smok62 16.09.06, 07:59 też "magister" -co jest powodem ich kłamstw? - kompleksy? - megalomania? - czy moze oni się czuja tymi magistrami i profesorami i i sami sie dziwią,ze gawiedź się czepia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
logo.vlad Re: kwach "magister," balcer "profesor", mazowiec 16.09.06, 08:11 1. Nie pamiętam, żeby Mazowiecki pisał się przez mgr. Jego nazwisko i bez tego dodatku ma wystarczający ciężar gatunkowy. 2. Balcerowicz ma do tytułu profesora dokładnie takie same prawa jak miłościwie nam panujący. Więc zarzuty "kompleksów" czy też "megalomanii" w równym stopniu winny obu dotyczyć (przynajmniej w tej konkretnej sprawie). 3. KwachOlka nie bronię - sprawa jasna i ewidentna. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: kwach "magister," balcer "profesor", mazowiec 16.09.06, 08:21 logo.vlad napisał: > 1. Nie pamiętam, żeby Mazowiecki pisał się przez mgr. Jego nazwisko i bez > tego dodatku ma wystarczający ciężar gatunkowy. Ciężar gatunkowy na wagę stołu, pod którym nastąpiło poczęcie?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
smok62 jakoś nie słyszałem " Pan Prezydent Prof. Kaczyńsk 16.09.06, 08:21 a Prezes NBP "profesor" balcerowicz - dziennie sto razy. Lech Kaczyński jest doktorem i wszyscy o tym wiedza - ja to ,że balcer jest zwykłym bufonem , a armia jego pochlebców tytułujaca "profesorem" jest zwyczajnie śmieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: jakoś nie słyszałem " Pan Prezydent Prof. Kac 16.09.06, 08:29 Ja też b. rzadko słyszę "prezydent prof. Kaczyński". Widocznie tytuł prezydencki nie potrzebuje już takich dostawek. Za to dość często słyszałem o "prof. Kaczyńskim" zanim został prezydentem. P.S. W kraju szalejącej tytułomanii - jakim jest Polska - określanie mianem profesorów nie tylko tych "belwederskich", ale i "uczelnianych" (a do tej drugiej kategorii zaliczają się i Balcerowicz, i Kaczyński) jest rzeczą w pełni zrozumiałą. Ja tam pretensji nie wnoszę. Tylko - plując w kogoś warto sprawdzić co się samemu ma za kołnierzem. Odpowiedz Link Zgłoś
smok62 balcera tytułuja profesorem usłużni głupcy 16.09.06, 08:35 którzy sami nie maja pojęcia jak wyglada w Polsce droga naukowa. To nie tytułomania -to zwykła bufonada, powiem wiecej kradzież nie należnego splendoru -zwykłe chamstwo. I na koniec powiem -tak samo razi mnie to u Kaczyńskich Kowalskich jak i i u balcera. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Łopiński też jest usłużnym głupcem ? 16.09.06, 08:43 Łopiński o swoim pryncypale: "Ja trochę się dziwię, z całym szacunkiem dla profesorów prawa, zresztą jak Pani słusznie zauważyła, mój pryncypał też jest profesorem prawa..." www.polskieradio.pl/trojka/salon/default.asp?ID=2472 Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: Łopiński też jest usłużnym głupcem ? 16.09.06, 08:46 Nie - to tylko przejaw grzeczności w kraju szalejącej tytułomanii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: balcera tytułuja profesorem usłużni głupcy 16.09.06, 08:55 Smoczyco, większość z nich jednak ma pojęcie jak ta droga wygląda. Tytułomania - wpłynęła na pewno. W innych warunkach nawet nikt by nie próbował. Bufonada - może. Kradzież splendoru - hmmmm... niezbyt udana. Słysząc "prof." bardzo wiele osób robi poprawki na tytułomanię i uczelnianych. Chamstwo - źle pojęta grzeczność tak właśnie wygląda... i na koniec - mnie też to razi. Ale nie do takiego stopnia, żeby się zapluwać i szarżować z pianą na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: jakoś nie słyszałem " Pan Prezydent Prof. Kac 16.09.06, 08:33 smok62 napisała: [...] Lech Kaczyński jest > doktorem i wszyscy o tym wiedza No, chyba nie wszyscy. Niektórzy twierdzą, że LK jest doktorem habilitowanym. Ja wiem, że strasznie trudno w to uwierzyć, ale przynajmniej mogłabyś się postarać. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: jakoś nie słyszałem " Pan Prezydent Prof. Kac 16.09.06, 09:08 A co powiesz na tą stronkę smoczku? www.lechkaczynski.pl/fotogaleria.php?p=r Kto tam jest w otoczeniu najbliższych? I to jeszcze na oficjalnej stronie Lecha K. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: jakoś nie słyszałem " Pan Prezydent Prof. Kac 16.09.06, 09:13 :))) Nieuprawniona nadinterpretacja. "Prof." to tylko skrót od "profos" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: kwach "magister," balcer "profesor", mazowiec 16.09.06, 09:08 logo.vlad napisał Jego nazwisko i bez tego dodatku ma wystarczający ciężar gatunkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
malgos22 Re: kwach "magister," balcer "profesor", mazowiec 16.09.06, 10:29 logo.vlad napisał: > 1. Nie pamiętam, żeby Mazowiecki pisał się przez mgr. Jego nazwisko i bez tego > dodatku ma wystarczający ciężar gatunkowy. Hahaha. Tak wielki, bo Mazowiecki pochodzi od Mazowsza, czy też odwrotnie Mazowsze od Mazowieckiego? > 2. Balcerowicz ma do tytułu profesora dokładnie takie same prawa jak miłościwie nam panujący. Więc zarzuty "kompleksów" czy też "megalomanii" w równym stopniu winny obu dotyczyć (przynajmniej w tej konkretnej sprawie). Ale u was to murzynów biją. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Profesor Leszek Balcerowicz. 16.09.06, 08:31 "W październiku 1992 r. został profesorem Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, a rok później kierownikiem Katedry Międzynarodowych Studiów Porównawczych. " ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=32413 Niektóych to strasznie denerwują dokonania innych. Zawiść ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
twoj.psychiatra Smyku, a niepełne podstawowe (Twoje) wykształcenie 16.09.06, 08:33 to jaki się ma "stopień naukowy"? Odpowiedz Link Zgłoś
smok62 mam dużo wyzsze wykształcenie niż mazowiecki 16.09.06, 08:40 i kwach - do tego techniczne -wiem co to matematyka -potrafie dodać i nawet podzielić. Nauki pobierałem za dnia. Nie to co wiekszośc z was towarzysze po WUMLach i "zarządzaniach" w jaskierniopodobnych "uczelniach" w Psipsiólkach Mniejszych Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: mam dużo wyzsze wykształcenie niż mazowiecki 16.09.06, 09:12 Co to jest wykształcenie dużo wyższe? LOL! Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: mam dużo wyzsze wykształcenie niż mazowiecki 16.09.06, 09:15 peer2 napisał: > Co to jest wykształcenie dużo wyższe? LOL! Niepełne podstawowe + kurs kroju i szycia. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza.republika.bananowa Re: mam dużo wyzsze wykształcenie niż mazowiecki 16.09.06, 10:35 smok62 napisała: > i kwach - do tego techniczne -wiem co to matematyka -potrafie dodać i nawet > podzielić jak już się chwalisz to chociaż nie przesadzaj z tą znajomością matematyki po technicznych. Jak uważasz, że matematyka to umieć dodać i podzielić, to pozostaje mi zwrócić ci uwagę, że: nie wiesz co to jest matematyka Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Smyku, a niepełne podstawowe (Twoje) wykształ 16.09.06, 10:42 twoj.psychiatra napisał: > to jaki się ma "stopień naukowy"? ******************************* To chyba będzie ćwierćwykształciuch. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: Profesor Leszek Balcerowicz. 16.09.06, 08:35 A co za tym idzie, oficjalnie wabi się on (podaję za portalem Nauka Polska) "dr hab. Leszek Balcerowicz, prof. SGH". Belwederskim nie jest. Sytuacja w zakresie uprawnień do tytułu identyczna jak Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Profesor Leszek Balcerowicz. 16.09.06, 08:39 A tak przy okazji - smok 62 kłamał przed rokiem, że Kwasniewski ma "160 cm w kapeluszu". Gdyby tak było byłby niższy od większości kobiet o mężczyznach nie mówiąc a obecny prezydent i premier byliby karzełkami. To zresztą podobne kłamstwo jak wypowiedź posła Wierzejskiego o "250 ośrodkach wczasowych" ZNP. Oznaczałoby, że ośrodki te zlokalizowane są we wszystkich częściach Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Jeżeli ktoś ma stopien naukowy i pracuje na 16.09.06, 09:18 etacie profesorskim w uczelni, to zwyczajowo przysługuje mu tytuł profesora. A czy prezydent ma tytuł "belwederski"? Chyba jednak nie. W wielu krajach nie ma mianowan na profesora przez głowę panstwa. Są tylko profesorowie uczelniani. Cała ta dyskusja nie ma sensu. Burza w szklance wody. M. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Jeżeli ktoś ma stopien naukowy i pracuje na 16.09.06, 10:49 To jest właśnie tytułomania;) Nie złyszałem żeby ktoś mówił o jakimś doktorze adiunkt:) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Jeżeli ktoś ma stopien naukowy i pracuje na 16.09.06, 19:33 Obejrzyj "Hydrozagadkę". ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk "prof." Lech Kaczynski 16.09.06, 10:17 No wlasnie, dlaczego klamal? Dlaczego rowniez "ND" uparcie przed wyborami nazywal L. Kaczynskiego "profesorem" ? F. Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent1 A żonke o 6 lat oficjalnie odmłodził...hłe, hłe... 16.09.06, 10:19 jedno kłamstwo w te czy we w te... Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: "prof." Lech Kaczynski 16.09.06, 10:46 Trudno,ale będę tu bronił Kaczora.Ma takie samo prawo do tytułu jak Balcerowicz.Tytuł związany z jedną uczelnią,ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: kwach "magister," balcer "profesor", mazowiec 16.09.06, 10:37 To ja może proponuję, żebyś rozwinął nieco temat magistra Mazowieckiego i podał jakieś konkrety, bo w innym wypadku będziemy musieli zacząć się zastanawiać, co jest powodem Twoich kłamstw. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: kwach "magister," balcer "profesor", mazowiec 16.09.06, 10:41 smok62 napisała: > też "magister" -co jest powodem ich kłamstw? > - kompleksy? > - megalomania? > - czy moze oni się czuja tymi magistrami i profesorami i i sami sie dziwią,ze > gawiedź się czepia? ********************************** Kto ci kazał wypisywać takie brednie?Może magisterka Mazowieckiego ci sie przyśniła?A jak chcesz (jeśli ci wolno)zajrzec na stronę SGH znajdziesz informacje o Balcerowiczu.Wypisywanie ewidentnych łgarstw mści się w końcu na autorze.Postawiłeś się teraz na równi z Kwaśniewskim jeśli chodzi o prawdomówność. Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita Tytuły naukowe to wielkie g. 16.09.06, 10:45 Co wy z tymi tytułami? Mozna byc prof.dr i idiotą, mozna miec podstawowke czy technikum i współrządzic (lepiej czy gorzej )krajem. Magistrem musi byc jednak nauczyciel, chocby intelektualnie należał do zer... Odpowiedz Link Zgłoś
smok62 posługiwanie się nienależnym tytułem 16.09.06, 19:19 to cechuje kwacha, balcera i mazowieckiego. nie wnikam co do poziomu intelektualnego tych person -osobiście oceniam ich miernie. Odpowiedz Link Zgłoś