jul_jul Re: Slownik elity IV RP wydanie I 03.10.06, 09:02 Tam gdzie jest błękitne, widzi niebieskie, tam gdzie jest różowe, widzi czerwone. Widzi w zasadzie słusznie, ale przejaskrawia. /Prezydent o Macierewiczu/ Nie mam żadnych zahamowań /Macierewicz/ inteligentne i sprytne półdiabły /Dorn/ Zarządziłem "casting" na nowych ludzi pracujących dla rządu. Starymi kadrami wiele zrobić się nie da /premier Kaczynski/ przyzwyczaiłem się do bycia Kaczorem /prezydent/ Proszę zaniechać tej metody, aby za wszelką cenę znajdować sposób atakowania. Może kiedyś przyjść taki dzień, że będą tego bardzo poważne konsekwencje /JKdo DT/ nie sądzę, żeby mój brat był człowiekiem szczególnie pazernym na władzę. I to samo mnie dotyczy. /prezydent/ Nie jestem prezydentem, mimo że może jestem podobny /J.Kaczyński/ O powodzenie koalicji się nie modliłem /J.Kaczyński/ Mam takie okresy, kiedy nie piję w ogóle, ale nie ukrywam, że lubię alkohol /J.Kaczyński/ Jeśli my wygramy, to oczywiście my będziemy mieli premiera. Pytanie tylko, czy ja nim będę, czy to nie będzie dla społeczeństwa trudne do zaakceptowania. Dwóch podobnych do siebie facetów o tym samym nazwisku i tej samej dacie urodzenia. /J.Kaczyński/ Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Slownik elity IV RP wydanie I 03.10.06, 09:08 Semantyczne nadużycie Tam stało ZOMO UKŁAD Szara sieć Łże-elity Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Precz z preczem! 03.10.06, 10:22 To nie wprost z Naszych Przywodcow, ale i tak pasuje. Pamietacie to? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Slownik elity IV RP wydanie I 03.10.06, 23:18 "Brak dowodow jest najlepsza przeslanka, ze takie dowody istnieja.: Jacek Kurski Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Najnowsze - Kur.ski w Teraz My:) 04.10.06, 02:37 "Brak dowodów to najlepsza przesłanka do tego, że dowody się znajdą" Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Najnowsze - Kur.ski w Teraz My:) 04.10.06, 02:38 iza.bella.iza napisała: > "Brak dowodów to najlepsza przesłanka do tego, że dowody się znajdą" i jeszcze "publiczność jest nieobiektywna" :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
husyta Kiedy czołgi rozjeżdżały Solidarność 04.10.06, 13:40 iza.bella.iza napisała: > iza.bella.iza napisała: > > > "Brak dowodów to najlepsza przesłanka do tego, że dowody się znajdą" > > i jeszcze "publiczność jest nieobiektywna" > > :))))))) To piersze, to typowa logika jezuitów; Jeśli coś czemuś nie przeczy (brak dowodów), to prawdopodobnie potwierdza ) dowody się znajdą) ... I jeszcze jeden slogan: Kiedy czołgi rozjeżdżały Solidarność Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Najnowsze - Kur.ski w Teraz My:) 04.10.06, 15:46 iza.bella.iza napisała: > iza.bella.iza napisała: > > > "Brak dowodów to najlepsza przesłanka do tego, że dowody się znajdą" > > i jeszcze "publiczność jest nieobiektywna" > > :))))))) rząd powinien wybrać sobie inny naród, napisał Brecht w 1953... Uwaga do dzisiaj aktualna. Bo ten naród tego rządu najwyraźniej nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Najnowsze - Kur.ski w Teraz My:) 09.12.08, 14:08 :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ksenos Re: Slownik elity IV RP wydanie I 04.10.06, 14:10 a co to znaczy ??? wystarczyło zobaczyć tą wsze wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
ksenos Re: Slownik elity IV RP wydanie I 04.10.06, 14:11 ksenos napisał: > a co to znaczy ??? wystarczyło zobaczyć tą wsze wczoraj wsze,a nie wesz-bo obrażam stworzonko Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Slownik elity IV RP wydanie I 04.10.06, 14:16 ksenos napisał: > ksenos napisał: > > > a co to znaczy ??? wystarczyło zobaczyć tą wsze wczoraj > wsze,a nie wesz-bo obrażam stworzonko tę wszę:)))) albo może tego wszę? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Slownik elity IV RP wydanie I 05.10.06, 20:47 CBA - antykorupcyjny aniol stroz rzadzacych. www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=3049 Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Slownik elity IV RP wydanie I 08.10.06, 14:42 dzisiaj podjęłem decyzję o wyrzucenie Andrzeja Leppera z rządu Odpowiedz Link Zgłoś
ksenos Re: Slownik elity IV RP wydanie I 09.10.06, 23:49 a teraz podejmuje trudna decyzje o przyjeciu go z powrotem.co tam własne słowa- to warcholstwo.WŁADZA SIE LICZY Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Slownik elity IV RP wydanie I Kocur ! 10.10.06, 00:35 Siedzi kocur skastrowany na przypiecku, już o żonie mu nie myśleć ni o dziecku, Rozrabiają inne koty, Ale jemu brak ciągoty, bardziej mleko pachnie mu i dorsz po grecku. Siedzi kocur skastrowany, fajkę pali, Na przebytą operację się nie żali: - To nie taki znów mankament Żeby aż podnosić lament, Oby tylko smaczny obiad mi podali! Siedzi kocur skastrowany na posadzie, Tłuszcz mu rośnie na podbrzuszu i na zadzie, Czyści futro, wącha kwiaty I układa referaty Które jutro ma wygłosić na naradzie. Siedzi kocur skastrowany w swojej willi, Już się taki na kociaki nie wysili, Już nie będzie łowił myszy W gronie innych towarzyszy I wogóle już się z niczym nie wychyli. Siedzi kocur skastrowany wśród foteli, Myśli sobie: - Lepiej że mi usunęli, Zawsze miałem z tym ambaras, A tu taki spokój naraz, Tam wycięli, a tu - medal mi przypięli! Siedzi kocur skastrowany w swojej chacie A satyryk zblatowany na etacie, Jeden mruczy dyrdymały, Drugi płodzi takie chały Jakie państwo właśnie teraz tu czytacie. A.Waligórski Podobieństwa i skojarzenia przypadkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Slownik elity IV RP wydanie I 10.10.06, 07:41 prezentowałem postawę abolicyjno-amnezyjną (Kaczyński o Rokicie) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj "siłom Polaków jest jedność" Jarosław K (fonetyczn 10.10.06, 07:45 'I ci którzy kłamiom, tego faktu nie zmieniom"-Jk przemówienie pod PKIN Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Bestry: przytuliło się dziecko, pogłaskało 30.10.06, 18:48 "Przytuliło się dziecko, posadziło na kolanach, pogłaskało" I dalej: "..dziennikarze dali się "naiwnie wmanewrować w fałszywe źródła informacji". Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Re: Slownik elity IV RP wydanie I 30.10.06, 18:56 jestem głęboko przekonany ... że białe jest czarne, a czarne jest białe ...! - głeboko przekonany! Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Slownik elity IV RP wydanie I 02.11.06, 20:00 ambasador języka hiszpańskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd remier: Będą "przeglądy" wszystkich szkół 02.11.06, 20:09 Czy przewidziano jakies nagrody? Odpowiedz Link Zgłoś
rewolucja_moralna Re: Slownik elity IV RP wydanie I 10.11.06, 20:58 "winę za Corhydron ponosi IIIRP" Odpowiedz Link Zgłoś
rewolucja_moralna Re: Slownik elity IV RP wydanie I 10.11.06, 21:25 "Rośnie nam nowa elita" powiedział pan Jaworski kandydat na prezydenta Gdańska po uzyskaniu 6% głosów (słownie:sześć) w prawyborach w gdańskich liceach. Pan kandydat jest protegowanym niejakiego Kur.skiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rewolucja_moralna Re: Slownik elity IV RP wydanie I 10.11.06, 21:27 rewolucja_moralna napisała: > "Rośnie nam nowa elita" powiedział pan Jaworski kandydat na prezydenta Gdańska > po uzyskaniu 6% głosów (słownie:sześć) w prawyborach w gdańskich liceach. > Pan kandydat jest protegowanym niejakiego Kur.skiego. Oczywiście pan Jaworski to kandydat pisuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n Re: Slownik elity IV RP wydanie I 10.11.06, 21:29 pl.wikipedia.org/wiki/IV_RP aksamitne kapelusze bure suki (Ludwik Dorn o dziennikarzach) cieniasy (udawane przejęzyczenie Marcinkiewicza o gabinecie cieni) kaczyzm [1] [2] katolicyzm toruński [3] koalicja strachu [4] kryptokomuna lumpenliberalizm [5] [6] łże-elita III Rzeczypospolitej [7] moherowe berety [8] moherowa koalicja przestępczy czworokąt (czworokąt) [9] stabilizatory stolik (stolik brydżowy) [10] UBekistan (o Polsce przed "odnową moralną" służb specjalnych przez Antoniego Macierewicza) układ [11] [12] porównanie do Andrzeja Leppera [13] imposybilizm (niemożność we wprowadzaniu prawa korzystnego dla politycznych elit rządzących krajem) wykształciuchy (Ludwik Dorn o niektórych osobach z wyższym wykształceniem Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_xx Re: Slownik elity IV RP wydanie I 28.11.06, 22:41 "Oczywista oczywistość" - zwrot chętnie używany przez wodzów rewolucji, oznacza coś kontrowersyjnego co każdy musi zaakceptować bo wodzowie tak chcą Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Slownik elity IV RP, moje ulubione cytaty 29.11.06, 01:29 "...zarzuty, że ofiary inwigilacji, a w szczególności bracia Kaczyńscy, miały coś wspólnego z FOZZ, Art-B czy tzw. aferą Telegrafu. Od początku do końca są to kłamstwa wymyślone przez służby"., /Lech Kaczyński, Dziennik 19.10.2006r/ "Twierdzenie, że prezes PiS mówi nieprawdę, jest pomówieniem" /Przemysław Edgar G./ --- "Aj sink ałer gówerment haw a big i gud notowania in sondaże, aj sink." /poseł Łukasz Zbonikowski PiS/ --- "Jest jeszcze kwestia kolejnych zmian i te zmiany idą tutaj w aspekcie zmian" /Przemysław Edgar G./ --- "budowa 3 milionów mieszkań w najbliższym czasie nie jest nierealna. Można to zrobić, a jedyną taką realną przeszkodą, nie do przełamania, jest niechęć obywateli do zakupywania mieszkań." /J.K./ --- "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'˝. I dalej czytamy: ˝To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów". /J.K./ --- "Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię"./J.K./ Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Kwa, kwa to jest kłamliwy atak szkła kontaktowego 29.11.06, 04:51 A opozycja karygodnie przeszkadza rządowi zmieniać Polskę na lepsze! Ale my ją i tak zmienimy! IV Rzeczpospolita musi być, bo jak nie to zostanie III-cia i corhydron! No! Odpowiedz Link Zgłoś
kabotyna.kabotyna Niedoceniani Herosi IV Rzeszy 01.12.06, 19:28 galba leszab smok asieńka kataryna t-800 ab_extra nowytor ...i cała plejada dwucyfrowych Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja Niedoceniani Herosi IV Rzeszy? a JA? 01.12.06, 19:32 > galba > leszab > smok > asieńka > kataryna > t-800 > ab_extra > nowytor > ...i cała plejada dwucyfrowych Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja A Jy niby czym się zasłużyłam? Ja zPiS !!!!! 02.12.06, 12:10 kabotyna.kabotyna napisała: > Udowodnij! Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja A Jy niby czym się zasłużyłam? Ja zPiS !!!!! 07.12.06, 22:12 Edgar Perą! Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Slownik elity IV RP wydanie I 02.12.06, 12:18 cieniasy nauzycie semantyczne Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja Seks w samoobronie?! 04.12.06, 03:18 www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3770674.html Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja wykształCIOŁEK z Piaseczna 06.12.06, 20:56 "..bród, bród, bród i jeszcze raz bród wśród studentów..." Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Oksytocyna 06.12.06, 22:20 Oksytocyna - w IV RP srodek aborcyjno/antykoncepcyjny podawany pacjentce przez weterynarza. Odpowiedz Link Zgłoś