Dodaj do ulubionych

W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów

02.09.06, 02:04
z nazisty Michalkiewicza:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3590731.html?skad=rss
Tak trzymać :-)
Obserwuj wątek
    • my.uczennice.vii.liceum To tylko Stasinski (nasz ulubiony ogier w klasie 02.09.06, 02:28
      ekonomicznej) pieprzy o kleszczach:
      "Temu celowi ma służyć ściągnięcie nowych felietonistów, m.in. Igora Zalewskiego, Rafała Ziemkiewicza, Macieja Rybińskiego i Stanisława Michalkiewicza. A na drugą nóżkę - Michała Ogórka.
      Można więc się oburzyć, można protestować. A można - jak ja - radować się, że nawet prezes Czabański i dyrektor Wolski słusznie uznali, że Zalewski, Ziemkiewicz, Rybiński i Michalkiewicz wzięci razem i do kupy nie są warci nawet jednego Ogórka."

A przeciez nawet mlodziez szkolna zna Pierwsza Zasade Zagryzania Marii
      Ogóraskiewiczowej: "Czymkolwiek nie zagryzasz i tak bedziesz rzygal Ogórkiem"
      • doda-elektroda podpisane Katarzyna Wiśniewska 02.09.06, 02:36
        czyżby indyferentyzm płciowy hungwejbinów postępu (a zwłaszcza Staśka) posunał (hm, przepraszam, wyszło jakoś niefafuśnie) się tak daleko?
        • my.uczennice.vii.liceum tak to jest jak sie czyta wylacznie tytul na gorze 02.09.06, 02:43
          strony.
          Wypociny tej pani (KW) sa wzmocnione przez Komentarz Pawła Smoleńskiego na samym dole.

Jest Pani usprawiedliwiona ze wzgledu na nick i kolor wlosow.
          Radzimy uzywac markowych szamponow.
          • doda-elektroda e, mój kolor jest i tak czarny... 02.09.06, 02:52
            ...nawet gdybym się dała na tęczowy balejaż z firmy Rosenkopf (jesteś tego warta).

A z tym Staśkiem to jakaś kaszana. Słyszałam że w Agorze 250 etatów idzie weg w ramach zwolnień grupowych, znaczy Staśko robi teraz za Smoleńskiego? Uj, bida przyszła na hungwejbinów, ta kapitalistyczna świnia Axel chyba ich za gardło ścisnął.
            • coprawda Re: e, mój kolor jest i tak czarny... 02.09.06, 05:13
              doda-elektroda napisała:

> ...nawet gdybym się dała na tęczowy balejaż z firmy Rosenkopf (jesteś tego
              wart
              > a

To brzmi intnteresująco co to znaczy bo chwilowo mi się popsuł search w
              internecie?

• kukipl Re: To tylko Stasinski (nasz ulubiony ogier w kla 02.09.06, 12:52
        oj przeleciał strach po korytarzach pionowych i poziomych agory, nawet o obronie
        jacka zapomnieli
    • reakcjonista1 [...] 02.09.06, 09:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • reakcjonista1 ładne :-)) 02.09.06, 11:33
        wycinają posty gloryfikujące nieskazitelnosc myslenia redaktorów GW... to sie
        porobiło. Czyzby mialo to jakis zwiazek z cieciami etatów w redakcji? :))
    • daktylek Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 09:52
      Nie tylko go teraz poczytasz, ale i posłuchasz w publicznym PR, bedzie się
      teraz tam produkował. Bendom teraz dwa Radia M czy co?
    • nowytor3 A kiedy Michalkiewicz podziękuje Gazecie Wyborczej 02.09.06, 11:01
      Pisałby sobie pan Stanisław w NCz, opowiadałby w RM i niewiele osób by o nim
      usłyszało.
      Ale Adam Michnik postanowił, że będzie inaczej. Bo nie może być tak, żeby o
      jednym z najlepszych felietonistów w Polsce wiedziała tak mała grupka osób.
      Adaś w szlachetności swego serca postanowił, by Michalkiewicz stał się gwiazdą
      pierwszej wielkości w tym biznesie. I proszę bardzo, udało się. Reklamował na
      różne sposoby i jak widać rezultaty przerosły jego najwieksze oczekiwania.

Osobiscie chciałbym tutaj podziękować Adamowi Michnikowi za troskę o poziom
      polskiej publicystyki. Mam nadzieję, że pan Stanisław również podziękuje
      wszystkim procownikom Agory, bo przecież oprócz A.M. wielu innych dziennikarzy
      też ma w tym swój wkład.
      Dobra robota Adasiu.
      • kukipl Re: A kiedy Michalkiewicz podziękuje Gazecie Wybo 02.09.06, 12:45
        przyłączam się do podziękowań

nowytor3 za ogórka
    • xtrin Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 11:21
      'Powinno być szerokie spektrum autorów. Jeśli na jednym biegunie umieszczamy
      pana Michalkiewicza, to na drugim - publicystę "Gazety Wyborczej" Michała
      Ogórka. To zdrowy przykład pluralizmu.'

To doprawdy trzeba mieć niezły tupet, żeby układ banda prawicowych i
      ultraprawicowych felietonistów politycznych kontra pojedynczy satyryk nazywać
      "pluralizmem".
      • humbak Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 11:29
        Banda? Czemu określasz ich tak brutalnie?
        • xtrin Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 11:59
          Słowo "banda" niekoniecznie ma wyraz pejoratywny.
          • humbak Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 12:34
            JA mam jednoznacznie negatywne skojarzenia, ale różnice w odczuciach to nie powód do afery, więc wycofuje zastrzeżenia.
            • xtrin Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 14:07
              banda
              ...
              2. pot. «grupa ludzi zżytych ze sobą»
              [słownik PWN]
      • lux_et_veritas Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 11:57
        Skoro przez tyle lat prym wiodła tamze tam banda lewych poputczików, to może
        nadszedł już czas na zmiany? Poza tym Ziemkiewicz czy Michalkiewicz (bo chadeków
        Jankego i Rybińskiego trudno jednoznacznie do prawicy zaliczyć) to trochę mało,
        ażeby zmonopolizować tamtejszą antenę. No i poza Ogórkiem będzie też zdaje się
        taka Wielowieyska czy Rolicki. Zatem z tym pluralizmem Wolski się niewiele
        pomylił, a już na pewno jest bardziej pluralistycznie niż to bywało dotychczas.
        • xtrin Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 12:00
          > Skoro przez tyle lat prym wiodła tamze tam banda
          > lewych poputczików, to może nadszedł już czas na zmiany?

No to nazwijmy to po imieniu - odwetem, a nie "pluralizmem".
          • lux_et_veritas Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 12:04
            > No to nazwijmy to po imieniu - odwetem, a nie "pluralizmem".

Przywracanie (jako tako) rozsądnych proporcji nie jest odwetem.
            • xtrin Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 12:07
              Jeżeli dla Ciebie Michalkiewicz kontra Ogórek to są "zdrowe proporcje" to chyba
              nie mamy o czym rozmawiać.
              • reakcjonista1 Ogóras za głupiutki na Michalkiewicza? 02.09.06, 12:14

• humbak Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 12:35
                Z czystej ciekawości: czemu nie?
                • xtrin Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 14:11
                  Bo Ogórek jest satyrykiem, zwykle poświęcającym swoje felietony sprawom błahym.
                  Nie chcę go tutaj bynajmniej deprecjonować, bo i taka twórczość jest niezwykle
                  potrzebna (może i bardziej, niż ta poważna), ale jednak ma zupełnie inny ciężar
                  gatunkowy niż bardzo serio i dotykające kwestii najistotniejszych felietony
                  Michalewicza. To mniej więcej tak, jakby twierdzić, że kobiet i mężczyzn jest w
                  tv tyle samo, bo facet prowadzi Wiadomości, a pani zapowiada pogodę.
                  • humbak Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 15:25
                    Hmmm... porządny satyryk zazwyczaj zawiera w swoich żartach przesłanie, które oddziałuje mniej widocznie, ale niewiele mniej intensywnie niż zwykły felieton. Co więcej- dobry felietonista pisze wykorzystując satyre i to nierzadko.
    • belkot_belkot_belkot Michalkiewicz... 02.09.06, 11:56
      ... poza niewątpliwą oryginalnością i talentem publicystycznym ma niezwykłą
      zdolność obrażania ludzi i środowisk, ma prawdziwy talent w formułowaniu
      niepraktycznych lecz chwytliwych haseł i poglądów oraz żenującą skłonność do
      wiązania się z obskuranckimi środowiskami takimi jak ND i RM, które niestety
      nawet nie rozumieją jego światłych poglądów (libarał u socjalkatolików hahaha
      oj bo pęknę, jak sobie przypomnę jego obronę liberalizmu u antyliberałów)
      • reakcjonista1 Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 12:15
        A to Michalkiewicz był w RM jedynym liberałem klasycznym w historii? Masz
        cokolwiek złe informacje.
        • belkot_belkot_belkot Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 12:21
          reakcjonista1 napisał:
          > A to Michalkiewicz był w RM jedynym liberałem klasycznym w historii? Masz
          > cokolwiek złe informacje.

Jedynym?? Nie mam pojęcia
          Może ty jako stały słuchacz masz lepsze informacje
          Ja tylko pamiętam jak się pocił w RM w czasie dyskusji antyliberałami których
          zazwyczaj to radyjko zaprasza na dyskusje
          • reakcjonista1 Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 12:23
            No i co z tego? Odmawiasz mu prawa do pocenia się?
            • belkot_belkot_belkot Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 12:57
              reakcjonista1 napisał:
              > No i co z tego? Odmawiasz mu prawa do pocenia się?

Nikomu nie odmawiam prawa do śmieszności :)))
          • humbak Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 12:40
            Można gdzieś znaleźć treść tej dyskusji?
            • belkot_belkot_belkot Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 12:56
              humbak napisał:
              > Można gdzieś znaleźć treść tej dyskusji?

Nie wiem czy RM publikuje gdzieś stenogramy, nie sądzę :)
              Dyskusja wyglądała mniej więcej tak, że jakiś antyliberał (chyba Kurski) jechał
              po liberałach z PO (do tego były jakieś telefony od słuchaczy odsądzające
              liberałów od czci i wiary), po czym Michalkiewicz tłumaczył że to nie są
              prawdziwi liberałowie, że tylko on jest prawdziwym liberałem (hihihi) i
              tłumaczył skonsternowanym słuchaczom, że liberalizm jest tak naprawdę cacy
              tylko nie w wydaniu PO. Przyznam się że momentami zrywałem boki ze śmiechu.
              • humbak Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 15:28
                No cóż, środowiska UPRowskie nie uznają PO za liberałów, więc tu nie ma niespodzianki. Chciałbym usłyszeć tą dyskusję... musiała być mocna:)
                • belkot_belkot_belkot Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 15:31
                  Dyskusja byłą raczej żałosna, jak mecz do jednej bramki. Radiomariawici są
                  uczuleni na słowo liberalizm
                  • humbak Re: Michalkiewicz... 02.09.06, 15:37
                    Zauważyłem na forum. Ewentualnie uznają UPR, ale i to nie zawsze. A żałosne czasem jest zabawne.
    • karlin Teraz nawięcej obaw powinni mieć Kaczyńscy 02.09.06, 12:18
      Bo krytyka Michalkiewicza, a nawet Ziemkiewicza, której obaj wbrew pozorom
      PISowi nie szczędzą, to jednak nie to samo co monotonny bełkot UBolewających
      merdiów.

Zwłaszcza, jeśli będzie to krytyka (Michalkiewicz) "zapominania" o swoim
      programie wyborczym.
      • echo_o Re: Teraz nawięcej obaw powinni mieć Kaczyńscy 02.09.06, 12:55
        karlin napisał:

> Bo krytyka Michalkiewicza, a nawet Ziemkiewicza, której obaj wbrew pozorom
        > PISowi nie szczędzą, to jednak nie to samo co monotonny bełkot UBolewających
        > merdiów.
        >
        > Zwłaszcza, jeśli będzie to krytyka (Michalkiewicz) "zapominania" o swoim
        > programie wyborczym.

```````````````````````````````````````````

Tym bardziej groteskowe są intelektualne wygibasy wobec nowej ramówki w Polskim
        Radio, które wyczynia GW...
      • lux_et_veritas Re: Teraz nawięcej obaw powinni mieć Kaczyńscy 02.09.06, 12:59
        Co i tak nie zmieni faktu, iż ciemny lud szprycujący się GW będzie dalej
        biadolił nad tym, iż Kaczor obsadza media pisowskimi funkami.
        • belkot_belkot_belkot "Ciemny lud"? 02.09.06, 15:14
          lux_et_veritas napisał:
          > Co i tak nie zmieni faktu, iż ciemny lud szprycujący się GW będzie dalej
          > biadolił nad tym, iż Kaczor obsadza media pisowskimi funkami.

Ciemny lud? A podobno to PO gardzi ludźmi wyzywając ich od moherów... :/
          • lux_et_veritas Re: "Ciemny lud"? 02.09.06, 16:04
            > > Co i tak nie zmieni faktu, iż ciemny lud szprycujący się GW
            > Ciemny lud? A podobno to PO gardzi ludźmi wyzywając ich od moherów... :/

Ale ów lud jest właśnie ciemny i nic na to nie poradzę.
            • belkot_belkot_belkot Re: "Ciemny lud"? 02.09.06, 16:10
              Jest ciemny.
              Bo takich posłów i prezydentów wybiera.
    • belkot_belkot_belkot Czy ja wiem... 02.09.06, 18:42
      Wbrew powszechnemu mniemaniu nie określił bym Michalkiewicza jako antysemity.
      Ale żydów to on faktycznie nie znosi
    • henryk.log Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 18:51
      "Zalewski, Ziemkiewicz, Rybiński i Michalkiewicz wzięci razem i do kupy nie są
      warci nawet jednego..." - "trzymajmy się kupy, bo kupy nikt nie ruszy."
      ? :-)
      • henryk.log Re: W dzisiejszej GW garść dobrych cytatów 02.09.06, 19:00
        ma być !:)

"Zalewski, Ziemkiewicz, Rybiński i Michalkiewicz wzięci razem i do kupy..są
        warci..jednego..." - "trzymajmy się kupy, bo kupy nikt nie ruszy."
        ? :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka