jo.jo1 31.10.06, 15:33 jeżeli uda mu się ujarzmić młodocianych bandytów to ma sznsę przejść do historri jako najlepszy min Edukacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smok62 Już jest najlepszy :) 31.10.06, 17:34 Nie przepadam za nim -ale to on wyrwał szkołę z rąk tolerantów. Jeszcze trochę i ZNP będą należeć tylko nauczyciele szkół specjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: Już jest najlepszy :) 31.10.06, 17:40 Tez go nie cierpiałem ,ale to co chce zrobic wzbudza nie tylko moj podziw! Brawo Gertych ,za twazr młodocianych bandytów. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Już jest najlepszy :) 31.10.06, 18:27 smok62 napisała: > Nie przepadam za nim -ale to on wyrwał szkołę z rąk tolerantów. I dlatego za Giertych auczniowie nie są tolerancyjni, biją i gwałcą? Odpowiedz Link Zgłoś
coprawda czy szkoliłaś kiedyś psa ? 31.10.06, 18:36 bo jak pozwolisz mu na wszysko to pies zgłupieje Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Giertych traktuje ludzi jak psy 31.10.06, 19:19 swoją MW tresuje do rozprawiania się z wrogiem. Nie pozwalać na wszystko nie oznacza oddawać w ręce naziola. Odpowiedz Link Zgłoś
coprawda Re: Giertych traktuje ludzi jak psy 31.10.06, 19:26 o ! a jak ty trktujesz psy ? kopiesz je znieważasz .. proszę opisz. odsłoń tę cimeną tajemnicę. Albo przyznaj że ulegasz bezmyślnym stereotypom. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada znieważać psy? 31.10.06, 19:39 nie psy się tresuje, szczuje, a przede wszystkim traktuje się je z góry - jest się ich panem. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Giertych najlepszym min Edukacji w historii? 31.10.06, 17:54 w krótkiej historii lpr. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Giertych najlepszym min Edukacji w historii? 31.10.06, 18:19 jo.jo1 napisała: > jeżeli uda mu się ujarzmić młodocianych bandytów to ma sznsę przejść do > historri jako najlepszy min Edukacji Masz rację, jego sława rozeszła sie juz po całym swiecie. serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34133,3705421.html Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: Giertych najlepszym min Edukacji w historii? 31.10.06, 18:25 On przejdzie do historii jako ten, ktory sprawil, ze prawo zadzialalo wstecz i po egzaminie zostaly zmienione zasady jego zdawania. Nic chlubnego. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Giertych to populistyczna MENda 31.10.06, 18:27 rozporządzenie maturalne już przynosi wiele złego Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: Giertych to populistyczna MENda 31.10.06, 18:41 Jeśli on jest mendom to ty palancie jestes zwykłą świnią Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Giertych to populistyczna MENda 31.10.06, 18:57 menda to on nie jest.ja bym powiedział cieńki ciulek. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Giertych to populistyczna MENda 31.10.06, 18:58 promotor faszystów zawsze będzie mendą :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Giertych to populistyczna MENda 31.10.06, 18:59 elfhelm napisał: > promotor faszystów zawsze będzie mendą :) NAZIstów, elfhelmie... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_log Giertych to populistyczna MENda? 31.10.06, 18:45 Nieładnie określasz najwyższego w historii IV RP <a href="http://krotki.pl/11C5.">MEN-a</a> P. E..;P Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_log uups!..Giertych to populistyczna MENda? 31.10.06, 18:50 Nieładnie określasz najwyższego w historii IV RP <a MEN da P. E..;P Odpowiedz Link Zgłoś
moly8 Re: Giertych najlepszym min Edukacji w historii? 31.10.06, 18:32 nie powinniśmy tworzyć specjalnych szkół dla "trudnych dzieci" tylko od razu zatłuc tę "biedną młodzież, w świecie pełnym przemocy... itp itd". już wolę żeby moje podatki poszły na rządowe bryki niż na przyszły element. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Giertych najlepszym min Edukacji w historii? 31.10.06, 18:56 jako najwiekszego ciemniaka? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada pewnie mu się nie uda (patrz MW bandycka) 31.10.06, 18:33 raczej zaszkodzi. Ale ciemnemu ludowi się przypodoba Odpowiedz Link Zgłoś
coprawda Re: pewnie mu się nie uda (patrz MW bandycka) 31.10.06, 18:37 pandada napisał: > raczej zaszkodzi. Ale ciemnemu ludowi się przypodoba a jaki masz kolor oczu ? Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Giertych najlepszym palkarzem w historii? 31.10.06, 18:34 polskie pojecie o reformie edukacji. hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A w Gdańsku nie chcą NAZIGiertycha... 31.10.06, 18:37 wiadomosci.o2.pl/?s=261&t=289492 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_log Giertych najlepszym wychowawcą dziatwy w historii? 31.10.06, 18:40 Dziatwa Pana Romana jo.jo1 napisała: > jeżeli uda mu się ujarzmić młodocianych bandytów to .. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Giertych najlepszym min Edukacji w historii IVRP. 31.10.06, 18:51 Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj jest najlepszym inaczej 31.10.06, 19:00 czyli jeszce bardziej lepszym niz normalnie. Gdyby jeszce nie odziedziczył po ojcy tego słynnego kopnięcia w głowę przez konia, to by Ci był dopiero minister „każdy c h u j ma swój strój”-Marek Nowakowski” „ Odpowiedz Link Zgłoś
patryot Re: Giertych najlepszym min Edukacji w historii? 31.10.06, 21:49 -------------------------------------------------------------------------------- Polski wicepremier i minister edukacji Roman Giertych, jak pisze Associated Press, unikany przez Izrael i przywódców żydowskich, w wypowiedzi dla tej agencji odrzucił oskarżenia, jakoby jego Liga Polskich Rodzin była antysemicka. Giertych powiedział, że jako minister edukacji czyni wszystko, co w jego mocy, żeby zachęcić młodych Polaków do większej empatii dla cierpień Żydów, których miliony zginęły podczas drugiej wojny światowej w obozach zagłady, zorganizowanych przez nazistowskie Niemcy w okupowanej Polsce. Opowiedział się za tym, by więcej uczniów zwiedzało Auschwitz i przypomniał, że uczestniczył w obchodach 65. rocznicy masakry Żydów w Jedwabnem. - Co mogę zrobić lepiej, żeby rozwiązać ten problem? Jestem przeciwko wszelkiego rodzaju antysemityzmowi - cytuje AP. - Dlaczego to twierdzenie, skierowane przeciwko mnie, jest źródłem międzynarodowego problemu? Nie rozumiem. czytaj dalej Agencja przypomina, że ambasador Izraela w Polsce Dawid Peleg odmawia kontaktów z Giertychem, a izraelskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych uznało LPR za "antysemicką z definicji". Associated Press pisze, że mianowanie Romana Giertycha, przywódcy ultrakonserwatywnej Ligi Polskich Rodzin, wzbudziło sprzeciw wielu ludzi w społeczności żydowskiej częściowo dlatego, że dziadek Giertycha, Jędrzej Giertych, był przed drugą wojną światową znanym autorem publikacji antysemickich. Roman Giertych oświadczył, że nie jest odpowiedzialny za swego dziadka. - Nie wiem, dlaczego ambasador Izraela nie chce się ze mną spotkać - powiedział. - Nie przyjmuję wyjaśnienia, że powodem jest to, iż mój dziadek pisał antysemickie artykuły przed drugą wojną światową. To nie jest wyjaśnienie. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za działalność mojego dziadka. Giertych powiedział też, że odrzuca antysemickie przekonania swego dziadka. - Nie zgadzam się z jego twierdzeniami na temat mniejszości żydowskiej - zapewnił i dodał, że po wojnie jego dziadek zmienił swe opinie. AP pisze, że wielu ludzi niepokoi też to, że Giertych założył prawicową Młodzież Wszechpolską, której członkowie podobno posługiwali się nazistowskimi gestami i hasłami podczas wieców ulicznych. Giertych oświadczył, że nie ma kontroli nad młodymi ludźmi w tym ruchu, ponieważ już nim nie kieruje. - Nie mogę odpowiadać za 4000 młodych ludzi, należących do organizacji, której nie jestem już przewodniczącym - cytuje AP. Źródło informacji: PAP Dla żydów wszysto co nacjonalistyczne musi być i antysemickie. - Antysemityzm jest niewłaściwym terminem. Jest to słowo, które zaciemnia sytuację. Antysemityzm jest przecież słowem wymyślonym przez Wilhelma Marra, który chciał oddzielić Żydów od reszty ludzkości. I stworzył właśnie po to Ligę Antysemicką. To nie znaczy, że w przedwojennej Polsce nie było nienawiści do Żydów. Ale trzeba nazwać nienawiść nienawiścią, a nie szukać jakichś innych słów, które mówią, że nienawiść do Żydów to jest coś szczególnego. Antysemityzm to termin dialektyczny, a jego stosowanie prowadzi do absurdu. Wszystko musi być albo prożydowskie, albo antyżydowskie. A Polacy są albo antysemitami, albo prosemitami, normalnych Polaków według żydów nie ma. Takim NORMALNYM Polakiem był właśnie dzadek ministra Giertycha. Natomiast nacjonalizm ma pewne cechy narodowe. Ale nacjonalizm to powszechne zjawisko. Jest nacjonalizm angielski, nacjonalizm szkocki, irlandzki, walijski, chiński, amerykański. Nie wiem, może nie ma nacjonalizmu na Antarktydzie, ale wszędzie indziej nacjonalizm znajdziemy. Jest nacjonalizm rosyjski, był nacjonalizm sowiecki, jest nacjonalizm izraelski, który się nazywa syjonizmem. Nie ma społeczeństwa bez nacjonalizmu. Moim zdaniem, nacjonalizm nie ma monopolu w Polsce, nawet nie odgrywa roli dominującej w społeczeństwie polskim. Były okresy, na przykład lata przed II wojną światową, kiedy nacjonalizmy dominowały w wielu krajach. Zydzi jednak na siłę szukają schematu. W Polsce znaleźć można wszystko. Polacy bywają nacjonalistami, i to okropnymi, ale bywają też głębokimi patriotami, są zaściankowi, ale też niebywale tolerancyjni. Są uczciwymi ludźmi, ale bywają kryminalistami, zbrodniarzami. Wśród czterdziestu milionów ludzi znajdziecie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: Giertych najlepszym min Edukacji w historii? 31.10.06, 22:06 Jeśli mu się uda w ten sposób nie wyhodować zwiększonej ilości dorosłych bandytów - odszczekam spod stołu to, że określałem go jako gorszego od Łybackiej. Ale o tym przekonamy się za ładnych kilka lat... Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.elektron Re: Giertych najlepszym min Edukacji w historii? 31.10.06, 22:07 www.youtube.com/watch?v=fM38muvcBfI&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Giertych najwyższym Romkiem w historii? 31.10.06, 22:14 P(i)Suj... nie rozumie tematu wątku. www.youtube.com/watch?v=rIqPH8DBsVI&mode=related&search=lepper :) Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Giertych najlepszym min Edukacji w historii? 01.11.06, 04:32 Tego mu serdecznie życzę. Pomijam już fakt, że w powojennej Polsce nie było dobrych min. edukacji. Więc powinien ich pobić bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Giertych najlepszym min Edukacji w historii? 01.11.06, 09:38 qwardian napisał: > Tego mu serdecznie życzę. Pomijam już fakt, że w powojennej Polsce nie było > dobrych min. edukacji. Więc powinien ich pobić bez problemu. Pobić... Tak, w tym pewnie ma wprawę jako WSZYPolak. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Giertych najlepszym min Edukacji w historii? 01.11.06, 14:01 Tu potrzeba dobrej rózgi i ciętej miotły. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Giertych najlepszym min Edukacji w historii? 01.11.06, 14:36 qwardian napisał: > Tu potrzeba dobrej rózgi i ciętej miotły. Giertych woli bejsbole i kamienie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Po Wietrze był Handke... 01.11.06, 10:47 ...po Łybackiej jest Człowiek-Zwany-Koniem. Nie bywa tak źle, żeby nie dało się gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś