loppe 07.09.06, 15:30 W spocie PO siedzi się na kanapie i krzywi, a w spocie PiS się krząta ktoś po domu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bush_w_wodzie Re: Porównanie spotów PO i PiS 07.09.06, 15:36 spot po jest kampania negatywna a spot pis to `element mowienia prawdy' pis jako brygada remontowa - dla mnie pasuje jak ulal ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Porównanie spotów PO i PiS 07.09.06, 20:25 bush_w_wodzie napisał: > > spot po jest kampania negatywna a spot pis to `element mowienia prawdy' > > pis jako brygada remontowa - dla mnie pasuje jak ulal ;-) > ***************************** Myślisz że wzięli zaliczkę i sobie poszli? A przy okazji podpieprzyli co nieco z mebli. Też uważam że pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
coprawda Spot PO to plama 07.09.06, 23:00 właśnie sprawdziłem w słowniku co dokładnie znaczy słowo spot. Spot to nic innego jak plama. PO tak chciało by żebyśmy byli wreszcie! dumni. Tak na siłe dąży do nieminiaszków aż im się język poniemieszał. Spot w użyciu PO to nic innego jak plama. Nie będę sympatykom PO ułatwiał zadania. Wiem że dla nich dość trudno jest wcelować w link a co dopiero wyszperać prawdę na necie. Szukajcie a znajdziecie . Spot PO to plama E żal mi was No dobra macie tu linka. www.google.com/search?hl=en&q=Spot+PO+to+plama&btnG=Google+Search Odpowiedz Link Zgłoś
alleluja_i_do_przodu Kult dywanu 07.09.06, 15:37 Co oni ciągle tak z tym dywanem? Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Kult dywanu 07.09.06, 16:36 alleluja_i_do_przodu napisał: > Co oni ciągle tak z tym dywanem? ``````````````````````````````````````````` Wymiatają spod niego brudy, które otrzymali w schedzie po poprzednikach. Szkoda. Powinni jeszcze zerwać podłogę... Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Kult dywanu 07.09.06, 17:05 > Wymiatają spod niego brudy żeby zrobić miejsce dla swoich (brudów) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Mylisz się echo_o zupełnie 07.09.06, 17:53 oni dopiero kupili ten dywan - czyżby po to, by zamiatać tam swoje brudy? Odpowiedz Link Zgłoś
lika78 Kult dywanu 07.09.06, 15:39 Dywan to ważny elelment spotu PIS - podprogowo komunikuje - teraz to (k) MY wchodzimy na salony/// Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Szybko i celnie odpowiedzieli PO-brawo! 07.09.06, 15:48 A motyw remontu jest idealny , dywan wykorzystany z poprzedniej reklamy symbolizuje cieolo i dobrobyt.To rzecz , ktora kupuje sie na koncu , kiedy juz wszystko sie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm ??? 07.09.06, 17:52 to czemu oni wnoszą nowy dywan do domu w trakcie trwania remontu i najbardziej "brudnych" prac (zrywanie tapet). Jakaś mało myśląca jest ta rodzina ze spotu PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: ??? 07.09.06, 18:07 Za dużo od nich wymagasz. Tzn. od elektoratu PiS ciągle nabierającego się na to, co oni prezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt porownajmy emocje i kontekst 07.09.06, 15:54 loppe napisał: > W spocie PO siedzi się na kanapie i krzywi, a w spocie PiS się krząta ktoś po > domu. Nie jest wazne, co kto robi, ale jakie w czlowieku pozostaja emocje po emisji spotu. Pozytywne, negatywne - tez mniej wazne. Wazne jak silne. Swoja droga spot PiS jest o tyle bez sensu, ze wyborcow PO, SLD lub PSL nie przekona do glosowania na PiS, wyborcow PO nie skloni do rezygnacji z poparcia, a zmiana pogladow wyborcow LPR lub Samoobrony nie jest szkodliwa dla PO. Z tego wzgledu jest on - moim zdaniem - neutralny. Natomiast spot PO odwoluje sie tak naprawde do wszystkich popierajacych opozycje inna niz PO - glownie do ludzi lewicy - do tych, ktorzy nie glosowali wcale. W wyborcach PO utrwala on co najwyzej znane juz wczesniej opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada PO nie jest wiarygodna jako krytyk PiS 07.09.06, 17:07 po swojej "przyjaźni" z Kaczorami. Ale może "ciemny lud" ten antypisizm kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: PO nie jest wiarygodna jako krytyk PiS 07.09.06, 17:13 pandada napisał: > po swojej "przyjaźni" z Kaczorami. > Ale może "ciemny lud" ten antypisizm kupi. PiS sam uwiarygodnil PO mowiac o setkach jej brutalnych atakow, krzyczac, ze nigdy nie dojdzie do wladzy, ze jest elementem stolika, ma powiazania z ukladem, ze sabotuje prace parlamentu, ze PO robila przekrety w PZU i zniszczono dokumenty, ze manipulje sondazami itd. Calkiem sporo, jak na partie "spokojna", remontujaca w pocie czola nowy dom, ktora spotyka sie tylko z agresja. To bylo ludziom dzien po dniu wtlaczane do glow. I sadze, ze skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Tusk ręczył za Kaczyńskich przed wyborami 07.09.06, 17:49 jak on siebie uwiarygodni? miał być wspólny rząd. Mieli razem budować IV RP. Znają się od ponad 20 lat. Ich mógł zaskoczyć wynik wyborów, ale nie osobowość Jara. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Tusk ręczył za Kaczyńskich przed wyborami 07.09.06, 17:52 > jak on siebie uwiarygodni? miał być wspólny rząd. > Mieli razem budować IV RP. > Znają się od ponad 20 lat. Ich mógł zaskoczyć wynik > wyborów, ale nie osobowość Jara. A u mnie wręcz przeciwnie, to uwiarygadnia PO. Błądzić jest rzeczą ludzką. PiS oszukał PO tak samo jak oszukał wyborców. Pora powiedzieć im NIE - razem. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada PiS oszukał PO przy podziale stołków 07.09.06, 18:59 ale to, kim są kaczory, każdy doświadczony polityk wiedział, a Wałęsa, który był blisko PO, ciągle przypominał. PO wiedział, że PiS łże. Liczyli jednak, że wygrają wybory i dadzą PiSowi i grzyska, a sami wezmą min. skarbu i inne kury znoszące złote jajca. Tusk za kaczki ręczył. Taki głupi czy kłamliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: PiS oszukał PO przy podziale stołków 07.09.06, 19:11 > Tusk za kaczki ręczył. Taki głupi czy kłamliwy? Raczej pragmatyczny. POPiS byłby całkiem niezłym rozwiązaniem. Gdyby PiS nie zdobył większości to byłby całkiem wiarygodnym partnerem, taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada też uważam, że PiS i PO są siebie warte 07.09.06, 21:01 i równie wiarygodne a pragmatyzm(?) Tuska zastępuje u niego wszystko inne. Facet bez poglądów... a w dodatku wiecznie przegrany. Ale mi go nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: też uważam, że PiS i PO są siebie warte 08.09.06, 00:44 > i równie wiarygodne No to widzę, że przyszłość kraju w ciemnych barwach widzisz. Bo póki co nie ma innej alternatywy niż PiS i/lub PO. > a pragmatyzm(?) Tuska zastępuje u niego wszystko inne. > Facet bez poglądów... a w dodatku wiecznie przegrany. > Ale mi go nie żal. A ja wszystkim życzę takich "porażek" jakie osiągnął Tusk :). Odpowiedz Link Zgłoś
pandada chodzi ci o ładną i niezależną żonę? 08.09.06, 01:08 > A ja wszystkim życzę takich "porażek" jakie osiągnął Tusk :). czy o jakiegoś gola w maczu Politycy - Księża? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: chodzi ci o ładną i niezależną żonę? 08.09.06, 01:20 Żonę również :). Ale miałam raczej na myśli sukcesy zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada jakiś konkretny komin? 08.09.06, 01:23 > Ale miałam raczej na myśli sukcesy zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: jakiś konkretny komin? 08.09.06, 01:29 Pochwal się więc proszę własnymi sukcesami, jeżeli dla Ciebie kierowanie drugą partią w parlamencie i 45% głosów wyborców w wyborach prezydenckich to jest totalna porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: też uważam, że PiS i PO są siebie warte 08.09.06, 01:22 > No to widzę, że przyszłość kraju w ciemnych barwach widzisz. Bo póki co nie ma > innej alternatywy niż PiS i/lub PO. przyszłość się współtworzy. Ja nie będę wybierał mniejszego zła z tych dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: też uważam, że PiS i PO są siebie warte 08.09.06, 01:28 > Ja nie będę wybierał mniejszego zła z tych dwóch. Tym samym dajesz prawo wyboru swojej przyszłości innym i unikasz odpowiedzialności. Mało ambitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
coprawda Re: PiS oszukał PO przy podziale stołków 07.09.06, 22:44 xtrin napisała: > > Tusk za kaczki ręczył. Taki głupi czy kłamliwy? > > Raczej pragmatyczny. POPiS byłby całkiem niezłym rozwiązaniem. Gdyby PiS nie > zdobył większości to byłby całkiem wiarygodnym partnerem, taka prawda. Czyli prawde mowi Radio Maryja o celu jaki PO miało w koalicji z PIS. Dziękuję za taką szczerość. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: PiS oszukał PO przy podziale stołków 08.09.06, 00:43 Nie wiem co mówi RM o PO, możesz objaśnić? Nie wiem też o jaką szczerość Ci chodzi, przedstawicielem PO nie jestem :). Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: Tusk ręczył za Kaczyńskich przed wyborami 07.09.06, 22:32 pandada napisał: > Jak on siebie uwiarygodni? miał być wspólny rząd. Mieli razem budować IV RP. > Znają się od ponad 20 lat. Ich mógł zaskoczyć wynik wyborów, ale nie > osobowość Jara. Nie tylko Tuska Jarek zaskoczyl. Zapewne nawet samego siebie, chocby wchodzac w koalicje z gosciem, ktorego mial za marionetke w rekach sluzb. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Jaro nikogo nie zaskoczył 07.09.06, 23:10 wszyscy go znają od dziesiątek lat. Zaskoczyli wyborcy. Natomiast pieprzenie Jara jeszcze raz będzie można konfrontować z faktami, kiedy będzie wchodził w koalicję z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Re: Porównanie spotów PO i PiS 07.09.06, 16:08 loppe napisał: > W spocie PO siedzi się na kanapie i krzywi, a w spocie PiS się krząta ktoś po > domu. Krzataja sie, krzataja sie a PO pisiorom przeszkadza w wyjasnieniu afer - np afery Stella Maris. A mianowicie jak wam pisiorki PO przeszkadza w wyjasnieniu tej afery i posprzataniu tego domu? Reklama pisiorkow swoje a rzeczywistosc jest taka jak kazdy widzi! Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Ale ci z PiSu dość wolno remontują dom 07.09.06, 16:31 i bez żadnego pomysłu (porównaj spot z sierpnia)... Do tego kupili mało gustowny dywan - tylko im się kurzyć będzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lika78 Re: Ale ci z PiSu dość wolno remontują dom 07.09.06, 16:33 A jak znam fachowców z PIS-u, to śmieci z tego remontu zamiatać będą po dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Ale ci z PiSu dość wolno remontują dom 07.09.06, 16:50 hehe no tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Porównanie spotów PO i PiS 07.09.06, 16:39 W spocie No 2 najbardziej podoba mi się jego łagodność. To, że nie usiłowano przekrzyczeć agresywności spotu PO. Odpowiedz Link Zgłoś
lika78 Re: Porównanie spotów PO i PiS 07.09.06, 16:44 Tylko kto przy zdrowych zmysłach wierzy w ten "remont"? I nie wszyscy mają zamiar siedzieć cicho i nie przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: Porównanie spotów PO i PiS 07.09.06, 16:48 lika78 napisała: > > Tylko kto przy zdrowych zmysłach wierzy w ten "remont"? I nie wszyscy mają > zamiar siedzieć cicho i nie przeszkadzać. To przeszkadzanie jest dosc zabawne w sytuacji, kiedy koalicja ma wiekszosc i robi co chce w sejmie, rzadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie ach ci radykalni remontowcy 07.09.06, 16:57 gdy stalin postanowil zburzyc przepiekna cerkiew chrystusa zbawiciela w moskwie (mam nadzieje ze dobrze pamietam nazwe) to oglosil to w ten sposob: wladze postanowily zbudowac palac kultury i nauki pod takim to a takim adresem cerkiew ktora budowano przez lat kilkadziesiat okradziono i zburzono w kilka miesiecy nie musze chyba dodawac ze w jej miejsce nic nie powstalo... Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: ach ci radykalni remontowcy 07.09.06, 17:23 Wazne jest cos innego.Mianowicie fakt ze pis "w spotach" tanczy tak jak PO zagralo. Odpowiedz Link Zgłoś
coprawda oneg shabbat ? 07.09.06, 22:54 chyba po żydowku nie tańczą. Chyba że ASHREI HA'ISH w wykonaniu pra-prezydenta Tuska. Pra to skrót od prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
synu spot PiS powinien byc bardziej realny ;-) 07.09.06, 17:37 Oto jaki powinna wygladac ekipa remontowa aby spot bardziej odpowiadal rzeczywistosci: - majster(nierob), ktory nic nie robi i wciaz narzeka jaki to syf zastal. Gdy nikt nie patrzy dostawia sie do kotka Filemonka - przestepca wysypujacy zwir na podloge - cala zaloga remontowa obraza domownikow - jeden z zalogi leje domowniczke gdy maz nie widzi - najwyzszy w ekipie maluje swastyki po scianach - brat majstra obraza wszystkich sasiadow. Twierdzi, ze sasiedzi atakuja ekipe remontowa. Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Spot PO jest skuteczniejszy 07.09.06, 17:49 a Tusk jest prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Porównanie spotów PO i PiS 07.09.06, 17:51 Spot PO jest może za mocny, za to spot PiSu cieniutki. Wątpię by kogoś przekonał. PiS narazie w ramach remontu wymienia głównie kadry. Poczekam aż się zajmie poważniejszymi sprawami... :) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Porównanie spotów PO i PiS 07.09.06, 17:55 > W spocie PO siedzi się na kanapie i krzywi, > a w spocie PiS się krząta ktoś po domu. Pani ze spotu PO wypoczywa po wypełnieniu swych obowiązków (mieszkanie czyste, gary pomyte, dziecko śpi, kolacja gotowa). Rodzina PiSu biega po domu tam i spowrotem, bo - jak na PiSorstwo przystało - znowu są z robotą zapóźnieni :). Odpowiedz Link Zgłoś
haniawalec Grunt to byc dobrej mysli, 07.09.06, 18:02 bo juz nic innego PO nie zostało:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Grunt to byc dobrej mysli, 07.09.06, 18:04 Podaję jedynie alternatywną interpretację. A dobrej myśli jestem swoją drogą. To co robi PiS nie ma szans potrwać zbyt długo. Odpowiedz Link Zgłoś
haniawalec Re: Grunt to byc dobrej mysli, 07.09.06, 18:43 xtrin napisała: > Podaję jedynie alternatywną interpretację. > A dobrej myśli jestem swoją drogą. To co robi PiS nie ma szans potrwać zbyt dłu > go. a tam,nie wiesz,ze prowizorki sa najtrwalsze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Grunt to byc dobrej mysli, 07.09.06, 19:10 Pożyjemy zobaczymy. Dziś w sklepie spożywczym słyszałam jak pewien pan pomstował na PiS z powodu przewidzianego wzrostu cen żywności. Zapytany na kogo głosował odpowiedział, że na PiS właśnie i nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
haniawalec Re: Grunt to byc dobrej mysli, 07.09.06, 19:48 A teraz zagłosuje na PO i po jakims czasie również bedzie pomstował:)))) Uważasz,że PO uczyni nasz Kraj mlekiem i miodem płynący??? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Grunt to byc dobrej mysli, 07.09.06, 21:12 > A teraz zagłosuje na PO i po jakims czasie również bedzie pomstował:)))) Pewnie zagłosuje na SLD jak w wyborach przedostatnich :). > Uważasz,że PO uczyni nasz Kraj mlekiem i miodem płynący??? Bynajmniej. Ale jestem przekonana, że bez PiSu i przystawek będzie nam lepiej. A na chwilę obecną nie widzę nikogo innego poza PO, kto mógłby podjąć się rządów. Tyle dobrego z tej "IV RP" wyniknie, że może choć na jakiś czas elektorat zrozumie, że populistom nie można ufać. Odpowiedz Link Zgłoś
antyzgryz widziałem takie dowcipy 07.09.06, 18:30 1- sławojka (domek z serduszkiem) a z niego dymek: yes, yes, yes! 2- pełna muszla klozetowa, a nad nią koalicjanci z tekstem "zrobiliśmy wiele, ale jeszcze wiele zostało do zrobienia". Czy w tej sytuacji rzeczywiście nie należy im przeszkadzać ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: widziałem takie dowcipy 07.09.06, 18:31 Ano zdecydowanie nie wypada :). Odpowiedz Link Zgłoś
feretron Prosimy nie przeszkadzać :P 07.09.06, 23:01 najbardziej podoba mi się pointa:P Jest bardzo przewrotna, bo żeby w czymś przeszkadzac to najpierw ta druga strona musi cos próbowac robić. A PIS z rzeczy naprawdę istotnych nie robi nic, ale to kompletnie nic. A sama odpowiedź jest bardzo sztampowa i bez polotu, ale tez nie ma się czym pochwalić specjalnie więc trudno o polot w tym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Prosimy nie przeszkadzać :P 11.09.06, 09:52 spot PO bardziej by mi się podobał gdyby nie był wredny:) no niestety jego fabuła - Kaczyński na każdym kanale a Tusk tylko na jednym to poniżej pasa, bo wszyscy wiemy że na co jak na co ale na poparcie mediów i czas antenowy PO nie może narzekać:) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Dziś piewszy raz obejżałem spot PO i od razu.... 07.09.06, 23:03 loppe napisał: > W spocie PO siedzi się na kanapie i krzywi, a w spocie PiS się krząta ktoś po > domu. widać że PO dogorywa finansowo (króciótko i jakieś powtórki) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Dziś piewszy raz obejżałem spot PO i od razu. 11.09.06, 09:56 To jak ocenić stan finansów PiS, której spot wygląda jakby to kamerą w telefonie kręcili. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Porównanie spotów PO i PiS 11.09.06, 09:59 Czy ta "Polska naszych marzeń" którą mamy w sercu - cytuję Donalda Tuska - to V czy III Rzeczpospolita? he he Odpowiedz Link Zgłoś
sodamos A co na to Ogórki Kiszone...?:-) 11.09.06, 12:48 www.youtube.com/watch?v=tTQg0AienwY Odpowiedz Link Zgłoś