Gość: Anna A KIEDY DO DYMISJI CZARZASTY KTORY JEST NA TYLE IP: *.cable.mindspring.com 11.03.03, 02:55 bezczelny, ze to zapewne on wyslal Rywina do Michnika. Zauwazcie jak boja sie go ludzie ?????????!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA A KIEDY BEDZIE WYDALONY CZARZASTY? IP: *.cable.mindspring.com 11.03.03, 02:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal tow. prezydent i szmata siwiec podac sie do dymisji IP: *.dallas-16rh15rt-tx.dial-access.att.net 11.03.03, 03:03 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Prezydent: KRRiTV do dymisji IP: *.sympatico.ca 11.03.03, 04:25 "Prezydent domaga się dymisji całej Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, a zwłaszcza jej przewodniczącego Juliusza Brauna" co to znazcy a zwlaszcza czyzby szacowny pan prezydent nie wiedzial o co mu chodzi ??? a fe panie prezydencie (z malej litery) - albo wszycy albo nikt...tupnij pan a nie podlizuj sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CICHUTKI Re: Prezydent ma nowa z N.J IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.03.03, 04:35 JAK SIE NALEZY DOMYSLAC NOWA PARTIA ZYDOW Z AMERYKI SZYKUJE SIE NA STANOWISKA. ZWLASZCZA ZE KWASNIAKOWI PRZYZECZONO SZFOSTWO NATO PO ZAINSTALOWANIU BAND MURZYNSKICH ZWANYCH BAZAMI MILITARNYMI ROZRODCZYMI NA TERENACH POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Re: Prezydent ma nowa z N.J IP: 213.77.79.* 11.03.03, 07:17 oj cichutki to ty nie jestes ale glupiutki az milo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CICHUTKI Re: Prezydent ma nowa z N.J IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.03.03, 04:36 JAK SIE NALEZY DOMYSLAC NOWA PARTIA ZYDOW Z AMERYKI SZYKUJE SIE NA STANOWISKA. ZWLASZCZA ZE KWASNIAKOWI PRZYZECZONO SZEFOSTWO NATO PO ZAINSTALOWANIU BAND MURZYNSKICH ZWANYCH BAZAMI MILITARNYMI ROZRODCZYMI NA TERENACH POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CICHUTKI Re: Prezydent ma nowa z N.J IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.03.03, 04:36 JAK SIE NALEZY DOMYSLAC NOWA PARTIA ZYDOW Z AMERYKI SZYKUJE SIE NA STANOWISKA. ZWLASZCZA ZE KWASNIAKOWI PRZYZECZONO SZEFOSTWO NATO PO ZAINSTALOWANIU BAND MURZYNSKICH ZWANYCH BAZAMI MILITARNYMI ROZRODCZYMI NA TERENACH POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Premier do dymisji IP: *.sympatico.ca 11.03.03, 05:10 Dymisja premiera jest bardziej sensownym wyjsciem. Nowe wybory tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seth Re: Prezydent: KRRiTV do dymisji IP: 62.233.195.* 11.03.03, 06:30 Braun musi odejść, bo powiedział prawdę. Pytanie ile zarabia Olo I Miller na swoich ludziach w KRRiTV? Skrępować media!!! Polska dla buraków!!! Banda ciot siedzi w rządzie. Ciot bez honoru. Brzydzę się tego, że jestem Polakiem tak długo, jak oni też są Polakami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUC Dymisje? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 06:59 Dymisji nie! Dlaczego w naszym państwie niby demokratycznym ludzi którzy mówią prawdę trzeba niszczyć! Pan Juliusz Braun w sobotę dowiódł swej odwagi składając zeznania takie a nie inne! Tyczy to się także Pana Adama Michnika - mnóstwo ataków na jego osobę! Skoro Pan Prezydent wręcz nakazał członkom Krajowej Rady ... podać się do dymisji to w takim razie bądżmy konsekwentni i proszę do dymisji: Pana Kwiatkowskiego, Całą Komisje Kultury, i w końcu rząd! Nie dawno odbyło się spotkanie Pana Prezydenta z członkami Sld - ciekawe co było przedmiotem? Nie jesteśmy państwem demokratycznym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Re: Dymisje? IP: 213.77.79.* 11.03.03, 07:15 Gość portalu: LUC napisał(a): > Dymisji nie! Dlaczego w naszym państwie niby demokratycznym > ludzi którzy mówią prawdę trzeba niszczyć! Pan Juliusz Braun w > sobotę dowiódł swej odwagi składając zeznania takie a nie inne! > Tyczy to się także Pana Adama Michnika - mnóstwo ataków na jego > osobę! Skoro Pan Prezydent wręcz nakazał członkom Krajowej > Rady ... podać się do dymisji to w takim razie bądżmy > konsekwentni i proszę do dymisji: Pana Kwiatkowskiego, Całą > Komisje Kultury, i w końcu rząd! Nie dawno odbyło się spotkanie > Pana Prezydenta z członkami Sld - ciekawe co było przedmiotem? > Nie jesteśmy państwem demokratycznym!!! Wlasnie dla tego prezydent chce dymisji a nie likwidacji Rady. Przecierz to on powolal Czarzstego a wczesniej Kwiatkowskiego. Teraz zeby ukrecic leb sprawie i kogos poswiecic to trzeba rozgonic rade wsadzic samych swoich i juz nie bedzie nikt skladal zeznan z nim nie uzgodnionych. TO typowe dla tych co teraz trzymaja wladze. Jemu sie konczy kadencja a zona i corka czekaja na swoja kolej do prezydentury, a wiec telewizja musi byc nasza czyli Kwasniewskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slider Interesy pana Czarzastego ... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 07:32 Widać wyraźnie, że pan Czrzasty wykręca się jak piskorz od dymisji!!! Ciekawe jakie jeszcze "interesy" trzymają go tak mocno na stołku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt KRRITV - niezła mafia, skoro mają w dupie Prezydenta IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 11.03.03, 07:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Panie Prezydencie Najwyższy Czas zacząć popierać UPR IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 07:42 Panie Prezydencie Najwyższy Czas zacząć popierać UPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Panie Prezydencie Najwyższy Czas zacząć popierać UPR IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 07:43 Panie Prezydencie Najwyższy Czas zacząć popierać UPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Najwyższy Czas na UPR IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 07:45 Najwyższy Czas na UPR Odpowiedz Link Zgłoś
jarro Re: Prezydent: KRRiTV do dymisji 11.03.03, 07:59 Należy przede wszystkim zlikwidować takie cudo jak KRRiTV - w demokratycznym państwie nie może istnieć takie cudo - pozostałość komunistycznych czasów - ośrodek sterowania mediami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Kloss Kto mi uzasadni po co nam KRRiTV ? .... IP: *.szczecin.intranet 11.03.03, 08:07 ... bo według mnie to relikt przeszłości i jest nie potrzebny w naszym państwie ... Stanowisko w KRRiTV to bardzo ciepła i wpływowa posadka. Ktoś powie "wydawanie kocncesji" itd itp ... Przecież to jest ewidentnie korupcjogenne i niepotrzebe. Powinno być tak , że jeżeli chcę nadawać program telewizyjny to zgłaszam się do urzędu który przyznaje mi częstotliwość (płacę za tą częstotliwośc ileś tam rocznie) i nadaję. Co nadaję to już zasadniczo moja sprawa ważne żebym zdobył rynek i zarabiał na tym. Ale oczywiście w ramach ogólnie w Polsce obowiązującego prawa - czyli np nie mogę propagować faszyzmu czy np reklamować piwa przed 23:00 ... I to wszystko. Czy stosuję się do prawa - pilnowac tego powinna prokuratoura i sądy. To wszystko. Po co do tego KRRiTV ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Kto mi uzasadni po co nam KRRiTV ? .... IP: 213.199.192.* 11.03.03, 08:11 Naprawde nie wiesz po co jest rada RTViAGD? Zeby można było kilka lat posiedzieć na ciepłej posadce i zarobić na lewo kilka złotych na emeryturkę w jakimś raju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Kto mi uzasadni po co nam KRRiTV ? .... IP: *.acn.waw.pl 11.03.03, 08:50 A również po to, żeby koncesję dostało "Trwam", a nie jakiś tam "Czerwony Czas", czy "Israel News". O to przecież jest ta cała awantura p. Prezydenta. Rada ma być, ale swoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędkarz Re: Prezydent: KRRiTV do dymisji IP: 195.117.159.* 11.03.03, 08:14 Całą tą bandę zamknąć w jednej celi a Kwaśniewskigo,Michnika i Milera w drugiej i tak długo trzymać aż ustalą pomiędzy sobą kto w tym Państwie robi "burdel". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arom Re: Prezydent: KRRiTV do dymisji IP: 213.77.79.* 11.03.03, 08:51 A najlepie zamknac tych z Agory. Nie dali w lape a jeszcze narobili szumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przerazony Re: Prezydent: KRRiTV do dymisji IP: *.pool.mediaWays.net 11.03.03, 08:26 Polacy!!! czy wy to widzicie !! Taki biedny p r e z y d e n c i n a ? Nawet wlasni KOLEDZY go nie sluchaja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
preszka Re: Prezydent nadal żąda dymisji... 11.03.03, 08:50 Czy ktoś może mi wytłumaczyć, dlaczego w Polsce na publiczne urzędy powoływane są osoby, które są praktycznie nietyklane i nie mogą być przez nikogo odwołane? Przecież to śmieszne, że prezydent apeluje do rady aby poddała się do dymisji a członkowie tej rady twierdzą, że "mają własny rozum" i do dymisji się nie poddadzą. Jednocześnie wszyscy członkowie są wybierani z klucza politycznego. Czy jest w tym jakaś logika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Re: Prezydent nadal żąda dymisji... IP: 213.77.79.* 11.03.03, 08:55 A od kiedy szukasz logiki w naszym prawie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba To bardzo ciekawe pytanie IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 09:01 Gość portalu: Ajotka napisał(a): (...) A swoją drogą interesuje mnie, na co przeznaczony jest budżet KRRiTV w wysokości 22 mln zł na bieżący rok. W tym chorym organie pracuje jedynie ok. 160 osób. ********************************************* podzielenie tej kwoty przez 160 osób i przez dwanaście miesięcy daje 11.458 zł/mies./osobę. I tyle kosztuje nas miesięcznie jeden "radca". Chyba jednak należy wziąć także pod uwagę jeszcze jeden element: KRRiT wynajmuje lokal od Episkopatu Polski i nikt nie wie, ile TO akurat kosztuje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba To bardzo ciekawe pytanie IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 09:03 Gość portalu: Ajotka napisał(a): (...) A swoją drogą interesuje mnie, na co przeznaczony jest budżet KRRiTV w wysokości 22 mln zł na bieżący rok. W tym chorym organie pracuje jedynie ok. 160 osób. ********************************************* podzielenie tej kwoty przez 160 osób i przez dwanaście miesięcy daje 11.458 zł/mies./osobę. I tyle kosztuje nas miesięcznie jeden "radca". Chyba jednak należy wziąć także pod uwagę jeszcze jeden element: KRRiT wynajmuje lokal od Episkopatu Polski i nikt nie wie, ile TO akurat kosztuje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Prezydent: KRRiTV do dymisji IP: *.suwary.net 11.03.03, 09:07 Członkowie KRRiTV boją się o swoje stołki i kasę z nimi związaną. Gdzie znajdą drugą taką robotę ? I jeszcze nie bardzo rozumiem : sekretarz robi coś bez wiedzy i zgody przewodniczącego ? Przewodniczący mówi o matactwach o których nie wiedział a jest przewodniczącym ? Moim zdaniem albo jest głupi, że na forum publicznym mówi o takich rzeczach albo nieprofesjonalny, że nie wie co się dzieje w "jednostce" której przewodniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary byk Czy apel prezydenta nie pod fałszywym adresem? IP: *.imgw.pl 11.03.03, 09:08 Z zeznań J. Brauna wynika, że mataczenie odbywało się głównie w rządzie - p. Jakubowska, p. Nikolski i p. Carzasty - ale nie jako członek KRRiT. Czy pan prezydent nie powinien raczej zarządać dymisji tych 3 osób? Czy nie chodzi o zwekslowanie sprawy na boczny tor, aby ochronoć otoczenie p. Millera, a może i jego samego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Czy apel prezydenta nie pod fałszywym adresem IP: *.acn.waw.pl 11.03.03, 09:21 Gość portalu: stary byk napisał(a): > Z zeznań J. Brauna wynika, że mataczenie odbywało się głównie w > rządzie - p. Jakubowska, p. Nikolski i p. Carzasty - ale nie > jako członek KRRiT. Czy pan prezydent nie powinien raczej > zarządać dymisji tych 3 osób? Czy nie chodzi o zwekslowanie > sprawy na boczny tor, aby ochronoć otoczenie p. Millera, a może > i jego samego? Ty to jesteś raczej młody byczek, skoro nie rozumiesz takich prostych spraw. Braun dostaje po ryju za koncesję dla Rydzyka. Coś tam pierdnął w zeznaniach i dał pretekst. Jednocześnie minęło trochę czasu i nikt nie łączy tych dwóch faktów. Radę trzeba zmienić na swoją. Ale nie pytaj mnie dlaczego, bo nie wiem. Prawdopodobnie ktoś chce dostępu do mediów. Poczekamy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Byku stary, weź może viagrę, albo coś na pamięć... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 09:24 ...bo zapomniałeś chyba, z jakiego środowiska wywodzi się p. Braun??? było to środowisko, które nie wahało się nigdy powiedzieć głośno NIEEE!!! Nawet jeśli to NIEEE!!! przynosiło w konsekwencji urlop na Rakowieckiej. Tak, że DZISIAJ żaden przewodniczący żadnej KRRiT nie przekona mnie, że nie mógł powiedzieć NIEEE!!! Jeśli Braun podpisywał "zmataczone" dokumenty (projekty dokumentów), to albo był w czasie, kiedy je podpisywał w "układzie", albo jest durny i podpisywał, co mu podsunięto. I dlatego to Braun powinien, jako PIERWSZY złożyć dymisję, a nie...: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=4896961********************************************* Gość portalu: stary byk napisał(a): > Z zeznań J. Brauna wynika, że mataczenie odbywało się głównie w rządzie - p. Jakubowska, p. Nikolski i p. Carzasty - ale nie jako członek KRRiT. Czy pan prezydent nie powinien raczej zarządać dymisji tych 3 osób? Czy nie chodzi o zwekslowanie sprawy na boczny tor, aby ochronoć otoczenie p. Millera, a może i jego samego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tt BRAUN WRABIANY!!!!!! IP: 212.160.127.* 11.03.03, 09:19 Nie mam powodu bardziej wierzyć akurat Braunowi, ale w konfrontacji z Czarzastym wydaje mi się, że Braun jest jednak bardziej uczciwy... Mam wrażenie, że Kwaśniewski po prostu wrabia Brauna, by za wszelką cenę bronić Czarzastego i całe środowisko Ordynackiej, z którego pan prez. też się wywodzi. Wsłuchajmy się w zeznania Brauna - Kwaśniewski naprawdę za dużo mu imputuje!!!! Czy przew. Rady miał trzymać za rękę Czarzastego, by ten nie wyrzucił z komputera jednego słówka w projekcie ustawy? Choć oczywiście powinien być bardziej czujny... Nie uważam jednak, że tylko Rada powinna podać się do dymisji, a jeśli tak, to razem z Robercikiem - co już było wałkowane - a może nawet razem z samym Millerem!!!!! Wtedy te dymisje byłyby zrozumiałe i logiczne. A tak pozostaje wrażenie, że Rada - która notabene naprawdę jest niepotrzebna - powoli staje się kozłem ofiarnym całej sprawy Rywina. Zwróćmy uwagę, z jaką ochotą zgadza się z prezydentem także Miller, który nie ma powodów zgadzac się ostatnio z Kwaśniewskim. A jednak - obaj chyba zdecydowali, że trzeba pogrążyc tylko i wyłącznie Radę i ocalić Robercika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba biedne, malutkie, wrabiane Brauniątko...:))) IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 09:30 a kurwa czytać dokumenty, które się podpisuje, to nie łaska??? Przecież za to mu płaciliśmy i płacimy... Teraz płakać, że było jakieś "mataczenie", a gdzie był apel o "mataczeniu", jak się ono odbywało??? Nie było komu powiedzieć??? Wyborczej też nie można było??? ********************************************* Gość portalu: Tt napisał(a): > Nie mam powodu bardziej wierzyć akurat Braunowi, ale w > konfrontacji z Czarzastym wydaje mi się, że Braun jest jednak > bardziej uczciwy... Mam wrażenie, że Kwaśniewski po prostu > wrabia Brauna, by za wszelką cenę bronić Czarzastego i całe > środowisko Ordynackiej, z którego pan prez. też się wywodzi. > Wsłuchajmy się w zeznania Brauna - Kwaśniewski naprawdę za dużo > mu imputuje!!!! Czy przew. Rady miał trzymać za rękę > Czarzastego, by ten nie wyrzucił z komputera jednego słówka w > projekcie ustawy? Choć oczywiście powinien być bardziej > czujny... Nie uważam jednak, że tylko Rada powinna podać się do > dymisji, a jeśli tak, to razem z Robercikiem - co już było > wałkowane - a może nawet razem z samym Millerem!!!!! Wtedy te > dymisje byłyby zrozumiałe i logiczne. A tak pozostaje wrażenie, > że Rada - która notabene naprawdę jest niepotrzebna - powoli > staje się kozłem ofiarnym całej sprawy Rywina. Zwróćmy uwagę, z > jaką ochotą zgadza się z prezydentem także Miller, który nie ma > powodów zgadzac się ostatnio z Kwaśniewskim. A jednak - obaj > chyba zdecydowali, że trzeba pogrążyc tylko i wyłącznie Radę i > ocalić Robercika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cogito Re: Prezydent Kwaśniewski do dymisji !!! IP: *.tele2.pl 11.03.03, 09:49 Braun myślał, że jak będzie przymykał oczy na działania Czarzastego i sitwy prezydenckiej to się zasłuży. Teraz staje się kozłem ofiarnym, mającym zatuszować matactwa ludzi Kwaśniewskiego, który zapowiadał, że nie będzie komentował dochodzeń komisji. Poczuł się jednak zagrożony. Ciekawe jednak, że nadal chroni bardziej umoczonego Kwiatkowskiego i ani jednym słowem nie wspomina Czarzastego. Próbuje się wywinąć. Czas już pomyśleć o własnej dymisji panie Kwaśniewski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Św. Juliusz Braun (z niepokalaności powodu) IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 11:11 przeczytaj sobie stenogramy. Braun był szefem, bez podpisu którego żaden oficjalny dokument nie miał prawa Rady opuścić. A jeżeli opuszczał z "matactwami" Czarzastego, to się Braun na te "matactwa" godził, albo wprost je WTEDY akceptował. I dzisiaj, jak p. Braun mówi o jakimś "mataczeniu" przy ustawie, to p. Braun jest niewiarygodny i jawi się jako niekompetentna osoba na funkcji szefa KRRiT (bo twierdzi, że nie wiedział co się w Radzie dzieje, a jednocześnie DECYZJE Rady sygnował) a nie Czarzasty (nawet jeśli Czarzasty załatwiał tam jakieś interesy). Bo za ważne "kwity" wychodzące z firmy zawsze odpowiada szef. SZEF. A nie osoba, która mogła (miała prawo???) korzystrać z firmowego papieru... ********************************************* Gość portalu: Cogito napisał(a): > Braun myślał, że jak będzie przymykał oczy na działania Czarzastego i sitwy prezydenckiej to się zasłuży. Teraz staje się kozłem ofiarnym, mającym zatuszować matactwa ludzi Kwaśniewskiego, który zapowiadał, że nie będzie komentował dochodzeń komisji. Poczuł się jednak zagrożony. Ciekawe jednak, że nadal chroni bardziej umoczonego Kwiatkowskiego i ani jednym słowem nie wspomina Czarzastego. Próbuje się wywinąć. Czas już pomyśleć o własnej dymisji panie Kwaśniewski!!! Odpowiedz Link Zgłoś