kataryna.kataryna 21.09.06, 15:03 Jestem pod wrażeniem. Tusk zamierza zrealizować obietnicę daną rządowi PiSu. Już liczy głosy. Zaimponował mi tą nadzwyczajną aktywnością po blisko roku drzemki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
echo_o Re: Lepper skasowany?... 21.09.06, 15:07 wiadomosci.onet.pl/1406792,11,item.html Dobrze, że wychodzę i do wieczora będę zdala od wszelkich komunikatorów. Mam nadzieję, że do tego czasu będzie już po wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Lepper i Giertych mają szansę... 21.09.06, 15:21 ...jeżeli wyjdą z koalicji i nie dopuszczą do rozwiązania Sejmu. Będą wtedy mieli większy wpływ na ustawodawstwo. Stracą "tylko" stanowiska rządowe, ale w razie wcześniejszych wyborów też mogą je stracić (zwłaszcza LPR). A dla kraju rząd mniejszościowy to najlepsze rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin A kto ma tym razem "nie skrewić"? 21.09.06, 15:35 Ten 30 września (teraz już 2 października) to chyba jednak jakaś data graniczna. Przed którą wszyscy muszą za wszelką cenę zdążyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada tym razem PiS 21.09.06, 15:39 bo po nowych wyborach może rządzić PO + lewica, albo PO + PiS. Ale Pis jako mniejszy koalicjant. Odpowiedz Link Zgłoś
snatcher Re: Tusk liczy głosy 21.09.06, 15:41 kataryna.kataryna napisała: > Jestem pod wrażeniem. Tusk zamierza zrealizować obietnicę daną rządowi PiSu. > Już liczy głosy. Zaimponował mi tą nadzwyczajną aktywnością po blisko roku > drzemki. > > A niech koleduje po klubach..i tak sie przeliczy. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp PiSiory licza glosy 21.09.06, 15:41 I kombinuja jak tu sie jak najdluzej przy korycie utrzymac. Po roku rzadow, zadna obietnica wyborcza nie spelniona, a ich koalicja koncentruje sie glownie na TRWANIU. Do dupy z takim rzadem, PiSiory nie potrafia niczego zbudowac. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe ostra rozgrywka! 21.09.06, 15:42 www.bankier.pl/wiadomosc/PiS-Jesli-poslowie-Samoobrony-nie-przejda-do-nowej-koalicji-beda-nowe-wybory-1484335.html Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Tusk powiada ze trzeba "naprawic sytuacje". 21.09.06, 15:57 Oczywiiscie trzeba dobrze rozumiec tuskowy kod. PO zlozy wniosek o rozwiazanie Sejmu wtedy gdy okaze sie ze PIS jakos uzbiera wiekszosc parlamentarna. PO nie poprze takiego wniosku jesli okaze sie ze PIS bedzie osmaotniony i skazany na rzad mniejszosciowy. Mysle ze tak wlasnie Tusk bedzie "naprawial sytuacje". Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tusk powiada ze trzeba "naprawic sytuacje". 21.09.06, 16:00 A PiS? Nie złoży wniosku? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Tusk powiada ze trzeba "naprawic sytuacje". 21.09.06, 16:05 ayran napisał: > A PiS? Nie złoży wniosku? Wylacznie wtedy gdy nie uda sie stworzyc wiekszosci parlamentarnej. Nic sie nie zmienilo..... to chyba jest tak samo logiczne dzis jak bylo logiczne wiosna tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tusk powiada ze trzeba "naprawic sytuacje". 21.09.06, 16:09 A, faktycznie, zapomniałem. Słusznie zwróciłeś wtedy uwagę, że Jarosław gwarantował koalicję na 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Tusk powiada ze trzeba "naprawic sytuacje". 21.09.06, 16:12 Chcial a nie gwarantowal. Nie manipuluj. Mam napisac ze PO gwarantowalo koalicje z PIS? Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Tusk powiada ze trzeba "naprawic sytuacje". 21.09.06, 16:16 A czemu masz pisać, że Platforma gwarantowała coś, czego nie gwarantowała? nurni napisał: > Chcial a nie gwarantowal. > > Nie manipuluj. Mam napisac ze PO gwarantowalo koalicje z PIS? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Tusk powiada ze trzeba "naprawic sytuacje". 21.09.06, 16:23 nurni napisał: > Chcial a nie gwarantowal. > > Nie manipuluj. Mam napisac ze PO gwarantowalo koalicje z PIS? Napisz. Nie wiem wprawdzie po co, ale poczytam. Ze swej strony przyznaję, sprawdziłem, nie twierdziłeś że gwarantował, tylko zapowiadał mocą swojego autorytetu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=40571612&a=40624148 Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Tusk powiada ze trzeba "naprawic sytuacje". 21.09.06, 16:31 ayran napisał: > Ze swej strony przyznaję, sprawdziłem, Wystarczylo spytac :) Ale i tak wyszukiwarka jest nieoceniona. W pole "autor" wlasnie autor w pole "tresc" - inkryminowana tresc. Warto wazyc slowa zwlaszcza przed konferencja Tuska. Tak naprawde nikt chyba nie da reki za to jak Tusk wyobraza sobie "naprawe sytuacji". Odpowiedz Link Zgłoś
indris Chyba inaczej: 21.09.06, 16:02 PO poprze rozwiązanie Sejmu, gdy będzie przekonany, że wygra wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Chyba inaczej: 21.09.06, 18:58 indris napisał: > PO poprze rozwiązanie Sejmu, gdy będzie przekonany, że wygra wybory. Tego może być pewna. Ale jej potrzebne jest przekonanie, że będzie rządzić a to wcale nie to samo. Wygląda na to, że dzisiaj już ma pewność kierowania przyszłą koalicją. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni a tak bedzie wygladalo "naprawianie sytuacji" 21.09.06, 16:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=49008286 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg czy to jest cos gorszego od 21.09.06, 16:59 jawnej propozycji dezercji członków Samoobrony , gdy koalicja ciągle trwa? Zostawić dziadostwo niech się wykaże (czyt: wykrwawi) A. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tusk powiada ze trzeba "naprawic sytuacje". 21.09.06, 18:33 nurni napisał: > Oczywiiscie trzeba dobrze rozumiec tuskowy kod. > > PO zlozy wniosek o rozwiazanie Sejmu wtedy gdy okaze sie ze PIS jakos uzbiera > wiekszosc parlamentarna. > PO nie poprze takiego wniosku jesli okaze sie ze PIS bedzie osmaotniony i > skazany na rzad mniejszosciowy. > > Mysle ze tak wlasnie Tusk bedzie "naprawial sytuacje". > ------------ Właśnie tak :-))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Tusk powiada ze trzeba "naprawic sytuacje". 21.09.06, 20:22 Panie Nurni,jestem tego samego zdania.Chciałbym się mylić, ale obawiam się, że PO właśnie taka ma strategię. Chciałbym się mylić,bo jest w tej partii mnóstwo naprawdę wartościowych ludzi.Traktowanych jak półgłówki przez swoich liderów,którzy jak dotąd przerżnęli wszystko.I niczego sie nie nauczyli: dalej mają chyba tych samych fachowców od PR-u :Donald nadużywa ciągle frazy"wszyscy Polacy widzą...wszyscy ludzie w Polsce uważają.." Jako modelowy moher i ciemnogrodzianin manipulowalny jedynie kwakaniem nie zgadzam się na takiego suflera. Odpowiedz Link Zgłoś
jaerk Koniec IVRP? 21.09.06, 16:21 Jaka szkoda, że Giertych i Lepcio odejdą wraz z IV RP. A tak poważniej to się cieszę, że Roman zniknie (pewnie teraz to musi być w panice). Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 narodziny potworka 21.09.06, 16:28 Niemcy mówią na to "Missgeburt", a Anglicy "stillborn child" - dziecko, które zmarło w łonie matki... Chyba dobrze, że do narodzin potworka nie doszło. jaerk napisał: > Jaka szkoda, że Giertych i Lepcio odejdą wraz z IV RP. A tak poważniej to się c > ieszę, że Roman zniknie (pewnie teraz to musi być w panice). Odpowiedz Link Zgłoś
indris Potworkiem jest Polska jako przyd...as USA... 21.09.06, 16:34 ...i światowy żandarm (albo wiatowy bandzior). Im szybciej można to przerwać tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 przestań bredzić bez związku 21.09.06, 16:42 i nie przywłaszczaj sobie nieswoich metafor... indris napisał: > ...i światowy żandarm (albo wiatowy bandzior). Im szybciej można to przerwać > tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.hataryna Re: Koniec IV RP? 21.09.06, 16:45 W sumie to nic zaskakującego się nie stało - taki skład daje pewnik, że cleba z tej mąki nie będzie - i nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Koniec IV RP? -będzie V RP 21.09.06, 19:35 Z optymizmem trzeba patrzeć w przyszłość.Po IV RP moze być V RP. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Czyżby Rokita i Lepper "Razem" 21.09.06, 16:51 Czy będzie koalicja PO+SO+SLD? Rokita ostatnio bardzo się zbliżył do Leppera więc kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 A nie bylo jej dotad???? 21.09.06, 16:56 SO byla narzedziem - straszakiem SLD potem przejela te forme PO bardzo zreszta chetnie. Wszystkie trzy partie tez goraco interesuja sie gospodarka.... Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Masa upadlosciowa 21.09.06, 17:00 Wszystkie roszczenie prosze kierowac do Syndynka IV RP :) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Masa upadlosciowa 22.09.06, 01:42 Jeszcze trochę trzeba poczekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
greg43 Re: Tusk liczy głosy 21.09.06, 16:47 W nocnych zmianach to on jest dobry, ale tą razą się przeliczył, za plecami nie ma bolka. Odpowiedz Link Zgłoś
tajny.zwolennik.iv.rzeczpospol Re: Tusk liczy głosy 21.09.06, 17:54 W nocnych zmianach to on jest dobry, ale tą razą się przeliczył, za plecami nie > ma bolka. no i nie ma juz WSI! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Tusk liczy głosy 21.09.06, 17:15 kataryna.kataryna napisała: > Jestem pod wrażeniem. Tusk zamierza zrealizować obietnicę daną rządowi PiSu. > Już liczy głosy. Zaimponował mi tą nadzwyczajną aktywnością po blisko roku > drzemki. > Jarek tez mi zaimponowal wola odnowy moralnej RP ... z Lepperem w rzadzie !! Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: Tusk liczy głosy 21.09.06, 18:27 Aktywnośc po rocznej drzemce? A moze wyczucie sytuacji i impasu politycznego? Jesli tak,to dobrze swiadczy o opozycji i jej gotowosci do zmiany sytuacji, albo przejecia władzy i stworzenia nowej koalicji antypisowskiej albo nowych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
jaerk Re: Tusk liczy głosy 21.09.06, 18:30 Raczej wybory, no chyba że PIS uciuła głosy uciekinierów z SO + PSL + LPR. Ale to będzie jszcze słabsza koalicja niż teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
monostatos Re: Tusk liczy głosy 21.09.06, 19:46 goniacy.pielegniarz napisał: > Jakie głosy? Do czego? > > Do wyborów miss świata to jedynie mu zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Re: Tusk liczy głosy 21.09.06, 19:47 monostatos napisał: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > Jakie głosy? Do czego? > > > > > Do wyborów miss świata > to jedynie mu zostało. Szykuje na Misss jakas NZ2? Odpowiedz Link Zgłoś
monostatos Re: Tusk liczy głosy 21.09.06, 19:49 ab554 napisała: jakas NZ2? To se nevrati Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Tusk liczy głosy 21.09.06, 20:12 Ciekawa dyskusja na Pulsie. Jak ktoś doczeka to polecam powtórkę, sama nie oglądałam od początku ale naprawdę ciekawie analizują. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Tusk liczy głosy 21.09.06, 20:24 Puls nie zawodzi... I weź to porównaj z emocjonalnymi tyradami Wołka u dzisiejszego Morowskiego :) Nie nie wnoszą, niczego nie analizują, tylko eskalują emocje... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Tusk liczy głosy 21.09.06, 20:30 echo_o napisała: > Puls nie zawodzi... > I weź to porównaj z emocjonalnymi tyradami Wołka u dzisiejszego Morowskiego :) > Nie nie wnoszą, niczego nie analizują, tylko eskalują emocje... Tu nie ma co porównywać, to nie ta liga :) Puls ma świetną publicystykę, człowiek słucha i słyszy coś nowego, coś czego sam by nie wymyślił i na FK nie wyczytał. A u innych zazwyczaj można z góry przewidzieć o czym będzie, kto co powie i jaki będzie wynik smsowej sondy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Re: Tusk liczy głosy 21.09.06, 20:27 kataryna.kataryna napisała: > Ciekawa dyskusja na Pulsie. Cztorelew hue! hue`! daj se luz kobieto. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Tusk liczy głosy 21.09.06, 20:42 Panie Doktorze,lecz się sam. Wprawdzie FK pełni wspaniałą rolę terapeutyczną, zwłaszcza dla pacjentów lubiących anonimowo wybluzgać swoje stresy, lecz czytując Pana tu i ówdzie myslę,że jako dr potrafi sam Pan sobie pomóc. Może zamiast ścigać przebrzydłą,kłamliwą manipulatorkę Katarynę założy Pan własny blog? Tam będą mogli Pana miło odwiedzać Pana przyjaciele.Kataryna-Pańska wieczna nocna mara chyba tam nie przyjdzie. Spokojnej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
pamiec.leszka i chyba sie doliczy:) 21.09.06, 20:36 im blizej nocy, tym wiecej chetnych do poparcia wniosku PO o samorozwiazanie sejmu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pamiec.leszka Re: i chyba sie doliczy:) 21.09.06, 22:15 cos taka/taki niecierpliwa/y? polityka to subtelna gra - nie uzywa sie w niej torped:) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: i chyba sie doliczy:) 21.09.06, 22:20 Ale bazuje dość często na pamięci? Odpowiedz Link Zgłoś
pamiec.leszka Re: i chyba sie doliczy:) 21.09.06, 22:21 torpeda.wulkaniczna napisał: > Ale bazuje dość często na pamięci? co? kto? Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: i chyba sie doliczy:) 21.09.06, 22:24 Pisał Pan:"Polityka to subtelna gra, nie uzywa się w niej torped":). Ale uzywa się w niej pamięci? Cóż,zbyt niezgrabnie nawiązałem do Pana nika. Odpowiedz Link Zgłoś
pamiec.leszka Re: i chyba sie doliczy:) 21.09.06, 22:28 torpeda.wulkaniczna napisał: > Pisał Pan:"Polityka to subtelna gra, nie uzywa się w niej torped":). > Ale uzywa się w niej pamięci? dobrzy politycy uzywaja w grach politycznych pamieci - Jarus K. zapomnial o tym "narzedziu" ostatnio:) > Cóż,zbyt niezgrabnie nawiązałem do Pana nika. nic nie szkodzi, panie/pni torpedo.wulkaniczna:) p.s. mnie sie wydaje, ze do pana/pani bardziej pasowalby nick. torpeda.podwodna;) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: i chyba sie doliczy:) 21.09.06, 22:38 Może Pan podać nazwiska tych polityków z dobrą pamięcią? Cóż,dzięki mnie dowiedział się Pan,że - choćby wirtualnie - egzystują także torpedy wulkaniczne. Do wyboru miałem jeszcze: radioaktywne dzięcioły i szerszunie wołowe. Ten zlepek słowny zbrojeniowo-geologiczny wykoncypowany przez mojego młodszego syna podobał mi sie najbardziej. A skąd Pana nik? Odpowiedz Link Zgłoś
pamiec.leszka Re: i chyba sie doliczy:) 21.09.06, 23:28 torpeda.wulkaniczna napisał: > Może Pan podać nazwiska tych polityków z dobrą pamięcią? nie moge podac swojego nazwiska:) > Cóż,dzięki mnie dowiedział się Pan,że - choćby wirtualnie - egzystują także > torpedy wulkaniczne. > Do wyboru miałem jeszcze: radioaktywne dzięcioły i szerszunie wołowe. a ten szerszun (brzmi fajnie) to, co to jest? i czy on podwodny czy naziemny? pytam - bo przeciez krowy morskie tez istnieja. > Ten zlepek słowny zbrojeniowo-geologiczny wykoncypowany przez mojego młodszego > syna podobał mi sie najbardziej. madry i dowcipny dzieciak - gratulacje:) > A skąd Pana nik? a z przypadku - grasuje tu na FK pewien leszek, ktoremu pamiec czasem szwankuje i moje posty mialy mu sluzyc pomoca. okazal sie jednak przypadkiem beznadziejnym i juz nie dopisuje sie do jego watkow. nick mi sie jednak spodobal i juz go nie zmieniam. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: i chyba sie doliczy:) 21.09.06, 23:46 Szerszuń wołowy to duża osa na krowie(miał być chyba szerszeń).Jest to więc okaz latający. Dzieciak był mały i wieczorami zlepiał zasłyszane słówka.A że miał wielką ciekawość świata, a ja dużo cierpliwości w odpowiadaniu na najbardziej nieprawdopodobne pytania- stąd takie zlepieńce. Wcześniej egzystowałem krótko jako "chlorek srebra". Srebrzyliśmy lustra, amoniak wyparował, a nik pozostał.A chłopak uważał nazwę za bardzo "alchemoniczną". Odpowiedz Link Zgłoś
pamiec.leszka Re: i chyba sie doliczy:) 21.09.06, 23:52 torpeda.wulkaniczna napisał: > Szerszuń wołowy to duża osa na krowie(miał być chyba szerszeń). Jest to więc > okaz latający. acha - chodzilo wiec chyba o zwierze o nazwie giez:) > Dzieciak był mały i wieczorami zlepiał zasłyszane słówka.A że miał wielką > ciekawość świata, a ja dużo cierpliwości w odpowiadaniu na najbardziej > nieprawdopodobne pytania- stąd takie zlepieńce. i nigdy nie gryzl pan syfonu jak pewna matka opisna przez Tuwima i Slonimskiego;)? moj brat tak kiedys meczyl ojca pytaniami w pekaesie jadacym na dosc dlugiej trasie. ojciec mu cierpliwie odpowiadal, ale pasazer za nimi siedzacy nie wytrzymal i wysiadl wczesniej niz planowal:) > Wcześniej egzystowałem krótko jako "chlorek srebra". Srebrzyliśmy lustra, > amoniak wyparował, a nik pozostał.A chłopak uważał nazwę za > bardzo "alchemoniczną". ten "alchemoniczny" nick pamietam:) dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: i chyba sie doliczy:) 22.09.06, 00:06 Nie,zresztą gdzie tu teraz prawdziwy syfon, z którym biegało się do punktu napełniania (1,50 zł). Czasem byłem zmęczony, ale to miłe zmęczenie, jak w łebku coś tam zostało. Bardzo przepraszam,że tytułuję "Pan", zasugerowałem się "leszkiem",a nie "pamięcią".Może być przecież inaczej, niemęsko. Również dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: i chyba sie doliczy:) 22.09.06, 00:12 Tak,to mógł byc giez bydlęcy, z oczami fasetkowymi w błyskawice, tzw. ślepak - siadający cicho i chlastający głęboko i boleśnie. Ale mały nazwał go szerszuń wołowy, w odróżnieniu od szerszunia lipowego,który - wedle mojej opowieści - jak ciągnął nektar z lipy, to aż jej korzenie skrzypiały.Taką moc ssącą posiadał... Dziś takich szerszuni już nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Tusk liczy głosy rekoma PiSiorow 21.09.06, 20:37 wiadomosci.onet.pl/1406896,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Tusk liczy głosy rekoma PiSiorow 21.09.06, 22:28 rękoma? chyba raczej palcami... Odpowiedz Link Zgłoś