Dodaj do ulubionych

kwach "magister," balcer "profesor", mazowiecki

16.09.06, 07:59
też "magister" -co jest powodem ich kłamstw?
- kompleksy?
- megalomania?
- czy moze oni się czuja tymi magistrami i profesorami i i sami sie dziwią,ze
gawiedź się czepia?
Obserwuj wątek
    • logo.vlad Re: kwach "magister," balcer "profesor", mazowiec 16.09.06, 08:11
      1. Nie pamiętam, żeby Mazowiecki pisał się przez mgr. Jego nazwisko i bez tego
      dodatku ma wystarczający ciężar gatunkowy.

2. Balcerowicz ma do tytułu profesora dokładnie takie same prawa jak miłościwie
      nam panujący. Więc zarzuty "kompleksów" czy też "megalomanii" w równym stopniu
      winny obu dotyczyć (przynajmniej w tej konkretnej sprawie).

3. KwachOlka nie bronię - sprawa jasna i ewidentna.
      • sam_sob Re: kwach "magister," balcer "profesor", mazowiec 16.09.06, 08:21
        logo.vlad napisał:

> 1. Nie pamiętam, żeby Mazowiecki pisał się przez mgr. Jego nazwisko i bez
        > tego dodatku ma wystarczający ciężar gatunkowy.

Ciężar gatunkowy na wagę stołu, pod którym nastąpiło poczęcie?:))
      • smok62 jakoś nie słyszałem " Pan Prezydent Prof. Kaczyńsk 16.09.06, 08:21
        a Prezes NBP "profesor" balcerowicz - dziennie sto razy. Lech Kaczyński jest
        doktorem i wszyscy o tym wiedza - ja to ,że balcer jest zwykłym bufonem , a
        armia jego pochlebców tytułujaca "profesorem" jest zwyczajnie śmieszna.
        • logo.vlad Re: jakoś nie słyszałem " Pan Prezydent Prof. Kac 16.09.06, 08:29
          Ja też b. rzadko słyszę "prezydent prof. Kaczyński". Widocznie tytuł
          prezydencki nie potrzebuje już takich dostawek. Za to dość często słyszałem
          o "prof. Kaczyńskim" zanim został prezydentem.

P.S. W kraju szalejącej tytułomanii - jakim jest Polska - określanie mianem
          profesorów nie tylko tych "belwederskich", ale i "uczelnianych" (a do tej
          drugiej kategorii zaliczają się i Balcerowicz, i Kaczyński) jest rzeczą w pełni
          zrozumiałą. Ja tam pretensji nie wnoszę. Tylko - plując w kogoś warto sprawdzić
          co się samemu ma za kołnierzem.
          • smok62 balcera tytułuja profesorem usłużni głupcy 16.09.06, 08:35
            którzy sami nie maja pojęcia jak wyglada w Polsce droga naukowa. To nie
            tytułomania -to zwykła bufonada, powiem wiecej kradzież nie należnego splendoru
            -zwykłe chamstwo. I na koniec powiem -tak samo razi mnie to u Kaczyńskich
            Kowalskich jak i i u balcera.
            • witek.bis Łopiński też jest usłużnym głupcem ? 16.09.06, 08:43
              Łopiński o swoim pryncypale:

"Ja trochę się dziwię, z całym szacunkiem dla profesorów prawa, zresztą jak Pani
              słusznie zauważyła, mój pryncypał też jest profesorem prawa..."

www.polskieradio.pl/trojka/salon/default.asp?ID=2472
              • logo.vlad Re: Łopiński też jest usłużnym głupcem ? 16.09.06, 08:46
                Nie - to tylko przejaw grzeczności w kraju szalejącej tytułomanii ;)
            • logo.vlad Re: balcera tytułuja profesorem usłużni głupcy 16.09.06, 08:55
              Smoczyco, większość z nich jednak ma pojęcie jak ta droga wygląda.

Tytułomania - wpłynęła na pewno. W innych warunkach nawet nikt by nie próbował.
              Bufonada - może.
              Kradzież splendoru - hmmmm... niezbyt udana. Słysząc "prof." bardzo wiele osób
              robi poprawki na tytułomanię i uczelnianych.
              Chamstwo - źle pojęta grzeczność tak właśnie wygląda...

i na koniec - mnie też to razi. Ale nie do takiego stopnia, żeby się zapluwać i
              szarżować z pianą na ustach.
        • witek.bis Re: jakoś nie słyszałem " Pan Prezydent Prof. Kac 16.09.06, 08:33
          smok62 napisała:
          [...]
          Lech Kaczyński jest
          > doktorem i wszyscy o tym wiedza

No, chyba nie wszyscy. Niektórzy twierdzą, że LK jest doktorem habilitowanym. Ja
          wiem, że strasznie trudno w to uwierzyć, ale przynajmniej mogłabyś się postarać.
        • peer2 Re: jakoś nie słyszałem " Pan Prezydent Prof. Kac 16.09.06, 09:08
          A co powiesz na tą stronkę smoczku?
          www.lechkaczynski.pl/fotogaleria.php?p=r
          Kto tam jest w otoczeniu najbliższych?
          I to jeszcze na oficjalnej stronie Lecha K.
          • witek.bis Re: jakoś nie słyszałem " Pan Prezydent Prof. Kac 16.09.06, 09:13
            :)))
            Nieuprawniona nadinterpretacja. "Prof." to tylko skrót od "profos" ;-)
      • prawie_magister Re: kwach "magister," balcer "profesor", mazowiec 16.09.06, 09:08
        logo.vlad napisał
        Jego nazwisko i bez tego
        dodatku ma wystarczający ciężar gatunkowy.
      • malgos22 Re: kwach "magister," balcer "profesor", mazowiec 16.09.06, 10:29
        logo.vlad napisał:

> 1. Nie pamiętam, żeby Mazowiecki pisał się przez mgr. Jego nazwisko i bez tego
        > dodatku ma wystarczający ciężar gatunkowy.

Hahaha. Tak wielki, bo Mazowiecki pochodzi od Mazowsza, czy też odwrotnie
        Mazowsze od Mazowieckiego?

> 2. Balcerowicz ma do tytułu profesora dokładnie takie same prawa jak
        miłościwie nam panujący. Więc zarzuty "kompleksów" czy też "megalomanii" w
        równym stopniu winny obu dotyczyć (przynajmniej w tej konkretnej sprawie).

Ale u was to murzynów biją.
    • snajper55 Profesor Leszek Balcerowicz. 16.09.06, 08:31
      "W październiku 1992 r. został profesorem Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie,
      a rok później kierownikiem Katedry Międzynarodowych Studiów Porównawczych. "
      ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=32413

Niektóych to strasznie denerwują dokonania innych. Zawiść ?

S.
      • twoj.psychiatra Smyku, a niepełne podstawowe (Twoje) wykształcenie 16.09.06, 08:33
        to jaki się ma "stopień naukowy"?
        • smok62 mam dużo wyzsze wykształcenie niż mazowiecki 16.09.06, 08:40
          i kwach - do tego techniczne -wiem co to matematyka -potrafie dodać i nawet
          podzielić. Nauki pobierałem za dnia. Nie to co wiekszośc z was towarzysze po
          WUMLach i "zarządzaniach" w jaskierniopodobnych "uczelniach" w Psipsiólkach
          Mniejszych
          • peer2 Re: mam dużo wyzsze wykształcenie niż mazowiecki 16.09.06, 09:12
            Co to jest wykształcenie dużo wyższe? LOL!
            • witek.bis Re: mam dużo wyzsze wykształcenie niż mazowiecki 16.09.06, 09:15
              peer2 napisał:

> Co to jest wykształcenie dużo wyższe? LOL!

Niepełne podstawowe + kurs kroju i szycia.
          • kacza.republika.bananowa Re: mam dużo wyzsze wykształcenie niż mazowiecki 16.09.06, 10:35
            smok62 napisała:

> i kwach - do tego techniczne -wiem co to matematyka -potrafie dodać i nawet
            > podzielić

jak już się chwalisz to chociaż nie przesadzaj z tą znajomością matematyki po
            technicznych. Jak uważasz, że matematyka to umieć dodać i podzielić, to
            pozostaje mi zwrócić ci uwagę, że: nie wiesz co to jest matematyka

• alistair-p Re: Smyku, a niepełne podstawowe (Twoje) wykształ 16.09.06, 10:42
          twoj.psychiatra napisał:

> to jaki się ma "stopień naukowy"?
          To chyba będzie ćwierćwykształciuch.
      • logo.vlad Re: Profesor Leszek Balcerowicz. 16.09.06, 08:35
        A co za tym idzie, oficjalnie wabi się on (podaję za portalem Nauka Polska)
        "dr hab. Leszek Balcerowicz, prof. SGH".

Belwederskim nie jest. Sytuacja w zakresie uprawnień do tytułu identyczna jak
        Prezydenta.
        • piotr7777 Re: Profesor Leszek Balcerowicz. 16.09.06, 08:39
          A tak przy okazji - smok 62 kłamał przed rokiem, że Kwasniewski ma "160 cm w
          kapeluszu". Gdyby tak było byłby niższy od większości kobiet o mężczyznach nie
          mówiąc a obecny prezydent i premier byliby karzełkami.
          To zresztą podobne kłamstwo jak wypowiedź posła Wierzejskiego o "250 ośrodkach
          wczasowych" ZNP. Oznaczałoby, że ośrodki te zlokalizowane są we wszystkich
          częściach Polski.
        • mariner4 Jeżeli ktoś ma stopien naukowy i pracuje na 16.09.06, 09:18
          etacie profesorskim w uczelni, to zwyczajowo przysługuje mu tytuł profesora.
          A czy prezydent ma tytuł "belwederski"? Chyba jednak nie. W wielu krajach nie ma
          mianowan na profesora przez głowę panstwa. Są tylko profesorowie uczelniani.
          Cała ta dyskusja nie ma sensu. Burza w szklance wody.
          M.
          • humbak Re: Jeżeli ktoś ma stopien naukowy i pracuje na 16.09.06, 10:49
            To jest właśnie tytułomania;) Nie złyszałem żeby ktoś mówił o jakimś doktorze adiunkt:)
            • t-800 Re: Jeżeli ktoś ma stopien naukowy i pracuje na 16.09.06, 19:33
              Obejrzyj "Hydrozagadkę". ;-)
    • trydzyk "prof." Lech Kaczynski 16.09.06, 10:17
      No wlasnie, dlaczego klamal? Dlaczego rowniez "ND" uparcie przed wyborami
      nazywal L. Kaczynskiego "profesorem" ?

F.
      • sztudent1 A żonke o 6 lat oficjalnie odmłodził...hłe, hłe... 16.09.06, 10:19
        jedno kłamstwo w te czy we w te...
      • alistair-p Re: "prof." Lech Kaczynski 16.09.06, 10:46
        Trudno,ale będę tu bronił Kaczora.Ma takie samo prawo do tytułu jak
        Balcerowicz.Tytuł związany z jedną uczelnią,ale jest.
    • goniacy.pielegniarz Re: kwach "magister," balcer "profesor", mazowiec 16.09.06, 10:37
      To ja może proponuję, żebyś rozwinął nieco temat magistra Mazowieckiego i podał
      jakieś konkrety, bo w innym wypadku będziemy musieli zacząć się zastanawiać, co
      jest powodem Twoich kłamstw.
    • alistair-p Re: kwach "magister," balcer "profesor", mazowiec 16.09.06, 10:41
      smok62 napisała:

> też "magister" -co jest powodem ich kłamstw?
      > - kompleksy?
      > - megalomania?
      > - czy moze oni się czuja tymi magistrami i profesorami i i sami sie dziwią,ze
      > gawiedź się czepia?
      Kto ci kazał wypisywać takie brednie?Może magisterka Mazowieckiego ci sie
      przyśniła?A jak chcesz (jeśli ci wolno)zajrzec na stronę SGH znajdziesz
      informacje o Balcerowiczu.Wypisywanie ewidentnych łgarstw mści się w końcu na
      autorze.Postawiłeś się teraz na równi z Kwaśniewskim jeśli chodzi o prawdomówność.
    • terraincognita Tytuły naukowe to wielkie g. 16.09.06, 10:45
      Co wy z tymi tytułami? Mozna byc prof.dr i idiotą, mozna miec podstawowke czy
      technikum i współrządzic (lepiej czy gorzej )krajem. Magistrem musi byc jednak
      nauczyciel, chocby intelektualnie należał do zer...
      • smok62 posługiwanie się nienależnym tytułem 16.09.06, 19:19
        to cechuje kwacha, balcera i mazowieckiego. nie wnikam co do poziomu
        intelektualnego tych person -osobiście oceniam ich miernie.
      • t-800 Ale Prezio po ogólniaku się połasił na mgr :-) /bt 16.09.06, 19:28

• t-800 Nie matura, lecz chęć szera!... :-))) /bt. 16.09.06, 19:27

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka