kataryna.kataryna 08.09.06, 22:33 Pierwszy odcinek mi się podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaa_ga Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 08.09.06, 22:35 Na razie - naprawdę bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 08.09.06, 22:39 a co się tam stało? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 08.09.06, 22:52 Czy ja wiem. Odnoszę wrażenie ze Ziemkiewicz był mało obiektywny. W roli prowadzącego powinien być chyba bardziej zdystansowany. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 08.09.06, 22:58 W tym kontekście trochę ryzykownie zdecydował o włączeniu inscenizacji "Nienawiści" Szymborskiej Mogło to odnieść skutek odwrotny do zamierzonego.. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 09.09.06, 00:19 Znakomity wiersz Wisławy Szymbnorskiej, znałam go tylko z druku, a w tym wykonaniu bomba! A cały "Ring" taki ,jak sie spodziewałam. A czego mogłam po panu Z. - wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 08.09.06, 23:19 Mało obiektywny ? Żartujesz :) Jeśli się nie podobało, zawsze zostaje Kubuś Powiatowy (już TVN) Zobaczymy, czy kolejne odcinki będą trzymały poziom. A poziom pierwszego oceniam wysoko... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 08.09.06, 23:23 echo_o napisała: > Mało obiektywny ? > Żartujesz :) > > Jeśli się nie podobało, zawsze zostaje Kubuś Powiatowy (już TVN) O tak! Wojewódzki będzie w konkurencyjnej stacji pokazywał majtki z napisem Roman. Rewelacja, boki zrywać, sam smak antykaczyzmu. No i jest jeszcze wojownicza Kazia. Ciekawe czy Ziemkiewicz też by przywalił za niepochlebną recenzję? Pewnie nie, w przeciwieństwie do Szczuki nie ma chyba kompleksów i potrzeby powszechnego uwielbiuenia. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 08.09.06, 23:26 kataryna.kataryna napisała: > O tak! Wojewódzki będzie w konkurencyjnej stacji pokazywał majtki z napisem > Roman. Rewelacja, boki zrywać, sam smak antykaczyzmu. > > No i jest jeszcze wojownicza Kazia. Ciekawe czy Ziemkiewicz też by przywalił za > niepochlebną recenzję? Pewnie nie, w przeciwieństwie do Szczuki nie ma chyba > kompleksów i potrzeby powszechnego uwielbiuenia. ``````````````````````````````````````````` Ziemkiewicz zrobił po prostu solidny program. Bez umizgiwania się do prezesa czy publiki. Zostawił miejsce na swoje interpretacje. Nie świrował, nie gwiazdorzył. Delikatnie prowadził i kiedy trzeba równie delikatnie prowokował. Oby nie spuścił z tonu. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada to ZIemkiewicz też ma program rozrywkowy? 09.09.06, 13:28 nie wiedziałem, że ma talent komediowy Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 08.09.06, 23:23 Nie żartuję, tyle że to było takie odczucie bardziej niż spostrzeżenie. Mogło być mylne. Mam też nieco podobne zastrzeżenie do Wartburga. Argumenty w dyskusji o lustracji pisarzy były nieco oklepane. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 08.09.06, 23:28 Acha, co do Kuby- Czterdziestolatka... ja telewizji raczej nie oglądam, więc alternatywy nie potrzebuję:P Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 08.09.06, 22:56 Pewnie będę niesprawiedliwy, bo widziałem tylko końcówkę. Słabiutka. Po co ten ring się kręci? Żeby było widać łupież na marynarce Ziemkiewicza? I ta kabaretowa interpretacja wiersza Szymborskiej... Żenującu głupiutka. Dno. Wymiana opinii pomiędzy Trznadlem i Ziemkiewiczem na temat naszej wiedzy o ciemnej przeszłości znanych pisarzy po prostu banalna. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log "Ring" Ziemkiewicza - w WW-ildsteina ? 08.09.06, 22:58 Nie, dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Siedlecka bardzo obiecująca 08.09.06, 23:01 Jeżeli ktoś czytał Obławę i teraz jej wysłuchał, to już wie czego się spodziewać po otworciu teczek kilku, jeżeli nie kilkunastu autorytetów moralnych Michnika. Trznadel powiedział o miękkim lądowaniu, i temu słyył atak Michnika na Mickiewicza i wprost na herberta. Szkoda że tak mało Trznadla jest w telewizji, ma ogromną wiuedzę. (zgasił Sosnowskiego Dziadami :) ) Siedlecka powiedziała więcej o TW 33 niż było w Arcanach. ale czy wszystkie odcinki będą tak dobre? trochę za mało ikry ma Ziemkiewicz, zbyt jest flegmatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
greg43 Re: Siedlecka bardzo obiecująca 08.09.06, 23:05 jest ok, kolejny program z normalnym punktem widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jaerk Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 08.09.06, 23:10 Najlepszy był Maleńczuk ze swoimi piosenkami. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 08.09.06, 23:13 Strasznie nawiedzony ten Malenczuk ! Fakt ! Po co sie ta scena kreci ?? Program taki sobie ... Odpowiedz Link Zgłoś
jaerk Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 08.09.06, 23:18 Może i nawiedzony ale tego z zielonymi włosami nie trawię. Co do sceny masz rację - pewnie chodzi o wq...nie tych co przysypiają. Jak by się nie kręciła to by spokojnie mogli zasnąć a tak ciągle się coś rusza i może z tego jakaś akcja będzie;) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Wrażenia ? 08.09.06, 23:14 Dobre! Co najmniej dobre! 1. Sceneria teatralna - super 2. Tło muzyczne Andrzeja Smolika - adekwatne do tytułu, chwytające, zapamiętywalne 3. Tempo - jak trzeba, dynamiczny-akuracik, zrywy, spowolnienia, równowaga... 4. Rafał - świetny (widać, że terminowanie u Pietrzaka w performansach na żywca dobrze mu zrobiło, jest wręcz stworzony do prowadzenia takich programów, szkoda że długo musiał czekać) 5. Pomysł na program - bomba! (to właśnie środowisko naturalne RAZa - kultura we wszystkich jej aspektach społecznych, przenikanie jej z innymi warstwami życia, w tym polityki) 6. stawki muzyczne - dziś doskonałe (moja Republika!) + Maleńczuk z gitarą ledwie (doskonały tandem, nie trzeba nic więcej) 7. I część - demaskatorska uczciwie (filmiki z fraternizacji artystycznej śmietanki z Państwem Kwaśniewskich obnażające hipokryzję środowiska). Michałek zielony (a jeszcze co czerwony - włosy) żałosny w próbach dobrania tekstu do ośmieszającego kontekstu. Maleńczuk - uczciwy, wolny, od nikogo niezależny artysta. Antykomunista w sercu czytający prasę, a więc mający 'właściwy' stosunek do Kaczorów, ale to porządny facet i prawdziwy artysta 8. II część - tu powaga. Dwa światy: Trznadel (dla rozumnych przedstawiać nie trzeba) & Sosnowski (człowiek środowiska GW, teraz od kilku lat radiowa Trójka, w której odbył ostatnio godzinną rozmowę w Klubie Trójki z Dornem - to też był ring, intelektualne antypody zaserwowały 60min ciekawej 'walki') + Joanna Siedlecka (TA od Jaśnie Panicza, Mahatmy Witkacego, Pana od poezji i wreszcie Obławy) 9. W gronie z p-ktu 8 rozmowa o: Herbercie, Szczypiorskim, Jasienicy, Mickiwiczu (Michnikowy pamflet od rany na czole), Szczypiorskim, Miłoszu, Szymborskiej (świetna inscenizacja 'Nienawiści') 10. Absolutna promedium poglądów, żadnej nachalności, zapełnienie luki w dotychczasowym programie TV-public i tylko się modlić, by ludzie...zrozumieli przekaz :) Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 ale po co się kręci? 08.09.06, 23:18 echo_o napisała: > Dobre! > Co najmniej dobre! > > 1. Sceneria teatralna - super > 2. Tło muzyczne Andrzeja Smolika - adekwatne do tytułu, chwytające, zapamiętywa > lne > 3. Tempo - jak trzeba, dynamiczny-akuracik, zrywy, spowolnienia, równowaga... > 4. Rafał - świetny (widać, że terminowanie u Pietrzaka w performansach na żywca > dobrze mu zrobiło, jest wręcz stworzony do prowadzenia takich programów, szkoda > że długo musiał czekać) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: ale po co się kręci? 08.09.06, 23:22 Mnie się nie kręciło, słuchałam i usłyszałam, znaczy nie przeszkadzała kręcioła... Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: ale po co się kręci? 08.09.06, 23:33 Jak Tobie się nie kręciło, to nie znaczy, że się nie kręciło, bo się kręciło i wszyscy widzieli. Nie odpowiedziałaś na pytanie. echo_o napisała: > Mnie się nie kręciło, słuchałam i usłyszałam, znaczy nie przeszkadzała kręcioła > ... Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: ale po co się kręci? 08.09.06, 23:35 wartburg4 napisał: > Jak Tobie się nie kręciło, to nie znaczy, że się nie kręciło, bo się kręciło i > wszyscy widzieli. Nie odpowiedziałaś na pytanie. ``````````````````````````````````````````` Jakże to. Odpowiedziałam. Kręciło się na tyle softly, że mnie osobiście zupełnie nie rozproszyło. Czepiasz się nadbudowy... Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra uwaga 08.09.06, 23:19 Sosnowski nie był żadnym przeciwnikiem dla Trznadla czy Siedleckiej, to środowisko mu nie służyło. ale kim go zastąpić ? calkowita posucha w środowisku wyborczej, Żakowskim ? może Szczęśną i Bikont, ostatnio pisały o stalinowskich pisarzach, o Woroszylskim. :)) poza tym, jaskółka Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: uwaga 08.09.06, 23:28 rekontra napisał: > Sosnowski nie był żadnym przeciwnikiem dla Trznadla czy Siedleckiej, > to środowisko mu nie służyło. Sosnowski, ze się tak wyrażę mocno 'ewoluuje' ostatnio. Nie wiem czy szczerze, czy pod prezesurą Skowrońskiego. Dać mu szansę :) ale kim go zastąpić ? calkowita posucha w > środowisku wyborczej, Żakowskim ? może Szczęśną i Bikont, ostatnio pisały o > stalinowskich pisarzach, o Woroszylskim. No będzie z tym kłopot. Ale Ziemkiewicz wyłuska jakiegoś 'trzeźwego' sparing-partnera... Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra dzieło i twórca 08.09.06, 23:34 echo_o napisała: > Sosnowski, ze się tak wyrażę mocno 'ewoluuje' ostatnio. > Nie wiem czy szczerze, czy pod prezesurą Skowrońskiego. > Dać mu szansę :) pomyśleć, że można było mieć pretensje do Hańby domowej, to się nie mieści w głowie. Powiedział, że jego poglądy się zmieniły, ale nie potrafił bronić "swoich idoli", bo cóż to za obrona oddzielić dzieło od twórcy. > No będzie z tym kłopot. > Ale Ziemkiewicz wyłuska jakiegoś 'trzeźwego' sparing-partnera... musi mieć dobre tematy, może mu podrzucić :)) ps. obracający się ring rozpraszał, no i Trznadla obracać - myślę, że poważnej polemice obroty nie służą :) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: dzieło i twórca 08.09.06, 23:44 rekontra napisał: > pomyśleć, że można było mieć pretensje do Hańby domowej, to się nie mieści w > głowie. Powiedział, że jego poglądy się zmieniły, ale nie potrafił > bronić "swoich idoli", bo cóż to za obrona oddzielić dzieło od twórcy. Zważ, że pewnie dyskutujemy w gronie (wątek), w którym co najwyżej 3-4 osoby wiemy o jakich książkach mowa :) To jest wątek poglądowy bez odniesienia :) Sosnowski miał miał buzię spotulniałego, rozczarowanego wojownika, to dobrze rokuje w jego przypadku :) > musi mieć dobre tematy, może mu podrzucić :)) Jestem dziwnie pewna, że tematów mu (Ziemkiewiczowi) nie zabraknie. Dostał natrzędzie, dostał przestrzeń, nie zmarnuje jej. Już brał udział w nocnych programach (przeważnie ok 1.oo w nocy - taki knajpiarsko-bohemiasty, przekrzyczany program, nie pamietam tytułu) jako gość. Już wtedy mnie zadziwił, ale to były ledwie migawki jego potencjału. Nie wpadam zachwyt, daję kredyt zaufania. Potrzebny jest program i poważny i lekki zarazem, ale na poziomie... > > ps. obracający się ring rozpraszał, no i Trznadla obracać - myślę, że poważnej > polemice obroty nie służą :) Mnie to nie przeszkadzało, ale skoro większość drażniło, pewnie coś w tym jest... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: dzieło i twórca 08.09.06, 23:55 Powiedział, że jego poglądy się zmieniły, ale nie potrafił bronić "swoich idoli", bo cóż to za obrona oddzielić dzieło od twórcy. Taka jak cytat o pięknie i poecie;) Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Woroszylski 09.09.06, 11:04 rekontra...Woroszylski nalezał wprawdzie do tzw.pryszczatych, czyli chwalil powojenne przemiany w Polasce, ale potem zwekslował na całkowicie inny tor i pojechał w przeciwną strone innym pociagiem. Guzik wiesz... A że synowi dał na imię Feliks i o tym wiersz napisał - to jego tamta stara epoka... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Wrażenia ? Rafcio ? 08.09.06, 23:21 Już.. Rozpuszczam włosy i grzeszę w myślach w ukryciu nocy w snach :-)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot a propo fraternizacji 08.09.06, 23:33 dlaczego nie ruszono Cugowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: a propo fraternizacji 08.09.06, 23:39 humbak napisał: > Ring by się załamał:P A gdyby przypomniano, że Jacek Kaczmarski śpiewał dla łże elit czyli uwoli? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: a propo fraternizacji 08.09.06, 23:45 humbak napisał: > A śpiewał? (Ich weiss nicht) wielokrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: a propo fraternizacji 08.09.06, 23:47 Myślisz że to ma znaczenie dla obecnej władzy na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: a propo fraternizacji 09.09.06, 00:05 humbak napisał: > Myślisz że to ma znaczenie dla obecnej władzy na przykład? Kto wie, może za kilka tygodni będzie miało. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: a propo fraternizacji 09.09.06, 08:46 humbak napisał: > Myślisz że to ma znaczenie dla obecnej władzy na przykład? Tu nie chodzi o znaczenie dla wladzy, tylko o jakosc progrmu Zimkiewicza. Bo jak rozumiem w niekorzystyn swietle pokazuje sie tylko "nie swoich ". Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Wrażenia ? 09.09.06, 08:43 echo_o napisała: Dwa światy: Trznadel (dla rozumnych przedstawiać nie > trzeba) & Sosnowski (człowiek środowiska GW, teraz od kilku lat radiowa Trójka, Z tego co pamietam termin "ludzie rozumni" uzywane bylo przez oszolomow wymiennie ze "srodowiskiem GW". Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman "Partia ludzi rozumnych" 09.09.06, 10:35 dr.szfajcner napisał: > echo_o napisała: Dobrze wiesz, która to jest partia:-)Ta ktora za Roza Luksemburg stwierdzala ze w demokracji liczy wiekszosc ale niekoniecznie kwatytatywna czyli ilosciowa ale jakosciowa. Znaczy ze glos na wujka Bronka liczy sie niepomiernie bardziej niz na oszoloma, bo zostal oddany przez czlowieka dojrzalego do demokracji. Jak ta partia skonczyla widziales w zeszla niedziele. > > Dwa światy: Trznadel (dla rozumnych przedstawiać nie > > trzeba) & Sosnowski (człowiek środowiska GW, teraz od kilku lat radiowa > Trójka, > > > Z tego co pamietam termin "ludzie rozumni" > uzywane bylo przez oszolomow wymiennie ze "srodowiskiem GW". Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: "Partia ludzi rozumnych" 09.09.06, 13:43 eric_theodore_cartman napisał: > dr.szfajcner napisał: > > > echo_o napisała: > Dobrze wiesz, która to jest partia:-) Nie nie wiem. Na szczescie nie jestem jak Ty zindoktrynowany tekstami Semki i Lysiaka, ani nie przeszedlam prania mozgu prez adio Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 08.09.06, 23:15 kataryna.kataryna napisała: > Pierwszy odcinek mi się podoba :) Beznadzieja. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 08.09.06, 23:20 ave.duce napisała: > kataryna.kataryna napisała: > > > Pierwszy odcinek mi się podoba :) > > > Beznadzieja. to dobra rekomendacja, jeżeli zna się twoje poglądy :) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log re..kontrze, znając jego poglądy :-)))) 08.09.06, 23:26 skrót myślowy.. i: mandaryna.mandaryna 16.08.06, 11:42 wyjrzała glizda z dziury i wesoło gwizda wtem patrzy - z drugiej strony sterczy druga glizda dalejże ją uwodzić, a ta rzecze srogo: - odwalże się kretynko, ja jestem twój ogon! andrzej waligórski Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 09.09.06, 06:14 rekontra napisał: > ave.duce napisała: > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > > Pierwszy odcinek mi się podoba :) > > > > > > Beznadzieja. > > to dobra rekomendacja, jeżeli zna się twoje poglądy :) > A jesteś pewien, że znasz? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Beznadzieja : program o kulturze prowadzi 09.09.06, 06:36 niedomyty, niedogolony i utyty facet w niechlujnych dżinsikach. A w głowie? Pytania bez przygotowania, po płytkim reaserchu. Zarzuty i Ziemkiewicza, i Maleńczuka pod adresem Wiśniewskiego (którego nie trawię) dość banalne. I filmik związany z Fundacją "Porozumienie bez barier" - prrymityw. Powinni zatem pokazać Chrisa de Burgha tYż i jemu tYż zadać pytanie. Wylać dziecko z kąpielą jest baaardzooo łatwo. Druga część: Ziemmkiewicz na tle Siedleckiej, Trznadla i Sosnowskiego - mały pikuś. Oklepane frazesy n/t lustracji literatów. Nieobiektywne to wszystko. Znowu Herbert jako nieposzlakowany, choć sama Siedlecka rzekła, że chodziło o paszport. Herbert tylko ROZMAWIAŁ - donosili inni... J.P. Sartre się kłania. :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Beznadzieja : program o kulturze prowadzi 09.09.06, 08:40 Myślę że trochę przesadzasz. Co do wyglądu Ziemkiewicza. Skoro facet uważa, że ma wygląd chama, czy też łagodniej mówiąc prostego człowieka, to takie podejście do swego wyglądu jest przynajmniej logiczne i konsekwentne. Co do Herberta- pomiędzy rozmową a donoszeniem istnieje spora różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt55 Swoi cacy, obcy beeeeeeee... 09.09.06, 13:25 Nic mnie zaskoczyło, spodziewałem się, że to coś takiego będzie. Ten zielonowłosy wyczuł dobrze klimaty i się właściwie wyraził parę razy. Ten zaćpany grał do końca swoją rolkę, twardziel. Reszta żenada. Nie trza było z zaświatów porosić Szczypiorskiego? By się pewniw obronił, bo językiem dobrze obracał. Takie klimaty... Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Czy to był program o kulturze lub popkulturze? 08.09.06, 23:28 Nic mi się nie podobało. Ani treść ani forma z tym kręcącym się podium splagiatowanym z Najsztuba. Odpowiedz Link Zgłoś
vegas5 Re: Czy to był program o kulturze lub popkulturze 08.09.06, 23:44 i ten malenczuk coraz brzydszy ...nawet operacja plastyczna mu nie pomogla... facet idz do dobrego frazjera Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Czy to był program o kulturze lub popkulturze 08.09.06, 23:46 > i ten malenczuk coraz brzydszy A jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada w radio - żadnego 09.09.06, 13:40 ale ja tylko sobie czytam, bo nie oglądałem a że MAleńczuk jest brzydki i robił za padlinę w Idolu... czy to przekreśla jakość jego twórczości? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: w radio - żadnego 09.09.06, 13:44 Moim zdaniem w telewizji rózniwż żadnejgo. On nie jest modelką. Nie ma wygladać ładnie. Nie przepadam za nim, ale takie argumenty uważam za nonsensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada ależ to żaden argument w dyskusji 09.09.06, 13:50 ale w TV możemy oceniać nie tylko dyskusję, ale i stronę wizualną. Oczywiście równolegle. Jedną sprawą jest wartośćodżywcza dania, a drugą jego apetyczny wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ależ to żaden argument w dyskusji 09.09.06, 14:00 Danie można po prostu ładnie podać. Maleńczuka ładnie podać się nie da;P Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ależ to żaden argument w dyskusji 09.09.06, 14:01 Poza tym wygląd dania ma wpływ na jego konsumpcję. Wygląd potwarzy dyskutanta nie powinien mieć wpływu na odbiór jego wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot ale cholera wie o czym to program - może o "GW"? 08.09.06, 23:46 Najwięcej było tam chyba o Michniku. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: ale cholera wie o czym to program - może o "G 08.09.06, 23:47 leszek.sopot napisał: > Najwięcej było tam chyba o Michniku. ``````````````````````````````````````````` Ma(ją)Leszki obsesje... Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: ale cholera wie o czym to program - może o "G 09.09.06, 00:06 echo_o napisała: > leszek.sopot napisał: > > > Najwięcej było tam chyba o Michniku. > > ``````````````````````````````````````````` > > Ma(ją)Leszki obsesje... A mi się wydaje, że Ziemkiewicze A zabawy moim kosztem z Maleszką jest wstrętne i świadczy o twojej obrzydliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: ale cholera wie o czym to program - może o "G 09.09.06, 08:51 leszek.sopot napisał: > > > > Ma(ją)Leszki obsesje... (...) > A zabawy moim kosztem z Maleszką jest wstrętne i świadczy o twojej > obrzydliwości. Nie przejmuj sie. To zaledwie echo. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: ale cholera wie o czym to program - może o "G 09.09.06, 12:34 Najwyraźniej jaki program o "kulturze" tacy i jego pochlebcy. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Ziemkiewicz i bez Michnika? 09.09.06, 13:54 on swoją prywatęsą dowąmusi przecieżrozgrywać, gdzie tylko dostanie jakiś zakątek w prasie czy innym medium. Tym razem robi to za nasze podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ale cholera wie o czym to program - może o "G 08.09.06, 23:47 No póki co były tematy okołokulturalne przecie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot "okołokulturalne" 09.09.06, 00:07 humbak napisał: > No póki co były tematy okołokulturalne przecie. to o kulturze kiedy będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: "okołokulturalne" 09.09.06, 00:26 Mówił że next łik będzie o festiwalu filmowym... to chyba kultura, nie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: "okołokulturalne" 09.09.06, 00:32 humbak napisał: > Mówił że next łik będzie o festiwalu filmowym... to chyba kultura, nie?:) Też się będą zastanawiać co Michnik kiedyś na temat jakiegoś filmu napisał, albo przyczepią się kto za PRL robił filmy? Ziemkiewicz o filmie i kinie... zobaczę, skomentuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada ideolo 09.09.06, 13:44 cholera mnie bierze, gdy wszystkie dziedziny zawłaszczają ideolodzy Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: ale cholera wie o czym to program - może o "G 09.09.06, 00:16 Ziemkiewicz i kultura? Bez przesady.No moze kultura ludowa,jakies orkiestry dete lub haft kaszubski. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ale cholera wie o czym to program - może o "G 09.09.06, 00:25 Kurcze, nudne to jest. Czy mogę prosić o nie odmawianie pisarzom/poetom i innym takim talentu tylko ze wwzględu na odmienne poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: ale cholera wie o czym to program - może o "G 09.09.06, 00:30 trafiłeś w sedno. To nie było o kulturze tylko o poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ale cholera wie o czym to program - może o "G 09.09.06, 00:39 To było społeczno-kulturalne. Zresztą poglądy społeczno-polityczne są często ważną częścią przekazu artystycznego, więc nie wiem czemu nie miało by być o tym. Zwłaszcza że druga część była aktualna (pierwszej nie widziałem). Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: ale cholera wie o czym to program - może o "G 09.09.06, 00:49 humbak napisał: > To było społeczno-kulturalne. Zresztą poglądy społeczno-polityczne są często wa > żną częścią przekazu artystycznego, więc nie wiem czemu nie miało by być o tym. > Zwłaszcza że druga część była aktualna (pierwszej nie widziałem). No dobrze, mogą i być takie programy, w których mówi się o kulturze pod kątem tego czy się ktoś fraternizował, miał rysę na czole, albo oglądać parodię z wiersza noblistki. Z kolei w innym programie - ponoć także o kulturze filmowej - roztrząsać czy komuniści lub ludzie niegdyś z komunizmem związani mają prawo cokolwiek się wtrącać do tego jak ma kultura wyglądać w IV RP. Dla Kłopotowskiego nie ważne było czy coś jest dobre czy nie ale czy ktoś ma ranę na czole lub nie. To taka jakaś nowa odmiana gentyki patriotyczno-kulturalnej. Natomiast o kulturze na razie żadnego programu nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ale cholera wie o czym to program - może o "G 09.09.06, 00:59 Wiesz, takie dyskusje nie stanowiły by żadnego problemu, gdyby kulturą zajmowali się jedynie twórcy i odbiorcy bez "opieki" państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada takie dyskusje służą tabloidyzacji kultury 09.09.06, 14:04 o zobacz, Polański, to ten, co mu Marylin Manson żonę zabił Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: takie dyskusje służą tabloidyzacji kultury 09.09.06, 14:08 Nie. To co człowiek przeżywa, co robi ma wpływ na jego twórczość i należy obierać ją również przez pryzmat tego kim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r Bingo, panie humbaku wielorybie 09.09.06, 00:39 nie muśnięto nawet kwestii zasadniczej i w ogóle pomieszanie z poplątaniem Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Bingo, panie humbaku wielorybie 09.09.06, 00:43 > nie muśnięto nawet kwestii zasadniczej Czyli jakiej? A ja mówiłem nie tylko o tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada jeżeli pominąć kwestię talentu 09.09.06, 13:47 to dyskusja jest bez sensu i tak bez sensu, ponieważ wypowiadają się mądrale z dzisiejszej perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: jeżeli pominąć kwestię talentu 09.09.06, 13:58 Nie zgodzę się. W żadnym momencie nie było mowy o jakości poezji. Było co najwyżej o wpływie podejmowanych decyzji, i okoliczności na jej przesłanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada a jest jakiśprogram o poezji? 09.09.06, 14:06 czy jedynym przekazem jaki dociera do mas , jest ten o słusznych i niesłusznych życiorysach celebrities? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: a jest jakiśprogram o poezji? 09.09.06, 14:10 Może jest na TVP Kultura. Nie wiem. Zwróć uwagę że temat lustracji twórców jest po prostu aktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
wojakszwejk Trznadel 09.09.06, 06:12 Trznadel jest niesamowity, zrobił na mnie potężne wrażenie, widziałem go 1. raz. Rzeczywiście, najlepszy fragment był o przygotowaniu miękkiego lądowania. W każdym razie będzie to na pewno lądowanie awaryjne, tylko czy wystarczy pasa? Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Tyle lat czekałam 09.09.06, 09:06 Program dobry. Nie oglądałm od początku, więc się tylko domyślamo czym panowie rozmawiali. Wiśniewski król komerchy i Malenczuk artysta niezależny. Nazwisko Trznadla znam, natomiast muszę przyznać, ze 1-szy rz zetknęłm się z panem Soonowskim. Gdyby nie wstęp Ziemkiewicza to w życiu bym się nie zorientowała, że to jeden z tej stajni która wykuwała autorytety. Tak słąbo bronił swoich racji, facet całkiem nawrócił się na lustrację twórców. Swoją drogą, do czego musiało dojść,żeby po 17 latach III RP wtelewizji można było zobaczyć i JAka Trznadal i Ewę Siedlecką. Usłyszeć, ze A. Szczypiorski był kapusiem a Koźniewski konsultantem SB, który opracowywał strategię dla całego środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Tyle lat czekałam 09.09.06, 09:13 kura56 napisała: > Swoją drogą, do czego musiało > dojść,żeby po 17 latach III RP wtelewizji można było zobaczyć i JAka Trznadal Klamiesz oczywiscie Mozna bylo zobaczyc. Tylko ze ty nie ogladalas TVP bo byla rezymowa, wiec sluchalas Radio Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: Tyle lat czekałam 09.09.06, 10:06 Szfajcuś. Umówmy się. Ty piszesz, ja nie reaguję. Dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Tyle lat czekałam 09.09.06, 10:29 kura56 napisała: > Szfajcuś. Umówmy się. Ty piszesz, ja nie reaguję. Dobrze? Spytaj sie swego szefa, alebo tego ktorego reprezentujesz a nie minie. Ja reprezentuje samego siebie i jak chce to reaguje, a jak nie chce to nie reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 09.09.06, 08:38 kataryna.kataryna napisała: > Pierwszy odcinek mi się podoba :) Pozwolisz ze zacytuje Twego Przyjaciela: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=48307434&a=48310302 Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 09.09.06, 08:39 dr.szfajcner napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Pierwszy odcinek mi się podoba :) > > Pozwolisz ze zacytuje Twego Przyjaciela: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=48307434&a=48310302 ... znajac jego poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner To wswszystko co masz do powiedzenia na 09.09.06, 09:15 temat swego Idola? - Niewiele, zwazywszy ze jest to odpowiedz nr 38 z "Podrecznik Dyskustowania na Forach Internetowych", Wydane przez Biuro Propagandy Prawa i Sprawiedliwosci, pod redkcja Jacka Kur...skiego. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 09.09.06, 09:20 Dla Ciebie pewnie tak. Choć z drugiej strony zarówno w przypadku Twoim, jak i Rekontry świadczy to o o pewnej zatwardziałości poglądowej. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 09.09.06, 09:59 humbak napisał: > Dla Ciebie pewnie tak. Choć z drugiej strony zarówno w przypadku Twoim, jak i R > ekontry świadczy to o o pewnej zatwardziałości poglądowej. Mylisz sie w moim przypadku. Nie widzialem tego programu, nie z przyczyn ideologicznych zreszta, wiec sie nie wypowiadam, chcialem tylko wykaz absurd tworczosci rekontry. P.S. Czytalem za to pierwszy numier Dziennika. Nie wzbudzil zachwytu, ale mimo wszystko wydsawalo sie ze bedzie lepsza gazeta. NAtomoast co do Ziemkiewicza, po incydencie w Radio TOK-FK, w ktorym publicznie, na falach odgrazal sie w niewybrednych slowach Michnikowi, za podanie go do sadu o znieslawie, mam marne zdanie. Wyrzucono go wtedy z TOK-FM, a Ziemkiewicz zamiast przyjac to z honorem, bo powinien spodziewac sie takiej reakcji za wykorzystanie radia w prywatnym celu do grozenia innej osobie, jak zwykly tchorz rozpowaidal ze wywalono go za poglady polityczne inne niz Michnika. TO go w moich oczach zdyskwalifikowalo do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 09.09.06, 10:03 Rozumiem. Co do Ziemkiewicza i TOK FM, to sprawy nie znam, ale jesli wyglądał tak jak piszesz, to faktycznie nie zachował się najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Powtorki pewnie nie bedzie, co? 09.09.06, 09:24 Nie udalo mi sie obejrzec, ale sadzac po Waszych wpisach wiele stracilam. :( Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Powtorki pewnie nie bedzie, co? 09.09.06, 09:25 Co, oglądało się Szkło Kontaktowe?:> Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada He, he, he komuchow z TVN nie ogladam :))) 09.09.06, 09:30 Pozno wrocilam, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: He, he, he komuchow z TVN nie ogladam :))) 09.09.06, 09:32 No... w sumie to piątkowy wieczór to głupia pora na taki program. Oglądać program, czy wyjść z domu... wybór raczej oczywisty:) Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Re: He, he, he komuchow z TVN nie ogladam :))) 09.09.06, 10:25 Termin mu niezbyt fortunny wymyslili, niestety. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada odezwały się KPP-owskie korzenie Wildsteina? 09.09.06, 14:10 jak można było powierzyćTVP temu anarchiście?! Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: odezwały się KPP-owskie korzenie Wildsteina? 09.09.06, 14:12 Anarchiście? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Tak jak Michnikowi i KPP-owskim pomiotom 09.09.06, 16:35 redagowanie gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: Powtorki pewnie nie bedzie, co? 09.09.06, 10:15 Program przykuwał uwagę. Poza tym nie prezentował oklepanych poglądów. Ziemkiewicz był bardzo sprawny w roli prowadzącego, co może oznaczać,że bycie gwiazdą TV to sprawa mocno umowna . To kwestia wylansowania. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Powtorki pewnie nie bedzie, co? 09.09.06, 10:26 kura56 napisała: > Ziemkiewicz był bardzo sprawny w roli prowadzącego, co może oznaczać,że bycie > gwiazdą TV to sprawa mocno umowna . To kwestia wylansowania. Malo wiesz kuro, bo za bardzo wierzysz Semce, Ziemkiewiczowi i innycm niezaleznym dziennikarzom radiomaryjnym. W czasch "niedopuszczania przez Michnika do glosu ludzi spoaza salonu", Ziemkiewicz przez kilka lat prowadzil w TVP poranna audycje "Kawa czy Herbata" Odpowiedz Link Zgłoś
ckwadrat Re: Powtorki pewnie nie bedzie, co? 09.09.06, 15:25 Program świetny, bez dwóch zdań. Choć Ziemkiewicz nieco za sztywny i wycofany. Mam nadzieję, że się rozkręci (i to bynajmniej nie obrotowym ringiem ;). RAZ w końcu przyzwyczajony jest do grzecznego komentowania z ludźmi na poziomie, a nie dyskutowania z przemalowanym na papugę Wiśniewskim, czy Maleńczukiem w ostrym więziennym makijażu.. Do kwadratu Odpowiedz Link Zgłoś
bernardo Mi się podobało 09.09.06, 09:28 chociaż jest kilka spraw do poprawienia. Przede wszystkim dynamika programu. I Ziemkiewicz stojący nad Siedlecką wyglądał głupio, później już nie wstawał, ale siedział daleko. albo więc ring jest za mały i powinno się mieśścić więcej osób, albo dyskutanci powinni być bardziej kategoryczni, tak by nie trzeba było dodatkowych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 09.09.06, 09:47 Spodziewałem się czegoś lepszego. Zobaczymy jak będzie dalej. Pozytywnie zaskoczył mnie Ziemkiewicz w roli prowadzącego, który wyglądał, jakby robił to od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 09.09.06, 10:56 Podszczypywanie Kwaśniewskich to dziś akt taniej odwagi (Wigilie w Pałacu miały o czym mało kto pamięta na celu pomoc chorym dzieciom) a Maleńczuk śpiewający piosenkę z 1996 r. (napisaną po zwycięstwie wyborczym Kwaśniewskiego) to już szczyt żenady. Po prostu - telewizja jest wasza, drodzy PiS-owcy tylko trzeba było powiedzieć od razu a nie stroić się wq piórka obrońców niezależności mediów. Ja w każdym razie nie mam wątpliwości, że cały blok o 22.00 ma jeden cel - przeorientować Polaków na prawicowy punkt widzenia. Szczęśliwie jest o tej samej porze "Szkło kontaktowe" Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 09.09.06, 11:13 "Szkło" oglądałam na żywo, "Rung" nagrywałam i zagladałam nań w przerwach "Szkła".Poza wierszem Szymborskiej, który ja odebrałam zapewne inaczej niz wielu z was, dno. Nic nowego, jesli tkwi sie w polityce nawet medialnie. A ten Maleńczuk i obrazki z wigilii u Kwasniewskich żenujące. Oj,Ziemkiewicz, Ziemkiewicz, zapowiadałes sie kiedyś całkiem nieżle! Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 09.09.06, 12:12 "Szkło" oglądałam na żywo, "Rung" nagrywałam i zagladałam nań w > przerwach "Szkła".Poza wierszem Szymborskiej, który ja odebrałam zapewne > inaczej niz wielu z was, dno. Nic nowego, jesli tkwi sie w polityce nawet > medialnie. A ten Maleńczuk i obrazki z wigilii u Kwasniewskich żenujące. > Oj,Ziemkiewicz, Ziemkiewicz, zapowiadałes sie kiedyś całkiem nieżle! Najlepej Ziemkiewicz zapowiadał się 15 lat temu w GAzecei Polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
wirwieder Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 09.09.06, 12:26 Nie oglądałem, Nie żałuję po tej tutaj lekturze. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 swawolny Dyzio 09.09.06, 13:39 Ziemkiewicz jest uosobieniem polskiej zaściankowości. Dla mnie jest pętakiem - nie to żeby zupełnie pozbawionym talentów - owszem, zdarzają mu się niekiedy przebyłyski. Umie wykrzesywać efektowne konkluzje i spostrzeżenia, z tym że zbyt często przeradzają się w tanie, pozbawione substancji efekciarstwo. Jest tandetny. Mimo swoich dojrzałych już lat, wciąż tkwi w fazie szczeniackiej. Wydaje mu się, że ma odpowiedź na każde pytanie. Nie ma, bo przy jego poziomie wiedzy o świecie jest to niemożliwe. Swawolny Dyzio nie powinien wymądrzać się o rzeczach, o których nie ma pojęcia. Przy jego powierzchowności i pośpiechu rozumowania jest to zwyczajnie niemożliwe. Jedynym potwierdzeniem jego racji jest rechot takich samych jak on niedouków. Tę sztukę opanował w stopniu wystarczającym i czasami wydaje mi się, że na tym kończą się jego ambicje. Na wzbudzaniu rechotu. Te uwagi powstały głównie w oparciu o lekturę felietonów Ziemkiewicza, choć końcowka programu "Ring", którą widziałem wczoraj, utwierdziła mnie w moich uprzedzeniach do niego Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: swawolny Dyzio 09.09.06, 13:42 Czy dla udokumentowania swoich wniosków możesz zaprezentować przekłady? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada kwity dla humbaka! 09.09.06, 14:19 dokumentować? Kilka razy rozbierałem felietony Ziemkiewicza na drobne i pokazywałem fałsze, brak wnikliwości, efektowną pustkę, brak uzasadnienia. Teraz już żal mi czasu na te pierdoły. Ale zarzucając brak uzasadnienia tez, ocen, uderzasz w Ziemkiewicza. Myślę, że akurat na forum powinieneś wymagać jeszcze mniej niż od znanego publicysty. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: kwity dla humbaka! 09.09.06, 14:29 To nie był zarzut. Generalnie jeśli nie znam jakiejś sprawy, przyjmuję że forumowicz mówi prawdę, ewentualnie sprawdzam. Felietonów RAZ w sumie nie czytywałem, ostatnio czytam jego Polactwo i wygląda mi na to że część jego opinii jest zasłyszanych. Mam do niego niewyklarowany stosunek. Dlatego liczyłem na to że Wartburg coś podrzuci i będzie można coś szerzej nt. porozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: kwity dla humbaka! 09.09.06, 15:35 Jeśli interesują Cię felietony Ziemkiewicz, to tutaj masz trochę starych: o polityce: ziemkiewicz.fantastyka.art.pl/polityka.htm i nie tylko: ziemkiewicz.fantastyka.art.pl/public.htm Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: kwity dla humbaka! 09.09.06, 15:43 Zmysł pielęgniarza- pomoc potrzebującym, nawet i w pośpiechu:) Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: kwity dla humbaka! 09.09.06, 15:52 A tutaj trochę nowych: fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: kwity dla humbaka! 09.09.06, 16:01 A właściwie to co sądzisz o zarzutach Wartburga i Pandady? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: kwity dla humbaka! 09.09.06, 16:26 Czy ty napradę poza efekciarstwem dostrzegasz jakąś myśl u Ziemkiewicza? Jest pyskaty i wygadany - to jego zalety. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: kwity dla humbaka! 09.09.06, 16:31 Ja? Ja uważam że część jego spostrzeżeń jest trafnie sformułowana. Przynajmniej na ten moment. Jak poczytam nieco więcej jego felietonów (a na to powinienem mieć czas pod koniec tygodnia) to może opinia mi się zmieni. A może nie. Się okaże:) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: kwity dla humbaka! 09.09.06, 16:45 Ja to odnosze głównie do jego występów w TV gdzie proszono go o komentowanie różnych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
luciferrr Re: "Ring" Ziemkiewicza - jakie pierwsze wrażenia 09.09.06, 14:12 Samonokaut Ziemkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś