mmikki 17.08.06, 10:31 chodzi o antyreklamę dokonań PISu, zrobiony na zlecenie SLD? może ktos ma link? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t-800 Ja widziałem - SLD ukradł materiały TVP 17.08.06, 10:32 No ale czego innego można było się spodziewać po takiej partii... Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: Ja widziałem - SLD ukradł materiały TVP 17.08.06, 10:39 Złodziejstwo mają we krwi, a poza tym przywykli. W końcu tyle lat publiczna TV była ich własnością. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Ja widziałem - SLD ukradł materiały TVP 17.08.06, 10:39 gdzie mozna zobaczyc te słynna superprodukcje (oczywiście poza zamknietymi pokazami sztabu wyborczego PiS)? Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: Ja widziałem - SLD ukradł materiały TVP 17.08.06, 10:45 Wejdź na wirtualnemedia.pl , kliknij na notatkę o filmie i w treści znajdziesz ukryty lin do strony chyba SLD z której możesz pobrać film. Ja nie próbowałam. Jakoś mi się nie chce. Za długo żyłam w PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
keller1 Re: Jak ktoś ma ochotę podaję stronę 17.08.06, 11:01 //www.sld.org/cms/images/download/Pis_sm.mpg. Ja to nazywam jazda na brzytwie po bruku. Odpowiedz Link Zgłoś
wirwieder Re: Jak ktoś ma ochotę podaję stronę 17.08.06, 11:20 Calkiem niezły film, lepszy od tego "słynnego" pisowskiego, w którym "rozprawiano się" głupio z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
wirwieder Re: Jak ktoś ma ochotę podaję stronę 17.08.06, 11:24 www.sld.org.pl/index.php?view=1&art_id=10239&pid=18&ret_id=16&rsid=173 Odpowiedz Link Zgłoś
kartol Re: Jak ktoś ma ochotę podaję stronę 17.08.06, 11:55 ty, Niemiec przestan nam tu wskazywac co my czytac mamy. Nauki to sobie u siebie dawaj. Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Jakby był słynny toby ludziska oglądali 17.08.06, 11:24 a że to kicz, to mało kto tym gniocie słyszał! Odpowiedz Link Zgłoś
wirwieder Prawie mgr 17.08.06, 11:27 Jakie bedziesz miał magisterium? Z idiotyzjologii? Odpowiedz Link Zgłoś
kartol Re: Prawie mgr 17.08.06, 11:56 Niemiec .Juz ci pisalem gdzie masz nauki dawac. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Prawie mgr 17.08.06, 12:06 wirwieder napisał: > Jakie bedziesz miał magisterium? Z idiotyzjologii? Z ekonomii. Jak Prezio. Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: Prawie mgr 17.08.06, 13:03 wirwieder napisał: > Jakie bedziesz miał magisterium? Z idiotyzjologii? =============== Tak! Wtedy będę uczył Twe dzieci, może będą mądrzejsze od rodziców. :-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Jakby był słynny toby ludziska oglądali 17.08.06, 11:32 ale z ciebie, prawie-magister, gapa - trzeba sie bylo zgłosić do pana Rajmunda Kaczyńskiego, on by ci błyskawicznie załatwił całego magistra, bo przerabiamie partyjnych bonzów PRLu w ludzi z wyższym wykształceniem to był jego zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: Jakby był słynny toby ludziska oglądali 17.08.06, 13:09 mmikki napisał: > ale z ciebie, prawie-magister, gapa - trzeba sie bylo zgłosić do pana Rajmunda > Kaczyńskiego, on by ci błyskawicznie załatwił całego magistra, bo przerabiamie > partyjnych bonzów PRLu w ludzi z wyższym wykształceniem to był jego zawód. ====================== A po co? mnie to wystarczy. Jako pełny magister to bym nie mógł "chorować" na goleń, jeździć w bagażniku i zostać prezydentem a tak, to wszystko stoi przedemna otworem! Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Jakby był słynny toby ludziska oglądali 17.08.06, 15:45 e tam mógł bys... absolwencji pana Rajmunda nie takie numery wyprawiali Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 11:57 a proszę bardzo: video.google.pl/videoplay?docid=2090078213850066780 Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska_holenderka Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 12:50 Co to za debile robiły ten film? Co chwila pojawia się tam "KŁAMSTWO", a oni sami kłamią, mówiąc że PiS kłamie. Poza tym jak można się czepiać po niespełna roku rządów. Z tym bezpieczeństwem dobre... członkowie SLD są ślepi, bo nie widzą więcej policjantów na drogach. Do diabła z SLD! Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 12:53 belgijska_holenderka napisała: > Poza tym jak można się czepiać po niespełna roku rządów. Kiedy więc można się zacząć czepiać? Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska_holenderka Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 12:55 1tomasz1 napisał: > Kiedy więc można się zacząć czepiać? Pod koniec kadencji rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 12:56 belgijska_holenderka napisała: > 1tomasz1 napisał: > > > Kiedy więc można się zacząć czepiać? > > Pod koniec kadencji rządu. A co zrobić, gdy rząd oficjalnie wycofuje się z obietnic przedwyborczych? Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska_holenderka Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 12:58 1tomasz1 napisał: > A co zrobić, gdy rząd oficjalnie wycofuje się z obietnic przedwyborczych? A co się robiło jak wszystkie poprzednie rządy wycofywały się? Już się to olewa, wiadomo że część obietnic jest mówiona za wcześnie (zanim się sprawdzi możliwości spełnienia), to wbrew pozorom nie jest po to, żeby wygrać wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 13:05 Co zrobic? Zaspiewac. video.google.pl/videoplay?docid=-1761294200619902931 Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 13:06 belgijska_holenderka napisała: > 1tomasz1 napisał: > > > A co zrobić, gdy rząd oficjalnie wycofuje się z obietnic przedwyborczych? > > A co się robiło jak wszystkie poprzednie rządy wycofywały się? Ten miał być inny. Dziwne, że porównujesz rząd PiS do rządu Millera. > Już się to olewa, wiadomo że część obietnic jest mówiona za wcześnie (zanim się > > sprawdzi możliwości spełnienia), to wbrew pozorom nie jest po to, żeby wygrać > wybory. Tylko po co, jak nie po to żeby wygrać wybory? Zastanawiam się nad skutkami tego typu postępowania, jakby nie było elity. To sygnał dla społeczeństwa, można bezkarnie oszukiwać, można relatywizować, rozmywać, co chwilę zmieniać zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska_holenderka Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 13:12 1tomasz1 napisał: > Ten miał być inny. Dziwne, że porównujesz rząd PiS do rządu Millera. Nie porównuję go do żadnego konkretnego rządu tylko wiem, że przyszłe rządy też będą dawać obietnice nie do spełnienia. To już jest charakterystyka naszych rządów. > Tylko po co, jak nie po to żeby wygrać wybory? > Zastanawiam się nad skutkami tego typu postępowania, jakby nie było elity. To > sygnał dla społeczeństwa, można bezkarnie oszukiwać, można relatywizować, > rozmywać, co chwilę zmieniać zdanie... Partie polityczne chciałyby realizować program wg swoich marzeń o naprawie Polski, niestety nie wszystkie te ich marzenia są możliwe do zrealizowania. Gdyby rząd dawał obietnice tylko po to, żeby wygrać wybory, to naród by go znienawidził, a jak jest teraz? Patrz: Sondaże Partie mówią o bardziej o swoich programach niż o ich realizacji, ale niestety większość Polaków rozumie to inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 13:23 belgijska_holenderka napisała: > 1tomasz1 napisał: > > > Ten miał być inny. Dziwne, że porównujesz rząd PiS do rządu Millera. > > Nie porównuję go do żadnego konkretnego rządu tylko wiem, że przyszłe rządy też > > będą dawać obietnice nie do spełnienia. To już jest charakterystyka naszych > rządów. Nie prawda. Napisałaś: "A co się robiło jak wszystkie poprzednie rządy wycofywały się?" Jednym z poprzednich rządów (do którego najcześciej odnosi się PiS) był rząd Millera/Belki. > > > Tylko po co, jak nie po to żeby wygrać wybory? > > Zastanawiam się nad skutkami tego typu postępowania, jakby nie było elity > . To > > sygnał dla społeczeństwa, można bezkarnie oszukiwać, można relatywizować, > > rozmywać, co chwilę zmieniać zdanie... > > Partie polityczne chciałyby realizować program wg swoich marzeń o naprawie > Polski, niestety nie wszystkie te ich marzenia są możliwe do zrealizowania. :))))))))))) To żart prawda? Jeżeli jakimś cudem nie, to powiem, że to stawia PiS w jednym rzędzie z UPR, która chce realizować marzenia Mikkego (likwidacja podatków). > Gdyby rząd dawał obietnice tylko po to, żeby wygrać wybory, to naród by go > znienawidził, a jak jest teraz? Stop. To nie rząd daje w kampanii obietnice, a partia polityczna, która po wygranych wyborach wyłoni rząd. Nadrzędnym celem istnienia każdej partii jest zwycięstwo wyborcze. Łapiesz? > Patrz: Sondaże > Partie mówią o bardziej o swoich programach niż o ich realizacji, ale niestety > większość Polaków rozumie to inaczej. Program niemożliwy do zrealizowania nie jest programem, a utopią. Musisz pewne sprawy rozróżniać. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska_holenderka Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 13:31 1tomasz1 napisał: > Nie prawda. Napisałaś: "A co się robiło jak wszystkie poprzednie rządy > wycofywały się?" Jednym z poprzednich rządów (do którego najcześciej odnosi się > PiS) był rząd Millera/Belki. No to właśnie mówię - zaczęła się nowa tradycja naszych rządów, tzn. wycodywanie się z obietnic wyborczych. > :))))))))))) To żart prawda? Jeżeli jakimś cudem nie, to powiem, że to stawia > PiS w jednym rzędzie z UPR, która chce realizować marzenia Mikkego (likwidacja > podatków). Żaden żart! Analizowałeś programy partii przed wyborami? Jeśli tak, to dobrze wiesz, że to nie jest żart. Jest tam sporo marzeń partii aniżeli realnych pomysłów. > Stop. To nie rząd daje w kampanii obietnice, a partia polityczna, która po > wygranych wyborach wyłoni rząd. Nadrzędnym celem istnienia każdej partii jest > zwycięstwo wyborcze. Łapiesz? Dobrze, ale rząd wyłania się ze zwycięskiej partii. Dlatego ludzie się potem czepiają rządu, KTÓRY JEST Z PARTII. > Program niemożliwy do zrealizowania nie jest programem, a utopią. Musisz pewne > sprawy rozróżniać. Chyba nie ja tylko politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 13:37 belgijska_holenderka napisała: > 1tomasz1 napisał: > > > Nie prawda. Napisałaś: "A co się robiło jak wszystkie poprzednie rządy > > wycofywały się?" Jednym z poprzednich rządów (do którego najcześciej odno > si > się > > PiS) był rząd Millera/Belki. > > No to właśnie mówię - zaczęła się nowa tradycja naszych rządów, tzn. > wycodywanie się z obietnic wyborczych. Czyli reklamówka SLD jednak nie kłamie???? > > > :))))))))))) To żart prawda? Jeżeli jakimś cudem nie, to powiem, że to st > awia > > PiS w jednym rzędzie z UPR, która chce realizować marzenia Mikkego (likwi > dacja > > podatków). > > Żaden żart! Analizowałeś programy partii przed wyborami? Jeśli tak, to dobrze > wiesz, że to nie jest żart. Jest tam sporo marzeń partii aniżeli realnych > pomysłów. O marzeniach można mówić w przypadku dzieci. W przypdaku partii politycznych, które mają swoje wielomilionowe budżety, doradców ekonomicznych, analizy, sądaże i wiele innych narzedzi możemy mówić, albo o celowym wprowadzaniu społeczeństwa w błąd, albo o katastrofalnym braku kompetencji. Nie wiem co gorsze. > > > Stop. To nie rząd daje w kampanii obietnice, a partia polityczna, która p > o > > wygranych wyborach wyłoni rząd. Nadrzędnym celem istnienia każdej partii > jest > > zwycięstwo wyborcze. Łapiesz? > > Dobrze, ale rząd wyłania się ze zwycięskiej partii. > Dlatego ludzie się potem czepiają rządu, KTÓRY JEST Z PARTII. A kogo się mają czepiać? Opozycji? Dlatego pytałem kiedy można oceniać i rozliczać rząd. > > > Program niemożliwy do zrealizowania nie jest programem, a utopią. Musisz > pewne > > sprawy rozróżniać. > > Chyba nie ja tylko politycy. ... głównie ci z PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska_holenderka Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 13:43 1tomasz1 napisał: > Czyli reklamówka SLD jednak nie kłamie???? Jasne, że kłamie! Kłamią o bezpieczeństwie, tanim państwie i ulgach. > O marzeniach można mówić w przypadku dzieci. W przypdaku partii politycznych, > które mają swoje wielomilionowe budżety, doradców ekonomicznych, analizy, sądaż > e > i wiele innych narzedzi możemy mówić, albo o celowym wprowadzaniu społeczeństwa > w błąd, albo o katastrofalnym braku kompetencji. Nie wiem co gorsze. To już raczej to drugie, to nie jest celowe wprowadzanie w błąd. > A kogo się mają czepiać? Opozycji? > Dlatego pytałem kiedy można oceniać i rozliczać rząd. Oceniać można w trakcie trwania kadencji, rozliczyć - po jej zakończeniu. > > Chyba nie ja tylko politycy. > ... głównie ci z PiS? Teraz PiS, w następnych wyborach partia H, a jeszcze następnych partia E, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 14:03 belgijska_holenderka napisała: > 1tomasz1 napisał: > > > Czyli reklamówka SLD jednak nie kłamie???? > > Jasne, że kłamie! Kłamią o bezpieczeństwie, tanim państwie i ulgach. W takim razie wyjaśnij mi co zrobił rząd w tych sprawach? Weźmy podatki na początek. A pięterko wyżej (nie wprost) napisała coś innego... ;) > > > O marzeniach można mówić w przypadku dzieci. W przypdaku partii polityczn > ych, > > które mają swoje wielomilionowe budżety, doradców ekonomicznych, analizy, > > sądaż > > e > > i wiele innych narzedzi możemy mówić, albo o celowym wprowadzaniu > społeczeństwa > > w błąd, albo o katastrofalnym braku kompetencji. Nie wiem co gorsze. > > To już raczej to drugie, to nie jest celowe wprowadzanie w błąd. Czyli PiS jest partią ludzi niekompetentnych? Czyli SLD jednak nie kłamie? ;) Pamiętam taką wypowiedź Kaczyńskiego, na pytanie dlaczego PiS ma problemy z obsadą stanowisk w spółkach Skarbu Państwa - "bo wszyscy kompetentni są w układzie". > > > A kogo się mają czepiać? Opozycji? > > Dlatego pytałem kiedy można oceniać i rozliczać rząd. > > Oceniać można w trakcie trwania kadencji, rozliczyć - po jej zakończeniu. Reklamówka właśnie ocenia (subiektywnie, ale jednak). Rozliczymy my w wyborach. > > > > Chyba nie ja tylko politycy. > > > ... głównie ci z PiS? > > Teraz PiS, w następnych wyborach partia H, a jeszcze następnych partia E, itd. Skąd ten pesymizm? Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska_holenderka Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 14:21 1tomasz1 napisał: > W takim razie wyjaśnij mi co zrobił rząd w tych sprawach? Weźmy podatki na pocz > ątek. > A pięterko wyżej (nie wprost) napisała coś innego... ;) Wyjaśnię te trzy, o których pisałam, a więc: bezpieczeństwo - więcej policjantów wyszło na drogi, powołano CBA, metody działania policji są skuteczniejsze. tanie państwo - rząd skutecznie zmniejszył wydatki na ten rok, co było zapisane w budżecie. Pensje się podnoszą, a niektóre ceny spadają. ulgi - a o becikowym nie słyszałeś? Jest jeszcze ulga prorodzinna. > Czyli PiS jest partią ludzi niekompetentnych? Czyli SLD jednak nie kłamie? ;) > Pamiętam taką wypowiedź Kaczyńskiego, na pytanie dlaczego PiS ma problemy z > obsadą stanowisk w spółkach Skarbu Państwa - "bo wszyscy kompetentni są w układ > zie". SLD kłamie! TŁUMACZĘ - PiS przed wyborami, tak samo jak każda partia żądna władzy, mówi o swoim programie i o tym co by chcieli w Polsce zmienić. Czyli jest to jednak pewne oszustwo wyborcze, ale bardzo, bardzo małe. Partia mówi co by CHCIAŁA zmienić, a nie co ZMIENI. Ludzie się dają na to nabierać i potem narzekają. > Reklamówka właśnie ocenia (subiektywnie, ale jednak). > Rozliczymy my w wyborach. No właśnie, subiektywnie. Ta reklamówka nie jest o dotychczasowych działaniach PiS, tylko o ich porażkach. Wiadomo, że SLD ani żadna partia opozycyjna nie będzie chwalić sukcesów PiS-u. > Skąd ten pesymizm? A stąd, że taka dola naszych rządów. To jest POLSKA. Nigdy u nas nie będzie jak np. na zachodzie i trzeba się z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 14:50 belgijska_holenderka napisała: > 1tomasz1 napisał: > > > W takim razie wyjaśnij mi co zrobił rząd w tych sprawach? Weźmy podatki n > a > pocz > > ątek. > > A pięterko wyżej (nie wprost) napisała coś innego... ;) > > Wyjaśnię te trzy, o których pisałam, a więc: > > bezpieczeństwo - więcej policjantów wyszło na drogi, A w moim mieście jest dokładnie odwrotnie. Wielu policjantów ostatnio przeszło na emerytury. Na ulicach jest ich zdecydowanie mniej. Wiem to z pierwszej ręki. > powołano CBA, W miejsce WSI. Czy to coś zmienia? > metody działania policji są skuteczniejsze. Konkrety proszę. Jakie metody? Tydzień temu do moich znajomych było włamanie. Policja rozłożyła ręce. > > tanie państwo - rząd skutecznie zmniejszył wydatki na ten rok, co było zapisane > > w budżecie. Nie zmniejszy wydatków, wręcz przeciwnie. Zwiększyły się jedynie wpływy do budżetu. My mówimy o tanim państwie czyli o cięciu wydatków. I jeszcze to: "Jak dotychczas poziom polskiego długu nie spędza snu z powiek inwestorom, bo popyt na polskie obligacje cały czas jest duży. Jeśli jednak zbyt szybko będziemy zbliżać się do granicy 55 proc. PKB, reakcją będzie podniesienie rentowności polskich obligacji, co jeszcze zwiększy nasz dług. W okresie wzrostu gospodarczego deficyt budżetowy powinien maleć w taki sposób, aby zmniejszała się relacja długu publicznego do PKB. Dzięki temu w okresie spowolnienia gospodarczego możliwe jest zwiększenie deficytu budżetowego w bezpiecznych granicach długu publicznego. Tymczasem mamy sytuację odwrotną: przy szybkim wzroście gospodarczym deficyt nie maleje, a dług rośnie. " > Pensje się podnoszą, a niektóre ceny spadają. Rząd odpowiada jedynie za pensje urzędników. ;) "(...) młynarze zapowiadają, że mąka w tym roku zdrożeje nawet o 60 proc. To oznacza także wzrost cen pieczywa i makaronów. Ceny podniesiemy prawdopodobnie we wrześniu - zapowiadają piekarze." > > ulgi - a o becikowym nie słyszałeś? Jest jeszcze ulga prorodzinna. O ile pamiętam PiS był przeciw becikowemu, zafundowanemu przez PO. Jaka inna ulga prorodzinna obowiązuje? > > > Czyli PiS jest partią ludzi niekompetentnych? Czyli SLD jednak nie kłamie > ? ;) > > Pamiętam taką wypowiedź Kaczyńskiego, na pytanie dlaczego PiS ma problemy > z > > obsadą stanowisk w spółkach Skarbu Państwa - "bo wszyscy kompetentni są w > > układ > > zie". > > SLD kłamie! > TŁUMACZĘ - PiS przed wyborami, tak samo jak każda partia żądna władzy, mówi o > swoim programie i o tym co by chcieli w Polsce zmienić. Czyli jest to jednak > pewne oszustwo wyborcze, ale bardzo, bardzo małe. Partia mówi co by CHCIAŁA > zmienić, a nie co ZMIENI. Ludzie się dają na to nabierać i potem narzekają. Jaja sobie ze mnie robisz. > > > Reklamówka właśnie ocenia (subiektywnie, ale jednak). > > Rozliczymy my w wyborach. > > No właśnie, subiektywnie. > Ta reklamówka nie jest o dotychczasowych działaniach PiS, tylko o ich porażkach > . :))) wynikających z ich działań, ich niekompetencji. > Wiadomo, że SLD ani żadna partia opozycyjna nie będzie chwalić sukcesów PiS-u. > Wiadomo... To samo robił PiS jak był w opozycji. > > Skąd ten pesymizm? > > A stąd, że taka dola naszych rządów. To jest POLSKA. Nigdy u nas nie będzie jak > > np. na zachodzie i trzeba się z tym pogodzić. I pogodziłaś się? To może wyjdź na Zachód. Marcinkiewicz mówił, że możliwość podejmowania tam pracy to największy sukces rządu. PS. Ile masz lat? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska_holenderka Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 15:05 1tomasz1 napisał: > A w moim mieście jest dokładnie odwrotnie. Wielu policjantów ostatnio przeszło > na emerytury. Na ulicach jest ich zdecydowanie mniej. Wiem to z pierwszej ręki. No to tak jest w TWOIM mieście, u mnie jest odwrotnie. > W miejsce WSI. Czy to coś zmienia? CBA to nie jest instytucja wojskowa. > Konkrety proszę. Jakie metody? > Tydzień temu do moich znajomych było włamanie. Policja rozłożyła ręce. Chodziło mi o takie rzeczy jak likwidowanie agencji towarzyskich, przejmowanie narkotyków od dilerów czy szybsze łapanie drobnych złodziejaszków. > Nie zmniejszy wydatków, wręcz przeciwnie. Zwiększyły się jedynie wpływy do > budżetu. My mówimy o tanim państwie czyli o cięciu wydatków. Zapomniałam, przecież gospodarka się poprawia. > Rząd odpowiada jedynie za pensje urzędników. ;) > "(...) młynarze zapowiadają, że mąka w tym roku zdrożeje nawet o 60 proc. To > oznacza także wzrost cen pieczywa i makaronów. Ceny podniesiemy prawdopodobnie > we wrześniu - zapowiadają piekarze." A co powoduje, że pensje się podwyższają? > O ile pamiętam PiS był przeciw becikowemu, zafundowanemu przez PO. > Jaka inna ulga prorodzinna obowiązuje? Pomysł PO i LPR, na który PiS musiał się zgodzić. Jest ulga na dziecięce artykuły. > Jaja sobie ze mnie robisz. O co ci chodzi? > :))) wynikających z ich działań, ich niekompetencji. Nieprawda. Większość z tego to są zwykłe wpadki. > Wiadomo... To samo robił PiS jak był w opozycji. Opozycja ma takie zadanie - szkodzić rządzącemu, tak jest w każdym kraju. > I pogodziłaś się? > To może wyjdź na Zachód. Marcinkiewicz mówił, że możliwość podejmowania tam > pracy to największy sukces rządu. Nie zamierzam pracować na zachodzie, bo w Polsce mi odpowiada. > PS. Ile masz lat? ;) Przy jakiej okazji zadałeś to pytanie? Wiek nie ma znaczenia, ważne są posiadane wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 15:23 belgijska_holenderka napisała: > 1tomasz1 napisał: > > > A w moim mieście jest dokładnie odwrotnie. Wielu policjantów ostatnio prz > eszło > > na emerytury. Na ulicach jest ich zdecydowanie mniej. Wiem to z pierwszej > > ręki. > > No to tak jest w TWOIM mieście, u mnie jest odwrotnie. :)))) Jasne. Czyli SLD cześciowo nie kłamie. > > > W miejsce WSI. Czy to coś zmienia? > > CBA to nie jest instytucja wojskowa. Fakt. Więc co z tym CBA? Jeszcze dobrze nie wystartowała, a już uważasz to za sukces? To jest brak konsekwencji w Twoim myśleniu. Krytykować przed czasem nie wolno, chwalić i owszem. > > > Konkrety proszę. Jakie metody? > > Tydzień temu do moich znajomych było włamanie. Policja rozłożyła ręce. > > Chodziło mi o takie rzeczy jak likwidowanie agencji towarzyskich, przejmowanie > narkotyków od dilerów czy szybsze łapanie drobnych złodziejaszków. Konkrety, proszę. Czy zmieniło się coś w kk? Kiedy? Co? > > > Nie zmniejszy wydatków, wręcz przeciwnie. Zwiększyły się jedynie wpływy d > o > > budżetu. My mówimy o tanim państwie czyli o cięciu wydatków. > > Zapomniałam, przecież gospodarka się poprawia. :)))))) Ok. ;) > > > Rząd odpowiada jedynie za pensje urzędników. ;) > > "(...) młynarze zapowiadają, że mąka w tym roku zdrożeje nawet o 60 proc. > To > > oznacza także wzrost cen pieczywa i makaronów. Ceny podniesiemy prawdopod > obnie > > we wrześniu - zapowiadają piekarze." > > A co powoduje, że pensje się podwyższają? Moja wzrosła jak podwyższyłem kwalifikacje, zmieniłem pracę... W socjalizmie rząd i partia decydowały o wszystkim: o cenach i zarobkach. :)))) > > > O ile pamiętam PiS był przeciw becikowemu, zafundowanemu przez PO. > > Jaka inna ulga prorodzinna obowiązuje? > > Pomysł PO i LPR, na który PiS musiał się zgodzić. Serio? Musiał? :)))))) Dlaczego??? > Jest ulga na dziecięce artykuły. Pewnie chodzi Ci o 7% VAT na pieluchy...? > > > Jaja sobie ze mnie robisz. > > O co ci chodzi? O poziom dyskusji. > > > :))) wynikających z ich działań, ich niekompetencji. > > Nieprawda. Większość z tego to są zwykłe wpadki. Wynikające z niekompetencji. Gdyby pracowali w prywatnej firmie wylecieliby na zbity pysk. > > > Wiadomo... To samo robił PiS jak był w opozycji. > > Opozycja ma takie zadanie - szkodzić rządzącemu, tak jest w każdym kraju. hmmmm > > > I pogodziłaś się? > > To może wyjdź na Zachód. Marcinkiewicz mówił, że możliwość podejmowania t > am > > pracy to największy sukces rządu. > > Nie zamierzam pracować na zachodzie, bo w Polsce mi odpowiada. Raz piszesz, że w Polsce jet dobrze, kiedy indziej, że źle. Weź się zdecyduj wreszcie. Musisz po prostu lepiej się przygotować do dyskusji, to nie będziesz mi pisać, że ceny maleją w momencie gdy rosną. :) > > > PS. Ile masz lat? ;) > > Przy jakiej okazji zadałeś to pytanie? > Wiek nie ma znaczenia, ważne są posiadane wiadomości. Właśnie. Wiadomości. A tu widzę luki. Lub po prostu jaja sobie robisz. Następna sprawa budownictwo. PiS obiecywał ustawę o budownictwie społecznym umożliwiająca stosowanie niższe stawki VAT na materiały budowlane? I co? Likwiduje ulgę odstekową w zamian. Czyli SLD przynajmniej częściowo nie kłamie, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska_holenderka Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 15:37 1tomasz1 napisał: > :)))) Jasne. Czyli SLD cześciowo nie kłamie. Bardzo "częściowo". > Fakt. Więc co z tym CBA? Jeszcze dobrze nie wystartowała, a już uważasz to za > sukces? To jest brak konsekwencji w Twoim myśleniu. Krytykować przed czasem nie > wolno, chwalić i owszem. Chwali się wtedy jak się zrobi coś dobrego, a nie można krytykować za to, że się niczego (na razie) nie zrobiło. Krytykować należy wtedy, gdy się robi źle. > Konkrety, proszę. Czy zmieniło się coś w kk? Kiedy? Co? Ale jakie konkrety? Przejrzyj sobie statystyki policyjne, telewizji pooglądaj. > Moja wzrosła jak podwyższyłem kwalifikacje, zmieniłem pracę... > W socjalizmie rząd i partia decydowały o wszystkim: o cenach i zarobkach. :)))) To znaczy nie słyszałeś, że ostatnio przeciętna pensja wzrosła?! > Serio? Musiał? :)))))) Dlaczego??? To już zapomniałeś, że LPR jest w koalicji? > Pewnie chodzi Ci o 7% VAT na pieluchy...? Między innymi. > O poziom dyskusji. Czego chcesz od poziomu, nie jest przecież za niski. > Wynikające z niekompetencji. Gdyby pracowali w prywatnej firmie wylecieliby na > zbity pysk. Dlatego, nie pracuję w prywatnej firmie. Tam się wszystkiego potrafią czepić. > Raz piszesz, że w Polsce jet dobrze, kiedy indziej, że źle. Weź się zdecyduj > wreszcie. Musisz po prostu lepiej się przygotować do dyskusji, to nie będziesz > mi pisać, że ceny maleją w momencie gdy rosną. :) Mówię, że jeżeli chodzi o te obietnice to jest źle, ale mi to wcale nie przeskadza. W Polsce jest dobrze z innych względów. > Właśnie. Wiadomości. A tu widzę luki. Lub po prostu jaja sobie robisz. Nie robię se jaj i nie ma tu żadnych luk. Są tylko częściowo nie doczytane informacje. > Następna sprawa budownictwo. PiS obiecywał ustawę o budownictwie społecznym > umożliwiająca stosowanie niższe stawki VAT na materiały budowlane? I co? > Likwiduje ulgę odstekową w zamian. A propos trzech milionów mieszkań, to już widać postępy. Coraz więcej domów się buduje. > Czyli SLD przynajmniej częściowo nie kłamie, niestety. To co oni robią to jest zwykłe czepianie się aniżeli wnioskowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 18.08.06, 00:52 > Partie polityczne chciałyby realizować program > wg swoich marzeń o naprawie Polski, niestety nie > wszystkie te ich marzenia są możliwe do zrealizowania. I dlatego właśnie mówimy o PROGRAMIE partii, a nie o jej utopijnej wizji. Jeżeli program jest złożony z marzeń, to oznacza, że partia do niczego się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
seth11 Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 13:09 Oglądając tą reklamówkę miałem wrażenie iż gdzieś ją już widziałem. Dopiero końcówka mnie naprowadziła. Czyłem się jakbym oglądał starą kronikę filmową z lat 50-tych. Tylko głosu Łapickiego mi brakowało. Totalna beznadzieja i powielanie starych szablonów. Brakowało tylko na koniec wychwalania przewodniej siły narodu, i bratnich krajów socjalistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Naród lubi te klimaty. 17.08.06, 13:19 A nie lubi kłamstw. Zapowiada się ciekawa kampania :) w któej PiS polegnie od własnej broni :). Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kto widział ten słynny film antypisowski? 17.08.06, 13:25 Tez odnosze takie wrazenie.Kaczory do zludzenia przypominaja wczesnego Gomulke. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki nareszcie obejrzałem 17.08.06, 23:57 przez cały dzień nie mogłem wejść na strone SLD, chyba cała Polska na raz chciała obejrzeć ten film w końcu teraz udało mi sie mam jedna uwagę - za długo sie ładuje Odpowiedz Link Zgłoś
1234kk Polacy juz nie zauwazaja klamst. Pis kolejnym 18.08.06, 00:27 polskim klamczuchem. Lustracja zamiast sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś