie na czerwonym świetle, a jak mnie złapie jakiś pies to mu > > powiem, że protestuję przeciw głupocie, wysokim podatkim i głodowi w Afryce :)) > ) Popieram, poza wstepem i zakonczeniem. Akurat podatki w Afryce sa bardzo niskie lub ich nie ma :) Polscy rolnicy chyba nie zdaja sobie sprawy, ze wkurzeni "miastowi" moga nagle przestac kupowac polskie jedzenie. I tak artykuly spozywcze z UE sa tansze! Unia od dawna dotuje swoje rolnictwo i dlatego ma dzis przewage cenowa. Polscy rolnicy tymi blokadami drog tylko denerwuja zaganiane i zarobione spoleczenstwo. Zamiast tracic czas na protesty niech sobie jakos dorobia w okresie zimowym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Rolnicy blokują drogi IP: *.net 17.02.03, 17:26 Gość portalu: Viking napisał(a): > Gość portalu: Xionc napisał(a): > > > A ja z całego serca blokady pier..ę > > Dlaczego te półgłówki z SamejBrony nie blokują w lecie, kiedy > trwają żniwa, > > tylko w zimie kiedy nie ma nic do roboty? > > > > Głupiemu Lepperowi nikt do tej pory nie wytłumaczył, że jak > podaż przewyższa > > kilkakrotnie popyt, to cena zawsze będzie niska - takie jest > prawo rynku. A jak > > > > ktoś twierdzi inaczej jest złodziejowatym socjalistą i trzeba > go lać w mordę... > > > > Jechałęm w piątek z Piaseczna do Janowa Lub. i przez > przygłupów podróż trwała > > ponad pięć godzin! Komu oni robią na złość? Millerowi? > Borowskiemu? NIE!!! > > Zwykłym ludziom i przedsiębiorcom, którzy tracą czas na te > hece. > > > > A najbardziej wkur..ł mnie krawężnik, który na pytanie > dlaczego policjanci nie > > każą mandatem ludzi przechodzących na czerwonym świetle > (GOŃCZYCE k. RYK) > > odpowiedział, że taki ma prikaz z góry żeby nic nie robić... > Dlatego od dziś > > będę przechodził sobie na czerwonym świetle, a jak mnie złapie > jakiś pies to mu > > > > powiem, że protestuję przeciw głupocie, wysokim podatkim i > głodowi w Afryce :)) > > ) > > > Popieram, poza wstepem i zakonczeniem. Akurat podatki w Afryce > sa bardzo niskie lub ich nie ma :) > Polscy rolnicy chyba nie zdaja sobie sprawy, ze > wkurzeni "miastowi" moga nagle przestac kupowac polskie > jedzenie. I tak artykuly spozywcze z UE sa tansze! Unia od dawna > dotuje swoje rolnictwo i dlatego ma dzis przewage cenowa. > Polscy rolnicy tymi blokadami drog tylko denerwuja zaganiane i > zarobione spoleczenstwo. Zamiast tracic czas na protesty niech > sobie jakos dorobia w okresie zimowym! Jesteś wyjątkowym ignorantem.Zauważ co się dzieje z pozostałą częścią "naszej" gospodarki.Chcesz z całego narodu zrobić tylko konsumentów.Zastanów się skąd miliony bezrobotnych rodaków.Jak do tego doszło. Czy zamierzasz wszystkich wysłać na zieloną trawkę. Czy sądzisz,że Unia weżmie nas na utrzymanie.Darmo to i w buzie nie dostaniesz,bo i na to zasłużyc trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Rolnicy blokują drogi IP: 66.207.99.* 17.02.03, 18:35 Oczywiscie przeterminowane tansze, a nasza gospodarka niech idzie w bloto, rolnicy po prozbie albo zeby w sciane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Rolnicy blokują drogi IP: 213.77.7.* 18.02.03, 09:08 Gość portalu: Viking napisał(a): > Popieram, poza wstepem i zakonczeniem. Akurat podatki w Afryce > sa bardzo niskie lub ich nie ma :) wysokie podatki oraz głód w Afryce - w moim zamierzeniu to miało być rozdzielone... A za początek przepraszam, po prostu 5 godzin za kółkiem i zawalone spotkanie pozostawia traumatyczne wspomnienia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Rolnicy blokują drogi IP: *.net 17.02.03, 17:12 Gość portalu: Xionc napisał(a): > A ja z całego serca blokady pier..ę > Dlaczego te półgłówki z SamejBrony nie blokują w lecie, kiedy trwają żniwa, > tylko w zimie kiedy nie ma nic do roboty? > > Głupiemu Lepperowi nikt do tej pory nie wytłumaczył, że jak podaż przewyższa > kilkakrotnie popyt, to cena zawsze będzie niska - takie jest prawo rynku. A jak > > ktoś twierdzi inaczej jest złodziejowatym socjalistą i trzeba go lać w mordę... > > Jechałęm w piątek z Piaseczna do Janowa Lub. i przez przygłupów podróż trwała > ponad pięć godzin! Komu oni robią na złość? Millerowi? Borowskiemu? NIE!!! > Zwykłym ludziom i przedsiębiorcom, którzy tracą czas na te hece. > > A najbardziej wkur..ł mnie krawężnik, który na pytanie dlaczego policjanci nie > każą mandatem ludzi przechodzących na czerwonym świetle (GOŃCZYCE k. RYK) > odpowiedział, że taki ma prikaz z góry żeby nic nie robić... Dlatego od dziś > będę przechodził sobie na czerwonym świetle, a jak mnie złapie jakiś pies to mu > > powiem, że protestuję przeciw głupocie, wysokim podatkim i głodowi w Afryce :)) > ) > > > A gdzie Twoja solidarność egoisto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Rolnicy blokują drogi IP: 213.77.7.* 18.02.03, 09:11 Gość portalu: Tadeusz napisał(a): > A gdzie Twoja solidarność egoisto. Solidarność? Tutaj nie ma miejsca na coś takiego... Dopłaty dla nierobów to coś dla mnie niepojętego, tym bardziej, że z publicznych środków. Ja mogę im dopłacać kupując ich produkty... Tak działa wolny rynek. Ale to jest niepojęte dla skapcaniałych pogrobowców Che Guevary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris A czolgiem ich rozjechac wiesniaki pierdo......... IP: *.teleton.pl 17.02.03, 18:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gedon Re: A czolgiem ich rozjechac wiesniaki pierdo.... IP: *.buffalo.dialup.pol.co.uk 17.02.03, 19:29 Solidarnosc ? .Solidarnosc wziela wedki ichodzi teraz na ryby. A ja solidarnosc to mam w dupie gleboko!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torek Re: Rolnicy blokują drogi IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 20:08 do roboty a nie na drogi, ale jak się nudzi (bo zima) to może na drogi się wyjdzie i zadymę zrobi.... Odpowiedz Link Zgłoś