Dodaj do ulubionych

Lepper górą ale dołem

22.09.06, 10:31
Biedne pisiorki nawet nie zauważyły, że Lepper kasując koalicję rozegrał
partię swego życia. Wybronił się od atomizacji i anihilacji. Utrzymał, pomimo
wściekłych ataków ze wszystkich stron swój kapitał polityczny. To on dzisiaj
przerabia PiS na kacze g.ówno w mediach i w świadomości publicznej. Rozmawia
na równych prawach z Tuskiem, salony Moniki są dla niego otwarte.
Uważam, że Leperem należy przestać pogardzać i wyszydzać, niech ci mądrzejsi
i tolerancyjni pozwolą wrócić Jędrusiowi do normalności i zwyczajnej
praworządności. Bez fochów wielkopańskich kaczorów. Niech po prostu będzie.
Obserwuj wątek
    • mgr.imprezio Kim byłby Tusk bez Leppera? 22.09.06, 10:33

• alistair-p Re: Kim byłby Tusk bez Leppera? 22.09.06, 11:01
        mgr.imprezio napisał:

Napewno nie "magistrem ekonomii".
    • scoutek Re: Lepper górą ale dołem 22.09.06, 10:37
      wczoraj u Lisa Lepper zacytowal prezesa czyste dobro, ze "dal szanse panu
      Lepperowi" i powiedzial od siebie, ze to on, Lepper, dal szanse panu
      Kaczynskiemu stworzyc rzad, koalicje i pozwolil rzadzic...
      cos w tym jest... Walesa mial racje, mowiac ze Kaczynscy nie potrafia
      budowac... z nikim i niczego..
      • haen1950 Re: Lepper górą ale dołem 22.09.06, 10:44
        Jędruś ma fantastyczne wyczucie tempa politycznego. Obejrzał węgierski spektakl
        i odciął sie natychmiast od zawodowców kłamstwa i manipulacji.
        Nie wiem, jak będzie się rozwijała ta nędza polskiej polityki. Ale jedno wiem
        na pewno - kaczyńskie zostały same ze swoją koncepcją państwa policyjnego i
        klerykalnego.
    • karol113 Re: Lepper górą ale dołem 22.09.06, 10:39
      No faktyczne niezle jaja. Pomyslmy kto jest rozsadny a kto oszolom wg aktualnych
      nastrojow.

Ja im sie nie poddaje i mysle, ze diagnoze postawili sobie wczoraj wzajemnie
      calkiem niezle :)
    • cookies3 Re: Lepper górą ale dołem 22.09.06, 10:40
      Tak,to prawda. Lepper jest trudnym,bo walącym prosto z mostu politykiem.
      I własnie położył PiS na łopatki,ale i tak wszystkiego o PiS nie powiedział.
      • p.smerf Re: Lepper górą ale dołem 22.09.06, 10:50
        ,ale i tak wszystkiego o PiS nie powiedział.

Ale zaczął. Wspomnienie o "możemy, bo mamy swojego prokuratora generalnego" może
        być ciekawą zapowiedzią.
    • warsawyak Lepper zrobi kaczkę jak Kunika 22.09.06, 10:45
      Kaczor wpuścił Dyzmę do kurnika... to jest Komorowa, a ten już po dobroci się
      wyprosić z tego rautu nie da (a do wyrzucenia go na zbitą twarz trzeba trochę
      krzepy, której kaczkom w udkach brak).
      • haen1950 Re: Lepper zrobi kaczkę jak Kunika 22.09.06, 11:07
        Mnie się wydaje - nie o to chodzi. Jędruś obejrzał te funkcjonowanie dosyć
        podłego rządu z bliska. Zrozumiał, to przecież umawianie się sołtysa z bogatymi
        gospodarzami w celu wygrania wyborów. Kiełbaski, grill, piwwko
        Poza tym: Kaczory naprawdę zamachnęły się na państwową forsę, powielają swoje
        pomysły z Telegrafu i FOZZ na polską skalę. Szykuja nam partyjne banki typu
        SKOK i Springera do ogłupiania publiczności.
        Wkrótce zobaczymy, emigrować z tego mafijnego, rodzinnego interesu, czy
        zostawić tej hołocie dalsze gnębienie kraju. Niewieki wybór mamy.
    • wan4 Re: Lepper górą ale dołem 22.09.06, 11:00
      haen1950 napisał:
      > Biedne pisiorki nawet nie zauważyły, że Lepper kasując koalicję rozegrał
      > partię swego życia. Wybronił się od atomizacji i anihilacji. Utrzymał, pomimo
      > wściekłych ataków ze wszystkich stron swój kapitał polityczny. To on dzisiaj
      > przerabia PiS na kacze g.ówno w mediach i w świadomości publicznej. Rozmawia
      > na równych prawach z Tuskiem, salony Moniki są dla niego otwarte.
      > Uważam, że Leperem należy przestać pogardzać i wyszydzać, niech ci mądrzejsi
      > i tolerancyjni pozwolą wrócić Jędrusiowi do normalności i zwyczajnej
      > praworządności. Bez fochów wielkopańskich kaczorów. Niech po prostu będzie.

Dokładnie Haen, podobnie uważam.
      W starciu Kaczyński - Lepper wyszlo, kto z nich jest inteligentny (gentycznie:)
      a komu się tylko zdaje. Lepper popełnił sporo grzechów wobec Wolnej Polski ale
      są to lekkie grzeszki człowieka, który przeżył wpadke w pętle długów na
      początku. Jako człowiek niewykształcony nie musiał rozumieć, co się stało i
      dlaczego, za wszystko obwiniał Balcerowicza.

Kaczyńscy biorą udział we wszystkich rozpierduchach w _wolnej_ Polsce z zimną
      krwią dla władzy i tylko dla władzy. Robiąc nawet krótkie zestawienie tych
      dwóch postaci nie mam wątpliwości, kto tu jest zimnym wyrafinowanym warchołem a
      kto gorącym emocjonalnie chłopem ale niepozbawionym swojego rozumu i dobrej
      woli. Warto tu przypomnieć, że w sejmie podczas debaty z Balcerowiczem jako
      marszałek nie wykorzystywał swojej chwilowej przewagi i nie usiłował pastwić
      się nad swoim "życiowym wrogiem". Kaczyński gdy tylko wyczuje swoją przewage
      zwyczajnie "kopie leżącego"
      • wartburg4 a więc wynika z tego, że kartoffel głupszy od 22.09.06, 11:11
        leppera. Pocieszająca sugestia. Chyba wreszcie będę mógł się wyspać.

wan4 napisał:

> Dokładnie Haen, podobnie uważam.
        > W starciu Kaczyński - Lepper wyszlo, kto z nich jest inteligentny
        (gentycznie:)
        >
        > a komu się tylko zdaje. Lepper popełnił sporo grzechów wobec Wolnej Polski
        ale
        > są to lekkie grzeszki człowieka, który przeżył wpadke w pętle długów na
        > początku. Jako człowiek niewykształcony nie musiał rozumieć, co się stało i
        > dlaczego, za wszystko obwiniał Balcerowicza.
        >
        > Kaczyńscy biorą udział we wszystkich rozpierduchach w _wolnej_ Polsce z zimną
        > krwią dla władzy i tylko dla władzy. Robiąc nawet krótkie zestawienie tych
        > dwóch postaci nie mam wątpliwości, kto tu jest zimnym wyrafinowanym warchołem
        a
        >
        > kto gorącym emocjonalnie chłopem ale niepozbawionym swojego rozumu i dobrej
        > woli. Warto tu przypomnieć, że w sejmie podczas debaty z Balcerowiczem jako
        > marszałek nie wykorzystywał swojej chwilowej przewagi i nie usiłował pastwić
        > się nad swoim "życiowym wrogiem". Kaczyński gdy tylko wyczuje swoją przewage
        > zwyczajnie "kopie leżącego"
        >
        >
        • haen1950 Re: a więc wynika z tego, że kartoffel głupszy o 22.09.06, 11:26
          W przeciwieństwie do wielu, uważam Jedrusia za normalnego faceta. Po prostu
          zdrzenie się z tym prymityzwem politycznym okazało się ponad normę dla faceta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka