Dodaj do ulubionych

Większość Polaków nie chce unijnych gwiazd.

15.08.06, 21:30
I to mi się podoba. Ja też jestem za naszymi barwami narodowymi.
motoryzacja.interia.pl/news?inf=781353
Obserwuj wątek
    • trydzyk Re: Większość Polaków nie chce unijnych gwiazd. 15.08.06, 21:31
      A ja mysle, ze wiekszosc Polakow chce lepszych samochodow. A to to co jest na
      rejestracjach to juz im wtedy wisi i powiewa...

F.
    • ayran Re: Większość Polaków nie chce unijnych gwiazd. 15.08.06, 21:32
      Rozumiem, że w związku z tym jeździsz poldkiem, jak premier Pawlak, a nie jakąś
      unijną gwiazdą.
      • swantevit Re: Większość Polaków nie chce unijnych gwiazd. 15.08.06, 21:33
        polakom gwiazdy sie zle kojarza..
        • ayran Re: Większość Polaków nie chce unijnych gwiazd. 15.08.06, 21:34
          swantevit napisał:

> polakom gwiazdy sie zle kojarza..

Naprawdę? Polak jestem a gwiazdy kojarzą mi się nijak.
      • pandada ja mam poldka 15.08.06, 21:41
        ale na roverze. I wlasnie te roverowe czesci nawalaja. Jak tu nie byc patriota
        po takim doswiadczeniu.
        • ayran Re: ja mam poldka 15.08.06, 22:01
          pandada napisał:

> ale na roverze. I wlasnie te roverowe czesci nawalaja. Jak tu nie byc patriota
          > po takim doswiadczeniu.

No tak, ale silnik 1,4 od rovera był od hondy, który do samej hondy się nie nadał.
          • felinecaline Re: ja mam poldka 16.08.06, 11:35
            Ja mam Rovera juz 4 rok i jakos nic nie nawala ;-D
    • frau_blada :))) Niech ten eurokolchoz wreszcie padnie 15.08.06, 21:37
      Pora wrocic do wspolnoty gospodarczej i przestac karmin z naszych podatkow
      lewactwo z Europy.
      • nabucco4 Re: :))) Niech ten eurokolchoz wreszcie padnie 15.08.06, 21:48
        a co? tęsknisz sa sowchozem?
        • reakcjonista1 Ty ynteligencie leberalny!! 16.08.06, 10:08
          wolny rynek to sowchoz?
          • nabucco4 [...] 16.08.06, 10:24
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • trydzyk [...] 16.08.06, 10:32
              • reakcjonista1 Dla ciebie wolny rynek to bzdura 16.08.06, 10:35
                wiem, rozumiem, podejrzewałem i spodziewałem się.
                • trydzyk Re: Dla ciebie wolny rynek to bzdura 16.08.06, 10:36
                  A gdzie tak napisalem? Twoje ciagle gledzenie o "Eurokolchozie" uwazam za bzdury.
                  Czekam na przyklady krajow, ktore czlonkostwo w UE wpedzilo w nedze.

F.
                  • reakcjonista1 WE dzisiaj sa eurokołchozem 16.08.06, 10:38
                    ZSRE i nic a tym bardziej twoje użalanie sie tego nie zmieni. No chyba, że masz
                    władzę nad bandą socjalistów z Brukseli.
                    • trydzyk Re: WE dzisiaj sa eurokołchozem 16.08.06, 10:41
                      Zdradz mi, jaki towar trzeba palic, zeby na powaznie porownywac Unie do ZSRR?

F.
                      • reakcjonista1 Re: WE dzisiaj sa eurokołchozem 16.08.06, 10:45
                        Nie porównuję UE do ZSRR.
                        Wyraźnie piszę o ZSREuropejskich co jest w 80% prawdą.

W ksiązce W.Bukowskiego "Unia sowiecka czy Związek europejski" masz kilka
                        przykładów kto i dlaczego postarał się o zblizenie sowiecko unijne.
                        • nabucco4 [...] 16.08.06, 11:10
            • reakcjonista1 Co ty chrzanisz 16.08.06, 10:32
              UE to współczesny sowchoz, z doplatami, koncesjonowanym rynkiem, limitami
              produkcyjnymi, pełna kotrola z Brukseli, redystrybucja ukradzionych w podatkach
              pieniędzy na rzecz "biednych i rozwijających" się. Słowem jawne przestepstwo.

Musisz byc nieźle ograniczony umysłowo jesli jedynymi alternatywami jest sowchoz
              unijny i "zaścianek"... Polska moze być niezwykle zaściankowa i reakcyjna -
              słowem wolnorynkowa bo wlny rynek to coś co w UE zanika. Trzyma sie dzielnie
              jeszcze kilka krajów, reszta przechodzi na socjalizm.
              • trydzyk Re: Co ty chrzanisz 16.08.06, 10:34
                > unijny i "zaścianek"... Polska moze być niezwykle zaściankowa i reakcyjna -
                > słowem wolnorynkowa bo wlny rynek to coś co w UE zanika. Trzyma sie dzielnie
                > jeszcze kilka krajów, reszta przechodzi na socjalizm.

No, to czekam na liste tych europejskich krajow, ktore sie dzielnie trzymaja bez
                Unii. Norwegie oczywiscie pomijamy. Szwajcaria? I oprocz tego?
                A jakie kraje Unia Europejska wpedzila w nedze?

F.
                • reakcjonista1 Re: Co ty chrzanisz 16.08.06, 10:37
                  Pisałem o krajach, które się dzielnie trzymają W UNII. Uprzedzę pytanie i
                  odpowiem ze chodzi mi O IRL, WB, EST, reszta popiera wiekszy bądź mniejszy
                  socjalizm to i się rozwijają w żółwim tempie jak Niemcy czy Francja.
                  • trydzyk Re: Co ty chrzanisz 16.08.06, 10:40
                    No widzisz. Czyli mozna jednak nawet w ramach Eurokolchozu sie rozwijac, jak sie
                    madra polityke prowadzi.
                    A w jaki sposob widzisz rozwoj polskiej gospodarki bez dostepu do Unijnego
                    wspolnego rynku?

F.
                    • reakcjonista1 Re: Co ty chrzanisz 16.08.06, 10:43
                      Widzę optymistycznie. O ile przestaniemi kalkować rozwiązania niemieckie i
                      francuskie i zaprowadzimy kapitalizm bez ludzkiej twarzy. W tym przypadku nawet
                      nie będąc w UE cała unia chciałaby u nas inwestować.
    • artsg 66% : 33% dla jasności 15.08.06, 21:43
      artsg napisał:

> I to mi się podoba. Ja też jestem za naszymi barwami narodowymi.
      > motoryzacja.interia.pl/news?inf=781353
    • xtrin Większość internautów co najwyżej. 15.08.06, 21:47
      Osądzanie czego chce, a czego nie "większość Polaków" na podstawie internetowego
      sondażu jest co najmniej kuriozalne.

Sprawa jest totalnie marginalna, jakkolwiek osobiście także jestem za
      umieszczaniem na tablicach flag narodowych, ew. razem z gwiazdkami UE.
      • artsg Ooo, to ciekawe 15.08.06, 22:03
        xtrin napisała:

> Osądzanie czego chce, a czego nie "większość Polaków" na podstawie
        internetoweg
        > o
        > sondażu jest co najmniej kuriozalne.

Bo GW z wielką lubościa lubi się podpierać takimi sondami.
        • ayran Re: Ooo, to ciekawe 15.08.06, 22:05
          Uważasz zatem, że Twoje zastosowanie tej samej metody w nieniejszym wątku to
          czerpanie z dobrych czy złych wzorów?
        • xtrin Re: Ooo, to ciekawe 15.08.06, 22:12
          > Bo GW z wielką lubościa lubi się podpierać takimi sondami.

Proszę więc o linka, w którym GW pisze o "większości Polaków" na podstawie
          internetowego sondażu. Bo ja widywałam tylko sformuowania w stylu "większość
          internautów" bądź "większość w naszym sondażu".

Mała podpowiedź: nie chodzi mi o sondaże opinii publicznej przygotowywane przez
          ośrodki badań, bo to zupełnie inna broszka.
    • irasiad2 Re: Większość Polaków nie chce unijnych gwiazd. 15.08.06, 21:57
      "Artsg".Ulubieńcze mój :)

Znam osobe ktora pracuje w wydziale komunikacji i mówiła mi że ludzie ogłupieli
      na punkcie tych gwiazdek. Walą do urzędu drzwiami i oknami. Stoja nocami aby
      załapać się na te gwiazdki. Szczególnie zależy to tym ktorzy wyjeżdżają za
      granicę. Chcą pokazać że oni też z Unii , że też Europejczycy ,itd.
      • xtrin Re: Większość Polaków nie chce unijnych gwiazd. 15.08.06, 22:12
        To głupki, bo na allegro można za kilka złotych kupić sobie nalepkę z gwiazdkami :).
    • ave.duce Re: Ufff, jak to dobrze, że znowu nie należę 16.08.06, 08:09
      do "większości"...

;)))
      • p.smerf Re: Ufff, jak to dobrze, że znowu nie należę 16.08.06, 08:19
        Ja też na szczęście nie należę do "większości". Ale jaki ma sens pytanie o to
        ludzi, którzy nigdy nie byli samochodem za granicą? Ci co jeżdżą doskonale
        wiedzą, po co są te gwiazdki i czy to dobrze że są, czy nie. A patrioci
        wyjeżdżający za granicę zawsze mogą przecież założyć czapeczkę albo szaliczek
        polskiego kibica. I od razu będzie widać, kto jest kto.
    • reakcjonista1 Polska flaga ładniejsza od kołchozowych gwiazdek 16.08.06, 10:07

• nabucco4 [...] 16.08.06, 10:26
      • wiewiorzasta To ty bezbożnik jesteś i Maryi nie kochasz! 16.08.06, 10:30
        "Nie każdy wie, że Arsene Heitz, który zaprojektował flagę Unii Europejskiej,
        wzorował się na dwunastu gwiazdach z Cudownego Medalika, znanego z objawień
        Matki Bożej św. Katarzynie Labouré."
        • reakcjonista1 Mam w dumy figurkę Maryi z 12 gwiazdkami 16.08.06, 10:34
          niepotrzebna mi na rejestracji tym bardziej ze te gwiazdki sybolizyją coś czego
          nigdy miały nie symbolizowac - kołchozowy ateizm.
          • wiewiorzasta Re: Mam w dumy figurkę Maryi z 12 gwiazdkami 16.08.06, 10:35
            reakcjonista1 napisał:

> niepotrzebna mi na rejestracji tym bardziej ze te gwiazdki sybolizyją coś czego
            > nigdy miały nie symbolizowac - kołchozowy ateizm.

Ateizm? Kołchozowy? Zmień lektury. Mniej Michalkiewicza pomaga w samodzielnym
            myśleniu.
            • reakcjonista1 Re: Mam w dumy figurkę Maryi z 12 gwiazdkami 16.08.06, 10:41
              Owszem ateizm, Unia prześladuje ludzi wierzących, neguje cały dorobek naszej
              cywilizacji. Jesli ktoś tego nie widzi to albo ma klapy na oczach albo jest
              niemądry. W Unii rządzą agnostycy i ateiści i nie wartosciuję tu tego czy to
              dobrze czy źle - to są fakty. Unia wygląda tak jak jest rządzona. Kto jak nie
              unijni faszyści uwalił kandydaturę Buttiglione bo ten powiedział ze jego religia
              uznaje homoseksualne praktyki za grzech?
              • wiewiorzasta Re: Mam w dumy figurkę Maryi z 12 gwiazdkami 16.08.06, 10:50
                reakcjonista1 napisał:

> Owszem ateizm,

sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2614
                pl.wikipedia.org/wiki/Unia_Europejska#Religia

> Unia prześladuje ludzi wierzących,

???

> neguje cały dorobek naszej
                > cywilizacji.

???

> Jesli ktoś tego nie widzi to albo ma klapy na oczach albo jest
                > niemądry.

Ładne. Zawsze tak dyskutujesz?

> W Unii rządzą agnostycy i ateiści i nie wartosciuję tu tego czy to
                > dobrze czy źle - to są fakty. Unia wygląda tak jak jest rządzona.

Tzn. jak?

> Kto jak nie
                > unijni faszyści

sjp.pwn.pl/haslo.php?id=14575

Używasz słów, których nie rozumiesz, a które ci do głowy wtłoczył Michalkiewicz.

> uwalił kandydaturę Buttiglione bo ten powiedział ze jego religi
                > a
                > uznaje homoseksualne praktyki za grzech?

Wiesz, jak ktoś ma zajmować się obroną praw człowieka i wyznaje takie zasady, to
                ciężko założyć, że będzie obiektywny gdy przyjdzie bronić praw np. osób
                homoseksualnych czy kobiet, bo o kobietach (zwłaszcza samotnie wychowujących
                dzieci) też się nieładnie wypowiadał.
                • reakcjonista1 Re: Mam w dumy figurkę Maryi z 12 gwiazdkami 16.08.06, 10:59
                  > > Owszem ateizm,
                  >
                  > sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2614
                  > pl.wikipedia.org/wiki/Unia_Europejska#Religia

A po co te linki? Ja nigdzie nie napisałem ze w UE nie ma ludzi wierzących,
                  natomiast faktem jest ze w duzej przewadze we władzach są ludzie nie tylko
                  niewierzący ale otwarci wrodzy jakiejkolwiek religii.

> > Unia prześladuje ludzi wierzących,
                  >
                  > ???

R.Buttiglione

> > neguje cały dorobek naszej
                  > > cywilizacji.
                  >
                  > ???

cywilizacji opartej na prawie rzymskim, filozofii greckiej i wierze
                  chrześcijańskiej.

> Ładne. Zawsze tak dyskutujesz?

Nie, ale wydaje mi sie ze wiekszość Polaków to dostrzega.

> > Kto jak nie
                  > > unijni faszyści
                  >
                  > sjp.pwn.pl/haslo.php?id=14575
                  >
                  > Używasz słów, których nie rozumiesz, a które ci do głowy wtłoczył Michalkiewicz

«kierunek i ruch polityczny o charakterze totalitarnym, nacjonalistycznym i
                  rasistowskim, ukształtowany po I wojnie światowej we Włoszech, później także w
                  niektórych innych krajach (postać skrajną przybrał w Niemczech); także: forma
                  totalitarnej dyktatury nacjonalistycznej wprowadzona w 1922 r. we Włoszech
                  (później także w niektórych innych krajach) opierająca się na zasadzie
                  wodzostwa, dysponująca zhierarchizowanym aparatem partyjnym, stosująca terror
                  wobec przeciwników politycznych»

To jest faszyzm włoski z lat 30 i 40 a ja piszę o faszystach europejskich. Tak
                  ich nazywam bo zachowują się jak faszyści. Nie znajdziesz definicji tego terminu.

> > uwalił kandydaturę Buttiglione bo ten powiedział ze jego religi
                  > > a
                  > > uznaje homoseksualne praktyki za grzech?
                  >
                  > Wiesz, jak ktoś ma zajmować się obroną praw człowieka i wyznaje takie zasady, t
                  > o
                  > ciężko założyć, że będzie obiektywny gdy przyjdzie bronić praw np. osób
                  > homoseksualnych czy kobiet, bo o kobietach (zwłaszcza samotnie wychowujących
                  > dzieci) też się nieładnie wypowiadał.

A lewak uważający ze katolicyzm trzeba wyrugować ze społeczeństwa to jest
                  obiektywny czy nie? Tak tylko pytam. W unii jest sporo ludzi bez poglądów i
                  kregosłupa i dlatego ta unia wygląda tak jak wygląda.
                  • wiewiorzasta Re: Mam w dumy figurkę Maryi z 12 gwiazdkami 16.08.06, 11:10
                    reakcjonista1 napisał:

> A po co te linki? Ja nigdzie nie napisałem ze w UE nie ma ludzi wierzących,
                    > natomiast faktem jest ze w duzej przewadze we władzach są ludzie nie tylko
                    > niewierzący ale otwarci wrodzy jakiejkolwiek religii.

A może po prostu tacy, którzy swoją religijność zostawiają w domu i świątyni?

I - czy możesz przytoczyć jakieś wypowiedzi ludzi z władz UE, z których wynika,
                    że otwarcie wrodzy jakiejkolwiek religii?

> R.Buttiglione

To jest _jeden_ człowiek. Który nie pasował ze swoimi konserwatywnymi poglądami
                    do funkcji, którą miał objąć. To nie jest prześladowanie, tylko pragmatyzm i
                    demokracja. Bo uwalono go demokratycznie.

> cywilizacji opartej na prawie rzymskim, filozofii greckiej i wierze
                    > chrześcijańskiej.

W jaki sposób?

> Nie, ale wydaje mi sie ze wiekszość Polaków to dostrzega.

Wydaje ci się. A taki sposób prowadzenia dyskusji świadczy o tobie, a nie oponencie.

> To jest faszyzm włoski z lat 30 i 40 a ja piszę o faszystach europejskich. Tak
                    > ich nazywam bo zachowują się jak faszyści. Nie znajdziesz definicji tego termin
                    > u.

To go stwórz na potrzby dyskusji. Na podstawie powyższej (wykasowanej, sorry, za
                    długa) definicji.

> A lewak uważający ze katolicyzm trzeba wyrugować ze społeczeństwa to jest
                    > obiektywny czy nie? Tak tylko pytam.

Który "lewak" powiedział coś takiego? Rozumiem, że taki, który miał się zajmować
                    sprawami religii w UE.

> W unii jest sporo ludzi bez poglądów i
                    > kregosłupa i dlatego ta unia wygląda tak jak wygląda.

Jasne. Bo przecież jedynymi ludźmi z kręgosłupem i poglądami są Michalkiewicz i
                    Korwin-Mikke, a także ich zwolennicy, którzy twierdzą: "Probujesz udowodnic
                    zekraj w pełni UPRowski nie istnieje i isniec nie bedzie?
                    Otoz taki kraj moze istniec wystarczy tylko program UPR wprowadzic w zycie. Kraj
                    w pełni wolnorynkowy - no to juz jest wielkie wyzwanie - cos takiego nieistnieje
                    i istiec nie bedzie. I druga kwestia - skoro nie ma przykładów to dlaczegoby
                    nie byc tym pierwszym?"
              • nabucco4 [...] 16.08.06, 11:17
          • trydzyk Re: Mam w dumy figurkę Maryi z 12 gwiazdkami 16.08.06, 10:38
            Sadzac po twoich pogladach, to najwyrazniej swiecona woda z Lichenia.

F.
            • reakcjonista1 "Sądząc po twoich poglądach"... 16.08.06, 10:48
              niezły faszystowski żarcik sie koledze udał.
              • wiewiorzasta Re: "Sądząc po twoich poglądach"... 16.08.06, 10:54
                reakcjonista1 napisał:

> niezły faszystowski żarcik sie koledze udał.
                >
                I tak lepszy niż ten: "Jesli ktoś tego nie widzi to albo ma klapy na oczach albo
                jest niemądry." Ten nazistowski?
    • asienka32 Z unią jest jak z piciem denaturatu: 16.08.06, 10:26
      najpierw widzisz dużo gwiazdek, potem jestes przyjemnie zamroczony a na końcu
      to już tylko chce sie rzygać

:)
      • scoutek Re: Z unią jest jak z piciem denaturatu: 16.08.06, 10:28
        asienka32 napisała:

rozumiem, ze Ty tak z autopsji?

jak obejrzalam sonde to mi wyszlo, ze jednak wiekszosc tych, ktorzy tam
        glosowali jest za gwiazdkami ....
        • asienka32 Re: Z unią jest jak z piciem denaturatu: 16.08.06, 10:32
          scoutek napisała:

> asienka32 napisała:
          >
          > rozumiem, ze Ty tak z autopsji?

Skąd ja wiedziałam, ze złośliwości skierujesz w stronę denaturatu :)
      • nabucco4 masz "obcykane"? 16.08.06, 10:28
        spoko, niedługo kaczki dołożą ci na dyktę i płyny do spryskiwaczy akcyzę jak na
        gorzałeczkę. Wtedy zatęsknisz do Unii.
      • trydzyk no i objasnij... 16.08.06, 10:29
        ...ktory europejski narod sie po Unii porzygal? Tak poetycznie napisalas,
        chcialbym jeszcze jakies przyklady.

F.
        • wiewiorzasta Re: no i objasnij... 16.08.06, 10:31
          trydzyk napisał:

> ...ktory europejski narod sie po Unii porzygal? Tak poetycznie napisalas,
          > chcialbym jeszcze jakies przyklady.
          >
          > F.

Na pewno Irlandczycy. Od nadmiaru:
          pl.wikipedia.org/wiki/Unia_Europejska#Poziom_.C5.BCycia_w_Unii_Europejskiej

Ja też poproszę taki rzyg :)
          • asienka32 Re: no i objasnij... 16.08.06, 10:34
            > Ja też poproszę taki rzyg :)

Najpierw podaj jakiś dowód na destrukcyjne decyzje Giertycha w sprawie programu
            nauczania w szkołach, indoktrynującedzieci ideami nacjonalizmu.
            Jak mamy byc wobecsiebie konsekwentne, to do końca i ze wzajemnością :)
            • trydzyk co z tymi rzygami? n/t 16.08.06, 10:42
            • wiewiorzasta Re: no i objasnij... 16.08.06, 10:43
              asienka32 napisała:

> > Ja też poproszę taki rzyg :)
              >
              > Najpierw podaj jakiś dowód na destrukcyjne decyzje Giertycha w sprawie programu
              >
              > nauczania w szkołach, indoktrynującedzieci ideami nacjonalizmu.

To ty się czepiłaś idei nacjonalizmu, ja pisałam o durnocie i demoralizującym
              relatywizmie. Przykład matur jak znalazł.

> Jak mamy byc wobecsiebie konsekwentne, to do końca i ze wzajemnością :)

Z wzajemnością. Co z tym rzygiem?
              • asienka32 Re: no i objasnij... 16.08.06, 10:50
                Darowanie matur nieukom a rozwój nacjonalizmu :) Drugi temat na doktorat już
                masz, zakładam, że magistrem jesteś.

Prześledź PKB poszczególnych państw na przestrzeni ostatnich 30-lat,
                szczególnie Niemiec, inaczej nie jesteś w stanie uzyskać wiarygodnych
                wskaźników.
                • wiewiorzasta Re: no i objasnij... 16.08.06, 10:52
                  asienka32 napisała:

> Darowanie matur nieukom a rozwój nacjonalizmu :) Drugi temat na doktorat już
                  > masz, zakładam, że magistrem jesteś.

Rozumiesz, co do ciebie napisałam czy znowu niekoniecznie?

> Prześledź PKB poszczególnych państw na przestrzeni ostatnich 30-lat,
                  > szczególnie Niemiec, inaczej nie jesteś w stanie uzyskać wiarygodnych
                  > wskaźników.

Ja poproszę o takie PKB, jakie ma Irlandia. Później przystąpili do tego "rzygu",
                  więc bliżej im do nas.

No i dalej nie dowiedziałam się niczego o państwie, które rzyga po wstąpieniu do
                  UE, jak po denaturacie...
                  • asienka32 Re: no i objasnij... 16.08.06, 10:57
                    zadałam bardzo konkretne i precyzyjne pytanie a ty odpowiedziałaś troche nie na
                    temat.
                    A więc, zanim napiszesz coś takiego do mnie:

> Rozumiesz, co do ciebie napisałam czy znowu niekoniecznie?

sama się zastanów nad sobą.

b/o
                    • wiewiorzasta Re: no i objasnij... 16.08.06, 10:59
                      asienka32 napisała:

> zadałam bardzo konkretne i precyzyjne pytanie a ty odpowiedziałaś troche nie na
                      >
                      > temat.

Zadałaś pytanie dotyczące nie tego, co ja twierdziłam, tylko na temat tego co
                      sama sobie wymyśliłaś. Niestety - nie jestem w stanie odpowiadać za twoje
                      wyobrażenia.

> A więc, zanim napiszesz coś takiego do mnie:
                      >
                      > > Rozumiesz, co do ciebie napisałam czy znowu niekoniecznie?
                      >
                      > sama się zastanów nad sobą.
                      >
                      > b/o

Co z tymi krajami rzygającymi Unią???
                • hummer Rząd się ośmiesza i tyle 16.08.06, 11:15
                  "Blisko 200 tys. pielgrzymów przybyło na Jasną Górę na święto Wniebowzięcia Najświętszej Marii Panny. LPR przywiozła transparent z szubienicą i zbierała podpisy za karą śmierci"
                  serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3551362.html
                  Wygląda na to, że pielgrzymi ruszają w daleką drogę której efektem będzie zabijanie ludzi psychicznie chorych - tak po bożemu (celowo z małej literki).
      • ave.duce Re: Z unią jest jak z piciem denaturatu: 16.08.06, 10:34
        asienka32 napisała:

> najpierw widzisz dużo gwiazdek, potem jestes przyjemnie zamroczony a na końcu
        > to już tylko chce sie rzygać
        >
        > :)

TE gwiazdki?:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46941159&a=46959200
        • asienka32 Re: Z unią jest jak z piciem denaturatu: 16.08.06, 10:38
          Słynąca z wielkiego przywiazania do ateizmu i świeckości Europa ma w swoim logo
          symbole religijne... Dom wariatów panie :)
          • ave.duce Re: Z unią jest jak z piciem denaturatu: 16.08.06, 10:41
            asienka32 napisała:

> Słynąca z wielkiego przywiazania do ateizmu i świeckości Europa ma w swoim logo
            >
            > symbole religijne... Dom wariatów panie :)

Może i dom wariatów, ale dziwi mnie bardzo, że "prawdziwi Polacy" nie wiedzą,
            skąd sie wzięły gwiazdki na fladze unijnej! Geneza powstania Unii (założyciele)
            pewnie też nie jest im znana. A szkoda.

;)
            • asienka32 Re: Z unią jest jak z piciem denaturatu: 16.08.06, 10:47
              Geneza i idea powstania wspólnoty europejskiej ma się nijak do dzisiejszego
              kształtu Unii, zbiurokratyzowanego i przepełnionego intrwencjonizmem państwowym
              tworu, który zamiast konkurować gospodaczo z USA skupił się na politycznej
              walce z administracją w Waszyngtonie. Jednym z bardziej spektakularnych
              elementów tej walki jest wspieranie islamskich ekstremistów na BliskimWschodzie.
              Idee były piękne i pomysł stworzenia strefy swobodnego przepływy dóbr i
              ludnosci również, tyle, że to co jest dziś ma sie nijak do założeń.
              • trydzyk ale ktory kraj wpedzilo to w nedze? n/t 16.08.06, 10:48
                • asienka32 Re: ale ktory kraj wpedzilo to w nedze? n/t 16.08.06, 10:55
                  czy sukcesem wejscia do Unii jest to, że rozwinięty i bogaty kraj taki jak np.
                  Szwecja nie wpadł w nędzę?

Nie mam teraz czasu, ale kiedyś prześledzę PKB poszczególnych członków Unii w
                  ciagu ostatnich 20-30 lat.
                  • trydzyk Re: ale ktory kraj wpedzilo to w nedze? n/t 16.08.06, 10:58
                    > czy sukcesem wejscia do Unii jest to, że rozwinięty i bogaty kraj taki jak np.
                    > Szwecja nie wpadł w nędzę?

Ale czy zbiednial?

Poza tym - mowmy o krajach biednych i relatywnie zacofanych (bo takim krajem w
                    momencie wchodzenia byla Polska), ktore zostaly przez Unie zrujnowane.
                    Hiszpania? Portugalia? Irlandia? nawet Grecja?

F.
              • ave.duce Re: Z unią jest jak z piciem denaturatu: 16.08.06, 11:06
                Ale jak się to ma do twojego postu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46941159&a=46958973
                ?

Ok, czytam wątek, więć wiem, jak ci idzie "dyskusja"; między nami EOT, na razie.

;)
                • asienka32 Re: Z unią jest jak z piciem denaturatu: 16.08.06, 11:28
                  ave.duce napisała:

> Ale jak się to ma do twojego postu:
                  >
                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46941159&a=46958973
                  > ?
                  >
                  > Ok, czytam wątek, więć wiem, jak ci idzie "dyskusja"; między nami EOT, na
                  razie
                  > .
                  >
                  > ;)

Trudno jest dyskutować z napastliwymi postami pisanymi według filozofii: głupia
                  jesteś i zaraz ci to odowodnię.
                  I wiesz o kim piszę teraz :(
                  • ave.duce Re: Z unią jest jak z piciem denaturatu: 17.08.06, 07:23
                    asienka32 napisała:

>
                    > Trudno jest dyskutować z napastliwymi postami pisanymi według filozofii: głupia
                    >
                    > jesteś i zaraz ci to odowodnię.

Trudno jest dyskutowac z tobą, kiedy wciąż zbaczasz z tematu.

> I wiesz o kim piszę teraz :(

Chorera, chyba się domyślam... o mnie?!

;)
                    • asienka32 Re: Z unią jest jak z piciem denaturatu: 17.08.06, 07:24
                      > Chorera, chyba się domyślam... o mnie?!

Nie
                      • ave.duce Re: Z unią jest jak z piciem denaturatu: 17.08.06, 07:54
                        asienka32 napisała:

> > Chorera, chyba się domyślam... o mnie?!
                        >
                        > Nie

No to już nie wiem...

A pierwszy "problem"?

;)))
                        • asienka32 Re: Z unią jest jak z piciem denaturatu: 17.08.06, 08:43
                          > A pierwszy "problem"?

Na to jest proste rozwiązanie, które zresztą z powodzeniem stosuję wobec tych
                          co mi ich sposób dyskusji nie odpowiada.
    • wiewiorzasta Matki Boskiej nie kochają Polacy? 16.08.06, 10:32
      "Nie każdy wie, że Arsene Heitz, który zaprojektował flagę Unii Europejskiej,
      wzorował się na dwunastu gwiazdach z Cudownego Medalika, znanego z objawień
      Matki Bożej św. Katarzynie Labouré."
      • hummer No i ich zabiłaś :) 16.08.06, 11:01
        wiewiorzasta napisała:

> "Nie każdy wie, że Arsene Heitz, który zaprojektował flagę Unii Europejskiej,
        > wzorował się na dwunastu gwiazdach z Cudownego Medalika, znanego z objawień
        > Matki Bożej św. Katarzynie Labouré."

Jak oni mogą żyć z taką schizofrenią :)
        • wiewiorzasta Re: No i ich zabiłaś :) 16.08.06, 11:02
          hummer napisał:

> wiewiorzasta napisała:
          >
          > > "Nie każdy wie, że Arsene Heitz, który zaprojektował flagę Unii Europejsk
          > iej,
          > > wzorował się na dwunastu gwiazdach z Cudownego Medalika, znanego z objawi
          > eń
          > > Matki Bożej św. Katarzynie Labouré."
          >
          > Jak oni mogą żyć z taką schizofrenią :)
          >

CiNżko chyba będzie :) Reakcjonista się stara ;)))
        • asienka32 Re: No i ich zabiłaś :) 16.08.06, 11:19
          > Jak oni mogą żyć z taką schizofrenią :)

Pytanie kto ma schizofrenię. Przeciwnik Unii, któremu nie wiedzieć czemu
          wciskasz religijny fanatyzm, czy Unia, która z ateizmu i świeckości robi wrecz
          europejskie wartości, a jednocześnie logo jej nawiązuje do religii.
          • hummer Re: No i ich zabiłaś :) 16.08.06, 11:28
            asienka32 napisała:

> Pytanie kto ma schizofrenię. Przeciwnik Unii, któremu nie wiedzieć czemu
            > wciskasz religijny fanatyzm, czy Unia, która z ateizmu i świeckości robi wrecz
            > europejskie wartości, a jednocześnie logo jej nawiązuje do religii.

Widzisz nie trzeba być wierzącym by doceniać jakiś symbol np. Krzyż Egipski.
            Są rzeczy - symbole - które są proste w swojej materii a jednocześnie idealne i odwieczne (te gwiazdki mogą się kojarzyć z tarczą zegara jest ich 12 dalesze skojarzenie z Babilonem itd i tuzinem przez wieki bardzo popularną liczbą).
            Np. pl.wikipedia.org/wiki/Złoty_podział

Czy ulubiona przez Ciebie Gwiazda Dawida
            "W magii heksagram znany jest pod tradycyjną nazwą pieczęci Salomona. Symbol ten sięga korzeniami aż po Daleki Wschód, gdzie znany był jako Wielka Yantra w tantryzmie hinduistycznym. Trójkąt skierowany wierzchołkiem do dołu symbolizował pradawną samicę, istniejącą przed początkiem świata. Wytworzyła ona w sobie nasienie, które wyrosło w ujawnioną męskość, reprezentowaną przez trójkąt skierowany wierzchołkiem ku górze. Heksagram symbolizuje połączenie tych dwóch pierwotnych sił. Żydowska kabała przejęła ten symbol z pełną świadomością jego charakteru płciowego, heksagram kabalistyczny pokazywał złączenie męskiego bóstwa z jego żeńską esencją Szekiną. Tym samym stosunek płciowy mężczyzny i kobiety stał się sakramentem. Na poziomie duchowym heksagram jest najwyższym symbolem zrównoważonej boskości."

Na krzyż można też inaczej patrzeć to symbol Słońca.
            • asienka32 Re: No i ich zabiłaś :) 16.08.06, 11:31
              Tak ale Unia to ponoć miały być korzyści materialne a nie symbole. Unia to
              organizacja a nie religia, nieprawdaż?
              • hummer Re: No i ich zabiłaś :) 16.08.06, 11:36
                asienka32 napisała:

> Tak ale Unia to ponoć miały być korzyści materialne a nie symbole. Unia to
                > organizacja a nie religia, nieprawdaż?

Czy z powodu z powodu gwiazki zbiedniałaś?

Symbole to dażenie do ideału. Amerykanie też np. opierają się na pentagramie
                www.nowik.com.pl/index.php?go=ciekawostki/ciekawostki_4
                Ale o czym ja tu z toba dyskutuję (jeszcze jak zobaczysz jeden z obrazków Leonardo da Vinci Ci się skojarzy).
                • asienka32 Re: No i ich zabiłaś :) 16.08.06, 11:41
                  > Czy z powodu z powodu gwiazki zbiedniałaś?

Nie. Dzięki popieprzonym przepisom przepisywanym bezmyślnie z prawodawstwa Unii
                  mam co robić.
                  • hummer Re: No i ich zabiłaś :) 16.08.06, 11:44
                    asienka32 napisała:

> > Czy z powodu z powodu gwiazki zbiedniałaś?
                    >
                    > Nie. Dzięki popieprzonym przepisom przepisywanym bezmyślnie z prawodawstwa Unii
                    >
                    > mam co robić.
                    > :)

Gdyby tak przestrzegać rygorystycznie tego prawodawstwa to raz ludzie mogli by sobie spokojnie pędzić gorzałę dwa w Polsce pojawiłoby się PIWO a nie wyrób piwopodobny jak jest teraz :-)
                    • asienka32 Re: No i ich zabiłaś :) 16.08.06, 11:48
                      hummer napisał:

> asienka32 napisała:
                      >
                      > > > Czy z powodu z powodu gwiazki zbiedniałaś?
                      > >
                      > > Nie. Dzięki popieprzonym przepisom przepisywanym bezmyślnie z prawodawstw
                      > a Unii
                      > >
                      > > mam co robić.
                      > > :)
                      >
                      > Gdyby tak przestrzegać rygorystycznie tego prawodawstwa to raz ludzie mogli
                      by
                      > sobie spokojnie pędzić gorzałę dwa w Polsce pojawiłoby się PIWO a nie wyrób
                      piw
                      > opodobny jak jest teraz :-)
                      >

Piwopodobne? A czym sie różnią od piwa prawdziwego i kto określił jakie
                      parametry ma to właściwe?
                      • hummer Re: No i ich zabiłaś :) 16.08.06, 11:57
                        asienka32 napisała:

> Piwopodobne? A czym sie różnią od piwa prawdziwego i kto określił jakie
                        > parametry ma to właściwe?

Tym czym masło od masmixa, czekolada od wyrobu czekolado podobnego.
                        Określono dawno 1516 roku pl.wikipedia.org/wiki/Reinheitsgebot
                        Niestety w 1987 roku UE poszła na łatwiznę i mamy to co mamy. Prawdopodobnie pod naciskami Belgów, choć i tak w Niemczech czegoś co nie spełnia tego prawa nie może być nazywane piwem. Jest to przykład na to, że jednak UE nie jest taka doktrynerska :-)
      • reakcjonista1 Znowu to bezczelna manipulacja? 16.08.06, 11:02
        Unię zakładali chadecy i ludzie wierzący w Boga, widząc z góry socjalistyczną i
        ateistyczną UE przewracają się w grobie.

A juz sugerowanie ze Polacy nie kochają Matki Bożej bo w wiekszości nie chcą
        UNIJNEJ symboliki na tablicach rejestacyjnych jest zdecydowanie poniżej
        jakiejkolwiek krytyki.
        • hummer Re: Znowu to bezczelna manipulacja? 16.08.06, 11:12
          reakcjonista1 napisał:

> A juz sugerowanie ze Polacy nie kochają Matki Bożej bo w wiekszości nie chcą
          > UNIJNEJ symboliki na tablicach rejestacyjnych jest zdecydowanie poniżej
          > jakiejkolwiek krytyki.

Za to kara śmierci jest jak najbardziej chrześciańska i propapieska :-)
          Ech Wy gnidy wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3551362.html
          "Takim tłumaczeniem jest zaskoczony ks. Joachim Kobienia, kanclerz kurii diecezji opolskiej. - Stanowisko Kościoła w tej sprawie jednoznacznie wyraził Jan Paweł II, który zdecydowanie sprzeciwiał się takiej karze. Możliwość przemiany jest podstawowym prawem, jakie daje ewangelia, a kara śmierci taką możliwość zamyka - mówi ks. Kobienia."
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3551380.html
    • tornson Podrzędny ranking w jakimś podrzędnym 16.08.06, 10:51
      portalu dla narodowych szowinistów. Nic z tego nie wynika.
    • janbezziemi Re: Większość Polaków nie chce unijnych gwiazd.Ej? 16.08.06, 10:53
      artsg napisał:

> I to mi się podoba. Ja też jestem za naszymi barwami narodowymi.
      > motoryzacja.interia.pl/news?inf=781353
      "Wiekszość" to Ty, osiołeczku? A pieniążki z UE to i owszem. Chce jak
      najbardziej!
      • x2468 Re: Większość Polaków nie chce unijnych gwiazd.Ej 16.08.06, 11:00
        Mam nadzieje ze ta wiekszosc nie chce rowniez europejskich pieniedzy i
        europejskich samochodow.Ptrioci powinni jezdzic polskimi pojazdam(celowo nie
        pisze samochodami)pic wylacznie polska wodke i piwo,chodzic w polskich ciuchach
        i ogladac polska telewizje z polskiego satelity.
    • hummer I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 10:59
      auto.gazeta.pl/auto/1,48316,3473186.html
      "W internecie furorę robi naklejka na tablice rejestracyjne z unijnymi gwiazdkami. Kierowcy zalepiają nią polską flagę. Dzięki temu nie muszą płacić 100 zł za wymianę tablic sprzed 1 maja 2006 na nowe, unijne"
      • reakcjonista1 Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:03
        Ciekawe czy jakby nie było przymusu zmiany tablic tez by tak te naklejki
        rozchwytywali.
        • hummer Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:08
          reakcjonista1 napisał:

> Ciekawe czy jakby nie było przymusu zmiany tablic tez by tak te naklejki
          > rozchwytywali.

A jest przymus. Jeszcze sporo jeździ nawet czarnych tych radzieckich :-)
      • asienka32 Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:21
        hummer napisał:

> auto.gazeta.pl/auto/1,48316,3473186.html
        > "W internecie furorę robi naklejka na tablice rejestracyjne z unijnymi
        gwiazdka
        > mi. Kierowcy zalepiają nią polską flagę. Dzięki temu nie muszą płacić 100 zł
        za
        > wymianę tablic sprzed 1 maja 2006 na nowe, unijne"

No i ja dzięki bogu na czarnych jeszcze jezdżę :)))
        • trydzyk Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:23
          > No i ja dzięki bogu na czarnych jeszcze jezdżę :)))

I "faszystowskie lewactwo z Eurokolchozu" jeszcze cie nie zmusilo do zmiany?

F.
          • asienka32 Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:25
            > I "faszystowskie lewactwo z Eurokolchozu" jeszcze cie nie zmusilo do zmiany?

Faszystowskie? Przecież ten epitet zarezerwowany jest dla partii rządzącej?

Odpowiadając na pytanie: nie, zmusili mnie do zmiany dowodu, prawa jazdy, ale
            tablic jeszcze nie.
        • wiewiorzasta Ale gdzie te rzygające państwa??? 16.08.06, 11:25
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46941159&a=46958973

Dowiemy się w końcu od ciebie (piszę samozwańczo również w imieniu Trydzyka)?
          • asienka32 Re: Ale gdzie te rzygające państwa??? 16.08.06, 11:27
            Rzygają kierowcy stojący w kilkugodzinnych kolejkach czekając na bezsensowną i
            kosztowną obowiazkowa wymianę tablic.
            Nie wierzysz - zajrzyj do dowolnego magistratu.
            • wiewiorzasta Re: Ale gdzie te rzygające państwa??? 16.08.06, 11:30
              asienka32 napisała:

> Rzygają kierowcy stojący w kilkugodzinnych kolejkach czekając na bezsensowną i
              > kosztowną obowiazkowa wymianę tablic.
              > Nie wierzysz - zajrzyj do dowolnego magistratu.

Wymiana tablic jest obowiązkowa? No proszę, to się chyba Interia pomyliła:
              "2 maja weszło w życie rozporządzenie Ministra Transportu i Budownictwa,
              wprowadzające nowy wzór tablic rejestracyjnych. Tablice wydane do 1 maja br.
              zachowały jednak ważność, ale kto chce może wymienić tablice na takie z gwiazdkami."

I pytałam o _państwa_, a nie o ich obywateli.
              • asienka32 Re: Ale gdzie te rzygające państwa??? 16.08.06, 11:42
                A ja ani słowa nie napisałam o państwach, w kwestii rzygania. Dlaczego więc mam
                się odnosić do twoich urojeń na temat tego co napisałam albo co sądzę?

• wiewiorzasta Re: Ale gdzie te rzygające państwa??? 16.08.06, 11:47
                  asienka32 napisała:

> A ja ani słowa nie napisałam o państwach, w kwestii rzygania. Dlaczego więc mam
                  >
                  > się odnosić do twoich urojeń na temat tego co napisałam albo co sądzę?
                  >

Masz krótką pamięć. W dodatku ciekawe dlaczego dopiero teraz wyskakujesz z tym,
                  że ja mam jakieś urojenia:

"Prześledź PKB poszczególnych państw na przestrzeni ostatnich 30-lat,
                  szczególnie Niemiec, inaczej nie jesteś w stanie uzyskać wiarygodnych
                  wskaźników."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46941159&a=46960304

Za mocno przycisnęłam?

I jak z tymi tablicami - jest obowiązek natychmiastowej czy nie?
                  • asienka32 Re: Ale gdzie te rzygające państwa??? 16.08.06, 11:50
                    to była odpowiedz na PKB Irlandii a nie na rzyganie. Ale przepraszam -
                    obiecywałam niedawno w dyskusji uwzględniać twój wąski odbiór świata.
                    • wiewiorzasta Re: Ale gdzie te rzygające państwa??? 16.08.06, 12:02
                      asienka32 napisała:

> to była odpowiedz na PKB Irlandii a nie na rzyganie. Ale przepraszam -
                      > obiecywałam niedawno w dyskusji uwzględniać twój wąski odbiór świata.

Pytanie pomocnicze brzmiało - dlaczego dopiero teraz się obudziłaś, że źle cię
                      podobno zrozumiałam.

Pytaniem zadanym już po raz kolejny pozostaje natomiast (z lekką korektą ze
                      względu na twój szeroki i dość dowolny odbiór tematu) które państwo/ naród/
                      grupa społeczna (szeroko rozumiania) rzyga UE?
                  • asienka32 Re: Ale gdzie te rzygające państwa??? 16.08.06, 11:56
                    > I jak z tymi tablicami - jest obowiązek natychmiastowej czy nie?

Faktycznie, akurat tablic nie ma, zasugerowałam sie, bo jakiś czas temu była
                    dyskusja w mediach o tym.
      • asienka32 Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:23
        hummer napisał:

> auto.gazeta.pl/auto/1,48316,3473186.html
        > "W internecie furorę robi naklejka na tablice rejestracyjne z unijnymi
        gwiazdka
        > mi. Kierowcy zalepiają nią polską flagę. Dzięki temu nie muszą płacić 100 zł
        za
        > wymianę tablic sprzed 1 maja 2006 na nowe, unijne"
        >

No i właśnie przymus wymiany tablic na nowe, bez żadnej racjonalnej przyczyny
        najlepiej świadczy o głupocie naszych i unijnych urzędasów.
        Po jaką cholerę je zmieniać?
        • x2468 Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:26
          Bez racjonalnej przyczyny? A moze ty nie jestes w stanie tej przyczyny zrozumiec?
          • asienka32 Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:30
            No to wytlumacz mi dlaczego posiadacze tablic bez logo unii muszą je zmienić na
            nowe czekajac w kilkugodzinnych kolejkach i buląc za to 100 zł /kolejne/

Słucham.
            • trydzyk Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:31
              To jest akurat glupota i bezmyslna nadgorliwosc polskiego rzadu (nie wiem, czy
              poprzedniego, czy obecnego). A moze nie tyle bezmyslna nadgorliwosc, co chec
              ponownego zarobienia na ludziach.

Zeby nie bylo watpliwosci - to nie jest atak na PiS.

F.
              • asienka32 Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:39
                Teraz warto by policzyć ile takich głupot zaserwowały nam polskie władze od
                czasu kiedy zaczęliśmy się dostosowywać do unii.
                Sporo z nich faktycznie wynika z nadgorliwosci, głupoty a także prywaty /ktoś
                tablice produkuje/.
                Tylko, że to wszystko liczy się jako koszt naszego przystąpienia do UE i pytnie
                czy w ogólnym rozrachunku rzeczywiście tak świetnie na tym wychodzimy.

A propos, wiesz, ze fundusze unijne mogą zarzadac zwrotu dofinansowania
                inwestycji jeśli na jednym dokumencie bedzie brakować ... logo unii albo to
                logo będzie miało gwiazki w drugą stronę /zdaje sie Grecy zwracali 20 mln euro
                z tego powodu/... to a propos kto rzygał :)
                • trydzyk Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:45
                  > Teraz warto by policzyć ile takich głupot zaserwowały nam polskie władze od
                  > czasu kiedy zaczęliśmy się dostosowywać do unii.
                  > Sporo z nich faktycznie wynika z nadgorliwosci, głupoty a także prywaty /ktoś
                  > tablice produkuje/.
                  > Tylko, że to wszystko liczy się jako koszt naszego przystąpienia do UE i pytnie
                  >
                  > czy w ogólnym rozrachunku rzeczywiście tak świetnie na tym wychodzimy.

Jezeli Polacy z powodu wlasnej glupoty i korupcji stwarzaja sobie trudnosci, to
                  wybacz - czy nalezy za to obwiniac Unie?
                  A jak to bedzie w ogolnym rozrachunku wygladac, to sie dowiemy za kilka(nascie) lat.

> A propos, wiesz, ze fundusze unijne mogą zarzadac zwrotu dofinansowania
                  > inwestycji jeśli na jednym dokumencie bedzie brakować ... logo unii albo to
                  > logo będzie miało gwiazki w drugą stronę /zdaje sie Grecy zwracali 20 mln euro
                  > z tego powodu/... to a propos kto rzygał :)

Gratuluje, udalo ci sie znalezc jeden przyklad. W dodaktu Grekow, ktorzy zrobili
                  wszystko, zeby otrzymywane z Unii fundusze maksymalnie zmarnowac.
                  A co do meritum - to z tym brakujacym logo uwazam za kretynizm, ale - skoro ktos
                  daje na cos pieniadze, to chyba ma prawo czegos wymagac w zamian?

F.
                  • asienka32 Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:54
                    > Jezeli Polacy z powodu wlasnej glupoty i korupcji stwarzaja sobie trudnosci,
                    to
                    > wybacz - czy nalezy za to obwiniac Unie?
                    > A jak to bedzie w ogolnym rozrachunku wygladac, to sie dowiemy za kilka
                    (nascie)
                    > lat.

Czy ja obwiniam Unię za cokolwiek? Uważam ja za zbiurokratyzowany twór który
                    Polsce w niczym nie pomoże.

> Gratuluje, udalo ci sie znalezc jeden przyklad. W dodaktu Grekow, ktorzy
                    zrobil
                    > i
                    > wszystko, zeby otrzymywane z Unii fundusze maksymalnie zmarnowac.
                    > A co do meritum - to z tym brakujacym logo uwazam za kretynizm, ale - skoro
                    kto
                    > s
                    > daje na cos pieniadze, to chyba ma prawo czegos wymagac w zamian?

Daje pieniądze w zamian za płaconą składkę. Zarabia na inwestycji przy pomocy
                    obwarowań takich jak audyt z Unii, wykonawcy unijni, projekty etc po czym każe
                    oddać pieniądze z powodu wielkiej klasy idiotyzmu. Jestem pewna że przy budowie
                    drogi było więcej istotniejszych nieprawidłowości, ale unijny audytorzy sowicie
                    opłacani potrafią sprawdzać tylko kolor czcionki.
                    • scoutek Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:58
                      asienka32 napisała:
                      > Czy ja obwiniam Unię za cokolwiek? Uważam ja za zbiurokratyzowany twór który
                      > Polsce w niczym nie pomoże.

przeczysz sobie

a poza tym JUZ pomogl
                      i to w wielu dziedzinach
                    • trydzyk Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 12:01
                      >
                      > Czy ja obwiniam Unię za cokolwiek? Uważam ja za zbiurokratyzowany twór który
                      > Polsce w niczym nie pomoże.
                      >

Pomoze albo nie. To juz w najwiekszym stopniu zalezy akurat od samej Polski. Na
                      pewno nie pomoze Polsce pozostawanie poza Unia.

> Daje pieniądze w zamian za płaconą składkę.

Ale w ogolnym rozrachunku wszyscy na tym dobrze wychodza. Wystarczy popatrzec na
                      przebieg unijnego czlonkowstwa krajow, ktore w momencie przystepowania byly
                      zacofane.
                      Wiem, ze mozna sobie teoretyzowac, ze gdyby wszystko robic inczej, liberalnie i
                      bez EU - to by bylo lepiej. Ale rzeczywistosc jest jaka jest, do NAFTA Polska
                      nie przystapi nigdy i dlatego EU jest w tej chwili jedyna realna mozliwoscia dla
                      Polski.

F.
            • hummer Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:42
              asienka32 napisała:

> No to wytlumacz mi dlaczego posiadacze tablic bez logo unii muszą je zmienić na
              >
              > nowe czekajac w kilkugodzinnych kolejkach i buląc za to 100 zł /kolejne/

To ja słucham ciebie podaj rozporządzenie, które mówi, że stare tablice są nie ważne i trzeba je wymieniać na nowe. Co więcej to co jest naklejone na szybę to trzecia tablica a na niej jest dalej Flaga narodowa.
              • asienka32 Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:45
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46941159&a=46960876
                Po prostu założyłam, ze wiesz co piszesz.
                • hummer Re: I czym się tak podniecasz? 16.08.06, 11:48
                  asienka32 napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46941159&a=46960876
                  > Po prostu założyłam, ze wiesz co piszesz.

Bo nie muszą. :-) Czego jesteś najlepszym przykładem - ponoć jeszcze jeździsz na czarnych.
                  • x2468 Re: I czym się tak podniecasz? 17.08.06, 08:28
                    Moze to logo jest wymagane aby jakas Asienka zrozumiala ze bez UNI Polska jest
                    niczym?Niech Asienka przejedzie sie samochodem po polskich drogach,i przekona
                    sie ze 100% drog ktore sie remontuje z pomoca Uni.Dowie sie dzieki tablica
                    informacyjnym wlasnie z logo.Bez funduszy unijnych nie wyremontowano by,i nie
                    zbudowano nawet kilometra drog.Jesli mowa o tablicach z logo,to wynika to z tego
                    ze poruszamy sie bez kontroli po drogach calej Europy.A wiec i tablice musza byc
                    czytelne i jasne.Te gwiazdki swiadcza ze auto jest z Uni a nie np z Kamerunu a
                    wiec na granicach zewnetrznych moze ustawic sie w kolejce do uproszczonej odprawy.
                    Pewnie Asienka nie widziala np miniaturowych tablic wloskich i dziesiatek innych
                    wktore byly dla obcokrajowcow kompletnie nieczytelne.Natomiast te "czarne" sa
                    swietne ..Dla przestepcow ktorzy chca pozostac nierozpoznani.Biale litery na
                    czarnym tle sa o wiele mniej czytelne od takiej samej wielkosci tablic z bialym
                    tle.I to nie o pare procent,lecz wielokrotnosc.
                    Oczywiscie skandalem jest sposob wprowadzania tych nowych tablic.W innych
                    panstwach UNI poprostu nod lat wydaje sie tablice wylacznie nowego wzoru.I to
                    nie ze nakzuje sie komus wymienic,lecz przy zmianie pojazdu.Oczywiscie
                    mozna,jesli ktos chce,wymienic z wlasnej inicjatywy.Jesli jezdzi sie starym
                    autem,to mozna nim jezdzic jeszcze lata na starych numerach.
                    To nie tylko problem tablic rejestracyjnych.Rowniez prawa jazdy.U naszych
                    sasiadow mozna wymienic,jesli sie chce.Jesli nie a stare jest w dobrym stanie,to
                    mozna jezdzic.Oczywiscie nowe sa wydawane wylacznie plastikowego,unijnego wzoru.
                    I tak pisowa ( i poprzednie) wladza co krok pokazuje pogarde z
                    spoleczenstwem.Przykladow sa dziesiatki.Np.numery kont bankowych.W innych
                    krajach uni funkcjonuja i maja sie dobrze stare numery kont bankowych.I bywa ze
                    sa 6 cyfrowe.To znakomicie przyspiesza prace w bankach,na pocztach czy
                    urzedach.Z tego wzgledu nikt nie zamierza tego zmieniac.Inaczej w Polsce.Jesli
                    chce wypisac przekaz pieniezny z Pcimia do Wolki,to musze wypisac taki sam jak
                    bym wysylal do no Monaco.Dletego ze taki sam jaj my w Polsce w obrocie
                    krajowym,Niemiec wypelnia wylacznie przy przelewach za granice.U nas oczywiscie
                    znowu winna Unia a nie nieudolny funkcjonariusz partyjny.
                    Obled z PESEL.Zapytaj Niemca czy Hiszpana o numer PESEL.Co najwyzej popuka sie w
                    glowe.Nie musi znac.Do niczego mu nie jest potrzebny.Sprobuj zalatwic cos w
                    Polsce bez PESEL.Nawet drukarki nie chcieli przyjac w warsztacie bez PESEL.
                    A wiec rozejzyj sie po swiecie, a pozniej krytykuj.Lektura "wszawego
                    dziennika"jedynie oglupia.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka