lux_et_veritas 02.09.06, 02:04 z nazisty Michalkiewicza: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3590731.html?skad=rss Tak trzymać :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
my.uczennice.vii.liceum To tylko Stasinski (nasz ulubiony ogier w klasie 02.09.06, 02:28 ekonomicznej) pieprzy o kleszczach: "Temu celowi ma służyć ściągnięcie nowych felietonistów, m.in. Igora Zalewskiego, Rafała Ziemkiewicza, Macieja Rybińskiego i Stanisława Michalkiewicza. A na drugą nóżkę - Michała Ogórka. Można więc się oburzyć, można protestować. A można - jak ja - radować się, że nawet prezes Czabański i dyrektor Wolski słusznie uznali, że Zalewski, Ziemkiewicz, Rybiński i Michalkiewicz wzięci razem i do kupy nie są warci nawet jednego Ogórka." A przeciez nawet mlodziez szkolna zna Pierwsza Zasade Zagryzania Marii Ogóraskiewiczowej: "Czymkolwiek nie zagryzasz i tak bedziesz rzygal Ogórkiem" Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda podpisane Katarzyna Wiśniewska 02.09.06, 02:36 czyżby indyferentyzm płciowy hungwejbinów postępu (a zwłaszcza Staśka) posunał (hm, przepraszam, wyszło jakoś niefafuśnie) się tak daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum tak to jest jak sie czyta wylacznie tytul na gorze 02.09.06, 02:43 strony. Wypociny tej pani (KW) sa wzmocnione przez Komentarz Pawła Smoleńskiego na samym dole. Jest Pani usprawiedliwiona ze wzgledu na nick i kolor wlosow. Radzimy uzywac markowych szamponow. Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda e, mój kolor jest i tak czarny... 02.09.06, 02:52 ...nawet gdybym się dała na tęczowy balejaż z firmy Rosenkopf (jesteś tego warta). A z tym Staśkiem to jakaś kaszana. Słyszałam że w Agorze 250 etatów idzie weg w ramach zwolnień grupowych, znaczy Staśko robi teraz za Smoleńskiego? Uj, bida przyszła na hungwejbinów, ta kapitalistyczna świnia Axel chyba ich za gardło ścisnął. Odpowiedz Link Zgłoś
coprawda Re: e, mój kolor jest i tak czarny... 02.09.06, 05:13 doda-elektroda napisała: > ...nawet gdybym się dała na tęczowy balejaż z firmy Rosenkopf (jesteś tego wart > a To brzmi intnteresująco co to znaczy bo chwilowo mi się popsuł search w internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl Re: To tylko Stasinski (nasz ulubiony ogier w kla 02.09.06, 12:52 oj przeleciał strach po korytarzach pionowych i poziomych agory, nawet o obronie jacka zapomnieli Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 [...] 02.09.06, 09:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 ładne :-)) 02.09.06, 11:33 wycinają posty gloryfikujące nieskazitelnosc myslenia redaktorów GW... to sie porobiło. Czyzby mialo to jakis zwiazek z cieciami etatów w redakcji? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 09:52 Nie tylko go teraz poczytasz, ale i posłuchasz w publicznym PR, bedzie się teraz tam produkował. Bendom teraz dwa Radia M czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 A kiedy Michalkiewicz podziękuje Gazecie Wyborczej 02.09.06, 11:01 Pisałby sobie pan Stanisław w NCz, opowiadałby w RM i niewiele osób by o nim usłyszało. Ale Adam Michnik postanowił, że będzie inaczej. Bo nie może być tak, żeby o jednym z najlepszych felietonistów w Polsce wiedziała tak mała grupka osób. Adaś w szlachetności swego serca postanowił, by Michalkiewicz stał się gwiazdą pierwszej wielkości w tym biznesie. I proszę bardzo, udało się. Reklamował na różne sposoby i jak widać rezultaty przerosły jego najwieksze oczekiwania. Osobiscie chciałbym tutaj podziękować Adamowi Michnikowi za troskę o poziom polskiej publicystyki. Mam nadzieję, że pan Stanisław również podziękuje wszystkim procownikom Agory, bo przecież oprócz A.M. wielu innych dziennikarzy też ma w tym swój wkład. Dobra robota Adasiu. Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl Re: A kiedy Michalkiewicz podziękuje Gazecie Wybo 02.09.06, 12:45 przyłączam się do podziękowań nowytor3 za ogórka Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 11:21 'Powinno być szerokie spektrum autorów. Jeśli na jednym biegunie umieszczamy pana Michalkiewicza, to na drugim - publicystę "Gazety Wyborczej" Michała Ogórka. To zdrowy przykład pluralizmu.' To doprawdy trzeba mieć niezły tupet, żeby układ banda prawicowych i ultraprawicowych felietonistów politycznych kontra pojedynczy satyryk nazywać "pluralizmem". Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 11:29 Banda? Czemu określasz ich tak brutalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 11:59 Słowo "banda" niekoniecznie ma wyraz pejoratywny. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 12:34 JA mam jednoznacznie negatywne skojarzenia, ale różnice w odczuciach to nie powód do afery, więc wycofuje zastrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 14:07 banda ... 2. pot. «grupa ludzi zżytych ze sobą» [słownik PWN] Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 11:57 Skoro przez tyle lat prym wiodła tamze tam banda lewych poputczików, to może nadszedł już czas na zmiany? Poza tym Ziemkiewicz czy Michalkiewicz (bo chadeków Jankego i Rybińskiego trudno jednoznacznie do prawicy zaliczyć) to trochę mało, ażeby zmonopolizować tamtejszą antenę. No i poza Ogórkiem będzie też zdaje się taka Wielowieyska czy Rolicki. Zatem z tym pluralizmem Wolski się niewiele pomylił, a już na pewno jest bardziej pluralistycznie niż to bywało dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 12:00 > Skoro przez tyle lat prym wiodła tamze tam banda > lewych poputczików, to może nadszedł już czas na zmiany? No to nazwijmy to po imieniu - odwetem, a nie "pluralizmem". Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 12:04 > No to nazwijmy to po imieniu - odwetem, a nie "pluralizmem". Przywracanie (jako tako) rozsądnych proporcji nie jest odwetem. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 12:07 Jeżeli dla Ciebie Michalkiewicz kontra Ogórek to są "zdrowe proporcje" to chyba nie mamy o czym rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 12:35 Z czystej ciekawości: czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 14:11 Bo Ogórek jest satyrykiem, zwykle poświęcającym swoje felietony sprawom błahym. Nie chcę go tutaj bynajmniej deprecjonować, bo i taka twórczość jest niezwykle potrzebna (może i bardziej, niż ta poważna), ale jednak ma zupełnie inny ciężar gatunkowy niż bardzo serio i dotykające kwestii najistotniejszych felietony Michalewicza. To mniej więcej tak, jakby twierdzić, że kobiet i mężczyzn jest w tv tyle samo, bo facet prowadzi Wiadomości, a pani zapowiada pogodę. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 15:25 Hmmm... porządny satyryk zazwyczaj zawiera w swoich żartach przesłanie, które oddziałuje mniej widocznie, ale niewiele mniej intensywnie niż zwykły felieton. Co więcej- dobry felietonista pisze wykorzystując satyre i to nierzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Michalkiewicz... 02.09.06, 11:56 ... poza niewątpliwą oryginalnością i talentem publicystycznym ma niezwykłą zdolność obrażania ludzi i środowisk, ma prawdziwy talent w formułowaniu niepraktycznych lecz chwytliwych haseł i poglądów oraz żenującą skłonność do wiązania się z obskuranckimi środowiskami takimi jak ND i RM, które niestety nawet nie rozumieją jego światłych poglądów (libarał u socjalkatolików hahaha oj bo pęknę, jak sobie przypomnę jego obronę liberalizmu u antyliberałów) Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 12:15 A to Michalkiewicz był w RM jedynym liberałem klasycznym w historii? Masz cokolwiek złe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 12:21 reakcjonista1 napisał: > A to Michalkiewicz był w RM jedynym liberałem klasycznym w historii? Masz > cokolwiek złe informacje. Jedynym?? Nie mam pojęcia Może ty jako stały słuchacz masz lepsze informacje Ja tylko pamiętam jak się pocił w RM w czasie dyskusji antyliberałami których zazwyczaj to radyjko zaprasza na dyskusje Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 12:23 No i co z tego? Odmawiasz mu prawa do pocenia się? Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 12:57 reakcjonista1 napisał: > No i co z tego? Odmawiasz mu prawa do pocenia się? Nikomu nie odmawiam prawa do śmieszności :))) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 12:40 Można gdzieś znaleźć treść tej dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 12:56 humbak napisał: > Można gdzieś znaleźć treść tej dyskusji? Nie wiem czy RM publikuje gdzieś stenogramy, nie sądzę :) Dyskusja wyglądała mniej więcej tak, że jakiś antyliberał (chyba Kurski) jechał po liberałach z PO (do tego były jakieś telefony od słuchaczy odsądzające liberałów od czci i wiary), po czym Michalkiewicz tłumaczył że to nie są prawdziwi liberałowie, że tylko on jest prawdziwym liberałem (hihihi) i tłumaczył skonsternowanym słuchaczom, że liberalizm jest tak naprawdę cacy tylko nie w wydaniu PO. Przyznam się że momentami zrywałem boki ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 15:28 No cóż, środowiska UPRowskie nie uznają PO za liberałów, więc tu nie ma niespodzianki. Chciałbym usłyszeć tą dyskusję... musiała być mocna:) Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 15:31 Dyskusja byłą raczej żałosna, jak mecz do jednej bramki. Radiomariawici są uczuleni na słowo liberalizm Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 15:37 Zauważyłem na forum. Ewentualnie uznają UPR, ale i to nie zawsze. A żałosne czasem jest zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Teraz nawięcej obaw powinni mieć Kaczyńscy 02.09.06, 12:18 Bo krytyka Michalkiewicza, a nawet Ziemkiewicza, której obaj wbrew pozorom PISowi nie szczędzą, to jednak nie to samo co monotonny bełkot UBolewających merdiów. Zwłaszcza, jeśli będzie to krytyka (Michalkiewicz) "zapominania" o swoim programie wyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Teraz nawięcej obaw powinni mieć Kaczyńscy 02.09.06, 12:55 karlin napisał: > Bo krytyka Michalkiewicza, a nawet Ziemkiewicza, której obaj wbrew pozorom > PISowi nie szczędzą, to jednak nie to samo co monotonny bełkot UBolewających > merdiów. > > Zwłaszcza, jeśli będzie to krytyka (Michalkiewicz) "zapominania" o swoim > programie wyborczym. ``````````````````````````````````````````` Tym bardziej groteskowe są intelektualne wygibasy wobec nowej ramówki w Polskim Radio, które wyczynia GW... Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas Re: Teraz nawięcej obaw powinni mieć Kaczyńscy 02.09.06, 12:59 Co i tak nie zmieni faktu, iż ciemny lud szprycujący się GW będzie dalej biadolił nad tym, iż Kaczor obsadza media pisowskimi funkami. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot "Ciemny lud"? 02.09.06, 15:14 lux_et_veritas napisał: > Co i tak nie zmieni faktu, iż ciemny lud szprycujący się GW będzie dalej > biadolił nad tym, iż Kaczor obsadza media pisowskimi funkami. Ciemny lud? A podobno to PO gardzi ludźmi wyzywając ich od moherów... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas Re: "Ciemny lud"? 02.09.06, 16:04 > > Co i tak nie zmieni faktu, iż ciemny lud szprycujący się GW > Ciemny lud? A podobno to PO gardzi ludźmi wyzywając ich od moherów... :/ Ale ów lud jest właśnie ciemny i nic na to nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: "Ciemny lud"? 02.09.06, 16:10 Jest ciemny. Bo takich posłów i prezydentów wybiera. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Czy ja wiem... 02.09.06, 18:42 Wbrew powszechnemu mniemaniu nie określił bym Michalkiewicza jako antysemity. Ale żydów to on faktycznie nie znosi Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 18:51 "Zalewski, Ziemkiewicz, Rybiński i Michalkiewicz wzięci razem i do kupy nie są warci nawet jednego..." - "trzymajmy się kupy, bo kupy nikt nie ruszy." ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 19:00 ma być !:) "Zalewski, Ziemkiewicz, Rybiński i Michalkiewicz wzięci razem i do kupy..są warci..jednego..." - "trzymajmy się kupy, bo kupy nikt nie ruszy." ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś