nielubiegazety2 13.08.06, 17:17 sowieckimi kolaborantami, których legitymacja do sprawowania władzy oparta była na sowieckich bagnetach i masowym terrorze. Skończmy z ulgowym traktowaniem ludzi, którzy nie mieli ŻADNEGO mandatu do rządzenia Polską. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ultradefensive [...] 13.08.06, 18:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ultradefensive To wiele tłumaczy. 13.08.06, 18:38 Bo gdybyś kiedyś był na Podhalu i rozmawiał z ludźmi, którzy pamiętają tamte czasy, to byś takich głupot nie pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 [...] 13.08.06, 21:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki To nadal sa bolszewicy?????no no... a wiek ktory u 13.08.06, 22:22 was bohaterowie jest teraz??Moze nadal poczatek XX wieku, kury w domu, kot na piecu, za piecem babka z emerytura panstwowa, kosciol co niedziela i wszedzie spiski... ale jak wszystko wroci do polakow, to bedzie wam lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
nurni cieszy 13.08.06, 18:25 Cieszy ze wreszcie oddajemy hold prawdziwym bohaterom podziemia a nie jakims dziwacznym figurom ktore ucierpaly gdy brutalnie odbierano im legitymacje PZPR, stanowiska w aparacie itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Re: cieszy 13.08.06, 18:30 Figury jeszcze się odwoływały, że niesłusznie, że to nieludzkie i nieleninowskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 18:31 nielubiegazety2 napisał: > sowieckimi kolaborantami, których legitymacja do sprawowania władzy oparta > była na sowieckich bagnetach i masowym terrorze. > > Skończmy z ulgowym traktowaniem ludzi, którzy nie mieli ŻADNEGO mandatu do > rządzenia Polską. Ale zanim zaczął walczyć z tymi zdrajcami, wspólpracowal z nimi i dopiero potem sam ich zdradził. No a jeszcze wcześniej zdradził AK. > Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 18:35 wartburg4 napisał: > Ale zanim zaczął walczyć z tymi zdrajcami, wspólpracowal z nimi Na czym polegala wspolpraca? >i dopiero potem > > sam ich zdradził. Na czym polegala zdrada? > No a jeszcze wcześniej zdradził AK. Akowcy go nie powazaja? Mam wrazenie czytajac dzisiejsze forum ze niespecjalnie powazaja go komunisci. Nie maja tez powodu specjalnie go lubic donosiciele - dla tych nie mial nigdy litosci. > > Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 18:38 nie,AKowcy nie poważają.AK wydała wyrok smierci na Kurasia.póxniejsze wydarzenia dopisały tylko kolejne uzasadnienie do tego wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 18:44 venus99 napisał: > nie,AKowcy nie poważają. Dziekuje z informacje z pierwszej reki. Kiedy to towarzyszka Venus zaciagnela sie do AK? >AK wydała wyrok smierci na Kurasia. Slyszalem ze gdzies tak mowili. Nie wie przypadkiem towarzyszka Venus (aktualnie w AK) jakim to cudem to nie Ak-owcy podnosza dzis ze Kuras byl "kontrowersyjny" tylko koledzy towarzyszki z UB? >póxniejsze > wydarzenia dopisały tylko kolejne uzasadnienie do tego wyroku. Towarzyszko - przechodzicie sama siebie :))) Pozniejsze wydarzenia czyli walka z komunistami? A moze tez ( a strzelajcie towarzyszko) uwalnianie wiezniow - w tym Ak- owcow ????? Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 18:47 co za osioł z tego nurniego! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 18:50 na głupotę nie ma rady.bóg z tobą załgany człowieczku. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 18:52 Nie martwcie sie tak towarzyszko Venus (wciaz chyba w AK) Ale wpadnijcie czasem by przepisac cos z Trybuny. Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r współpracował też z armią czerwoną 13.08.06, 18:38 bez wiekszych oporów Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Zbieg z kliniki 13.08.06, 18:41 "nielubietejgazety2" to facet (facetka) , zbieg z pewnej kliniki. Ze jeszcze niezłapany? Policjo, do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Na czym polegala wspolpraca 13.08.06, 18:46 z Armia Czerwona? Wygooglujcie sobie - pytanie moze byc za trudne. Wrzuccie w google Ogien armia czerwona nowy targ. Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r a o co chodzi? bo ja wiem, w jaki sposób 13.08.06, 18:54 współpracował, nie muszę guglać Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: a o co chodzi? bo ja wiem, w jaki sposób 13.08.06, 18:57 A to prosze bardzo.... To sie wszyscy zdziwia... Najbardziej emerytowani ubole. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Był szefem powiatowego UB zanim został Ogniem;-)! 13.08.06, 19:11 Tyle, że jako typowy watażka pokłócił się ze swoimi szefami i zostało mu już tylko uciekać do lasu.I tak został Ogniem... Odpowiedz Link Zgłoś
nurni :))))))))))))))))))))))))))))))) 13.08.06, 19:25 danuta49 napisała: > Tyle, że jako typowy watażka pokłócił się ze swoimi szefami i zostało mu już > tylko uciekać do lasu.I tak został Ogniem... Uprasza sie TOWARZYSTWO o trzymanie jakiegokolwiek poziomu. Wg towarzyszki Dauty Ogien zostal Ogniem w 1945 roku. A ja towarzyszko twierdze ze Orzel zostal Ogniem w 1943 roku - w okolicznosciach nie wartych wspominania. Nie wartych wylacznie przez wzglad na osobe towarzyszki - to najbardziej tragiczna karta w historii Kurasia. Towarzyszka moze oczywiscie nie wiedziec przez kogo (a raczej w porozumieniu z kim) objal Kuras wladze na Podhalu. Ale jesli towarzyszka wie - to ja jestem chetny do wysluchania kolejnych nowin. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: :))))))))))))))))))))))))))))))) 13.08.06, 19:29 "władzę" na Podhalu jako szef UB w Nowym Targu Kuraś objął za zgodą i w porozumieniu ze swoimi towarzyszami z PPR. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Towarzyszki - TUTAJ TUTAJ :) 13.08.06, 19:34 Zbiorczo do obu towarzyszek przepisujacych komunaly. Zapoznac sie z najkrotsza notka : wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/zw_zgr_ogien.htm i nie przepisywac bajek z Trybuny czy GW. ps Towarzyszko Danuto - oddzielnie do was. W jakich okolicznosciach Orzel zostal Ogniem znajdziecie w sieci. Ja towarzysce nie bede opowiadal - przez wzglad na towarzyszki osobe. Nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Towarzyszki ---- zatkalo? :) 13.08.06, 19:45 :) Sprobujecie moze poszukac czego w serwisach Trybuny. No nie wiem - probuje pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Towarzyszki ---- zatkalo? :) 13.08.06, 19:51 bezdenna głupota zadziwia a nie zatyka. Kuras (powszechnie znany bandyta i morderca) BYŁ szefem UB w Nowy Targu.jak wszystkim wiadomo nominacje wystawił sobie sam przy pomocy niejakiego Rocha a potem likwidował komuchów poczynając od małych dzieci i ciężarnych kobiet.jako człowiek znany i bardzo popularny w Waksmundzie gdzie cieszy się powszechną miłością wkrótce zostanie wyniesiony na ołtarze. stary,ja żyję z pisania bajek dla dzieci.niedorozwinietych.mnie nie przebijesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni dojrzalej towarzyszce 13.08.06, 19:58 venus99 napisał: > Kuras (powszechnie znany bandyta i morderca) Kilka postow wyzej twierdziliscie towarzyszko Venus ze zaposiadacie wiedze o tym co AK o Kurasiu uwaza. Wasza wiedza towarzyszko rowniez z tych kregow? Bo bandyta byl Kuras zawsze - w komunistycznej propagandzie. BYŁ szefem UB w Nowy Targu.jak > wszystkim wiadomo nominacje wystawił sobie sam przy pomocy niejakiego Rocha a > potem likwidował komuchów poczynając od małych dzieci i ciężarnych kobiet. Towarzyszko Venus, konczac te jalowa dyskusje uzupelnie wasza towarzyszko wiedze. Nie tylko zabijal ciezarne i dzieci ale nawet i zjadal. Znaczy najpierw zjadal a potem zabijal. Notujecie towarzyszko? > stary,ja żyję z pisania bajek dla dzieci.niedorozwinietych. Rozumiem. To dlatego forum okazalo sie dla towarzyszki wyzwaniem ponad sily. Dobranoc towarzysce. Bylo smiesznie - serio, stara (pardon) dojrzala towarzyszko. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Życiorys hagiograficzny;-) 13.08.06, 19:45 1.To kto konkretnie z SL "Roch"(nie była to zbyt potężna i znacząca organizacja podziemna!)polecił mu zostać szefem PUB?(Pewnie już nie żyje;-)! 2.To jednak(według tego zyciorysu nawet!) AK wydała na niego wyrok smierci!I on też jakoś AK-owców unikał! Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Droga Towarzyszko Czytojcie, cytojcie, czytajcie - 13.08.06, 21:21 to wystarczy. PS. Nie polecam Helenki Michnik itp. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Towarzyszki - TUTAJ TUTAJ :) 13.08.06, 22:47 "Józef Kuraś "Orzeł", przedwojenny absolwent szkoły podoficerskiej Korpusu Ochrony Pogranicza [KOP], uczestnik wojny obronnej 1939 jako żołnierz 1. pułku Strzelców Podhalańskich. Od listopada 1939 w konspiracji [ZWZ-AK]. W 1940 przeszedł do Konfederacji Tatrzańskiej; od jesieni tego roku już na stałe w partyzantce, dowodził oddziałem bojowym Konfederacji Tatrzańskiej." To bardzo ciekawa informacja. Tym ciekawsza, że różne żródła uparcie i bezczelnie utrzymują, że ZWZ powstał w roku 1940, a Konfederacja Tatrzańska w roku 1941. Wygląda na to, że nasz bohater miał zwyczaj należeć do różnych organizacji jeszcze przed ich utworzeniem. Jeśli tak, to na pomnik z całą pewnością zasłużył. Nawet na dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis PS 13.08.06, 22:54 Wytrwale, choć ze słabnącą nadzieją, czekam na potwierdzenie informacji, że Ogień został awansowany do stopnia majora. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni z cala powaga 13.08.06, 23:29 witek.bis napisał: > "Józef Kuraś "Orzeł", przedwojenny absolwent szkoły podoficerskiej Korpusu > Ochrony Pogranicza [KOP], uczestnik wojny obronnej 1939 jako żołnierz 1. pułku > Strzelców Podhalańskich. Od listopada 1939 w konspiracji [ZWZ-AK]. W 1940 > przeszedł do Konfederacji Tatrzańskiej; od jesieni tego roku już na stałe w > partyzantce, dowodził oddziałem bojowym Konfederacji Tatrzańskiej." > > To bardzo ciekawa informacja. Tym ciekawsza, że różne żródła uparcie i > bezczelnie utrzymują, że ZWZ powstał w roku 1940, a Konfederacja Tatrzańska w > roku 1941. Wygląda na to, że nasz bohater miał zwyczaj należeć do różnych > organizacji jeszcze przed ich utworzeniem. Jeśli tak, to na pomnik z całą > pewnością zasłużył. Nawet na dwa. Z cala powaga nie-towarzyszu Witek Jesli sylwetka Kurasia Was nie-towarzyszu Witek frapuje to ja siegne do tego co mam. Chyba niepotrzebnie nacisnalem na odcisk nie-towarzysza (widzicie jaki staram sie byc delikatny zwazywswzy na pozycje z ktorych piszecie nie-towarzyszu Witku) - nacisnalem piszac ze rozumiem dlaczego podzielacie nie-towarzyszu Witek poglad ze kazdego mozna kupic: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46829713&a=46841759 Ale dla mnie juz pozno. Pora mi na paciorek i modlitwy o zdowie aktualnych dyktatorow Rzeczpospolitej - domyslacie sie nie-towarzyszu Witek kogo mam na mysli...... Skoro nie podnosicie juz ze Ogien wspolpracowal byl a potem cosik mu nie poszlo to pochyle sie nad Waszymi najswiezszymi watpliwosciami. Ale jak pisalem - pozno. Nie dla Was nie-towarzyszu Witek, jeno dla mnie. Nie bede jednak o tej porze dla Was przwracal pol chalupy w poszukiwaniu odpowiedzi - chocby Was nie-towarzyszu frapowalo to tak jak innych TOWARZYSZY ktorych z forum juz dobrze znam. Od strony na ktorej sie nie-towarzyszu znalezliscie, podnoszac co sie tam da. Moja wina. Wiem. Coz mi szkodzilo podzielic twoj poglad ze kazdego mozna kupic.... A tak przyjdzie mi z samego poniedzialku wyfrapowac nie-towarzysza Witka. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: z cala powaga 14.08.06, 10:38 Tego się można było spodziewać - odsyłacie rozmówców do jakiegoś nieskażonego - waszym zdaniem - źródła wiedzy, a kiedy wskazują wam na poważne nieścisłości co do faktów i dat, zbywacie to bełkocikiem okraszonym insynuacjami i chybionymi złośliwostkami. Dla mnie to nie nowina. Czymś nowym jest natomiast to, że aby znaleźć daty utworzenia ZWZ i KT zmuszeni jesteście "przewrócić pół chałupy". Wydawało mi się, że te daty po prostu znacie, mimo że w żaden sposób nie wiążą się z Michnikiem, KPP, WKPb itp. Przyznaję - pomyliłem się tutaj paskudnie. A jak już będziecie przewracać te pół chałupy, to nie idźcie na łatwiznę i postarajcie się przewrócić drugie pół w poszukiwaniu odpowiedzi na pytania: Jakie były okoliczności tego "przejścia" Kurasia z ZWZ do KT? Czy to był transfer definitywny, czy tylko wypożyczenie? Ile kosztowało wykupienie jego karty zawodniczej? I na koniec dwa sprostowania: "Skoro nie podnosicie juz ze Ogien wspolpracowal byl a potem cosik mu nie poszlo to pochyle sie nad Waszymi najswiezszymi watpliwosciami." Nie podnoszę, bo raz podniosłem i starczy. Nie będę przecież podnosił w nieskończoność. "Coz mi szkodzilo podzielic twoj poglad ze kazdego mozna kupic...." Powtarzam raz jeszcze i po raz ostatni: to wasz pogląd, a nie mój. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Oswieć mnie to się posmieję;-)(bis) 13.08.06, 19:30 >Towarzyszka moze oczywiscie nie wiedziec przez kogo (a raczej w porozumieniu z kim) objal Kuras wladze na Podhalu.< No to jaki moralny autorytet mianował go szefem PUB i w porozumieniu z kim?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Co prawda zabijal tez cywilow, kradl, torturowal 13.08.06, 18:49 osoby cywilne ALE to szczegol... obecnie wazne ze walczyl z wladza... Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Aha zaczal walczyc z wladza jak mu wladza odebrala 13.08.06, 18:49 wplywy i chciala ukarac Odpowiedz Link Zgłoś
nurni btw 13.08.06, 18:51 :))) Zlot forumych czerwonych robaczkow. Przekonuja a to ze Ogien zdradzil (zapewne ich) a to ze byl kntrowersyjny ( jak Powstanie Warszawskie). Juz tylko forum im zostalo na pisanie a raczej przpisywanie historii z podrecznikow zasluzonych stalinistow, uboli i kapusiow. A to przeciez ta sama zasada symetrii co w wypadku Kuklinskiego - przeto jest o co walczyc. Jesli Ogien byl bohaterem - to oni byli zdrajcami. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Kuraś byl bohaterem, którego należy naśladować! 13.08.06, 18:51 Sekretarz Rady Pamięci Walk i Męczeństwa powiedział, że Józef Kuraś "Ogień" nigdy nie był postacią kontrowersyjną. Andrzej Przewoźnik zaznaczył, że Kuraś należy do polskich bohaterów, których należy naśladować, a Poska spłaca wobec niego dług. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3547059.html#dalej Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kuraś byl bohaterem, którego należy naśladowa 13.08.06, 18:56 popatrz jak to się wszystko zmienia.facet notowany przez ipn - autorytetem moralnym. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Dokładnie tak!!!! Ludzie współpracujący z obcą 13.08.06, 19:01 władzą rządzącą z obcego nadania zasługiwali na tyle ile volksdeutsche. Aktywnych współpracowników potomka Dżyngis-Chana należało eliminować. Czas skończyć z fałszowaniem pojęć. Kto poszedł na współpracę z komunistycznymi sprzedawczykami zdradził Polskę, zawarł przymierze z najeźdzcą. Odpowiedz Link Zgłoś
ultradefensive Jeszcze raz Ci powtarzam, że jesteś oszołomem 13.08.06, 19:06 bez pojęcia. Przestań czytać agitki PiS-owskie, a przejedź się na Podhale i porozmawiaj z ludźmi. Ale z kim ja tu prowadzę rozmowę. Szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Jestem oszołomem :))) Faktycznie szkoda czasu :P 13.08.06, 19:08 Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Jeszcze raz Ci powtarzam, że jesteś oszołomem 13.08.06, 20:58 ultradefensive napisał: > Przestań czytać agitki PiS-owskie, a przejedź się na Podhale i > porozmawiaj z ludźmi. Kurczę, przypomniałaś mi, jak swego czasu, jeszcze za PRL, piłam z młodymi góralami za Kurasia. Hej! A chłopaki o Kurasiu jak o jakim Janosiku opowiadali, tyle że ten czerwoną zarazę tłukł. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Kuraś byl bohaterem, którego należy naśladowa 13.08.06, 19:12 Gdyby - wbrew temu, co twierdzi pan Sekretarz - okazało się, że Józef Kuraś nie był żołnierzem AK, tylko z nią przelotnie współpracował, a współpraca ta zaowocowała wydaniem na niego wyroku smierci, to by się chyba pan Sekretarz w tym Ogniu ze wstudu musiał spalić. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Re: Kuraś byl bohaterem, którego należy naśladowa 13.08.06, 19:40 Witku, jesteś zorientowany, dokończ tę opowieść. :( Odpowiedz Link Zgłoś
nurni kompromitacja.bis 13.08.06, 19:50 witek.bis napisał: > Gdyby - wbrew temu, co twierdzi pan Sekretarz - okazało się, że Józef Kuraś nie > był żołnierzem AK, tylko z nią przelotnie współpracował, a współpraca ta > zaowocowała wydaniem na niego wyroku smierci, to by się chyba pan Sekretarz w > tym Ogniu ze wstudu musiał spalić. Juz ci pisalem gdzie indziej jak to z tym wyrokiem bylo. Tu "gdybasz". Gdybanie jest bezpieczne. Chetnie przepisujesz wszystkie bzdury z GW - ale po prawdzie co ci zostalo... Przewoznik w odroznieniu od ciebie doskonale wie co mowi. A swoje zalosne insynuacje o relacjach miedzy Ak a Kurasiem juz odpusc. Wyjasnij lepiej krakowskiemu Stowarzyszeniu Zolnierzy AK dlaczego chcialo imieniem Kurasia nazwac jedna z ulic. Moze nie znali twoich rewelacji - przepisanych skad tam sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza nurni = kompromitacja.bis :)))))))) 13.08.06, 20:55 nurni napisał: > Juz ci pisalem gdzie indziej jak to z tym wyrokiem bylo. Wróciłam wieczorem do domu zajrzałam na forum, do tego wątku "gdzie indziej" też, i jakoś tam żadnych twoich wyjaśnień nie znalazłam ani tym bardziej wskazań na jakieś wiarygodne źrodła. Skoro jest tak jak twierdzisz, to powinieneś bez trudu wskazać źródła, z których czerpesz wiedzę. Jakieś linki, tytuły, dokumenty? A stopień majora to Kuraś chyba sam sobie nadał: pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Kura%C5%9B > Wyjasnij lepiej krakowskiemu Stowarzyszeniu Zolnierzy AK dlaczego chcialo > imieniem Kurasia nazwac jedna z ulic. A ty może daj namiar na tego newsa? Bo "gdzie indziej" Witek zalinkował wprost przeciwną informację. > Moze nie znali twoich rewelacji - przepisanych skad tam sie da. A ty skąd przepisujesz? Chyba znikąd bo na żadne źródła się nie powołujesz, a na żołnierza Kurasia to chyba jesteś za smarkaty. Kuraś był wielce kontrowersyjna postacią. Nawet w Wiadomościach TVP powiedzieli, że w waksmundzie, rodzinnej wsi Ognia, nie chcieli ludzie na jego temat rozmawiać. www.krolikiewicz.pl/krol/ogien/wywiad.htm Może będziesz miał kiedyś okazję obejrzeć film Królikiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: nurni = kompromitacja.bis :)))))))) 13.08.06, 21:06 Ja moge byc smarkaty - ty jestes zapominalska. Zapominalska to oczywiscie eufemizm. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41473090&a=41486147 Ale jesli wciaz brak Ci bardzo mojego zainteresowania swoja osoba to napisz cos. Z jakims uzasadnieniem albo i bez. Jakas szansa na moja odpowiedz zawsze jest - gdyby nie bylo to przeciez bys nie pisala... Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 To dziwne. Tuskoidzi zaatakują Cię nawet, gdy 13.08.06, 21:24 stwierdzisz, że Afrykę zwią czarnym ladem. A może i nie dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: To dziwne. Tuskoidzi zaatakują Cię nawet, gdy 13.08.06, 21:38 nielubiegazety2 napisał: > stwierdzisz, że Afrykę zwią czarnym ladem. > > A może i nie dziwne. Porzuc nadzieje i spal pamiatki. I w nowy zycia... Mysle ze trzeba sobie oszczedzac zludzen. Przynajmniej na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Re: To dziwne. Tuskoidzi zaatakują Cię nawet, gdy 13.08.06, 22:16 You,re right :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza A pis-maki nie potrafią się bronić? 13.08.06, 21:45 nielubiegazety2 napisał: > stwierdzisz, że Afrykę zwią czarnym ladem. > > A może i nie dziwne. > Merytoryczne ustosunkowanie się do mojego postu jest poniżej waszych możliwości intelektualnych??? Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Wyjaśniać merytorycznie mogę przygłupom. Witek 13.08.06, 22:17 nim nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Zaś ty owszem tak, niestety:( 13.08.06, 23:35 Wybiórczo traktujesz historię i wybiórczo odpowiadasz na posty, w dodatku bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Ad meritum coś durni umi napisać? 13.08.06, 21:44 nurni napisał: > Ja moge byc smarkaty - ty jestes zapominalska. > Zapominalska to oczywiscie eufemizm. > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41473090&a=41486147 > > Ale jesli wciaz brak Ci bardzo mojego zainteresowania swoja osoba to napisz cos > . > Z jakims uzasadnieniem albo i bez. > > Jakas szansa na moja odpowiedz zawsze jest - gdyby nie bylo to przeciez bys nie > > pisala... A twoje kur.skie zmyślenia - to oczywiscie eufemizm - będę zawsze prostować lub domagać się ich uwiarygodnienia. Ty się możesz, oczywiście, kompromitować odpisując w stylu jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni nie jestem dyskutantem wartym........ 13.08.06, 21:58 Podalem link, przypomne: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41473090&a=41486147 Tam to wykazalem ze mijasz sie z prawda i pomimo zapowiedzi wciaz podazasz moim sladem. Skladajac kolejne obietnice ze to sotatni raz... Czy uwierzysz ze ja Ciebie W OGOLE nie czytam? Bo ze nie odpowiadam nie potrzebna wiara - wystarczy wyszukiwarka. Czego sie trzymnac? Twoich zapewnien ? Nie jestem dysukntantem wartym kogos takiego jak Ty. Moze przyjmijmy takie uzgodnienie. Mi pasuje. iza.bella.iza napisała: > A twoje kur.skie zmyślenia - to oczywiscie eufemizm - będę zawsze prostować lub > domagać się ich uwiarygodnienia. Ty się możesz, oczywiście, kompromitować > odpisując w stylu jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza durni - kurs.ki kłamca:)))))))))) 13.08.06, 23:41 nurni napisał: > > Czy uwierzysz ze ja Ciebie W OGOLE nie czytam? :)))))))))))))) hehehe - nie czytujesz, ale cytujesz:)))))))))@)))))))))) > iza.bella.iza napisała: > > > > A twoje kur.skie zmyślenia - to oczywiscie eufemizm - będę zawsze prostow > ać > lub > > domagać się ich uwiarygodnienia. Ty się możesz, oczywiście, kompromitować > > odpisując w stylu jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log bez dulcynejki Ad meritum coś durni umi napisać? 13.08.06, 22:31 ..tak retorycznie dopytałem , p.izo :-) Panie Prezesie.. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Kuraś byl bohaterem, którego należy naśladowa 13.08.06, 19:21 homosovieticus napisał: > Sekretarz Rady Pamięci Walk i Męczeństwa powiedział, że Józef Kuraś "Ogień" > nigdy nie był postacią kontrowersyjną. Homoś bronił dzisiaj już Hitlera i jego planów względnie Polski. Co mu szkodzi wziąć w obronę szefa powiatowego Urzędu Bezpieczeństwa Kurasia? Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 homosiu - katabasie 13.08.06, 19:22 problem "IV RP"(o iled taki nowotwór w ogóle powstał)na "gwałt" potrzebuje "bohaterów" dlatego tak fetuje się wszelkej maści bandytów (NSZ,Ognie,Łupaszki, Kukliński) dorabiając ideologię.A stadko(na wymarciu zresztą) niedowartościowanych dziadów wypina zapadnięta klatę do orderów i zaszczytów - wątpliwych - na kaczospędach. To właśnie wasz problem. A Kuraś nie był kontrowersyjny - to eufemizm użyty na rzecz usprawiedliwienia tej hecy, był po prostu bandziorem, zbójem, grabieżcą i zdrajcą. I to są wasi "bohaterowie". Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus To,że każdy ruch polityczny potzrbuje bohaterów 13.08.06, 19:48 to oczywiste i doskonale o tym wiemy wszyscy. Rzecz w tym,że mamy w Polsce mnóstwo falszywych bohaterów- patriotów. Oto przyklady: Marchlewski, Zubrzycki, Wanda Wasilewska, Berling, Buczek, Nowotko, Żymierski, Sawicka, no i tych najnowszych; Michnik, Szmajdziński, Kwaśniewski,Geremek, Frasyniuk, Walęsa, Onyszkiewicz, Kiszczak, Jaruzelski, no i Twoi zaklamani nauczyciele i koledzy. Ty sam takze kroczysz drogą bohatera-patrioty. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus W Rodzinach bylych "komandosów" zamiast radości 13.08.06, 19:35 zapewne 15-stego zapanuje smutek z powodu przegranej Bitwy i udaremnienia w ten sposób polączenia się bolszewików z rewolucją niemiecką i węgierską.Luczywo, Modzelewski, Michnik, Blumsztajn, Urban, Gadzinowski i wielu innych "komandosów" z żydowskimi korzeniami, prawdę mówiąc tylko Kuroń nie przyznawal się do tych korzeni, zamiast świetować radośnie będą krokodyle lzy wylewali. Geremek chcociaż nie byl "komandosem" także plakać będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 19:46 A Fakty Durczoka w ogóle dzisiaj tego nie zauważyły. U Wildsteina natomiast to temat na "jedynce". Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 19:48 kataryna.kataryna napisała: > A Fakty Durczoka w ogóle dzisiaj tego nie zauważyły. U Wildsteina natomiast to > temat na "jedynce". ``````````````````````````````````````````` Nie dość, że na jedynce, to pięknie, nienachalnie podany... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 20:09 echo_o napisała: > kataryna.kataryna napisała: > > > A Fakty Durczoka w ogóle dzisiaj tego nie zauważyły. U Wildsteina natomia > st to > > temat na "jedynce". > > ``````````````````````````````````````````` > > Nie dość, że na jedynce, to pięknie, nienachalnie podany... A Fakty potraktowały to tak jak nadanie Orła Białego Walentynowicz i Gieździe. Wtedy było to tłem do felietonu o braku ofensywy medialnej prezydenta, dzisiaj uroczystość ku czci Ognia pojawiła się tylko jako wzmianka w relacji o bezpieczeństwie Polski bodajże, coś w stylu "Prezydent, który dzisiaj w zakopanem uczesntniczył w odsłonięciu pomnika Ognia, powiedział, że bezpieczeństwo Polski..." Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 niewątpliwie "pięknie" podany.... 13.08.06, 20:48 ględzili i nudzili tym kretyństwem do porzygania na na wszystkich kanałach reżimowej TV Odpowiedz Link Zgłoś
nurni btw cz 2.... 13.08.06, 22:37 nabucco4 napisał: > ględzili i nudzili tym kretyństwem do porzygania na na wszystkich kanałach > reżimowej TV Swoja droga.... Oslepieni niechecia do wszystkiego co zwiazane z .... Znalezli sie w TOWARZYSTWIE na ktore zasluzyli. Czesc ich pamieci ....:) Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 20:14 echo_o napisała: > Nie dość, że na jedynce, to pięknie, nienachalnie podany... Moze zlapaie jeszcze na Polonii... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 20:15 nurni napisał: > echo_o napisała: > > > > Nie dość, że na jedynce, to pięknie, nienachalnie podany... > > > Moze zlapaie jeszcze na Polonii... :) W internecie za chwilę będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 20:17 Moze jakas dobra dusza poda mi link.... Zmeczyli mnie troche forumowi GaWedziarze. Zatesknilem za normalnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 20:21 nurni napisał: > Moze jakas dobra dusza poda mi link.... ``````````````````````````````````````````` No właśnie... Sama chętnie zobaczę jeszcze ten materiał. Były piękbe stare fotografie Ognia... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 20:30 nurni napisał: > Moze jakas dobra dusza poda mi link.... ww6.tvp.pl/134,20060813381739.strona Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Kasia i Echo - dzieki 13.08.06, 21:42 Te wiadomosci zawlaszczonej telewizji - zdaja sie byc tak normalne. Ze az trudno przywyknac. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kasia i Echo - dzieki 13.08.06, 21:49 nurni napisał: > Te wiadomosci zawlaszczonej telewizji - zdaja sie byc tak normalne. > Ze az trudno przywyknac. Dzisiaj dwie osoby sobie nagrabiły u postępowych elit. Przewoźnik, za swoje jednoznaczne przemówienie o Kuriasu. I Wałęsa, za apel do Grassa o oddanie honorowego obywatelstwa Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Kasia i Echo - dzieki 13.08.06, 22:00 kataryna.kataryna napisała: > nurni napisał: > > > Te wiadomosci zawlaszczonej telewizji - zdaja sie byc tak normalne. > > Ze az trudno przywyknac. > > > > Dzisiaj dwie osoby sobie nagrabiły u postępowych elit. Przewoźnik, za swoje > jednoznaczne przemówienie o Kuriasu. Ono musialo byc jednoznaczne zwazywszy fakty. Biografie Kurasia najchetniej pisali czy to ci ktorzy znim walczyli czy inni ktorzy zakladali w Nowym Targu komitety PPR. I Wałęsa, za apel do Grassa o oddanie > honorowego obywatelstwa Gdańska. Na Lecha mozna liczyc :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 21:24 nurni napisał: > Moze zlapaie jeszcze na Polonii... :) Materiał: ww6.tvp.pl/1877,20060813381579.strona Wiadomości: ww6.tvp.pl/134,20060813381739.strona Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 20:00 tym się różni tv prawdziwa od tv dworskiej. Durczok zauważył jednak i pokazał podobno prezydenta jak składa kwiaty pod pomnikiem tego bandyty i mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
pedopis a potem miliony Polakow do PZPR wstapilo radosnie 13.08.06, 20:00 mowiac jeden drugiemu , ze to :"dla chleba". Nie jest to masowe polskie sprzedawczykowstwo, panie prezydencie? Zasrtanow sie pan, polaku, jakie sa implikacje pana gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
pedopis Kaczynskiego ojciec nie wlaczyl, on do PZPR wstapi 13.08.06, 20:01 wiec kim byl pana ojciec, panie polski prezydencie? Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Pisz prostym jezykiem bo chamowo nie zrozumie 13.08.06, 22:17 co piszesz, a juz nasz pan prezydent z pewnoscia nie wie o co go pytasz. Moze ew.posel Edgar bedzie cos kojarzyl ale moze zle skojarzyc i co wtedy?? Odpowiedz Link Zgłoś
tytek61 Otworzyć archiwa IPN, to wystarczy 13.08.06, 20:02 sbkom, ubekom, nie tyko odebrać emerytury, to za mało. Otworzyć archiwa IPN, to wystarczy jak ludzie się dowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Otworzyć archiwa IPN, to wystarczy 13.08.06, 20:13 tytek61 napisała: > sbkom, ubekom, nie tyko odebrać emerytury, to za mało. > Otworzyć archiwa IPN, to wystarczy jak ludzie się dowiedzą. To niezbedne. Jak do tej pory historie Ognia pisali Machejek i Walach. Jeden sekretarz PPR drugi ubol ktory walczyl z Ogniem. Ich dzielo podjeli pozniej inni - czesto jak dzis sie okazuje donosiciele do SB. Ocalale archiwa ocala pamiec - a historycy bez sb-ckiego ukaszenia przedstawia fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Otworzyć archiwa IPN, to wystarczy 13.08.06, 20:17 Zupełnie jakbym czytał Notatnik Agitatora z lat pięćdziesiątych. Ten sam język, ta sama frazeologia, ten sam bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Otworzyć archiwa IPN, to wystarczy 13.08.06, 20:25 p.smerf napisał: > Zupełnie jakbym czytał Notatnik Agitatora z lat pięćdziesiątych. Ten sam język > , > ta sama frazeologia, ten sam bełkot. A to wspolczuje towarzyszowi Smerfowi - i to wspolczuje podwojnie. Wspolczuje dlatego ze jestem za mlody by w latach 50-tych czytac to co i towarzyszowi trafilo do rak i wywolalo natychmiastowe deja vu. Towarzysz Smerf umeczony ostatnimi wydarzeniami? Moze usypiemy towarzyszom jakis pomnik - przeciez to co sie ostatni dzieje to co najmniej "chadko słuchać". Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Otworzyć archiwa IPN, to wystarczy 13.08.06, 20:47 > Wspolczuje dlatego ze jestem za mlody by w latach 50-tych czytac to co i > towarzyszowi trafilo do rak i wywolalo natychmiastowe deja vu. > Ale to może coś we krwi? Może po tatusiu? Może jakaś niewłaściwa lektura. A może po prostu propagandyści wszystkich maści tak już mają? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Otworzyć archiwa IPN, to wystarczy 13.08.06, 20:52 p.smerf napisał: > > Wspolczuje dlatego ze jestem za mlody by w latach 50-tych czytac to co i > > towarzyszowi trafilo do rak i wywolalo natychmiastowe deja vu. > > > > Ale to może coś we krwi? Tylko mi tu towarzyszu bez antysemityzmu! > Może po tatusiu? A po tatusiu to owszem. Owszem - mozna sugerowac. >Może jakaś niewłaściwa lektura. A moż > e > po prostu propagandyści wszystkich maści tak już mają? Jakos nie przytrafilo mi sie znalezc do tej pory chocby slad na ustyskiwania towarzysza na klamstwa komunistycznej propagandy. I tym razem tez nie znajduje. Ale za dobra monete biore watpliwosci towarzysza ze takie "cuś" w ogole moze istniec. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Otworzyć archiwa IPN, to wystarczy 13.08.06, 20:58 > Jakos nie przytrafilo mi sie znalezc do tej pory chocby slad na ustyskiwania > towarzysza na klamstwa komunistycznej propagandy. No, nareszcie mi się podobasz. Skoro komuchy kłamały, to dlaczego niby i Ty nie mógłbyś sobie pokłamać. Nie krępuj się wal. A co gorszy jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Otworzyć archiwa IPN, to wystarczy 13.08.06, 21:10 p.smerf napisał: > > Jakos nie przytrafilo mi sie znalezc do tej pory chocby slad na ustyskiwa > nia > > towarzysza na klamstwa komunistycznej propagandy. > > No, nareszcie mi się podobasz. Zmartwiles mnie. Gratuluje bardzo celnego zdania. Odebralo mi sily. > Skoro komuchy kłamały, to dlaczego niby i Ty nie > mógłbyś sobie pokłamać. Nie krępuj się wal. A co gorszy jesteś? Jakby to wam towarzyszu Smerfie na koniec powiedziec. Ja bym sie nie wazyl nigdy z wami porownac. Niech towarzysz nigdy nawet nie pomysli ze moglibysmy miec cokolwiek wspolnego - no chyba ze z czystej zlosliwosci. Dobranoc. Towarzyszowi. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Józef Kuraś "Ogień" walczył ze zdrajcami ojcz 13.08.06, 20:23 a ze przy okazji oskubal kilku szaraczków,to wypadek przy pracy:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: mordowani przez "Ognia" zdrajcy byli w wieku 13.08.06, 21:10 no coz , zdrade z mlekiem matki wyssali. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: mordowani przez "Ognia" zdrajcy byli w wieku 13.08.06, 21:58 hrabia.m.c napisał: > no coz , zdrade z mlekiem matki wyssali. A te nienarodzone to przez łożysko. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: mordowani przez "Ognia" zdrajcy byli w wieku 13.08.06, 21:59 kulkowe:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus W uroczystościach odslonięcia pamiątkowej tablicy 13.08.06, 22:14 "Ognia" braly wielkie tlumy mieszkańców Zakopnego i przyjezdnych gości. Prezydent mówil ,że byl bardzo zaskoczony ilością ludzi biorących udzial w uroczystości. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: W uroczystościach odslonięcia pamiątkowej tab 13.08.06, 22:25 homosovieticus napisał: > "Ognia" braly wielkie tlumy mieszkańców Zakopnego i przyjezdnych gości. > Prezydent mówil ,że byl bardzo zaskoczony ilością ludzi biorących udzial w > uroczystości. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=46832349&a=46846900 Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 Re: W uroczystościach odslonięcia pamiątkowej tab 14.08.06, 10:51 wielkie tłumy przybyły aby "podziwiać" majestat. Ciekawe czy wzięli stołeczki bo majestatu z czwartego i dalszych rzędów już nie widać.A tłumy rzeczywiście zajebiste - ze dwieście osób w tym kompania honorowa,borowiki,policja, kamerzyści, dziennikarze i ten kamień co go odsłaniali. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Kazdy kto zabijal,mordowal czlonkow wladz w latach 13.08.06, 22:20 1945-1989 (w sumie czemu nie do 2005r.??) to bohater mozna by sadzic z wypocin powiedzianych na temat OGNIA. Facet byl zwyklym przestepca,ktory przy okazji rabowania zwyklych obywateli walczyl z wladza i zrobiono z niego bohatera.Mysle ze powinien zostac generalem a jego imieniem powinni nazwac miasta,ulice, place Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Kazdy kto zabijal,mordowal czlonkow wladz w l 13.08.06, 23:41 premier_hiacynt_wielki napisał: > 1945-1989 (w sumie czemu nie do 2005r.??) to bohater mozna by sadzic z wypocin > powiedzianych na temat OGNIA. > > Facet byl zwyklym przestepca,ktory przy okazji rabowania zwyklych obywateli > walczyl z wladza i zrobiono z niego bohatera.Mysle ze powinien zostac generalem > > a jego imieniem powinni nazwac miasta,ulice, place jak każdy zlodziej walczacy z wadzą:) lepper tez swego czasu wystepował przeci wladzom, pomnik lepperowi trzeba postawić i na dokładke bergerowej ona też walczyła Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Józef Kuraś szukał śmierci 13.08.06, 23:00 nielubiegazety2 napisał: > sowieckimi kolaborantami, których legitymacja do sprawowania władzy oparta > była na sowieckich bagnetach i masowym terrorze. Wzmógł jedynie terror > Skończmy z ulgowym traktowaniem ludzi, którzy nie mieli ŻADNEGO mandatu do > rządzenia Polską. Jałta... Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 Re: Józef Kuraś szukał śmierci 14.08.06, 10:54 to mógł sobie strzelić w glacę Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita Kłamstwo atakuje! 14.08.06, 11:28 Możecie jeszcze napisać 1000000000 słów, ale historii nie zmienicie i z bandyty nie zrobicie patrioty. Dziwne, ze nie zwracacie uwagi na fakt, iz wyrok smierci na Kurasia wydała AK. I po co od góry do nizin próbuje sie ludzi o k ł a m a ć ? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kłamstwo atakuje! 14.08.06, 11:48 Przeciez ten possowiecki klecha patrita to osobnik chory.Zapomnial dodac ze walczyl nie tylko z Niemcami i komunistami(?) lecz rowniez z Polakami ktorzy sie jemu nie podobali,oraz z Zydami.Plakal nad wlasnymi dziecmi(co zrozumiale),lecz ten placz nie przeszkadzal w mordowaniu dzieci zydowskich. Znam pare osob z Podhala.I wyrazaja sie o Kurasiu jednoznacznie.Bandzior. Zreszta nie tylko oni.Ocenili go rowniez byli zolnirze AK,miedzy innymi piszac list do oberkaczora w ktorym protestuja przeciwko pseudopatriotycznej chucpie,oraz przed ponad 60 laty jego przyjaciele z NKWD mianujac go szefem UB.Ze walczyl z UB? Zdradzil ich a oni chcieli go z gor wykurzyc.On sie nie dawal.Gdyby nie bylo UB lecz np Policja Panstwowa RP,to rowniez do policji strzelal.A wiec ciszej nad ta trumna. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Kłamstwo atakuje! 14.08.06, 11:59 Spryciarz kartoffel dobrze wie, dlaczego wymówił sie od przemówienia. Słowa można cytować i dlatego zdecydował się milczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Kolejny z antykomunistycznym zmiękczeniem mózgu. 14.08.06, 12:08 nielubiegazety2 napisał: > sowieckimi kolaborantami, których legitymacja do sprawowania władzy oparta > była na sowieckich bagnetach i masowym terrorze. Masowy terror to wprowadzali właśnie terroryści pokroju ognia. > Skończmy z ulgowym traktowaniem ludzi, którzy nie mieli ŻADNEGO mandatu do > rządzenia Polską. A kto miał taki mandat? Ci którzy chcieli kontynuować przedwojenny faszyzm sanacji i zarazem byli marionetkami Londynu, czyli tych którzy nas zdradzili w 1939? Komuniści mieli poparcie społeczne i poparcie kraju który ocalił nas od biologicznej eksterminacji, gdy nasi pożal się boże zachodni sojusznicy kolaborowali albo bezpiecznie grzali dupy za kanałem. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kolejny z antykomunistycznym zmiękczeniem móz 14.08.06, 13:37 Komunisci mieli poparcie? Jestes smieszniejszy od Gosiewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś