Dodaj do ulubionych

Nie wywołuj Michnika z lasu

17.10.06, 13:06
Tak się zastanawiam co tak cicho. A przecież to chyba dzisiaj 60 rocznica
urodzin jedynego prawowitego depozytariusza etosu i honoru na obszar Polski,
nieomylnego w sądach i niezachwianego w pogladach, słowem prześwietnego
nadredaktora Gazety Wyborczej- Adama Michnika?

Podejrzewam, że z uwagi na prywatny charakter jubileuszu, uroczystości mają
skromny, bardzo familijny charakter, najbliżsa rodzina i przyjaciele, z
ludżmi honoru na czele.
Obserwuj wątek
    • joli_cyc Re: Nie wywołuj Michnika z lasu 17.10.06, 13:13
      To on juz wrocil z tej "zagranicy"? Myslalem, ze tegoroczne obchody odbeda sie
      w cieniu palm w Ein Gedi
    • biedronka24 wobec tego nierydzykowe zyczenia 17.10.06, 13:51
      Herr Waage ist der stets aufmerksame und charmante Kavalier, der noch über
      perfekte bis geschliffene Umgangsformen verfügt und Komplimente machen kann wie
      kaum ein zweiter. Da ist das vermeintlich schwache Geschlecht natürlich schnell
      Feuer und Flamme, zumal dieser Gentleman auf ein gepflegtes und elegantes
      Äußeres ebenso großen Wert legt, wie die weiblichen Vertreter dieses
      liebenswürdigen Luftzeichens. Und Gleiches erwartet er selbstverständlich auch
      von seiner Herzensdame. Kommt sie im "Öko-Look" daher, bekommt Herr Waage keine
      weichen Knie, sondern eine Krise... Woran es diesem galanten Verführer hingegen
      mangelt ist Entschlußkraft. Es kann recht lange dauern, bis er eine Herzenswahl
      fürs Leben trifft. Im Zweifelsfall wird seine Auserwählte wohl zielstrebig
      nachhelfen. Außerdem sollte die Partnerin des Waage-Mannes Großzügigkeit und
      Toleranz walten lassen: denn dieser Charmeur hat nun einmal eine Schwäche für
      schöne Frauen (nicht nur für die eigene) und läßt deshalb gern seine Blicke
      kreisen. Meistens beschränkt er sich zum Glück nur auf Blicke und bekommt
      dadurch guten Appetit auf das, was ihn zuhause erwartet. Auch in den
      alltäglichen Dingen des Lebens kann Herr Waage gewisse Schwierigkeiten haben,
      konkrete Standpunkte zu vertreten oder zu behaupten. Es ist daher von Vorteil,
      wenn seine Eva häufiger mal die Initiative ergreift und Entscheidungen trifft.
      Sie sollte dabei natürlich möglichst unauffällig und diplomatisch handeln, damit
      dieser "schmucke Mann" nicht etwa in seiner männlichen Autorität verletzt wird.
      Wie auch immer. Herr Waage ist jedenfalls eine ansehnliche Persönlichkeit, mit
      der man das Leben und die Liebe genießen kann.
      • biedronka24 ale das Leben und die Liebe mit moze tylko 17.10.06, 13:52
        der Man genissen -
        czy ktos ma jeszcze jakies pytania? :)))))))
        • biedronka24 wszystkim innym panom wagom 17.10.06, 13:54
          radze jednak nie przywiazywac zbytniej wagi do planet :))))))
          • kura56 Re: wszystkim innym panom wagom 17.10.06, 14:10
            nie znam niemieckiego, więc nic nie zrozumiałam z twego postu.Domyślam się
            tylko,ze było astrologicznie. Jako we własnej osobie, waga, mam tylko
            nadzieję,że nie wszystkie wagi to świnie. Tak jak wszystkie Ryśki to fajne chłopaki.
            Pozdrawiam.Kura spod znaku wagi
            • biedronka24 ja znam ryski ktore nie wierza w astrologie 17.10.06, 14:49
              i chyba dobrze im z tym...
              Dlatego sobie pozwolilam niniejszym bo nie podejrzewam by sie mogly wyrocznia
              przejmowac ;).
              Ale Michnik to inna historia.... Na dodatek faktycznie to niebywaly charmeur....
              czyli urokliwiec.....
              Szczegolnie kochaja sie w nim panie i panowie agentki. Ale napisano ze nie
              powinny dumy urazac...

Pozdrawiam wobec tego kury lubiace ryskow i urodzone jesiennym czasem :))))).
              I dzieki sliczne za wazna uwage do moje pamieci:))))))))))))))))))))

A z astrologia jest tak ze sprawdza sie glownie jak sie w nia wierzy :)))))
              • losiu4 Re: ja znam ryski ktore nie wierza w astrologie 17.10.06, 15:13
                AM był bi?!?!

Pozdrawiam

Losiu
                • dziura.nieozonowa Re: ja znam ryski ktore nie wierza w astrologie 17.10.06, 15:15
                  losiu4 napisał:

> AM był bi?!?!

Pod względem poglądów to nawet multi. Do tego elastyczny jak latex.

• biedronka24 no i pani o wygladzie Eko niejaka Dunin 17.10.06, 15:32
                    w koncu u niego ten kryzys spowodowala...
                    Wszystko sie zgadza :))))))))
                • biedronka24 takich danych nie mam 17.10.06, 15:25
                  i raczej nie zbieram. To raczej zart z Pytii- Wisnika we wlasnej osobie ktora wg
                  przepowiedni powinna byc szarmerem o psychice i wrazliwosci klejnotu.
                  Jak znam wiele wag i wagow to ten wyjatkowo pasuje :))))).
                  Dzieki losiu ze jestes. Bardzo cenie twoje uwagi - jak i kury zreszta :)))))

Trzymajcie sie cieplo i uciekam bo mialam byc jak pszczolka a jestem jak
                  biedronka z przejedzeniem :)))))
              • kura56 Re: ja znam ryski ktore nie wierza w astrologie 17.10.06, 15:36
                A ja nie mam nic do astrologii. Ja tylko w życiu poznałam tak może ze 3 języki
                obce, ale żaden z nich nie był niemiecki,no i mam z tego powodu kompleksy.
                Poważnie.Jest coś takiego,że ja tego języka nawet nie słyszę,tzn. nie widzę
                granicy poszczególnych wyrazów. Ale wracając do Michnika, to mogłabyś napisać w
                skrócie po polsku co wynika z jego prognoz, bo z tego co mówią "na mieście" nie
                wygląda to najlepiej.
                • dziura.nieozonowa prequel Gudzowatego 17.10.06, 16:01
                  kura56 napisała:

> A ja nie mam nic do astrologii. Ja tylko w życiu poznałam tak może ze 3
                  języki
                  > obce, ale żaden z nich nie był niemiecki,no i mam z tego powodu kompleksy.
                  > Poważnie.Jest coś takiego,że ja tego języka nawet nie słyszę,tzn. nie widzę
                  > granicy poszczególnych wyrazów. Ale wracając do Michnika, to mogłabyś napisać
                  w
                  > skrócie po polsku co wynika z jego prognoz, bo z tego co mówią "na mieście"
                  nie
                  > wygląda to najlepiej.

Prognozy dla Michnika sa fatalne. Taśmy Gudzowatego to wierzchołek góry
                  lodowej. Michnik zwiał jakieś rok temu zdążywszy jedynie zamieścić ostrzeżenie
                  przed ujawnieniem taśm pochodzących z czasów komuny. Scenariusz będzie taki,
                  że "słabe" tasmy Gudzowatego mają jedynie uruchomić sforę szcekajacych w
                  obronie czci nadredaktora. A kiedy ta hucznie odszczeka już swoje (i AM)
                  moralne zwycięstwo wtedy wypłyną taśmy z czasów KOR-u i Solidarności.
                • biedronka24 Re: ja znam ryski ktore nie wierza w astrologie 17.10.06, 16:07
                  Nie czytuje Michnika i nie mam pojecia wobec tego co z jego prognoz wynika.
                  To bardzo krotko.
                  Interesuje mnie swiat poza Michnikiem -.czyli swiat gospodarki naszego kraju a
                  on ma sie dobrze. Dobrze dla wszystkich jego obywateli.
                  A jesli bedziemy miec ociupinke szczescia i pare niezaduszonych stworow zaspi to
                  bedzie jeszcze lepiej :))))).
                  Co do niemieckiego to Niemcy robia swoje i w interesach na krotka mete. Beda
                  wprowadzac Rosjan gospodarczo do Europy jakby juz wczesniej tego nie zrobili.
                  Niech wprowadzaja. Jesli sadza ze beda mieli z tego pewnosc w sprawie gazu to
                  pewno zmarzna jak Hitler wtedy gdy sie ze Stalinem poklocil ;). Jedno jest pewne
                  - nas sluchac nie beda bo jestesmy dla nich tylko mutacja Rosjan ktora nie chce
                  tatusia - nowego cara Putina....
                  Poza tym w Niemczech slychac tylko na razie o dzieciach w beczkach po kapuscie i
                  tp itd, o biedzie, bezrobociu i o tym ze sie udalo w Europie z deficytem
                  budzetowym tylko ze fakt iz to dzieki pilce noznej jest drobnym drukiem w kaciku :)
                  Ale w nauke inwestuja. I panstwowo i przemyslowo. Nadal stac ich na to. Choc
                  przewaznie nie swoimi ludzmi.
                  No i nie ma tu tak ze wiekszosc lekarzy dla Higher class tak jak w UK to
                  Polacy:). Tutejsi emigranci to nieczesto ludzie z takimi perspektywami jak
                  lekarz czy naukowiec. Jesli chodzi o nauke to troche szkoda bo poza Stanami i
                  moze Skandynawia czy Japonia nikt nie ma takiego zaplecza technicznego jak
                  Niemcy. Izrael np z wymian naukowych korzysta. A po spotkaniach widac ze sa
                  mocno przejeci tym co robia Polacy i byle nie trafialo na zasiedzialych
                  profesorkow z tych co bezbolesnie przeszli etap transformacji nic nie tracac a
                  duzo zyskujac i z tych co o finanse i granty martwic sie nie musza- kontakty
                  beda dobre- bo juz jest lepiej.
                  ----------------
                  A o michniku gdzie byl, co prorokuje nie mam pojecia. Nie wiem tez czy to wogole
                  kogokolwiek interesuje :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka