Dodaj do ulubionych

Dlaczego Michnik budzi takie emocje?

03.12.06, 01:05
Może ktoś napisze coś ciekawego na ten temat?
Tylko proszę nie spłycać tematu do formułek typu - "bo jest taki inteligentny
i przerasta tych, którzy go krytykują, budząc ich złość" bądź "jest zdrajcą i
wcieleniem zła".
Obserwuj wątek
    • frank_drebin Hyhy bo co innego kaze drukowac a co innego 03.12.06, 01:09
      mysli ? ;)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=53185207&a=53185207
      A tak na powaznie sam se nagrabil brataniem sie z najgorszymi mendami
      postkomunistycznymi typu Urban, Kiszczak itp.
      • silesius.monachijski22 Kiedys - a niedawne byly to czasy - poszedlbym 03.12.06, 01:16
        za nim w ogien, zas po "pielgrzymkach" we wczesnych latach 90-tych z Jaruzelem
        po Francji, i wybielaniem tego polskiego Petaina, oraz po nazwaniu
        kiszczaka "czlowiekiem honoru" przy jednoczesnym chamskim ataka i na Herberta i
        na x. Jankowskiego, moge poweidziec, ze dobrze byloby, gdyby adas - a znam go
        osobiscie - przynajmniej na rok zamknalby sie a jakims klasztorze, i przemyslal
        caly swoj idiotyzm, tak bardzo objawiajacy sie po 1989 roku;

frank_drebin napisał:

> mysli ? ;)
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=53185207&a=53185207
        > A tak na powaznie sam se nagrabil brataniem sie z najgorszymi mendami
        > postkomunistycznymi typu Urban, Kiszczak itp.
        • reakcjonista1 Nie znam go osobiscie 03.12.06, 01:18
          ale wątpie by zmienil swoje postepowanie, on wybrał juz dawno temu.
          • silesius.monachijski22 Pewnie masz racje, ale "nadzieja umiera ostatnia" 03.12.06, 01:41
            reakcjonista1 napisał:

> ale wątpie by zmienil swoje postepowanie, on wybrał juz dawno temu.
    • tornson Też tego nierozumiem. 03.12.06, 01:18
      Owszem dział zagraniczny GW z ich prostacką rusofobią i żałosną
      promerykańskością to dno totalne, tyle że tego akurat nikt się nie czepia.
      • silesius.monachijski22 Gdybys znal - nie tylko biografie - glownych 03.12.06, 01:43
        "macherow" GW, to nie zadawalbys takich glupich pytan, i nie wyrazalbys
        takiego "zdziwienia"

tornson napisał:

> Owszem dział zagraniczny GW z ich prostacką rusofobią i żałosną
        > promerykańskością to dno totalne, tyle że tego akurat nikt się nie czepia.
        • ira22 Proszę Państwa... 03.12.06, 01:52
          ... każdy/e z Was ma rację, co do tego kim jest Michnik. Ale pomjając
          wszystkie Wasze racje, jest osobowością. Jest kimś... . W przeciwieństwie do
          bliźniaków.
          • silesius.monachijski22 Prosze Pani 03.12.06, 02:01
            i tutaj sie zasadniczo roznimy: Michnik jest dla mnie jedynie "macherem",
            czlowiekiem probujacym dla swoich celow podporzadkowac sobie wszelkie
            instytucje i wplywy; czyli: jest nikim; zas bracia Kaczynscy podporzadkowuja
            swoje dzialania celowi, ktorym jest zwyciestwo idei Polski praworzadnej i
            sprawiedliwej; wiec to Kaczynscy zasluguja na moje uznanie, Michnik zas na
            pogarde (najwyzej na poblazanie)

ira22 napisała:

> ... każdy/e z Was ma rację, co do tego kim jest Michnik. Ale pomjając
            > wszystkie Wasze racje, jest osobowością. Jest kimś... . W przeciwieństwie do
            > bliźniaków.
        • tornson macher??? A może moher co??? ;o) 03.12.06, 02:04
    • ojgoj Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 01:52
      goniacy.pielegniarz napisał:

> Może ktoś napisze coś ciekawego na ten temat?

Każdy o taakiej osobowości musi budzić emocje:
      "Bo Pan jest obcy w tym kraju i w tym narodzie. Pan zawsze będzie nienawidził
      wszystkiego, co jest z ducha tego narodu, co dla niego jest wielkie i święte.
      Nienawiść ta ukierunkowana na wszystkie narody gojów - jest niezależna od naszej
      woli, tkwi w naszych sercach i duszach, tkwi w naszej świadomości i nawet
      podświadomości. "

Ta opinia, skierowana, do Urbana pasuje do nich obu nawet teraz.
      A wystarczyłoby, gdyby kiedyś, kilkanaście lat temu, powiedzieli przynajmniej
      ... przepraszam.
    • krakoslaw.lem To tajemnica 03.12.06, 02:16
      Mogę tylko zacytować a propos fragment książki, która właśnie weszła na rynek:

Jubileusz
      Równo za pół roku – 17 października 2006 – Adam Michnik skończy sześćdziesiąt
      lat.
      Ten wybitny Polak, człowiek ogromnych talentów i niezwykłej osobowości, przez
      ponad czterdzieści lat służył rodakom, Ojczyźnie i światu jak umiał, dawał co
      miał najlepsze, nie szczędził duchowych oraz fizycznych sił, i teraz pora na
      wdzięczny symboliczny rewanż od narodu i społeczeństwa. Ogłaszam wielki konkurs
      na pomysł Jubileuszowego Prezentu.
      Co to ma być? Order Orła Białego? Szóstka w totolotka? Honorowe obywatelstwo?
      Obiad z papieżem? Uniwersytet, szpital, ulica albo liceum imienia? Medialne
      stypendia dla najzdolniejszych uczniów Mistrza? Kopiec? Europejska gala na
      cześć w paryskiej Olimpii? Szlachecki dworek? Film Wajdy? Obfitująca w
      spotkania z czytelnikami roczna podróż dookoła świata? Krypta na Wawelu?
      Koncert Trzech Tenorów ku czci w Sali Kongresowej? Randka w ciemno z Miss
      Universum? Nadredaktorostwo „Gazety Wyborczej”? A może ufundowanie
      międzynarodowej Nagrody Michnika – w jakiej dziedzinie?
      Startować można w dwóch kategoriach: pomysłów realnych i pomysłów nierealnych
      (byle ciekawych i dowcipnych). Nagroda w każdej kategorii jest jedna i wynosi
      minimum 100 zł (tyle obiecuję dać sam, ale może uzbieram więcej). Wyniki
      konkursu zostaną ogłoszone na miesiąc przed Jubileuszem, czyli 17 września
      2006.
      Miłej zabawy!
      Stanisław Remuszko
      Warszawa, Wielka Noc ‘2006
      * * *
      Najpierw wiadomość najlepsza z możliwych: nasz Jubilat jest, Bogu dzięki, zdrów
      jak rydz, koń oraz ryba! Nie ma raka, gruźlicy, cyklofrenii, AIDS ani żadnych
      innych chorób, które masowo i anonimowo (jakże by inaczej?) nieżyczliwi ludzie
      przypisywali Mu na rozmaitych internetowych forach po tym, gdy pani Łuczywo dwa
      lata temu oznajmiła światu, że - cytuję co do kropki informację z 15.10.04 -
      Adam Michnik, redaktor naczelny "Gazety Wyborczej", jest chory i wróci do pracy
      najwcześniej za trzy miesiące. W czasie jego nieobecności redakcją pokierują
      jego zastępcy. Przeprowadziłem w tej sprawie własne dziennikarskie śledztwo i
      natychmiast dzielę się z Państwem jego radosnymi wynikami. Sto lat, Panie
      Redaktorze!
      Wracając zaś do konkursu: ogłosiłem go wiosną na swojej stronie www i do końca
      lata napłynęło ponad pięćdziesiąt propozycji - w ogromnej większości
      okołoszubienicznych albo tylko złorzeczących, więc ani realnych, ani
      dowcipnych. Było też kilka pomysłów bardzo do śmiechu - ale z kolei tak
      złośliwych, że nie mam sumienia ich tu omawiać. Lecz słowo się rzekło i stówę -
      w kategorii pomysłów nierealnych - dostaje pani Hanna Sikorska z Warszawy
      (za "Kukułkę").
      Drugą stówę - w kategorii pomysłów realnych - otrzymuje niezrównana Ela
      Makowska z Karnic (mówię tak poufale, bo to moja dawna znajoma), od której
      wszyscy dostaliśmy prezent-niespodziankę co się zowie! Jest to odszukane przez
      Elę w jej prywatnym archiwum zdjęcie sprzed ponad pół wieku z II klasy
      warszawskiej szkoły podstawowej TPD nr 21 przy ulicy Mokotowskiej. Widać na nim
      Elę, widać panią wychowawczynię Wandę Powierżę, i widać (bardzo wyraziście)
      przyszłego redaktora naczelnego "Gazety Wyborczej", małego Adasia Michnika.
      Który to? Przyjemność rozwiązania tej zagadki zostawiam Czytelnikom...
      [Notabene, hasła „Michnik” nie ma w żadnym z polskich wydań „Who’s who” (1984,
      1989, 1993, 2001). Encyklopedie, nawet te wielkie, dają typowo encyklopedyczne
      skróty. Macierzysta gazeta Jubilata zamieszcza życiorys wyjątkowo wybiórczy.
      Sławna wyszukiwarka GOOGLE pokazuje wprawdzie ponad dwieście tysięcy linków w
      wersji polskiej i prawie dwa razy tyle w wersji globalnej – ale przegląd
      pierwszych kilkudziesięciu z nich jasno dowodzi, iż w tym zakresie jedyną
      naprawdę wartościową pozycją biograficzną jest Wikipedia. Co powoduje tę
      niezwykłą informacyjną szczupłość?]
    • kum.z.antalowki Serdecznie bym wam życzył zaj..bcie się wzajem 03.12.06, 02:19
      gdyby nie to, że wiele wskazuje, iż wasze miejsce zajmą ciule, miglance i łajzy.
      • james_bond007 Re: Serdecznie bym wam życzył zaj..bcie się wzaje 03.12.06, 12:13
        Przepraszam, to kogo w takim razie mamy w rądzie???
    • dr.freud Zwyczajna zazdrośc Polactwa. 03.12.06, 08:27
    • humbak Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 08:36
      Mnie się zdaje że uzasadnienie jest tu mało ciekawe. Michnik korzystając z pozycji Gazety wpłynął znacząco na światopogląd wielu Polaków. Odchylił go w sposób nie odpowiadający wielu osobom ze środowisk konserwatywnych. W połączeniu z faktem iż jego medium utrzymmuje się na wysokim poziomie sprzedaży wpłynęło to na ich wrogość. Połączenie wrogości ideologicznej z żalem i w wielu przypadkach być może też pewnymi kompleksami i tyli.
      • humbak Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 08:44
        Acha, dochdzi do tego rónież fakt, że Michnik intensywnie awalczał pewne środowiska. Jak to ktoś napisał. W dążeniu do zwalczania nietolerancji zapamiętał się tak, że zatracił wyczucie równowagi.
        • dr.freud Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 08:53
          humbak napisał:

> Acha, dochdzi do tego rónież fakt, że Michnik intensywnie awalczał pewne
          środow
          > iska. Jak to ktoś napisał. W dążeniu do zwalczania nietolerancji zapamiętał
          się
          > tak, że zatracił wyczucie równowagi.

Oficer prowadzacy kazał to dopisac?
          Jeżeli nie to powiedz na czym polegało to zwalczanie
          pewnych środowissk?
          Zamykał ich do wiezień przed wyborami, oskarżał o współprace
          z WŁASNYM wywiadem, stwierdzał że nie sa genetycznymi patriotami?

• humbak Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 08:58
            > Oficer prowadzacy kazał to dopisac?

Lubisz okazywać dyskuantom lekceważenie jak widzę. Bardzo "dobrze" to o Tobie świadczy.

> Jeżeli nie to powiedz na czym polegało to zwalczanie
            > pewnych środowissk?
            > Zamykał ich do wiezień przed wyborami, oskarżał o współprace
            > z WŁASNYM wywiadem, stwierdzał że nie sa genetycznymi patriotami?

Na czym polegało zwalczanie? A dlaczego zwalczanie kojarzy Ci się od razu z przemocą ustrojową? To nie PRL. Michnik zwalczał ideologicznie. GW pisze (właściwie pisała- co pisze nie wiem, od kiedy przestałem czytać), na ten teamt dużo i agresywnie. O Rydzyku (który zawdzięcza jej w moim odczuciu dużo popularności), o MW, o homofobii i "homofobii" i innych takich.
            • dr.freud Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 09:33
              humbak napisał:

> > Oficer prowadzacy kazał to dopisac?
              >
              > Lubisz okazywać dyskuantom lekceważenie jak widzę.

Przeciwnie. Zbyt wysoko ( jak widze ) oceniłem Twoje poczucie
              humoru i pewność siebie w prezentowaniu swoich poglądów.
              >
              > > Jeżeli nie to powiedz na czym polegało to zwalczanie
              > > pewnych środowissk?
              > > Zamykał ich do wiezień przed wyborami, oskarżał o współprace
              > > z WŁASNYM wywiadem, stwierdzał że nie sa genetycznymi patriotami?
              >
              >
              > Na czym polegało zwalczanie? A dlaczego zwalczanie kojarzy Ci się od razu z
              przemocą ustrojową? To nie PRL. Michnik zwalczał ideologicznie.

Co to jest zwalczanie ideologiczne?
              Uderzenie kogoś w głowe "Kapitałem", a drugiego "Żywotami Świętych"?
              A moze publiczne stwierdzenie "ja uważam że karanie ludzi za współprace z
              wywiadem własnego państwa nie powinno mieć miejsca", jest zwalczaniem
              ideologicznym.

Moim zdaniem przesiakłeś niestety retoryką PiSu, który nawet dyskusję z
              poglądami Kaczyńskich już kwalifikuja jako "zwalczanie" prób naprawy Polski,
              czy też "niezwykle brutalny atak".

Zupełnie jak za komuny, kiedy to opowiedzenie kawału o Breżniewie było
              "próbą podważenia niepodważalnej przyjaźni polsko-radzieckiej".
              • humbak Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 09:40
                > Przeciwnie. Zbyt wysoko ( jak widze ) oceniłem Twoje poczucie
                > humoru i pewność siebie w prezentowaniu swoich poglądów.

Hmmmm... jakoś nie czuję tego rodzaju humoru. Może dlatego że ten zarzut na forum pojawia się nierzako.

> Co to jest zwalczanie ideologiczne?
                > Uderzenie kogoś w głowe "Kapitałem", a drugiego "Żywotami Świętych"?
                > A moze publiczne stwierdzenie "ja uważam że karanie ludzi za współprace z
                > wywiadem własnego państwa nie powinno mieć miejsca", jest zwalczaniem
                > ideologicznym.

No napisałem już: bezwzględne tropienie przejawów nietolerancji i nacjonalizmu i ich natychmiastowe piętnowanie.

> Moim zdaniem przesiakłeś niestety retoryką PiSu, który nawet dyskusję z
                > poglądami Kaczyńskich już kwalifikuja jako "zwalczanie" prób naprawy Polski,
                > czy też "niezwykle brutalny atak".

Nie wiem. Jakieś 2-3 lata temu nie wytrzymałem i przestałem kupować GW ze względu na agresję ideologiczną i o ile dobrze pamiętam, wkurzającą mnie kampanią reklamową (ale tu nie pamiętam o co dokładnie mi chodziło). GW pisała wtedy o Rydzyku z tak irytującą reguarnością że miałem tego po prostu dosyć choć nie trawiłem tego gościa i nadal nie trawię.
                • dr.freud Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 09:53
                  humbak napisał:

> > Przeciwnie. Zbyt wysoko ( jak widze ) oceniłem Twoje poczucie
                  > > humoru i pewność siebie w prezentowaniu swoich poglądów.
                  >
                  > Hmmmm... jakoś nie czuję tego rodzaju humoru. Może dlatego że ten zarzut na
                  forum pojawia się nierzako.

Powiedziałbym często. Za cżesto.
                  Tak często że stał sie karykatura.

Skoro nie pamietaz dlaczego przestałeś czytać GW,
                  to znaczy że pretekst był nieistotny.
                  • humbak Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 09:55
                    Nie napisałem że nie pamiętam dlaczego przestałem czytać tylko co mi się nie podobało w kampanii reklamowej, a to dlatego że jej samej już nie pamiętam.
                    • dr.freud Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 10:47
                      humbak napisał:

> Nie napisałem że nie pamiętam dlaczego przestałem czytać tylko co mi się nie
                      po dobało w kampanii reklamowej, a to dlatego że jej samej już nie pamiętam.

Przestaleś czytać GW bo nie podobała ci sie jej kampania reklamowa ktorej nie
                      pamietasz.

Nie rob z siebie i ze mnie idiotów.
                      • humbak Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 10:49
                        Jakieś 2-3 lata temu nie wytrzymałem i przestałem kupować GW ze względu na agresję ideologiczną i o ile dobrze pamiętam,
                        wkurzającą mnie kampanią reklamową (ale tu nie pamiętam o co dokładnie mi chodziło).

Kto tu z kogo robi idiotę? Tu dwie przyczyny podane. DWIE.
                        • dr.freud Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 12:18
                          humbak napisał:

> Jakieś 2-3 lata temu nie wytrzymałem i przestałem kupować GW ze względu na
                          agre
                          > sję ideologiczną i o ile dobrze pamiętam,
                          > wkurzającą mnie kampanią reklamową (ale tu nie pamiętam o co dokładnie mi
                          chodz
                          > iło).
                          >
                          >
                          > Kto tu z kogo robi idiotę? Tu dwie przyczyny podane. DWIE.

Ty z siebie.
                          Ja nie bede robil idioty z siebie, i nie podam cie 256 przyczyn,
                          ktorych nie pamietam, abyś zaczał czytać Wyborcza.
                          • humbak Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 14:18
                            Nie pamiętałem tylko tego, o co chodziło z zastrzeżeniami w kampanii
                            reklamowej. Kwestie ideologiczne pamiętam.
    • haen1950 Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 08:45
      Adam to typowy self-made man. Swój sukces zawdzięcza wyłącznie sobie. Nigdy nie
      wyciągał łapy po cudze lub państwowe. Stąd ta totalna zawiść wszystkich
      nieudaczników.
      • krakoslaw.lem Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 15:43
        Odpowiadam haenowi1950:
        Głosisz nieprawdę, haen. O uwłaszczeniu się Michnika publicznym dobrem jest
        cała książka. Najściślej "zakazana" w czołowych mediach:
        www.obywatel.org.pl/index.php?name=News&file=article&sid=6558
    • antithesis Bo ma wadze 03.12.06, 09:17
      a kolo wadzy zawsze kreca sie konkurenci lub pod_lizaki:)
    • luci-c Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 10:16
      Ostatnio Michnik promuje swoją nową książkę,idż na spotkanie z nim i zadaj mu to
      pytanie,jeśli w ogóle dorwiesz się do glosu;ja byłem na takim spotkaniu,ale było
      1500 0sób i nie udało mi się...
    • homosovieticus Masz na myśli emocje na forum Kraj czy też w innym 03.12.06, 14:08
      środowisku ?
      W środowiskach akademickich Michnik nie budzi ani emocji, ani większego
      zainteresowania. Pisząc Michnik mam na mysli jego światopogląd.
    • basia.basia Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 14:13
      goniacy.pielegniarz napisał:

> Może ktoś napisze coś ciekawego na ten temat?
      > Tylko proszę nie spłycać tematu do formułek typu - "bo jest taki inteligentny
      > i przerasta tych, którzy go krytykują, budząc ich złość" bądź "jest zdrajcą i
      > wcieleniem zła".
      >

Bo okazał się wielkim manipulantem (dysponującym potężnym narzędziem - własną
      gazetą) i zakłamanym typem. Na dodatek jest człowiekiem gruboskórnym i lubi
      mętne towarzystwo. Mogliśmy się o tym przekonać dzięki aferze Rywina i wielu
      ludziom łuski spadły z oczu. On się wtedy powinien był wycofać z życia
      publicznego ale tego nie zrobił i to najbardziej ludzi wkurza. Facet, o krzywym
      kręgosłupie ma manię pouczania wszystkich naokoło z pozycji etycznych!

Niestety Michnik dalej usiłuje pociągać za sznurki - w dwóch źródłach
      przeczytałam, że to on namówił Kwaśniewskiego do powrotu do Polski i publicznego
      opowiedzenia się za Hanną Gronkiewicz-Walz. Nie wiemy w co jeszcze mieszają się
      Ci dwaj. Mnie np. bardzo dziwi ostatnio zachowanie Tuska i obawiam się, że może
      podlegać wrednym wpływom z tamtej strony:( Uważam, że każde słowo wypowiedziane
      przez Rokitę ma swoją wagę (chodzi o wywiad w Dzienniku).

ps
      GP, w rzepie jest fragment "Michnikowszczyzny" (+ -) i po przeczytaniu
      zdecydowałam, że kupię tę książkę. Obawiałam się, że to będzie w stylu Łysiaka
      ale widzę, że Ziemkiewicz podszedł do "zagadnienia" poważnie i naukowo
      (spodziewam się źódeł, cytatów itd.).

• dr.freud Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 14:24
        basia.basia napisała:

> Nie wiemy w co jeszcze mieszają się
        > Ci dwaj.

Dowiecie sie wkrótce!
        Poprzednio jak Wam Michnik i Kwasniewski namieszali, to Polska weszła do Unii
        Europejskiej z siłą głosu taką sama ja Niemcy.

I nie przeszkodzily temu wrzaski i płacze że czarne jest biale, a białe czarne,
        ani glupia ale za to wszawa propaganda że nie będzie swojskich kiełbas,
        oscypków, pikli i żurku.
        • basia.basia Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 14:37
          dr.freud napisał:

> basia.basia napisała:
          >
          > > Nie wiemy w co jeszcze mieszają się
          > > Ci dwaj.
          >
          > Dowiecie sie wkrótce!
          > Poprzednio jak Wam Michnik i Kwasniewski namieszali, to Polska weszła do Unii
          > Europejskiej z siłą głosu taką sama ja Niemcy.

Nie licz na to, że mam sklerozę! Pamiętam dobrze atmosferę sprzed akcesji i
          referendum. Naród był tak wściekły na Millera i towarzystwo, że istniała poważna
          obawa, że referendum będzie na NIE, żeby zrobić na złość lewicy. Musiał się w to
          papież wdać!

I nie przeszkodzily temu wrzaski i płacze że czarne jest biale, a białe czarne,
          > ani glupia ale za to wszawa propaganda że nie będzie swojskich kiełbas,
          > oscypków, pikli i żurku.
        • rccc Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 14:44
          dr.freud napisał:

> Dowiecie sie wkrótce!
          > Poprzednio jak Wam Michnik i Kwasniewski namieszali, to Polska weszła do Unii
          > Europejskiej.

I do Iraku tez!
      • malleus1111 basia.kataryna 03.12.06, 16:24
        Ten facet znowu wypisuje jakies brednie. Teraz pod pseudonimem Basia.
        Na temat Michnika niewiele ma do powiedzenia, a to co mowi to zestaw banalow i
        sloganow z notatnika pisubowskiego agitatora. Michnikowszczyzna - slowo
        utworzone wedlug najlepszych wzorow dawnej sowieckiej propagandy. I jeszcze ten
        oblesny Ziemkiewicz - ohyda!!!
    • homosovieticus O końcu Świata Redaktora-piszą Karnowski i Zaremba 03.12.06, 15:15
      dając, w poniższym w tekście, niepełną odpowiedź na Twoje pytanie.

www.niniwa2.cba.pl/koniec_swiata_redaktora.htm
      Mam wrażenie,że krótka i pełna odpowiedź mieści się w jednym zdaniu.
      Znam to zdanie i wypowiem (napisze) je jako ostatni. Jedno, krótkie zdanie a w
      nim cały wynik działalności Adama Michnika w Polsce i w Świecie.
      • cichydon1 Re: O końcu Świata Redaktora-piszą Karnowski i Za 03.12.06, 15:22
        Czy jakąś polkę , dziennikarke kiedys w TV zobaczę? To taka skromna tęsknota
        .Dzis w tVn Paradowska, Milewska a wczesniej jakaś patera.
    • malaszaramysz Bo uprawia seks z kotami Jarusia w szafie Lesiaka? 03.12.06, 15:54
      A tak na poważnie, ludzie boją się rzeczy ,(ludzi),których nie rozumieją.
      • haen1950 Re: Bo uprawia seks z kotami Jarusia w szafie Les 03.12.06, 16:20
        Nagonka na Adama bierze się głównie z tego, że szczerze gardził takimi
        kiepskimi filozofami władzy jak Kaczyńscy i ich otoczenie. Musiał mieć
        partnerów do rozmowy na swoją miarę. Obojętne skąd pochodzili.
        Kurduple były cwane, ale głupie, jak to szczerze przyznał w rozmowie z
        Gudzowatym. Stąd te pieski szarpiace go za nogawki. Uważa, nie warto się tą
        intelektualną hołotą zajmować i przejmować. To nie są partnerzy do dyskusji,
        nie mówiąc o rozmowie. Stąd cały problem.
        • malleus1111 Re: Bo uprawia seks z kotami Jarusia w szafie Les 03.12.06, 16:26
          Dobrze i jasno powiedziane.
    • asienka32 Bo dużo ludzi, którym przez lata kształtował 03.12.06, 16:55
      swiatopoglad z pozycji niekwestionowanego autorytetu otworzyły się oczy na to
      kim redaktor naczelny jest w rzeczywistiści i do kogo mu politycznie jest
      bliżej.

Myślę, że w latach 90-tych Adam Michnik był jedna z najbardziej wpływowych osób
      III RP. A to samo w sobie budzi emocje.
    • bez.jaj.kalisz Re: Dlaczego Michnik budzi takie emocje? 03.12.06, 17:20
      Manipuluje, sieje nienawiść, lansuje sie na autorytet - tego nie lubię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka