Dodaj do ulubionych

Dlaczego piętnujemy współpracę ze służbami PRL?

22.08.06, 22:23
A nie piętnujemy politycznego kretynizmu i fobii? Chorobliwej chęci wykrycia
spisku i poszukiwania wszelkiej maści szpiegów.Politycznego łobuzerstwa
nazywanego przez rządzących demokracją.Na tym forum sa przykłady takich
działan,realny świat odbija sie tu jak w lustrze.
Obserwuj wątek
    • nielubiegazety2 Dlaczego piętnujemy współpracę z Gestapo? 22.08.06, 22:24

• idiotyzmy-kacze PiSowcom przeszkadzają tylko agenci nie z PiSu 22.08.06, 22:28
      Jak były agent SB należy do PiS albo z nim współpracuje to dla nich już jest OK. Jeszcze go pierwsi bronić będą. Tak sam o zresztą jest z lustracją - można lustrować wszystkich nawet zmarłych poetów ale pod żadnym pozorem wierchuszkę PiSu i obecny "rząd".
      • w11mil proszę o przykłady 22.08.06, 22:29
        idiotyzmy-kacze napisał:
        > Jak były agent SB należy do PiS albo z nim współpracuje to dla nich już jest
        OK
        • idiotyzmy-kacze Re: proszę o przykłady 22.08.06, 22:54
          TW Beata, TW Mieczysław
          • w11mil Re: proszę o przykłady 22.08.06, 23:36
            idiotyzmy-kacze napisał:
            > TW Beata,
            nieprawda, sądząc z tego co piszą w mediach
            (a poza tym Gilowska wyleciała za samo podejrzenie)
            >TW Mieczysław
            tego nie znam -kto to?
            • idiotyzmy-kacze Re: proszę o przykłady 23.08.06, 14:36
              TW Beata nie wyleciała za samo podejrzenie tylko dopiero wtedy jak Rzecznik Interesu Publicznego skierował oskarżenie o kłamstwo lustracyjne.
              TW Mieczysław - wiceminister transportu w rządzie PiS.
        • elfhelm Agent w PiS: TW Sławek 22.08.06, 23:42
          TW "SLAWEK" WIESŁAW JAN KUROWSKI

Od 1976 roku inwigilował i systematycznie donosił na Andrzeja Czumę za co
          został politykiem prawicowym średniego szczebla; był radnym Akcji Wyborczej
          Solidarność, a obecnie jest radnym prolustracyjnergo Prawa i Sprawiedliwości w
          powiecie pruszkowskim. Stracił prawdzie stanowisko członka Rady Politycznej PiS
          ale kasę mu pozostawiono - w kontrolowanym przez PiS Stołecznym
          Przedsiębiorstwie Energetyki Cieplnej w Warszawie jest kierownikiem d/s
          przetargów (wiadomo co to oznacza kto i dlatego przetargi wygrywa).
          • w11mil pewnie Kaczory za tym stoją 22.08.06, 23:45
            elfhelm napisał:
            >jest kierownikiem d/s
            > przetargów (wiadomo co to oznacza kto i dlatego przetargi wygrywa).

ale nawet Kaczory go nie usuną z pozycji radnego
            • elfhelm z przedsiębiorstwa PiS mógł usunąć 22.08.06, 23:47
              i z klubu radnych też, czemu nie zrobił tego?
          • elfhelm Agenci z RM, SO i od Macierewicza: 22.08.06, 23:46
            Stanisław Łyżwiński - poseł SO:
            "Złożył następujące oświadczenie:
            nie pracowałem, nie pełniłem służby, byłem świadomym i tajnym współpracownikiem
            organów bezpieczeństwa państwa w rozumieniu art. 1, art. 2 i art. 4 powołanej
            ustawy"

TW Nonparel - czyli Robert Luśnia (poseł IV kadencji, sponsor Ruchu katolicko
            narodowego Antoniego Macierewicza, donosiciel za pieniądze na członków RMP)

TW Kazimierz - czyli Wiesław Kiełbowicz, b. poseł AWS z kręgów radyja toruńskiego
            • w11mil eee tam 22.08.06, 23:48
              elfhelm napisał:

> Stanisław Łyżwiński - poseł SO:
              • elfhelm co eee tam? 22.08.06, 23:49
                macie agenta w koalicji... tylko pogratulować
                • cat8 Re: co eee tam? 23.08.06, 10:39
                  to nie słyszałeś nigdy o czymś takim jak "świadek koronny" ?
    • don.wesoly Re: Dlaczego piętnujemy współpracę ze służbami P 22.08.06, 23:26
      dlaczego pietnujemy zydowskich kapo ?
      • ubu_roy Re: Dlaczego piętnujemy współpracę ze służbami P 23.08.06, 08:40
        don.wesoly napisała:

> dlaczego pietnujemy zydowskich kapo ?

Za odpowiadanie pytaniem na pytanie.

Boj sie Bloga !!!!
        blog.wfmu.org
      • alistair-p Re: Dlaczego piętnujemy współpracę ze służbami P 23.08.06, 12:27
        don.wesoly napisała:

> dlaczego pietnujemy zydowskich kapo ?
        Który to już nick? I nie rozumiem dlaczego ciągle "wesoły" powinienneś usiąść i
        zapłakac nad losem swoim i losem żyda Jezusa który oddał za ciebie życie.Dla
        niego sie przecież wychrzciłeś.Napletek już ci i tak nie odrośnie,powiniennes
        jechac do Libanu walczyć z Hamasem i Hezbollachem a nie wypisywać głupoty na forum.
    • 9111951u Re: Dlaczego piętnujemy współpracę ze służbami P 23.08.06, 08:46
      koledze się chyba wszystko pokićkało, za współpracę ze służbami co to
      przekazywały wszystko do swej centrali na Łubiance dają nawet stanowiska
      ministra spraw zagranicznych, a ty mi tu piętnowaniu nadajesz, szaleju się
      najadłeś czy co ?
      • jola_iza Re: Wiesz co numerkowa 23.08.06, 08:57
        Opowiem Ci kawałek życiorysu mojego ojca . Pereł nie należy rzucać przed wieprze, ale co tam zaryzykuję. W 1955 roku jako oficer LWP mój ojciec przebywał w Laosie. Był tam z ramienia Międzynarodowej Komisji Nadzoru i Kontroli.Teraz pół roku temu opowiadał mi , że jest przekonany iż sprawozdania które pisał znajdują się w Moskwie. A teraz nazwij go agentem służb sowieckich , a podam cię do sądu. Łatwo pluć anonimowo w internecie,ale to też nie jest bezkarne.
        • 9111951u Re: Wiesz co numerkowa 23.08.06, 09:02
          jolu to może być dla ciebie bolesne, otóz nikt, kto nie był "swój" nie mógł
          pełnić misji międzynarodowych z ramienia PRLu i to jest zasada, a nie
          domniemanie. Przykro, ale taka jest prawda, no chyba,ze sądzisz, ze służby to
          kretyni, co to na misję międzynarodową wysyłali nie swoich. No ale można być
          nawet tak naiwnym.
      • alistair-p Re: Dlaczego piętnujemy współpracę ze służbami P 23.08.06, 12:28
        9111951u napisała:

> koledze się chyba wszystko pokićkało, za współpracę ze służbami co to
        > przekazywały wszystko do swej centrali na Łubiance dają nawet stanowiska
        > ministra spraw zagranicznych, a ty mi tu piętnowaniu nadajesz, szaleju się
        > najadłeś czy co ?
        Jedno jest pewne : nigdy nie będę twoim kolegą.Możemy pisywać co najwyżej na
        jednym forum.
    • 9111951u Re: Wiesz co numerkowa 23.08.06, 09:11
      jolu nerwy ci puszczają, to dowód na to,że prawda w oczy kole.
      • jola_iza Re: Wiesz co numerkowa 23.08.06, 09:23
        jakie nerwy ? Jaka prawda? Ja tylko faktycznie z takimi jak Ty i tonie podobnymi gadam. Przecież WY jesteście nieodrodnymi dziećmi takich ludzi jak Antoś Policmajster, Edgar, Tadzio złotousty, czy Arturek Zawisza. To dlatego tak bronicie każdych idiotów i ich posunięć wyście wśród takich wyrośli. Atakować Antka to dla was tak jak atakować tatusia .
        • wirwieder Kazde panstwo ma słuzby specjalne 23.08.06, 09:53
          Tyle razy mowiono tu, ze kazde panstwo ma swoje słuzby specjalne, dlaczego PRL
          miałaby byc wyjątkiem? A czasy były takie,jakie były. Zmienia się ustroj i
          wszystkich, ktorzy ten ustroj kkształtowali ,trzeba brac za pysk? Historia
          kołem sie toczy, wiec nie przewidzi się przyszłosci.I nie mowcie mi tu o
          demokracji, bo jak ona wyglada widac chocby w Sejmie. ("Sąd sądem,ale
          sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie!")
          • cat8 Re: Kazde panstwo ma słuzby specjalne 23.08.06, 10:00
            To oczywiste, jeśli to są słuzby danego państwa, a nie służby sąsiada czyli
            centrali, do której przekazuje się twoje dossier.
            • p.smerf Re: Kazde panstwo ma słuzby specjalne 23.08.06, 10:49
              > To oczywiste, jeśli to są słuzby danego państwa, a nie służby sąsiada czyli
              > centrali, do której przekazuje się twoje dossier.

A coś się zmieniło?
              • janbezziemi Re: Kazde panstwo ma słuzby specjalne 23.08.06, 12:07
                Laos, oficer WP...I bardzo dobrze, chwała mu za to. A że papiery w Moskwie?
                Papiery drugiej strony były na pewno w Waszyngtonie. Zimna wojna. Kto cos wie o
                tym ze wspolczesnie żyjących dzieciakow?
            • kopytko55 Ja gwoli wyjasnienia..... 23.08.06, 12:20
              cat8 napisał:...słuzby danego państwa, a nie słuzby sasiada czyli centrali do
              której przekazuje się twoje dossier,, Pytanie mam do catopodobnych: skąd macie
              wiedzę granicząca z pewnością , że kazdy tzw agent przekazywał swój urobek
              Moskwie via Warszawa? Czyzby ta Moskwa nie dysponowała własnym wywiadem? Czy
              obecnie materiały z tzw kierunku wschodniego zatrzymujemy wyłacznie dla siebie?
              Czy przed wojną materiały wywiadowcze z Rzeszy nie były udostępniane tzw
              sojusznikom?
              • alistair-p Służby specjalne.... 23.08.06, 16:22
                Tzw.służby,czy to w USA,Polsce czy też w Rosji lub na Kubie zawsze próbują
                działac samodzielnie.Podejrzewam że wszędzie tworzą swoje bazy danych,mniej lub
                bardziej legalnie.Całkowita kontrola nad nimi nie jest możliwa,można co najwyżej
                minimalizować ich zapędy,jeśli sie oczywiście dokładnie wie co robią,a to nie
                jest takie proste.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka