marcus_crassus 01.10.06, 22:50 mam pytanie - jesli tego nie ujawniaja to czym sie podniecali 30 wrzesnia. a moze nasze wzory uczciwosci poszly na jakis kompromis z ukladem? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idiotyzmy-kacze Nie wiesz dlaczego się tak podniecali ? 01.10.06, 22:55 Żeby afera taśmowa zeszła na drugi plan. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus afera tasmowa to by byla jakby Beger 01.10.06, 22:57 brutalnie zgwalcila mojzesowicza. dupa nie afera. a sprawa WSI straszy sie od dawna. i co? I g...o! Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Nawet Pospieszalski w swoim dzisiejszym programie 01.10.06, 23:08 powiedział, że jego brat jak zobaczył te taśmy to poczuł obrzydzenie i zaczął wstydzić się, że głosował na PiS. Na tym forum spora część propisowych nicków to wynajęci klakierzy, którzy nigdy nie napiszą że zmienili zdanie o PiSie bo nie za to im płacą. Dlatego też możesz odnieść wrażenie że wyborców PiSu to nie ruszyło. Ale to bardzo mylne wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: afera tasmowa to by byla jakby Beger 01.10.06, 23:10 marcus_crassus napisał: > brutalnie zgwalcila mojzesowicza. > > dupa nie afera. a sprawa WSI straszy sie od dawna. i co? I g...o! no..jednak afera, bo okazało się ,że moralność nia taka jak opisywana a z WSI zgadzam się w 100 %. Wiedzieli ,że nie da się ujawnić, a mimo to podgrzewali atmosferę.Pewnie o to im chodzi. A. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ze PiS nie jest swiety to ja wiem od dawna 01.10.06, 23:12 jesli to bylo sednem calej afery to dziwi mnie jednak ze wszyscy uwierzyli w cnotliwosc PiS. od zeszlorocznej kampanii widac ze PiS gra ostro, brutalnie, fauluje i z dobrymi obyczajami ma to malo wspolnego. zastanawia mnie w takim razie czemu ludzie PiS krytykuja - jesli dopiero teraz zorientowali sie ze chlopaki to nie legion sw franciszka z asyzu Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: ze PiS nie jest swiety to ja wiem od dawna 01.10.06, 23:37 do tej pory krytyka PiSu i prawda o tej formacji nie docierała do świadomości przeciętnego wyborcy. PiSowcy w miarę sprawnie wciskali ludziom kit jakoby atak łże-mediów spowodowany był ich powiązaniami z Układem. Jednak tym razem wyborcy na własne oczy zobaczyli jaki jest PiS. I poczuli się od roku okłamywani. Dlatego im dłużej ta afera będzie wałkowana (a będzie) i im więcej ludzi obejrzy te taśmy tym poparcie dla PiSu bardziej spadnie. Już nawet pomijając sam fakt "pozyskiwania" Beger to dochodzi otoczka "kulturowa" obecna w rozmowie z Mojzesowiczem. Cały ten cynizm i wulgarność. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: raport macierewicza 01.10.06, 22:57 marcus_crassus napisał: > mam pytanie - jesli tego nie ujawniaja to czym sie podniecali 30 wrzesnia. Właśnie o tym samym pomyślałem. Tyle szumu o nic. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Re: raport macierewicza 01.10.06, 22:59 Kto Ci zrobił wodę z mózgu???? Raport jest dopiero tworzony. Zgodnie ustawą, raport z likwidacji, likwidator składa do 30 października. A prawdopodobnie będzie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: raport macierewicza 01.10.06, 23:01 fakty - rozwiązano WSI, zweryfkowano, powstaly nowe służby, w zw. z wykrytymi przestępstwami zostaną podjęte właściwe działania. I to wszystko. A czego ocze kiwano ? Aluzji ? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: raport macierewicza 01.10.06, 23:05 maureen2 napisała: > fakty - rozwiązano WSI, zweryfkowano, powstaly nowe służby, w zw. z wykrytymi > przestępstwami zostaną podjęte właściwe działania. I to wszystko. A czego ocze > kiwano ? Macierewicz zapowiadał wybuch szamba. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: raport macierewicza 01.10.06, 23:08 a nie miało to byc przypadkiem epokowe wydarzenie w dziejach ludzkości ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus z duzej chmury maly deszcz 01.10.06, 23:08 nie spodziewam sie jakis rewelacji. chyba ze rzeczywiscie uznac ze emisja tej ukrytej kamery to bylo cos na ksztalt straszaka - nie ujawniajce pewnych rzeczy bo my ujawnimy pewne rzeczy. nawet zreszta jesli nie - mam wrazenie ze jak w koncu raport okaze sie wielka nuda taka wersja powstanie i bedzie zyla przez nastepne 14 lat Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: z duzej chmury maly deszcz 01.10.06, 23:14 marcus_crassus napisał: > nie spodziewam sie jakis rewelacji. chyba ze rzeczywiscie uznac ze emisja tej u > krytej kamery to bylo cos na ksztalt straszaka - nie ujawniajce pewnych rzeczy > bo my ujawnimy pewne rzeczy. > > nawet zreszta jesli nie - mam wrazenie ze jak w koncu raport okaze sie wielka n > uda taka wersja powstanie i bedzie zyla przez nastepne 14 lat Gdbyby rząd upadł albo podał się do dymisji byłaby to kolejna legenda, podobna do tej o najlepszym rządzie w historii Polski, który stworzył Bezruch Odbudowy Polski. Rząd nie upadł i okazało się, że zamiast armatniego wystrzału mamy strzał z korkowca. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: raport macierewicza 01.10.06, 23:03 > mam pytanie - jesli tego nie ujawniaja to czym sie podniecali 30 wrzesnia. Ty mi lepiej powiedz, czym sie podniecali poslowie opozycji, ktorzy sie domagali upublicznienia nazwisk osob i nazw firm i organizacji, wystepujacych w raporcie Macierewicza, kiedy to nie jest mozliwe na gruncie obowiazujacego prawa? Opcje sa dwie, albo robili to zupelnie swiadomie, sadzac, ze nikt sie nie zorientuje, ze robia opinie publiczna w bambusa, albo sa dyletantami. Nie wiem co jest gorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: raport macierewicza 01.10.06, 23:11 To wszystko to jedna wielka manipulacja i podsycanie nienawiści, w której Macierewicz and co liczą na to, że przez ten raport opozycja się nie zjednoczy. Z drugiej strony jest to też bicz na opozycję, żeby się bała przed wyborami samorządowymi. Myślę, że termin sporządzenia raportu też nie został wybrany przypadkowo, na niecałe dwa tygodnie przed wyborami samorządowymi. Odpowiedz Link Zgłoś