Dodaj do ulubionych

Gdy Polacy walczyli w obronie ojczyzny w 1939 ...

19.08.06, 14:52
tatusie, mamusie,

Kto to uzupełni????
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Wildsteina... 19.08.06, 14:53

• nielubiegazety2 No napisz co robił i źródło :))) 19.08.06, 14:54

• dr.szfajcner Wiem co robil Wildstein gdy Michnik siedzial 19.08.06, 14:55
          za Polske w wiezieniu.

- Bawił sie Mietkowskim na Jamajace.
          • nielubiegazety2 Gdy Polacy ginęli w ubeckich katowniach i sowiec 19.08.06, 14:57
            kich łagrach Adam Michnik ...
            Jacek Kuroń ...

No szwajcner do roboty.
            • idiotyzmy-kacze Re: Gdy Polacy ginęli w ubeckich katowniach i sow 19.08.06, 15:15
              kich łagrach, ojciec Kaczyńskiego wykładał marskizm-leninizm w szkole dla politruków.
              • nielubiegazety2 Re: Gdy Polacy ginęli w ubeckich katowniach i sow 19.08.06, 15:32
                Być może. Mozesz podać źródło/
                Wiesz może co w tym czasie robił poza ww. Geremek, Brus, Bauman, Modzelewski,
                Aaron Berman, stary Cimoszewicz, stary Kwaśniewski, Mazowiecki, Turnau - ten z GW?
                • 1234kk [...] 19.08.06, 16:22
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • nielubiegazety2 Sciślej. kto czytał. Znasz procentoway udział dono 19.08.06, 16:38
                    sów pisanych przez Polakw, Żydów i inne narodowości w okresie stalinowskim?
                    Podaj źródło.

W 1939 r. pewni obywatele Państwa Polskiego masowo donosili do NKWD na Polaków.
                    Znasz może ich narodowość?
                    • dr.szfajcner Re: Sciślej. kto czytał. Znasz procentoway udział 19.08.06, 21:57
                      nielubiegazety2 napisał:

> W 1939 r. pewni obywatele Państwa Polskiego masowo donosili do NKWD na
                      Polaków.
                      >
                      > Znasz może ich narodowość?

Prawdziwi Polacy - z Mlodziezy Wszechpoolskiej.
                      i Ukraincy.
                      • nielubiegazety2 Jakieś źródło ???? 19.08.06, 22:03

• dr.szfajcner Herbert pil kawe z SB-kami w hotelu 19.08.06, 21:55
        • obraza.uczuc.religijnych Niestety nie dysponuje wiarygodnym źródłem 19.08.06, 14:55
          bo jedynie obiektywne prawicowe milczą na ten temat.
          • hrabia.mileyski Jak wywołałem II Wojnę Światową 19.08.06, 15:25
            Mój ojciec twierdzi, ze Niemcy zaczęli szybko i sprawnie. Już pierwszego
            września dopadli Go i chcieli zabrać rower. Ojciec się stawiał i... dalej się
            potoczyło, jak potoczyło.
    • ojciec_dyktator Kiepski z Ciebie prowokator, nielubie...2 19.08.06, 17:33
      Prowokować też trzeba umieć, a nie na tak żenującym poziomie jechać...
      • gemara [...] 19.08.06, 17:58
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • nielubiegazety2 Trzaq umieć. Nie odbierałem nauk u człowieka 19.08.06, 18:27
        honory Kiszczaka i mistrza prowokacji Urbana, to nie dziwota, że poziom cię nie
        zadowala.
        • ojciec_dyktator Re: Trzaq umieć. Nie odbierałem nauk u człowieka 19.08.06, 18:33
          Nie odbierałem nauk u człowieka
          > honory Kiszczaka i mistrza prowokacji Urbana, to nie dziwota, że poziom cię
          nie
          > zadowala.

Nie tylko nie zadowala - jest żenujący.Tu nie Kiszczak i Urban - tu zwykły Ś.P.
          Falski ze swoim "Elementarzem" by się przydał.
          • nielubiegazety2 E tam zaraz Falskiego. Ojciec_redachtor nie 19.08.06, 21:15
            wystarczy.
    • po_godzinach Skąd wzięła się maniera 19.08.06, 18:03
      patrzenia na ludzi przez pryzmat ich przodków?

Czy tu chodzi o właściwe/niewłaściwe pochodzenie?
      • nielubiegazety2 Od czasu gdy rodzinę Giertycha rozpracowała GW!!! 19.08.06, 18:22

• po_godzinach E, chyba nie 19.08.06, 18:25
          przodkowie Giertycha byli znani dużo wcześniej, sami wiele robili, aby o nich
          było głośno; nie było czego rozpracowywać, bo i żadnej tajemnicy nie było.

Tak więc, na pewno się mylisz, to nie stąd ta maniera się wzięła.

Mnie raczej kojarzy się z wczesnym PRL-em, gdy karano i nagradzano za
          pochodzenie.
          • nielubiegazety2 Już wiem! Kraj wszelkiej szczęśliwości gdzie każdy 19.08.06, 18:30
            robotnik myślał jak poeta, ścigał za pochodzenie synów i córki klasy
            prózniaczej, kułaków i niepracującej inteligencji!!!

Aha i w prlu dawano za pochodzenie punkta, przy zdawaniu za studia.
            • po_godzinach Więc już wiadomo, że twoje korzenie w PRL 19.08.06, 18:32
              głębokim tkwią - stąd to upodobanie do badania cudzego pochodzenia i jego
              klasyfikacji na dobre/złe. Mozna rzec: PRL to stan umysłu.
              • nielubiegazety2 Gdzie widzisz kwantyfikatory dobre/złe Pytałem też 19.08.06, 21:17
                o inne osoby. Wiesz coś o nich?
                • po_godzinach Juz mówiłam. 19.08.06, 21:21
                  Nie zajmuję się biografiami innych ludzi bez ich upowaznienia.
                  • nielubiegazety2 Szkoda :( Ciekaw jestem co robili Grosz, Watt, 19.08.06, 21:51
                    Grosz, Watt, Ważyk, Pasternak, Stryjkowski, Polewka, Szemplińska, Kolski-Cukier,
                    Borejsza, Putrament, Przyboś, Jastrun, Wasilewska, Skuza, Stern, Szaff, Kon,
                    Śpiewak, Bujnicki, Baczko, Międzyrzecki, Starewicz, Hoffman, Holland, Sokorski.

O Wacie zdaje się kiedyś pisałaś. Dostałaś od niego glejt?
        • ojciec_dyktator Chyba wcześniej, nielubię.Np. JerzyR Nowak stosuje 19.08.06, 18:30
          tę metodę namiętnie wobec swoich przeciwników politycznych, co go
          dyskwalifikuje jako historyka, ale przysparza wielu wiernych sluchaczy,
          złaknionych ploteczek personalnych.
          To taki polityczny Big Brother.
          Jerzy Robert N. na pewno był szybszy od GW w tej sprawie.
          On zawsze jest bardzo szybki w wyczuwaniu, skąd wiatr wieje i jak ustawić do
          tego wiatru żagiel.

Twój forumowy kolega T-800 pała swiętym oburzeniem na takie grzebanie się w
          genealogiach, ale tylko wtedy, gdy robią je przeciwnicy PiS.
          Ciekawe, ze pod Twoim wątkiem nie napisał niczego z równie świętym oburzeniem.
          A powinien.
          • nielubiegazety2 A jaką metodę stosuje JRN, której nie stosuje łopi 19.08.06, 21:19
            niotfurcza aGitka Wyborcza?
    • peer2 Tatuś i mamusia Kaczyńskich nie walczyli... 19.08.06, 21:41
      jw
      • nielubiegazety2 Bardzo dobra odpowiedź. 19.08.06, 22:01

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka