Gość: tryt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.03, 17:21 buraczana ciemnota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ficino Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.03.03, 18:05 Gość portalu: tryt napisał(a): > buraczana ciemnota sam jestes ciemnym burakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
stan.borys Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja 09.03.03, 18:09 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: tryt napisał(a): > > > buraczana ciemnota > sam jestes ciemnym burakiem. Przyjedź piździelcu "ficino" do Polski i stań z tymi zasranymi ciemniakami w blokadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skin Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.03, 18:11 Morda w kubeł koszerna świnio!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebe wajs Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja IP: *.chello.pl 09.03.03, 21:46 Gość portalu: Skin napisał(a): > Morda w kubeł koszerna świnio!! nu ja waj gewalt!!! ja cie mowie skinu, cobys ty mial czyrak na glowie i coby on cie swendzil i cobys ty mial reki za krotkie i cobys sie nie mogl niemi podrapac, ja cie zatem mowie ze swinia nie jest kosier i ryba bez lusek tyz ni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x CO TEN BISKUP PIEPRZY - ZOLNIERZE ? BANDYCI RACZEJ ! IP: 217.153.49.* 10.03.03, 09:56 Dosc blokad, jeszcze chamy wstretne biopaliw chca zeby mi zepsuc samochod ! Ciagle zle w dupie ! Czy mi ktos doplaca, albo czy rzad ode mnie skupuje produkty mojej pracy po cenach jakie sobie wymysle ? Do roboty lenie ! Zima jest, to z nudow wam odwala ! Dosc wspierania sierot PRLu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr. Sz Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja IP: *.bear.dialup.pol.co.uk 10.03.03, 10:36 CHLOPY !!!!. Jezeli chlopska produkcja jest dla niego nieoplacalna , to na litosc boska chlopi z czego dkladacie do niej ?. Amoze bp. Frankowski odpowie na to pytanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w. skin - ciermny polski IP: *.sympatico.ca 10.03.03, 02:25 lud od wiekow modli sie do martwej zydowki. powiedz mi, co sobie umodlil ? daj mi choc jeden przyklad kiedy miriam wysluchala te ciemnote ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: skin - ciermny polski IP: *.acessonet.com.br 10.03.03, 17:37 Gdybyś miał trochę odwagi, pouczył się trochę, przyjechał na Jasną Górę i chciał uszanować wiarę innych ... ale po co. Lepiej rzygać na innych. To, że ty zamieniłeś swoje życie w śmietnik, nie znaczy, że inni nie mogą żyć z wiarą, nadzieją i miłością. Mnie Matka Boża wysłuchała i tą ciemnotę też, jak i wielu inteligentnych i uczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Sieczkobrzeki do pluga a nie do polityki. IP: *.htc.net 10.03.03, 00:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.03, 18:45 Naród pokazuje swą siłe..budzi się z marazmu w który wpędzili socliberalni decydenci ale naród juz pokapował się ze są kiwani ale jeszcze nie wszyscy..niemniej jest nadzieja ze utzremy tym eurołotrom nosa Odpowiedz Link Zgłoś
etos.solidarnosci Brawo Skin i Oszołom !!! Tak trza trzymać !!! 09.03.03, 18:50 Najlepsze co w Polskim Narodzie jest na wsi. Tylko zbiorowa mądrość polskich chłopów i bab wiejskich, czołowego oddziału hegemona naszego społeczeństwa - wytycz nam właściwy kierunek rozwoju. Prosty szczerbaty chłop ze wsi ma więcej rozumu niz niejeden dokyór z mniasta !!! Brawo chłopcy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slimak_z_Placowki Re: Brawo Skin i Oszołom !!! Tak trza trzymać !!! IP: *.uia.ac.be 09.03.03, 20:13 etos.solidarnosci napisała: > Najlepsze co w Polskim Narodzie jest na wsi. > > > Tylko zbiorowa mądrość polskich chłopów i bab wiejskich, czołowego oddziału > hegemona naszego społeczeństwa - wytycz nam właściwy kierunek rozwoju. > > Prosty szczerbaty chłop ze wsi ma więcej rozumu niz niejeden dokyór z > mniasta !!! > > Brawo chłopcy ! Takie Czechy maja juz dwie elektrownie atomowe. Taka Belgia ma ich osiem. I to od dawna. Czy beda w Polsce elektrownie na buraki ????? Moga byc nawet czerwone, bo cukrowych szkoda, chociaz bardziej kaloryczne. Z pewnoscia ojciec Rydzyk ma juz gotowe projekty. Prosimy o szczegoly jego radio i telewizje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy Rydz Re: Brawo Skin i Oszołom !!! Tak trza trzymać !!! IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 09.03.03, 21:11 Gość portalu: Slimak_z_Placowki napisał(a): > Takie Czechy maja juz dwie elektrownie atomowe. > Taka Belgia ma ich osiem. I to od dawna. > Czy beda w Polsce elektrownie na buraki ????? > Moga byc nawet czerwone, bo cukrowych szkoda, > chociaz bardziej kaloryczne. > Z pewnoscia ojciec Rydzyk ma juz gotowe projekty. > Prosimy o szczegoly jego radio i telewizje. Gotowy już projekt elektrowni na buraki ktoś nam wykradł. Zatem szczegółów nie będzie. Mamy jednakże dobry przepis na duszone ślimaki. :)) Elektrownie atomowe nie są synonimem postępu, Ślimaczku. W Stanach są plany bydowy elektrowni na węgiel, która nie będzie emitować absolutnie żadnych zanieczyszczeń do atmosfery. To powinno interesować polskich inżynierów. Rudy Rydz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryt Re: Brawo Skin i Oszołom !!! Tak trza trzymać !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.03, 21:49 Chlopie co tam wegiel czy energia jadrowa-elektrownia na buraki, komputery z burakow,samochody z burakow to jest przyszlosc. Wyobrazcie sobie beda same rosly na polu,nie trzeba zadnych nakladow na nauke czy postep techniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Brawo Skin i Oszołom !!! Tak trza trzymać !!! IP: *.rasserver.net 09.03.03, 20:58 etos.solidarnosci napisała: > Najlepsze co w Polskim Narodzie jest na wsi. > > > Tylko zbiorowa mądrość polskich chłopów i bab wiejskich, czołowego oddziału > hegemona naszego społeczeństwa - wytycz nam właściwy kierunek rozwoju. > > Prosty szczerbaty chłop ze wsi ma więcej rozumu niz niejeden dokyór z > mniasta !!! > > Brawo chłopcy ! hociaz mieszkam za granica ale wim ze to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek myśl - jakbym takiego chłopa słyszał ... IP: 139.99.175.* 09.03.03, 21:19 przyjechali, obalili po flaszce, odwalili zdrowaśki i z powrotem do zagraconych zagród - budować Polskę. amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informator zalosna jest ta twoja gadanina ! IP: 130.94.106.* 09.03.03, 21:23 Sliwnictwo zywcem wziete z propagandy PZPRowskiej ! Glupi jestes oszolom i tepy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek debilek Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.03, 20:13 Gość portalu: tryt napisał(a): > buraczana ciemnota hyba ty tęmpaku! jusz hyba spżedales dupe unii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOSIEK Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja IP: *.net 09.03.03, 20:36 Gość portalu: polaczek debilek napisał(a): > Gość portalu: tryt napisał(a): > > > buraczana ciemnota > hyba ty tęmpaku! jusz hyba spżedales dupe unii A ty co prowokujesz? Pisać poprawnie nie umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLF ZNOWU PYEBALO ANTYSEMITOW I PATRIOTOW! IP: *.sympatico.ca 09.03.03, 20:45 Nie musicie mieszkac w Unii, zawsze p. Frankowski i p. Buraki kartoflane mozecie wyemigrowac, wolny kraj, wolne decyzje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: ZNOWU PYEBALO ANTYSEMITOW I PATRIOTOW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.03, 20:50 Gość portalu: WOLF napisał(a): > Nie musicie mieszkac w Unii, zawsze p. Frankowski i p. Buraki > kartoflane mozecie wyemigrowac, wolny kraj, wolne decyzje... - wy także możecie się stąd wynieść!! Nikt tu was na siłe nie trzyma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Polska lepperowsko-rydzykowska przemówiła ... IP: 139.99.175.* 09.03.03, 21:04 ... swoim przepitym głosem. Zastanowiło mnie fakt sprzedaży książki Prusa w czasie tej imprezy, przecież znakomitawiększość tych ludzi w swoim zyciu nie przeczytała *żadnej* książki. Oczywiście rydzykowiec nie omieszkał zareklamować nowej stacji, która pewnie korzysta z 100+ ulg jako wyznaniowa. Rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Polska lepperowsko-rydzykowska przemówiła ... 09.03.03, 21:28 zgoda polska lepperowska-rydzykowska powinna modlić się o rozum,ale cóż nawet bóg nie jest w stanie im już pomóc.w gumiakach się urodzili w gumiakach żyją i w gumiakach umrą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOSIEK Re: Polska lepperowsko-rydzykowska przemówiła ... IP: *.net 09.03.03, 22:09 piotr33k2 napisał: > zgoda polska lepperowska-rydzykowska powinna modlić się o rozum,ale cóż nawet > bóg nie jest w stanie im już pomóc.w gumiakach się urodzili w gumiakach żyją i > w gumiakach umrą! Jak niechcący zarobisz kłonicą w czerep to zaczniesz myśleć piotrze 33. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryt Niech zyje Jasnie Pomroczna Buraczana Rzeczpospolita IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.03, 22:02 Tak trzymac. Buraki na paliwo rakietowe dla amerykanskich wahadlowcow a swinie na biodiesel.Z ziemniaki na cegly a zboze na cement. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOSIEK Re: Niech zyje Jasnie Pomroczna Buraczana Rzeczpo IP: *.net 09.03.03, 22:15 Gość portalu: tryt napisał(a): > Tak trzymac. > Buraki na paliwo rakietowe dla amerykanskich wahadlowcow a > swinie na biodiesel.Z ziemniaki na cegly a zboze na cement. Czy chciałeś coś powiedzieć cymbale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tryt Re: Niech zyje Jasnie Pomroczna Buraczana Rzeczpo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.03, 08:25 Zobacz ciemnoto moskowa w jakim kraju zyjesz.Ciemniej juz zyc nie mozna.Chyba tylko w Afryce.Gdybym ja naprodukowal za duzo telewizorow,czy jakikolwiek rzad musialby je ode mnie kupowac- wiec niech zra swoja pszenice i swinie a nie domagaja sie zakopow interwencyjnych.Takich paradoksow jak w Polsce nie ma w zadnym innym kraju.Ludzie zobaczcie jaka opinie o was maja sasiedzi? "Polak potrafi"-wlasnie to widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Rolnicy - modlili się o 2 mld PLN od podatnika IP: *.rdu.bellsouth.net 09.03.03, 22:17 Gość portalu: tryt napisał(a): > buraczana ciemnota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAP Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja IP: *.comnet.ca 09.03.03, 23:19 Wszystkie wasze opinie sa gra emocji, a emocje jak wiadomo od zla. Polacy chcieli niezalezne panstwo i je maja. Popatrzcie sami na siebie poprzez pryzmat waszych wypowiedzi i zrozumiecie , ze niezaleznosc to nie wzajemne obelgi a solidny trudny kompromis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do unii!!!!!!!! POLAK BYŁ,JEST i BEDZIE GLUPI IP: *.dami / 192.168.1.* 10.03.03, 02:17 ..głupie polaczki nie wiedzą zupełnie co się dzieje...wolałem ich na drogach albo w rynsztokach...niż w częstochowie...a kler na czele z tym biskupem wykorzystują ich jak tylko się da najbardziej....myślicie,ze ten życiński nie woli unijnych burdeli...?? pewnie,ze tak a po co ma polaczek wstępować do unii?? niech dalej zyje w "ciemnogrodzie" będzie można go dalej urabiać jak się chce....KLER FUCK OFF!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chlopisko Dialog jest KAPITULACJA - Rolnicy szykujcie KOSY IP: *.tnt7.det5.da.uu.net 10.03.03, 03:49 Rolnicy domagaja sie sie spotkan, dialogow i porozumien z "wladza", ktora tak naprawde sa ZWYKLI AFERZYSCI i OSZUSCI, ktorzy juz PRZECIERZ pokazali ze nie zalezy im na chlopstwie, a interesy chlopstawa polskiego maja w dupie. W sytuacji jesli, ktos prosi o porozumienie oznacza to TYLKO kapitulacje. Chlopi zostali WYPCHNICI calkowicie z polityki i sa KAPITULANTAMI. Rolnicy jakimis blokadami drog NICZEGO nie wywalcza. Rolnicy Polscy NIE MAJA swojej PROPORCJONALNEJ reprezentacji w sejmie i senacie, dlatego tez przegrywaja i sa biedakami. Rolnicy jesli chca, aby sie ktos troszczyl o ich interesy musz niestety WYWALCZYC swoja reprezentacje z zimna krwia nawet widlami, kosami i wszystkim czym sie da o swoje PROPORCJONALNE miejsce na WSZYSKICH szczeblach wladzy. W Polsce demokracji nie ma. Gdyby byla demokracja, to nie byloby takich OSTRYCH KONFLIKTOW pomiedzy rzadzacymi i rzdzonymi. Demikracja w Polsce jest tylko SLOGANEM. Polska ordynaja wyborcza do sejmu jest tzw. ordynacja proporcjonalna tzn. taka ktora promuje tych co sa juz przy wladzy i ogranicza tych, ktorych NIE MA w tej wldzy. To bledne kolo "wyborcze" rolnicy moga TYLKO ROZWALIC WIDLAMI lub porozcinac kosami i powinni natychmist zarzadac rozwiazania sejmu i senatu oraz zarzdac nowych wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ks. Bp Frankowski i św. Paweł... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 06:51 Gdyby św. Paweł myślał o Europie tak jak bp Frankowski, wciąż jeszcze bylibyśmy poganami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAP Cierpliwosc i zaufanie panie Chlopisko! IP: *.comnet.ca 10.03.03, 07:28 Drogi panie Chlopisko. To co pan proponuje zgubilo juz nie jeden raz ogromny wysilek calego narodu. Nie sztuka jest porozcinac kosami Polski Sejm i inne z takim trudem zdobycze polskiej, swojej juz przeciez, demokracji. Byc moze nie nalezy wlasnie teraz stawiac za duzych wymagan bo one powoduja ciagle i szybko zachodzace zmiany rzadow co dramatycznie oslabia kraj i pana sytuacje przy okazji. Rozganianie za pomoca kos kolejnych rzadow doprowadzic moze kraj do niechcianych opoznien w jego rozwoju i niepotrzebne klopoty z wejscien do UE, ktora jes celem Polskiego WYSILKU. Cierpliwosc i zaufanie sa silniejsze od milionow chlopskich kos, chociaz one najbardziej kochaja swoj kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chlopisko Chlopi OSTRZCIE widly i kosy - PRECZ z UE IP: *.tnt8.det5.da.uu.net 12.03.03, 03:51 MAP jestes ciemniak albo komunista !! Nikt nie jest zaskoczony aferzystami takimi jak Miller i Kwasniewski, ktorzy kupcza Polska i zamiast stac na strazy interesow swich obywateli, dzialja na ich szkode. Oni nie zajmuja sie wzbogaceniu Polski tylko opchnac za bezcen. Kapital miedzynarodowy daje lapwki urzednikom w Polsce. Wszystkie firmy majace jakas wartosc zostaly "SPRZEDANE" za bezcen roznym kombinatorom z zachodniej europy. Rzadzacy Polska sa szczesliwi zatykajac dziure budzetowa z dochodow prywatyzacyjnych i SPRZEDAZY zagranicznym lapiduchom. Gangrena korupcyjna zrzarla wszystkie SZCEBLE ADMINISTRACJI PANSTWOWEJ do tego stopnia, ze niemozliwe jest dostanie jakiegokolwiek dokumentu z urzedu panstwowego w terminie, gdyz wiekszosc "urzednikow administracji panstwowej" stwarza SZTUCZNE problemy wymuszajac zapalcenie lapowki, aby dostac byle jaki paper. To w Polsce jest na porzadku dziennym. Co to ma wogule znaczyc ? DOSYC TEGO ze w Polsce juz nawet na najnizszym szczeblu administracki panstwowej nie funkcjonuje zadne morale, nie mowiac o przestrzeganiu elementarnego prawa. Aferzysci typu Miller robia iluzje o “cudzie gospodarczym” w Polsce, no ale zrodlo zaczelo wysychac. W miedzyczasie kompanie zachodnie kontroluja prawie caly sector bankowy kraju i 2/3 przedsiebiorstw , oraz glowne media. MY CHLOPI MAMAY W DUPIE UNIE EUROPEJSKA !!! Ta admistracje panstwowa trzeba wyrzucic WIDLAMI do gnoju !!! Gość portalu: MAP napisał(a): Rozganianie za pomoca kos kolejnych rzadow doprowadzic moze kraj do > niechcianych opoznien w jego rozwoju i niepotrzebne klopoty z wejscien do UE, > ktora jes celem Polskiego WYSILKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: Bp Frankowski i św. Paweł... IP: *.acessonet.com.br 10.03.03, 17:46 Styl propagandy i sposoby walki ludu przeciw "zgnitemu imperializmowi" przypomina dobre czasy stalinizmu. Czyżby biskup Frankowski więceł czytal dzieła Marksa jak listy św. Pawła. To żenulące, że nawet polscy ( niektórzy ) biskupi nie potrafią myśleć i idą, za "prymitywną " propagandą nacionalizmu Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja IP: *.cstnet.pl / 192.168.145.* 10.03.03, 09:37 ...rolnicy do pługa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpt. Ziobro Sieczkobrzęki !!! Na pola ! Do roboty buraki !!! IP: *.chello.pl 10.03.03, 10:04 Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysial Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja IP: *.igf.fuw.edu.pl 10.03.03, 13:01 Pojechali do Częstochowy i niechby tam zostali. Ale nawet w świetym Miejscu częćś z nich miala miejesce w ciepłym pomieszceniu za stolem a reszta mokła pod gołym niebem. W Sejmie są dwie partie chlopskie, które w sumie tworzą całkiem pokaźną siłę. Problem w tym, że się tylko zwalczają pogrążając wieś w maraźmie i zacofaniu. Niczego się nie zmieni blokująć drogi lub pijąc "jabcok" pod sklepem Ciężką pracą i "parciem do przodu" jesteśmy w stanie polepszyć swój byt. Nie dójmy się UE tam żyją ludzie tacy jak my. To nieprawda, że wszyscy chcą nas tylko wykiwać i oszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student art. Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.03.03, 14:51 MAM PROPOZYCJE WYSLAC TYCH BANDE DEBILI NA URAL ZIEMIE TAM UPRAWIAC IM NIGDY SIE NIC NIE OPLACA A MAJA NAJLEPSZE SAMOCHODY ZAL DUPE SCISKA JAK TEGO SLUCHAM JAK JESTESCIE TACY RELIGIJNI TO W BOGA CZY W UNNI CZY NIE TO I TAK MOZESZ WIERZYC NIE MIESZAJCIE KOSCIOLA DO POLITYKI MYSLCIE O PRZYSZLOSCI O DZIECIACH PIERDZIELENI EGOISCI W DUPIE MAM CZY WAM SIE OPLACA CZY NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU Re: Matko Jasnogorska IP: *.216-194-3-234.nyc.ny.metconnect.net 10.03.03, 17:01 Matko Boska Czestochowska - chron nas od ciemnoty i buraczanych patriotow - modl sie za nami, Chron nas od wodki- modl sie za nami Chron nas od wiejskich analfabetow - modl sie za nami chron nas od krow na polskich drogach - modl sie za nami Chron nas od traktorow na waskich drogach - modl sie za nami Chron nas od brudu - modl sie za nami Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Frankowski w imię Boga - przeciw Bogu IP: *.acessonet.com.br 10.03.03, 17:56 Biskupie - Bóg szedł do pogan nie pytając i nie obrażając sie, że nie mieli w swoich konstytucjach jego imię. Jednoczył narody i burzył podziały. Nienawiść, której nauczasz z ambony jest największym grzechem przeciw Niemu. Rolnikom jest źle, więc dlaczego nie dasz im szansy coś zmienić przez wejście do Unii. Gorzej nie bedzie, a jeśli lepiej ...chodzi o to by ten biedny lud zawsze był biedny i w swojej ciemnocie oddawał głos na chorego psychopatę Rydzyka. Biskupie - jesteś z Bogiem czy przeciw niemu. Poczytaj Ewangelię - odpowiedź jest prosta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Zlikwidowac małorolne gospodarstwa.i to szybko IP: *.multicon.pl 10.03.03, 19:25 W Polsce jest ok 4 mln gospodarstw. Z tego ponad 2 mln malorolnych o obszarze do 5 ha. Duza część z nich ma 1-2 ha i to jeszcze w 16 kawałkach oddalonych od siebie o parę kilometrów. Pojedzcie w kieleckie,przemyskie,krakowskie to mozna to zobaczyc. To jest 19 wiek. Na takim "polu" nie można obrocic traktorem ani kombajnem. Te karłowate gospodarstwa powinny być zlikwidowane i to szybko. W przeciwnym przypadku tym"rolnikom" beda cały czas mieszali w głowach rożne Leppery , Frankowskie,Rydzyki i PSL-e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Zlikwidowac małorolne gospodarstwa.i to szybk IP: *.fastres.net 10.03.03, 22:52 Gość portalu: jan napisał(a): > W Polsce jest ok 4 mln gospodarstw. Z tego ponad 2 mln malorolnych o obszarze > do 5 ha. Duza część z nich ma 1-2 ha i to jeszcze w 16 kawałkach oddalonych od > siebie o parę kilometrów. Pojedzcie w kieleckie,przemyskie,krakowskie to mozna > to zobaczyc. To jest 19 wiek. Na takim "polu" nie można obrocic traktorem ani > kombajnem. Te karłowate gospodarstwa powinny być zlikwidowane i to szybko. W > przeciwnym przypadku tym"rolnikom" beda cały czas mieszali w głowach rożne > Leppery , Frankowskie,Rydzyki i PSL-e. to chyba jedyne wyjscie ale co zrobic z bylymi wlascicielami tych malych gospodarstw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Zlikwidowac małorolne gospodarstwa.i to szybk IP: *.multicon.pl 11.03.03, 15:41 Gość portalu: jarek napisał(a): > Gość portalu: jan napisał(a): > > > W Polsce jest ok 4 mln gospodarstw. Z tego ponad 2 mln malorolnych o obsza > rze > > do 5 ha. Duza część z nich ma 1-2 ha i to jeszcze w 16 kawałkach oddalonyc > h od > > siebie o parę kilometrów. Pojedzcie w kieleckie,przemyskie,krakowskie to m > ozna > > to zobaczyc. To jest 19 wiek. Na takim "polu" nie można obrocic traktorem > ani > > kombajnem. Te karłowate gospodarstwa powinny być zlikwidowane i to szybko. > W > > przeciwnym przypadku tym"rolnikom" beda cały czas mieszali w głowach rożne > > > Leppery , Frankowskie,Rydzyki i PSL-e. > to chyba jedyne wyjscie ale co zrobic z bylymi wlascicielami tych malych gospod > arstw? ------------------------------------------------------------------------------- - Co zrobić z tymi małorolnymi "rolnikami" ? Zamiast dopłaty unijne dawać bezpośrednio rolnikom przeznaczyć je na zmiany strukturalne w rolnictwie,czyli głównie na łączenie tych kawałeczków ziemi w wieksze obszarowo. Wtedy te wieksze kawałki gruntów niech kupuja rolnicy którzy będą mieli gospodarstwa o powierzchni od kilkudziesięciu hektarów wzwyz. Starszym rolnikom ktorzy sprzedadza te mało-hektarowe gospodarstwa dać z funduszy unijnych zasiłki przedemerytalne a młodszych przekwalifikowac do nowych zawodów i pomóc im w znalezieniu nowej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Zlikwidowac małorolne gospodarstwa.i to szybk 10.03.03, 23:00 Gość portalu: jan napisał(a): > W Polsce jest ok 4 mln gospodarstw. Z tego ponad 2 mln malorolnych o obszarze > do 5 ha. Duza część z nich ma 1-2 ha i to jeszcze w 16 kawałkach oddalonych od > siebie o parę kilometrów. Pojedzcie w kieleckie,przemyskie,krakowskie to mozna > to zobaczyc. To jest 19 wiek. Na takim "polu" nie można obrocic traktorem ani > kombajnem. Te karłowate gospodarstwa powinny być zlikwidowane i to szybko. W > przeciwnym przypadku tym"rolnikom" beda cały czas mieszali w głowach rożne > Leppery , Frankowskie,Rydzyki i PSL-e. Ostatnio zostałem właścicielem kawałka gruntu. Sprzedawała go gmina jako pole uprawne. Szerokość działki wynosiła 6 (słownie sześć) metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja 10.03.03, 22:54 Gość portalu: tryt napisał(a): > buraczana ciemnota I to w moim rodzinnym mieście. Swiat dąży do chaosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja IP: 62.233.173.* 11.03.03, 15:03 najlepiej dla rolników jak bedą się modli w intecji zdrowia psychicznego niejakiego leppera !tylko unia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.03, 22:10 Nigdy z ust poskiego rolnika nie padną słowa :Precz z Polską, za dużo potu i krwi(chłopów polskich) wśąkneło ww uprawianą przez nich ziemie w XX wieku, nie dla kolonistów niemieckich i holenderkich !!!. Czy to was śmiesz szanowni panowie redaktorzy z gaety wyborczej , czmu się śmiejecie z hasła W.Witosa "POLSKA POWINNA TRWAĆ WIECZNIE" , Unia Eropejska wszczególności niekorzystna wymiana handlowa od 1996 r. przyniosła nędze, bezrobocie,głód,dzieci,kobiet według rządowych statystyk dla około 3,5 mln rodaków a tak na prawdę obejmuje wiecej niż 5 mln rodak ów jak wam niewstyd euroentuzjaści z gazety wyborczej, Polska Młodzież jedyna wasza szansa -gdzie na emigracji po za unią Fajny program no nie - powiszować inteligencjo warszawska Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Rolnicy - uczestnicy blokad modlili się na Ja 11.03.03, 22:20 Gość portalu: rolnik napisał(a): > Nigdy z ust poskiego rolnika nie padną słowa :Precz z Polską, > za dużo potu i krwi(chłopów polskich) wśąkneło ww uprawianą > przez nich ziemie w XX wieku, nie dla kolonistów niemieckich i > holenderkich !!!. Czy to was śmiesz szanowni panowie > redaktorzy z gaety wyborczej , czmu się śmiejecie z hasła > W.Witosa "POLSKA POWINNA TRWAĆ WIECZNIE" , Unia Eropejska > wszczególności niekorzystna wymiana handlowa od 1996 r. > przyniosła nędze, bezrobocie,głód,dzieci,kobiet według rządowych > statystyk dla około 3,5 mln rodaków a tak na prawdę obejmuje > wiecej niż 5 mln rodak ów jak wam niewstyd euroentuzjaści z > gazety wyborczej, Polska Młodzież jedyna wasza szansa -gdzie na > emigracji po za unią Fajny program no nie - powiszować > inteligencjo warszawska Jeśli skończyłeś już bełkotać, to powiedz w trzech zdaniach o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś