trawozerca 30.08.06, 08:51 Nie wnikając w wątku w meritum sporu widzę że Celińskiemu jak zawsze puszczają nerwy. Piękny język. No coż, zainteresowanym polecam tekst tutaj: wiadomosci.onet.pl/1377950,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loppe może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 08:55 - Ludziom, którzy nigdy palcem nie ruszyli, żeby cokolwiek zmienić w PRL, mówi się dziś, że ci, którzy cokolwiek robili dla zmiany Polski, to ostatnie gnoje, dodaje Celiński. Odpowiedz Link Zgłoś
trawozerca Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 09:06 Celinski tyle razy zachowywal sie publicznie jak furiat, ze nawet jesli ma racje to trudno go traktowac serio. Jesli ktos chce byc politykiem to powinien trzymac nerwy na wodzy wypowiadajac sie publicznie. Obojetnie czy ma racje czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 09:08 no ale w końcu nie wiem - czy ty uruchomiłeś wątek merytoryczny nt. pewnej myśli, czy personalny poświęcony ocenie dorobku i kwalifikacji AC, bo to dwie różne sprawy (ja wiem że na forum przekreśla się regularnie mądra wypowiedź krótkim strzałem ad personam - co z tego że polityk X ma rację kiedy garbaty) Odpowiedz Link Zgłoś
trawozerca Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 09:21 Cytuję: "Nie wnikając w wątku w meritum sporu widzę że Celińskiemu jak zawsze puszczają nerwy. Piękny język." Napisalem chyba jasno, ze nie odpowiada mi jezyk, jakim AC sie publicznie posluguje. Tymbardziej ze poslugujac sie takowym rowna w dol do swoich adwersarzy, ktorych tak czasto protekcjonalnie beszta. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 09:27 hm, gdyby zwyzywał od sk... to perhaps rozumiem, jesteś jakiś przewrażliwiony - ta sprawa aż się prosiła o emocjonalną wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 09:41 loppe napisał: > hm, gdyby zwyzywał od sk... to perhaps rozumiem, jesteś jakiś przewrażliwiony - Czy zwyzywać od ch...jów to już jest tylko emocjonalna wypowiedź?? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 09:49 słuchaj, no nie może być tak że się Kuroniowi przyprawia gębę konfidenta a uczciwi ludzie się dyplomatycznie wypowiadają na taki temat tym samym dyplomatycznym tonem co na 1000 tematów Odpowiedz Link Zgłoś
trawozerca Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 09:56 Moim skromnym zdaniem z tego tekstu ŻW wcale nie wynika ze Kuron byl konfidentem. A ze niektorzy slysza co chca slyszec to juz inna inszosc. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:03 no jakiś ekspert w tym tekście mówi że to wielkie dziwum że on z Sb rozmawiał a reakcja hołoty której Kuroń został wystawiony jest wiadomo jaka Odpowiedz Link Zgłoś
trawozerca Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:15 Moze inaczej interpretujemy co czytamy. W poniedzialek pol dnia sluchalem z TOKFM saczacego sie jadu Ewy Milewicz a pozniej Ewy Wanat na temat rzekomo wstretnego tekstu z sobotniego "Dziennika". W koncu wzialem gazete do reki, przeczytalem tekst i niczego nadzywczajnego nie znalazlem. Sorry, ale na mnie takie "zaklinanie" nie dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:17 sobotni tekst w Dz był jak najbardziej OK - to była historyczna analiza zjawisk bez nazwisk (z nazwiskami byłby to magiel) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:23 a praktycznym i aktualnym sensem tego tekstu było nie otwieranie przed hołotą informacji z życia intymnego opozycjonistów (pani Milewska powinna więc być pro, dziwne że nie była) Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 09:58 loppe napisał: > słuchaj, no nie może być tak że się Kuroniowi przyprawia gębę konfidenta a > uczciwi ludzie się dyplomatycznie wypowiadają na taki temat tym samym > dyplomatycznym tonem co na 1000 tematów Dorabianiem gęby Kuroniowi nazwałbym określanie go jako antykomunistyczna opozycja - największy w Polsce komunista, założyciel czerwonego harcerstwa, itd., i tag go obrażają chociażby w tym wątku. A pewnych słów normalny człowiek nie używa. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:04 to tylko koloryt wielkiej postaci, ludzie nudni jak ty za nic będa mieli 9 lata w więzieniu (rekord opozycji) "bo on czerone harcerstwo łobuż kiedyś zrobił" Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:14 A kiedyż to on (może powinienem napisać On) wyrzekł się komunizmu???? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:15 no o ile pamiętam nie został I sekretarzem w 1990 roku ani potem he he he Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:19 loppe napisał: > no o ile pamiętam nie został I sekretarzem w 1990 roku ani potem he he he Czyli w Polsce komuniści to ci, którzy w 1990 zostali pierwszymi sekretarzami - no to rzeczywiście liczny był ten "wyklęty lud ziemi". Nie zmienia to faktu, że Kuroń był komunistą, a pewnych słów się nie używa. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:21 Kuroń był jednym z kilku najwybitniejszych wrogów komunizmu w Polsce - (coś musi być doprawdy nie tak z twoim aparatem percepcyjnym he he) Odpowiedz Link Zgłoś
alcane Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:32 loppe napisał: > Kuroń był jednym z kilku najwybitniejszych wrogów komunizmu w Polsce - (coś > musi być doprawdy nie tak z twoim aparatem percepcyjnym he he) he,he,he jak to jest zyciorys najwybitniejszego wroga komunizmu to ja jestem sw.Teresa:-))dodajmy napisany wlasnorecznie przez niego do wydawcy ksiazki. members.iinet.net.au/~miroslaw/KU67a.htm Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:34 ja wiem że niektórym jest he he nie w smak że jednym z najwybitniejszych wrogów komunizmu w Polsce był ex-komunista, ale to wasz problem he he Odpowiedz Link Zgłoś
alcane Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:53 he,he,he to walka byla w wladze w czerwonej mafii.kuron ja przegral to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
alcane Re: Jesteś św. Teresą 30.08.06, 10:55 tak jak kuron antykomunista:-))))komu chcecie towarzysze wode z mozgu zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
alcane Re: Jesteś św. Teresą 30.08.06, 10:58 "Siedmiolatka, czyli kto ukradl Polske?"J. Zakowski, J.Kuron, wyd z 1997r. str. 141: "Teraz - kiedy Polska jest wolna i demokratyczna - trudno mowic o zdradzi e przywodcow. Ale nadal tak sie mowi(...) mowia to takze ludzie, ktorzy W ODROZNIENIU ODE MNIE ( podkr. moje)brali juz udzial w pierwszych magdalenkowych rozmowach (...) przeciez siedzieli w Magdalence obok Lecha Walesy, naprzeciwko Kiszczaka i Kwasniewskiego, wtedy, kiedy na przyklad ZE MNA WLADZA ZA NIC W SWIECIE NIE CHCIALA JESZCZE ROZMAWIAC( podkr. moje) Komentarz zbedny. Zachecam do szukania w ksiazkach i artykulach z tamtego czasu, badz o tamtych czasach, innych cytatow ewidentnie zalgujacych fakt tajnych negocjacji "wyslannikow Walesy" z wladza. Za p.Pyzol1 Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:39 loppe napisał: > Kuroń był jednym z kilku najwybitniejszych wrogów komunizmu w Polsce - (coś > musi być doprawdy nie tak z twoim aparatem percepcyjnym he he) W którym momencie swojego życia???? Od początku miał poglądy marksistowskie (to można wyczytać z jego książek) i nic mi nie wiadomo, by je zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:41 po czynach, po owocach ich poznacie mówi słusznie Pismo - a słodkim owocem życia Jacka Kuronia był upadek komuny w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:52 loppe napisał: > po czynach, po owocach ich poznacie mówi słusznie Pismo - a słodkim owocem > życia Jacka Kuronia był upadek komuny w Polsce O Boże Toż piszę, że Kuroń był komunistą, walczył z komuną by wprowadzić komunizm. Komuna i komunizm to nie jest tożsamość. To tak jakby ktoś o Trockim napisał antykomunista. A owocem Kuronia jest jego syn słuchacz CIA. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 10:59 coś tam piszesz, kluczysz - ale nie może ci przejść przez gardło że Jacek Kuroń był jednym z najwybitniejszych wrogów komuny w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 11:04 loppe napisał: > coś tam piszesz, kluczysz - ale nie może ci przejść przez gardło że Jacek Kuroń > był jednym z najwybitniejszych wrogów komuny w Polsce Wiem co piszę, wiem co czytam, nie kluczę. Nie był Kuroń antykomunistą. Z Modzelewskim napisał list otwarty do partii nie po to by w Polsce nie było komunizmu, ale właśnie by go w pełni wprowadzić. Był wyrzucany z PZPR-u, bo aż takich komunistów tam nie potrzebowano. Odpowiedz Link Zgłoś
alcane Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 11:26 loppe napisał: > po czynach, po owocach ich poznacie mówi słusznie Pismo - a słodkim owocem > życia Jacka Kuronia był upadek komuny w Polsce Panowie generalowie, dobrali sobie rozmowcow, z ktorymi zawarli pakt. "Solidarnosc" jako taka, czyli owe dziesiec milionow w owym pakcie nie byla strona. W mysl paktu Polska, pod nowym szyldem,zostala tak urzadzona, ze podstawowe interesy Moskwy oraz jej rodzimych slugusow zostaly w calej rozciaglosci zabezpieczone - wiadomo czyim kosztem. Nad owym zabezpieczeniem czuwala cala ferajna, ktora generalow okreslila ludzmi "honoru". Zajelo szesnacie lat, zanim skutecznie oglupiany Narod podjal probe odkrecenia owego oszustwa. Dla mnie symbolem tego, ze cos sie zmienilo bylo odznaczenie generala Augusta Fieldorfa Nila i rotmistrza Pileckiego. Ale kazdy ma takich idolow, na jakich zasluguje... Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: może i puszczają ale ma rację 30.08.06, 09:11 Trzeba oddać sprawiedliwość Kaczorom - język polityki uprościli maksymalnie. Mnie sie to podoba, ten kit o patriotyźmie, moralach, aksjologii wartości był zwyczajnie nudny. Urban to dawno zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Jak zwykle kłamiesz i konfabulujesz. 30.08.06, 09:36 haen1950 napisał: > Trzeba oddać sprawiedliwość Kaczorom - język polityki uprościli maksymalnie. ---> Zakłamujesz fakty. To histerycy i frustraci w obronie zagrożonych pozycji prymitywizują swoje wypowiedzi. > Mnie sie to podoba, ten kit o patriotyźmie, moralach, aksjologii wartości był > zwyczajnie nudny. Urban to dawno zauważył. ---> A tu piszesz prawdę. Samozwańcze "autorytety moralne" i współpracujący z nimi ręka w rękę Urban, usilnie chciały wmówić, że takie sprawy to tylko kit dla maluczkich. Uproszczeniem z drugiej strony jest tylko nazwanie po imieniu owoców tej indoktrynacji wykształciuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: atak "gnojków z IPN" 30.08.06, 09:14 Szerzej - w opozycji antykomunistycznej byli z natury ludzkiej nonkonformiści i oryginałowie. Gładcy w mowie konformiści szli tam gdzie koryto, do PZPR (wyjątkiem był tu oczywiście genialny i przekorny Urban "rząd się sam wyżywi"). Odpowiedz Link Zgłoś
mirka352 Re: atak "gnojków z IPN" 30.08.06, 09:42 "gnojków z IPN"- właściwe określenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: atak "gnojków z IPN" 30.08.06, 10:39 krakowski IPN jest terenem Kurtyki, który tam pousadzał "swoich". Przypominam, że Kurtyka to facet, który nie miał skrupułów, by teczka załatwić swojego najpowazniejszego konkurenta do funkcji szefa IPN, Przewoznika. Oskarżenie okazało sie insynuacją (Przeciek z IPN, zę przewożnik donosił), ale facet wypadł z konkursu na stanowisko. Kurtyka schołdował sie Kaczyńskieemu i zaczęło sie... bez przerwy z IPN wyciekaja publikacje na ludzi, z którymi PiS chce sie rozprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: atak "gnojków z IPN" 30.08.06, 11:14 Celiński mowi głosno to, o czym inni po cichu. I dobrze, bo to, co wyprawia, co wyplywa z IPN szczątkowo (jak jakie to szczątki!) woła o pomstę nie tylko do Nieba! "Nigdy tak wielu nie było manipulowanych przez tak nielicznych"- ALDOUS HUXLEY Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Brawo Celiński!!! IPN to zwykła inwkizycja, należy 30.08.06, 11:26 wreszcie zniszczyć to bagno! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson A Kuroń to najporządniejszy i co za tym idzie 30.08.06, 11:27 najbardziej lewicowy członek KORu i solidarnościowych rządów. I za to właśnie spotyka się z tak wściekłymi atakami ścierw z IPN. Odpowiedz Link Zgłoś